Keresés

Részletes keresés

pam-param Creative Commons License 2009.01.01 0 0 22
frff
pam-param Creative Commons License 2009.01.01 0 0 21

Tavaly voltam, idén is megyek. Nekem abád szalók a kedvencem!

gigant Creative Commons License 2001.03.23 0 0 20
"de eszedbe ne jusson a haltartó hálómhoz közelíteni" eszembe nem jutott volna,de most hogy így mondod:)))
Meg van jelölve az a háló,hogy felismerjem?Ha igen,akkor megígérem meg sem közelítem,csak annyira, hogy felismerjem:)
Előzmény: deltoid (19)
deltoid Creative Commons License 2001.03.23 0 0 19
Mennyé nyugodtan, de eszedbe ne jusson a haltartó hálómhoz közelíteni! :-)
Előzmény: gigant (-)
gigant Creative Commons License 2001.03.23 0 0 18
Első nap megyünk be a faluba tusizni(iskolába)meg kajálni(kocsmába). Mi fiúk előbb végeztünk a fürdéssel,elindultunk kajálni,már ettünk,mikor a csajok odaértek.Mellettem volt egy hely,koll.nőm leül,majd élből úgy leb....tt,mint állat,hogy miért nem vártuk meg,és különben is...!Túravezetők csak vigyorogtak,utána derült ki,hogy azt hitték férj-feleség vagyunk,mert csak 1 feleség bír(mer)igy leb...ni valakit.Nem győztem magyarázni,hogy nem így van.
gigant Creative Commons License 2001.03.23 0 0 17
Üdv,MrPete!
Benne vagyok,sztorizgassunk, ime az első:
Tavalyelőtti(első)túrámon haveri ill.munkatársi körrel voltunk,jányok-fíjúk vegyesen,egyik kolléganőm a kicsi(5éves)lányát is hozta.Én külön vittem magamnak(előrelátóan 2 személyes)sátrat,fel is állítottam,viszont az esti borozgatás után a jányok úgy döntöttek,aludjak inkább velük.Igy is történt,reggel mászok ki a sátorból,kissé másnapos,megfársadt vándortársaim nézik ahogy utánam kászálódik ki egy lány,majd kisvártatva még egy.Ekkor már furin néztek,de a csúcs akkor jött,amikor a 5 éves kicsi lány is mászott ki utánam!
Előzmény: MrPete (16)
MrPete Creative Commons License 2001.03.22 0 0 16
Csumi gigant, :)))

Idén az van részünkről betervezve, hogy leevezzük az egész Tiszát. Persze ez még egyáltalán nem biztos, mert még hígul a mezőny, és lehet, hogy kompromisszumba fúlunk.. :)) Amúgy jó poén volt olvasni a tavalyi hozzászólásomat, mert végülis a Mosoni-Dunán voltunk nem is a Tiszán. Rajkától Győrig, de nem volt szar, nagyon tiszta a vize, sokkal keskenyebb, mint a Tisza, szóval a kormányosnak kajálás közben is a belógó rönkökre kell figyelni. Meg először nem is tudtam mi olyan fura, aztán rájöttem, hogy az, hogy a falvak sokkal közelebb vannak, szinte a parton, biztos ez már a folyószabályozásnak köszönhető.

Szerintem kellene sztorizgatni, hogy a puhány városiaknak :)) is megjöjjön a kedvük, nem? Kezdem én.. :))))

