Keresés

Részletes keresés

Bumbula2 Creative Commons License 2004.06.08 0 0 916
wind12:
Megnéztem a klímát és R407C gázzal van töltve (Genex). Ha jól tudom ez az engedélyezett.
A zajra vonatkozóan is találtam infót: 37-42dB beltéri és 58dB a kültéri. Ez nekem sajnos nem mond semmit! Ez zajos vagy elfogadható jó??? (szomszédokat /panel/ mennyire fogja a zavarni,..)
Les0130 Creative Commons License 2004.06.08 0 0 915
Üdv,
A múlt héten voltak kint a kötelező karbantartásra (Hisense). Szerencsére nem kellet sokat takarítani. Azt mondták, ha az elsőn laknék sokkal több por és egyéb lenne. A kűltérim pedig még mingíd gyönyörű halkan duruzsol ;-). Számla nélkül 4 rugó volt.
wind12 Creative Commons License 2004.06.08 0 0 913
Gergo9

És ebben igazad is van, ha néhány régebbi hozzászólásomat elolvasod, én is ezen a véleményen voltam. (Megjegyzem, értek is támadások emiatt.) Mindenki tudja, hogy mit bír a pénztárcája, és ha nem futja Daikinra, azért még nem kell megfőni a kilencedik emeleti panelban sem. A vérgagyiról persze azért megpróbálok lebeszélni minden megrendelőnket.

Ezt a felsőkategóriás listát (az én magánvéleményem, és tapasztalatom) csak ismeretterjesztés jelleggel írtam össze.

Üdv.

Előzmény: gergo9 (912)
gergo9 Creative Commons License 2004.06.07 0 0 912
Ez mind vili, de úgy gondolom, hogy többségünknek egy otthoni jó ár/értékű klímára van szüksége olyan 100 alatt, vagy körül. Ha valaki tanácsot kér, hogy milyen fúrót vegyen otthonra, nem biztos, hogy a legoptimálisabb egy nagy Hiltit vásárolnia, csakazért mert az biztos nem megy tönkre egy „képszög” befúrásnál. Gyakran az arany középút válik be leginkább, ezért én is a „corollara” szavazok.
wind12 Creative Commons License 2004.06.07 0 0 911
Azt értem, hogy ha túl magas az ár, az visszanyomja a gép ár-érték arányát, dehát csak óvatosan tekintsünk rá a Fujitsu-ra, miért is sorolódott a Daikin mellé? Hogy a Hiyasu-t ne is említsem. Mi alapján ? Ha én felső kategóriáról beszélek, akkor talán a York, az Acson, Airwell, a Daikin, Carrier, Toshiba (aminek kompresszora igen sok más gépben ketyeg 10-15 évig is) a teljesség igénye nélkül. Ezeknek igen komoly referenciáik vannak, és szélsőséges körülmények között is (Pl. Acson, York a Hortobágy közepén a mobiltelefonok átjátszó tornyainak a műszereit hűtik, pedig gyakorlatból tudom, hogy néha nyáron azokban a fémkonténerekben 70-80 fokos hőmérséklet is lehet klíma nélkül) Vagy a Matáv szerverhelyiségeiben +-0,2 fok eltéréssel tartják az állandó hőmérsékletet immár 8-10 éve.
Szóval szakmai szempontból talán ezek az érvek szólhatnak néhány gyártó mellett.
Üdv.
Előzmény: Korci_PÉCS (910)
wind12 Creative Commons License 2004.06.07 0 0 909
Egy kicsit én meglepődtem ezen a kategóriába soroláson, mely szerintem félrevezető.
Talán azzal egyet lehet érteni, hogy a Daikint legfelülre soroljuk, de hogy a Fisher, és az Argo legalulra kerül, hát az meglepő. Mindkettő klímagyártó cég, nem vásárolja meg a más által gyártott (esetleg Kínában összerakott) készülékeket, mint pl. a Tekno Point, a Panasonic, stb.
Történetesen azt biztosan tudom, hogy a Sharp az utóbbi három évben 1300 db. oldalfali splitet adott el Mo.-on, ami nem túl sok, viszont még nem volt meghibásodás. Egy sem. Ez sem sok.

