A probléma ott van, hogy a klímagáz veszélyes hulladéknak minősül, és a törvény bünteti, ha a légkörbe jut ezért kell hozzá a képesítés.
Én sem állok neki autót hegeszteni vagy gázkazánt szerelni otthon, mert tudom, hol a határ a 'csipp-csupp' dolog és a komolyabb technológia között.
A statisztikád (99%) pedig csalóka: te csak azt látod, hogy a szigetelés fent van, azt nem, hogy 3 év múlva miért nem hűt a gép a szökő gáz miatt. Vagy a kevés távolság miatt nem tud lekondenzálni, és megy a csodálkozás, alig hűt.
Részemről lezártam, mindenki úgy kockáztat, ahogy akar.
Azt is írd hozzá , hogy a klíma külső méreténél nagyobb távolságból kezdjék a csiszolást és ívesen , mert ha csak abból a táblából csiszolnak , ami direktben a klíma mögött van , az semmit sem ér .
Esetleg a klíma mögé nem 10est hanem 8 centis szigetelést raktok, és lesz ott egy "bemélyedés". (akár a 10esből is le lehet vágni-csiszolni h ne kellejen ezért 8ast venni külön..)
Én meg azt nem értem miért fáj az annyira neked ha így lesz.
Állítólag minden jó klímás nyakig van munkával, nem szívesen jön ki ilyen csipp-csupp szarságokért. Ha megoldják nélkületek akkor ügyesek voltak, ha nem akkor kifizetik nektek a javítást.
Sok szigetelést látok, a ismerőseim fele felújít, az esetek 99%-ban nem szerelik le a kültérit nem balfaszok, nem törik el, megoldják. Azok közül találkoztok azzal a kevéssel ahol mégis baj lett.
Ott majd hívnak, te elkéred az árát és ennyi.
A kockázat az övék, erre fel is hívtam a figyelmet, plusz vannak esetek amikor nem kivitelezhető, ez is ki lett ragozva.
Persze, ne cserélj otthon kereket, fékbetétet, villásdugót, sorolhatnám, mert mind szakmunka, csak a valóságban nincsenek kitömve az emberek és keresik a középutat.
Gondolom soha nem szereltél magadnak olyat amihez nincs képesítésed, mindenre szakembert hívtál világ életedben. Ne legyünk már álszentek...
A mostani 40 és feletti fokoknál azt tapasztaltam, ahol volt 15 centi, jobban tudott dolgozni. Én 15 felett hagynék, és akkor nem ordít a ventilátor sem.
És jön a telefonálás, kellene egy kültéri, meg a réz csövet javítani, majd ha vissza is kell tenni, meg a vezeték is rövid/ megszakadt, mert jól megcibálta, jön az még ennyit.
Végülis autón is lehet kereket cserélni úgy, hogy páran tartják a kocsit. Aztán a defektes gumit is lehet pájszerral lefeszegetni a felniről, meggombázni aztán visszafeszegetni a felnire. Tényleg nem érdemes szakemberhez fordulni semmi ilyesmi melóval, lehet otthon kókányolni.
De legalább itt a fórumon ne ajánlgassátok már, mert sokan elhiszik, aztán meg jönnek a bajok.
Én egészen durván félreraktam nem is olyan rég, semmi gondom sem volt vele. Persze ez nem garancia semmire, csak egy tapasztalat. Normális csövekkel szerelt, 2014-es telepítés, klímást még nem látott azóta sem:
Sok sikert. Ha mégis gond lesz, fizeti a helyreállítást, gondolom. 100.000 Ft ha alapos munkát végeznek.
Ha mégis leveszik, a klímás nyomja meg Nitrogénnel, 30 Bárra a csöveket. Két okból: hogy ne legyen benne vízpára, és levegő, és ha elfúrják, halljátok.