Keresés

Részletes keresés

hackz Creative Commons License 2000.06.17 0 0 13
Kedves Almaital!

Engem továbbra sem győztél meg, de hát az a szép a dologban, hogy sokféle képpen gondolkodunk.

Üdv

hackz

Előzmény: Almaital Returns (12)
Almaital Returns Creative Commons License 2000.06.17 0 0 12
Ha egyszerűen csak azt mondanád, hogy XY újságíró, politikus stb. tévedett, vagy esetleg hazudott, azt mondanám jó, nézzük meg mi van mögötte. Te azonban saját nézőpontod szerint értelmezett mondatokat, eseményeket kiragadsz és beágyazod az általános nagy, gonosz baloldali összeesküvés keretébe.
Na ezt kellene bizonyítanod. És kérdések felvetésére történő viszontkérdezéssel ez nem megy.

Akkor bizonyítsuk állításunkat, mivel konkrét bizonyítékunk (pl. SZDSZ-es, MSZP-s saját használatú memoárok, körözvények stb) nincs, az esetek gyakori elôfordulásával, ill. azzal, hogy például a Fidesz ill. a jobboldal akkor, amikor a “minél rosszabb, annál jobb” politika számukra lett volna elônyös (Horn alatt), megjelentek-e egyértelműen jobboldali forrásokból hasonló cikkek. A válaszom: nem. Ha megnézzük a három szabadon választott kormány regnálása alatt megjelent külföldi, magyar eredetű publicisztikákat, jól látjuk, hogy ezek érdekes módon Antall, ill. Orbán idején jelentek meg nagy számban, és egy részük bizony veretes, az kormányt, de ezen keresztül az országot is lejárató hazugságokat, nácizást tartalmaz. A Horn-kormány alatt a jobboldali ellenzék, ezzel ellentétben, semmi olyan cikket nem jelentetett meg külföldi lapokban, amely hasonlóan aljas módon járatta volna le az országot.

Tehát: tudunk 4-5, az Antall/Orbán-kormányt erôsen lejárató, hazugságokkal teli cikkrôl, melyeknek hazai írói, ill. riportalanyai egyértelműen SZDSZ-es, ill. MSZP-s orientációjúak. Fideszesrôl, MDF-esrôl viszont egyet sem. Ez már elegendô bizonyíték arra nézve, hogy bizony baloldali politikusok, publicisták szívesen nyúlnak az ország lejáratásának fegyveréhez akkor, ha éppenséggel nem az ô szájízük szerinti kormány van hatalmon.

Hogy segítsek Neked, a gondolatkísérlet kedvéért - azt válaszolom mind a négy kérdésedre, hogy NEM!!!!! Az érintett személyek hamisan interpretálták a vélt kijelentéseket.

Ne haragudj, de nagyon nehéz félreérteni a Napi Magyarország krokodilbôrét vagy Kövér jól ismert nyilatkozatát. Félreérteni itt az Indexen egyes egyedül a logikai és nyelvészeti tudományok magas szintű művelôje, purplerain11 “értette ôket félre”. Se Vásárhelyi, se Herczog nem lehet annyira ostoba, hogy félreértse az ominózus kijelentéseket. Ha valóban félreértették azt, akkor az önmagukat minôsíti. Ebben nem hiszek – itt szándékos “félreértésrôl” lehet csak szó. Ugyanez vonatkozik a dán lapban megjelentekre. Torgyán ha bármi olyat mondott volna, hogy a cigányokat konc. táborba kell zárni, akkor még – a különben nem különösképp színvonalas – FKgP is páros lábbal rúgta volna ki. Arról nem is szólva, hogy amennyiben Torgyán ténylge ilyeneket mondott volna, akkor errôl itt az országban senki sem tudna…

Akkor most várom a lejáratásra, rossz hír keltésére és a "cigánykártya" kijátszására vonatkozó baloldali POLITIKA bizonyítékait.

