Keresés

Részletes keresés

scratch Creative Commons License 2004.09.14 0 0 1865
Igen, ebbe igazad van!
Előzmény: Dr. Klíma (1854)
Lmr Creative Commons License 2004.09.14 0 0 1864
ez pusztán költői kérdés volt, meg valahol igen kemény üzleti titok. bár egy jó marketingszakember biztos tudna erre válszolni, de szerintem maradjunk  a klímánál... )
Előzmény: Dr. Klíma (1863)
Dr. Klíma Creative Commons License 2004.09.14 0 0 1863

Ezt így kívülről nagyon nehéz megítélni, hogy melyik osztálynak mennyi a marketing kiadása. De nem tudom elképzelni, hogy a klímareklám költsége csak a klíma árában jelentkezne.

 

Előzmény: Lmr (1862)
Lmr Creative Commons License 2004.09.14 0 0 1862
természetesen tisztában vagyok a marketing márkahűség kiépítő funkciójával is, bár nem hinném hogy összevont marketing költségvetése van a kenyérpirító és a klímarészlegnek. De az biztos hogy azt a reklámköltséget azt bizony a vásárlóval fizettetik meg, ebben szerintem egyetértünk. nézzétek meg a super size me, mekis filmet, abban gyönyörűen elmondják hogy mossák a gyerekek agyát odaát...
Előzmény: Dr. Klíma (1858)
halford Creative Commons License 2004.09.14 0 0 1861
De ami minőség azt el kell ismerni.
Még ha 1 kilóval többe is kerül.
Előzmény: halford (1860)
halford Creative Commons License 2004.09.14 0 0 1860
Értelek, de éppen ez írtam Dr.Klímának, hogy ha van egy jól bevált középkategóriás kütyü, akkor én azzal meg vagyok elégedve. (Autókra is ez érvényes nálam). Persze itt is mindent lehet fokozni, és tuti sokan csak azért veszik meg mostanság ezt a darabot, hogy elmondhassák neki ilyen van mert ilyenre is tellik.
Előzmény: Lmr (1857)
Degeczi Creative Commons License 2004.09.14 0 0 1859
(nomeg az, h esetleg más gyártó nincs is az adott kategóriában: pl 7 kg ruhával is elbánó nagy mosógép)
Előzmény: Dr. Klíma (1858)
Dr. Klíma Creative Commons License 2004.09.14 0 0 1858

Szia

Azért óvatosan a reklámköltségek kategóriázálásával. Azért mert a LG reklámozza az art cool  termékeit, az nem azt jelenti, hogy csak ezekben  a termékekben jelenik meg a reklámköltség. Ez egy kicsit összetettebb, ha a tudatalattidban benne lesz a LG LG LG LG LG.... akkor esetleg egy mosógép, porszívó, kenyérpirító, toll, stb vásárlásakor is nagy szerepet fog kapni a termék márkanevének ismertsége... 

Előzmény: Lmr (1857)
Lmr Creative Commons License 2004.09.13 0 0 1857
az LG art cool lassan a sznob kategóriát teljesíti meg... mivel ugyanúgy hűt, mint a többi lg klíma, csak máshogy néz ki a doboz, akinek ez megér 100.000 forintot, annak hajrá... azt a pár milliós reklámköltséget állnia kell valakinek...
Előzmény: halford (1855)
Dr. Klíma Creative Commons License 2004.09.13 0 0 1856

OK

Ha lesz egy kis időd, akkor érdemes megtekinteni, kipróbálni.

 

Előzmény: halford (1855)
halford Creative Commons License 2004.09.13 0 0 1855
Egy percig sem vitatom, hogy az LG vagy a Toshiba, Samsung, Carrier...klímák nem jobbak, csak ahogy írtad (a Mideára is utalván), hogy szerencsére van már egy középkategória a klímák terén, amit mondjuk a nem túl tehetős cégek és magánszemélyek vagy akiket teszem fel "nem érdekel annyira a téma csak hűtsön és kész", tehát ők megengedhetik ezt még maguknak, hogy legyen egy átlagos, de mégis jól teljesítő, megbízható berendezésük.
És nem egy gagyi.

LG ART COOL baromi jól néz ki, sajna még nem láttam élőben.
Előzmény: Dr. Klíma (1847)
Dr. Klíma Creative Commons License 2004.09.13 0 0 1854

Szia.

