" Olyan klímát akarok venni, ami lazán fűt akár -10 -15 fokban is. "
Lazán fog fűteni , csak az áramfogyasztása lesz jóval magasabb , mint például kinti 0°C-nál . :-)
" Szerintem szenvedni fog, mert már ha most 2-3 fokkal fentebb veszem, mint a szoba hőmérséklet 20 fokról 22-23 fokra, már maxon pörög a kompresszora. "
Mit vártál , ha nem úgy használod , ahogyan kellene ?
Megadsz egy konkrét hőmérsékletet , majd megvárod , hogy beálljon a kívánt hőmérséklet ( felmelegedik az egész helyiség a benne lévő tárgyakkal együtt ) . Utána már csak annyira fog pörögni a kompresszor , amennyire muszáj . Gondolj bele egy kicsit ! Ha mondjuk 20°C-t amit idáig elvártál , stabilan tartja . Majd adsz neki egy 2-3°C-al magasabb értéket , akkor a vezérlés igyekszik a kinti hőmérséklethez igazítva járatni a kompresszort . Ha eléri az új hőmérsékletet , újra normalizálódik a kompresszor fordulata .
Ha nincs meg rá a lé akkor ennyiért vegyél inkább valami japánt. Ha pedig villanyszerelő vagy kb. ki kell tudd számolni hogy hányadik sohára térül meg 1db klímára H tarifára átszerelni. Mint írod 600ezerért.
Olyan klímát akarok venni, ami lazán fűt akár -10 -15 fokban is.
Pár hete lett felszerelve egy Gree Cosmo 3,5 kw https://gree-magyarorszag.hu/klima/gree-cosmo-inverter-35-kw-klima-szett/. Jövő héten jön rá a -10 - -20 fokos hideg napokon át. Szerintem szenvedni fog, mert már ha most 2-3 fokkal fentebb veszem, mint a szoba hőmérséklet 20 fokról 22-23 fokra, már maxon pörög a kompresszora.
Sziasztok ! Gree amber Royalról mi a véleményetek ? 500 ezer forintért adják több helyen, meg 80-100 ezer forintért felszerelik. Megérné ezt 30%-os hitelre megvenni ? H tarifás óra kiépítése a klímáig gondolom még 400-600 ezerbe kerülne, az is 30% hitelre. Villanyszerelő vagyok, de nincs villany óra bontási, óra felszerelési engedélyem.
Sziasztok, van esetleg itt aki használt (on-off) készülékkel (is) foglalkozik?
Esetleg nem maradt valakinek egy szinte "felhasználatlan" kétésfeles, újszerű, megkímélt, még fehér, masszív, jó állapotú R407C-s 2.5ös beltérije?
Van két Hajdúra brandelt (HK22S) ezeréves valójában Daewoo (ACE-G226..) hűtőfűtő klímám.
A kültériknek és az elektronikáknak (alaplapoknak) semmi baja, hűt, fűt, amit kell.
A beltérik mechanikailag azonban már maguktól omló, barna-sötétsárga, agyon ragasztgatott, kötegelővel, facsavarral összerakott, remegő, csikorgó, nyikorgó, terelőlapát hiányos, széthullóban lévő roncsok.
Kellene egy jó, megkímélt, nem rommá szétesett beltéri nekem. De nem találok, még tipus ötletem sincs, mik azok a kétésfelesek, amik onoff-osból utoljára futottak ki, és még lehetne találni jobb fiatalabbat.
Tkp még a fűtést is el tudom engedni, nem kötöm be a váltószelepet és nem fűtök, nem is igen szoktam, ebben a lakásban értelmetlen. Köszi minden ötletet.
Hehe ... szerintem még nem volt benne forgalom ... valaki venne 700db.-ot 100Ft-ért, de 1.294,436 a reg.ár így elég kicsi az esély hogy ez lesz az első kötés :-)
Nem az. A középkategória a kínai gyártók saját néven forgalomba hozott termékei. Az Ariston pontosan olyan low-end, mint a többi OEM. Az MVM-es ajánlatban az abszolut belépő modell szerepel, ennél az eredeti gyártónak számos jobb modellje van. Ha középkategóriás gépet szeretnél, akkor válassz Gree-t, vagy más kínai gyártótól (Midea, Haier, Hisense....) vagy, valamelyik japán gyártó belépőjét.
Az ár nem lényeges ebből a szempontból, mert ha ez egy megbízható középkategória, akkor bevállalnám, de, ha gagyi alsó polc, akkor inkább költök többet. A szaldó kivezetése miatt az elkövetkező egy évben mindenképp be kell szereznem még egy készüléket.
Sziasztok. Fűtésprogramban Ariston nevis evo klímára kaptam kedvezményes ajánlatot. Hol helyezkedik el ez minőségben? Nekem most 1 Fujitsu van, azt gondolom nem közelíti, de vajon a közepes színvonalat eléri, vagy ez a polc alja? Köszönöm, ha van rálátásod, tapasztalatod ezzel és válaszolsz.
Köszönöm Windynek és a Pannon Klíma csapatának hogy 1 héten belül adtak időpontot és felszereltek egy készüléket, nagyon szépen dolgoztak. Másoknak is ajánlom őket!