Cégünk most vacillált egy nagyteljesítményű légcsatornázható Fujitsu, és egy Fisher gép között, és senki nem tudott komoly objektív érvet felállítani a 600.000 forintos Fujitsu mellett az 500.000 forintos Fisherrel szemben.
Minden műszaki jellemzőjük közel azonos, fogyasztás, zajszint, stb. Szóval tényleg nehéz a döntés.

gergo9 Creative Commons License 2004.06.07 0 0 908
Na ja! Abszolút igazság nincs. De tény, hogy szerintem egy légkondi működésénél talán a legfőbb szempont a megbízhatóság. Egyrészt mi van akkor, ha irodában vagy lakásban laza 35 fokban két-három napot várni kell várni a szerelőre (vagy az emlegetett csere panelre :-) + az anyagiak…
De hát pont ez amiért nem vesz mindenki mondjuk Daikin-t, Ugye, ha tehetnénk sokan szívesen szaladgálnánk mondjuk Lexus-sal is :-)) Bár a Daikin esetében is fennál a veszély, hogy valami kontár szerelő elbarmolja.
Ezért véleményem szerint a jó szerelő a második legfontosabb dolog.

gergo9 Creative Commons License 2004.06.07 0 0 906
Archibald olvasd el figyelmesen milyen szempont alapján írta Korci
„A kategóriába sorolást nem ár, hanem ár/érték/minőség arány alapján kell értelmezni.”
Mindamellett tényleg nehéz kategorizálni, akárcsak pl. egy gumiabroncstesztnél (fékezhetőség, zajszint, kopás ár…stb)Ki melyik szempont alapján dönt?!
Archibald Tuttle Creative Commons License 2004.06.07 0 0 905
szerintem mielőtt csoportosítjuk a termékeket érdemes megmondani, hogy mit is értünk "számunkra jó alatt". mitől lesz jó a termék?

-design? (ebben SZVSZ talán az LG a legjobb, de másban nem nagyon jeleskedik..., ja de igen, a marketingben :)
-megbízhatóság?
-teljesítmény?
-áramfogyasztás, gazdaságosság? (ebben az esetben csak az inverteres klímák jöhetnek szóba)
-szerelhetőség/alkatrészellátás? (megette a fene a világ legjobb és legdrágább klímáját is, ha egy sima elektronikai panelt nem tudnak benne itthon kicsrélni)
-szolgálltatások (én pl. a Daikinek extráinak felét sem használom, pl. beltéri mozgásfigyelő, éjszakai üzemmód, de talán a Pana az ami a (számomra) hasznavehetetlen extrák legtöbbjét kínálja, pl. ionizátor, mikróbaszűrő)

-vagy nézzünk bele?: ha "brand" kompresszor van benne akkor már jó, vagy minden alkatrésze származzon jónevű gyártótól?
-tartalmazzon mindenféle technológiai high-tec ujítást (pl. némelyik képes a kompresszor frekvenciáját az emberi fülnek "kellemesebb" hangtartományba elhangolni, más érzékeli a kültéri önrezgésszámát és ez alapján állít a ventillátor fordulatszámán) vagy legyen benne 100 éves, de elpusztíthatatlanul megbízható technika mint pl. a Szaratov hűtőkben...

szóval mitől is jó egy klíma?

k2laci Creative Commons License 2004.06.07 0 0 903
Na ezen lehetne vitatkozni !
Nem biztos hogy egy csoportba kellene sorolni mondjuk a Daikint a Fujitsuval vagy a Panasonicot a TeknoPointtal....
Előzmény: Korci_PÉCS (902)
gergo9 Creative Commons License 2004.06.07 0 0 901
Én még private nem találkoztam Stiebel klímával, de remélem nem olyan minőségű klímákat gyárt mint a kézszárítói néhány multi wc-jében, mert azok kerek-perec használhatatlanok :-))
dodika66 Creative Commons License 2004.06.06 0 0 900
Köszi a válaszokat!
wind12 Creative Commons License 2004.06.06 0 0 899
Azért az Elnett nem Stiebel Eltron. Nem ők gyártják, (valami Hsziang meletti rizsföldön épült egy gyár, ahol a volt rizstermesztők most klímákat raknak össze) viszont Németországban MEO-zzák, és hát valamilyen szinten adja evét hozzá a Stiebel. Egy fokkal jobb, mint a többi noname, de nagy tapasztalata nem lehet senkinek róla, hiszen most lehet először kapni.
Előzmény: dodika66 (895)
_vadaszg_ Creative Commons License 2004.06.06 0 0 898
nekem a héten szereltek egy VESTEL klímát, 3,5kW-osat, és mikor felszerelték, kiderült hogy panelhibás :( azt elvitték a panelt, a héten hozzák az újat :) remélem így már minden ok lesz..
fusim Creative Commons License 2004.06.06 0 0 897
Elnett -> Stiebel szerintem egész jó szerkezet csendes megbízható. Lehet hozzá kapni kartelfűtést amivel -9C alatt is használható. 2.6kW-os kb. 100K körül van hűtő fűtő. Nem adnak hozzá csöveket.
Előzmény: dodika66 (895)
sose láttalak Creative Commons License 2004.06.06 0 0 896
köszi!:)

