Mindig van, aki olcsóbban tudja adni. Pár perc google után találtam olyat, aki a webklímánál sokkal olcsóbban adja...mindig van, aki még a legolcsóbb alá is tud vágni...
Valamit mégis tudnak, mert ugyanezt a gépet más nem adja ennyiért... Lehet, hogy a többiek is ennyiért kapják, csak éhesebbek? Nem tudom, igazából nem is az én dolgom, egyszerű userkent az érdekel, hogy a pénzemet lehetőleg optimálisan költsem el.
Mitől fejlődtek volna? Nincsen saját szerelőjük, alvállalkozókkal dolgoznak, akik meg - mivel - nyomott áron teszik fel a klímákat, plusz még a webklímának is le kell adniuk, ott spórolnak, ahol tudnak. Az csak egy duma, hogy vettek hatszáz darabot, nem igaz, nincs náluk megközelítőleg sem ekkora készlet. Sima webáruház, nem igazi klímás cég. Nyomott áron értékesítenek, ez megy húsz éve, van vagy húsz webáruházuk, különböző neveken. Most azért adják olcsón egyébként a Polar-t mert az importőrnél elég nagy probléma van, és olcsón kiakciózták a viszonteladóknak. Mindegyiknek, ha te is foglalkozol Polarral, akkor te is tudod a hátteret.
Igen, a megfelelő kommunikáció nekem is számít, mert abból azért lehet következtetni a hozzáállásra.
Amikor felújítottam a kecómat, még a tervezgetés, saccolás fázisában elballagtam a közelebbi ajtós-ablakos céghez, (kettő is van kb. 10 perc sétán belül, már a nagyobbak, üzlethelyiséggel) megkérdezni, hogy errefelé mekkora összegre lehet számítani egy bejárati ajtó cseréjénél, mert azzal akartam kezdeni. Nem pontos összegre voltam kíváncsi, hanem csak egy nagyságrendi közelítésre a tervezéshez. Persze tudtam az összes méretet, a felülvilágító ablakét is, ráadásul ilyen kecóból van vagy huszonvalahány tömb a környéken, szóval semmi egyedi, gondolom havonta, hetente dolgozhatnak egy ilyenben.
A közelebbinél ablakosnál kedves kiscsaj, szemrevaló is, de láthatóan lövése nem volt a témáról, mindenre csak azt tudta mondani, hogy majd a kollégái kimennek felmérni, stb... Valami közelítő összeget kihúztam belőle nagynehezen. Azért legalább nagyvonalakban elmondhatták volna neki, mit árul...
A másiknál a srác egyből értette mit akarok, nagyjából meg is mondta az összeget a tervezőprogija alapján, amíg dumcsiztunk. Keresett is egy hasonlót, amit korábban csináltak, megmutatta monitoron, stb. Hát nyilván nála maradtam, árban kb. hasonlók voltak. A melóknál is megfelelő volt a hozzáállás, hát persze hogy aztán az összes nyílászárót náluk rendeltem meg, és a családban felmerülő cseréket is. Végül is egy szemmel már jól látható összeget lett a vége, és azért náluk, a mert ott volt megfelelő az első kommunikáció.
En anno amikor csaladi nyaralora klima kellett, mindig a faluban ha lattam klimast megkertem, hogy ugorjon be, nezze meg es kuldjon egy arat.
Elmondtam, hogy allando futesre kell, szoval a legjobbat akarom! (Multi kulteri, 2 belteri, vagy 20m csovezes, viszonylag egyszeru, mert epitkezes kozben volt, lehetett konnyen falat vesni, es meg utana lejavitaniuk se kellett)
6 klimas merte fel, vette fel az adataimat, hogy majd kuldik az ajanlatot, egy kuldott csak! (Mindez kb 7 eve, millio folotti osszeg, o csinalta is meg, szerencsere megfelelo minosegben)
Az például elég meglepő nekem, amikor beszélek egy klímással 10-15 percet, mindent megbeszélünk, majd a végén abban maradtunk, hogy a megbeszéltek alapján küld ajánlatot levélben és azóta is küldi.... Az ilyet nem igazán értem.... Ehhez képest a Webklima meg arról is értesít, hogy az érdeklődésem után milyen telefonszámról hívnak majd.... Egyszerűen náluk éreztem eddig a leginkább, hogy ők ezt akarják!
Ha megbízol a klímásban, vagy éppenséggel haver, akkor kérdezd meg melyikből rak föl többet, és válaszd azt. Ha meg nem bízol benne, keress másik klímást. :-))
Köszönöm a válaszokat! A vacilla tárgya az, hogy a Polar 240 lenne, a Gree 280. A 40 különbségért kapnék BÁRMIBEN többet a Greetől? Élettartam, funkciók, zajszint, BÁRMI? Mert ha van bármilyen mérhető, igazolható racionális különbség a Gree javára, akkor szívesen fizetek negyvennel többet. Pusztán a márkáért, marketingért nem.
Nekem Gree Comfort Pro (3,5 KW) van, és még kettő a közvetlen környezetemben, amikre napiszinten rálátok. Nyári szerelések, szóval mérsékelt tapasztalatokkal. Mindegyik szépen teszi a dolgát, hűt-fűt ahogy kell, mondjuk fűtésként csak kiegészítő, két helyen konvektor, egy helyen központifűtés mellé.
A beltéri nem hangos, alacsony fokozaton teljesen belesimul a háttérzajba, mi mindhármat a legalacsonyabb ventilátor teljesítményen használjuk. Akkor zajosabb kicsit, amikor jégtelenít, recseg a műanyag, olyan mintha le akarna mászni a falról. De ezt ritkán csinálja, akkor sem sokáig.
A kültéri hangosabb kicsit, de ritkán hallom, mert ki kéne nyitni hozzá az erkélyajtót, de azt meg nyilván nem teszi az ember, amikor megy a klíma.
A központi fűtésnél érdemes rá figyelni, mert két összenyitott szobát a radiátorokkal együtt tök jól temperál, de bekavar a termosztátnak. Ugyanis a klíma miatt ritkábban kapcsol be, ezt meg a többi helyiségben érzi az ember. De ez meg nem típusfüggő, bármelyikkel ez lenne.
Amikor szereltettünk, nyitottan álltunk a kérdéshez, a klímás (a párom gyerekkori ismerőse, de amúgy is nagyon alapos tag) ajánlotta, hogy ezt raknak a legtöbbet. Azért ez a fő, vagy egyik fő típusuk, mert könnyű szerelni, alig van vele szervízgond, jó a háttértámogatás, és elégedettek vele az emberek. Ha nem így lenne, mást ajánlana, mert ő sem a maga ellensége, nem szeretne visszajárni sehova javítgatni, meg kínlódni.
Kb. négy éve használok 4 db Gree-t, egy wifis problémát (ami végül is router oldalinak bizonyult) leszámítva nem volt velük semmi gond, teszik a dolgukat. A feleségem szerint eleinte kicsit hangosak voltak, de aztán megszokta, más fel sem tűnik neki. Igazából nincs miről írni.