Az, hogy az Elsevier lapja mögött az MSZP-s parlamenti képviselô Herczog Edit áll (aki a botrány kipattanása óta sem hajlandó megszólalni), ill. az, hogy az SZDSZ-közeli Farkasházy lapjában jelent meg hátoldalon, teljes nagyságban, mindennemű magyarázat/képaláírás nélkül Orbán maszkabál-képe, elegendô magyarázat.

Nézzük azért az MSZP feltételezhetô indítékait is azzal kapcsolatban, hogy Orbán feltételezett cigány származásából politikai tôkét próbálnak kovácsolni. A magyar népesség jó része – ezen nincs mit szépíteni – cigánygyűlölô. Ha az ország Miniszterelnökérôl, Orbán Viktorról, sikerül azt elterjeszteni (a lapokban – Népszabadság, Hócipô) jól elhelyezett, sugalmazó képekkel ill. suttogó propagandával (melyre jó példát láthatsz a Starlet nevű asztaltársunk működése kapcsán), akkor természetes, hogy a politikai hatalmat minden áron visszaszerezni kívánó MSZP ezt kihasználja.

Előzmény: hackz (11)
hackz Creative Commons License 2000.06.17 0 0 11
Kedves Almaital!

Kanyarodjunk végre vissza a kályhához. Tettél egy általános állítást, mire én megfogalmaztam azzal kapcsolatban felmerülő abszolút általános kételyemet.

Bizonyítani annak illik aki állít. És Te állítottál:

.....szántszándékkal hazudik és országát tudatosan sokkal sötétebbnek festi le külföldi interjúiban.......
....... külföldi lejáratókampánya......
.......Szántszándékkal hazudott, hogy rossz hírét keltse a kormánynak ......
.......a magyarság jelentôs részének cigányellenes elôítéleteire építve akarja megnyerni a választásokat.......

Ha egyszerűen csak azt mondanád, hogy XY újságíró, politikus stb. tévedett, vagy esetleg hazudott, azt mondanám jó, nézzük meg mi van mögötte. Te azonban saját nézőpontod szerint értelmezett mondatokat, eseményeket kiragadsz és beágyazod az általános nagy, gonosz baloldali összeesküvés keretébe.

Na ezt kellene bizonyítanod. És kérdések felvetésére történő viszontkérdezéssel ez nem megy.

Hogy segítsek Neked, a gondolatkísérlet kedvéért - azt válaszolom mind a négy kérdésedre, hogy NEM!!!!! Az érintett személyek hamisan interpretálták a vélt kijelentéseket.

Akkor most várom a lejáratásra, rossz hír keltésére és a "cigánykártya" kijátszására vonatkozó baloldali POLITIKA bizonyítékait.

OFF ON
Bocsánatkérésedet az adott jelző kapcsán elfogadom, de jobban járnál, ha nem hoznád magad ilyen helyzetbe.
Jóéjt.
OFF OFF

Előzmény: Almaital Returns (10)
Almaital Returns Creative Commons License 2000.06.17 0 0 10
Te az eredeti, megállapításomra semmilyen módon nem reagálsz, ellenben olyan kérdéseket teszel fel melyek a téma lényegével nem igazán állnak kapcsolatban.

Hogy a kérdéseimnek közük nincs a a Töpörtyű-topicbeli témához (ui. onnan másoltam át, mivel ott nem válaszoltál rá helyben)? Jó, akkor nézzük a töpörtyűs topic 225. hozzászólását (dôlt félkövér betűvel a tôled idézettek, sima félkövérrel a válaszom):

Érdekes, hogy felrovod a baloldalnak a hazaszeretet hiányát. vajon mire alapozod?
Például:
1, Bauer: nem kellenek kilobogózott középületek
2, Vásárhelyi, Göncz, Weyer, Herczog, Bródy és a többiek külföldi lejáratókampánya. Kérdezem: hogy szeretheti a hazáját olyasvalaki, aki szántszándékkal hazudik és országát tudatosan sokkal sötétebbnek festi le külföldi interjúiban, sugalmazásaiban? Erre a kérdésre, kérlek, válaszolj! Szerinted az ilyen szarháziak nevezhetôk patriótáknak?
(Azért van ilyen kevés pont, mert nem akartam a 2)-t külön elmagyarázni, úgyis tudod, mirôl van szó.)

