Szakik, a képen látható "fedett szín" megnevezésű előtérbe gondolkodom klímán, elsősorban fűtésre. A pirossal jelölt vonalak között galéria van, tetőteres a ház, így ott egyelőre nagy a belmagasság, bár gondolkodom rajta h lescökkenteni.
Kérdésem, hova lenne optimális szerelni? Én először a bejárati ajtó fölé gondoltam (képen alul pirossal), de azt mondja a zasszony, akkor sokat menne :) Vagy az álmenyezeti falra (a bejárat után az első piros vonal), esetleg az oldalsó falra (külső határoló fal).
H tarifához mi alapján lehet kérni/kapni ampert, itt azért nem bemondásra meg kifizetek amennyit kifizetek szokott lenni.
Dehogynem, a lakossági határokon belül, amennyit akarsz.
Áramszolgáltatói oldalról nézve 32A-ig alapon ingyen bővíthetsz, ha kevesebb van. 32A felett max 3x32A-ig bővíthetsz, cirka 5 ropi/A költségen. Persze nyilván nem neked kellene meghatároznod, hogy mennyi kell, hanem mondjuk egy villanyásznak-regszerelőnek legalább.
Ez a H-tarifás papír itt például azt mondja, hogy a legnagyobb géped felvehet 13A-t, javasolt B16 megszakítót beépíteni hozzá.
Fűtés üzemben teljesen érthető ez a hőmérséklet eltolódás, mert a klíma beltéri fent van, az ottani levegőt méri, így +2-3 fokkal felé kell lőni, akkor lesz ülőmagasságban jó a hő ( fent meg 25-26)
Most nálam nem megy a klíma, klasszikus radiátoros fűtés megy) a hőmérő 22.5-öt mutat ( egy méteres magasságban ) A klíma hőmérője pedig 25.5-öt mutat ( kb 225cm magasan van)
Hát igen, itt vannak hatalmas különbségek a gyártók között. Az én 10 évvel öregebb Panasonic full alap klímám is sokkal halkabb mint anyám szinte új gree klímája, pedig az nem is az alap hanem a fűtésre ajánlott.
Kinek hogyan olvaszt le a klímája, milyen zajhatásokkal?
A midea mox102, bekapcsoltam fűtésre, max ventire, 30 fokra. Kint és bent 10 fok volt.
20 perc után már írta is hogy defrost, ventit bent lekapcsolta, nagy szisszenéses, recsegés, ropogás, odakint kompresszor leáll, majd elindul, majd ismét leáll.
Végül elkezd újra fűteni és visszaáll max ventifokozatra.
Na szóval ettől nem lehet aludni annyira hangos és zavaró amit tesz. Mert ha még folyamatosan menne a beltéri ventije de nem, azt is leállítja.
Minden klíma ennyire látványosan és brutálisan hangosan olvaszt le, vagy egy japán azért ezt megtudja oldani kultúráltan is?
Kérdésem: 1 hete olvasok mindent a fűtő klímákról, pro-kontra, igazából mindenki a saját lovát dicséri:) Amik fennmaradtak a szűrőn: Panasonic Nordic, Daikin Comfora, Gree Amber Royal, Midea Oasis plus.
Szóval látom olvasom, hogy a dupla hőcserélős Gree az tolja mint az állat még a 3,5kw-os is, viszont cserébe fogyaszt is, a japánok takarékosabbak, csendesebbek...
Egy nagyon jól szigetelt tetőtéri 50m2-t kell befűteni, van már fenn egy Hisense 3,5kw-os, eddig ez is tette a dolgát, de szeretnénk még egyet, mert amikor tartósan 0 fok alatt van és ködös-párás idő van, akkor már nem elég.
Akár lehet "normális" is, az elbacott telepítési körülmények miatt. Volt már ilyen a történelemben.
Jó lenne jobban megismerni a részleteket.
Hány méter csővel szerelték? 3 méter legyen meg, ez is fontos.
Milyen a fal, tégla, beton, stb?
Lehet hűtőközeg hiányos akár, de nem jellemző.
Lehet, hogy megtörték a kanyarban a csövet, fojtás lett belőle, és azért csinálja.
És ugye tegyük hozzá, mindegyik hangosabb kicsivel fűtésben, Sensira is.
Ergo jó lenne a telepítő ránézne, nyomásmérővel, ha becsületes, akár lefejthetné a hűtőközeget is. És megmérhetné, mennyi van benne.
De mindez csak látatlanban, az évek tapasztalata alapján.
Ergo lehet normális a hangja, látatlanban akár.
Nálam a Mitsubishi LN, egyik legdrágább klíma kültérijét is behallom a beton falon fűtésben, és csendben hűtésben is. (Igaz magamnak talán 2 méter csővel szereltem, nem garis amúgy sem. )
Van egy Daikin Sensira klímám. Hűtésnél gyönyörűen, csöndesen dolgozik. Viszont fűtésnél a kültéri viszonylag hangos és mivel ugyanazon a falon van kívül, ahol a beltéri belül, behallatszik. Normális dolog ez?