Persze igazad van, kivéve egy dologba, a rossz kílmát nem kell leszereltetni. Azt már roszabb nem lesz alapon bárki le tudja tépni a falról. :)

Igen, feltéve hogy nincs már benne gáz... Ha van, akkor egy kicsit azért veszélyes játék.

Ha egy klímás cég leszerel egy klímát, akkor a következőket is figyelembe kell venni.

Ugye lefejtik a készülékből a gázt, amit erre kijelölt helyeken le kell adni (pénzért) ugye van egy veszélyes anyagot tartalmazó valamid, amit megintcsak le kell adni az arra kijelölt helyre (pénzért). Eddig ezeket utólag fizette meg a vásárló a szervíznek. Sajnos sokan a hivatalos utat megkerülték !!! Környezetvédelem !!!! Nemsokára úgyis benne lesz a termékekben a megsemmisitésii díj.

Ha nem rongálnánk a környezetünket, akkor lehet, hogy annyira nem is lenne szükségünk ezen az éghajlati övön a klímára :(

 

Előzmény: scratch (1852)
Dr. Klíma Creative Commons License 2004.09.13 0 0 1853

Szia

Sokan nem vákuumolnak, mert "drága" a szivattyú, nehéz cipelni és időbe telik.....sajnos helytelen. A vákuumolásnak több fontos szerepe van:

-- megépített rendszerből eltávolítsa a  levegőt

-- elpárologtassa az esetleges párát, vízcseppet, mert ugye vákuumban gyorsabban párolog a víz és nem  100 fokon forr !

-- nagyobb tömítettlenségre azonnal fény derül

Ugye a csövön amikor "átengedik" a gázt, az maga előtt kitolja a levegőt. Az esetleges vizcseppet, páralecsapódást nem.

Ha egy csőben ami 30-35 fok/celsius meleg párás nyári levegő van és odalba löki egy adag "hideg" gáz, ott párakicsapódás történhet, aminek nagy esélye van hogy a csőrendszerben marad.

Kis mennyiség is okozhat meglepetéseket a későbbiekben, mert a rendszerben áramló hűtőközeg (gáz) érintkezik a levegővel vagy vízcseppel. Mind a kettőben oxigén van. Az oxigén hatására pedig az olaj elindul egy savas kémhatás felé. A kompresszorban pedig egy villanymotor van, aminek elektromos tekercselései vannak. A hűtőközeg, olaj közvetlen érintkezik ezzel a tekercseléssel. A savas kémhatás pedig az elektromos vezetéken található szigetelő lakkot elkezdi leoldani...és máris bekövetkezik az elektromos menetzárlat, megnő az áramfelvétel és "leég" a kompresszor....

Ez a folyamat hogy  3 hónap vagy 8 év után teljesedik ki, azt így nem igazán lehet meghatározni (szennyezettségfüggő)

Ha "normálisan" kilevegőztették, akkor azért nem kell a legrosszabbra gondolni....Lehet, hogy más okból kifolyólag hamarabb tönkremegy a klímád.

Az új gázokkal ezt a kilevegőztetést már nem lehet eljátszani, mert az összetevők nem azonos mennyiségben párolognak. Így a készülék teljesítményét/üzembiztonságát veszélyezteti.....

Előzmény: töky11 (1851)
scratch Creative Commons License 2004.09.13 0 0 1852

Persze igazad van, kivéve egy dologba, a rossz kílmát nem kell leszereltetni. Azt már roszabb nem lesz alapon bárki le tudja tépni a falról. :)

De engem nem kell meggyőznöd, nekem már van klímám, és nem az olcsóbbik fajta, nincs is gond vele. :)

Előzmény: Dr. Klíma (1838)
töky11 Creative Commons License 2004.09.13 0 0 1851

Dr.Klima!

Azt szeretném megkérdezni Tőled hogy Én a nyár elején kérdeztem pár tropiktársat hogy r22 gázzal feltöltött klima (panasonic) vákuumolás nélkül lett üzembehelyezve! Átengedték rajta a gázt majd gondolomra lezárták! Mennyire érzékeny a komr. kenöolaja a savasodásra? Mennyi az esélye hogy szemétbe kerül a gép!

Tudom hogy azt fogod mondani hogy nejm voltál ott és nem tudod hogy mennyre (mennyi ideig engette át a gázt és ki tudta-e nyomni a levegöt+a párát!) De érehető volt vagy az olaj vagy a gáz szaga! Igy lett alezárva!

