Keresés

Részletes keresés

Lotga Creative Commons License 10 órája 0 0 7662

Pénteken meccs itthon?

peli_w Creative Commons License 13 órája -4 0 7661

Na ezzel is egyetértek amúgy, teljesen jogos :)

Csak mivel általában kapok 8 minuszt aztán utólag kiderül, h ja hopp mégis úgy van/volt, vagy a körmendiek megvédésében is kisebbségben maradok (többen ugranak megvédeni Vuckovicot, amikor statisztikákat vagy meccsjeleneteket hozok, mint amikor személyeskedve szidják a körmendi nevelést, szóval ilyenkor jól esik saját nyakba akasztani, még akkor is, ha szerintem is gáz.. :)

Előzmény: Wittgen11 (7659)
dontay Creative Commons License 13 órája 0 0 7660

Akinek esetleg sok ideje van, szívesen megnéznék egy összesített statot Rudi kanadai szerződése előtt és után..

Wittgen11 Creative Commons License 13 órája 0 3 7659

No offense, de van az a kép, amikor Obama a saját nyakába akaszt egy díjat. Nekem mindig az ugrik be, mikor pár hetente saját magadat idézgeted, hogy mennyire igazad volt. Még akkor is, ha sokszor egyet is értek veled.

A körmendi-szidással például kifejezetten. Mi lett volna, ha például Fepu eligazolt volna emiatt fiatalon? Mert ő is kapott ám hideget-meleget annak idején. Nyilván mindenki szívesebben nézeget Németheket, Fodorokat, Vavrákat (mondjuk még ők is ki lettek kezdve ezért-azért), de jelenleg nincs lehetőségünk náluk jobbra. És ha lealázzuk őket, attól nem lesz jobb, max. sikerül elüldözni és akkor meg az se lesz. Ha meg itt maradnak, akkor meg önbizalom nélkül bizony hibázni fognak. Persze akkor meg lehet mondani, hogy lám, igazunk volt, milyen béna...

Előzmény: peli_w (7654)
peli_w Creative Commons License 14 órája 0 0 7658

Ez így van és ezt soha senki nem is vitatta.

De amikor leírtam, hogy megváltozik a hozzáállás meg a teljesítmény, akkor valóban megváltozott a hozzáállás és a teljesítmény - na ezt viszont voltak akik vitatták.

Nade, nincs ebben ennél több, sokkal fontosabb, hogy jöjjenek azok a pénzek a klubhoz, amik alig várják, hogy jöhessenek..

Előzmény: DRodman91 (7657)
DRodman91 Creative Commons License 15 órája -2 5 7657

Látod és még ilyen hozzáállással is többet tett hozzá, mint az általad agyon imádott Kissek :)

Előzmény: peli_w (7656)
peli_w Creative Commons License 15 órája -4 1 7656

Teljesen félreérted.

Amikor leírtam ezeket, arra kaptam a felkérdezést, hogy ezt miért csinálom, miért teszem szóvá arra reagáltam.

Azért hadd lehessen már leírni, ha látok valamit a pályán - hozzáállásban, teljesítményben. És igen, ez köszönt vissza, hogy valóban voltak már akkor gondok.

Miközben a körmendi srácokat szabadon lehet gyalázni, így volt Németh Ákosnál, Takács Kristófnál, Doktorn Petinél és most Kiss MAtyinál is.

Nekem ez a jelenség nem tetszik és nem is fogom elfogadni később sem. Kiss Matyiért akkor is előbb fogok kiállni, ha 20-ad olyan jó játékos sincs, mint Rudi.

Előzmény: realfan (7655)
realfan Creative Commons License 15 órája -1 2 7655

Azért nem biztos, hogy az önmegerősítést a klub közleményeitől kellene várnod. Három, de legyünk megengedőek, kettő nap alatt összerakták az álláspontjukat.

