Keresés

Részletes keresés

BigBarracuda Creative Commons License 2015.10.19 0 0 789

Ha találsz egy jó szakit, ugyan lesz egy plusz költséged, de nyugodtan alszol. Én ismerek ilyet.

 

Előzmény: wolkow (787)
BigBarracuda Creative Commons License 2015.10.19 0 0 788

Sajnos azt még nem találták fel. Nem akarlak elkeseríteni, de csak felesleges pénzkidobás. Hívj egy jó szakembert és reklamálj  a közös képviselőnél. Folyamatosan.

Előzmény: wolkow (787)
wolkow Creative Commons License 2015.10.15 0 0 787

Sziasztok

 

A segítségeteket kérem, most vettem egy lakást kőbányán egy panelban....

Míg mutogatták a csótányok jelét sem láttam, miánt elkezdtem felújítani

megjelentek.... a konyha a fürdőszoba mellett van amit egy lemez panel választ

el a vízvezetékektől, mivel tudnám célszerűen leszigetelni a réseket ahol

bejutnak a lakásba!

 

előre is köszönöm

Törölt nick Creative Commons License 2015.08.30 0 0 786

De csak a csótányirtós. A szúnyogirtós nem.

Előzmény: Mr.Klausz (784)
Törölt nick Creative Commons License 2015.08.30 0 0 785

igen, ilyenkor az bőven elég. Ha látsz egyet akkor eltaposod, ha sokat akkor alaposan befújod azt a részt. Gyerek ne legyen a környéken, és szellőztetni. Ha van erkély, akkor ott utólag is befújkálhatod a dolgokat. A kiscsótikat irtod ilyenkor, amelyek lassabban szaladnak, és nem igazán látod szabad szemmel. Egyébként a megbolygaott bútorokból, meg úgy általában a bolygatástól menekülnek, hiszen megváltozik az addig számukra kedvező élettér. Telitalpas szekrényt, konyhaszekrényt, ágyat, szb pedig abba a házba ne. Ha mégis akkor olyat aminek az alján görgők vannak, és azt rendszeresen elhúzzátok-kitakarítjátok, odébb rakjátok.

Előzmény: Mr.Klausz (784)
Mr.Klausz Creative Commons License 2015.08.30 0 0 784

Köszi, tehát a RAID az ami jó lehet. 

Előzmény: Törölt nick (783)
Törölt nick Creative Commons License 2015.08.29 0 0 783

Nem fogsz találni. A csóti a patkánnyal együtt egy nagyon okos állat. :) Az irtás csak akkor tud hatékony lenni, ha hozzá lehet férni a rejtekhelyükhöz, vonulási útjukhoz, fészkükhöz. A szobába szétpermezeezz lötty szar se ér emiatt. Viszont a gélezés hatásos lehet nálad is mert azt megzabálják este, és megdöglenek mindenfelé félúton. Vagy kitehetsz kétoldalas ragasztót egy kartonlapra téve a vonulási utaknál, amibe belegyalogolnak, és beleragadnak mnt az egér. Sima papírbolti kétoldalas ragasztószalagot keress. A feromoncsapdás hülyeséget felejtsd el, mert az egész házból hozzád fog összegyűlni a nép, és még több lesz, mint előtte.

 

Esetleg kicuccoltok az egyik szobából a másikba MINDENT, azt rendberakjátok, és utána a másikat. De első a konyha legyen. Csótányirtós RAID-ből vegyél pár flakont, és azzal fújd is be a szekrények alját, ülőgarnitúrák belsejét ha elmozdítjátok. + keménytalpú cipővel a nagyoknak. A kis csótik szemmel alig láthatóak, de aki rutinos kiszúrja már a csápmozgásukról :) A RAID pont jó arra a célra amire most neked kell, ugyanis nagy dózisban gyilkol, és nem tud hozzászokni. De szórhatsz ki port is oda ahonnan később fel tudod seperni, felmosni.

 

Kicsit szar munka, de csak 1x kell megcsinálni, utána ésszel kell berendezni a lakást, ehhez jó segítség lesz a mostani elbontás, mert tudni fogod mit hogyan ne csinálj. (A mosogató alatti, szekrénybe zárt, "nem látszódó" kuka a legszebb gyöngyszem, igazi csótiparadicsom a sötétben, oszt csodálkoznak? Meg is érdemlik.)

Előzmény: Mr.Klausz (782)
Mr.Klausz Creative Commons License 2015.08.29 0 0 782

Köszi a választ! 

