Van új edzőnk ez rendben van. Valaki igazán leírhatná, hogy ki tárgyalt vele és az elmúlt időszak új igazolásaival és milyen felhatalmazás alapján. Amit eddig lehet tudni, hogy a csapat tulaja jelenleg a Körmend múltja Jelene Jövője alapítvány ahol van egy kuratóriumi elnökség akiknek kb közzük nincs a kosárlabdához. Van egy ügyvezetőnk aki biztos nem dönt egyszemélyben. Állítolag van valami szponzori kör akik fél év alatt sem tudtak egymás között megegyezni, emlegették Zsebét, de senki nem tudja miért kezdett sok év után meccsre járni, azért,mert szerepet szánnak neki, vagy hirtelen lelkes rajongó lett. Itt az ideje, hogy tisztán lehessen látn mi miért történik.
bámelyik korrekt paksi megerősíti -függetlenül attól hogy tényleg elcsúszott minden szempontból a paksi munkája-ez objektív számszerű tény- hogy az egyel ezelőtti (teo alatt is regnáló)paksi berendezkedés egy nagyon destruktív,frusztrált,szélsőségesen toxikus rossz értelemben vett eredménykényszeres munkakörnyezet volt.Bedarált az rengeteg sokkal többre hivatott(máshol addig vagy azóta jobban szereplő) magyar játékost,ifistát,légióst,és edzőt is.
abból a korszakából remélhetőleg nem kell kiindulni.
én dusan bulutnak(vagy valami big3 nagymenőnek) jobban örülnék ha mindenképpen 3x3 világsztárt kell igazolni:D csak Ő nem lenne magyar:)))
Hogy ebből a feelgood sztoriból és pozitív hsz-ből hogy sikerült megint eljutni a Körmend - Falco ellentétig meg a falcos kisebbségrendű érzésekig... passz.
lehetne, hogy minden évben mi rendezzük meg az U16 vagy U19 döntőt és aköré felhúzni egy eseményt, lehetne a városi bajnokság döntő/helyosztó napja köré felhúzni egy kisebb fesztivált, lehetne valamit csinálni télen is teremben (válogatott szünetben?), lehetne szeptemberben valami kisebb szezonzáró és ezeket EGYBEN marketingelni, Körmend a kosárlabda városa stb.
Nem tudom ezt az egészet más szóval jellemezni, mint, hogy SZÍVMELENGETŐ!
Helyi 18-20 éves srácok, akik az utánpótlásban kosaraznak vagy kosaraztak sok sok energiát és szabadidőt rááldozva lelkesedésből létrehoznak valamit, mert ők már az a generáció, akik nem élhették meg a strandkosarat. A fórum szerintem 90% 35-40 felett van, szóval itt mindenki tudja, milyen hangulat volt régen a Rába parton.
Valahol nekem ebben a sztoriban jön vissza az, milyen volt Körmenden a 90-es években felnőni és mit jelentett a kosárlabda.
Nagyon szurkolok, hallva, hogy mennyi mindenki melléjük állt, kétségem sincs benne, hogy sikeres lesz az esemény már elsőre is, másodikra pedig tanulva a gyerekbetegségekből még jobb.
Hatalmas grat a srácoknak!
Amúgy ez kellene, Körmend brandje 'A' kosárlabda, lehetne évente 5-6 event, amiből 1 a Streetball és 1 a strandkosár és a megyéből (Írtam róla korábban ;) de akár országos szinten is aki akar, egyikre, másikra el tudna jönni. Az új városvezetés gondolkodjon ezen is, most van ez júliusban, van a Streetball augusztusban, mit lehetne még felhúzni.
Nagyon beindultak a bejelentések a többi csapatnál. Remélem mi nem minden áron szeretnénk belemenni licitháborúba, közepes képességű magyarokért, akiket 10 percig sem lehet a pályán tartani…Persze ettől még nagyon jó lenne erősíteni, főleg palánk alatt, de még egyszer mondom nem minden áron.
mondjuk 1-2hete meg az volt a meggyőződés hogy kovács benét nem bírjuk hozni mert ránkmeccsel az skc.
emellett Omenaka elég hajmeresztő dimenzióugrás(még pletykálni is)
jöhetne lassan egy ködoszlató kommüniké (vagy az edzővel együtt akarják csak?!) ami alapfogalmakat helyre tesz, mert meglehetősen nagy a szórás elvárásokban.
