Keresés

Részletes keresés

Scholl4 Creative Commons License 2007.07.14 0 0 628
Az alkalmilag megjelenő csótányokkal szemben a bábolnás ragasztós csótánycsapdát (biostop, megfoglak-b) tudom ajánlani ezzel elfoghatók a bejutó egyedek valamint szépen mutatja a lakásban az esetleges kritikus pontokat.
Hosszú ideig hatásos, egyéni védekezésre, de főleg megfigyelésre nagyon jó.

Mi a gélt elsősorban azokon a helyeken használjuk, ahol a permetezés nem javasolt (konyhaszekrény- ételek környéke), nagy előkészületet igényel (zsúfolt helyeken, öltöző) illetve a permetezőszer nyomot hagyhat (pl lambéria, sötét szinű bútorok, kényes szinű festések). A gél minden szempontból veszélytelen, adódik ez egyszer az imidakloprid hatóanyag alacsony toxicitásából és mindössze 2.1%-os koncentrációjából (a gél többi összetevője egyszerű csalogató és vivőanyag). A legfontosabb viszont hogy a permetezéssel ellentétben itt semmi nem jut a levegőbe, nincs szag, nem kell szellőztetni, és sosem fog az ember érintkezni a gélpöttyökkel - jó esetben még az elhullott csótányokkal sem ezek ugyanis gyönyörűen eltakarítják egymást így teljesítve ki a hatóanyag "dominó effektusát". Azt azért nem árt tudni hogy ez bár hatóanyagtartalma miatt szabadforgalmú lenne, a kijuttatási technológia miatt (csak gélkihelyező pisztollyal lehet kijuttani optimálisan, ami nevetséges de 20.000Ft-tól kezdődik) elvileg csak szakképzett személy vásárolhatja.
A gyártó 4-5 hónap hatástartamot ír, ami tapasztalataink szerint a gyakorlatban lényegesen rövidebb idő, a poros gélpötty a csótányt már nem érdekli.

Nem ajánljuk a gélezést önállóan a következő esetekben: azonnali mentességre törekvés esetén, nagy alapterületű és nagy belmagasságú épületekben, csarnokokban (vonzó hatás kevésbé érvényesül), erős fertőzöttség ("elindul a fal" :) ) esetén, valamint olyan helyeken sem ahol korlátlan mennyiségben talál magának más táplálékot a csótány és/vagy általánosan rossz higiéniai körülmények között. Ilyenkor csak mint kiegészítő módszer jöhet szóba.Előzmény: d_p (626)
szilva Creative Commons License 2007.07.12 0 0 627
Valamikor a múltban én is kérdezősködtem itt csótányok miatt. Nos, az lett a megoldás, hogy jött egyszer egy (talán 4. kerületi) rovarírtó társaság arra felénk (Csepel) és ügyfeleket próbált gyűjteni. Nos, végül szerződtünk velük, egy évre a szerződéskötés 1000 forint, és minden írtás 800 forint, amit negyed évente végeznek. Vállalták, hogy ha gond lenne (előkerülnek a rovarok), akkor garanciában visszajönnek.

Már az első írtás után is jelentős javulást tapasztaltunk (elvétve találkoztunk csak 1-2 kómás egyeddel) a korábbihoz képest (háztartási rovarírtók, csótánycsapdák használata). A második után teljesen eltűntek a dögök, a fújás után néhány héttel előkerült 1-2 példány, így garanciába visszahívtuk őket, amikoris zselés kezelést alkalmaztak. Azóta egyetlenegy csótányt nem láttam otthon, pedig ez már emlékezetem szerint több, mint 2 éve volt (az éves szerződést 2x hoosszabbítottuk meg). A társaság teljesen korrekt, mindig előre közlik az időpontokat, hogy mikor jönnek, és tényleg jönnek is (mi szoktunk elfelejtkezni mindig az odőpontokról:)). Soha nem kértek a szerződött összegeken kívül semmit, a garanciában kijövést is a legkorrektebbül kezelték (természetesen ingyen).