Ugyan a kérdésem nem ez volt :-) 

 

Nekem nem a teljes mentesítésre van szükségem, tehát hogy soha többé ne jelenjenek meg,  hanem arra, hogy a nagyából megdögöljenek, hogy neki lehessen állni annak amit Te is leírtál.

 

Egy közintézetben sem hiszem, hogy ilyen jellegű energia befektetést alkalmaznának. Ott ha megjelennek lefujják valamivel és kész. Nekem az a szer kell,  vagy az aki ezt megcsinálja. Mert akivel eddig találkoztam, az olyan hatékony volt hogy akár vizet is használhatott volna...

Előzmény: Törölt nick (781)
Törölt nick Creative Commons License 2015.08.27 0 0 781

Igen, úgy hívják, hogy akarat. Tök egyszerű. Vizet elzárni, szőnyeget kihajítani, MINDEN szekrényt elvinni egy hideg :) garázsba, és szétszedve kikapirgálni, lefertőtleníteni péláne az illesztéses réseiben.

 

A konyhabútort szintén (és főleg azt) eltakarítani ugyanoda a lakásból, a sütőt is. A lakás tök üres maradékát meg átnézni hol van rés, és befejezni a házépítést a panelgyárosok után... lefolyócsövek, strangok minden részét átnézni, szilikonnal, purhabbal bedolgozni.

 

Ha mindezt megcsinálod, akkor el fog takarodni egy idő után. Ha nem, akkor bármit is teszel, a csótik tapsikolni fognak a takarításért, de újra vissza fognak menni ugyanoda melegedni :) A gócpontot meg kell találni, életfeltételeiket megszüntetni. Szemétledobó van? Na onnan is ki kell ganézni mindent, hogy azt is folyamatosan fel lehessen mindenhol takarítani.

 

Eztuán csakis olyan bútort vigyél vissza aminek nincs lába, vagy ha van, akkor az minimum 10 cm magas, De tilos olyat ami a bútorlaposokra jellemző, aminél elöl egy léc van keresztben, ugyanis emögött egy csúcsszuper csótilakás lehet amit nem tudsz semmivel sem kitakarítani. Konyhabútornál is, sőt főleg ott. A mai bútorgyártás kritikán aluli ebből a szempontból, mindent csak a csilivili parasztvakításnak készítenek. Beépített bútort szintén kihajítani.

Előzmény: Mr.Klausz (780)
Mr.Klausz Creative Commons License 2015.08.27 0 0 780

Helló!

 

A következő ügyben kérem segítségetek:

Adott egy panel lakás, ami jelenleg nem lakott (be van bútorozva), sajnos a csótány fertőzöttsége hihetetlen mértékű.

 

Tudnátok ajánlani vagy valamilyen szert, ami elég "erős", ahhoz ,hogy kiirtson mindent a lakásból, és Magyarországon be is szerezhető (nem kell, hogy tartam hatása legyen, csak hogy a kezelés hatására megdögöljön minden)?

Vagy egy olyan szakembert, aki ezt az irtás elvégezné helyettünk?

Sajnos már sokfélével találkoztam, de nem igazán győz meg az, hogy semmilyen védőfelszerelés nélkül permetez valamit szét a lakásban egy olyan rovarra ami szinte kiirthatatlan (Eközben gyümölcsösökben, ahol élelmiszert termelnek, pedig szedés előtt 3-4 héttel is csak vegyvédelmi ruhában lehet permetezést csinálni)

 

Előre is köszönöm a segítséget, mert elég elkeserítő helyzetben vagyunk!

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.10.21 0 0 779

Mi lenne, ha kipakolnál mindent a fürdőszobából, és átnéznéd hol van lyuk a csövek mellett, csempéknél? Ha van valami szekrény annak a hátulján, alján stb szintén lehetnek, de még a mosógépben is. Ha kedvezőek az életkörülményei akkor élnek és virulnak, hiába irtják, vissza fog térni. A konnektorokon át is tud közlekedni, ha vezetékcsatornás. A konyhában szintén. ha ezer éves konyhaszekrény van, akkor az tutira hót dzsuvás, kész terrárium. teljesen ki kellene szedni, és a hátlapja mögött, az illesztéseknél is kiganézni, lefolyócsöveknél szilikonnal is körbenyomni, hidegvizes csövet szigetelni, hogy a pára ne csapódjon ki rajta. A mosogató is tele lehet, na az még egy szép csótiraktár, főleg ha a kukát is alatta tartod.