230-on jött a válaszod:

.....1, Bauer: nem kellenek kilobogózott középületek .....
a) Bauer az én szememben liberális. Különösebb bajom nincs vele, de nem tartom baloldalinak.
b) Jézus Mária, még mindig itt tartunk? A külsőségek imádata lenne a hazaszeretet. Lobogó, kacagány, csikós, gulasch. brrrh....Kiráz a hideg.
...............2, Vásárhelyi, Göncz, Weyer, Herczog, Bródy és a többiek külföldi lejáratókampánya. Kérdezem: hogy szeretheti a hazáját olyasvalaki, aki szántszándékkal hazudik és országát tudatosan sokkal sötétebbnek festi le külföldi interjúiban, sugalmazásaiban? Erre a kérdésre, kérlek, válaszolj! Szerinted az ilyen szarháziak nevezhetôk patriótáknak?..........
Én a politikusoknál alapesetnek feltételezem, hogy csibészek. Azt viszont nem gondolnám, hogy bármelyik magyar politikus, legyen az jobboldali, baloldali, északi, vagy déli tudatosan sötétebbnek állítaná be a helyzetünket. Inkább azt feltételezem, hogy Te máshogy látod azokat a dolgokat mint ők és ebből vonsz le helytelen következtetést. Nem furcsa, hogy nálad a baloldal a sötét, a gonosz, a jobboldal meg a makulátlan jó? Ez érintetlen, gyermeki lélekre vall.:-))))

Erre a következôt válaszoltam (231.):

Én a politikusoknál alapesetnek feltételezem, hogy csibészek. Azt viszont nem gondolnám, hogy bármelyik magyar politikus, legyen az jobboldali, baloldali, északi, vagy déli tudatosan sötétebbnek állítaná be a helyzetünket. Inkább azt feltételezem, hogy Te máshogy látod azokat a dolgokat mint ők és ebből vonsz le helytelen következtetést.
Nem állítják be a helyzetet sötétebbnek, mint ami? Jó. Akkor pár kérdésem lenne:
1, (Herczog-eset): A Fidesz elnöke tényleg azt mondta, hogy azért választották meg ôt, mert jó magyar – se nem zsidó, se nem kommunista?
2, (Vásárhelyi-eset): A Napi Mao tényleg azt írta, hogy V.M. arcbôrébôl lámpaernyôt akarnak csinálni?
3, (dán lap): Torgyán tényleg tett olyan nyilatkozatokat, hogy a cigányokat koncentrációs táborokba kell zárni?
4, (Bródy) Igaz-e az, hogy az APEH minden renitens ellenzékit meglátogat? Bródy, az ismert ellenzéki, aki komoly igazgatótanácsi funkciókat lát el és milliós nagyságrendű összegek fölött, elszenvedte-e már a látogatásukat? (Igen/nem)
Ezek tények. Fényükben még mindig kitartasz amellett, hogy “liberális” újságíróink véletlenül sem hazudnának a külföldi sajtónak?

Most akkor kinek van igaza? Pár (a jobboldali sajtótermékeket, ill. az Indexet olvasó ember számára) ismert esetet említettem, amikor a kérdéses politikus (Herczog Edit pl. az MSZP parlamenti képviselôje, de Bródy SZDSZ-szimpátiája is közismert), “médiaszociológus” kifejezetten az ország lejáratása érdekében hazudott (ha már itt tartunk, a listáról hiányzik gönczárpi is, emlékezetes “Európa, segíts!”-sikoltozása okán.)

