Hali
Na ez a topic tényleg elsülyedt. Én személy szerint várom a következő szezont hogy mi lesz a Jorgossal. Sajnálnám ha teljessen eltünének, elég jók voltak ök még a HTC korszak elött. Remélem egy új tulajdonosi kör tovább viszi az irodát.
Mici
Hmm, olvasom a vitátokat egy ideje. Én a magam részéről jót derülök és nem akarok bíró lenni köztetek, de miért tartozik egymás szétcincálása másokra. Go private...
Georgie
Déri Tamás az Antal kormány idején, nyilvános pályázat nyerteseként lett a Malév vezérigazgatója.
(Utóda évekig nem győzte hangsúlyozni, hogy mekkora hiba volt a B767-ek beszerzése, szerinte felesleges volt beszállni az interkontinentális forgalomba.)
macisajt
langyos , de azért nem vagy túl jó nyomon.
a Déri max. abban sáros , hogy a 767-eseket a Pratt&Whittney motor hajtja - mármint ami a Malevnak van. Egyébként neki köszönhető, hogy van nagy gépe a Malevnek, sőt utoljára ő alatta volt nyereséges a Malev.
Akivel a botrányok elhiresültek a magyar légitársaságnál az pont nem ő volt, hanem a Pákay főfasz ha jól emléxel. Szerintem vele kevered, ő qrta szét a Malevot is. ejtőernyős ügyvéd.
Egyébként a Tensi Tours / Aviation az egyik legbiztonságosabb cég. Soha nem mentek bele ebbe a buta árháborúba - soha nem voltak ezért olcsóak. De prosperál a cég mert nagyon sok a visszatérő és vállalati utasuk is.
Az, hogy "lehecc", az meg elmegy, de a "monopolhejzet" az mar nem...
Es nem hiszem, hogy te elhiszed, hogy a Tensi alapitoi semmi torvenytelent nem kovettek el...de ha igen, akkor te egy nagyon egyszeru, es buta ember vagy.
Ja, es nagyon naiv...
Szombaton a TV2 híradójában a Jorgos Travel és a szcientológiai egyház kapcsolatát feszegették, egy indexes hozzászólás kapcsán - egy volt Jorgos alkalmazott beszélt erről. Namármost én már egy órája keresem a fórumokon e hozzászólást, de nem lelem... Lehet, hogy én vagyok vak, vagy a vélemény szabad,de mégsem annyira?
Bármelyik görög szigetre el lehet jutni repülővel. Sőt Athénből napi több járat is megy a nagyobbakra. Ha szerencséd van kifogsz egy Olympic Airways akciót és az athéni jegy árában tovább mehetsz bármelyik szigetre. Én is így voltam 98'-ban Krétán.
Yoo: például részletesen le van írva, hogy miért nem reklamálhatsz. Elvileg semmiért. Ha last minute útra fizetsz be, vállalod, hogy annyiszor költöztethetnek szállodából szállodába, amennyi jól esik nekik. Megpróbálok szerezni egy példányt belőle, de nem ígérem... és akkor részletesebben is idézhetek, ha érdekel.
Amúgy azért olcsók, mert Ciprusra visznek ki minden pénzt... offshore játék...
Én a környékükre sem mennék.
Amúgy bármi reklamáció van, érdemes a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséghez fordulni.
Mi szerepel az Ecco Holiday utazási feltételeiben? Eddig jókat hallottam róluk, sőt, jó volt a sajtójuk is, bár ez csak fizetett újságiró kérdése.
Ezek után ajánlatos az egyéni utazás, amig a piac újrafelosztása lezajlik, és a gyengébbek kipotyognak. Csak az a hátulütője a dolognak, hogy pl. Korfura, hogy az eredeti példánál maradjunk egyénileg nem lehet repülővel menni, mert a charter járatokat az irodák lekötik, más meg nincs. Én pedig kényelmes vagyok, és nem szeretek átautózni és kompozni a fél világon.
Csak most olvastam el ezt: "De pl. a Chemolhoz nyugodtan bemehetsz, mert mégha más útját is közvetiti, nem hagy cserben ha baj van... ", úgyhogy talán mégse kapok fekélyt addig.. :)
Én azt nem értem, hogy ha egy utazási iroda megszerzi a magyar piac több mint a felét és milliárdos forgalmat bonyolít le, akkor miért éri meg neki, hogy csődbe vigye az egészet?
Hosszabb távon sokkal nagyobbat kaszálhatna, nem? De igen. Csak az a probléma, hogy az említett cégek tulajdonosai nem profi menedzsmentre (és főleg nem profi pénzügyesre) bízták a cég vezetését, hanem családi vállakozásként, a "Berényi család színvonalán" intézték az ügyeket. Ez lehet, hogy működik egy kis utazási iroda esetén, de a magyar piacon kb. 60%-os részesedéssel bíró cégcsoport esetén nem.