Hogy milyen dátum(ok) szerepelnek Williams kanadai szerződésében; hogy milyen jogi veszteség érte volna a klubot, hogy ha a meccs előtt 10 perccel megtisztelik a közönséget egy kétmondatos poszttal; hogy mit értenek a szezon hátralévő része megtervezésének akadályoztatásán; hogy a kanadai szerződés nyilvánosságra kerülése után a szurkolókban joggal felmerülő bizonytalanságát miért nem próbálták kezelni; hogy ha bejutottunk volna az elődöntőbe, akkor is ezt a döntést hoztuk volna-e; hogy hogyan került Szolnokra Rudi; stb, stb, erre mind nem kaptál választ. A klub szurkolóknak szánt mondanivalóját megismerted. Ha neked ez elég tényként, szíved joga.

Az én olvasatomban pedig ez egy win-win-win helyzet. Megspóroltunk egyhavi fizetést a legdrágább légiósunkon a bajnokság teljesen értelmetlen szakaszára. Ő hazamehetett előbb. Közben játszhat így Doktor, Kiss M., stb., akiknek még nincs szerződése jövőre. De mivel a szövetségre rosszat mondani egyik klubnak sem érdemes, ilyet nyilván nem is szabad leírni egy közleményben. Hogy volt most ez az egész mellé, az meg jól jön kommunikációs szempontból.

Előzmény: peli_w (7653)
peli_w Creative Commons License 15 órája -3 0 7654

04.12.

Rudi az utolsó 6 meccsből egyszer dobott 36%-nál jobban mezőnyből. Az első 20 meccsből egyszer dobott 38%-nál rosszabban mezőnyből.

Nem tudom Rudi mennyire akar itt lenni, de a mai az vállalhatatlan szörnyű teljesítmény volt, a 26 forduló alatt először a végjátékra Fofó padoztatta.

Nagyon remélem, hogy összeszedi magát fejben, vele még akár egy értelmezhető párharc is lehet az amúgy jóval erősebb Szolnok ellen.

03.29.

Egy utolsó és befejezem. Mi történik, ha mondjuk sikerülne beérni az 5. helyre és a ZTE-t kiütjük a negyeddöntőben?

Ha az elődöntő előtt Keller-Perl-Pongó együtt vacsoráznak és arra jutnak, hogy olyan jó a szurkolás Körmenden, hogy mi érdemeljük meg a továbbjutást ezért inkább nem lépnek pályára? Vagy csak összeszednek egy 2 hetes fosós vírust? Nem akarunk döntőt játszani? Nagyon messze vagyunk ettől, de ez a SPORT. Bármi megtörténhet. És Rudinak most szerződése van miközben még tart a magyar bajnokság.

Ettől félig meddig volt csak komoly ez a hozzászólás, de amit most kérdezek, ez 100%-ban komoly.

Mi csak áprilisig igazoltuk le Rudit? Ennyire nincs pénz?

03.29.

Nekem ez az egész idei szezon sokkal inkább egy pozitív meglepetés, egy feel-good sztori, de ezt a Rudinak májusra már másik csapata van témát nagyon nehezen tudom eltenni.

Rudi mennyire lesz motivált, hogy negyeddöntőt, ne adj isten elődöntőt játszunk? Nem akar pár hetet pihenni két letolt szezon közben? Nem akar előbb Kanadába, az otthonába, haza érni?

És akkor simán lehet, hogy véletlen, de az egész szezon két legkevesebb valját az elmúlt 7 naptári napban hozta (Szeged, Paks). És az egész szezon két legkevesebb pontját is.

Előzmény: peli_w (7653)
peli_w Creative Commons License 15 órája -4 0 7653

Klub közleménye Rudi ügyben.

Szóval megint mindenben pontosan az történt, amit nagyon korán leírtam a pályán látottak és a számok alapján..

Tudom, tudom, ha Kiss Matyit vagy más körmendit szidnék rendszeresen mennyivel sokkal könnyebben viselnék sokan..., de én maradok a valóságnál ezután is.

Mivagyunka... Creative Commons License 19 órája -2 2 7652

És bocsánat, de azt sem értem, hogy mit jelent ez: "egy általatok istenített ember"

Ez is a tipikus sértődött ember reakciója.

