"de eszedbe ne jusson a haltartó hálómhoz közelíteni" eszembe nem jutott volna,de most hogy így mondod:)))
Meg van jelölve az a háló,hogy felismerjem?Ha igen,akkor megígérem meg sem közelítem,csak annyira, hogy felismerjem:)
Első nap megyünk be a faluba tusizni(iskolába)meg kajálni(kocsmába). Mi fiúk előbb végeztünk a fürdéssel,elindultunk kajálni,már ettünk,mikor a csajok odaértek.Mellettem volt egy hely,koll.nőm leül,majd élből úgy leb....tt,mint állat,hogy miért nem vártuk meg,és különben is...!Túravezetők csak vigyorogtak,utána derült ki,hogy azt hitték férj-feleség vagyunk,mert csak 1 feleség bír(mer)igy leb...ni valakit.Nem győztem magyarázni,hogy nem így van.
Üdv,MrPete!
Benne vagyok,sztorizgassunk, ime az első:
Tavalyelőtti(első)túrámon haveri ill.munkatársi körrel voltunk,jányok-fíjúk vegyesen,egyik kolléganőm a kicsi(5éves)lányát is hozta.Én külön vittem magamnak(előrelátóan 2 személyes)sátrat,fel is állítottam,viszont az esti borozgatás után a jányok úgy döntöttek,aludjak inkább velük.Igy is történt,reggel mászok ki a sátorból,kissé másnapos,megfársadt vándortársaim nézik ahogy utánam kászálódik ki egy lány,majd kisvártatva még egy.Ekkor már furin néztek,de a csúcs akkor jött,amikor a 5 éves kicsi lány is mászott ki utánam!
Idén az van részünkről betervezve, hogy leevezzük az egész Tiszát. Persze ez még egyáltalán nem biztos, mert még hígul a mezőny, és lehet, hogy kompromisszumba fúlunk.. :)) Amúgy jó poén volt olvasni a tavalyi hozzászólásomat, mert végülis a Mosoni-Dunán voltunk nem is a Tiszán. Rajkától Győrig, de nem volt szar, nagyon tiszta a vize, sokkal keskenyebb, mint a Tisza, szóval a kormányosnak kajálás közben is a belógó rönkökre kell figyelni. Meg először nem is tudtam mi olyan fura, aztán rájöttem, hogy az, hogy a falvak sokkal közelebb vannak, szinte a parton, biztos ez már a folyószabályozásnak köszönhető.
Szerintem kellene sztorizgatni, hogy a puhány városiaknak :)) is megjöjjön a kedvük, nem? Kezdem én.. :))))
Tavaly volt, hogy egyik nap láccott, hogy nemsokára esőt kapunk, ezért aztán a mi csónakunk jól beletepert, hogy még az eső előtt odaérjünk a kijelölt táborhelyhez. Amikor odaértünk, akkorra már elég baljósan beborult, uhogy hirtelen nekiálltunk a sátrakat felverni, hogy ne esőbe meg szélbe kelljen, mert az nagyon gány egy dolog. Miután felvertük a sátrat beültünk a parti krimóba ( ez egy állandó létesítmény, bármilyen vízparton jár az ember) és jókedvűen, hovatovább kárörvendően vártuk társainkat, akik jól lemaradtak, mert nemcsak, hogy jól eláznak, mire ideérnek, de még a sátraik is jó vizesek lesznek :))). Az eső el is eredt, bazi villámlás, meg szél, a szarabbul kikötött sátrakat arrébb is rakta. A haverok meg csak nem jöttek. Na, gondoltuk, ezek tuti megálltak valahol, vagy valami gáz van velük. Az eső közbe arrébbállt, mert csak rövid de heves nyári vihar volt, a haverok meg meg is jöttek jól elázva. Jól elázva, mert amikor jött az eső, akkor kikötöttek, bementek az eggyel felettünk lévő faluba, és benyomtak egy üveg vodkát :)). A már felállított sátrak pedig ott álltak kicsit megtépázva, meg az eső úgyis átütötte a két réteget is, uhogy víz is volt benne. A vodkás haverok pedig nagy vigyorogva kiszálltak, felállították a vadi száraz sátraikat, aztán ők is beültek mellénk a krimóba. Na, ez volt a heppi end. Mondjuk utána egész este ezzel szivattak minket. Ja, meg emléxem, hogy aznap este játszott a Dunaferr Győrben valami horvát bagázs ellen, és azt néztük a krimó színes (!) TV-jén.
tavaly mire tokajba eljutottunk már nem volt erőnk spórolni. előtte pénteken kezdtük bp-n.-nyírgyháza-tiszabecs-szatmárcseke-tivadar-gergelyi valami(nem tudom a nevét)-xxx(ennek se)-tokaj. na elképzelheted, hogy néztünk ki mikor egy hétig rózsaszín volt minden.
a túravezetők állították, hogy ilyen banda a tiszán még soha nem volt.
hát bizony, lexebb gyümölcstermő vidékeinket kanyarogja körbe a Tisza. Ami yó, hogy bár nincs az itókán zárjegy, de legalább totál gyümölcsből van csinálva, semmi pancsolás, nem úgy van mint itt Pesten, ahol a zárjegy általában nagyon rendben van, csak az összetevők felsorolásánál mindig kimarad a gyümölcs.
