Az, hogy nem lehet jó játékost idény közben hozni, nem igaz. Lehet. Longinonál, Carternél biztosan. Kelly is idény közben esett be, de korábbról is számtalan egész jó igazolást lehetne hozni. Nem könnyű. De sokkal nehezebb ennyire gyenge légiósokat választani, nekünk sikerült. Lehet, hogy az ego csatát Zollner nyerte, a meccseket meg az ellenfél.
Az nagyjából már most látszik, 5 csapat (Deac, Honvéd, Sopron, Atom és mi) pályázik az 5-8. helyekre.
Deac, Sopron: oda-vissza vereség, tehát pontegyenlőség esetén előttünk vannak.
Atom: 3 pontos győzelem itt, január 24., egyik kulcsmeccs, 3 pontnál kevesebb vereség a minimum, amit el kell érni
Honvéd: 9 pontos vereség ott, február 14., másik kulcsmeccs, 9-nél többel kell nyerni
Február 14-én akár már el is dőlhet a sorsunk, utána már csak a szalmaszál marad.
Ehhez vegyük hozzá, Moore még mindig nincs, Ivosev tárgyalásáról még mindig semmi, tegyük hozzá Cartert és Longinot (hááát...) és még Duró egészségéért is össze kell a kezünket tenni....
Viszont (persze ilyen nincs, vagyis van, csak nem nálunk) Grimes nálam már most jövő évi szerződés.
Jelenleg igen messze vagyunk a play-off-tól. 8 meccs van hátra, amiből kellenne 7-et (!) megnyerni, hogy oda érjünk a play-offra. Bravúrokra van szükség, nyerni Pakson és Fehérváron, ez most nem látszik. Szerintem tegnap Moore-ral vagy egy irányítóval meg lett volna. Viszont van 2 hét szünetünk, ahol talán teljes kerettel tudunk dolgozni és esetleg javulni. Szerintem Moore posztja arra utal, hogy ő inkább itt akar maradni.
Taktikailag (és emberileg) elkötelezett, fegyelmezett,rendszerben játszó csapatunk lehet.Egyébként a tegnapin sem lehet (aki mást állít hazudik egyszerűen)akarást vagy hozzáállást számonkérni.
Rossz hír:
Ehhez rövidtávon indulóba egyenlőre -elsősorban szerintem a sérüléshullám miatt- nem társul azonnali instant eredményesség.
Nem akarok túl naívnak tűnni de én komolyan azt gondolom hogy Zollner sok olyan magot vetett el -erönlét,taktika,védekezés,drogosok kibaszása- amit még nem is látunk de középtávon biztosan kamatozni fog. (lehet mínuszolni,nem hat meg) Az lenne a lényeg,hogy amikor ezeket a skilleket le lehet majd szüretelni,akkor még versenyképes helyzetben legyünk.
Szerintem meg Zollner jó edző és ezt már bizonyította is. A játékosok más történet.
Ha az elején már Ő rakhatta volna össze a csapatát, biztos vagyok benne, hogy nem itt tartanánk. Eleve nem hozott volna ide ilyen hisztis amcsikat, akik meg akarják mondani, mikor akarnak edzeni!
Ilyenkor meg jó játékost igazolni, pláne anyagi korlátok mellett, szinte lehetetlen.
Amúgy irányító nélkül mindannyian tudjuk, hogy nem lehet ezt a játékot játszani, na az most pár meccse NINCS!
Zollner nyilatkozza, hogy a védekezés már jobb, most meg kell találni a támadáshoz a megoldás.
Segítek mester:
1. Ehhez megfelelően támadni tudó légiósok kellettek volna. (Mondjuk, ha gyorsan benevezünk valami erőemelő bajnokságba, jó esélyekkel indulunk.)
2. Ahhoz, hogy a támadás múűködjön, irányító(k)ra, technikailag képzett mezőnyemberekre van szükség, akiknek jó kezük van (mert, hogy kosárra játszunk, vagy mi a fene).
3. Az egyetlen irányítónkat nem lecserélni kellet volna (tevek szerint), hanem csereirányítóban gondolkodni.
Annyi itt az angolos, meg a sokszor indokolatlanul röpködő angol kifejezés... Most komolyan, ez problémát okoz?
A rap szám arról szól, hogy a srác nem érti, miért utálják őt...
A Chi Chiről szóló sztori pedig arról, hogy másik csapat, de ugyanaz a Chi Chi. Ennyi. Ezért aztán lehet és kell is haragudni rá.
Ehh..
(Nagyobb gáz szerintem, hogy korábban a BB1 "lopta" tőlünk az edzői nyilatkozatokat, most meg a mi weboldalunkra ollózzuk tőlük a meccsbeszámolót. :-( )
Carter hatalmas nagy kapufa, benne nem látom azt, hogy javulhatna. Longino hasonlóan gyengének tűnik, viszont nála még el tudok képzelni javulást. Támadásról beszéltem, a védekezésük jobb, mint Chi Chi-é volt. Ha lenne több pénz, akkor biztos vagyok benne, hogy jobb légiósokat hoztunk volna. Az látszik, hogy Zollnernek szót fogadnak és beállnak a sorba, meg az is, hogy kevés az, amit nyújtanak és eléggé képzetlenek. Kellene egy jól triplázó játékos a csapatba. Ezzel a kerettel, irányító nélkül így is bravúr az, hogy csak a végén dőlt el a meccs. Következő szezonban tanulni kell az ideiből a keret összeállítását illetően. Erőnléti edző ma már nagyon fontos, ezen mehet el a szezonunk, hogy csak most hoztunk. Oroszlányban sincs, és látszik, hogy ott is jönnek a sérülések egymás hegyén hátán.