Tavaly volt, hogy egyik nap láccott, hogy nemsokára esőt kapunk, ezért aztán a mi csónakunk jól beletepert, hogy még az eső előtt odaérjünk a kijelölt táborhelyhez. Amikor odaértünk, akkorra már elég baljósan beborult, uhogy hirtelen nekiálltunk a sátrakat felverni, hogy ne esőbe meg szélbe kelljen, mert az nagyon gány egy dolog. Miután felvertük a sátrat beültünk a parti krimóba ( ez egy állandó létesítmény, bármilyen vízparton jár az ember) és jókedvűen, hovatovább kárörvendően vártuk társainkat, akik jól lemaradtak, mert nemcsak, hogy jól eláznak, mire ideérnek, de még a sátraik is jó vizesek lesznek :))). Az eső el is eredt, bazi villámlás, meg szél, a szarabbul kikötött sátrakat arrébb is rakta. A haverok meg csak nem jöttek. Na, gondoltuk, ezek tuti megálltak valahol, vagy valami gáz van velük. Az eső közbe arrébbállt, mert csak rövid de heves nyári vihar volt, a haverok meg meg is jöttek jól elázva. Jól elázva, mert amikor jött az eső, akkor kikötöttek, bementek az eggyel felettünk lévő faluba, és benyomtak egy üveg vodkát :)). A már felállított sátrak pedig ott álltak kicsit megtépázva, meg az eső úgyis átütötte a két réteget is, uhogy víz is volt benne. A vodkás haverok pedig nagy vigyorogva kiszálltak, felállították a vadi száraz sátraikat, aztán ők is beültek mellénk a krimóba. Na, ez volt a heppi end. Mondjuk utána egész este ezzel szivattak minket. Ja, meg emléxem, hogy aznap este játszott a Dunaferr Győrben valami horvát bagázs ellen, és azt néztük a krimó színes (!) TV-jén.

gigant Creative Commons License 2001.03.22 0 0 15
Üdv túrázók,túrázni vágyók,kicsit felhozom!
Idén szerintetek mi lesz a helyzet???
gigant Creative Commons License 2000.07.07 0 0 14
a határőröknek mit mutassak??
gigant Creative Commons License 2000.07.07 0 0 13
tavaly mire tokajba eljutottunk már nem volt erőnk spórolni. előtte pénteken kezdtük bp-n.-nyírgyháza-tiszabecs-szatmárcseke-tivadar-gergelyi valami(nem tudom a nevét)-xxx(ennek se)-tokaj. na elképzelheted, hogy néztünk ki mikor egy hétig rózsaszín volt minden.
a túravezetők állították, hogy ilyen banda a tiszán még soha nem volt.
MrPete Creative Commons License 2000.07.07 0 0 12
hát bizony, lexebb gyümölcstermő vidékeinket kanyarogja körbe a Tisza. Ami yó, hogy bár nincs az itókán zárjegy, de legalább totál gyümölcsből van csinálva, semmi pancsolás, nem úgy van mint itt Pesten, ahol a zárjegy általában nagyon rendben van, csak az összetevők felsorolásánál mindig kimarad a gyümölcs.
Ja, megkérdeztem, mi 30-án végzünk Tiszafüreden, uhogy tutira nem találkozunk. Az ukrán határőrök elég genyók, azoknak bemutathatnátok valamit, az emberek a túlparton viszont eleg normálisnak néznek ki. Azért pl. mert magyarok.
Tokajhoz egy jó tanács: ott nem szabad spórolni, össze kell szedni minden anyagi eszközt, nem szabad sajnálni a pénzt a jó itókától.:)
gigant Creative Commons License 2000.07.07 0 0 11
mi júl.30-án indulunk Tiszabecsről, egy nyh-i cég szervezi az egészet,kaját, szállást, kenukat,mindent. a csomagokat kocsi hozza,mert mi túrázni megyünk, nem cipekedni. az ivás szerintem az ilyen túrák velejárója,tavaly a totál antialkesz csajok! úgy nyelték a szatmári szilvát, hogy öröm volt nézni.
Előzmény: MrPete (10)
MrPete Creative Commons License 2000.07.04 0 0 10
Én is megyek ám! Hogy pontosan mikor nem tudom de valamikor akkortájt, mikor te. Úgyis az lesz, hogy szólnak a haverok, hogy " na akkor holnap megyünk, jössz?" Ti merre mentek? Mi a Bodrogon kezdünk, nemtom hol, és Tiszafüredig megyünk.
Szerintem nagyon király dolog a vizitúra, mindenkinek csak ajánlani tudom. Az alkoholfogyasztás is hozzátartozik ( bár én nem vagyok egy ivós alkat), ráadásul ott a keleti végeken elég olcsón mérik a dolgokat, pl ki ivott már 80 forintért egy feles barackot? Eső után elég jól esett.
Mellesleg szerintem mi elég kocatúrázók vagyuk, már csak a korunk miatt sem tekinthetünk vissza évtizedes múltra, de mi speciel egyáltalán nem szennyeztük a Tiszát ( elég gedvás volt az ukránok miatt amúgy is), zacsiba gyüjtöttük a szemetet, meg minden, szerintem senkinek eszébe sem jutott (pl.) nejlonzacsit a vízbe dobni. Ellenben hallottam már olyan társaságról, akik már ősidők óta odajárnak, és mégis rendesen próbárateszik a folyó öntisztulását. Szóval nem a múlt a lényeg, hanem a mentalitás.
Ja és a csomagot mi szállítottuk kocsival tényleg elég tré lett volna, alig látszottunk ki a vízből :). gigant, ti merre mikor?
gigant Creative Commons License 2000.07.04 0 0 9
Na mi van, érdektelenség??
aki jön, aki nem, én 30-án megyek !

