Keresés

Részletes keresés

peli_w Creative Commons License 7 órája 0 0 1106

Igen, mert a világtörténelem összes válogatottjának összes felkészülése nem úgy kezdődik, hogy bevonulnak egy random helyen egy random szállodába közösen x hétre...

 

Nincs ennyi a témában, hogy ezt tovább ragozzuk, csak azt írom, hogy ha akartunk volna, akkor parketta ide, vagy oda, megoldható lett volna. Nem akartuk, az edző így döntött.

Előzmény: Bandre (1105)
Bandre Creative Commons License 11 órája 0 0 1105

Biztos meg van a szakmai oka, miért nem edzőtáborral kezdünk egyből.

Előzmény: Bandre (1104)
Bandre Creative Commons License 11 órája 0 0 1104

Azt is mondta, hogy az első edzések Körmenden lesznek.

Előzmény: peli_w (1103)
peli_w Creative Commons License 11 órája 0 0 1103

10 napos edzőtábort mondott Kozma, ami gondolom nem a körmendi koleszt jelenti. Ez a 10 nap éppenséggel indulhatna 08.16. előtt is, nem csak utána.

Előzmény: Bandre (1102)
Bandre Creative Commons License 11 órája 0 0 1102

Parketta nélkül elég nehéz.

Előzmény: peli_w (1100)
balldontlie Creative Commons License 12 órája 0 0 1101

Szerintem ez egész egyszerűen a ciprusi mániája. Nem ám Teo féle alapozás :-)

 

Remélem nem jön idén senki sem szar állapotban, akkor azért talán elég lehet. Ha plusz kilók meg fájós derék lesz, akkor nem elég az öt hét.

Előzmény: peli_w (1100)
peli_w Creative Commons License 12 órája 0 0 1100

Azt lehet tudni, hogy mi miért kezdünk 2 héttel később, mint szinte bárki más? Több szezonban is előnyben voltunk azzal, hogy jól kezdtük a bajnokságot, más csapatok még csak keresték a játékukat vagy a végső légiósaikat és az első 4-5 fordulóban botladoztak.

Ezzel szemben 5 hét most kifejezetten rövid időnek tűnik a felkészülésre, pláne, hogy simán benne lehet még 1-2 légióscsere is az elején, amihez egyrészt nem árt látni élesben, edzésen a légiósokat, másrészt az se mindegy, mennyi idő van újat keresni, ha úgy alakul (kívánom, hogy elsőre beletaláljunk mindenkibe).

De ha nincs csere, akkor sem tűnik fergetesen sok időnek.

 

Kosár42 Creative Commons License 3 napja -1 2 1099

Elnézve Sabi legutóbbi produkcióját a Honvéd U20 edzőjeként azt kell írnom, hogy azt a szintet sem ugrotta meg, mint edző.

Előzmény: peli_w (1097)
mögb Creative Commons License 3 napja -1 1 1098

Teo ment (Pakson nagyon gyorsan megégett). Potocnik távozásának MINDENKI örült. Ziga egy zsákutca volt...

 

 

 

Előzmény: peli_w (1097)
peli_w Creative Commons License 3 napja 0 2 1097

Azzal a részével, hogy bizony jöttek ide magyar játékosok, egyetértek.

 

Nekem ami még fájó, azon túl, hogy Sabi vagy Hene ilyen pesti utánpótlás csapatoknál dolgoznak, meg az általunk megtalált majd 'elüldözött' sikeredzők is máshol dolgoznak miközben nálunk tavaly konkrétan nagyon nagy részt az edzőn és az ő légiós választásán bukott a szezon, hogy sok év után már nincs köze a csapathoz Zsebe Ferinek (nagyjából tudom a sztorit), Németh Istinek nem is volt, Fodor Geri máshol dolgozik, Rudi 'csak' szurkoló..de mondhatnék más körmendi játékos legendákat, akinek lehetne minimális köze a klubhoz. Vavra? Lóri most, hogy visszavonult, megkerestük? stb.

