Keresés

Részletes keresés

coolmann Creative Commons License 2004.08.01 0 0 1484

Üdv mindenkinek.

potyek talán tudok segíteni:

Azt tippelem,hogy mi lehet a gond nálad.

A  kivezető vízcső részleges dugulása ami miatt működés közben a ventillátor szívóhatása nem engedi lefolyni a kondenzvizet.Ha leállítod a klímát,vársz

kb fél órát és nem folyik megint 1 darabig akkor bingó.... Kezdheted....

Bedugod a cső végét és feltőltöd valami erősebb fertőtlenítővel és állni hagyod 1-2

napot,majd kiengeded (persze 1 edénybe majd a szenycsatornába)Ha hosszabbtávon megint előjön megint tippelek..

Előzmény: potyek (1480)
windy12 Creative Commons License 2004.08.01 0 0 1483

Hollo

 

Ha tudsz szerezni 1800 forintos konzolt, akkor akár százas tételben is vevők vagyunk rá. Természetesen nem valami gagyi házilag összetaknyolt és lekent érdekel, hanem jó minőségű, műbizonylatos. Mi nagytételben 3000forint+Áfa-ért vesszük de ez legalább könnyen szerelhető, és ha történetesen öt év múlva elenged a hegesztés és a kilencedikről ráesik a kültéri egység egy parkoló autóra (neaggyisten valakire) akkor a műbizonylattal igazolható, hogy nem voltunk gondatlanok, és nem szart raktunk fel..  Ja, és természetesen cégünknél a konzol ára benne van a telepítés árában, csakúgy mint a jó minőségű rézcső, az UV-álló szigetelés, stb.

A rézcsőre visszatérve : a klímás szaki, aki kicsit is ad magára, az nem kitolásból nem rakja fel a gyárilag mellékelt rézcsövet, hiszen igazából saját magával tolna így ki, hanem azért mert a "szerelési csomag" - ban mellékelt csövek semire nem jók. Nagyon vékony a falvastagságuk, könnyen megtörnek, peremezéskor nagyon elvékonyodnak, könnyen leszakad a hollandi. Nekünk történetesen kb. egy mázsa felhasználatlan rézcső gyűlt ebben a szezonban össze, és nyár végén a színesfém telepre fogjuk vinni. Ha jól belegondolsz, abban az esetben ha ezt fel lehetne használni, akkor miért pazarolnánk el? Egy méter 12-es rézcső ára 600 forint körül van, míg súlyra jó ha van húsz deka: a MÉH ad érte vagy 50 forintot.

Ja, és a klímagyártók NEM mellékelnek rézcsövet a készülékek mellé (aklímagyártókon értem az igazi gyártókat, nem a noname-ket)

 

Előzmény: holló (1482)
holló Creative Commons License 2004.08.01 0 0 1482

Nyilván minden technikai beavatkozásnak vannak veszélyei illetve kockázatai. Az előnyök hátrányok összevetése mindig fontos dolog. Nyilván a szakik oldaláról nézve az ügyet kiviláglik, hogy a tapasztalat mennyire fontos.

A felhasználó oldaláról pedig a minőség, ár viszonya.

Olvastam, hogy mediterrán országokban a vételi ár tartalmazza a beszerelés költségét is, tehát ott a vevő csak és kizárólag annyit fizet egy beüzemelt klímáért, amennyi a cimkén fityeg. Egyébként régebben olvastam magyar hirdetést is, hogy a viszonylag baráti ár tartalmazza a beszerelés díját...( apró betűs költségnövelő megjegyzésre nem emlékszem.)

A klímagyártók, hogy megakadályozzák a felhasználók megfejését manapság már a beszerelőszettet is mellékelik a készülékekhez, de a rafinált klímások visszavágnak: "ócskák ezek". Megpróbálják elhitetni, hogy az egyébként általuk is javasolt klíma gyártója csak kiszúrásból mellékeli a rézcsövet, egyebeket.

Mond hogy lehet az, hogy az 1800 Ft-os konzolt 5-6 ezer forintért számítják fel a megrendelőnek?

