Keresés

Részletes keresés

I.Blasius Creative Commons License 2004.05.16 0 0 802
Hali!

Az Eco márkájú split-klímákkal van valakinek gyakorlati tapasztalata? (Mitschubishi kompresszor van bennük elvileg)

Kaptam egy ilyen felszereléséről egy nagyon jó ajánlatot, de kíváncsi vagyok, hogy mennyire megbízhatók.

wind12 Creative Commons License 2004.05.16 0 0 801
A ventillátorrezonanciával éppen a napokban futottam össze egy Daewoo klímánál, nem volt egyszerű a hangja, ráadásul tisztán látszott, hogy vagy 3 mm-t "üt" a tengelye. Lehet, hogy csak egyedi eset.
Egyébként csak, hogy más nehogy így járjon: A fiatalember április 27-én vásárolta a nevezett gépet, melynek dobozára kis méretű matrica volt ragasztva, hogy "R417-es gázzal feltöltve". Cégünktől a telepítést május 12 magasságában rendelte meg, és mi azt 15-én el is végeztük. Ekkor tűnt fel, hogy a kültéri egység adatlapján viszont az áll, hogy az alkalmazott hűtőközeg R22. Szóval az üzletben (az egyik multi) eladták neki a klímát három nappal azelőtt, hogy betiltották volna ezek forgalombahozatalát, ami nem törvénytelen, csak szerintem nem etikus, pláne, hogy ahelyett, hogy felhívták volna a figyelmét, még be is csapták azzal a kis ráragasztott matricával. Szóval vigyázni, mert elég sok régi gázzal töltött klíma van még raktárakban, és ezektől szeretnének megszabadulni a cégek, ezért akár nagyon olcsón is odaadják, tudván, hogy tilos már beüzemelni.
Előzmény: B-road (797)
wind12 Creative Commons License 2004.05.16 0 0 800
A Nivelcool gépek nem rosszak, több fantázianévvel is ellátják ezt a szerkezetet, többek közt Etik, Home Zone, stb. Toshiba kompresszor található bennük, ami nem egy rossz darab. Egy nevesebb, nagyobb cég (nem akarok se reklámot, se ellenreklámot csinálni nekik) is megvásárolta ezt a készüléket, és saját névvel ellátva hozzák forgalomba - persze lényegesen drágábban. Teljesen ugyanaz a gép, csak más a matrica rajta. Viszont nekik komoly hátterük van (szervízháttér, stb), ami ezeknél a noname gépeket forgalomba hozó cégeknél nem jellemző.

A párátlanításról. A splitklímáknak van általában ilyen funkciójuk, tehát használhatóak erre, de azt tudni kell, hogy nem erre készültek, nincs bennük érzékelő, ami mérné a levegő páratartalmát. Nyári nagy melegben a párás levegőből, akár óránként egy liter vizet is ki tud vonni, és a kivezető csövön kicsöpögtetni.

Ha az olcsóbb kategóriában keresel klímát, én a Lakes-et tudom ajánlani, ezt a York (igen neves és nagymúltú amerikai klímagyártó cég) gyártatja, véleményem szerint jó minőségű, és korrekt árú gépek. Eddig jó a tapasztalat ezekkel. Bővebb infó a honlapjukon:www.globalyork.com

Előzmény: Karika1177 (798)
scratch Creative Commons License 2004.05.14 0 0 799
B-road,

nekem is megírhatnád? :)

Előzmény: B-road (797)
Karika1177 Creative Commons License 2004.05.14 0 0 798
határozottan egyetértek.
ha tiszta lelkiismerettel mondod el valamiröl, hogy szar, akkor az teljesen rendben van.
az nem üzleti célú negatív reklám.

üdv
K.

u.i.: még nem véleményeztétek a novelco.com-on található Nivelcool 9 fantázianevü szerkezetet az én problémám szemszögéböl. légyszi tegyétek meg!

dióhéjban: kb 20 nm-es szoba (3,8m belmagasság), aminek túl magas a páratartalma. ezt kellene normalizálni. megfelelö nekem ez a szerkentyü?