Előzmény: Archibald Tuttle (892)
dodika66 Creative Commons License 2004.06.06 0 0 895
Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata Elnett klimával? Mivel én is műszaki ember vagyok mindig próbálom lebeszélni a vevőimet, ismerőseimet a gagyiról csakhogy dunsztom sincs klímában mi a gagyi mert ehhez nem értek. Ráadásul a pénz is jelentős tényező. Ha ez gagyi akkor mit szabad 60.000 körül megvenni. A teljesítményből elég a 2,2-2,4 Kw ezt már körül jártam. Minden ilyen tanácsot örömmel vennék. Előre is köszi.

Dodika

boomerhu Creative Commons License 2004.06.06 0 0 894
Helló mindenkinek!

Klímát vásároltam, kettőt, LG-t a múlt héten. Egy cégtől kijöttek felmérni, adtak árajánlatot, aztán a megbeszélt időpontben vártam rájuk 3 órát, és nem érkeztek meg. Se telefon, se más. Amikor aztán rájuk telefonáltam, még csak nem is szabadkoztak. Ha valaki kíváncsi, privát szívesen megírom melyik cég volt ez.
Aztán innen a fórumról néztem ki a Pannon-klímát, ők is kijöttek, felmértek, másnap reggel nyolckor elkezdték a munkát, fúráskor lefóliázták a falat, porszívózták a lehulló port, nagyon vigyáztak mindenre a tök új házamban. Fél kettőkor kész voltak a két géppel, és nagyon szép tisztaságot hagytak maguk után. Nagyon profin fel voltak szerelve, (szerszámboltot vezetek, úgyhogy meg tudom ítélni) műszerrel kimérték a falban húzódó vezetékeket, nehogy elfúrják, a vezetékek végeit felhüvelyezték, gépeik, szerszámaik (Hilti, Bosch, stb.) a leghatékonyabb munkára alkalmasak. Ja, és ők is ügyesek.
Szívesen ajánlom őket bárkinek, aki klímát akar felszereltetni. Elnézést a reklámért. Honlapjuk:www.pannonklima.hu

wind12 Creative Commons License 2004.06.06 0 0 893
Azért nem minden szerelő szereli fel az R22-vel töltött klímákat. A közömbösítés sajnos tényleg nem megoldott, egy helyen veszik át a lefejtett freont, és egyáltalán nem vagyok meggyőződve arról, hogy ők nem engedik-e a levegőbe. Cégünk vett jónéhány R22-vel töltött gépet (tényleg elég olcsón), lecseréltük benne a gáz, Az R22-t pedig tároljuk, és szervízcélokra felhasználjuk. Err hivatalosan még kilenc évig van lehetőségünk. Sajnos jobb megoldást egyelőre nem találtunk, reméljük, hogy, ahogy közeledik majd az időpont, amikor már egyáltalán nem lehet felhasználni, akkorra megoldják a semlegesítést.
Az a baj, hogy nagyon sokan nem tudják, hogy milyen mértékben károsít ez az anyag, ezért nem is tulajdonítanak nagy jelentőséget ennek. Pedig egyetlen R22-ből felszabadult klóratom a sztratoszférában akár 10-15 éven keresztül több millió ózon molekulát bonthat le.
Előzmény: Archibald Tuttle (892)
Archibald Tuttle Creative Commons License 2004.06.06 0 0 892
megrögzött környezetvédőként, szelektív pillepalack, üveg, elem gyűjtőként, szemeteszsákkal túrázóként, pumpás dezodor használóként kérdezem, miért is ne vegyél R22-est?