Előzmény: viricsi (1471)
gergo9 Creative Commons License 2004.08.01 0 0 1481

30-ért!?

 

Na akkor lehet, hogy veszek a lakásba is! :-))

 

Előzmény: windy12 (1479)
potyek Creative Commons License 2004.08.01 0 0 1480

Sziasztok

Nagyon örültem ennek a topiknak, talán itt kapok segitséget. Vettünk egy lakást, amivel megörököltünk egy állitolag 1 éves genex klimát is. Nem voltunk rutinosak, igy nem kértük el a gari papirt, igy nem tudjuk ki szerelte fel. Van klima szerelö ismerös, ki is hivtuk , kitisztitotta, leellenörizte gázt, egyebeket, semmi gondot nem talált, kiprobáltuk , teljesen jol hütött. Aztán jött a meglepetés, hosszabb használat közben néha egy kis vizet a szobába köp :O)   Kihivtam ujra a srácot , megnézett mindent, a belsö egység tök vizszintesen van felszerelve, a csöveknek megvan az esése is, nincs dugulás a kondenz viz elvezetö csöben, megnézte a készüléket is, semmi rendelleneset  nem talált , kiprobáltuk, jol müködött, nem köpött  a szobába, aztán 3 nap mulva ujra engedett pici vizet, a kondenz viz folyamatosan csepeg, szoval ö sem tudja mi lehet a gond. Szoval ha tudtok vmi tippet segitesetek, mert én igy félek használni, a srácnak meg kezd elmenni az önbizalma, hogy nem talál hibát.

Nagyon köszi elöre is a segitséget.

windy12 Creative Commons License 2004.08.01 0 0 1479
K2laci Előfordulhat, bár szerintem nem valószínű. A mostani árak már pánikárak, hiszen nagyon sok klímát berendeltek a forgalmazók a tavalyi forró nyár klímaeladás-rekordja után. Az idei nyár az nem kedvezett az eladásnak, és tudok olyan céget, amelyik 4000 db. splitklímát raktároz jelen pillanatban, és már minket szerelőket agitálnak, hogy segítsünk eladni. A 4000 db. pedig ha a legolcsóbbat számolom is kb 150 millió forint, ami azért gondolom csak hiányzik bevételoldalról. Most már csak az a kérdés, hogy kibírja-e a cég, vagy megpróbál - még ha veszteséggel is - olcsón megválni árukészletétől. Lehet, hogy szezon végén akár 30.000 forintért is lehet majd klímát venni, akkor pedig - gagyi, nem gagyi - annyiért érdemes.
Előzmény: k2laci (1478)
k2laci Creative Commons License 2004.08.01 0 0 1478

Én a magam részéről nem tartom soknak, jómagam is 40 eft-ot fizettem a szerelést a tavasszal, igaz a klima 150 eft volt.

 

Az jutott még eszembe, hogy várható még, hogy a nyár végére ezek a low end árú klimák még lejjebb mennek ?!

Előzmény: windy12 (1477)
windy12 Creative Commons License 2004.08.01 0 0 1477

Azt gondolom, hogy örülni kell annak, hogy lefele megy a készülékek ára, ezáltal, ha hozzátesszük a telepítés árát, ami ugyan szintén ment le az utóbi pár évben, mindenképpen olcsóban jutunk klímához, mint mondjuk öt éve.

Egyébként nem is értem, hogy mi ez a dolog, hogy olyan szörnyen drágának tartjuk ezt a 40 ezer forintos díjat. Egy gázszerelő egy sima gázboylert, vagy tűzhelyet szintén ennyiért üzemel be. Egy vízvezetékszerelő tavaly nekem egy 1,5 méter hosszú csövet és rá egy csapot 18 ezerért akart beszerelni. A bélelt kéményt 60.000 forintért válalták (munkadíj), Egy kutat 100 ezerért fúrnak (kb. két óra volt.) .  Egy elemet az autón 25 ezerért fúj a fényező.  Ezek közül egyik sem eszközigényesebb a klímás melónál, sőt!

