Paár-nál is újra bepróbálkoznék, ha esetleg nem jut fel a Kaposvár.
Illetve Honvédban is van több jó fiatal, de szerintem ők nem mozdíthatók, vagy legalábbis nem a mi pénztárcánkkal. Filipovic pedig már válogatott szint, róla már szerintem álmodozni sem érdemes, próbáltam olyan neveket bedobni, ahol legalább némi realitása lehetne a dolognak.
Azt teljesen megérteném az ő részéről, ha nem minket választ, a klubunk részéről meg azt, hogy ha (túl) sokat kér, akkor azt azért nem adjuk meg, mert fene tudja, kikkel kell(ene) versenyeznünk.
De akkor csalódott lennék, ha meg se kerestük volna. Minden edzőválasztásban van kockázat, abban is, ha ismerőst hozol vissza, de nála alacsonyabb kockázatot senki sem jelent.
(Tatu szerepét a bronzéremben azért nem erodálnám ilyen szinten, két nyertes idegenbeli ötödik meccse egy szezonban szerintem ebben a században még edzőnek nem volt Magyarországon.)
Toni teljesen kézenfekvő lenne egy bármilyen új körmendi vezetőségnek.
Talán az egyik tökéletes kompromisszum, vele szemben érdemi kifogása senkinek sem lehet (ilyen csirke meg stb. minimum megosztó nevek között) Neki mindenki örülne, mr.Pappot kivéve, de annyi baj legyen:)))
Az utolsó két érmünket (már bocs Tatutól,de effektív a bronzot is) Ő hozta, a Fepu-Duró tengellyel kifejezetten jóban van, bátran(meg persze kényszerből) használta a fiatalokat, nem épített le különösebben senkit.
Légiós választásai határozottan jók voltak.
De talán az összesnél fontosabb hogy érti és érzi kisvárosi közeget és tökéletesen rezonált a "Körmend-vájbra".
Tegnapig semmi realitása nem volt hogy visszahozhatjuk, de nálam mostantól no1. befutó.
Beszéltünk párszor az új csarnok "kudarcáról". A múlt héten adták át Baján az új kosárlabda csarnokot. Nem kellett lelátó, 1 milliárd forintból meg is volt, ami a megszokott árakhoz képest nem is tűnik soknak. Baján még csak élvonalbeli csapat sincs már hosszú ideje (női vonalon sem). Az átadáson két államtitkár meg Báder, ahogy kell. A megannyi utánpótláscsapat edzései, meccsei mellett lesznek ott simán testnevelés órák is.
Ugye azzal, hogy mi túl nagyot álmodtunk, az ilyen, sokkal reálisabb dolgoktól is elestünk. Márpedig a körmendi utánpótlás, köszöni szépen, létezik. Most hétvégén éppen az egészen fiatalok, az U11 mutatta meg magát újra, Érsek nagyon elégedett velük. (De ahhoz képest, hogy mikor indult az egész KWBC-történet, a lányok se állnak rosszul.) Több korosztályban megvan legalább a B-döntő idén is.
Úgysem lesz soha akadémia Körmenden, de pár kitatarozott lakás meg egy új edzőcsarnok azért nem ártana és azoknál nem 10 milliárdokban meg utána horribilis fenntartási költségekben kell gondolkozni.
Vucskovicsot valahogy össze tudom kötni a 3+2 szabállyal. Amiket a fizetésekről hallani, nem keres többet, mint például Révész Pakson. Na most akkor ha lenne pénzünk egy kvázi kezdő, tehát Vucskovicsnál jobb, de nyilván nem egy Gordon-szintű "sztár" centerre, akkor 14-18 percre inkább a bosnyák, nem? Azt gondolom, hogy a 3+2 szabályhoz ott, ahol nincs pénz válogatott játékosokra, úgy tudnak jól alkalmazkodni csapatok, ha egy-egy posztot kitöltenek egymást váltó légiósokkal. Ha nem maradt volna Durázi, akkor biztos, hogy négyesbe például hoztam volna két újonc amerikait. Mondjuk az elmúlt évek csapatépítéseit nézve így is ezzel fogunk nyitni. :)) Viszont ha megint az lesz, hogy arra építjük fel a csapatot, hogy hozunk két egy-egyező kicsit, Vucskovics nem maradhat első számú center.
Talán az utolsó hazai meccs előtt lesz egy-két bejelentés.
Kucsera játszott az első meccsen, amikor Takács nem. Kvázi egymást váltották, mert a második és harmadik meccsen játszott Takács és Kucsera nem.
