Lehet úgy felrakni, hogy tudnak szigetelni, és szinezni is. (Évi pár szokott lenni.) Műgyanta ragasztó, és 10-mmes menetes szárral rögzítve a kültéri egység.
Azért gondolom, hogy azért több (10) ezret nem akarnak így kiszórni.
Nálam a nappali+étkező férne bele, de ott a legkevésbé fontos, meg nem Lite-ban gondolkodnék, ha aktuális lenne. (szigetelés, színezés van tervben, hülyeség lenne felrakni, aztán pár hónap múlva leszedni, újra fel)
Persze erre is figyelni kell, de az "olyan nagy teljesítményű, hogy csak 25 m2-nél nagyobb szobába jó" erős leegyszerűsítés, hogy úgy mondjam. :) Amúgy is, de maga a m2 is sántít.
Kazánnál a kombik miatt lett ez a 24 kW-os mizéria. Bár egyre jobban tudnak modulálni, és ha nincs szinte 0-ra nomoduláló, lehet kapcsolata. Persze jóval kevesebb, mint az én 11 kW-ig modulálni képes SD-m. Meg ha jól tudom, a hatásfok is rosszabb modulált üzemben a nem kondenzációsoknál.
Szerintem több ezer darabos készlet simán lehet belőle, és a piac meg beállt Augusztus óta.
Attól függ. Hűteni 2,5 bőven elég oda, fűtésben kell(ene) 3,5kw.
Nekem ami fent van Mitcsu, 3,3kwos duo kültéri,1 darab 2,5kwos beltérivel.
Hűteni bőven elég, fűtésben érzem a 3,5kwos hiányát, de persze befűti, és fél fokon belül tartja, csak a turbo nem ér semmit. Míg a 3,5kwos ugyanilyen beltérivel izmosabb.
(Van 1 darab 2 kwos Daikinom félretéve tavaszra a szomszédba, kuriózum.)
... mondjuk a méretezésnél - akárcsak a kazánoknál - fontos a minium teljesítény is, hosszútávon baromira nem mindegy, hogy folyamatos üzemnél - amikor már csak szinten kell tartani, akkor 600-700w, vagy 900-1000w a felvett teljesítmény.
Kazánoknál is megveszik a 24kW-osat, aztán folyamatos téli üzemben nem tud lemodulálni 4-6kw alá...
Szerintem hálóba ( 16nm) totál felesleges a 3,5kW, csúcson úgy is max az első fél órát pörög , ha kisebb a klíma, akkor meg 45 percet. a többit már lemodulálva teszi.
Ugyan ez igaz a multi gépekre, ott is ugye ha egy Trionál csak egy tagot üzemeltetsz, akkor nagyon gatya lesz a minimál teljesítmény, mert az össz telkesitményt alapul véve van megállapítva a COP. Vagyis pl egy 8-kW kültéri három beltérivel sosem fog egy tagot üzemeltetve 1kW alá lemenni, sőt...
Mikor tavaly jelentkeztem, szerintem nem volt ilyen, nem is kérdezte a form, 4x100 ezret ítéltek meg.
Szerintem is nagy a készlet, de azért nem 100 e db :), azért van ez.
Arra gondoltam, hogy nálunk a 16 m2-es hálóba én 3,5-est raknék. Lehet, túlzás, de legalább garantáltan nem csúcson járna a legnagyobb hidegben/melegben. Szerintem Te is inkább azt ajánlanád a 2,5-es helyett. (van tán közte is) itt meg az kizárva.
Ingyen - azaz szerelési díjért - nyilván megéri, ha úgysem tudod a HEM-et másra beváltani. Ingyen födémszigetelés lehet a "más" (de talán más a feltétel, akár mellette is mehet), illetve egy bonyolultabb külső szigetelés..
A Polart sok szerelő (1valaki is) dicséri, a Lite-ról konkrétan biztos ír majd 1valaki. De rá is kereshetett itt (is), lehet, volt már róla szó.
De mintha sokat nem akarnának odaadni a min. 25 m2-es előírással. Átlag magyar házban/lakásban csak a nappali ugorja ezt meg. És hát hogy nagy teljesítményű.. Szerintem egy 15 m2-es szobában sem istenkáronlás a 3,5 es klíma.
(tudom, akkor már inkább m3, de m2-ben határozták meg)
Persze ha valaki csak a nappaliba akar klímát, jó ajánlat.
Akkor meg is válaszoltad magadnak. Csinál meleget, csak a meleg ára fájdalmas.
Rovod a köröket, pedig el lett mondva, hogy nincs csodaszer. Vagy szenvedsz a hidegben, vagy kifizeted a meleg árát, vagy hőszigetelsz, vagy költözöl egy másik, épeszűbb költségű ingatlanba. Ennyiből tudsz választani, tetszik vagy sem.
Megmondom őszintén, sokféle válaszra készültem. Még olyan opció is volt, hogy "Ki a fasz vagy Te?"
Lehet, hogy negyedszer is megkérdezem, hogy van-e már kedved, időd (és törött karod begyógyult?) megnézni Kerepesen az FSMED74-HFPL klímámat, hogy valószínüleg azért nem reagál a távirányítóra (másfél éve!), mert bedöglött a vevője...
Mert azt még talán ki is tudnám fizetni (ma megkaptam a nyugdíjat:-)))).
És a sör miatt adok egy pluszt, ezzel nullszaldósak leszünk:-)))
Ha fogyasztásnál nem kWh mértékegységet használsz, hanem kW-ot, akkor a 3,5 kW-ra esetleg az hihető, hogy az egy pillanatnyi teljesítmény. Holott a valóságban a pillanatnyi teljesítmény valószínűleg 500-800 watt körül ingadozhatott. Ebből alakulhatott ki 6 óra alatt egy 3,5 kWhfogyasztás.
Én úgy látom, hogy a témában nagyon járatos szakemberek itt (is) félszavakból is értik egymást, nem akadnak fenn ilyen "apróságokon". De ez egyúttal magában rejti a veszélyt, hogy így sokkal könnyebb belekötni valakibe. Arról nem is beszélve, hogy a topikot csupán olvasgató, magamfajta outsidernek szövegértelmezési problémát generál...
szicsu1007: igen kWh az csak nem írtam ki. És pont azért mert az elején volt magas fogyasztás is és ahhoz képest ami legutóbb volt, hogy azt hittem nem vesz vissza magától így szépen vezérelte magát. Igy ha ez így fog működni mikor hidegben akarom használni akkor ez nekem rendben lesz.
Nekem ez (megint) zavaró:-((. A kW mértékegység elektromos teljesítményre utal, de a 6 óra miatt én inkább fogyasztásra gyanakszom, aminek kWh a mértékegysége. Utóbbi esetben az átlagos teljesítmény 3500/6=583 watt. Ez persze plusz-minusz változhat, de a fogyasztásmérő ezt integrálja.