 

Egy klímaszerelő, akinek meg is van a szakmája, zöldkártyája, és ad a hírnevére, annak jól kell dolgoznia, a jó munkát pedig azt gondolom, hogy meg kell fizetni.

Előzmény: k2laci (1476)
k2laci Creative Commons License 2004.08.01 0 0 1476

Részben egyetértek veled, de: Azért vannak EU-komform gázok, hogy ezek már nem szennyezik a környezetet. Az a "10 eft" az inkább 40 eft-nál kezdődik (mint szerelési dij), miközben klimát kapsz már 37 eft-ért ....

 

Én megértem a klimaszerelők álláspontját is, hogy szakszerűbb ha ők szerelik. De miközben a klimák ára radikálisan csökkent a szerelési dij maradt (ami érthető a szerelők szemszögéből), ez késztet sokakat arra, hogy maguk buherálják meg.

 

Ami a márkás-noname élettartamot illeti: Most egy noname 2,5 kW fütő/hütő már van 40 eft-ért, mig egy normális márka min. 120 eft. Tehát ha a gagyi csak harmadideig tart akkor is egálban vannak (a szerelési dijat nem számolva), sőt annyi talán még előny is, hogy ha a gagyi mondjuk tart 3 évig, utána már olyat tesz fel helyette az ember ami modernebb, hiszen 3 év alatt biztos lesz valami fejlődés itt is ...

Előzmény: Eperkutyus (1474)
k2laci Creative Commons License 2004.08.01 0 0 1475
Gyakorta előfordul, hogy nem a levegő hőmérsékletével van gond, hanem hogy fülledt, párás a levegő. Ilyenkor beállítod a klimát 1-2 C-fokkal alacsonyabbra mint az aktuális hőmérséklet és nem a hőm.-et fogja csökkeneteni, hanem csak a páratartalmat ....
Előzmény: zsolt160matizos (1472)
Eperkutyus Creative Commons License 2004.08.01 0 0 1474
a hollónak intézettekkel egyetértek. nem kéne széjjelcseszni a légkört skacok, elég nagy gáz van így is, nézzétek már meg ezt a nyarat milyen nyár ... akinek nincs még plussz X ezre profi klímaszerelésre, az ne vegyen klímát. minek barkácsol otthon az ilyen, nem értem. nem azon a plussz minusz 10e vagy annyi sem HUF-on fog múlni a dolog. ha nincs pénzed klímára szereléssel együtt, ne vegyél, mert kinyiffanunk. ilyen egyszerű. ne akarjon már a magyar ember mindent maga csinálni. amihez meg nincsen pénze, ne pótolja félmegoldásokkal. fogadja el, kész, hogy nincs pénze rá, de ne maga szerelje. nem egyedül él a bolygón.
Előzmény: viricsi (1471)
Eperkutyus Creative Commons License 2004.08.01 0 0 1473
szerintem szárítja a benti levegőt. keresztülforgatja egy radiátor felületen amin kicsapódik a pára, és visszaforgatja a légtérbe. (vagy kintről szív frisset be de ugyanígy lecsapatja).. sztem ez főleg akkor jó ha valaki dzsungelben él és jön a tájfun. oda jól jöhet. esetleg egyéb párás helyiségekbe, mondjuk medence szauna stb. környékét a móka után páramentesíteni (csak oda meg klíma minek na mind1) vagy ilyesmi. gondolom :) modjuk a szobának sem árt a száraz levegő. én spec utálom a nedves légteret. de lehet nem ezt csinálja :DDD
Előzmény: zsolt160matizos (1472)
zsolt160matizos Creative Commons License 2004.08.01 0 0 1472

Sziasztok!

Lenne egy "hülye2 kérdésem. Mi a fenének van a Dry (szárítás) funkció?? Mire jó??? Mit csinál???

Bosc ha sületlenséget kérdezek, de amatör vagyok még a témában!

viricsi Creative Commons License 2004.08.01 0 0 1471

Kedves töky11 !