Honnan tudod, hogy én személy szerint istenítem-e őt? 

Vagy esetleg igyekszem reálisan látni mindenki szerepét... Értékeivel és hibáival együtt.

Akinek véleménye van, aki kérdéseket tesz fel, az már ellenség? Az már a "másik fél" embere?

Tipikusan, mint az országos politikában. :-(

Az élet nem fehér vagy fekete.

A körmendi kosárlabda sem Bebes vagy Patonay.

Én soha sem így tekintettem rá. És nem is vagyok hajlandó erre.

De sajnos az is biztos, hogy amíg ez az ellentét él és feszül, addig ez csak fék a körmendi kosárlabda számára.

Előzmény: öregfan (7643)
realfan Creative Commons License 20 órája 0 3 7651

Ez a kormánypárti politikus - mégsincs csarnok dolog ugye peli egyik visszatérő motívuma itt a fórumon. Ehhez meg ugye annyi, hogy nem mindegy, hogy attól még, hogy melyik párthoz tartozik valaki, abban a pártban kikkel, milyen viszonyt ápol. Ráadásul a kormánypárt már a múltjából és a méretéből adódóan is rengeteg polgármestert, parlamenti képviselőt, (vár)megyei elnököt stb-stb "nevelt ki". Tehát önmagában a párthoz tartozás az kevés, a milliárdok behúzásához kell egy bizonyos kapcsolati háló és azon belül a lobbierő. Hallani olyat, hogy a (vár)megyében fontos szereplőkkel nem (volt) felhőtlen a viszonya. Ahogy nyilván az újranemindulás valódi okairól is mentek a pletykák, az meg már a nyilvánosság előtt zajlott, hogy az se volt egy egyszerű történet, hogy ki legyen helyette. Na én a pletykákat biztosan nem tudom megerősíteni, de ezek a híresztelések ki tudnak adni egy olyan képet, amik alapján azért több dolognak itt így utólag igazából nem is nagyon volt realitása.

De persze új csarnok az új polgármesterrel és az új klubvezetéssel se nagyon lesz várhatóan, ha csak nem az (egyébként még szintén bizonytalan) útfejlesztésekhez valaki valahol valami csavart gondolkozással nem csapja hozzá.

De mindenkinek megvan a maga belső prioritása, nálam ha Bebest kéne "szidni", sokkal inkább jönne elő, amikor a lelátóról fröcsögve üvöltözött és mutogatott az aktuális edzőiknek, hogy hogyan kellene cserélni, mint az, hogy a csarnokot nem tudta elintézni. Előbbit sokan nem csinálták volna, utóbbit ki tudja, ki tudta volna megcsinálni.

Előzmény: kutyara der (7649)
Mivagyunka... Creative Commons License 20 órája -1 4 7650

Bocsánat, de ez az a tipikus - ha már megnevezted - "Pista-féle" sértődött reagálás.

A témát elterelő, hangulatkeltő álkérdések, és alig burkolt mutogatás a háttérben kárt okozó "másikra".

Ez sehova nem visz, csak megoszt, ellenérzéseket kelt.

De válaszolva:

Talán azért nem rakott be pénzt, aki eddig nem rakott, de amúgy megtenné, mert - ahogy más is leírta - nem akarta úgy odaadni a pénzét, hogy sem információja nincs arról, sem pedig köze nincs hozzá, hogy mire, hogyan használják fel. 

Lehet, hogy nem kerül elő egy csomó szponzor, de olyanok biztosan vannak, akik eddig az átláthatóság hiánya miatt nem adtak támogatást. Mert az minimálisan sem volt jelen a gazdálkodásban, a működésben.

"Add ide, és ne érdekeljen a sorsa, mert a kosárlabdára adtad."

Ez nem mindenki számára vonzó.

Nyilván, aki úgy kap fontos megrendelést és munkát, hogy abból vissza kell osztania, az más kategória. Ő odaadja, mert ez a feltétele annak, hogy övé legyen az adott munka. (És ez nem is valami körmendi specialitás.)