Kösz a válaszod!

Dr. Klíma Creative Commons License 2004.09.13 0 0 1850

Egy éves készülékre mért kell árajánlatot adni??? Nem garanciális???

Klímás értelemben a  "téliesítés" , nem azt jelenti hogy megvédeni a fagytól, hótól, esőtől...hanem azt, hogy egy olyan szabályzó egységet szerelnek bele ami a hűtöközeg cseppfolyosodásához szükséges feltételeket biztosítja a készülék működése közben, illetve a kompresszort folyamatosan melegen tartja (olaj ne dermedjen meg). Ezen feltételek mellett a klíma az év többi napján is tud hűteni. (amúgy az előírás szerint a kültéri egységnél +20 fok/C fölött kell lennie a levegő hőmérsékletének.

A szervízes cég nem hagyott  ott írásos dokumentumot??? munkalap, amin le van írva a hiba és oka.

Az, hogy északi, vagy déli oldal az mindegy a működés szempontjából.....az autód se megy, ha süt a nap??? :)

 

 

Előzmény: blg (1849)
blg Creative Commons License 2004.09.13 0 0 1849

Szia

 

Sajnos nem tudom pontosan, hogy mi a baja a kompresszornak, csak annyit, hogy a szerelő cég szerint ki kell cserélni, vagy esetleg az egész kültérit lecserélni, attól függően, hogy melyik megoldás mennyibe kerül (még nem adták meg az árajánlatot).

 

Téli üzemre fel volt készítve - elvileg, ugye én ezt nem tudom ellenőrizni, de tény, hogy idén nyáron még hűtött, tehát túlélte a telet.

 

Északi falra lett felszerelve, a galambürülék és a szálló nyárfavirág-szösz koncentráció magas (ez utóbbi persze csak akkor, amikor szezonja van).

 

Állandóan hűtésre, 18 fokra volt állítva, aztán, hogy télen kellett-e egyáltalán hűtenie, azt nem is tudom. Nyáron általában így 20-22 fokot csinált, úgy, hogy a helyiség hosszúkás (kb 2*6 m), és a beltéri a szoba egyik végében van, a hőmérő meg a másikban. Kilépő levegő hőmérsékletét soha nem mértem. Azt, hogy mikor ment a kompresszor, és mikor nem, azt sosem tudtam, mert nem hallatszott, a beltérin a ledet meg nem figyeltem (na meg csak napi 2 percet töltök el a szobában, szóval időm sincs ezt megfigyelni).

 

A felszerelés szakszerűségét nem tudom megítélni, mert egyrészt nem értek hozzá, másrészt nem állt mőgöttük senki, aki bámulta volna, hogy mit csinálnak.

 

Köszi

 

Előzmény: Dr. Klíma (1845)
Dr. Klíma Creative Commons License 2004.09.13 0 0 1848

Nem kimondottan az a célom, hogy egyik vagy másik klímatipus mellett érveljek....és nem is teszem. A célom az, hogy a mai klímafogyasztó társadalom kicsit tájékozottabb legyen, mielőtt elhatározza magát hogy klímát vesz...

A pontból B pontba el lehet jutni egy autóval és...  az autóval is. :)

Az hogy milyen az egyik és milyen a másik autó, azt az igényeid és pénztárcád határozza meg ...

Előzmény: Alpári Gnác (1840)
Dr. Klíma Creative Commons License 2004.09.13 0 0 1847
 kifejezetten nagy belmagasságú autószalonban - három Midea klíma teljesített szolgálatot, érezhetően jó teljesítménnyel.

Igen. Egy biztos. Minden klíma hűt és leadja az adattábláján feltüntetett hűtőteljesítményt (kb)

Az árában a felhasznált anyagokon kívül a szaktudás és a fejlesztés is benne van, valamint a garancia....

 

LG ART COOL ??? Miért kerül annyiba, amennyibe.?Bontsd szét, nézdd meg......és próbáldd ki !!!