 

A noname kategóriában egyetértenék az előttem szóló windy12-vel,nincs még elegendő tapasztalat,még mennek a gépek,igen kevés a meghibásodás is.

A régebbi márkás gépek az én tapasztalatom szerint(a főmunkahelyemen rengeteg split gép is üzemel) 10-15 évet is nagyobb gond nélkül elmennek a gépek.Azért írom,hogy nagyobb gond nélkül,mert ilyen magas üzemidő,időjárási körülmények közt,rendszeres(évi 1-2)karbantartás mellett is van néhány elhasználódó alkatrész.A kültéri ventillátor motorja szokott csapágyasra menni,ill.a csőhéjak  napsugárzás hatására elöregednek,elporladnak.A ma árusított nagy márkákról pedig csak tíz év múlva lesz érdemes beszélgetni.

 

holló

 

Ha gonosz lennék,azt írnám,barkácsoljatok csak nyugodtan otthon.

Akkor nekünk nem kell a felszerelés felelősségét,garanciáját felvállalnunk,de szinte biztos,hogy a szerelési hibák kijavítása hosszú időre munát fog adni,nekünk a jövőben.

Elvileg az autógumit is fel tudod otthon szerelni a felnire,mégis szerelőhöz viszed,mert otthon nem tudod kicentirozni,ráadásul nincs is hozzá megfelelő szerszámod.Ilyen a klímaszerelés is.

De  a magyar embernem tud más kárából tanulni,csak a sajátján.Közben ad az ózonpajzsnak is egy két pofont.Nem véletlenül szakma a klímaszerelés.Több kell oda egy villáskulcsnál és némi önbizalomnál.

 

Üdv: viricsi

Előzmény: töky11 (1466)
windy12 Creative Commons License 2004.08.01 0 0 1470

Nadzsi

 

Elnézést, elírtam a nevét :Frigidaire

Előzmény: Nadzsi (1469)
Nadzsi Creative Commons License 2004.08.01 0 0 1469
Ha a cucc tényleg Frigidair akkor az olyan mint az Aribas, a Parasonic stb. azaz névhámozás. Az eredeti az Frigidaire!
Előzmény: windy12 (1467)
holló Creative Commons License 2004.08.01 0 0 1468
lehet kifogásokat keresni, de biztosan látom, hogy vagy benne lesz a készülék árában a szerelésidíj, vagy otthon barkácsolnak majd...
Előzmény: viricsi (1463)
windy12 Creative Commons License 2004.08.01 0 0 1467

Gergo9

 

Nem a Frigidair-re gondoltam, bár az amit Magyarorszagon 60.000 forint körül forgalmaznak, azt valóban az egyik legnagyobb múlttal rendelkező amerikai cég a Frigidair tette a magáévá. Eredeti Frigidairt biztos, hogy 120 ezer alatt nem kapnánk.

A Midea egyébként elég sok cégnek szállít alkatrészt, például a Panasonic, és a Fisher is Midea vezérlőpanelt használ. (Legalábbis én olyat találtam benne.)

 

Degeczi

 

 

Az természetes, hogy a forgalmazója dícséri a termékét, hiszen el akarja adni. Véleményem szerint érdemes olyan cégnél érdeklődni, amelyik nincs elkötelezve egyik készülék mellett sem, akkor valószínű, hogy objektívebb véleményt hallasz.

Mi telepítő cég vagyunk, igazából a kereskedést meghagyjuk másnak, de - mivel sokféle készülékkel találkozunk - azt gondolom, hogy jobban meg tudjuk ítélni, hogy melyik működik jól, és melyik nem, hiszen nap mint nap kézzelfogható közelségben vagyunk a gépekkel. Az, aki ül egy bemutatóteremben, és igazából kevés klímát lát működés közben, az kevésbé tudja, hogy melyiknek mi a hibája, hova melyiket érdemes feltenni. Egy érdekes példa: A Fisher 2,5 kW-os készüléknek a csőcsonkjai ellentétben a többi splitklímával, nem az oldalán van elhelyezve, hanem a tetején. A szereléséhez le kell venni a fedelet is. Ez az elhelyezés pl. egy ablak alatti szereléshez több mint optimális, el sem tudok képzelni jobbat. Viszont ha fel kell rakni egy eresz, vagy mennyezet alá szorosan, akkor szinte képtelenség szerelni, ilyen helyre kár is megvenni. Ezeket az apróságokat általában csak azok tudják, akik telepítenek is, hisz ők találkoznak az ilyan problémákkal nap, mint nap.