Értem én, hogy ez a két légiós az olcsó és elérhető kategória, de azért mindennek van határa..
Innentől kezdve, minden egyes nap, amíg itt vannak, felesleges pénzkidás rájuk, úgyhogy senki ne mondja, hogy nincs pénz, mert ha erre van, akkor igazából gazdagok vagyunk..
Ez aztán a telitalálat, és mindjárt kettő egy csapásra. Managgernek óriási gratula, hogy el tudja ide passzolni ezeket a Syllákat, Boskovicokat, szanaszét sérült kosáranalfabétákat stb.
Remélem megfejeljük még Garamvölgyivel (már a nevének felmerülése is kabarészámba megy) és akkor aztán....
Nagyon remélem, hogy a két új srácnak próbaszerződése volt csak a mai napig, máskülönben elkezdhetjük verni a fejünket a falba…Kinek az ötlete volt, hogy hozunk két olyan hátvédet akik, se nem irányítani, se betörni, se dobni nem tudnak?
Mindeközben az irányítónk 4. meccse nem játszik…A falco elleni meccs óta nem
láttunk egy betörés-kiosztást, vagy egy normális pick&roll.
Ébresztő!!!! Most száll el a playoff a fejünk felett baszki…
Óvódában is hilti volt a jele, ahol megjelenik ott borul az öltöző,legyen már végre nyugalom egy kicsit most raktuk ki averyt.alázat nulla,hajigálás hakell hanem.
Robbantotta fehérvárt,robbantotta szombathelyt,majd kaposvár mikor nagy dirrel durral hazavitte megmentőnek ki is estek a picsába.
Filipovity jelenleg tudna segíteni, de ha leigazoljuk, azzal megássuk Fepu sírját kb. Zollnernél amúgy sem játszik már sokat, ha eléhozzuk Filipovityot, aki ugyanúgy 3as, néha pár percre 4es, Fepu percei lefeleződnek.
Én őt csak akkor hoznám ide, ha aláír a következő szezonra. Nem fél +1 év, az tudjuk hogy semmit nem jelent a mai világban. Fix másfél év! Úgy el lehet benne gondolkodni (már ha van rá keret, amit egyébként kétlek)
Bár engem jelenleg jobban aggaszt a Longino-Carter kettős minősége, amit eddig láttunk tőlük, hatalmas minőségbeli visszalépés a Kelly-Avery pároshoz.
Persze sokat egyikük se edzett az első meccse előtt és nagyon hiányos kerettel, lényegében esélytelenül utaztunk mindkét meccsre, lehet ha teljes kerettel ki tudunk állni, akkor mást látunk majd, viszont az első benyomások nem túl biztatóak.
Ha Ivosevet eltiltják, Durázi lesérül megint, akkor marad a Fepu-2 Kiss- Hansen négyes, és hát valljuk be, ez így oltári gyenge. Mindenképp kelleni fog egy magyar is.
Ott szúrtuk el, hogy továbbra is bíztunk Doktorban, és nem próbáltunk meg szerezni egy 5-10 percre bevethető magyar irányítót a szezon kezdetén.
súlyosan túldimenzionált jelentőségű igazolás akár g.á. akár más b csoportos (márha lesz egyáltalán!!!!)
nem ezen fog múlni semmi,illetve nagy baj lenne ha ettől kéne bármit várni
ennél sokkal prózaibb okok vannak nyilván…ifiben nincs 200/100as kosaras akit instant fel lehetne hozni,figurákat gyakorolni edzésen,helyezkedéseket,váltásokat stb. a centerek között mégcsak imitálni sem tudunk steril körülmények között, mert nincs ember darabra.Ennyi.
Lehet lenézni bárkit,meg gúnyolódni,meg igazából bármit de mi nem látjuk amiket Zollner napról-napra a fiúk között igen.
Az hogy Gáspár elküldéséről ki mit gondol utólag és hogy hozzá képest lefelé igazolunk e,jelen esetben irreleváns hiszen egyrészt nem zollner küldte el, másrészt ha körmendi fiatal (ezen a poszton) nincs a pad végére fél percezni, akkor teljesen holt mindegy ki a 12/13.játékosunk valahol az aktív roster és az edzőpartnerség határán.Nekem legalábbis.
A longino-carter -mint két húzóembernek hozott idegenlégiós ugye- tengely beépítése és jövőbeni szerepe sokkal-sokkal kardinálisabb kérdés az eredményesség(cél a rájátszás) szempontjából,mint az hogy kit igazolunk egyel a gyúró elé a kispad legvégére.
(még talán bordáccsal járnánk a legjobban de őmeg akkorát megy h rendesen meglepődnék ha elengednék,kucserát már láttuk A csoportos parkettán szigorúan 1-5percre tőlem be is állhatna,a garamvolgyi viszont tényleg csak a többen legyünk vonal)
egyébként ha ilyenben gondolkodnék,előbb hoznám el a sopron kirakott szlovénjét félszezonra félpénzért. Teljesen fogalmatlan a faszi szó se róla,de legalább kiló meg centi…hátha zollner be tudná idomítani.