Ha belegondolok, hogy előtte mennyi Morteint és hasonlót fújkáltunk szét, és az mennyibe került, én mindenkinek csak javasolni tudom az ilyen megoldást. Ha valakit nagyon érdekel, talán elő tudom kotorni az elérhetőségüket.
d_p Creative Commons License 2007.07.11 0 0 626
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy a korábban említett Maxforce IC White gélt hogyan érdemes kihelyezni. Az világos, hogy nem szabad rá/a környékére más irtószert permetezni, mert az távoltartja a csótányt, ennek pedig az lenne a lényege, hogy elfogyassza.

Ebből én úgy értelmezem, hogy átmenetileg akár nőhet is a csótányok száma, mert ami eddig nem jött be a lakásba, mivel az ajtónál/repedéseknél/sarkoknál nagyobb mennyiségben permeteztem, ott most bejön. Ez így van-e, és lehet-e ez ellen valamit tenni?

A géltől milyen távolságra érdemes a hagyományos permetezőket használni, hogy lehetőleg ne jöjjön túlságosan be, de a gélhez még hozzájusson? (Pl. ajtó közelébe tenni, tőle fél méterre permetezni; repedésbe tenni, alatta/fölötte permetezni stb.)

Mennyire veszélyes ez a gél? Közösségi helyiségekben - tipikusan szemétledobó, illetve folyosó - kihelyezhető-e? Abból, hogy szabadforgalmú, úgy gondolnám, hogy igen, de azért biztos akarok lenni benne, nem tartozik-e valami olyan veszélyességi kategóriába, ami miatt ezt nem lenne szabad/ajánlott.

Érdemes-e (konyhai/fürdőszobai) szellőzőbe tenni (és utána a szellőzőt valami sűrű szövésű szövettel letakarni)?

(Jelenleg a lakásban leginkább alkalmanként fordult elő csótány, a rendszeres permetezéssel viszonylag jól távol tarthatóak, de szeretném az előfordulásukat a lehető legjobban minimalizálni. Épületszinten is szokott irtás lenni, de mivel nagy épületről van szó (kicsit több, mint 200 lakásos), így a teljes kiirtás valószínűleg nem túl esélyes gyakorlati akadályok miatt; ezért legalább a környékemen szeretném minimalizálni a számukat.)

köszönöm,
Péter
Előzmény: Scholl4 (616)
Scholl4 Creative Commons License 2007.06.29 0 0 625
csótányirtás

Linkelést asszem még gyakorlnom kell...
Előzmény: Scholl4 (624)
Scholl4 Creative Commons License 2007.06.29 0 0 624
A K-Othrin 2.5 FW egy régi, jól bevált rovarirtó koncentrátum.
Hatóanyaga: 2.5% deltametrin, ez egy fotostabil piretroid, emberi szervezetre alig veszélyes szer. A csótányokra annál inkább! :)

Cégünk oldala továbbra is:
Előzmény: 20Volt (620)
Scholl4 Creative Commons License 2007.06.29 0 0 623
Valóban blatta orientalis, keleti vagy ismertebb nevén konyhai csótány.
Becsüld meg a jószágot, hazánkban szinte ritkaságnak számít a sokkal gyakoribb német csótány mellett. :)
Előzmény: Ádyka (619)
20Volt Creative Commons License 2007.06.27 0 0 622

Na a szer bevált. A csótányok hullanak, mint a legyek. :)

 

Az irtás óta reggelente 150-200 tetem van a lakásban, egyenlőre várjuk, hogy ez a szám csökkenjen. A szakember állítása szerint 30 éves pályafutása alatt ilyet még nem látott...

 

Igyexem fotót csinálni.

Előzmény: 20Volt (620)
PETYUS Creative Commons License 2007.06.25 0 0 621
> Csótány ez ugye???