 

Azt, hogy egy noname klíma meddig bírja szerintem még nem tudja megmondani senki, hiszen csak egy-két éve jöttek be, tehát nincs hosszútávú tapasztalat róluk.

Előzmény: gergo9 (1464)
töky11 Creative Commons License 2004.08.01 0 0 1466

T viricsi!

Azt szeretném kérdezni hogy mennyi idejig birják álltalában a márkás és no name klimák?

Degeczi Creative Commons License 2004.08.01 0 0 1465
aha, köszi!
viszont a csöndes olvasók többsége még vásárlás előtt áll, nekik jó lenne valahogy jelezni: mi az, ami bár márkás, valójában ilyen átcímkézett noname

nekem is hamarosan vennem kellene kettőt
a forgalmazója (nahát) nagyon dícséri pl az Aermec-eket, ami azt mondja csak itthon új név
Előzmény: windy12 (1459)
gergo9 Creative Commons License 2004.07.31 0 0 1464

Üdv Windy12

 

Konkrétan a Frigidire gondolsz?

 

(láttam belőle pont olyat mint a Mideam (még a kapcsolója is azonos, más háttérmatricával) Nyár elején volt az Electroworldbe 59 990-ért

Előzmény: windy12 (1462)
viricsi Creative Commons License 2004.07.31 0 0 1463

Kedves holló!

 

Csak egy,igaz összetett kérdésem lenne: Minden eszközöd megvan a szereléshez ami a mellékelt füzet ábrácskáin szerepel és tudod is hogy azok mire valók,hogyan működnek?

 

Üdv:viricsi

Előzmény: holló (1461)
windy12 Creative Commons License 2004.07.31 0 0 1462

K2laci

 

Ismét nem a cégünk marketingese beszél belőlem, amikor azt mondom,  valószínű, hogy menni fog a gép, bár mint tudjuk az átöblítéses módszer nem éppen kielégítő az R407C-s gépeknél. Bár már régebben leírtam, az újabb topiktársaim kedvéért ismét leírom, hogy az új hűtőközegek keverékek, általában 3-4 gáz keverékei. Ezeknek a gázoknak nem feltétlenül azonosak a fizikai tulajdonságaik, ezért azonos hőfokon egyik gyorsabban párolog, mint a másik. Átöblítéskor ezekszerint a keverékből elpárolgó gázok más-más arányban távoznak, tehát a maradék sem lesz már ugyanolyan arányú, mint eredetileg. Más arányok -  más tulajdonságok. A gép pedig az eredeti tulajdonságú hűtőközegre van beállítva, tehát nem biztos, hogy ugyanolyan hatékonysággal fog működni, mint eredetileg. Ha valaki házilag szereli össze a klímát, elkövethet néhány olyan aprónak tűnő hibát, ami aztán nem hatékony működéshez, esetleg meghibásodáshoz vezethet. A legtapasztaltabb szerelő is elköveti a legalapvetőbb hibát, amit egy splitklíma szerelésekor el lehet, ez pedig a kondenzvíz elvezetése. Nekünk is vissza kellett mennünk egy-két ügyfelünkhöz, mert bizony vagy figyelmetlenségből, vagy egyéb rajtunk kívüláló okokból csöpögött a víz a készülékből. Ez eláztathat drága falfestést, iratokat, stb bármit, ami aztán igen sokba kerülhet. A hűtőkör szerelési hibáiról azt hiszem nem érdemes beszélnem, azt egy laikus, úgysem vszínű, hogy meg tudná oldani. Sokszor előfordul, hogy helyesen összeálított készülék nem indul el, ekkor a hibakereséshez szintén tapasztalat szükséges. Egy szó, mint száz, meg lehet csinálni házilag is, és el is lehet tolni. A szerszámszükségletről nem is beszélek, hiszen lehet kölcsönkérni, bérelni, stb.