Tételezzük fel, hogy az általad erőltetett négy kérdés esetében a válasz az általad baloldalinak tartott politikusokra nézve dehonesztáló. Magyarán hazudtak.
Ez politikusok esetében egyáltalán nem lenne meglepő, de befolyásolná-e érdemben az adott párt politikáját?
Tarthartjuk-e szélsőséges pártnak például a FIDESZ-t egyes politikusainak meggondolatlan és gyakran a sajtó által is torzítva visszadott elszólásaiért. Nyilván nem. Egy pártot a programja és a konkrét tettei alapján illik megítélni. Ez kormánypártnak és ellenzéknek egyaránt kijár.

A Fidesz soha semmilyen olyan cikket, interjút nem jelentetett meg nyugati lapokban, mely az országot, ill. annak vezetôit egy az egyben lefasisztázta volna. Az SZDSZ, ill. az MSZP körüli médiaguruk, ill. pl. Herczog esetében az MSZP egyik képviselôje, igen. Szántszándékkal hazudott, hogy rossz hírét keltse a kormánynak a “minél rosszabb, annál jobb” közismert szoci alapelv szellemében.

Ennek fényében ismét megkérdezem, hogy mivel bizonyítanád az MSZP politikájának cigányellenességét?

Nem errôl beszélek/tem. Nagyon nem olvashattad a Néphazugság- és egyéb topicokat, ha nem tudod, mirôl van szó: az MSZP Orbán állítólagos cigány származására, ill. a magyarság jelentôs részének cigányellenes elôítéleteire építve akarja megnyerni a választásokat. Errôl van szó, és nem általános emeszpés cigánygyűlöletrôl.

Nálam a baloldaliságot elsősorban a szociáldemokrácia hordozza.

Ami Magyarországon nem létezik. Baloldalin a magukat annak deklaráló magyar pártokat értem (fôként az MSZP-t.) Aban egyetértünk, hogy az MSZP minden, csak nem baloldali.

Azt, hogy kettőnk közül aljas-e valaki döntsék el a kívülállók. Én úgy érzem nem adtam okot rá.

Bocsánatot kérek, nem állt szándékomban megsérteni Téged. Visszavonom az aljasozásomat, amennyiben átgondolod a Trouw/Elsevier/La Stampa/Hócipô-ügyeket, és megírod a véleményed. Amelynek elmaradása miatt aljasoztalak le, hisz úgy gondoltam, azért nem válaszolsz érdemben a (fenti topicban témához illô) kérdéseimre, mert azokat egyszerűen nem lehet kimagyarázni baloldali szemszögbôl. Herczog, Vásárhelyi, Bródy, Göncz egész egyszerűen aljas aktuálpolitikai okból hazudott, ez ilyen egyszerű.

Szia,
Almaital Returns.

Előzmény: hackz (7)
hackz Creative Commons License 2000.06.17 0 0 9
Kedves Derek!

Természetesen igazad lehet, csak vitapartnerem számára az idézett helyen terjedelmi okokból nem fejtettem ezt ki árnyaltabban.

Előzmény: Derek (8)
Derek Creative Commons License 2000.06.17 0 0 8
." Én nem tartom a kommunistákat baloldalinak, mint ahogy a polgári jobboldalt sem azonosítom a fasisztákkal. Érted? Nálam a baloldaliságot elsősorban a szociáldemokrácia hordozza."