De aki a saját, kosárlabdától, városi megrendelésektől független munkájával, tevékenységével megkeresett jövedelméből ad(na), az szerintem joggal várja el, hogy partnerként kezeljék és tájékoztassák arról, mire, hogyan használták fel az ő forintjait.

kutyara der Creative Commons License 20 órája -2 2 7649

Azt is hallja mindenki gondolom, hogy amíg az "újak" nem adnának pénzt a "réginek", addig a "régit" támogatók egy része nem adna pénzt az "újaknak".”

pontosan ezt értem túszúl ejtés alatt.

jó lenne észrevenni,hol van az egyéni felelősseg határa,meddig tudok nyújtozkodni,mennyi körülöttem a levegő, meg amúgyis mi értelme van egy olyan palotaforradalomnak,ahol csak veszíthetek…

koszonunk (nem en de valaki biztos) mindent -de valaki kormánypárti politikusként,parlamenti képviselőként és/majd polgármesterként olyan gazdasagi környezetben mint ami 2010 es 2020között volt(nb3as női kezilabda roplabda f@szomtudja milyen sakkcsacsarnokok nőttek ki kulterulteken a foldbol sokszor 3-5-10éves gyokertelen klubbok reszere) a városának az nb1-es kiemelt látványsportágban szereplő 60éves aranybetűs tradicóval rendelkező csapatának ennyi mindent el tudott érni,annak biztosan ne lehetne alternatívája? és biztosan rá vagyunk szorulva a lobbi erejére?

csak kérdem.

Előzmény: realfan (7646)
kendeffy Creative Commons License 21 órája -1 1 7648

Én aki "gyütt-ment vagyok" a körmendi csapat támogatójaként, és semmiféle kötődésem nincs egyik oldalhoz sem, nagyon szeretném, ha valami értelmes/racionális algoritmus alapján lenne valamiféle konszenzus a klub jövőjéről. Az idei szezont is valahogy -nem is akárhogy- túléltük. Jó lenne, ha az energiák/források egy irányban mozdulnának meg. Szerintem ezzel a legtöbb Körmend-szurkoló is egyetért.

peli_w Creative Commons License 22 órája 0 1 7647

Remélem a helyi szereplők tudják, hogy egy 11 ezres kisváros csapatát kellene managelni úgy, hogy mindenhol sokkal komolyabb háttér van, de remélem mindenki jól el van a maga cicaharcával.

Esetleg vmi megegyezést, kiegyezést megpróbálni érdemes lenne és ez a sok sok elfekvő pénz is megtalálhatná a klubot, ami ezek szerint létezik valahol az univerzumban.

Mindenesetre én már ennek is örülök, ennek az infónak, hogy vannak pénzek, amik szeretnének a klub felé menni csak még várnak..

realfan Creative Commons License 22 órája 0 8 7646

Szerintem a Bebest, mint klubmindenest kritizálók többsége nem azért szeretne mást látni helyette a szeretett csapata élén, mert biztos benne, hogy a költségvetésünk lehetne sokkal nagyobb. 

Az egyszemélyi vezetés, a döntések monopolizálása, a mindenbe is beleszólás, a mindenkivel, aki nem áll a szolgálatába összeveszés - na ez az, amit sokak gyomra nem vesz be vagy ha be is venne, célravezetőnek nem tartják. Persze, ha mindez úgy történt volna, hogy közben ez a despota irányítás válogatott játékosok igazolásával, bajnoki címekkel, nemzetközi sikerekkel, új kinevelt játékosokkal, új csarnokkal stb-stb. járt volna, valószínűleg senki nem szólna egy szót se. De, nem így történt. Hála égnek, hogy a Törpördögök külön egyesület maradt, például nekem az se szimpatikus, hogy mint profi klub, kunyeráljuk az 1%-ot - például pont a Törpördögök elől...