Az látszik, hogy máshogy látjuk Omenakát. Nála a faultok az egy komoly tényező. A legjobb szezonjában volt meg az 5 faultja 34.8 perc alatt és ahogy nézem a külföldi statjait, ebben egyáltalán nem változott. De nem csak a faultok miatt gondolom úgy, hogy az, hogy Omenaka nálunk (vagy bárhol máshol) 32-35 perceket játsszon kb. egyenletes teljesítménnyel, az szerintem nem opció, csak egy vágyálom.
Ő ott lehet jó, ahol egy bő keretnek aktív, 15-25 perces tagja. Nekünk szerintem közel sem lesz annyi pénzünk, hogy ennyi játékpercért ennyi pénzt fizessünk. Sajnos nincsenek a piacon 10+ perces magyar centerek, akik a mi ajánlatunkat várják és Omenaka mögé jók lennének.
Mindenki hajlamos arra, én is, persze, hogy egy-egy igazolásnak örül(ne), de minden igazolásnak van alternatív költsége, amire szeretünk nem gondolni a bejelentés pillanatában.
Ennél persze talán fontosabb is, hogy ha komolyan gondolkozik a klub ilyesmi igazolásokban, akkor talán tényleg valamivel jobban állunk anyagilag.
Ha Omenaka csak Pippiras+Vuckovic bére akkor szó nélkül hozni kellene.(meglepődnék ha annyira olcsó)
Az idei csapat a két hátvéd légióssal+Omenakával szerintem meggyőzőbb lett volna mint a két magas légióssal.
Az azért ne hozzunk 30+perces extra magyar centert mert ár-érték arányba lehet hogy drága,az nekem inkább megmosolyogtató mint reális ellenérv.
Aki jól számol permutációkat kiszámolhatja hányszorosára növeli(de inkább minőségben javítja) a felrakható két magyar variációkat egy Omenaka érkezése.
Inkább az a gond hogy az ára miatt nem lenne azon hogy magyar érdemi légióshely “megfogva”.
ertsd Omenaka+3 légiós vagy 4légiós(akiből az egyik ha extra center akk nyilván drága) gyakorlatilag egál.Nyilván a “két magyar“ variáció-permutáció nőne(hajaj),de hogy ez mennyire döntő faktor azt még nem látjuk előre,max sejtjük.
Omenaka leigazolásának nem örülnék. Nem azért, mert ne lenne jó játékos ezen a szinten. Ráadásul ismert, kedvelt. De ár-érték arányban szerintem nagyon rossz lenne számunkra.
Ő jó eséllyel Pipiras és Vucskovics együttes béréért írna alá nagyjából. És akkor van 1 centerünk. Az elmúlt két szezont úgy húztuk le, hogy a 14 csapatos mezőnyben abba az összesen 2-3 csapathoz tartoztunk, akiknek csak 1 centere volt és Carter óta az az 1 center is olyan idézőjeles. Illetve majdnem minden poszton nem csak az élmezőnyhöz képest centikkel és kilókkal le voltunk maradva. Ha jönne Omenaka, akkor gondolom úgy terveznénk, hogy a 199 centijével Gáspár lesz a cserecenter... Ha meg hozunk egy légiós ötöst (aki mondjuk nem Cakarun :) ), akkor melléje hozni Omenakát ilyen költségvetéssel az már a bűn kategória.
Omenakát állítólag megkerestük, nyilván más is, Szolnok + Alba + Paks is.
Alba valószínűleg Filipovics leigazolásával kiszáll a versenyből.
Szolnokon a BL vonzó, de Vidin távozása arra enged következtetni, hogy azért ott sincsen kolbászból a kerítés. Plusz oda elvileg Molnár Marci már rég elígérkezett.
Paks ajánlatával versenyezni mi nem tudunk, de a reménykedést ráérünk akkor feladni, ha valaki hivatalosan bejelentette :)
Természetesen én is a realitás talaján maradva kezelem a hírt/pletykát, nem élem bele magamat, de már annak is örül az ember, ha ilyen játékosok nevét hallja, nem Peringer féléket.
Aztán lehet marad külföldön, de mivel itthon új, 2 magyar a pályán szabály lesz jövőre, valószínű itt annyit kér, amennyit akar, annál többet meg kint se nagyon kapna.