Én már otthagytam az idegenforgalmat hál'istennek, úgyhogy már nem tudok hazabeszélni:-)))
Tensi, Chemol, Ibusz, így első blikkre, de azért van még egy pár, segíts macisajt...
De ez a hazahozatal dolog egyébként is csak akkor gáz, ha charterrel mész, mert ha menetrendszerinti járaton utazol, akkor nem fenyeget ez a veszély (max. az, hogy túlkönyvelik a járatot, és aznap nem tudsz visszautazni esetleg, de akkor kapsz jó szállodát, jó esetben még költőpénzt is a légitársaságtól:-)))
Ja és úgy hallottam (nem biztos az infó), hogy a Jorgos már egy hónapja csődöt jelentett, és idáig tudták titkolni.
Azt is hallottam, hogy esetleg a Neckermann kacsingat feléjük...
A szállásdíjak már évek óta nincsenek kifizetve, és csak azért fogadták az utasokat, mert reménykedtek benne, hogy így talán egyszer hozzájutnak a pénzükhöz...
A baj csak az, hogy ezzel bizalmatlanná tették az embereket az összes utazási iroda iránt, pedig azért van, aki profin és jól csinálja, és stabil lábakon áll.
Arról már nem is beszélve, hogy az egész világ tudja, hogy magyar irodákkal csak úgy szabad dolgozni, hogy minden szolgáltatásért előre kell fizetni, a légitársaságok meg minden csoportfoglalásért depositot szednek (ez persze azt hiszem, hogy az egész világon így van).
Egyébként meggyőződésem, hogy néhány év múlva az internet nagy részben át fogja venni az utazási irodák szerepét.
Érdekes volt a GM felvetése, hogy mindig annyi kaució legyen, amennyi az aktuálisan külföldön tartózkodó utasok visszaszállítási költsége. Bár hangzatos, de azért el tudom képzelni, mit fog ez jelenteni a gyakorlatban. Jópár iroda be fogja adni a kulcsot, egyre drágábbak lesznek az utazások, úgyhogy a végén ezért is az utas fog szívni...
Nem ártana áttekinteni az idegenforgalmi szakképzés helyzetét sem. Akik kijönnek az iskolákból (közép- és felsőfokú), közük sincs a való élethez. Na jó ez messzire visz, ezért inkább abbahagyom:-)))
Évek óta görgeti maga előtt a tartozásait, ez a végtelenségig nyilván nem mehetett. Görögországban legendásan utálják már őket, és tudok más külföldi irodákról is, akik a tartozásaik miatt majdnem csődbe mentek...
Amúgy a törvény szerint most a tulajdonosok utazásszervezői tevékenységet nem végezhetnek 5 évig, de tulajdonosok minden további nélkül lehetnek....
Én azt nem értem, hogy ha egy utazási iroda megszerzi a magyar piac több mint a felét és milliárdos forgalmat bonyolít le, akkor miért éri meg neki, hogy csődbe vigye az egészet?
Hosszabb távon sokkal nagyobbat kaszálhatna, nem?
Elindulhatunk a magyar idegenforgalom alapproblémáitól is: nagyon kevés a profi, jól működő utazási iroda. Sok olyan iroda létezik, amit olyan emberek alapítottak, akik szeretnek utazni, és ettől úgy gondolták, hogy értenek is hozzá. Másrészt a szerencselovagok a másik szereplői a piacnak, akik gyorsan akarnak meggazdagodni, aztán lelépni a pénzzel. Aztán hamar rájönnek, hogy nagy befektetés szükséges ahhoz, hogy elindítsák az irodát, pláne, ha még arra is vállalkoznak, hogy charterjáratokon helyeket vásároljanak. Arról már nem is beszélek, hogy az alkalmazottaknak mennyire rosszul fizetnek, és éppen ezért eleve kezdő fiatal fruskákat alkalmaznak, akik még egyáltalán nem értenek a szakmához.
Más:
Aki elolvassa figyelmesen az Ecco Holiday (Scan Holiday) utazási szerződését (ami a katalógusukban is szerepel), az a hasát fogja a röhögéstől, és elfelejti őket örökre... Egyébiránt tavaly ősszel charterjáratot hirdettek meg Egyiptomba (Hurghadába), szombaton indult volna az első, csütörtök este lemondták...
Kár, hogy az emberek a tavaszi botrányok után még hittek a HTC-Jorgos stb. bagázsnak... Sajnálom őket, és remélem, hogy vissza fogják kapni a pénzüket!
Az elmúlt években mindig voltak problémák a magyar utaztatással, nemcsak az utazást szervezőkkel de a légitársaságokkal is. Nem kivánok itt most kitérni a 12-17 órás késésekre, mert ezt lehetne sorolni (Korfu, Kréta, Gran Canaria stb.).