- jelenleg is szinte mindegyik szerelő szereli (legfeljebb a garancialapon visszadátumozva), legfeljebb vétel előtt megkérdezed tőle
- az R22-es gáznál a mai napig nincs jobb, hatékonyabb hűtő közeg, a hatásfoka egyaránt jobb az R407C-nél és a 4010A-nál, ergo spórolsz vele egy kevés áramot
- környezetszennyezőbb a többinél, ez igaz, de!: ha Te nem veszed meg megveszi más és nála ugyan úgy szennyez (kidobni mem fogják, hidd el)
- ha még is lefejtik (erre minimális az esély), a freont (a tudomány mai állása szerint) nem lehet közömbösíteni, tehát a tároló palackból ugyan úgy elszivárog az idő során, ha naivan azt is feltételezzük, hogy nem engedik ki a levegőbe

szóval, miért is ne vegyél R22-est?

a jogkövető magatartás igényét és az erkölcsi okokat, mint indokot elfogadom :)

Előzmény: sose láttalak (890)
sose láttalak Creative Commons License 2004.06.06 0 0 891
még egy gondolat:a számitogépek tápjában is van mindenféle gagyi cucc!na de ott 150000ft a tét!
ott mindenképpen márkásat veszek!
de ott is van egy egyszerü dolog, a 3000ft körüli
tul fesz védő!
a winchester is elszáll hiába márkás!(de akkor is márkásat vesz az ember?!)
vagy veszek 200000ft körül egy fasza klimát vagy ha szerencsém van akkor a negyedéböl megvan és ha ne adj isten mondjuk 2-3 év mulva kimegy benne valami nagy dolog akkor is még csak a felénél tartok!
(de a 200000ft klimában is lehet hiba!)
mert szinte mindent a ferde szemüek csinálnak!
www.orion.hu
de felölem lehetne zanussi is!
de a b&w hangszorokhoz (made in london)
5000ft os kábelt vettem ,mert attol sokkal jobban szolnak!és a kábel sosem romlik el!:)))
sose láttalak Creative Commons License 2004.06.06 0 0 890
tehát akkor r22 gázzal töltötet ne vegyek!
a másik lakásomba az albérlönek melege van,ezért akarom a legkevesebb pénzráforditással megoldanni a dolgot!
a 3 tetőtéri ablakra a szunyoghálo, ugy 30000ft lenne.
tehát szunyogháló, vagy klima??
nekem a szunyogháló is megteszi!!
végülis max 3 honapot kell ebböl általában ugy 2-3hetet mindenki nyaralással tölt el.
Előzmény: fusim (887)
sose láttalak Creative Commons License 2004.06.06 0 0 889
köszi az infot mindenkinek!
a metroba mindent becserélnek még azt is ami nem az övék!persze 72 ora!de a klimát be kell szerelnni ami nem kis idő!
a metros beszállitos dologrrol én is halotam.
60 nap átutalás, helybérlés és némi protekcio!
más:cora orion klima 67000ft
metro orion klima 50000ft!:)

fusim Creative Commons License 2004.06.05 0 0 887
Olcsó klíma nem baj. Ki lehet fogni jól működő darabokat. Ha van türelmed utánajárni melyiket szabad megvenni akkor hajrá. Célszerű mint annó a daciákat még fel nem szerelt állapotban átnézni és ahol lehet főleg a kültérin a fém-fém érintkező felületeket kiszigetelni ragasztó pisztollyal vagy sziloval nem lesz akkora hangja. A beltérit csak nagyon sík falra tedd fel egyébként deformálódhat az egész és zörögni fog zajosabb lesz.
Orion: egész jó láttam Panasonic kompresszorral szereltet is belőle, távkapcsolója nagyon hasonló mint Stiebel-nek.
Eta: beltéri elég zörgős ezt mindenképp végszerelni kell, távkapcsoló elég bénácska és mintha hiányozna pár funkció.
Genex, Keravill, Nimbusz fantázianéven futó gépek Chigo gyártmányok - nem teljesen tuti infó, de megfigyelésem alapján - ha a kültéri burkolófedele nem takarja a gázcsapokat azon darabok R22 gázzal vannak töltve - nem megvenni. A gázra vonatkozó adatok a beltéri oldalán szerepelnek trükkös módon. Sok baj nincs vele dobozokat végszerelni érdemes főleg ha fém rácsos a kültéri. 2 féle kivitel van ledes vagy digit kijelzős beltéri. A digit kijelzős az újabb az biztos jó gázzal töltött.