Igen, blatta orientalis, keleti csótány.
Előzmény: Ádyka (618)
20Volt Creative Commons License 2007.06.25 0 0 620

Üdv mindenkinek!

 

Szerencsére csak munkám során (lakás/épületfelújítások) kerülök kapcsolatba csótányokkal, de amit az utolsó munkánál tapasztaltam azt muszály megosztanom veletek:

 

 

 

A lötty ami a jószág alatt látszik a cucc, amit a rovarirtós ember szétfújkált/locsolt. K-OTTRIN 2,5 FW a neve, ki mit tud róla? Jó cucc? Az irtás MAXFORCE géllel kombinálva történt, nem tudom mennyire lesz hatásos a beavatkozás, lévén Váci utcai bérház tetőtérbeépítéséről van szó.

Ádyka Creative Commons License 2007.06.24 0 0 619

kep1kep2kep3

Szóval ezek a képek az előző hozzászólásomhoz!

Ádyka Creative Commons License 2007.06.24 0 0 618

Sziasztok!

 

Valaki mondja el nekem, hogy ez milyen állatka? A retyóban volt a sarokban. Kénytelen voltam megölni. Nagy volt és gyors. Muter aszongya hozza  a khemotoxot. Erre hozott egy majdnem tök üres flakont. Remek. Mondom ez arra lesz elég, hogy felidegesítsük. Kapott egy műanyag tálkát mikor elkezdett rohanni, ami részben átlátszó volt, és alá egy kis hypót!! 10 percig keményen küzdött, 15 percen belül meghalt. Az első 10 perc kínlódásáról videót is csináltam. Durva milyen hangosan szedte a lábát. 20 év alatt ez az első ami bejött a lakásba. 7.kerületi bérház. Remélem nincsenek haverjai. Azért beparáztatott rendesen.

Az első képen még élt, így ült a sarokban.

A másodikon már a WC-ben van megdögölve.

A harmadikon, halott állapotban a padlón, ahol az elgázosítás történt.

Csótány ez ugye???

Köszi.

drdoktor Creative Commons License 2007.05.11 0 0 617
így van, egyszerre _minden_ lakásban kell irtani.
Előzmény: Scholl4 (616)
Scholl4 Creative Commons License 2007.05.10 0 0 616

Panelból is kiirtható a csótány, de ehhez nem árt ha a lakók mindegyikénél történik rendszeres irtás. A Góliát gél nagyon hatásos (talán a legjobb) csótányirtó gél, ára viszont nagyon magas. A Maxforce White IC hasonlóan hatásos, kedvezőbb árfekvésben, a domino effektust a csótányok közt mindkét termék tudja...

Csótányügyben várom kérdéseiteket itt a fórumon vagy telefonon is. 

Cégünk internetoldala: http://www.agrohydro.hu

Előzmény: SOS! (615)
SOS! Creative Commons License 2007.04.22 0 0 615

Sziasztok!

 

Decemberben költöztünk egy panel házba és a szomszédunk csótányos, de nagyon. Most költöztek ki áprilisba, azóta hozzá járnak, gondolom kaja kell a szemét dögöknek.

Olvastam a fórumon az Aventis GOLIATH nevű gélt. Szerintetek ez valóban  hatásos?

Nem tudom elképzelni, hogy egy panelból ki lehet írtani valaha ezeket az utálatos csótányokat, de valami megoldást akkor is kell találni. Ha van valakinek valami bevált ötlete, légyszi írjátok meg. Köszi

 

LaTorre Creative Commons License 2007.02.11 0 0 614
Kezdetnek itt egy írás:

http://csotanystop.hu/?a=csotany_megelozes

végig kellene nézned minden sarkot, minden illesztést, szigetelést, fal és padló találkozást, csöveket, ilyesmi, és azokat betömni tartósan. Nem egyszerű, persze. De jobb, ha megszűnik az élettere a lakásban.
Előzmény: Kükü (-)
carlos07 Creative Commons License 2006.03.13 0 0 613

Helló!