gigant Creative Commons License 2000.06.30 0 0 8
Na mi van, idén senki nem megy túrázni??
gigant Creative Commons License 2000.06.19 0 0 7
"amikor még nem volt teleszemetelve és teleszarva (bocs) a partmenti erdő"
amikor én voltam, az ukrán katonák akartak elvinni minket, mikor kimentettünk egy kenut, és véletlenül a jobb partot "közelítettük" meg, hogy a vizet kiöntsük belőle!!
inkább a sz.r, mint az ukrán zsoldosok!!!
gigant Creative Commons License 2000.06.19 0 0 6
Üdv!!
Előreláthatólag megy vki közületek idén túrára??
Ha igen, mikor???
bokor Creative Commons License 2000.06.17 0 0 5
Nekem bizony az a gyanúm, kedves Gigant, hogy RadiX az, aki volt igyazi túrán? Írj, kedves RadiX, jól érzem-e, hogy Te az a régivágású vagy, aki szerette a csöndes túrákat, amikor nem teherautó szállította a csomagokat, ahol az ember maga főzött, amikor még nem volt teleszemetelve és teleszarva (bocs) a partmenti erdő... amikor még nem volt DIVAT túrázni járni.
Persze, bocs Gigant, ha te is ilyen túrán voltál, de szerintem is az az igazi, amikor nincsenek ott sokan...
Előzmény: gigant (4)
gigant Creative Commons License 2000.06.16 0 0 4
radix
voltál te már tisza-túrán ???
szerintem az egésznek az a lényege, amit te elítélsz!!!

üdv: giga

outcyber Creative Commons License 2000.06.16 0 0 3
Egyik nap láttam valamelyik adón, hogy a Tisza parti vendéglátásbúl, idegenforgalomból élőknek kissé szélesebb a mosolya, ugyanis egyelőre úgy néz ki, hogy a félelmek nem igazolódtak és jönnek a vendégek. Sőt még olyat is érezni, hogy "eljöttünk, hogy megnézzük, igaz-e, hogy kihalt a Tisza", s emaiatt még nagyobb is az érdeklődés. Tegyük hozzá, hogy nem arrafele élek, a média meg képes hazudni.
Gyapot Creative Commons License 2000.06.16 0 0 2
Szerintem igen.
astroworld Creative Commons License 2000.06.16 0 0 1
0 idot foglalkozz a cianszennyezessel
RadiX Creative Commons License 2000.06.16 0 0 0
Miert baj az neked, ha nem lesznek sokan? Az csak jo lehet, hogyha otthonmaradnak azok, akik az (iszunk-hanyunk-belefekszunk)+ program szerint szemetelik vegig a Tiszat.
gigant Creative Commons License 2000.06.16 0 0 topiknyitó
Én tavaly vettem részt az első tisza túrámon, de megfogadtam, hogy minden évben elmegyek ezután. Erre jött ez a cián-ólom-arzén mittoménmicsoda, és attól félek, hogy nem lesz túl nagy tolongás a parton meg a vízen.
Pedig aki volt már, az nem felejtheti el ennek a bulinak a hangulatát, szerintem ezzel mindenki így van.
Mi a véleményetek, lesznek idén túrázók ???
(én mindenképpen megyek)

üdv: giga

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!