És szerintem teljesen érthető, hogy ezt az irányítást látva, akik hoznának valamennyi pénzt, azok nem azt akarják, hogy a pénzüket odaadják, hogy "segítsenek", mert ugyan már ki akarná feneketlen kútba dobni a pénzét?! Hanem nyilván akkor más vezetést is szeretnének.

Azt is hallja mindenki gondolom, hogy amíg az "újak" nem adnának pénzt a "réginek", addig a "régit" támogatók egy része nem adna pénzt az "újaknak". Tisztára, mint a nagypolitika, mindenki szidja a másik oldalt, amikor igazából tök ugyanazt csinálják. Csak sajnos - szintén, mint a nagypolitikában - az emberek, azaz a szurkolók elég jelentős része ennek ellenére is simán beáll az egyik oldal mögé/mellé, hogy na aztán biztos nekik van igazuk...

Nekem például teljesen mindegy lenne, ha azt látnám, hogy a 2025-ös kihívásokhoz igazodó, modern, de a hagyományokra is építő, szurkolókat kiszolgáló, többéves stratégiában gondolkozó, utánpótlásra nagy hangsúlyt fektető klub lennénk, hogy ki az ügyvezető vagy ki hozza a legtöbb pénzt.

Ehelyett az van, ami nyolc évvel ezelőtt (!) pontosan megtörtént, hogy nem tudja senki "hivatalosan" (3 napja!!), de "nem hivatalosan" meg mindenki, hogy az irányítónk miért nem játszott Szolnokon... Vagy hogy az edzőnk melyik magyar játékosunkat akarta kirúgni szezon közben... Vagy ha már edző, akkor esetleg megtudjuk, hogy igazából meddig is szól a szerződése...

A másik oldalról meg le lehet írni nyugodtan Putesz nevét is, azt is, hogy hogyan és miket kavar és hogy az "újak" milyen szerepet szánnának neki. Az utalgatásokkal sokkal beljebb nem kerül senki.

öregfan Creative Commons License 1 napja -4 0 7645

a kettő azért nem ugyanaz!

Előzmény: ementálib (7644)
ementálib Creative Commons License 1 napja -1 1 7644

te azelőtt festetnéd ki a lakásomat hogy megveszed, vagy azután?

Előzmény: peli_w (7641)
öregfan Creative Commons License 1 napja -4 2 7643

Ezek az új megmentők eddig hol voltak ? Miért pont most esett le a tantusz ,hogy segítsenek? Eddig miért nem volt ez fontos? Egy azért  kicsit furcsa ez az egész helyzet. Szerintem azért itt sokan nem tudjátok ,hogy egy általatok istenített ember mennyi kárt okozott  a háttérben. Félreértés ne essék én Körmendért szurkolok, de azért vannak fenntartásaim az új körrel kapcsolatban.Azért ugye nem gondoljátok ,hogy innen majd előkerül a csomó új szponzor ,mert nincs Pista? Bár így lenne!

Előzmény: Mivagyunka... (7642)
Mivagyunka... Creative Commons License 1 napja 0 5 7642

Ezt nem tudhatjuk biztosan. 

Csak azt tudjuk biztosan, ami megtörtént.

Tény, hogy életben tartotta a körmendi kosárlabdát, de hogy ez az életben tartás volt-e az egyetlen opció, az más kérdés. Egy nem egyszemélyes irányítással, több területen hozzáértő, elhivatott embereket foglalkoztató közösség munkájával az életbentartásnál esetleg többre is juthatott volna a klub.

De ez nyilván csak feltételezés.

Nem beszélve arról, hogy annak az életben tartásnak bőven megvolt az ára.

Sokan elmentek, vagy épp el kellett, hogy menjenek innen. Épp az egyszemélyi akarat mindenáron való érvényesülése és módszerei miatt.

Életben tartotta, közben pedig folyamatosan devalválta. 

Sajnos ez az igazság.

Előzmény: öregfan (7640)
peli_w Creative Commons License 1 napja -1 4 7641

És aki hozna pénzt, most azért nem hoz, mert nincs átadva a klub irányítása a számára szimpatikus körnek?