 

Volt most egy megbízásom honlapszerkesztésre. A kapcsolattartás során jó kontaktusba kerültem a céggel. Szóval, ha valakinek majd rovarmentesítésre lesz szüksége szerintem látogassa meg a http://www.abatox.hu címen elérhető céget. Igen korrekteknek tűnnek.

Geitenbeffer Creative Commons License 2005.08.19 0 0 612
Szia,

szerintem barmelyik DM-ben.

sok sikert
GB
Előzmény: Misfit (611)
Misfit Creative Commons License 2005.08.19 0 0 611

Sziasztok!

 

Meg tudjátok mondani, hogy a Bábolnás csótánycsapdát hol lehet kapni?

 

Köszi!!!

ARic Creative Commons License 2005.06.08 0 0 610

a júliusi költözés nem zárja ki azt, h. ti vittétek be őket. élhetnek már pár hónapja nálatok, de mostanra szoprodott el úgy, hogy látható legyen számotokra is... amúgy amerikai csótány petéből 5 hónap után kel ki az egyed

 

kerti budi nem valószínű. kaja, magas páratartalom és meleg kell nekik. tehát konyha (hűtő mögött/alatt, mosogató, tűzhely környékén pl.) csőrendszer, szellőző stb. a fő előfordulási helye.

Előzmény: Törölt nick (609)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.08 0 0 609

Ez nem valószínű, mivel tavaly júliusban költöztünk ide. Marad az, hogy el vagyunk átkozva:)

Illetve, marad egyelőre az, hogy veszünk gyilkolászó szereket, és ezzel megakadályozzuk, hogy elszaporodjanak.

Azt viszont nem tudom továbbra se, honnan jöhetnek.

Kerti budi van a ház közelében - szoktak ott csótik tenyészni?

A szomszédban nincsenek.

Rejtély.

Előzmény: ARic (608)
ARic Creative Commons License 2005.06.08 0 0 608

könnyen lehet, h. ti hurcoltátok be őket az előző helyről költözéskor:(

akár élő példányt, akár a lerakott petéket...

most kellene szakembert hívni!

Előzmény: Törölt nick (607)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.08 0 0 607

saját magamra reflektálok:

 

 2005.06.02. Megállapítottam, hogy a kertes ház csótányszempontból ideális hely.

 

Hehe.

 

Tegnap megjelent az első csótányunk... Egy világ dőlt bennem össze, oda a biztonságérzet: most már minden este enyhe gyomorgörccsel fogom felkapocsolni a villanyt a konyhában. Viszont érdekes volt, hogy a lakótársam, aki még nem látott csótányt, és a bogaraktól se kap sikítófrászt, mint én, ettől a darabtól igencsak megilletődött, és éjfélig csapkodta/kergette kifele a hűtő alól. Fél liter Domestos ráfújása után a csóti elkapható állapotba került...

 

Mindennek a lényege az, hogy a csótány Istennek ama csapásai közül való, amelyek ellen nincs védelem és orvosság; bele kell nyugodni, hogy a világ bármely szegletébe bújunk is, csótánypajti mindig ott lesz, mint egy hű társ... (lehet, hogy engem különösen szeret?)

 

Emeletes házakban milyen most a helyzet? Jó vagy rossz év van?

Előzmény: Törölt nick (598)
szilva Creative Commons License 2005.06.02 0 0 606
Sajnos az egyszerre írtás sem jön össze a házban, a közös költségből a közös helyiségeket rendszeresen írtják, de a lakásokban csak egyénileg lehet - erre sokan nem hajlandóak:(
Előzmény: ARic (605)
ARic Creative Commons License 2005.06.02 0 0 605

hát igen, a csapda nem irtószer, hanem "megfigyelőeszköz" - a lehetséges előfordulási helyeken még a fertőzés kezdetén jelzi a bogarak jelenlétét, vagy bizonyítja a kezelés sikerességét:)

el lehet érni teljes mentességet! megfelelő szer, megfelelő módszer, egyszerre történő kezelés v.mennyi lakásban, a továbbiakban pedig a megfelelő higiéniai és egyéb intézkedések betartása minden lakó részéről... hát ez legtöbbször nem jön össze...

