A következő a tervem a lakásba: Fisher Nordic 3.5 kw Nappaliba+ Fisher CP vagy Black 2,5 kw a konyhába (Konyha étkező nappali egyben van) 3 szobába pedig Fisher CP vagy Special edition 2,5kw re gondoltam ha fő fűtésre lenne.
Illetve gondolkodtam hőszivattyú telepítésén (levegő-víz)
Kíváncsi vagyok a véleményetekre, illetve előnyöket és hátrányokat.
Minap beleültem anyám X típusú autójába és meglepődtem, hogy a városi 50-et 2200-as fordulaton tartja. Az én Z típusú autóm ugyanezt 1800-as fordulaton.
Eddig azt hittem az enyém jó kocsi.
Csak, hogy értsd teljesen lényegtelen adat összehasonlításban vagy.
Hűtésben pont panaszként szokott érkezni, hogy az egyik (jellemzően japppán) észrevétlenül teszi a dolgát a kínai alatt meg lefagy a füle a polgárnak.
Mellesleg fűtésben ugyanígy jobb a hőérzet az "észrevétlenül" dolgozó géppel együttélve.
Ismerősöm lakásában van alap Gree Pulse 2.5Kw klímája. Bekapcsoltam fűtésre kíváncsiságból (bent 15c, 17-re állítottam) és nagyon megéepődtem rajta, hogy 65c fokot tolt magából az infra hőmérőmmel mérve. Kint -4 volt. Az itthoni Polar SDU-m 56-ot tud maximum, pedig azt eddig jónak gondoltam...
Más: Telefonhoz csatlakoztatható hőkamerát milyet és hol volna érdemes vásárolnom? Köszi!
Nekem Gree Amber van sima úgyszintén 2,7 kW-os . 6 telet fűtöttem vele és 6 nyarat hűtöttem . 1500-1800kWh között volt az éves fogyasztása , hűtéskor 25°C-ra állítva és fűtéskor pedig 23°C-ra és nagyrészt maximális ventilátorfokozaton , mert az egész házat az fűtötte , hűtötte , ami 63nm .
Ha egy 3,5-es gép igényel mondjuk 1000w villamos teljesítményt a maximumon, akkor az 24óra alatt 24kwh áram, ami 70 forintos áram árral számolva 1680ft/nap.
Van egy GREE COMFORT PRO GWH12ACCXD klímám. Temperálnék vele egy szobát, de a minimum fűtési hőfok amit tud az a 16 fok, tehát pl azt nem lehet beállítani, hogy 13 fokot tartson a szobában. Vagy legalább is a távirányító nem engedi. Lehet valahogy mégis? Azt tudom, hogy 8 fokot tud temperálni de azt meg már kevésnek tartom.
" Olyan klímát akarok venni, ami lazán fűt akár -10 -15 fokban is. "
Lazán fog fűteni , csak az áramfogyasztása lesz jóval magasabb , mint például kinti 0°C-nál . :-)
" Szerintem szenvedni fog, mert már ha most 2-3 fokkal fentebb veszem, mint a szoba hőmérséklet 20 fokról 22-23 fokra, már maxon pörög a kompresszora. "
Mit vártál , ha nem úgy használod , ahogyan kellene ?
Megadsz egy konkrét hőmérsékletet , majd megvárod , hogy beálljon a kívánt hőmérséklet ( felmelegedik az egész helyiség a benne lévő tárgyakkal együtt ) . Utána már csak annyira fog pörögni a kompresszor , amennyire muszáj . Gondolj bele egy kicsit ! Ha mondjuk 20°C-t amit idáig elvártál , stabilan tartja . Majd adsz neki egy 2-3°C-al magasabb értéket , akkor a vezérlés igyekszik a kinti hőmérséklethez igazítva járatni a kompresszort . Ha eléri az új hőmérsékletet , újra normalizálódik a kompresszor fordulata .