En ennyire azert nem vagyok szigoru, mert vannak kommunistak akiket baloldalinak tartok. Addig a pontig amig a demokratikus jatekszabalyokat es az emberi jogokat tiszteletben tartjak, mert azert mondjuk az olasz kommunistak baloldalisagat nem hiszem hogy ketsegbe lehetne vonni, de azoket akik hatalomra kerultek es ezutan felszamoltak a demokraciat es sulyosan megsertettek az emberi jogokat onnantol kezdve nem lehet baloldalisagrol beszelni, hiszen ezzel eppen a baloldalisag lenyeget tagadtak meg. Ugyanezt tartom a masik oldalon is. Mo-on baloldali kormanyzas es hatalom 1918 oszen volt 1919 marc 21-ig es 1956 okt 28-es nov 4 kozott.
Es ha elfogadjuk az MSZP-t 90 utan baloldali partnak(es el kell megha ez nekem nem is tetszik) akkor 94-es 98 kozott. Azon persze lehet vitatkoznhi, hogy mennyire volt baloldali az o politizalasuk, de egy demokraciaban kormanyoztak es annak szabalyai szerint. Es azokat betartottak.

Előzmény: hackz (7)
hackz Creative Commons License 2000.06.17 0 0 7
Kedves Almaital!

Úgy látszik nemigen jön össze, hogy politikáról vitatkozzunk. Ebben leginkább téged tartalak ludasnak, mivel minduntalan személyeskedésre váltasz.

Te az eredeti, megállapításomra semmilyen módon nem reagálsz, ellenben olyan kérdéseket teszel fel melyek a téma lényegével nem igazán állnak kapcsolatban.

Tételezzük fel, hogy az általad erőltetett négy kérdés esetében a válasz az általad baloldalinak tartott politikusokra nézve dehonesztáló. Magyarán hazudtak.

Ez politikusok esetében egyáltalán nem lenne meglepő, de befolyásolná-e érdemben az adott párt politikáját?

Tarthartjuk-e szélsőséges pártnak például a FIDESZ-t egyes politikusainak meggondolatlan és gyakran a sajtó által is torzítva visszadott elszólásaiért. Nyilván nem. Egy pártot a programja és a konkrét tettei alapján illik megítélni. Ez kormánypártnak és ellenzéknek egyaránt kijár.

Ennek fényében ismét megkérdezem, hogy mivel bizonyítanád az MSZP politikájának cigányellenességét?

10 napja erre várok Tőled választ.

Más:

...........Úgy érted, hogy nálunk volt hatalmon a baloldal?
Lassan 40 éves leszek, tudnék róla:-))

Ki se néztem volna belôled a korod! Aki ekkora történelmi tájékozatlanságról tesz tanúbizonyságot, az vagy 5 éves, vagy az IQ-ja 50 alatti. Vagy csak szimplán aljas, ami a magyar baloldalon sajnos általános jelenség.
.............

Elég régóta írogatsz ide ahhoz, hogy ismerd a szmájlit :-)))

Egyébként nem történelmi tájékozatlanság, hanem a Tiedétől eltérő nézőpont. Én nem tartom a kommunistákat baloldalinak, mint ahogy a polgári jobboldalt sem azonosítom a fasisztákkal. Érted?

Nálam a baloldaliságot elsősorban a szociáldemokrácia hordozza. Még az SZDSZ-t sem tartom igazán ide tartozónak. Ezen persze lehet vitatkozni, de ez tényleg nézőpont kérdése.

Írásaidból éles logikámmal (-:))) azt szűröm le, hogy Te inkább jobboldali beállítottságú vagy. Ez persze nem baj. Szerencsére sokféle képpen gondolkodunk. Neked hogy esne, ha ez alapján egy kalap alá vennének a nácikkal?

Azt, hogy kettőnk közül aljas-e valaki döntsék el a kívülállók. Én úgy érzem nem adtam okot rá.

Üdvözlettel

hackz

Előzmény: Almaital Returns (5)
Messire Creative Commons License 2000.06.17 0 0 6
Az atomfegyver elleni primitiv demagogia hasonlo ahhoz az osemberek kozott egykor nagy hangon terjesztett nezethez, miszerint a tuz veszelyes dolog, ezert jobb az egeszet elfelejteni. Ha a Baloldali Front mar az oskorban is letezett volna, akkor sem a tuz, sem a kerek, sem pedig egyeb civilizacios vivmanyok nem terjedtek volna el. A kommunistak ellen pedig csak erovel, ha kell nuklearis erovel lehet harcolni. A szep szora nem hallgatnak. Nem ugy neveltek oket.