Úgy gondolom, hogy a fejlesztő mérnököket nem véletlenűl fizetik.... Persze az átlagember nem biztos hogy látja a különbséget, de ezért vannak a hivatalos forgalmazók (sajnos azért van selejt...), hogy bemutassák a terméket

 

 

 

Előzmény: halford (1841)
Dr. Klíma Creative Commons License 2004.09.13 0 0 1846

Szia

A klímaszereléshez használt lágy rézcsövek nem a bennük folyó hűtőközegtől keményednek ki. A molekulaszerkezet a hajlítás hatására átalakul, s ezért lesz keményebb. (újrahevítés után újra kilágyul)

Hasznát csővezetéket nam ajánlatos újrahasználni...A  hűtőkörben nem csak hűtőközeg (gáz) kering, hanem a kompresszorban található olaj is. Ez az olaj a csővezetékek belső falán egy úgynevezett filmréteget hoz létre (viszkozitás elmélete)

Gondolom a klímacsere azért válik szükségessé, mert meghibásodott. Ha a meghibásodás folyamán a hűtőkörbe egyéb szennyezők jutnak, mint pl.:

-- levegő

-- kompresszorban található motor elektromos szig. maradványa

-- por, homok...

akkor ezen szennyeződéseket és hatásukat nem vagy csak nagyon költséges úton lehet eltávolítani. Ezért sokszor olcsóbb újraszerelni a rendszert, mint a régi csöveket felhasználni... Igaz itt is függ a "szerelő" szakmai tudásától.....illetve sajnos pillanatnyi anyagi érdekétől!!!

Szerintem egy normális cég sem meri egy működtetett rendszerre felszerelni az általa forgalmazott készüléket. (hosszútávú garancia nem biztosított)

Sok építkezésen ez a probléma. Szegény lakó megrendeli az építtetőtől a klíma előcsövezést az új lakásába...>>> kivitelező a legolcsóbban oldja meg (nem szakmabeli céggel, legolcsóbban, esetenként nem is alkalmas anyagokkal >>> lakó saját költségén beköltözés után felszerelteti a klímát >>>első szezonban a klíma bahal, vagy használhatatlan ......és jöhet a vita....hogy került a kompresszorba egy marék homok, mért van elrepedve a falba a kondenzvíz cső, mért nem tudja leadni a készülék az optimélis teljesítményt .......

..... üdv

 

doki

 

Előzmény: Degeczi (1842)
Dr. Klíma Creative Commons License 2004.09.13 0 0 1845

Szia.

Egy év az nagyon rövid idő, még akkor is, ha éjjel nappal ment. Adatok hiányában, nagyon nehéz meghatározni most, hogy mi vagy mik okozhatták a a meghibásodást.

A hőleadó felületek tisztasága, nagyon fontos. Extrém esetben köze lehet a kompresszor meghibásodásához.

Meg kellene vizsgálni azt a kompresszort, hogy mitől is ment tönkre.

-- lesavasodott az olaj és zárlatos lett ez elektromos tekercselés ?

-- mechanikusan megszorult ?

-- klixon (hővédelem) meghibásodott

-- vagy csak a szerelők átcsesztek ? (sajnos ilyennel is találkoztam).

-- téli üzemre fel volt készítve ?

-- szakszerűen lett felszerelve ?

-- milyen körülmények között üzemelt ?

 

Ha ezekre a kérdésekre meglennének a válaszok, akkor kicsit közelebb lennénk az igazsághoz.

 ui.: Szerintem nem reális 1 év utáni meghibásodás normális esetben...

Előzmény: blg (1844)
blg Creative Commons License 2004.09.13 0 0 1844

Sziasztok!

 

A klímaszerelőkhöz lenne egy kérdésem: az reális, ha egy splitkíma kompresszora 1 év alatt tönkremegy, ha a klíma éjjel-nappal, télen-nyáron (téli üzemelésre fel volt készítve) üzemelt, és semmilyen karbantartás (kültéri - hőleadó felület tisztítása) nem volt?

 

Köszi

windy12 Creative Commons License 2004.09.13 0 0 1843
A megkeményedett rézcső melegítés hatására visszalágyul. Ilyen esetekben fontos, hogy folyedékszűrő legyen beépítve a rendszerbe, az esetlegesen bekerült  szennyeződések kiszűrésére.
Előzmény: Degeczi (1842)
Degeczi Creative Commons License 2004.09.13 0 0 1842
" A cső benn van, kültérit/beltérit lecserélni aligha kerülhet többe"

viszont (szakiktól kérdezem, igaz-e) vhol azt hallottam, a gáztól rideggé válik az addig hajlítható cső, így gondolom nem feltétlenül egyszerű pár év múlva a jelenlegi csöveket újrafölhasználni
Előzmény: Alpári Gnác (1840)
halford Creative Commons License 2004.09.13 0 0 1841
Hello!