Ja, megkérdeztem, mi 30-án végzünk Tiszafüreden, uhogy tutira nem találkozunk. Az ukrán határőrök elég genyók, azoknak bemutathatnátok valamit, az emberek a túlparton viszont eleg normálisnak néznek ki. Azért pl. mert magyarok.
Tokajhoz egy jó tanács: ott nem szabad spórolni, össze kell szedni minden anyagi eszközt, nem szabad sajnálni a pénzt a jó itókától.:)
mi júl.30-án indulunk Tiszabecsről, egy nyh-i cég szervezi az egészet,kaját, szállást, kenukat,mindent. a csomagokat kocsi hozza,mert mi túrázni megyünk, nem cipekedni. az ivás szerintem az ilyen túrák velejárója,tavaly a totál antialkesz csajok! úgy nyelték a szatmári szilvát, hogy öröm volt nézni.
Én is megyek ám! Hogy pontosan mikor nem tudom de valamikor akkortájt, mikor te. Úgyis az lesz, hogy szólnak a haverok, hogy " na akkor holnap megyünk, jössz?" Ti merre mentek? Mi a Bodrogon kezdünk, nemtom hol, és Tiszafüredig megyünk.
Szerintem nagyon király dolog a vizitúra, mindenkinek csak ajánlani tudom. Az alkoholfogyasztás is hozzátartozik ( bár én nem vagyok egy ivós alkat), ráadásul ott a keleti végeken elég olcsón mérik a dolgokat, pl ki ivott már 80 forintért egy feles barackot? Eső után elég jól esett.
Mellesleg szerintem mi elég kocatúrázók vagyuk, már csak a korunk miatt sem tekinthetünk vissza évtizedes múltra, de mi speciel egyáltalán nem szennyeztük a Tiszát ( elég gedvás volt az ukránok miatt amúgy is), zacsiba gyüjtöttük a szemetet, meg minden, szerintem senkinek eszébe sem jutott (pl.) nejlonzacsit a vízbe dobni. Ellenben hallottam már olyan társaságról, akik már ősidők óta odajárnak, és mégis rendesen próbárateszik a folyó öntisztulását. Szóval nem a múlt a lényeg, hanem a mentalitás.
Ja és a csomagot mi szállítottuk kocsival tényleg elég tré lett volna, alig látszottunk ki a vízből :). gigant, ti merre mikor?
"amikor még nem volt teleszemetelve és teleszarva (bocs) a partmenti erdő"
amikor én voltam, az ukrán katonák akartak elvinni minket, mikor kimentettünk egy kenut, és véletlenül a jobb partot "közelítettük" meg, hogy a vizet kiöntsük belőle!!
inkább a sz.r, mint az ukrán zsoldosok!!!
Nekem bizony az a gyanúm, kedves Gigant, hogy RadiX az, aki volt igyazi túrán? Írj, kedves RadiX, jól érzem-e, hogy Te az a régivágású vagy, aki szerette a csöndes túrákat, amikor nem teherautó szállította a csomagokat, ahol az ember maga főzött, amikor még nem volt teleszemetelve és teleszarva (bocs) a partmenti erdő... amikor még nem volt DIVAT túrázni járni.
Persze, bocs Gigant, ha te is ilyen túrán voltál, de szerintem is az az igazi, amikor nincsenek ott sokan...
Egyik nap láttam valamelyik adón, hogy a Tisza parti vendéglátásbúl, idegenforgalomból élőknek kissé szélesebb a mosolya, ugyanis egyelőre úgy néz ki, hogy a félelmek nem igazolódtak és jönnek a vendégek. Sőt még olyat is érezni, hogy "eljöttünk, hogy megnézzük, igaz-e, hogy kihalt a Tisza", s emaiatt még nagyobb is az érdeklődés. Tegyük hozzá, hogy nem arrafele élek, a média meg képes hazudni.
Miert baj az neked, ha nem lesznek sokan? Az csak jo lehet, hogyha otthonmaradnak azok, akik az (iszunk-hanyunk-belefekszunk)+ program szerint szemetelik vegig a Tiszat.
Én tavaly vettem részt az első tisza túrámon, de megfogadtam, hogy minden évben elmegyek ezután. Erre jött ez a cián-ólom-arzén mittoménmicsoda, és attól félek, hogy nem lesz túl nagy tolongás a parton meg a vízen.
Pedig aki volt már, az nem felejtheti el ennek a bulinak a hangulatát, szerintem ezzel mindenki így van.
Mi a véleményetek, lesznek idén túrázók ???
(én mindenképpen megyek)