Keresés

Részletes keresés

olajsvejk Creative Commons License 2004.05.29 0 0 875
Talán nem figyeltem eléggé, de mintha még nem írtatok volna a Dimarson klímákról... ElektroPont boltban néztem ki egyet, 60-ért, benne 15-ért beszerelő csomag, és kb. 24-ért felszereli (utólag ugyan kezd kiderülni, hogy az utóbbi áfa nélkül van...)
Az a kisebb méretű fajta kültéri egység van hozzá, emiatt lett szimpatikus, de azt is látom, hogy a hatékonysági skálán csak D szintű...
Szerintetek nem lesz nagy átvágás, ha megveszem?
(itt van rá vagy valamelyik nagyon hasonló típusra link)
Nem a legjobbat akarom megvenni, de azért nagyjából megbízhatót és csendeset. "Jó" lesz ez?
wind12 Creative Commons License 2004.05.28 0 0 874
Értem. Aprilis vége felé igen sok felé akciózták az R22-vel töltött gépeket, akkor hozzá lehetett olcsón jutni, aki szemfüles volt, az akkor vásárolt klímát. Mi is vettünk néhányat, lefejtettük a régi gázt, drop-in-nel feltöltöttük, még így is simán megérte.
Egyébként az Lg honlapján az ABL-nek adták meg a 231.000 forintos árat, és annyi pénzért, amennyiért Te vetted magamnak otthonra én is feldobnék egyet. És még a telepítésért sem kéne fizetnem:)
Üdv
Előzmény: Sandorson (873)
Sandorson Creative Commons License 2004.05.28 0 0 873
ok, sztem is normális diskurzus ez

"amiért kicsit irigyellek is :)" ezt szmájlival írtad, remélem nem azért mert nem akarod elhinni, hogy én az általad írthoz képest fele annyiért vettem; az általad megadott listaár sem egészen stimmel, mert amit Te mondassz, az - gondolom - a plazmaszűrős lehet, én az ABL-ről beszéltem; egyébként meg az ár ÁFA nélkül értendő, másrészt ez még R22-vel töltött - ami a felhasználó számára működés tekintetében persze teljesen mindegy, persze globálisan nyilván más kérdés - ezért akciózták le az utolsó napokban, amikor ilyet lehetett még értékesíteni.

Előzmény: wind12 (872)
wind12 Creative Commons License 2004.05.28 0 0 872
Sandorson

Közös itt a nevező, csak egy-két félreértés adódott.
Azt a tipust, amit említettünk, hogy az egyik zajosabb volt, mint általában a többi, nem tartom én nagyra, ez csak egy a sok közül, amit forgalmaz a cégünk - így az LG is.
Az általad vásárolt LG készüléknek jelenleg a listaára bruttó 249.488 forint (forrás:www.lge.co.hu)
ami egy 2,8 kW-os klímáért nem is olyan kevés. Neked igen alkalmi áron sikerült hozzájutnod, amiért kicsit irigyellek is :).
A többi dologban gilt, osztom a véleményed. Az a jó, ha az ember sok véleményt meghallgat, és csak azután választ. Más-más oldalról közelít ugyanahhoz a dologhoz egy felhasználó, egy kereskedő és egy szerelő.

Üdv.

Előzmény: Sandorson (870)
Brazsik Creative Commons License 2004.05.28 0 0 871
Anno én is velük szereltettem, és kisebb félreértés után (kapkodtak, mert akkor sok volt a meló és elment a gáz pár nap múlva) végülis azóta korrekten megy, és a karbantartás is. Ha ez nem lett volna, teljes szívvel ajánlanám őket, igy azonban azt mondom, hogy figyeljetek oda rájuk, és akkor viszon jó lesz a munka! Pl a távirányitó tartót, amit nem hoztak, azóta is küldik az igéretükhöz híven...
Előzmény: H_Prelude (851)
Sandorson Creative Commons License 2004.05.28 0 0 870
Köszi a választ, ha nem bánod, én inkább tegeződöm, ahogy itt egyébként szokás;