 

Nem kellene mindenkinek a klubnál, a klubért dolgozni, de jó lenne ezekből a nevekből 1-2-öt legalább ott tudni..

 

Miközben (és semmi bajom Kozmával tényleg, szurkolok neki - a jelenség miatt írom!) egy olyan srác az ügyvezető, aki a 90-es évek nemzetközi menetelésénél nem is élt, az utolsó bajnoki címünk idejében valószínűleg még olyan pici volt, hogy tv-n se látta, az utolsó kupagyőzelmünk idejében meg gondolom kamaszként nagy Falco drukker volt, tippre.

Előzmény: mögb (1096)
mögb Creative Commons License 3 napja 0 3 1096

Van körmendi szakember...

1. Sabi. közönség részéről megkiabált, elüldözött leköpködött

2. Hene közönség részéről megkiabált, elüldözött leköpködött

3. Fodor Peti. 20 éve nem volt edző elsőcsapatnál, szerintem nem is akar

4. Putesz. Mondjuk Ő itthon van, de Bebessel a viszonyokat ismerjük

 

Játékos:

Doktor Peti világot nem váltotta meg azóta sem... minden évben másik csapat.

Németh Ákos idén vált. Egyszerűen a fiatal szabály miatt nincs helye

Golomán Gyurika aki 16 éves kora óta nincs itthon, egyértelműen tudom, hogy bármennyi pénzed lenne nemzetközi nélkül nem jön haza

Molnár Marci, akinek én is örültem volna, de ilyen-olyan okok miatt nem jön.

 

 

Ne kezdjük, hogy ide nem jön senki, 2014 óta a következő magyar játékosokat igazoltuk, akiknek mindenki ugrált örömében , hogy sikerült leigazolni: 2014-es Tóth Norbi!!! (nem a tavalyi), Lakosa, Horti, Csorvási, Halász Ákos, Mócsán Bálint... Még lehet van is akit kihagytam

 

Nem tudom, nem vagyok ismerője a dolgoknak, de idén biztos hogy nincs annyi pénz, mint a vírus előtti időkben

Előzmény: Bandre (1092)
peli_w Creative Commons License 3 napja 0 2 1095

Jó amit írsz, közben Teo Egerszegen, Potocnik Szolnokon épít csapatot (Potocniknak tavaly meglehetősen jól is sikerült), míg mi többek között azért nem indulunk nemzetközi kupában és így nem vagyunk vonzóak akár egy Golománnak sem, mert például a tavalyi évben a teljesen kezdő Zsiga válogatott légiósokat, láttuk, mekkora sikerrel.

Előzmény: Jay-X (1094)
Jay-X Creative Commons License 4 napja -3 2 1094

Ez ennél összetettebb probléma szerintem. Van X pénz, el lehet szórni két sztárra és/vagy exkörmendire plusz 9 kutyaütőre, de az a két sztár miért jönne most? Kilőttük magunkat a nemzetközi kupa rotációból, lehet hogy évekig nem kerülünk vissza. Minek jönnének, ha az ő pénzük miatt gyengék vagy 16 évesek lennének a csapattársaik? Ha most leigazoljuk 3 légiós pénzén a Golománt, akkor kit teszel fel mellé a pályára? Nem látom azokat az ifjoncokat, akikkel versenyképes lenne a csapat.

 

Most szurkolni kell annak, hogy egyszer meg lehessen csípni egy Zollner vagy Teo szintű valakit, akivel újra dobogón lehet lenni. Jó szem és jó ügynökök kellenek, olyan játékosokkal akiben van potenciál. Ez nem lehetetlen, látva hogy Lemon az NBA-t járta meg utánunk, Perry meg az Euroligában, Bradford meg az Eurocupban fog játszani jövőre.

 

Amúgy szerintem a szponzoroknak meg vannak helyezési elvárásai, és akár attól függő kifizetései is, de ezt persze nem tudhatom konkrétan.