 

"Mit tanácsolsz azoknak akik a bevásárlóközpontok "low end" kategóriás 40eft-os klímáival szemezgeznek (Dimanson, Daewoo, Hajdu stb.) ? "

 

Ezekkel a készülékekkel kapcsolatban nincsen hosszútávú tapasztalat, mivel igazából tavaly jöttek be az országba, tehát max. egy szezont csináltak végig. A személyes tapasztalatom, hogy az egyik "noname" készülékből, ami mögött igaz a világ egyik legnagyobb amerikai klímagyártója áll,  kb. 90-100 db-ot telepítettünk, és egyetlen egy esetben sem kellett műszaki hiba miatt visszamenni, míg szinte minden márkás gépből volt egy-egy, ami nem volt tökéletes (Daikin is) , pedig ezekből azért kevesebbet telepítettünk. Az, hogy hosszútávon hogy fognak működni, az a jövő titka. A Vestel, Alien, Daewoo, Dimarson, stb. gépeknél azért volt pár probléma, és ez nem vet rájuk jó fényt. A szomorú számomra az, hogy noname gépekre nagynevű cégek ráteszik a logójukat, és saját név alatt adják el háromszoros áron. Persze, ha jóhiszemű vagyok, akor azt kell hinnem, hogy legalább egy izmos minőségellenőrzésen átesnek ezek a gépek.

Előzmény: k2laci (1460)
holló Creative Commons License 2004.07.31 0 0 1461
Én a Tescoban láttam egy klímát, sajnos nem biztos, hogy Daewoo volt, de hogy részletesen leírták a fel- és beszerelés menetét az biztos. Lépésről lépésre minden ott volt a mellékelt füzetben. Ez számomra biztatásnak látszott...
Előzmény: k2laci (1460)
k2laci Creative Commons License 2004.07.31 0 0 1460

Köszi a választ!

Mit tanácsolsz azoknak akik a bevásárlóközpontok "low end" kategóriás 40eft-os klímáival szemezgeznek (Dimanson, Daewoo, Hajdu stb.) ?

Mert akik ilyen kevés pénzt szánnak rá azok tuti nem fizetik meg a 40eft-os szerelési dijat, és pont azért vennék ezt mert nagyon olcsó (azt persze megértem, hogy nektek ugyanannyi a költség a gagyi klimánál is mint a márkásnál, vagy még több is).

Egyik barátom most vett egy ilyen Keravillos Dimansont és magának tette fel. Peremezni nem kellett, mert 3m-es cuccot adtak hozzá és az épp elég volt. Vákumozni megint nem vákumozott, az "öblitéses" módszerrel légtelenített.

Most perpillanat megy neki (fűt/hűt)...

Előzmény: windy12 (1459)
windy12 Creative Commons License 2004.07.31 0 0 1459

Néhány héttel ezelőtt már írtam erről az ominózus Daewoo klímáról, aminek a dobozán volt egy kis cetli, hogy R417 gázzal töltve. Ettől függetlenül mind a beltérin, mind a kültérin R22 volt feltüntetve, és a készülékben is az volt. Gondolom az eladhatóság miatt írták rá, hogy R417, ráadásul ez így nem is helyesw, hanem R417A a jele a hűtőközegnek, ami elvileg helyettesítheti az R22-t

 

k2laci

 

"Azért még mindig az R22 a legjobb gáz, mégha a környezetvédőknek más is a véleményük."