A korábbi hozzászólásodban a kompresszort említetted mint kényes pontot az LG vonatkozásában: "Igazából a lelke a klímának a kompresszor, ez tényleg nem baj, ha madeinjapan, merthát ők tudnak." most, jelzed, hogy sokszor valójában japán kompresszorral szerelik az LG-ket, csakhát ugye az összeszerelés. Nézd, itt a lényeg az, hogy milyen alapon általánosítunk egyes esetekből. Nézz egyszer utána, hogy az országban hány LG klímát adnak el, és ennek arányában mennyi a garanciális probléma, a nagyságrendhez képest meglepően kevés. Mindig adóthatnak problémák bármelyik márka esetében, a lényeg, hogy az eladáshoz viszonyítva milyen arányban. A lentiekben éppen egy általatok nagyra tartott és általatok szerelt klíma zajosságáról olvashattunk, és persze meg is válaszoltátok, hogy ha rossz rossz, mindig adóthat ilyen, majd kicserélitek. Ez az LG esetében is pontosan így működik. Írod, hogy az LG drága, nos a mi esetünkben 120.000Ft volt egy LSQ096 készülék; ez nem felsőkategóriás ár, sőt, a készülék ugyanakkor az alább írtak szerint tökéletesen működik és hát ugye mindennek nevezhető csak nem gagyinak, sőt. A topik olvasói tényleg nem baj, ha nemcsak a reklámok szlogenjeiből merítenek; ugyanakkor helyes, ha nem is csak a szerelő-szakemberi ajánlásokból, hanem a vásárlókhoz hasonló más felhasználók személyes tapasztalataiból is, utóbbi esetében nehéz elfogultságot feltételezni. Az, hogy egy klíma belső szerkezete a Te olvasatodban mennyire lenyűgöző vagy nem, nos ez egy dolog; a lényegi dolog meg az, hogy hogyan működik és hogy van-e vele probléma vagy nincs.

Egyébként írod, hogy "szándékosan nem is írtad a nevét" igen, valójában ezt írtad: "kétbetűs márkanevű klímák ...dél-koreai" -- na ebből szerinted ki nem jön rá? :))

Írod:
"Bárki véleményének komolyságát és súlyát a tartalma határozza meg leginkább."

ebben egyetértünk

Előzmény: wind12 (868)
L.Zsolt Creative Commons License 2004.05.28 0 0 869
Msot nagyon nyomja a Keravill a Nimbusz klímákat

Van valakinek informacioja a keszülekről (kompresszor, tudas, zaj stb.)?

Esetleg szemelyes tapasztalat?

wind12 Creative Commons License 2004.05.28 0 0 868
Tisztelt Sandorson!

Senkit nem akartam megbántani, aki a fennt említett berendezéssel rendelkezik, és csak örülök neki, ha elégedett a készülékkel. Szándékosan nem is írtam meg a nevét. Az üzleti érdekem is azt diktálja, hogy vásárolja csak mindenki a drága LG-t hiszen a cég, ahol dolgozom közvetlen viszonteladója a márkának, és a magas ár nagyobb haszonnal is jár. Viszont úgy gondolom, hogy a topik olvasói nem bánják, ha nem csak a reklámok szlogenjeiből meríthetnek klímavásárlás előtt.
A műhelyünkben éppen szétszedett állapotban lévő LG G12AH tipusú kültériben Hitachi kompresszor van, de láttam már Toshibával, Bitzer-rel szereltet is.
A gépezet összeszerelési minősége hagy némi kívánnivalót, a sarokszelepek beforrasztása inkább taknyolásnak mondható, a gép talpának egyik ponthegesztése egyáltalán nem tart. Ilyet egy Stiebel Eltron-ban nem nagyon látni. Mindettől persze működik, csak az én szememben nem haladja meg a középszintet.

"...egész más lenne a véleményetek komolysága és súlya..."

Bárki véleményének komolyságát és súlyát a tartalma határozza meg leginkább.

Üdv.