 

 

Előzmény: Bandre (1093)
Bandre Creative Commons License 4 napja -3 5 1093

Nincs olyan, hogy nem tudjuk megfizetni, ez a lényeg. Nem érdekel, mennyibe kerül. Ha drága, nem hozunk annyi légióst és kész. Inkább több helyit/magyart nézek mint egy rakat légióst. Induljunk ki abból, hogy ebben az esetben gyengébb lenne a csapat. Mennyi lenne helyezésben a különbség? Mondjuk az alapszakasz végén nyolcadikok lennénk és nem ötödikek? Ki a tökömet érdekelné? De legalább nem más magyar klubokban nézegetném a körmendieket.

 

Bebest védeni meg..., mindjárt elhányom magam. Nem lenne csapat Bebes nélkül. Ühüm. Ahhoz előbb szét kellett baszni mindent, hogy aztán nagy megmentőként színre léphessen. Most már valóban tőle függ minden.

Előzmény: mögb (1091)
Bandre Creative Commons License 4 napja -2 0 1092

Ha nem jut eszedbe egy sem, nézz utána.

Előzmény: mögb (1090)
mögb Creative Commons License 4 napja -2 3 1091

ez nem a felállás kérdése, hanem pénz és a szereplés. Az hogy idén indulnak nemzetköziben, mi meg nem fogunk. Pénz tuti nincs annyi, h mi meg tudjuk fizetni jelenleg...

Lehet szeretni, nem szeretni Bebest de egyelőre miatta van csapat. Azt meg senki ne mondja, hogy nem jön ide senki, mert jópár játékost le tudtunk igazolni az elmúlt években. pénz is volt rá. most  valószínűleg nincs

mögb Creative Commons License 4 napja -1 2 1090

Mesélj.... hol?

 

 

Előzmény: Bandre (1084)
Jay-X Creative Commons License 4 napja 0 4 1089

Úgy értettem, hogy ha a top pénzt kapná itt is, ott is de a körmendi top pénz fele a szombathelyinek, akkor elég lenne a másik felállás, hogy minket válasszon? Mert szerintem nem.

Előzmény: Bandre (1087)
Basketballada Creative Commons License 4 napja 0 3 1088

Számomra szomorú nap ez. Nem mint ha már túl sok illúzióm maradt volna, de azért hogy Golomán György Magyarországon játzik, és nem Körmenden, ráadásul épp a Falco játékosa lesz, hát nem vidám dolog...

 

Más, de az is elég gáz, hogy a bejelentésénél egyszer sem sikerült leírni azt, hogy Körmend. Pedig azért lett volna miért. De hát ez sem véletlen.

Bandre Creative Commons License 4 napja 0 3 1087

Nem. Mert akkor légióshelyet áldozunk be egy körmendi gyerekért. Miért olyan elképzelhetetlen ez? Baszki, a Falco is külföldi légiós helyett hozza Golománt. 

Előzmény: Jay-X (1086)
Jay-X Creative Commons License 4 napja -3 1 1086

Tegyük fel, hogy más a "felállás". Ha a pénz feleannyi lenne mondjuk, mint Szombathelyen, akkor nem ugyanez történne?

csabi.kmd Creative Commons License 4 napja 0 1 1085

Értem amit írsz, meg igazából egyet is értek vele, de őszintén; ez mióta van már így? 10 éve? Vagy már több? Van esély arra, hogy ez egyszer ne így legyen? Most azt ne mondja már senki, hogy üljenek le a felek és tegyék félre a sértődéseket, mert ez soha nem fog megtörténni. Akkor mi a megoldás? Az, hogy minden éven ezen morgolódunk, sok értelme nincs.. Tényleg kíváncsi vagyok rá, hogy mi lehet a megoldás..