Köszi neked is Dr. Klíma a részletes választ.
Azt láttam jut eszembe (az idei ritka forró napok egyikén), itt a közelünkben egy nemrég nyílt - kifejezetten nagy belmagasságú autószalonban - három Midea klíma teljesített szolgálatot, érezhetően jó teljesítménnyel.

És még annyit, hogy legközelebb egy vásárlásnál milyen döntést hozok majd a típus/ár/érték/márkák között, ezekkel az információkkal felvértezve, jóval könyebb dolgom lesz majd akkor, az egyszer biztos.

köszi még1x
halford
Előzmény: Dr. Klíma (1839)
Alpári Gnác Creative Commons License 2004.09.13 0 0 1840

Előre bocsátanám, hogy eddig soha semmilyen noname cuccot nem vettem még. Inkább le sem írom, mennyibe került a DVD-játszóm:)

 

Az első eset a Dimarson klíma volt.

 

A szerelők azt mondták, ez Teknopoint. Az meg ennek a duplája árban. Van rá 3 év garancia, persze évi 5e Ft karbantartási költséggel.

 

Annyira olcsó volt, hogy mivel tudom, hogy a márkás készülékeket sem az öröklétnek tervezik, azt mondtam, megveszem ezt most, és ha elromlik mondjuk 5 év múlva, akkor veszek egy másikat és passz. A cső benn van, kültérit/beltérit lecserélni aligha kerülhet többe, mint egy új telepítés.

 

Azt azért elmagyarázhatná nekem valaki, mi indokolja, hogy pl. az LG Artcool-ja 200-ezernél többe kerüljön. Mert szép a beltéri? Annyira azért nem is szép:)

Előzmény: Dr. Klíma (1834)
Dr. Klíma Creative Commons License 2004.09.12 0 0 1839

Szia

Midea már egy közepes kategória. Olyannyira, hogy nagyobb cégek is merik forgalmazni. Stabilnak látszik az importör hálózata, de ezt a mai világban nem jelent semmit.

Felépítettsége, igen bíztató. 2. éve forgalmazzuk. Nem haladta még meg a 100 fölötti beüzemelt számot, de komoly meghibásodás (üzemképtelenség) még nem fordult elő.  Igaz még mindig magas fordulatú a kültéri ventillátor, de még így is halkabb az ismeretlen márkájú készülékeknél

Idén már Hitachi kompresszorral kerültek forgalomba. A beltéri hőcserélő felületét megnövelték ezáltal alacsonyabb fordulatszámú ventillátorral szerelik. Ennak meg a csendesebb üzemmód lett a következménye.

Ezt a tipust már én is merem ajánlani, ha nem ragaszkodsz a csúcsminőséghez és az általa adott szolgáltatáshoz....

üdv

 

Szia.

M

Előzmény: halford (1835)
Dr. Klíma Creative Commons License 2004.09.12 0 0 1838

Igen, ha elromlik.....

Gondoljuk csak át...Valószínűleg azért veszel olcsó gépet, mert nem akarsz sokat költeni az ilyen jellegű igényeidre.  

Elromlik > hívod a szervízet > pár nap eltelik , ha szerencséd van 3-4 nap után megállapítják a legrosszabbat, csere. > Nem hiszed el > másik szervíz > ők is > keresel új gépet > előzőt leszedeted > újat felrakatod .... ez szerintem a gyakorlatban minimum 1 hónap a jobbik esetben, de mi van akkor, ha hülyítenek a javítással, és nem lesz használható eredmény . Gyakorlatilag szezont bebuktad.....

Egy előző gép leszerelése + új felszerelése nem egyenlő egy új szereléssel.

Kérdés, hogy neked megér-e 30-60 ezret ez a hercehurca. És akkor nem is beszélek arról, ha kicsit ügyetlen a szerelő és a beltéri leszerelésekor némi olajat csepegtet a faladra....festők rémálma!!!

 

Előzmény: scratch (1836)
halford Creative Commons License 2004.09.12 0 0 1837
:))))
Előzmény: scratch (1836)
scratch Creative Commons License 2004.09.12 0 0 1836
Jó, de ha elromlik a noname klíma nem alaktrészre fox várni, hanem veszel egy teljesen újjat olcsón. :)
Előzmény: Dr. Klíma (1830)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!