Előzmény: Sandorson (864)
Sandorson Creative Commons License 2004.05.28 0 0 867
szia, én nem beszéltem az ügyfelek megszivatásáról, ha elolvasod; a lényeg az LG márkával kapcsolatos minősítés volt, ez itt már többször elhangzott ebben a formában; teljesen mindegy egyébként, végülis elhangozhat még iksz alkalommal is, számomra úgyis a saját tapasztalat a döntő, ott már nincs szerepe semmilyen marketingnek meg A vagy B szakember véleményének; de egy a lényeg: mindenki olyat szereltet és azzal, akivel akar; én csak leírtam - kellő komolysággal - a mi tapasztalatainkat.
Előzmény: kisbankár (866)
kisbankár Creative Commons License 2004.05.28 0 0 866
Sandorson,
igaz, vannak, akik jó érzékkel és ügyesen használják ki az internet eme marketinglehetőségét. De szerintem rá vannak kényszerítve, hogy minőségi munkát végezzenek és ne "szivassák" meg a kuncsaftokat, mert ide a negatív tapasztalatokat is be lehet írni, és akkor annyi...
Én is megígértem, hogy beszámolok a tapasztalatokról. S be is számolok.
Üdv.
Előzmény: Sandorson (864)
wind12 Creative Commons License 2004.05.28 0 0 865
Bumbula2

Most jutott eszembe, meg kéne nézned, milyen hűtőközeggel van töltve a készülék, mert a Genex a mai napig árul R22-vel töltött klímákat.

Előzmény: Bumbula2 (860)
Sandorson Creative Commons License 2004.05.28 0 0 864
"Az általam nem túl sokra tartott kétbetűs márkanevű klímák ... csak egy középszintű dél-koreai minőséget képviselnek."

Ezt mondod Te, más meg mond mást. Abban igazad van, hogy az erős a marketingjük, még azzal is egyetértek, hogy sok úgymond flancos újításuk (pl. plazmaszűrő) nem bír különösebb funkcionalitással (megjegyzem az általatok sokszor agyonfetisizált egyik márka bizonyos modelljei esetében kb. ennyire felesleges és leginkább csak marketingfogás az oxigéndúsító); mindezzel együtt az én személyes tapasztalatom szerint a mi LG klímánk remekül működik; csendes a kültéri és a beltéri egyaránt, megfelelő a teljesítmény, teszi a dolgát; unokatestvéremék ezzek szemben kellően sznobok voltak ahhoz, hogy Toshibát vásároljanak, de rá kellett jönniük, hogy nincs gyakorlatilag értékelhető színvonalbeli különbség (szintén személyes tapasztalat); talán az inverter; bár a fogyasztáson valószinűleg 20 év múlva sem takarítanak meg annyit, mint amennyivel többe került (személyes tapasztalat). Egyébként, amikor Klímás topiktárs is jelezte, hogy milyen középszerű az LG, akkor utána leírta, hogy valójában azt nem tudja, hogy milyen kompresszorral szerelik mostanában, pedig elvileg ugye az a döntő. Szó szerint így, vissza lehet keresni. Úgyhogy egy picit megfontoltabban a minősítéssel kedves Szakember Urak, mégha esetleges üzleti érdekeitek esetlegesen mást is diktálnak. Persze egész más lenne a véleményetek komolysága és súlya, ha kizárólag önkéntes szaktanácsadóként látogatnátok a topikot és nem némi reklám céllal. Üdv.

Előzmény: wind12 (862)
PÍT Creative Commons License 2004.05.28 0 0 863
Hello!

Holnap jönnek felszerelni a klímát, majd beszámolok.

üdv.

wind12 Creative Commons License 2004.05.28 0 0 862
Korci

Van igazságod abban, hogy kisebb pénzből is lehet egy kis utánajárással, tájékozódással jót választani. A drága meg éppígy lehet gyengébb minőségű, csak meg kell fizetni a marketinget.
Az általam nem túl sokra tartott kétbetűs márkanevű klímák, tényleg nagyon szépek, színesek, stb. meg csudára be vannak reklámozva, pedig csak egy középszintű dél-koreai minőséget képviselnek. Igazából a lelke a klímának a kompresszor, ez tényleg nem baj, ha madeinjapan, merthát ők tudnak. Az sem baj, ha jó nagy a kondenzátor, hisz jobban le tudja adni a hőt, kevesebbet jár a ventillátor. (Nemrég találkoztam egy szintén dél-koreai gép kültéri egységével, melyben a kondenzátor pont 2/3 akkora volt, mint úgy általában várná a naiv klímaszerelő.) Szóval vannak furcsaságok, lehet válogatni.

