Az emberek inkabb bamuljak meredten a falat, mintsem hogy 30-40 centirol egymas arcaba bamuljanak. Azért ezt én is kihagynám. Remélem neked sem ez a vágyad :)))
ZedIzDead irta ropke ket evvel ezelott, hogy ha tobben vannak a liftben, akkor az emeletek gombjait, vagy az emeletkijelzot bamulja.
Amikor en megyek a lifttel, munkahelyen nalunk is ez van. Mar toprengtem is, hogy mi lenne ilyenkor a celravezeto viselkedes, de a gyakorlat azt mutatja, hogy nincs jo megoldas. Az emberek inkabb bamuljak meredten a falat, mintsem hogy 30-40 centirol egymas arcaba bamuljanak.
Ahol en szoktam jarni, ott meg azzal is sulyosbitva van a dolog, hogy a lift minden fala gyakorlatilag tukroz, igy barhova nezel masokat latsz, ugyhogy itt nincs menekves. :)
Mi is beszálltunk egy pár éve Franciaországban egy 4személyes liftbe 7-en. Elindult, majd megállt. Örökre...... :)(legalábbis míg ki nem szabadítottak és míg meg nem szerelték :-))
Mi olyat játszottunk a kollégiumi liftben, hogy mennyi a max ember, aki fel tud vele menni egy fuvarral. 10 személyes volt alapból. Amikor a súlyhatár megdőlt, világított a túlterheltséget jelző piros LED. Ha szépen egyszerre ugrottunk, akkor elaludt és valszeg a liftet ezzel át is vertük, mert elindult. :))
Jött a következő kanyarintás a dolgokon. Állj, gomb, majd megnyomtuk ismét az ötödiket. (Hat szintes volt a koli). Újra állj gomb, majd újra ötödik. Láss csodát, a lift nekilódult és túlment még a hatodikon is. Koccanás a tetővel, majd ajtó kifeszegetése és kibújás. A lift legalább következetes volt, mert hagyta magával még párszor megcsinálni ezt a mókát. :))
Tulképp nem is sláger volt a slágerben, hanem a Hairnek a bevezető száma:))))) Én meg azt a számot is szeretem, amelyben az van, hogy "csesznek a madarak a fa tetjéééén.....apu, gyere már":DDDDD lassan offba megyünk át és a liftről szó sem esik:((((((((((((((
Én még az elsőre is lifttel megyek, mert igen kényelmes egy alkat vagyok.
És kb. 1/2 órája voltam pisilni, hogyha már ennyire benne vagyunk egymás intimszféráiba.
És milyen sláger?
Én csak a "Pisilek én ha felkelek, mert éjjel mindig megtelek, stb." ismerem.
:o))
Különbenis, mi a francnak a lift, ha gyalog is el lehet jutni mindenhová????? Ez a mindeneken túli kényelem, pfujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj:PPPP Pisilni voltam, bocsi:))))))
Ez egy jó szám, ami a slágerben megy:)))))))
és a kapaszkodót sem fogom meg soha, pedig láttam olyan filmet, ahol a gyilok mindig kinyitotta a lift padlóját és ott hullottak a mélybe a hullák, ill. amikor leértek:DDD Másrészt azért sem mert tele van tüdőbajos rágógumival:(((((((
előveszem, az ebédjegyemet:)))))
Ott sose túrnám az orromat, mert meg vagyok győződve róla, hogy ilyen helyeken figyelnek:(((( Minden mozdulatomat! Csak óvatosan forgatom körbe a fejem, hogy hol lehet a rejtett kamera!
Jómadár, ez a legfelső emeleten kitámasztás nagyon jó!!!! Annyira, hogy eszembe is juttatta egy haveromat, akinek az egyik szomszédja egy tolószékhez kötött emberke. Nos, ő egy szép hétköznap délután kerek fél órát várt a liftre, mert valaki pont olyan humoros volt, mint te... És gondolom, még teccett is neki a saját hatalmas humora.
Akkor én most a páternoszterhez szólok hozzá: volt már hogy elbambultam, és egyszercsak a megszokott x-eduk emelet következik fekirat helyett egy szokatlan jött, valami olyan, hogy az átfordulás veszélytelen. Szóval bentfeledkeztem (ez már a kisföldalattinál is előfordult velem a Vörösmarty téren:)), érdekes volt, mintha egy törpe óriáskerék lendítene meg. Amúgy unatkozni szoktam, mert a páter lassúbb a liftnél.
Ja és hogy a másik irányban miért nem fordítva mennek a kabinok? Képzeljétek el mondjuk esős időben valaki beszáll jó csöpögősen, maga alá engedi a levet, aztán a forduló után az embertársa fejére csordogálna......
De jó, hogy előbb olvastam aztán írok pont ugyanilyet szoktam álmodni. Vajon miért?
A legjobb játék egyébként az amikor egyszerűen csak kitámasztod az ajtót a legfelső emeleten, és az egész ház gyalog jár.
Amitől viszont idegbajt kapok, amikor valakinek nem esik le, hogy a liftajtó mellett azért van felfele meg lefele mutató nyilacska, hogy el tudja dönteni merre is akar menni.
És ez nagyon így van!
Nálunk, a koleszban valaki televéste a falat faszokkal meg pinákkal (már bocs). Na, ezt megpróbálta egyikünk intelligensen megoldani, kiragasztott egy papírt, mondván "Én igazán értékelem művészetedet, és szeretnék teret engedni neked, hogy tovább is művelhesd". Na, két nap alatt tele lett a papír ilyenekkel, és szemlátomást sok ember csinálta őket, nem egy...
Őszintén szólva aszittem találkozok itt egy liftbevizelőköpködő alakkal. Talán megértettem volna indokait. Vagy Ti még nem utazatatok mellékhelységnek használt liftben?
Véletlenül van egy elég jó ismerősöm aki liftszerelő, Ő aszonta azért, mert egy lift kultúrált
közegben van (értsd: egyetem, jólmenő irodaház, bank) még nem csökken a liftben primitívek aránya.