800 Ft-ért nem tudom milyen szerrel permeteztek, de gyanítom, igen híg holmival, ami oda vezet, h. szépen hozzászoknak a dózishoz, és kiröhögnek

Előzmény: szilva (604)
szilva Creative Commons License 2005.06.02 0 0 604
A történethez hozzátartozik az is, hogy korábban ahol laktunk, ott elég jónak bizonyult a Bábolnai csapda és a Mortein alkalmazása. Itt, amikor először jöttek ki fújni, akkor elmagyarázták, hogy a csapda szerintük azért nem jó módszer, mert 10-15m messzeségből minden csótit idevonz, még a szomszéd lakásokból is, akkor is, ha amúgy nem jöttek volna errefelé. Úgyhogy azóta kidobáltam az összes csapdát, de nem tudom, mi lenne az igazán jó megoldás.
Előzmény: szilva (603)
szilva Creative Commons License 2005.06.02 0 0 603
Hát, éppen tehetek be képeket, engem olyan különösen nem zavarnak, de akkor már eléggé morcos lettem, amikor egyik este a szobámban ülve a számítógép klaviatúráján jelent meg egy keresztbesétáló csótány... A bajom az, hogy egyszerűen úgy tűnik, kiírthatatlanok.
Előzmény: Törölt nick (602)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.02 0 0 602

off

 

az előbb már elkezdtem egy hsz-t, de nem sikerült képet beszúrni.

lényegében azt akartam mondani, hogy nyugodtam írd ki magadból az "élményt":), képeket is tehetsz be, hátha könnyebb lesz. nekem annak idején sokat segített, hogy itt megnyilvánulhattam.

 

az a kép, ami az előbb lemaradt, a bizonyos lóbogár portréja - ő ugyan kerti fenevad, de lakásba is behatol időnként, ha gyilkolászni van kedve, mármint... ha a szobámban meglátnék egy ilyet, szörnyethalnék. a barátnőm már tapasztalt hasonlót - mámint lóbogár-behatolást - régebbi otthonában.

 

íme a szörny, ha sikerül megjeleníteni:

(nem sikerült, túl nagy lehet a kép; mindegy, feladom.)

 

 

 

Előzmény: szilva (599)
szilva Creative Commons License 2005.06.02 0 0 601
Nálunk havi 2 flakon morteint simán kifújhatsz, rendszeresen, akkor is vannak. Ez a "gázmesteres" cég tavaly valamikor keresett meg, már egy éve jönnek, minden negyedévben 1x, és egy alkalom kerül 800 forintba, ami szvsz a morteinnél nem drágább, sőt. És még így is az van, hogy 1.5-2 hónap után megjelennek a csótik:( Most volt először az, hogy beszóltem nekik 1 hónap után, hogy jöjjenek ki gariban, mert hemzsegnek a bogarak, erre jött a csóka és ezt a zselés kezelést alkalmazta. Amúgy teljesen normálisnak tűnik a társaság, és ez a mostani "utókezelés" is hatásosnak bizonyul. Úgyhogy egyelőre marad a rendszeres írtás.
Előzmény: Geitenbeffer (600)
Geitenbeffer Creative Commons License 2005.06.02 0 0 600
Amiota tavaly korbefujtam a kuszob elott meg a gangot a fal toveben Morteinnel, azota semmi...
Előzmény: szilva (599)
szilva Creative Commons License 2005.06.02 0 0 599
Dehogy nincs... Meséljek rémtörténeteket?:( Vagy majd inkább beteszek 1-2 fotót... Grrr:(
Előzmény: Törölt nick (598)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!