Bumbula2

A Genex a kínai Chigo gép klónja, a magyar Genex cég importálja, és saját márkanévvel ellátva hozza forgalomba. Alsó kategóriás gép, mint az ára is mutatja. Az egyik szerelőm a Genexnél dolgozott egy-két évig, valamint most is van jó ismerősöm, aki ennél a cégnél szervizes. Az ő tapasztalataik felemásak, azt mondom, ha kis szerencséd van, és ezt kívánom is, akkor elketyeg pár évig. Jól kell telepíteni, rendszeresen kell karbantartani.
A zajszintje közepes, szerintem nem fog zavarni egyáltalán.
Erkélyre érdemes rakni, abból nem lehet baj, pláne, ha a kondenzvizet megfelelő módon el lehet vezetni.
Üdv.

Előzmény: Korci_PÉCS (861)
Bumbula2 Creative Commons License 2004.05.28 0 0 860
Sziasztok!

Minap vettem egy akciós GENEX (3.5kW?) klímát (br.72eHUF) az egyik barkácsáruházban. (sajnos nem telik többre és félek a melegtől)
Kérdéseim:
- mik a tapasztalatok (azt tudom, hogy kínai)?
- mennyire zajos?
- ha van erkélyem (panel) és ott szeretném felrakni, akkor tényleg nem kell semmilyen engedély hozzá?

(Klímás?, Wind12?)

Üdv.

k2laci Creative Commons License 2004.05.28 0 0 859
Egyetértek veled annyi kiegészítéssel, hogy amit írtál a "nyitott szemről" azzal csak annyi gond, hogy a laikus vásárló nehezen tudja megitélni egy olcsó klimáról, hogy ez most a neves cég alvállalkozói gyártmánya, vagy csontgagyi noname ...

k2laci Creative Commons License 2004.05.28 0 0 857
Szerintem kár belekezdeni egy parttalan vitába, én nem vagyok annyira gazdag, hogy a gagyot megengedjem magamnak, inkább elsőre minőségit veszek igy megspóroltam a gagyi árát plusz a vesződséget vele.

Az már régi mondás, hogy "cipőt a cipőboltból", de talán klimára ez fokozottan igaz, hiszen ha nem attól veszed aki felszereli akkor a garanciánál adódhatnak gondok az egymásra mutogatással.
Amugy sokan nem nézik az olcsó klimák energiahatékonysági besorolását és lehet hogy 3 év múlva (ha kitart addig) már ott lesznek árban mint egy márkás klimánál.

wind12 Creative Commons License 2004.05.27 0 0 854
K2laci!

Ha egy picit körülnézel a honlapunkon, akkor tapasztalhatod, hogy egyetlen ún. noname klímát sem forgalmazunk. Csak nevesebb gyártók berendezéseit találhatod meg nálunk az alsó középkategóriától, egészen az igen drága felsőkategóriáig.
Azt gondolom, hogy igenis ki kell szolgálni a vékonyabb pénztárcájú megrendelőinket is, és én nem fogom senkire ráerőltetni a félmilliós készüléket csak azért mert remegek, nehogy esetleg egy-két garanciális javítást meg kelljen csinálnunk. Üzlet szemontjából természetesen az a jobb, ha drágább gépet adunk el, nagyobb a haszon rajta, dehát emellett van még néhány szempont, amit figyelembe kell vennünk.

A Panasonic-ról egyébként csak annyit - amellett, hogy nem rossz, mi is forgalmazzuk -, hogy gyártat a televíziótól a digitális fényképezőgépen keresztül a mobiltelefonig mindent - többek közt klímát is. A helyzet az, hogy minden kategóriában tudok jobbat említeni, így klímában is. Ha valaki ilyen sok pénzt akar klímára költeni akkor véleményem szerint klímagyártótól vásároljon (Daikin, Acson, York, stb.) ne kenyérpirítógyártótól.

Előzmény: k2laci (852)
Lmr Creative Commons License 2004.05.27 0 0 853
Nem tisztem védeni wind12-t, de meg kell hogy mondjam ő az ügyfélre bízza a választást, miután ismerteti vele a lehetőségeket...

Azt is megmondja, ha valamelyik szar, meg azt is hogy a daikin a legjobb. De nem erőlteti a daikint, ha nem fussa, és tényleg a nevét és a pecsétjét adja a meló mellé.