 

Ha fogsz egy széles kétoldalú ragasztószalagot és leragasztod olyan helyeken ahol sok tűnik fel, akkor egyszerűen bele fognak ragadni, mint a feromonos csóticsapdába. Ebbe a mikroméretűek is beleragadnak. Ha egy fóliára, vagy papírlapra teszed, tudod rakosgatni is. A csóti a sötétet, zajmentességet, vizes-párás helyet és a széthagyott kaját szereti. Ezeket szüntesd meg, és magától eltakarodik. Néha egészen meglepő helyeken bukkannak fel. A szellőzőkbe is tudsz belülről kétoldalas ragasztószalagot tenni, csak időnként cserélni kell, mert a por rászáll. Ha van ragasztós egérfogód azzal is operálhatsz, de akár az a lelógatható légyfogó szalag is tökéletes lehet a célra, az tutira megfog mindent ami belemegy.

Előzmény: Paksi Gábor (777)
G.Zoli Creative Commons License 2014.10.21 0 0 778

Szia.

A mostani új szerekkel ha konyhai vagy német csótány akkor egy ritkább esetben két kezeléssel ki tudjuk irtani. A sváb bogárral már más a helyzet mert az csak jön jön és jön :)

Előzmény: Paksi Gábor (777)
Paksi Gábor Creative Commons License 2014.10.21 0 0 777

Sziasztok! Egy 4 emeletes téglaépületben lakom. Körülbelűl 3 hónapja észleltem a konyhában és a fürdőben jó pár darab csótányt. Egy munkatársam ajánlott egy rovarirtót. Eljött, végigpermetezte a konyhát fürdőt és a spejzokat. Azt mondta, hogy ez egy 4 lépcsős írtás és az első alkalom után még minden hónapban egyszer fog jönni. 2 hét eltelt a kezelés óta és nemhogy kevesebb hanem több lett belőlük. Most már a szobában is napi szinten lefekvés elött 3-6 példány között találok. Felhívtam és azt mondta, hogy várjak még 2 hetet mert a búvóhelyekről jönnek elő. egy hétig bírtam és csak többet láttam. Megkértem jöjjön el ismét hamarabb. Megint végig permetezte alaposabban a lakást, megkértem, hogy a szobát is meg ahol észleltem még a jelenlétüket. Valamint gélezést is használt a konyhában pár helyen. Egy hét telt el azóta. Direkt nem mostam fel,nem nyúltam semmihez, de elöző nap otthon voltam este amikor is este 10 fele a konyhában és a fürdőben jó pár darabot láttam megint valamint a szobában is. Úgy gondolom nem teljesen hatásos az írtás, mert egyszerűen nem hiszem el, hogy a második kezelés után is ennyinek kellene lennie. Természetesen lehet tévedek, azért is irtam le a problémát, hátha egy szakértő tanáccsal vagy magyarázattal tudna szolgálni. Előre is köszönöm a segítséget!

Banyaci Creative Commons License 2014.01.30 0 0 776

Sajnos csak elméletileg. Gyakorlatilag csak azt várják, hogy elvigyük hozzájuk a közös költséget.

Előzmény: Big Barracuda (775)
Big Barracuda Creative Commons License 2014.01.28 0 0 775

Elméletileg ők a lakók érdekeit képviselik. Nem?

Előzmény: Banyaci (774)
Banyaci Creative Commons License 2014.01.28 0 0 774

Még jó is lenne, ha nem egy lakásszövetkezet intézné a ház dolgait. Egyáltalán irtatni sem nagyon akartak. Most, hogy még mindig vann bogár sem csinálnak semmit. Egyszerűen nem érdekli őket. Az elnök széttárta a karját és vigyorogva megkérdezte, hogy akkor most mit csináljon?

Előzmény: Big Barracuda (773)
Big Barracuda Creative Commons License 2014.01.28 0 0 773

A 763-as hozzászólásban keresd a mágust a csodaszerrel. :) Ő megmondja a tutit!

Előzmény: Banyaci (772)
Banyaci Creative Commons License 2014.01.27 0 0 772

Tegnapelőtt volt nálunk fújásos csótányírtás. Létezik, hogy ma azaz két nappal később virgonc bogarakat találjak ott, ahova befújtak? Mert találtam. Fölháborító. Nem csak én találkoztam velük, hanem a szomszédok is.