:)

Előzmény: sas2 (-)
Almaital Returns Creative Commons License 2000.06.16 0 0 5
Úgy érted, hogy nálunk volt hatalmon a baloldal?

Ki se néztem volna belôled a korod! Aki ekkora történelmi tájékozatlanságról tesz tanúbizonyságot, az vagy 5 éves, vagy az IQ-ja 50 alatti. Vagy csak szimplán aljas, ami a magyar baloldalon sajnos általános jelenség.

A magadfajta, állítólag harmincas férfiaknak azért illene válaszolnia a kapott kérdése, és nem csak gyáván elfutni. Már 10 napja várok a töpörtyűs topic 231., 235. és 236. hozzászólásában feltett kérdésekre. A kedvedért felteszem ôket újra:

1, (Herczog-eset): A Fidesz elnöke tényleg azt mondta, hogy azért választották meg ôt, mert jó magyar – se nem zsidó, se nem kommunista?
2, (Vásárhelyi-eset): A Napi Mao tényleg azt írta, hogy V.M. arcbôrébôl lámpaernyôt akarnak csinálni?
3, (dán lap): Torgyán tényleg tett olyan nyilatkozatokat, hogy a cigányokat koncentrációs táborokba kell zárni?
4, (Bródy) Igaz-e az, hogy az APEH minden renitens ellenzékit meglátogat? Bródy, az ismert ellenzéki, aki komoly igazgatótanácsi funkciókat lát el és milliós nagyságrendű összegek fölött, elszenvedte-e már a látogatásukat? (Igen/nem)

Ezek tények. Fényükben még mindig kitartasz amellett, hogy “liberális” újságíróink véletlenül sem hazudnának a külföldi sajtónak?

5, a Hócipő Orbán-cigányozása kapcsán adott válaszodra (“2. és 3. kérdés ügyében a Hócipőt kellene megkeresni”)írtam: Diplomatikus válasz. Arra utal, hogy vagy semmi saját gondolatod nincs, vagy nem akarsz válaszolni. Bármelyik eset áll is fenn, számodra dehonesztáló az, hogy nem válaszolsz. Értelmes embertôl azért elvárható lenne, hogy Hócipô-ügyben saját véleménye legyen. Elhiszem, hogy ôk jobban tudják, mit akartak, én viszont a Te véleményedre lettem volna kíváncsi. Ahogy nézem, naív ábránd volt.

Előzmény: hackz (4)
hackz Creative Commons License 2000.06.16 0 0 4
Kedves Saskettő!

Úgy érted, hogy nálunk volt hatalmon a baloldal?

onogur Creative Commons License 2000.06.16 0 0 3
Miért?! Te nem a cserebogarakra gondoltál? :-)))
Előzmény: sas2 (2)
sas2 Creative Commons License 2000.06.16 0 0 2
Szerintem is...
De vigyázzunk, mert Hernyó és Nyű elvtársak kimoderáltatnak... : )
Előzmény: onogur (1)
onogur Creative Commons License 2000.06.16 0 0 1
Hát, az utóbbi másfél évben nem azt tapasztaltam, hogy a kártevők eltűntek volna, sőt...:-(
A cserebogár lárvája is a föld alatt van évekig, mielőtt előjönne, és közben mindent szétrág, elpusztít. Állítólag 2002-ben újra ki akarnak rajzani....úgyhogy nem ártana komolyan venni a kártevőmentesítést.
Zmac Creative Commons License 2000.06.16 0 0 0
Úgyszólván semmi sem maradt belőlük... :)
sas2 Creative Commons License 2000.06.16 0 0 topiknyitó
A baloldal tevékenysége felért egy-két atomcsapáséval, de szerencsére pont az atomfegyverkezés, és a nyugati "győzelem" miatt megszünt az átkos baloldali kártevés...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!