Lmr

Előzmény: k2laci (852)
k2laci Creative Commons License 2004.05.27 0 0 852
Helló Klímás, rég láttalak már itt a fórumon, gondolom van meló dögivel.
A Panasonic klíma (amit néhány hete tettetek fel) azóta is tökéletesen működik, igaz eddig csak fűtő módban volt lehetőség kipróbálni, mivel a felszerelés óta már kinn sincs meleg (ez aztán a profi munka :-))).

Ami a gagyi/nemgagyit illeti tökéletesen igazat adok neked abban amit írtál meg amiről személyesen is beszéltünk.
Ma már ott tartunk, hogy ma jött a METRO-katalógus és 50 eft-ért kinálnak fűtő/hűtő klímát (ORION 2kW), na aki ezt megveszi az magára vessen. Nem értem az embereket, hogy lehet pl. klimát bevásárlóközpontban venni a kutya- és macskaeledelek közül.
Itt a városban már egy országosan ismert (főleg az olcsóbb műszaki cuccairól) cég hirdet szórólapon klimát 60 eft-ért, amire a szerelés 10 eft-ért vállalják.
Na ezek lesznek az egyidényes klimák, ami olcsók ugyan, de legalább zajosak és sokat fogyasztanak.

Wind12: Ha gyagyi klimát szereltek, akkor azzal valahogy a neveteket is összekötitek vele és ha utána garanciális probléma lesz vele (ami azért valljuk be valószinűbb mint a neves márkáknál) akkor mehettek ki javitani garanciában. Nem tudom ez miért nagy buli nektek, de minden bizonnyal megéri ha csináljátok.

Előzmény: klímás (849)
H_Prelude Creative Commons License 2004.05.27 0 0 851
Sziasztok!

csak ma fedeztem fel ezt a forumot, eddig a Honda topikot látogattam csak..

Egy kis segítség a leendő klíma tulajdonosoknak.. Én kb 2 hete, szerelttem klímát a Full Admin Klímatechnikával.. először kicsit bizonytalankodva néztem, mert mobilon lehet őket élérni.. ingyenesen kijöttek felméri, két lelkes fiatal, de a szakmához értő fiatal.. Argo gépet ajánlottak, de még ezen kivül 5-6 márka gépei közül válogathattam volna.. Megbeszéltünk mindent.. másnap itt volt az árajánlat, ami nagyon megtetszett. igy jöhettek telepíteni.. Két telepítő szakember jött, akik gondosan lefóliáztak mindent, a furatok alá is fóliát ragasztottak hogy a por egyből oda szálljon.. de előkerült az ipari porszívó is. a 2 db klímát kb 5 óra alatt felrakták úgy hogy a nemrég festett sárga falamon semmilyen újjlenyomat, kosz, hiba nem látszik.. A szemetet vitték magukkal, azzal sem volt gondom. Úgy távoztak, mint mikor a takarító nő megy el, azzal a különbséggel hogy közben felkerült két klíma a falra.:) Az áraik az összes közül a legjobb volt. Én nagyon ajánlani tudom mindenkinek. Én a www.fulladmin.hu oldalon találatam rájuk.

Remélem segitettem annak aki most tervezi a klímát, hogy ne egy fakezű brigádra bizza a házát/lakását.

Prelude

wind12 Creative Commons License 2004.05.27 0 0 850
Klímás

Nem mindenben értek egyet Veled. Azt gondolom, hogy azok, akik igenis rászánták magukat, hogy a klímaszerelő szakmát elvégezzék - hangsúlyozom:SZAKMÁT - nem a gyorstalpaló kisklímás tanfolyást! - kifizessék érte azt a potom kb. 350.000 forintot, és mivel csak Pesten van ilyen színvonalas iskola, egy éven keresztül felutazzanak, akár Miskolcról, akár Veszprémből, stb. Így simán félmillióra is rúghat a költség, azok azt hiszem, hogy komolyan is gondolják ezt a szakmát. Egyáltalán nem biztos, hogy egy hűtőgépszerelőből, bármennyire tisztában is van a hűtéstechnikával, jó klímaszerelő is válik. Nem egy ilyen példát tudnék említeni. A szakma is fejlődik, az, hogy valaki húsz éve hűtőgépszerelőként dolgozik, az nagyon kevés a klímás szakmához. Új technológiák jelennek meg, új hűtőközegek, új szerszámok. Fejlődni kell. Nem véletlenül vált szét az "Ipari és kereskedelmi hűtőgépszerelő" , és a "Klíma és légtechnikai szerelő" szakma. Másról szól mindkettő. Jövőre talán indul technikusi képzés, vagy mesterkurzus is tehát aki akar, az előtt nyitva áll a fejlődésre a lehetőség.