A metrós dologban óríásit tévedsz, ha most veszel ott légkondit már fűteni fogsz mire a beszállító megkapja az árát.

Előzmény: sose láttalak (884)
k2laci Creative Commons License 2004.06.05 0 0 886
Hát, kedves "sose láttalak" téged még fog érni pár meglepetés a jövőben ezzel a szemléletmóddal.
Előzmény: sose láttalak (885)
sose láttalak Creative Commons License 2004.06.05 0 0 885
bocs még valami gondolat:
ez olyan érzzés ,mintha lenne egy ferrarim,és mondanám neked ,hogy hát én ilyen szar (mondjuk)hondát nem vennék,közben meg lehet hogy az autopályán a ferrari robbanna le (mert hát elöfordul) te meg integetnél ,hogy na mi van haver nem megy a verda!!!:))
én meg mondogatnám ,hogy tudod nincs is nagy baja csak valami kis aproság az egész!!
(én látam a multkor egy kisfilmet amikor a ferrari motorja felrobbant a faszikám alatt!)
sose láttalak Creative Commons License 2004.06.05 0 0 884
hi!
namármost ha olcso a klima, az miért baj???
elvileg a kermi és külömbözö magyar szervek bevizsgálták ,hogy forgalomba lehet e helyeznni a készüléket!(nem piacon veszük a klimát hanem a boltban!)
hameg valami elszáll benne akkor meg ott a garancia!
nekünk volt egy ujj, w.polo személyautonk
amivel elég nagyot zakozztunk!!!!
utolag kiderült ,hogy a tervezésnél a fékcsővet
nem a megfelelő keresztmetszetüre tervezték,
és ezért karamboloztunk. gyenge volt a fék!!(bár én már a vásárlás után is érezztem!)
(valaki halt már meg klimahibábol??)
most gaba monitorom van, philips képcsövel!!
sajnos a mai világban már lassan a gyárban is kellesz ,hogy legyen ismerösöd hogy jo cuccot tudjál venni!
a céges szolgáltatásrol meg annyit, hogy minden költség a vásárlokat terheli!!!(munkabér 6 dolgozzo autofentartás iparüzési ado stb!!
szerintem a metro jobban ki tudja gazdálkodnni a költségeit mert multiban gondolkoznak! (+nem kapnak ado kedvezményeket)
a cégnél a motto, nagy árak nagy haszon!
a multinál a motto, nagy mennyiség nagy haszon!
a minöségnek viszont egy bizonyos szintett már el kell ,hogy érjen a 21 században!
(colorstar tv)
pld:orion tv 55 cm 31500ft metro (thomson képcső)?!
akkor az orion klima 50000ft miért nem jo????
MIÉRT NEM JO??? GYÖZETEK MEG!!!
mi a tapasztalat???
valaki szervizelt már ilyet.
valakinek bejön a nokia 6600 ás, de van akinek meg egyből pixelhibás!!
van aki tud vele élnni (a pixelhibával)van aki nem!!garanciába nem cserélik?!
:)))


szpidro Creative Commons License 2004.06.02 0 0 883
Halihó!

Eladó egy NAGYON KEVESET használt, karcmentes, Tekno Point 2.1kW-os mobilklíma berendezés.
Fix ár: 50.000.- (új ára: 79.990.-)

kempingbringasok@freemail.hu


wind12 Creative Commons License 2004.06.01 0 0 882
Infomaker

Azt hiszem, hogy néhány multi (Baumax, Tesco) ad hitelre klímát. A beszerelést nem hiszem, hogy vállalja valaki, de sosem lehet tudni.
A Tekno Pointnál most van valami akció, havi részletes dolog, az még talán egy megoldás.

Üdv

Előzmény: Infomaker (881)
Infomaker Creative Commons License 2004.06.01 0 0 881
Wind12, és a hozzáértők:

Van olyan cég, akinél lehet részletre klímát venni úgy, hogy a beszerelés is részletre menne?

Egy 2.4 kW körüli split kellene, kb. 2-3 méteres csőhosszal, valami olcsóbb kategória, keveset használva.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!