Csapatunk elég komolyan vette a párharcot, semmi túlzás nem volt Forray előzeteseiben. Aki a pályán volt, abban fel sem merült, hogy visszafogja magát, ugyanúgy mentünk, mint korábban. Feput sajnáltam a rendes játékidő végi két kihagyott büntető miatt, valószínűleg nem sokat aludt volna a meccs után, ha végül a soproniak nyernek. Így viszont legalább egy újabb egyéni rekordot állított fel pontosan két héttel a 40. születésnapja előtt. Hosszabbításban pedig továbbra is nagyon-nagyon jól állunk, utoljára több mint 20 éve kaptunk ki bajnokin hazai pályán ráadásban. A három meccsen a 40 percek alatt kapott 72, 84 és 77 pont az sokkal jobban hasonlít arra, amit egyébként Forraytól várhattunk volna a szezon elején, mint amit ezidáig láttunk.
Kountz óriási extra. Vele egy "bajom" van, hogy viszonylag nagy esélyét látom annak, hogy a magyar bajnokságban fogja folytatni. Remélem, nem így lesz.
Az Alba elleni párharcuk alapján a DEAC sem kezdte meg a nyaralást, elővették Kovácsot, aki él a lehetőséggel, ezzel együtt azért Mócsán és Williamson hiányában nem lehet mondani, hogy mély kerettel rendelkeznének. Azt gondolom, hogy ezzel a mentalitással, hasonlóan rendben lévő védekezéssel lesz esélyünk.
És ez a statisztika biztosan nem teljes, de amiről van info a kosarstaton, Toroman-nek volt 2002 őszén egy 50 perces meccse a Dombóvár ellen, Kountz 49 perce az elérhető meccsadatbázis szerint minden idők második legtöbb játszott perce körmendi színekben. Toroman akkor 35 pontig és 37 VAL-ig jutott, nyertünk :)
A bajnokságban egy meccsen valaha legtöbb percet játszó listán egyébként az első 6 helyből 5 helyet egy négyszeri hosszabbításos MAFC - Nyíregyháza meccs foglal el 2016-ból, voltak, akik 60 percet toltak.
(Kucsora, aki az alapszakaszban kis túlzással megvert minket Sopronban, nem volt azt hiszem egyik meccsen sem, ennyit azért tegyünk hozzá, ha a hiányzókról van szó)
azért mert pár napig pörgött itt az szakma meg az edzőkérés határozottan kiemelném, hogy bármiféle különösebb rosszindulat nélkül objektív szakmailag mennyi befuccsolt Fofó Potocnik
tényleg nem akarom kipécézni,csak a tények kedvéért: egy sokkal magasabb fizikális és sokkal-sokkal mélyebb Sopronnal kapitulált egy hárommeccses párharcban
nálunk -1légiós -1Dúró , ott 4légóis és teljes csapat... ráadásul abból kettő pont olyan fajta ami a mi szerkezetünk kriptonitja lehetett volna(+Molnár). Tudom múltkor Fofo külön elmondta, hogy ha mi nyerünk akkor mindig az van mondva hogy az ellenfél a szar, és hogy ez nem esik nekik túl jól, de ez valójában dicséret hogy tényleg lemeccselte minimum kettő (de jó az háromnak is) meccsen a szlovént.
ugyanezt a szívességet ugyanez az ember megtette nekünk olaj edzőként hét éve is mikor az Cakarun-féle csapat elhozta onnan az ötödiket a negyeddöntőben
nem állítom direktbe hogy kókler,mert egy korrekt alapszakasz-edző aki nem rossz csapatokat rak össze (ha van pénz,paripa,posztó)de rájátszásba egymeccseken mindent eldöntőkön amikor újítani vagy alkalmazkodni kéne akkor rendre földbe áll
Forrai előtt meg tényleg le a kalappal,az az edző aki egy ilyen helyosztóra képes halálosan végletekig fanatizálni a csapatát és olyan tüzet tenni a fiúkba mintha ez tényleg valami döntő lenne,ez egészen elképesztő.
50percig csúsztunk-másztunk-kapartunk utolsó utáni utáni szalmaszállal kiharcolva hogy mehessünk debrecenbe ötödik helyért játszani.
Ez főleg pl. a tavalyi csapat tükrében egészen hihetetlen.
az hogy egy ilyen szezon után bármilyen légiós eligazol az papírforma, de hogy ez az ember elmegy na nálam az a nagy betűs veszteség.
mert kosáredzőt kvázi bárhonnét akaszthatsz de ilyen mentalitást nemigen.
Nem tudom mikor szerettem volna ennyire visszahozni egy játékost a kövi szezonra, mint Kountz-ot.
Miközben Rudi már egy kanadai rooftop bárból posztol, ő 50 perces meccsen dob 42 pontot, csendben, szimpatikusan, szinte egyetlen felesleges vállalás nélkül.
Elképesztő tényleg a szezonja, de a csapaté is.
Szerintem senki nem bánja, hogy menni kell Debrecenbe ;)