Sajnos nem mindenki engedheti meg magának a legdrágább, legjobb készülékeket, minthogy nem ülünk mindannyian Roll's Royce-ban, vagy Mercedesben. Azért nem kedvelném a szerelőmet, ha azzal állna elő, hogy a Renault-mat, vagy Toyotámat ő biz nem szervizeli.

"...de a nevem NEM adom hozzá NEM pecsételem le..."

Azért mi, ha elvégzünk egy munkát adjuk hozzá a nevünket.

Elnézést, hogy ilyen hosszú voltam.

Előzmény: klímás (849)
klímás Creative Commons License 2004.05.27 0 0 849
Hát szerintem pedig az utolsó legyen a listán a zöldkártya (de legyen) ugyanis sokkal fontosabb az hogy a szerelő pontos preciz szakszerű tiszta munkát végezzen. Ha valaki a szakmában dolgozik és semmi hűtős múltja ha tovább szeretne praktizálni mivel kötelezővé tették elmegy befizeti a iskola költséget talán még meg is jelenik egy két előadáson aztán a vizsgán átrugdossák és meg is van a zöld kártya. No ezt nem azért írtam mert mindenki így végezte el csak azért mert sajna van olyan volt kollegám (zöldkártyás) akit szerszámosládával be sem engedném a lakásomba. Mivel a klíma szereléshez nem kell főiskola és 5-6 éve még elég jól jövedelmezett sok „cipész,pék,stb.” csatlakozott a szakmához megjegyzem, hogy akik tényleg komolyan gondolták a dolgot hűtősöket megszégyenítő módon szerelnek.

„A Daikin elismerten az egyik legjobb klíma, személy szerint azt szeretném, ha mindenki azt szereltetné, nekünk is könnyebb lenne a dolgunk.”

Én mivel úgy döntöttem hogy ebben a szakmában szeretnék dolgozni ezért hivatásomnak érzem hogy csak azt szereljem fel amiről tudom hogy tényleg oda merek állni mellé. Ha valakit nem tudok lebeszélni a gagyirol, tőlem biztos nem kap, mert ha esetleg elromlik vagy zörög, stb nem hiszem hogy boldogítaná a megrendelőt hogy a klímát nem én csináltam csak fel szereltem ugyan nem működik de a szerelés tökéletes. Aki mindenkép ragaszkodik az általam nem támogatott típusokhoz de mindenképp velem szeretné szereltetni csak arra tud rávenni hogy esetleg szereljem fel de a nevem NEM adom hozzá NEM pecsételem le a jótállást ha neki így is kell hát legyen. Bár ezt sem tartom etikusnak egyszerűen nem szabadna ezzel semmi szinten foglalkozni SZAKEMBEREKNEK (Szerelje fel a tesco gazdaságos szerelö) Ezeket csak azért írom mert sokkal többe kerül a gagyi, mint egyszer megvenni a színvonalas terméket (nem csak a klímákra igaz)

Előzmény: wind12 (848)
wind12 Creative Commons License 2004.05.27 0 0 848
Henrikh!

A lényeg, hogy zöldkártyája legyen a szerelőnek, különben nincs garancia a készülékekre.
Mi kis cég vagyunk, így azt gondolom, hogy nagyobb odafigyelést kell tanúsítanunk minden egyes ügyfelünknek, mint a nagyobb cégeknek, amelyek egyébként is általában alvállalkozókkal szereltetnek. Nekünk fontos, hogy elégedettek legyenek velünk, és ajánljanak minket.
Elérhetőségeinket megtalálod a pannonklimatech.hu lapon, ha bármi kérdésed van szívesen válaszolunk.
Üdv.

Előzmény: k2laci (846)
henrikh Creative Commons License 2004.05.27 0 0 847
Másfél szobás tetőtéri cellámba dual split klíma beszereltetését tervezem.