A HTC-vel az egyik legnagyobb problémám az, hogy a Havas Tamás úr mindegyik cégben (P.A. HTC, Jorgosban) tulajdonos, így elég nehéz korrekt utazást csinálni, hiszen egyik zsebéből rakja át a másikba és mindig vesz le belőle (haszon) – ezt az utasok szívják meg szerintem a legjobban.
Megértem a P.A-t, ha nem kívánja üzemeltetni a járatokat, amelyet az egyik tulajdonosuk cége szervez, bár akkor már itt komoly gondok voltak.
Saját véleményem:
Az elmúlt három évben Gran Canarián nyaraltam a Fischer-rel és a legnagyobb megelégedéssel, bár ez egy cseh utazási iroda, nagyon profi módon szervezte az utazásokat. Nem magyar mentalitással, áraik is a legkedvezőbbek voltak, nem MALÉV géppel (!!!, persze it nem a Malév ellen kívánok beszélni). Én a lehető legjobban éreztem magam a Kanári-szigeteken. És meglepő, hogy a főszezonba olcsóbb volt a nyaralás, mint a Jorgossal Krétára!! Mi az óceán partján laktunk, stb..
Elgondolkodtató, hogy inkább mindenki magának szervezze az utakat. Szerintem minden turista célpontra el lehet jutni menetrendszerű járattal is, bár ez drágább és át kell szállni – DE BIZTONSÁGOSABB. A fakultatív programokra ott is be lehet fizetni. A szállást meg le lehet foglalni, ha kinézed magadnak a net-en.
Bocs, hogy így elengedtem magam, de szerintem ez egy nagyon kényes téma:
Jó utat mindenkinek:
Szasza
Sláger Rádió: 9.00:
760 ember repülővel és 600 ember busszal rekedt kint!! (Bizonytalan a hazaút) Az összes induló utat törölték, és búcsút mondhatnak a pénzüknek.
Érdemes odafigyelni: Ecco Holiday - korábban (1999) Scan Holiday. Itt vajon mi történhet? Piaci jelenletüket hasonló szkepticizmus övezi mint "anno" a HTC-t. Ez persze nem jelent semmit. Az áraik valóban alacsonyak és ehhez a lehető legmagasabb színvonalú - arányos - szolgáltatást igyekeznek nyújtani. Eddig a marketingduma. Érdekelne, hogy van-e valakinek személyes élménye?
Azért az igazán gusztustalan, ahogy a Jorgos a honlapján a többi irodát is megpróbálja mószerolni. Had menjen el a kedve a kedves utasnak, ne utazzon senkivel.
Én már nem tudom, ki megy tönkre, de eddig a West Travelről nem hallottam semmi rosszat. Pl. De van egy cikk valamelyik HVG-ben utazási irodákról, ha lesz időm és kedvem előkeresem, ott úgy emlékszem, irtak egy irodáról, aminek a tulajdonosa svéd(?, nem biztos, hogy jól emlékszem), és tőkeerősnek mutatták, nem beszélve, hogy viszonylag elfogadható árakkal. Erre az irodára is fújtak a többiek, mondván, letöri az árakat.
Ami pedig az üres repülőjáratokat illeti, idén nem utaztunk, szeptemberben szoktunk, de úgy tűnik, most kimarad, de tavalyi emlékeimből úgy rémlik, pl. Korfura igen nehéz volt helyet találni, telve voltak az utak, és ezzel visszakanyarodnék a repjegy problémára is, szerettünk volna csak repülőjegyet az egyik családtagunknak, lehetetlen volt, az összes helyet lefoglalták az irodák a charter gépeken, és azt mondták, NINCS szabad helyük. Ennyit arról, hogy azért mennek csődbe, mert üresek a járatok.
Igen, most tényleg szerencsém volt. (Ha az szerencse egyre hátrább csúszik a szabadságom időpontja...)
Honnan lehet azt tudni, hogy a következő hétvégén ki mond csődöt ?
Szó nincs arról, hogy pozitív tapasztalatoddal népszerűtlen lennél itt.
Csupán arról van szó, hogy nem biztos, hogy ha ezen a héten szerettél volna utazni velük, és a pénzt is befizetted volna még júliusban, akkor most is rpozitívan írnál róluk.
Ez nem lesz egy népszerű hozzászólás ebben a körben:
Többször voltunk Görögországban a Jorgosszal és nem volt semmi gondunk velük.
A Jorgos termék kinálata teljesen megfelelt nekem, mert utálom a csicsás nyaralógépeket.
Magam részéről sajnálom, hogy tönkre mentek.
Most már persze mindenki régóta tudja, hogy így lesz, csak én nem gondultam.
Én úgy tudtam, hogy a Jorgos volt a legnagyobb kiutaztató és a Dohány utcai iroda is bizalomgerjesztő volt a sok kis névtelen lukhoz képest.
Ti kivel utaznátok G.o.-ba a jövő héten egy last minutra ?