Törölt nick Creative Commons License 2013.12.09 0 0 771

oké oké :) maradjunk a fagyállónál

Előzmény: Big Barracuda (770)
Big Barracuda Creative Commons License 2013.12.07 0 0 770

Kis külömbség van az ablakmosó és a fagyálló között. Sebaj! Max. néhány részeg csótány mulatni kezd a hűtő alatt. :)

Előzmény: Törölt nick (769)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.28 0 0 769

Oké, egy kis téli ablakmosó folyadékkal, vagy valami mosogatószerrel előkezelem. A víz elpárolog, emez nem. Ha újra belecsöpög, újra feloldódik.

Előzmény: Big Barracuda (768)
Big Barracuda Creative Commons License 2013.11.27 0 0 768

Ha ezt a sok élőhelyet kiiktatnánk, megszünne egy szakma. Azér egy tippet adok. A hűtő alá, fagyállót javasolnék. A többi olyan mint a"Lenni, vagy nem lenni?" kérdés.

Előzmény: Törölt nick (767)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.15 0 0 767

Üdv mindenkinek.

Egy érdekes kérdés jutott eszembe. Az önleolvasztós, no-frost -os hűtők, (gyakorlatilag csak ilyeneket árulnak már) rendelkeznek egy kis víztartállyal ami a hűtőkompresszor fölött van, és ahonnan elvileg elpárolog a víz. Igen, és itt meleg is van, a víz meg tiszta :)

 

Mit lehetne beletenni, hogy a kondenzvíz ne legyen esetlegesen csótányitató? Mit lehet beletenni a fíztartályba ami víz hatására oldódik, és vagy megdöglenek tőle a dögök, ami azért nem túl jó dolog a hűtő alatt, vagy inkább ezer kilométerre menekülnek onnan. Ugyanez a wc tartályra is vonatkoztatható szerintem.

 

Másik érdekesség a mosdó, mosogató, kádak, központi lefolyók és ugye a wc szifonja ami vízzel csurig van. A mosogató, mosdó, kád könnyen bedugózható, viszont ott a túlfolyó amiről szeretnek elfeledkezni, meg arról is, hogy a mosdókon van zegzugos járat ami a gyártás "mellékjterméke" szóval a mosdók belseje csótánywellness.

 

Mit lehet a szifonokkal tenni?

 

Mi a jobb,  az ecet, vagy a hipó?

 

A kapcsolóüzemű tápok állandóan mennek, langymelkegek, melegek. (tv, asztali számítógép, laptopok, erősítők, szünetmentes tápok) ha ezeket áramtalanítjuk, akkor nem működnek, és kihűlnek.

 

A mosógépek is jó helyek lehetnek, igaz ott a kicsöpögő víz valószínűleg foszfáttal vagy egyéb adalékkal dúsított.

Big Barracuda Creative Commons License 2013.09.28 0 0 766

Nem fontos, már megvan!

Előzmény: irtas-sos (765)
irtas-sos Creative Commons License 2013.09.28 0 0 765

ja bocsi, a csodaszer összetételét elfelejtettem megadni! :)

Előzmény: Big Barracuda (764)
Big Barracuda Creative Commons License 2013.09.12 0 0 764

Tettem egy .hu-t, de nem lettem okosabb a csodaszert tekintve! Szóval titok?!

Előzmény: irtas-sos (763)
irtas-sos Creative Commons License 2013.09.09 0 0 763

van csodaszer. gyakorlatilag komplett társasházakból úgy tüntetjük el a csótányokat, hogy a lakások 20%-ba nem engednek be minket. de ugyanez a helyzet sütőiparban is.

 

Referencia van. csak komplett társasházakkal foglalkozunk országosan, egyedi lakásokkal csak Debrecenben.

 

nevem után tegyen egy .hu-t:) akit érdekel

Előzmény: Big Barracuda (759)
Banyaci Creative Commons License 2013.08.20 0 0 762

A szellőzőkkel nem tudom, hogy mi legyen. Szerintem innen menni kell... Költözni aztán az új helyen írtatni és végleg eltűnnek a dögök.

Big Barracuda Creative Commons License 2013.08.16 0 0 761

Gondoltam!

Előzmény: Big Barracuda (759)
Banyaci Creative Commons License 2013.08.11 0 0 760

Tetőn kazános. Most szedjük föl a padlószőnyegeket, minden rést tömítünk. A rdiátor mellett a icsik lazán vándorolhatnak.

Előzmény: PETYUS (757)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!