Mekkora különbségek vannak a különböző telepítő cégek árai közt?
Elég sok fellelhető akár interneten is (klima.lap.hu, vizsla.origo.hu/katalogus/ipar_es_mezogazdasag/lakas,_epitkezes/epuletgepeszet/klimatechnika/ , ...), sok kedve és ideje nincs az embernek mindegyikkel külön helyszíni felmérést lezsírozni, ajánlatokat összehasonlítani, ..., ha nem muszáj.

Nincs egy cég, ahol közismerten legjobb az ár/teljesítmény arány? (Pannon-klimatech -ről itt pl. úgy tűnik jókat írnak a hozzászólók)

k2laci Creative Commons License 2004.05.26 0 0 846
Köszi, remélhetőleg erre nálunk nem lesz szükség, mi ugyanis családi házban lakunk két különféle kazánnal müködtetett központi fütéssel, igy inkább csak az átmeneti időszakban (október és április) akarjuk ezzel belangyositani a szobát.
Mindazonáltal jó tudni, hogy nagyobb hidegben is van esély a müködtetésére .... (a leirás valóban -5C-fokot emlit mint kinti minimumot) ...
Előzmény: SaGa (845)
SaGa Creative Commons License 2004.05.26 0 0 845
Egy megjegyzés: elviekben a hőszivattyús klímák minuszban nem igazán tudnak fűteni (ha jól emlékszem a klímás cimbora -5 fokot mondott, mint legalacsonyabb hőmérséklet). Ezzel együtt a korábbi lakásunkban egy télen a leghidegebb éjszakát kellett egy ilyen klímának végigfűtenie. Akkorra ütemezték egy fűtési főelzáró cseréjét a városban. Este még jól rápörgettek, kb 25 fokra felnyomták a paneleket, majd leálltak. Mi a klímával reggel 9-ig tartottuk a frontot. Akkor adták vissza a fűtést. Odakint -15, a lakásban +20 volt.

Hozzá kell tennem: panel, utólagos (belső, 5 mm-es) hőszigeteléssel és hőszigetelt fa ablakokkal...

SaGa

Előzmény: k2laci (823)
Nőgyógyász Creative Commons License 2004.05.26 0 0 844
Köszi az infót. Épülő társasházi lakásról van szó, a kivitelező horribilis áron (136 ezer + ÁFA) vállalta volna a klíma előkészítést, más céget meg nem választhatok. Ráadásul nem tudták előre megmondani, hogy hol és hogyan vezetik el a cseppvizet a fürdőszobába, és nem szeretem a meglepetéseket. Szóval marad az utólagos megoldás.
Előzmény: wind12 (819)
Epetike3636 Creative Commons License 2004.05.26 0 0 843
szerintem opel meg vw kisarkitott pelda, de nezd meg az Opelt es a Vauxhallt, vagy a skoda felicia pickupot, amit N.o-ban VW Caddy-kent arultak(eloszor azt hittem, hogy vmi markaszereto rakta at az emblemakat, de aztan lattam többet is). Vagy a lada nivat amit mashol chevrolet nivakent arulnak. Daewoo-kat is amcsiban Chevikent aruljak...
vagy hogy ne kelljen messzi menni:
Seat Alhambra, VW sharan,(ford galaxy, de az most mar egy kicsit elter)
wind12 Creative Commons License 2004.05.26 0 0 841
Tényleg kifelejtettem a felsorolásból az elektromos ellenőrzést, áramfelvétel, kötések, stb.
A mi cégünknél a karbantartás főidényben 8.000 ft. + Áfa, idényen kívül 6.500 ft.+ Áfa. Budapest területén belül.
Nem nagyon fér bele kevesebbe a kiszállás, a ráfordított idő, felcűgölni az emeletre a nitrogénpalackot, a kompresszort, vagy a mosót, plusz adminisztráció, végül, de nem utolsósorban a felelősség. Amit vállalunk is.

A Daikin elismerten az egyik legjobb klíma, személy szerint azt szeretném, ha mindenki azt szereltetné, nekünk is könnyebb lenne a dolgunk.

Elég sok nagy cég szerelteti össze Kínában a készülékeit, de ezeket nem szabad összetéveszteni a noname gépekkel.
Fel lehetne sorolni 6-8 olyan nevet, ami ugyanazt a berendezést takarja, és ráadásul egy-két közismert cég neve is szerepelne közöttük.

Előzmény: klímás (839)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!