Igen valóban elégedett vagy. Csendes és jól fűt. Jól szigetelt faházban van és amennyit fűteni fog arra ez bőven megfelel. Van 500k-s klímám is és tudom mit várok tőle.
Nekem nem csörög-zörög a Syen, és 5 éve fűt.. Ez a 6. szezon. A szabályzása lehetne pontosabb, de nem fagyunk meg az a lényeg :)
Különösebben hangosnak sem mondanám, de ez egyéni h kit mi zavar. Nagy hidegben hangosabb az tény. De nekünk van tartalékba egy nagy cserépkályha :)
A Kaisai is egész jónak, minőséginek mondható. Bár nem hibátlan ez sem, itt a programozással vannak gondok, beállítottam indulási-kikapcsolási időket, de van mikor gondol egyet és nem indul el... Ezt csak távolról látom az app-on, mert ez másik házban van. Az AUX az mindig elindul rendben a programra.
Azt írja 1300W-ot vesz fel miután beállt a hőmérséklet. Ez BIZTOS nem igaz. Gyártói max. is 870W CSÚCSBAN.
Hatalmas hype-ot generált pár hete, önigazolásból, hogy a 150-ezres gép pont olyan lesz, mint az 500ezres. Erre erősítesz rá te is az első mondatodban.
EZ NEM IGAZ és félrevezető a laikus ide tévedőkre nézve. Ja és mindenki más hülye és ne ugasson bele volt a hozzáállás. Vissza lehet tekerni, nem olyan rég volt.
Most meg megy a nyöszörgés, hogy:
..." jó lenne ha automata lenne...."
Jelentsen ez bármit is, mert a fogalmazásgátlót ismét bevette a kolléga.
Minden klíma egy kaptafára készül, ugyanazok a kínai gyártók gyártják, nincsenek nagy különbségek, itt most nyilván az ócsóbb(150-250e) kínaiakról beszélek.
A klíma fogyasztása leginkább a helyiségtől függ, meg ugye a hőmérséklettől..
Nekem összvissz 3 klímám van:
-Syean Muse (2020as), ez 800w alatt nemigen eszik, 800-900, ha hidegebb van 1kw, de ez egy jól szigetelt házban van. 23-24 fokra szoktuk állítani.
-Aux Delta 2, 1 éves, ez is 1kW körül eszik, egy 17m2es helyiségben van, de szembe az ajtó nyitott h azt a helyiséget is fűtse vmennyire, ez 1-1,1, de 1 alatt is szokott enni. A ház nem szigetelt. 21-22 fokon szokott menni.
-Kaisai Ice, ez már 4.6 SCOP-os, ez kevesebbet eszik, ez egy kb 1.5m széles, 5-6m hosszú "folyosün" van, szembe vele 2 kisebb szoba, amiket fűt, meg oldalra is nyílik egy nagyobb szoba, de az messzebb van a klímától, azt már nemigen fűti ki, de vmit azért ér. (ha szigetelt lenne a ház, akkor sztem azt is tudná azért jobban fűteni), a fűtendő terület összvissz 50m2. A nagyobb szoba azért alulról is kapja a fűtést, pont alatta van az AUX-os helyiség. De ugye istenigazából ebbe a nagyobb szobába (17m2) is kellene egy külön klíma.
Na szóval ez a Kaisai többnyire 1 kW alatt eszik, 550-600Wokat, nyilván ha jobban kell fűtenie, épp felfűt akkor 1kW körül is eszik ez is.
De lehet h az elhelyezkedése miatt eszik kevesebbet, ui egy szűkebb térben van, jobban feltorlódik a meleg, könnyen gyorsan befűti, és ebből a térből szivárog át ugye a szobákba a meleg.
A fogyasztásokat a villanyóra pillanatnyi áramfelvételéről szoktam nézni (digit), ill a Syen fogyimérőre van bedugva.
Egy nap alatt alatt 20 KW-ot fogyasztott a klíma (felerészt simán, felerészt turbón ment)
Igaz, csak reggel 8-9-től este 22-23-ig megy, legalacsonyabb, csendes fokozatban. Ytong+10 centi eps, födémen azt hiszem 20 centi gyapot, e havi fogyasztás (csak 5-étől valós az adat):
Én csak olvasok, de nem mindent értek. Az nem baj:-((
Egy nap alatt 20 KW-ot fogyasztott a klíma..
A kWatt egy pillanatnyi fogyasztás, akár minden pillanatban megváltozhat (fel vagy le).
Ha napi energia-fogyasztásban gondolkodunk, akkor azt már kWh (kilowattóra) egységben mérhetjük (teljesítmény és idő szorzata - esetleg integrálva adott ideig). A villanyóránk is mutat ilyesmit, de léteznek olyan fogyasztásmérők, amelyekkel egy konkrét berendezés fogyasztását mérhetjük meg adott időtartamra nézve (napi, heti, havi). Mert a villanyszámlánkat a kWh után fizetjük (akár havi, akár éves szinten).
Én szoktam pl. a hűtőgépem fogyasztását mérni mondjuk napi vagy havi szinten.
Szóljatok, ha butaságot írtam! A topik szakemberei biztosan nem akadnak fenn ilyen apró dolgokon (ők tudják, miről van szó!).
Nem gondolom,hogy ugyan annyi hőt juttat be természetesen,de már meleg van nagyon. Ha meg lekapcsolom akkor mivel klimás fűtés így elkezd hűlni a ház. Egy shelly okos kapcsolóval mérem ami ír mindent. Pillanatnyi fogyasztást, feszültséget és elfogyasztott mennyiséget.
Az EKR-rendszer nagy előnye minden más eddig ismert EU-s és költségvetési támogatáshoz képest, hogy a tulajdonosi hozzájáruláson az adott ingatlanra érvényes lakcímkártyán, valamint egy 5 éves fenntartási kötelezettségen kívül nem követel meg semmilyen bonyolult kötöttséget. A részvétel nincs életkorhoz, településmérethez vagy gyermek meglétéhez kötve. Nincs szükség hitelfelvételre, nincsenek jövedelmi elvárások, és nem kerül jelzálog a házra, vagyis a munkák elvégzése után a jól szigetelt, így magasabb értékű ingatlan bármikor szabadon értékesíthető. Fontos azonban, hogy kizárólag a tulajdoni lapon lakóingatlanként nyilvántartott épületek vehetnek részt a programban.
Felkerült a gorenje klima. Ha már elérte a beállított hőmérsékletet akkor is 1.3kW a fogyasztása. Ha eco módba rakom akkor megy le 6-700W-ra a fogyasztása. Szépen fűt és gyorsan, de ez jó lenne ha automata lenne. De végülis így is jó lesz.
A falak szigetelésére van pályázat? Be tudnád linkelni?
Néhányszor nézegettem különféle pályázatokat, de soha egyikre sem voltam jogosult. Több feltételnek megfeleltem, de mindig volt 1-2, aminek nem és így ugrott az egész.
Gázzal: 51000 Ft, következő hónapban hőszipkával 1000 kW, ergo 25.000 vagy 35.000 Ft. Igen, drágából 70.000 Ft, de ott más baj van, szigetelés például.