Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.05.17 0 0 15

Saját "találmányom", hogy valamilyen gyümölcslét (rendszerint piros áfonyát)  fele-fele arányban Sprite-tal és sok jéggel keverek.

Valószinüleg bármelyik kedvenc, szénsavas üditővel, kivéve a kolát, müködik a dolog.

Ünnepeken, vendégségnél az üditőital helyett pezsgőt, hangzóbort használok, és kis narancslikőrt is.

(Ha a pezsgős változat piros áfonyalével készült, a koktélt Poinsetta-nak hivják. )

carbonara Creative Commons License 2007.05.17 0 0 14
Itáliában szokás a hideg kávé ( nem tévesztendő össze a jeges kávéval !)
Eszpresszót főzök, felhígítom 3x tiszta vízzel, kevés cukrot bele (lehet cukor nélkül is, aki így issza a kávét), és kész. Fél litert szoktam csinálni egyszerre, be a hűtőbe és kánikulában kortyolgatom , két napra elég.
Zitka Creative Commons License 2007.05.17 0 0 13

Érdekes a reklámkampánya, így osztogatták... :-) A minap láttam egy másik fórumon.

http://www.tar.hu/ferraj/6.jpg

Előzmény: taboo2285 (9)
Csokis Creative Commons License 2006.02.10 0 0 7
A bőrfotel mihez kellett? Nyalni, vagy belereszelni?
Előzmény: hamis matisse (6)
hamis matisse Creative Commons License 2006.02.09 0 0 6

Hello

Lehet, hogy nem vagyok meteorologiailag nagyon időszerű, de nekem eszembe jutott, hogy azon nyáron a következökkel próbáltuk enyhíteni a meleget: pálinka ( ilyen-olyan, ált. erős ) bor, víz, szóda, sör, vermut, bőrfotel, párlat, likőr, turmixgép, bbq, kellemes árfolyamok, erőspaprika, vermut, pezsgő, üdítő ( leginkább koktélhoz ) abszint, zene, terasz, csajok, kaja, még ital, még zene, buli stb.

üdv

-1

Törölt nick Creative Commons License 2000.06.16 0 0 5
Alaphelyzetben:
1. Coca-cola/Cherry Coke....
Ha ez nem muxik:
Jeghideg margitszigeti asvanyviz
Fanta citrom
Citromle 2 literes uvegben 3dl, az uveg felig megtolt, fagyasztoba be (elfektettve hogy az uvegszaja felig nyitvalegyen miutan megfagyott benne a viz), amikor megfagyott a maradek nyilason hideg viz. Igy nem kell figyelni, hogy na most jegkasa.. a francba mar megfagyott igy nem tom meginni...
Tea sajnos nalam nem rulz, (fekete) de hideg harsfatea+mez nagyon rulz, fel er egy eneriabombaval...
Horasz
nori Creative Commons License 2000.06.16 0 0 4
én is a jeges teára szavazok, pl nagyon szeretem a csipketeát sok citrommal és cukorral (vagy édesítővel)
pok_ussz Creative Commons License 2000.06.16 0 0 3
A sűrítmény neve "zavarka".
S isteni tud lenni (még ebben a hőségben is) egy kis fekete tea, szájban a lekváros cukorka, s lapostányérból szürcsölni a teát.
Most is teázom, de sajnos ohne szamovár.
:-(
Előzmény: Csokis (-)
Suzi Quatro Creative Commons License 2000.06.16 0 0 2
Szia Bahn!
Gyorsvonat :))))
Előzmény: BahnScorper (0)
Suzi Quatro Creative Commons License 2000.06.16 0 0 1
C0ca C0la az igazi h0gyh0gy nem tudod ? :))))))
Suzi Quatro
BahnScorper Creative Commons License 2000.06.16 0 0 0
Jégbehűtött nullákkal szolgálhatok...

A legegyszerűbb, legolcsóbb, alkoholmentes hűsítő a jól kiengedett csap...

Csokis Creative Commons License 2000.06.16 0 0 topiknyitó
Bár mára enyhült az idő, azért eszembe jutott, hogy kéne egy ilyen topic, elvégre éppen csak, hogy elkezdődött a nyár. Olyan italokra számítok, ami egy átlag munkahelyen is elkészíthető és fogyasztható, tehát pl. nem alkoholos. Az sem árt, ha az elkészítési trükk is benne van, ha van ilyen.
No, akkor az ice tea, munkahely módra:
Lefőzök egy kis adag, de bazi erős teát. (Kb. 2-3 deci, de 1,5 literre való fűvel. Olyan, mint az roszoknál a szamovárhoz való sűritmány.) Utána egy 1,5 l-es üdítős palackot feltöltök hideg vízzel, majd ebbe megy bele a sűrítmény. Így azonnal mehet a frigóba, nem kell vele várni. Ha sietsz, mehet a mélyhűtőbe is. Ha időben veszed ki a mélyhűtőből, szinte jégkása. Az otthoni verzió annyiban különbözik, hogy a szódás szifonba töltöm a dolgot, majd bele a patront. Készítéskor ízesíteni nem szoktam, csak fogyasztáskor, így ki-ki úgy ihatja, ahogy akarja. Jégkocka mindig jó bele.
Ízesítések:
a./ Keserűen, cukorral, vagy citrommal.
b./ Rostos gyümölcslével keverve. (Ugyanazt az ízt kapod, mint a bazi drága gyárinál.)
c./ A boltban kapható Szilas aromával. (Ötlet, még nem próbáltam.)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!