Előzmény: B-road (797)
B-road Creative Commons License 2004.05.14 0 0 797
"A ventilátor rezonanciával több esetben is találkoztam egy úgynevezett nem gagyi kategóriába tartozó klímával de nem szívesen írnám ide a nevét."

Miertis? Mivan ha epp egy ilyenre faj a fogam, es szeretnek utannanezni a neten, hogy jo-e, es epp ez a hozzaszolas dontene? Vallalod a felelosseget?
Szoval ha nem tul gaz, ird mar le lecci melyik markas klimanak van ilyen rezonacioja! :-) Kosz!

Előzmény: klímás (790)
Yorka Creative Commons License 2004.05.14 0 0 796
Hát a zajt és a csövet leszámítva a mobilklíma elég jó. Nekünk egy Dyras típusú, 2,6kW-os, digitális, távszabis van. Még annyi a hátránya, hogy ugye hátul van egy tálca amibe a víz csöpög (elég hamar meg is telik) és azt a gyerekek előszeretettel szeretik kiönteni. Vagy előfordult, hogy elfelejtettük és minden csupa víz lett.... Most eladó.
Előzmény: Mbazsika (795)
Mbazsika Creative Commons License 2004.05.14 0 0 795
Hello!

A zajon es csokivezetes macerassagan kivul mennyire vagy megelegedve a mobil klimaval?

Előzmény: Yorka (789)
evibly Creative Commons License 2004.05.14 0 0 794
Küldtem neked mailt!
Előzmény: klímás (790)
scratch Creative Commons License 2004.05.13 0 0 793
Yorka,

ez a metro -s dolog nem jó semmire azt mondják, a hűtése szinte jelentéktelen, annyi mint egy sima ventillátor, viszont csinál a helységbe olyan páratartalmat, hogy még jobban kinlódni fox a melegtől.

Előzmény: Yorka (789)
scratch Creative Commons License 2004.05.13 0 0 792
smk76,

nekem olyan gondom volt, hogy mikor bekapcsolt a kompresszor az egész berezonált.
A kompresszor, és egy fém lemez ért össze a kültéribe, ezt valami speicális ragasztós szivaccsal leszigetelték, azóta tökéletes.

Előzmény: smk76 (787)
smk76 Creative Commons License 2004.05.13 0 0 791
klímás
A rezonálás funkciótól, sebességtől függetlenül jön, minden kompresszor indulásnál. Néhány perc múlva viszont teljesen megszűnik. A szervíz állítása szerint a hibát az okozza, hogy a kültéri nem falra, hanem tetőtéri ablak oldalára, faborításra lett szerelve (szerintem atomstabilan). Tehát a kérdés azt, hogy fizetek megint 50-ezret az átszerelésért, vagy a jelenség garanciális hiba.
Egy klímás ismerős szerint a gáznyomással lehet valami?...
Köszi a segítséget!
Előzmény: klímás (790)
klímás Creative Commons License 2004.05.13 0 0 790
smk76
A hiba több irányból jöhet vagy a ventilátor centírózási problémája okozza, ez úgy deríthető ki hogy a különböző ventilátor sebességeknél különböző frekvencián rezeg. Ha csak ventilátor funkcióban nincs zaj, akkor a kompresszor okozza, ennek is több forrása lehet, pl. ha fűtési funkcióban még hangosabb akkor egyszerűen konstrukciós hibáról beszélünk ami a kompresszorban szükséges hangtompító hiánya okozza. De az is lehet hogy csak egyszerűen a rezgéscsillapítók nem megfelelő minőségűek. Ez a hiba tipikusan az olcsó klíma kategóriára jellemző, javítása az esetek nagy részében nem gazdaságos. A ventilátor rezonanciával több esetben is találkoztam egy úgynevezett nem gagyi kategóriába tartozó klímával de nem szívesen írnám ide a nevét.

Yorka

A több beltéris spliteket multi-nak nevezik, a telepítési valamint a beüzemelési költsége magasabb mint egy mono klímáé. De hát mikor a gumiszerelő 4 gumit cserél át akkor többet kér érte mintha csak kettőt cserélt volna ki pedig 1 autóról van szó. Amit a Metroban láttál, és ha klímatizálni szeretnél akkor gyorsan felejtsd el, vagy inkább jótékonysági célokra költsd a pénzed mint arra.

