Keresés

Részletes keresés

pz135 Creative Commons License 2008.11.05 0 0 10
inkább akkor csöndben maradok
lucaa Creative Commons License 2005.10.01 0 0 9
szegény férjem szoktam bántani, de "csak" szavakkal. persze ez biztos jobban fáj neki, mintha fizikálisan ütném. :(
shada Creative Commons License 2000.06.20 0 0 8
Hali!

Inkabb a topic cimehez kapcsolodik, mint ahhoz, amit vegulis igazabol kerdezel, de valaszolok megis, hatha nem annyira off :) Szoval ahogy eszrevettem, vegul mindig azt bantom aki a legkevesbe erdemli meg, aki a legkozelebb van hozzam.. Es persze utana jol elszegyellem magam, hiszem villamharitokent mukodott szegeny egy olyan szituban, amirol o nem is tehet...

shada voltam

Előzmény: tama_i (-)
tama_i Creative Commons License 2000.06.20 0 0 7
CaveMaN,

Sajnos ezt az igazságot nem én találtam ki , de megtapasztaltam, baromi rossz érzés.
Ma már nincs ilyen gondom, az élet kárpótolt e téren is, de ugyanezeket a szimptomákat már a gyerekeimnél is látom és nem mondtam le róla hogy egyszer megpróbáljak megérteni valakit , mégha nem is könnyen. Maga a viselkedés egyébként inkorrekt, mert olyan ellen irányul aki jószerével nem tehet semmiről....
Valaki próbálja megértetni , mi motiválja aki erre hajlamos, de hála Istennek azért ez ritka magatartás, de mindenképpen anomália és elviselni
... még emlékezni is rossz rá.

Előzmény: CaveMaN (6)
CaveMaN Creative Commons License 2000.06.20 0 0 6
Helló!

Sajnos sok az igazság abban amit mondasz :o( A legszomorúbb pedig az, hogy SZVSZ nincs rá magyarázat. Ezek a dolgok valahol az ember lelkének legmélyén képződnek le és onnan másznak elő szinte tudattalanul. Egyszer egy ismerőssel beszégettünk a témáról, arra a végeredményre jutottunk, hogy így a "csalódott" emberek egymást "generálják". Amit biztos megtehetsz, az maximum az, hogy te nem adod tovább, a többi már többszereplős játszma.

Bocs, hogy nem tudtam biztatót mondani, de talán több, mint a semmi.

CaveMaN

Előzmény: tama_i (5)
tama_i Creative Commons License 2000.06.20 0 0 5
Igus kedves,

A lényegre tapintottál, bár én csak a szükebb értelemben vettem, hogy egy uj kapcsolatban valaki
nekem adta vissza azt amit előző kapcsolatában
elszenvedett... Én nem hiszem hogy más ne járna ilyen cipőben, nekem ez igen régen történt , de elfelejteni nem tudtam mert baromi csunya dolog, csak a miértre nem kaptam soha választ, az inditott erre a nyitásra.
Ha valakit sorozatban becsapnak és átvernek, mig fel nem fogja, valahogy ugy érzem a HUSZ ban a helye, ha remélheti valaha is kaphat magyarázatot
erre....

Előzmény: igus (4)
igus Creative Commons License 2000.06.20 0 0 4
Kedves MesterSzaki!
Attól, hogy az első partnereddel élsz, még megélhetted korábban azt a körülményt, hogy csalódtál az aktuális partneredben, és a következőn csapódott le a csalódottságod.
Hogy is van az a Koncz Zsuzsa szám, hogy "sajnálom szegényt, a következőt, miattad fogom büntetni őt" A kérdés lényege az volt, (úgy értettem én), hogy miért a következővel vagyunk kemények? :azért mert az előzővel már nem lehet, vagy azért mert a következő esetében óvatosabb az ember? Használja a meglévő negatív tapasztalatokat?
Ehhez jött még az a plusz körülmény, hogy ha nem okvetlen szerelmi csalódásra gondolunk, hanem csak egyáltalán csalódásra, rossz kedvre, akkor ki, miként engedi ki a gőzt? Mondjuk belerúg a macskába, vagy azt az embert bántja, aki ugyan nem oka a kialakult rossz kedvnek, de viszont kéznél van és a némi kis gonoszkodásunknak ő lehet az elszenvedője.
Tapasztalom magam is, hogy sokszor kapok a "nyakam közé" égi áldást, ha momentán éppen ártatlan vagyok a fölsorolt vádakban, de sajna észre vettem magam is, hogy hamarabb okolom a páromat csip-csup ügyekért, ha a rossz kedvem agyonnyom.
Így értettem a topiknyitó kérdését.
És más, hogyan?
Előzmény: Master Szaki (3)
Master Szaki Creative Commons License 2000.06.19 0 0 3
Igus
Ez már gyakrabban előfordult nálam, mint a Topicnyitó gondolat. (az első partneremmel élek):-)) De megpróbálok tudatosan tenni ellene, hiszen nem a partner tehet arról, hogy a munkahelyen miféle zűrök vannak.
Nemde? :-)) Lehet véleményt nyílvánitani.

Aszem ennek nem a HUSZban lenne a helye.

Előzmény: igus (2)
igus Creative Commons License 2000.06.19 0 0 2
Sőt, esetleg kibővíthetjük a topiknyitó kérdését.
Nem okvetlen az első partner által elszenvedett bántás miatt torolunk a második partnernél, aki ugye ártatlan az ügyben. Gyakran előfordul velünk, hogy rossz kedvünk van, akár mert letolt a főnök, akár mert nem úgy jöttek össze a dolgaink, amint elterveztük, s akkor is azt bántjuk, aki legközelebb áll hozzánk, és nem is tehet a rosszkedvünkről.
Amit felvetettél, - alighanem azért a második partnerrel vagyunk keményebbek, mert az első esetben már megégettük a kezünket, és azt képzeljük, tudjuk már, hogy mire kell vigyázni a második esetében. Viszont a második partner esetében majd nem ugyanazok a problémák fognak felmerülni.
Tama_i-nak: B-*
tama_i Creative Commons License 2000.06.17 0 0 1
Twister,

Annál jobb most igy utólag, be tudsz számolni
néhány dologról és talán az ellenkező nem is tud valamit hozzátenni hogy megértsük őket , mert eddig nekem sem sikerült...

Előzmény: _Twister (0)
_Twister Creative Commons License 2000.06.17 0 0 0
0 magyarazat,de tul sok tapasztalat :(
Előzmény: tama_i (-)
tama_i Creative Commons License 2000.06.17 0 0 topiknyitó
Tudom sok minden belefér a cimbe, de az alapkérdésem: miért van az - szinte nemtől függetlenül - hogy csalódott ember az új partnerén próbál minden olyan sérelmet megtorolni ,az előzőtől elszenvedett... Gondolom ismerős az alaphelyzet, mindenki hallott már róla. Mi vezérli ilyenkor
az embereket, hogy olyan partnerrel szúrjanak ki aki nem is tehet semmiről...A cim megfogalmazásában idegen tollakkal ékeskedem , mert röviden nem sikerült definiálnom, miről is akarnék beszélni. Köszönet a szerzőnek: copyright.
Nos van erre ésszerű magyarázat ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!