A konkrétum, hogy Gree Winter modellekre már most lehet igényelni a brutto100.000 forintos támogatást. Érdeklődőknek szívesen segítek : 06703603840 www.pannonklima.hu
Szeptember 15-től indul újra egy támogatási pályázat. Magánszemélyeknek fűtésre optimalizált klímaberendezések vásárlása és telepítése esetén berendezésenként 100.000 forint lesz a kedvezmény. Amennyiben nem fűtésre optimalizált készülék vásárlásra kerül sor, úgy a kedvezmény mértéke 50.000 forint/berendezés. A pályázat elbírálása nagyon egyszerű és gördülékeny, és elég széles a résztvevő készülékek palettája is.
Mar eleve, amit a talcaba elhelyeznek futest, mar az is gyenge, mert hogy meg kell felelni az energia fogyasztasi besorolasnak. Ha leteped a csovet a kulso egysegrol, es ha hidegebb lesz, mint -10 (mamar ritkan van ilyen) akkor is sorra elkezd a fulen farkan omleni ezekbol a kulteriekbol a viz, raadasul ketto nalam teraszon van, es ami lehull, az szepen ra is fagy, aztan jon az eltaknyolas :-(
Ha felfutod a csovet, az nem hiszem, h a talcat is bemelegitene, szoval alapjabol ott kellene erosebb futest rarakni, a fuggoleges csovon meg szerintem lejon a felmelegitett viz a gravitacioval mar gyorsabban, mint h megint jeges legyen (felteve ha nem vizszintesen vezeted ki, mint a hulye szomszed a 9.-en ram :-( ).
Szervusztok! Fűtő klímánál ha jól értem van karterfűtés(?) vagy tálcafűtés, hogy le tudja olvasztani az esetleg odafagyó jeget. De ha innen még 1-2-3 m-re tovább kell elvezetni a felolvasztott vizet, az nem fog belefagyni ebbe a csőbe? "Szoktak" ebbe esetleg fűtő kábelt elhelyezni, amit valahogy a klímára lehet kötni?
Régi cég: mivel felvásárolt sok (10) millióért klímát tavasszal, és (amikor nyáron augusztusig ) jól ment, felvett addigra 6 embert, 3 felszerelt autóval. Az napi 6 klíma, amit feldobtak neki. Most kb ingyen szerel, hogy fogyjon a készlet. Az eredménye, szerintem: pénze nincs, munkája alig, bért épp tudhat fizetni. Nem tudom, meddig bírja, de tuti kirúg embert idén még. Régi cég, bolttal, telephellyel, sok reklámnal. Én meg megyek az ilyen napi két klímás felrakók után javítani, mert másfél óra van 1 klímára.
Milyen cég az, aminek a honlapján nem szerepel a telephely, a székhely címe? Sőt...egyáltalán a cég nevét is lehetetlen megtalálni...Milyen cég az, aminek a honlapján nem szerepel a telephely, a székhely címe? Sőt...egyáltalán a cég nevét is lehetetlen megtalálni...
:) és ezért vásároltunk és szereltettünk be régi jól ismert cégtől amit egyébként egy másik jó nevű cég vezetője ajánlott. Most egy kis pótmunkát kell elvégezni, váratlan korlátozás miatt. (kondenzvíz kivezetést tiltja a társasház) Reméljük ez is menni fog 🙏
Látod, pont ez a lényeg....ha már most nem találod őket, akkor hogy fogod megtalálni, ha esetleg baj van a felszerelt klímaberendezéssel. Milyen cég az, aminek a honlapján nem szerepel a telephely, a székhely címe? Sőt...egyáltalán a cég nevét is lehetetlen megtalálni...
Ezért kell olyan cégtől vásárolni és olyan céggel szereltetni, amelyiknek ezek a dolgok könnyedén elérhetők. Van telephely, székhely, legalább ötéves múlt, de az sem baj, ha tíz vagy több. Bemutatóterem, üzlet, iroda, stb. Egy eldobható mobilszám, e-mail cím....nos ez mindenképp redflag....
Főleg az IMI aluházas motorok golyóscsapágyai mozogtak jól a csapágyházban , Volt is mellette hullámos alátét -e célból--Amit egy csapágycsere után ki is hagytak.Na onnantól voltak szép jelenségek.
Nekem ugyanezt csinálja a közel 15 éves Fujitsu Asyg Luca gépem. Egy ideig szép csendben dolgozik, majd egy idő után a beltéri bizonyos fordulaton elkezd finoman ciripelni. Egy nagyobb tisztításnál a mókuskereket kiszerelték, majd vissza - a jelenség maradt. Egy korábbi itteni "törzsvendég" klímás szerint a kültériben lévő trafó kezd el bemelegedve finoman "zenélni", amiben lehet valami, mert a kültéri elektromos csatlakozó dobozából is hallatszik a ciripelés. Játszadozni kell a fordulatszámokkal, ideális esetben el lehet csendesíteni, vagy legalábbis minimalizálni lehet a ciripelést. Más megoldáss nincs - csak a megszokás......
Na aki leminoszolt, ra van vezetve igazabol a panal oldalara, nincs szigetelve, sem, sza tudod a kavicsos beton falra kivulrol, az meg csopog be a zaro szigetelesekhez is. Aztan ha jon fagy, mer meg nem vagyunk mediterran orszag baszod, az meg tol is, Kader gumit is szet, aztan jon be oda a nedvesseg, es az meg rozsdalja majd a panel ossze tarto karmantyukat, vagy mi a faszomat, szal azokat a vas elemeket, amik ossze tartjak a vasbeton panel lapokat :-(
ha kivezeti 10 cm-el is a falbol, mar jo lenne.. mi vagy fel metert vezettetunk ki merolegesen a panel oldalahoz merten.. Es ja igen budospest.. A legbudosebb kulso keruletei is raadasul..
Sziasztok, 9. emelete be lett szerelve egy uj klima, a huto csopi csovet a panel kulso oldalara szerelte fel jobbra, es racsopogteti a panelfalra kb, talan 1-2cm-el elforditott 90 fokos idommal. Ez pont raeseik az 5. emeleten levo gazcsovek kiallasomra (ami ugyan ez foam habos szigetelessel van) DE valahogy fura modon, irgalmatlan hanggal jar, konkretan aludni nem lehet mellette.
Egyreszt nem meg az eletben nem hallottam ilyet, hogy egy foammal bevont nyomassal teli cso miert szol ekkorat belulrol a lakasunkban. Masodszor, lehet, h nem toltotte ki az en telepitom semmivel sem a lyukat, es nekiveri a betonhoz magat, miatta, ezt gondolom, ha leszedem a boritasokat a lukon belul potolni tudom.. Nalunk le volt egesz nap kapcsolva a klima, es felvettuk a hangjat, eleg durvan szol :-(
A masik kerdes, miert a falhoz csopogtet ki, es miert nem elore menoen, mint mi, es igy senkinek sem talalom el a dolgait, sott meg egy tetore is megy a foldszinten, aminek van csapadekviz elvezetese, es nala is ott a teto...
Az is eleg lenne, ha elfelezne a csopi csovet, kerdes, hajlando-e erre, de en ki is fizetnem neki, nemtom kompresszor kiemeles nelkul, le lehet-e vagni a felet a csonek a 9. emeleten ablaknal kihelyezetnel..