 

 

Előzmény: Bandre (1084)
Bandre Creative Commons License 4 napja -1 6 1084

Ja. Szurkolunk noname légiósoknak, miközben a mi gyerekeink más magyar csapatokban játszanak. Kinevezünk ügyvezetőnek egy 24 éves szombathelyit. Külföldi, sehol nem jegyzett edzőket foglalkoztatunk, miközben tele az ország körmendi szakemberekkel. Elmegy mindenki a büdös picsába. 

Előzmény: ptbbtb (1083)
ptbbtb Creative Commons License 4 napja 0 2 1083

Amíg a klubnál a jelenlegi felállás lesz, addig ő nem fog Körmenden játszani, ez teljesen egyértelmű.

Előzmény: Bandre (1082)
Bandre Creative Commons License 4 napja 0 5 1082

Egyértelműen onnan Golomán Gyuri hiányzik... Tragédia, hogy nem hozzánk jön haza. 

Előzmény: realfan (1081)
realfan Creative Commons License 4 napja 0 1 1081

"De a 4-es posztra egyértelműen Krivacsevicset hoztuk. Neki Durázival párban kell megoldani."

 

Pont itt a baj, hogy ezt még mindig nehéz elfogadni. Ugyanis ez most olyan szituáció, mint a South Parkban, amikor Kenny McCormickot bízták meg azzal, hogy hatástalanítsa az elszabadult tolókocsira szerelt bombát - néztük, néztük, szurkoltunk Kenny-nek, de mindannyian tudtuk, hogy mi lesz belőle.

 

Egyelőre nem látom azt, hogy miért ne borulna fel a szerkezetünk legalább a meccsek felére. Krivacsevics esetében ilyen magasságú fehér négyes utoljára abban a korban volt a magyar bajnokságban, amikor Ivkovics és Bukva centerpárost alkotott. Azóta ha a színvonal nem is, a tempó emelkedett. Hogy pont ő lenne a kivétel és lábbal ott lenne hátul? Legyen így! Durázi posztalanságáról már írtam többször, felesleges belemenni. Na szóval ha ők ketten kitöltenék a meccsek legalább 85%-ban a négyes posztot, abból úgy nagyjából október második hetében lesz felfordulás. Ha meg mezőnyembereket tolunk be két kézzel újra a palánk közelébe, szintén. És akkor ez még csak a csapat felépítése, a minőségről szó sem esett.

 

De cáfoljanak rám/ránk!

kendeffy Creative Commons License 4 napja 0 0 1080

Alapvetően igazad van. De a 4-es posztra egyértelműen Krivacsevicset hoztuk. Neki Durázival párban kell megoldani. Vagy bejön, vagy nem. Miután leigazoltuk őt, semmi értelme nem lett volna amerikai 4-est hozni, a két magyar 4-es mellett. Balogh Máté meg szerintem megkapja 5-ös poszton Tóth Norbi perceit és az U23-as kvótán főleg Takács Kristóf lesz.

Előzmény: kwest (1077)
mögb Creative Commons License 4 napja 0 0 1079

Teljes egészében egyetértek. Sztem egy emberke hiányzik az első féidőből. Balogh Máté. Akinek lesznek percei... Kiskriva sztem amúgy alapvetően 5ös inkább. De én tévedtem. 

Előzmény: kwest (1077)
Bandre Creative Commons License 4 napja 0 0 1078

A honlapon a legfrissebb bejegyzés még mindig az az interjú a ciprusival, amelyben többek között azt fejtegeti, mennyire kell egy sikeres csapathoz egy igazi négyes... 

Előzmény: kwest (1077)
kwest Creative Commons License 5 napja 0 6 1077

Én is egy kicsit.

 

Abban egyetértek mögb kollégával (Go Pack, Go!), hogy a légiós-színvonalat könnyedén lehet hozni és felülmúlni.

