Akkor meg is válaszoltad magadnak. Csinál meleget, csak a meleg ára fájdalmas.
Rovod a köröket, pedig el lett mondva, hogy nincs csodaszer. Vagy szenvedsz a hidegben, vagy kifizeted a meleg árát, vagy hőszigetelsz, vagy költözöl egy másik, épeszűbb költségű ingatlanba. Ennyiből tudsz választani, tetszik vagy sem.
Megmondom őszintén, sokféle válaszra készültem. Még olyan opció is volt, hogy "Ki a fasz vagy Te?"
Lehet, hogy negyedszer is megkérdezem, hogy van-e már kedved, időd (és törött karod begyógyult?) megnézni Kerepesen az FSMED74-HFPL klímámat, hogy valószínüleg azért nem reagál a távirányítóra (másfél éve!), mert bedöglött a vevője...
Mert azt még talán ki is tudnám fizetni (ma megkaptam a nyugdíjat:-)))).
És a sör miatt adok egy pluszt, ezzel nullszaldósak leszünk:-)))
Ha fogyasztásnál nem kWh mértékegységet használsz, hanem kW-ot, akkor a 3,5 kW-ra esetleg az hihető, hogy az egy pillanatnyi teljesítmény. Holott a valóságban a pillanatnyi teljesítmény valószínűleg 500-800 watt körül ingadozhatott. Ebből alakulhatott ki 6 óra alatt egy 3,5 kWhfogyasztás.
Én úgy látom, hogy a témában nagyon járatos szakemberek itt (is) félszavakból is értik egymást, nem akadnak fenn ilyen "apróságokon". De ez egyúttal magában rejti a veszélyt, hogy így sokkal könnyebb belekötni valakibe. Arról nem is beszélve, hogy a topikot csupán olvasgató, magamfajta outsidernek szövegértelmezési problémát generál...
szicsu1007: igen kWh az csak nem írtam ki. És pont azért mert az elején volt magas fogyasztás is és ahhoz képest ami legutóbb volt, hogy azt hittem nem vesz vissza magától így szépen vezérelte magát. Igy ha ez így fog működni mikor hidegben akarom használni akkor ez nekem rendben lesz.
Nekem ez (megint) zavaró:-((. A kW mértékegység elektromos teljesítményre utal, de a 6 óra miatt én inkább fogyasztásra gyanakszom, aminek kWh a mértékegysége. Utóbbi esetben az átlagos teljesítmény 3500/6=583 watt. Ez persze plusz-minusz változhat, de a fogyasztásmérő ezt integrálja.
Kicsit dolgoztam a faházban így ment a gorenje. Tegnap 3.5kW fogyasztás volt 6 óra alatt ma is kb 6 órát voltam ott és 4.4kW fogyasztás volt. 21fokra állítottam és 20fok volt a házban. Hátha valakinek jól jön az info.
Sziasztok, van arra ötletetek hogy két klíma miért lehet offline? Távoli nyaraloban vannak, és ma reggelre offline lett mindket klima(két különböző típusú, két különböző áramkörök vannak). Este meg működtek.
A kamerák mennek a házban, tehát áram és wifi van. Áramszünet volt és nem tudtak ujracsatlakozni vmiert?
Nekem is és a szomszédomnak is midea klímáink vannak. Az én telefonomon is rajta volt a szomszédom 2 db klímája a Smart home alkalmazásba. A szomszédba változás történt az interetbe, ezért nehezen, de azért mégis sikerült az ő telefonját és a klímáit összehozni. Akartuk, hogy az én telefonomon is rajta legyen, de sehogy se sikerült. Hiába választottam a megosztást és ott akár a telefonos, vagy az e-mailes megosztást választom és beírom az én telefonszámom, vagy az e-maik címem, nincs lehetőség a tovább lépésre, vagy az elfogadásra. Indulásnál egy QR kódot is mutat, de hiába olvasom be a saját telefonommal. Ad egy linket, meg reklámot. A link nem létezik, mert hiába koppintok rá, 404 not found üzenetet ad. Tud valaki segíteni, hogy az én telefonomra is rá lehessen tenni a szomszédom klímáit az enyém mellé?
Tegnap pont az volt a gondom, hogy 50 percenként leolvaszt, pedig nem is volt rá szükség.
Ezért keresek olyat, ami vagy tényleg intelligensen olvaszt le (amikor tényleg kell) vagy 5kW teljesítményű, hogy hátha az 3kW leadásakor nem olvasztgat le.