Aha, mivel az 1 méteres tengelyen pörgő súly kiegyensúlyozatlansági rezgést kelt. Légüres térben is pont úgy rezgetné a dobozt. Elég megfogni a beltérit vagy hozzá nyomni a füled, az nem a levegő morgása.(némelyik még a csöveken beérkező kompresszor vibrációt is felerősíti)
Gyárilag centírozva vannak, több-kevesebb sikerrel. (a gree konkrétan olyan módon mint egy dacia fűtőventillátor) Ahogy feszíted a házát változik a hang tónusa. Azonos venti fordulat mellett hideg-meleg üzemben is eltérő.
A minőségibb típusoknál sokkal robosztusabb, tagoltabb a ház és a venti alkatrészei is megmunkáltabbak.
Ez nem igaz. A beltéri hangját nagyrészt a ventillátor rezgését felerősítő burkolat adja. Ezért nem teljesen mérvadó a feltüntetett dB érték. Van néhány gree klíma aminek kellemetlenül zavaró frekvencián ciripel a beltérije mégis alacsony érték van megadva.
Minden a venti csapágyazásán, kiegyenlítettségén és a dobozolás elnyelőképességén múlik.
A beltéri egység zaja ugye a légáramlásból származik.
Az alacsony beltéri dB-érték alacsony venti fordulathoz tartozik, ez ugye kevés szállított levegő lesz, kevés leadott hőenergiával-->egy adott helyiség hőigényéhez képest alulméretezett gép alacsony fordulaton nem fűtene eleget,
ezért pörögni fog a kompresszor és a beltéri is-->növekvő zaj.
Pl Daikin Sensira, esetleg Comfora, vagy Gree Comfort Pro? A Gree adatlapján 18db hangnyomás van hűtésre, legkevesebb, mégis azt állítják sokan, hogy hangos. Nyilván nem mindegy, hogy melyik Gree-t írják hangosnak. 3,5kw-osak. Lg klímák is vannak már 250e körül ezen teljesítményen, de nem tudom, hogy mennyire ajánlott a japán alap gép.
H azt írom, fűtésre egyiket sem, megsértődsz? -Az első kettőt 15 négyzetméter fölé nem tenném, oda is meggondolva.
Itt is, ár-érték arány érvényesül, olcsóbb gyengébb technikát tartalmaz.
Fűtésre nem mindegy, mekkora teljesítményt tud a mostani 0 körüli párás időben, illetve a minuszokban, illetve milyen vezérlése van.
Olcsók: még mindig 50 perc fűtés után leolvasztanak, az 5-10 percig eltart. Addig nem fűt. Lásd mostani időjárásban, például. És ezért kell ezeket a gyengébb klímákat 2.5 kwos teljesítménnyel számolni, mert annyi sem jön ki belőlük óránként.
Ezért mondom, hogy fűtésre 300.000 Forint környéki klímát kell venni. Az már jobb technikával van szerelve. És ezért nem is rakunk fűtésre olcsóbb klímát.
De mindenki úgy bacca el a pénzét, ahogy akarja.
De az igények, és körülmények ismerete nélkül nem lehet jó megoldást ajánlani, csak tippelni.
Hány fokot akarsz, van-e szigetelve, milyen ablakok vannak, ajtó állandóan zárva, vagy egész nap nyitva, van-e más fűtés állandóra, stb.
Ezt a hármat választottad annak ismeretében , hogy mekkora a helyiség hővesztesége kinti-15°C és benti +20°C esetében , vagy csak sacc per kábé a választás és inkább az árat nézted ? Viszont gondolom , hogy csak az árat nézted , mert választottál egy 5,3 kW-osat is .
Ha tudatosan választottad a gépeket , én a Gree-t választanám . Nagyon régen gyártanak klímákat . Igaz , nekem a Gree Amber van . Rendesen teszi a dolgát úgy fűtés esetében mint hűtéskor is .
Van egy elméleti max, am ha minden maximumra van állítva és egyéb segédüze, mittudomén szunyogirtó üzemmód, stb is be van kapcsolva + némi rátarással 7,75A ehhez nézik a legközelebbi felső értéket, ami 10A.
Akkor, ha jól értelmezem, az első két sor amit ténylegesen kér a klíma, a második két sor névlegesnek annyi szerepe van, hogy arra kell tervezni. Mi adja amúgy a különbséget? Az indulásnál ránt akkorát, hogy bő két amperrel eltérnek az értékek? Gree Comfort Pro 3,5 kW klímáról van szó.
Cooling Current Input A 4.35 Heating Current Input A 4.67
Rated Cooling Current A 6.67 Rated Heating Current A 7.75
Kint 0-3 fok közt, szigetelés nuku, két klíma 1,4-2 kW körül egy. Ebből az egyik Kaisai ice(alias Midea Xtreme Save Pro), a masik Aux Delta2, 3,5 kW-osak. A Kaisai meglepően keveset fogyaszt, 1kW fölött meg nem ment sztem, jellemzően 500-800W. A ház nincs felfűtve mert 7vegihaz, de temperaltam minden nap. Az Aux jóval többet eszik, 1-1.3 kW, néha alatta. 20 fokon meg, a Kaisai 22, néha 23.
A Kaisai ugy-ahogy tudja is fűteni a fenti 50m2-t, persze izzadni nem kell..de turbo fokozaton 23 fokkal se ette le a gatyankat...
Szóval én a Kaisai-al meg vagyok elégedve, a sztárolt Aux-szal kevesbe.. Ja, a Kaisai 4.6 SCOP-os, azt olcsóbb volt mint az Aux..
" Nyilván -20 fokban nem lesz 4-es COP a kínainak. "
Megnyugtatlak , hogy a Japán klíma sem fog COP 4-el dolgozni -20°C-nál .
Nekem két kínaim van a No-name Ozone és egy Gree Amber . Egyformán 2,7 kW-osak .
Fűtésnél 860Watt fölé nem ment egyik sem, 8ltal8ban 380-460Watt volt ilyen időjárásban , mint most van kint . Folyamatosan fogyasztásmérőn keresztül működtek 16-éven keresztül . Leolvasztásnál volt 1170Watt a maximum . Igaz , a házam csak 63nm és jól hőszigetelt .
Jelenleg a névleges 6kW-os R290-es gázzal működő hőszivattyúm Sunrain BLN-006TC1 fogyaszt átlagosan a mostani napokban 4,5 kWh energiát . Fűtés 23°C , HMV készítés 53°C -150liter .
De ha 4-es a COP a kínai meg a japánnak akkor ugyanannyit is kellene fogyasztania.
Ez lenne a lényege az energia címkének, hogy össze lehessen hasonlítani a gépeket. Az más tészta hogy ebben is tudnak csalni, de gondoltam csak mínuszos hidegbe bukik a dolog.
Mármint referenciakörülmények esetén. Nyilván -20 fokban nem lesz 4-es COP a kínainak.
De nekem akkor sem hozta a számokat amikor +15 fok volt odakint.
2,6
3,6
5,2 -es klímák így fogyasztanak maxon: 7A 8A 10A
A névleges teljesítmény dupla de nem lesz dupla a ténylegesen felvett áramteljesítmény.
Vagy létezik az hogy a 2,6-os többet is fűt mint 2,6kW? Tehát megvan a 4-es COP, az 1380W felvett teljesítményből lead 4x annyit? Kétlem...