 

Úgy néz ki, hogy kész a csapat. Amikor bejelentettük az első két légióst, egy kicsit lefagytam, de aztán továbbgondolva a dolgot, jó iránynak láttam. Hozunk egy olyan irányítöt aki a senior szezonjában, aztán Európában is harminc perc felett átlagolt, szinte végig a pályán volt, és egy ide-oda pakolható mezönyembert (Savic; az ő 'négyességéről' majd később). Center úgyis kell, lett is. Semmi más nem kellett volna csak egy, a lehetőségeinkhez képest extra - vagy mondjuk úgy, hogy használható - négyes, ezzel így egész jól el lehetett volna lavírozgatni ebben a bajnokságban.

 

Más lett az út, hoztunk még egy kicsit. Különösebben nem értek a kosárlabdához, de azért csak követem néha-néha, úgyhogy lenne néhány naív felvetésem.

 

Az első iyen globális. Nem látom, nem érzem azt, hogy a bajnokság színvonala emelkedne, sőt, egy kicsit inkább a másik irányba megy. Nyilvánvalóan mindig megvannak a költségvetési korlátok, fogalmam sincs, hogy ebben a tekintetben hogy állunk, voltak nemrég szezonjaink top3-as költségvetéssel, most valószínűleg nem ez a helyzet. Viszont versenyképesnek lehet lenni - ez nálunk jelentse azt, hogy menni a négyért - ha két feltétel fennáll. Az első az, hogy komolyan vesszük, szerintem ez nálunk nem kérdőjelezhető meg. A második meg az, hogy van egy olyan keretünk, ami posztra megvan, és nincs fejfájás abból, hogy milyen lyukakat kell betömni. A Szolnok például tavaly maradéktalanul teljesítette ezeket a feltételeket és többet hozott, mint olyan csapatok, akik jobban el voltak engedve.

 

Hogy van ez most nálunk, nézzük kinn-bann bontásban.

 

Kinn: 1-3 ra van a két amerikai, Mócsán, Fepu, Savic. A lista nem teljes, és az irányítóposztot egy kicsit külön kell kezelni. Van emellett egy fiatalszabály, a logikus az, hogy ennek a húsz percnek a nagy részét Kristóf fogja megkapni. Nincs Ákos (aki ugyanezeket a posztokat vinné amúgy is) és Durázi. Ez annyit jelent, hogy 2-3-ban már úgy megvolt az egészséges tumultus, hogy még nem volt itt White. És nyilván nem fogjuk azt csinálni, hogy a két amerikai egymást váltogatja, az teljesen felesleges. De mindegy, ez a kisebb probléma (még esetleg annyi, hogy a szépen hangzó fiatalkoncepcióból ez egy kicsit elvesz, Kiss Matyi és Kenéz Csabi akkor fog pályára kerülni, amikor már mossák fel a csarnokot és a takarítónő szúrós szemmel néz rájuk).

 

Benn: azt a felvetést azért nagyon nem értem, hogy amikor leigazoltuk Krivacsevicset, akkor egyértelmű volt, hogy majd ők fogják vinni a nágyest Durázival (persze, nem így van, mert Savic a négyesünk, aztán meg úgyis beugrik Fepu, azt mindenki szereti ((valószínűleg legnkább ő)). Semmi ellenszenv, én szeretném a legjobban, hogy Marko egy stabil, jó csapatban használható alapember legyen, de hát nem biztos, hogy így tűnt az előző két szezonban. Durázi egy szituációs négyes, láthattuk, hogy nem az az erőssége, hogy megakadályozza azt, hogy megegyenek minket a palánk alatt. Savicról meg csak meg kell nézni a videőkat, egy nagyon hasznos játékos lehet, aki sokat tol a csapaton csak nem itt, hanem ennél kijjebb. Nem hiszem el, hogy ennyire rövid a memóriánk és nem láttuk, hogy mi történt tavaly.

 

Én egy kicsit morcos vagyok, hogy a fent említett két feltétel közül az egyiket kapásból kilőttük, de ez lesz a csapatunk, ugyanúgy leüvöltöm értük az arcomat, mint bármelyikért évtizedek óta.  

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!