Előzmény: ementálib (7639)
öregfan Creative Commons License 1 napja -9 1 7640

Azért ez így nem fedi a valóságot.Akit itt szidsz most  nélküle már rég nem lenne kosárlabda Körmenden!

Előzmény: kutyara der (7637)
ementálib Creative Commons License 1 napja -2 3 7639

nemtudom Ő mit ért alatta,de szándékosan nevek és konkrétumok nélkül nagy vonalakba csak amennyit bármelyik kocsmában megtudhatsz:

van egy kör (több körmenden jól csengő névvel) aki vállalná és menedzselné a klub működtetését és hajlandóak ebbe saját tőkéből komolyabban áldozni   

meg van aki nem vagy nem szívesen ad ki gyeplőt a kezéből,alkudozik,százalékot kér és súlyosan érdekelt a jelenlegi tulajdonosi struktúra fenntartásában

a kettő között meg a klub

a pikáns ebben az a fantáziagyár ami beindult arra, hogy kikkel és mit lehetne itt kezdeni abban az esetben ha akik eddig egyvalaki miatt bojkottálják az egész hóbelenavcot ők újra megjelenhetnének. ennek a nagy része ma még inkább naiv szurkoloi vágyakozás szerintem és inkább urban legend,de zöldágra vergődni mindenképp előnyös lenne

(amugy téves az első mondat mert ennél bármelyik kocsmában többet megtudsz:))de ez nem irl fórum még ha mindenki pontosan tudja miről van szó akkor sem)

Előzmény: peli_w (7638)
peli_w Creative Commons License 1 napja -3 0 7638

Valaki leírná, mi ez a túszul ejtés sztori pontosan?

Ki jönne, miért nem tud jönni, amíg nem jöhet ki nem ad pénzt, aki amúgy adna stb.?

kutyara der Creative Commons License 1 napja -2 10 7637

Nem azt kell bántani akinek csak köszönhetünk (kupábajutást őszi-téli győzelmeket amik a playoffbajutás alapjai voltak meghogy tavasszal egyáltalán volt mit számolgatni…) hanem inkább azt,aki miatt ilyen alternatív(sic!) költségvetés van,és ilyen barom hibrid(nevezzük így) szerződéseket kell kényszerűségből kötni hogy az utolsó hónap hiányzik belőle(lol) ezért egy leleményes ügynök február-márciusban már tapogat a játékos körül.

érjen véget a túszúl ejtés,kevesebb despotizmust több belátást!!!!! 

biztos hogy jó irány (mégha idén a szakma sokszorosan felülmis múlta,hála nekik) egy ember miatt ilyen “elsődleges cél a benntmaradás” szlogenekkel flop3 költségvetéssel,nekimenni eztán minden szezonnak?

könyörgöm engedjük oda akik jó szándékkal es komoly hozzáállassal jönnének!!!!

peli_w Creative Commons License 2 napja -2 5 7636

Teljesítményben és hozzáállásban is a kanadai szerződés óta (pontosabban kb. 1-2 héttel korábban óta, de gondolom ő már tudta, hogy jönni fog a dolog) van egy szabad szemmel látható törés.

Lehet azt mondani, hogy ez nincs így, csak a valóság mást mutat.

Előzmény: bio22 (7634)
GTomii Creative Commons License 2 napja -2 1 7635

Talán ha játszik lett volna minimális esélyünk nyerni? A késés miatt minket szurkolókat büntetnek nem őt.

Előzmény: bio22 (7634)
bio22 Creative Commons License 2 napja 0 4 7634

Miért mit kellett volna tenni?

Megsimogatni a fejét?

Szép lassan lebontja amit itt felépített, és ezt úgy mondom hogy persze nem felejtem hogy a maga módján sokat tett az idei szezonért.

De valamiért bennem kezd egy rossz szájíz kialakulni.

Előzmény: GTomii (7633)
GTomii Creative Commons License 2 napja -2 2 7633

Tehát már meccs előtt feladtuk, bravó.

Előzmény: dell. (7632)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!