 

Addig amíg a készülékben elzárva van a gáz, addig nincs is semmi baj, csak sajnos ha onnan kikerül, akkor okoz olyan nagyságrendű bajt, amit nem is gondolna az ember. Egy klóratom a sztratoszférába jutva találkozván a meglehetősen instabil háromatomos ózonmolekulával, abból egy oxigénatomot leszakít, így marad egy stabil oxigénmolekula. A magával vitt oxigénatommal újra találkozik egy ózonmolekulával, és arról leszakít ismét egy O-atomot, így létrejön két stabil O2 molekula. És ezt így csinálja a végtelenségig. Egy klóratom több tízmillió ózonmolekulát bont le, mire maga is elbomlik. A sztratoszférában jelenlevő ózon szűri ki a napfény káros UV sugárzását, lehetővé téve ezáltal a földi életet. Azt hiszem nem kell elmagyarázni annak következményét, ha nagy mennyiségű klórt juttatunk ki a légtérbe. Ez nem csak a környezetvédők problémája, hanem kézzelfogható kárt okozunk saját magunknak. Ehhez képest az a probléma, hogy az R407C gáz 3-4 százalékkal "gyengébb" hűtőközeg, azt hiszem igen elenyésző. Én klímásként rosszul járok, hiszen, ha valahol töltenem kell gázt, akkor az R22 kb. harmad annyiba kerül, mint az új gázok, és mégis azt mondon, hogy igenis szabályozni kell a káros anyagok felhasználását.

 

 

Bbéci

 

A dual klímáknál természetesen nagy előny az egy kültéri egység. Több gyártó ezt tényleg úgy oldja meg, hogy két kompresszor van, két külön vezérlés, csak a ventillátor, és a kondenzátor, meg persze a doboz közös (Fisher)

Azt is meg lehet figyelni, hogy a gagyigyártók (Dimarson, Nile, Nivelcool, stb) nem csinálnak duókat (kevés kivétellel), valószínű, hogy a technológia még magas nekik (vezérlés).

 

Degeczi

 

A Nivelcool, a Dimarson, a Home Zone, és még biztosan lehetne találni, ezek ugyanazon gépek, csak más fantázianévvel. Történetesen tudom, hogy még két nagynevű gyártó is ugyanezt a készüléket címkézi fel saját nevével, csak nem akarom senki kedvét elvenni, akinek esetleg ilyen van, és drága pénzért vásárolta, ezért nem írom le, hogy melyek is ezek.

Előzmény: töky11 (1458)
töky11 Creative Commons License 2004.07.31 0 0 1458

Szerintem meghosszabítják az r22-ről szoló törvényt! Ugyanugy mint ahogy a trabikkal tették csak megszüntetik végleg az árusításukat! Peddig nagyon sok klima megy ezzel,és még nagyon sokat árulnak ezzel! Nem 6 évre vettem gépet én sem!!(remélem)

Degeczi Creative Commons License 2004.07.31 0 0 1457
akkor a Dimarsonnak is a NivelCool lenne az eredetije? mert a képek alapján a távvezérlő és a kültéri is ugyanaz: Dimarson NivelCool
Előzmény: windy12 (1431)
gergo9 Creative Commons License 2004.07.31 0 0 1456

Bocs k2laci!

 

Nem az volt a szándékom, hogy bárkit félrevezessek.Csak ismételni tudom magam, hogy előszőr semmi cimke sem volt sehol (még az árlaponsem...), pedig direkt kutattam utána. Mert itt a topicban olvastam, hogy át lehet fejteni a gázt.

 

Amúgy szerintem amire kereslet van a piacon, ott megjelenik a kínálat is...a légkondik nagyon nagy része R22 vel megy (szerintem akár 80% is lehet a részesedésük, és gondolom 6 év múlva nem akarja senki a szemétbe dobni őket) Meg lesz majd a megoldás is, túl sok van belőlük...vagy átfejtés, vagy feketézés, de még az is lehet, hogy törvénymódosítás, vagy haladék idő adása.

Előzmény: k2laci (1455)
k2laci Creative Commons License 2004.07.31 0 0 1455
Én azért ugrottam be a TESCO-ba, mert ha R22-es gázzal találtam volna a Daewoo-t, akkor vettem volna egyet és feldobom magamnak az egyik szobába. Azért még mindig az R22 a legjobb gáz, mégha a környezetvédőknek más is a véleményük.
Előzmény: gergo9 (1453)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!