Üdv.

Yorka Creative Commons License 2004.05.13 0 0 789
Sziasztok!
Jelenleg mobilklímánk van de nem nagyon szeretjük. Hangos és a cső kivezetése is problémás. Splitklímán gondolkodunk, ezzel kapcsolatban kérdezném, ha olyat szeretnénk ami két beltéri egy kültéri akkor a beüzemelési ktg. (kültéri egységé) az egy készüléké vagy magasabb?

Más: ma láttam, hogy a Metro árul egy bizonyos levegőhűtő készüléket ami víz segítségével párásít/hűt. Ismeri valaki? Mennyire lehet ez hatékony? Tulajdonképpen ez egy ventillátor ami egy vizes rétegen átfúj? Zajszintről nem írnak...

Karika1177 Creative Commons License 2004.05.13 0 0 788
Nahát.
mit jelent az, hogy légáramoltatás 400 köbméter, páramentesítés 1,2l/óra?
Az én esetemben melyik készüléket javasolnátok a három Nivelcool közül?
smk76 Creative Commons License 2004.05.13 0 0 787
Hozzáértők segítségét kérném!
Tavaly beszerelt split klímámmal a következő a gondom:
A beltéri, minden bekapcsolásnál elkezd szinte elviselhetetlen hangon rezonálni. Ezt 1-2 percig csinálja, aztán kb 5-10 perc múlva fokozatosan lenyugszik. Arra sikerült rájönnöm, hogy a rezgés a rézkábeleken, a kültéri felől jön.
Ez a jelenség a használat alatt egyre intenzívebbé válik, tehát a napi első bekapcsolásnál még elviselhető, aztán egyre jobban rezonál az egész.
Mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm a válaszokat!

smk76

pszollos Creative Commons License 2004.05.12 0 0 786
Olcso akcios klimaert erdemes benezni ide http://www.nivelco.com Tobb keszulek vasarlasanal akar 20% kedvezmeny!!!
wind12 Creative Commons License 2004.05.12 0 0 785
A lefúvatásos módszerrel kapcsolatban megoszlottak a vélemények, mert a régi hűtőközegek (R12, R22) igazság szerint igen jó szárító hatásúak, ezáltal amikor "lefúvatták" a rendszert akkor jó hatásfokkal el is távolították a nedvességet belőle. És természetesen a levegőt is, hiszen az átáramló gáz kiszorította azt a csövekből. A nedvesség eltávolítására azért van szükség, mert az a rendszerben maradva savasságot okoz, ami megtámadja a kompresszor motorjának szigeteléseit, tekercszárlatot és egyéb problémákat okozhat, ami végül tönkreteszi a gépet. Garanciális javítás során, ha olajsavasságot észlel a szervíz, azonnal visszadobja a gépet szakszerűtlen telepítésre hivatkozva.

Az új hűtőközegek pl. R407C, ami most legelterjettebb a splitklímák körében, mivel nagyon hasonlóak a hűtéstechnikai tulajdonságai, mint az R22-nek, egy keverék, mely több féle hűtőközegből áll. Ezeknek nem egyformák a fizikai tulajdonságaik, ezért adott hőfokon egyik összetevő gyorsabban párolog, mint a másik. Ha ilyen közeggel töltött klímánál próbáljuk a lefúvatásos módszert, azt érhetjük el, hogy az egyik összetevőből több illan el, mint a másikból, és ami marad, már nem olyan arányban tartalmazza az elemeket, mint az eredeti, tehát megváltozhatnak a tulajdonságai is.
Szóval, ezért fontos a vákumolás.
Amit nem árt megtenni még beüzemeléskor az a nyomáspróba, ezzel lehet a rendszer gáztömörségét megnyugtató módon leellenőrizni.

Előzmény: szincsi (784)
szincsi Creative Commons License 2004.05.12 0 0 784
Hello!

Klíma szereléssel kapcsolatban több alkalommal jelezték, hogy a néhány lelkiismeretlen szerelő
a beszerelt rendszer vákumozása helyett a lefú-
vatós módszert alkalmazza. Kérném a hozzáértő szakembereket, legyenek szivesek alapos információt adni a cső hálózat szakszerű szereléséről, és beüzemeléséről.
Válaszaikat előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Szinike

scratch Creative Commons License 2004.05.12 0 0 783
Karika1177,

én ÉMÁSZ -nál vagyok, itt van ilyen, hogy évente 1x olvassák le, és a következő évre azt átlagolják. Pontosan nem tudom az elvet, csak azt, hogy tavasztól-őszig nekem non-stop megy a klíma, a számla meg nem ugrik meg. :)

Előzmény: Karika1177 (782)
Karika1177 Creative Commons License 2004.05.12 0 0 782
OFF

bár, ha a légkondi áramfogyasztását vesszük, akkor nem is biztos, hogy off...

léezik ilyen dolog az elmünél, hogy éves átlag, és akkor nem a fogyasztás után fizetek?
hogy van ez?

Előzmény: scratch (776)
zsiraaaf Creative Commons License 2004.05.12 0 0 781
arra a pár nyári hónapra is megéri a beszerelés
k2laci Creative Commons License 2004.05.12 0 0 780
50.000-500.000,-Ft (persze feljebb is lehet) ...
Előzmény: Karika1177 (779)
Karika1177 Creative Commons License 2004.05.12 0 0 779
az áramfogyasztást már értem. :-)

és mennyibe kerül maga a légkondícionáló berendezés (tól-ig)?

k2laci Creative Commons License 2004.05.12 0 0 778
Annyit még (ha már a fórum a Pannon Klimatech marketing-fórumává változik lassan), hogy nekem a "Klimás" szerelte és teljesen meg vagyok elégedve a munkájukkal.
k2laci Creative Commons License 2004.05.12 0 0 777
Ez azért kicsit bonyolultabb ennél. Akkor fogyaszt (a példánk szerint) 1,9 kW-t ha maximális hűtési teljesítményen megy. Tehát pl. bekapcsolod amikor odakinn 35C-van, beállitod 16C-ra és kinyitod az ajtót ablakot. Na ekkor tényleg ennyit fogyazt.

Azt kell tudni, hogy a klimáknak energiahatékonysági besorolásuk (tudjátok: A,B,C,D stb). Ezt úgy állapítják meg, hogy a teljes bemeneti teljesítményt megszorozzák az átlagosnak tekinthető évi 500 órás maximális hűtési teljesítménnyel történő energiafogyasztással.

Pl. Nekem Panasonic 2,5kW fütő/hütő splitem van (tegnap óta!) ami "B" energiaosztányú és a számított éves fogyasztása 440kW. Egyébként amikor működik akkor a digi. műszerem szerint 600-800W között fogyaszt.

Előzmény: Karika1177 (774)
scratch Creative Commons License 2004.05.11 0 0 776
Karika1177,

éves átlagot kell kérni, nem leolvastatni a villanyt, és ennyi, így már nem húzós! :)

Előzmény: Karika1177 (774)
fusim Creative Commons License 2004.05.11 0 0 775
Karika1177: A ojjektum belmagasságát figyelembevéve lehet időszerű lenne 1 gipszkarton vagy bármi más álmennyezet fabrikálása abba a szobába, hőszigeteléssel kombinálva. Kisebb teljesítményű légkondi is vidáman elmuzsikálna és télen valószínű a fűtésen megtakarítanál 1 pici energia árat a nyári hűtésre. 2.5kW -os gép kb. 1kW áramot fogyaszt ha jól puskáztam a doboz oldaláról.
Előzmény: Karika1177 (774)
Karika1177 Creative Commons License 2004.05.11 0 0 774
tehát 1,9 kW áramot fogyaszt óránként?
1 kW ~25 forint, akkor ez állandó üzemeléssel havi 35ezer forint villanyszámla?

másik kérdésem pedig az, hogy mennyibe fáj egy ilyen 5,3kW-os, és mik a járulékos költségek, mennyiért helyezi nekem üzembe egy szakember?

üdv
K.

Előzmény: wind12 (772)
evibly Creative Commons License 2004.05.11 0 0 773
a jó minőség nem itt kezdődik

Akkor hol? Könyörgöm, áruljátok már el!:-)

Előzmény: wind12 (772)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!