Keresés

Részletes keresés

outcyber Creative Commons License 2000.06.26 0 0 72
Én rokon szakmában vagyok érdekelt, miszerint teljesítménytúrázok. :) A kerékpározáshoz nincs tüdőm.
Az viszont igaz, ahogy neked a kerékpár, úgy nekem a túrázás sokat jelent. Igaz az előbbit sokkal gyakrabban lehet művelni, de azért egy over 50km túrára sokat kell készülni, mind fizikailag, mind lelkileg. Őszig elég jól betöltik a naptáramat az egyre növekvő nehézségű túrák.
Előzmény: Aarchon (71)
Aarchon Creative Commons License 2000.06.25 0 0 71
Hat csak belepofazok:))
1.5-2 eve nekem is ezt kellett atelnem...UJRA kellett kezdenem magam. Ha adhatok egy tanacsot: KEREKPAROZZ
Akor es ott ahol es amikor csak megteheted kerekezz. Rengeteg erot tud adni, ne sem hittem el, hogy mennyit. Hidd el, iszonyuan sokat segit.
ui.: meg 2-3 het es megint kezdek:))))(csak a bringat, hogy fogom illeszteni?)
outcyber Creative Commons License 2000.06.23 0 0 70

Tegyük fel, ledobod a kötöttségeidet és elkezded előről. Egy idő múlva a múlt utánad nyúl.
- Ezt még el kellene intézned! - mondja.
- De miért, hiszen én mást kezdtem, váltottam.

De ettől még ugyanaz vagy, csak más környezetben. Ha eddig betartottad a szavad, most sem lehet másként. Ezt a kötelezettséget nem lehet eldobni.

Mintha minden újrakezdődne. :-(

outcyber Creative Commons License 2000.06.19 0 0 69

Valaki azt mondta nekem, hogy bármit is csinált semmit nem bánt meg, mert a rosszból mindig tanult valami és legközelebb vigyáz rá, hogy ne csinálja meg újra. Ennek nagyon örültem, mert én is pont így gondolom, avval a különbséggel, hogy én sajnálom, hogy valamit régen elrontottam. Nekem nem elég az, hogy tanulok belole, sajnálom a fájdalmat, amit okoztam. Igazából egyszer történt velem ilyen, azaz egyszer csináltam olyat, amit nem lehet megbocsájtani. Több évig tartott, mire feldolgoztam.
Az lett a meggyőződésem, hogy ha valakivel igazságtalan vagyok és később ezt felismerem, akkor a rossz lelkiismeretem jobban bánt, mint az igazságtalanságom akit ért. Ezt hittem, hogy a velem történő igazságtalanságot könnyebb elviselni, mint a bűntudatot. Amikor a dolog megváltoztat téged is, de már nem tudod visszaforgatni az időt, nem tudod meg nem történtté tenni, semmit sem tudsz csinálni. Ez nem igaz. Amikor én éreztem úgy, hogy megbántottak, akkor az annyira fájt, hogy nem hittem, hogy a brazil szappanoperákon kívül a valóságban is van ilyen érzés. Bizonyára mindannyian ismeritek ezt. A logika ezt diktálja. Ismernetek kell. És ha visszaemlékeztek rá, akkor tudjátok, akkor úgy éreztétek, hogy ti vagytok a világon a legszerencsétlenebbek. Ezt éreztem én is. Most nem tudom eldönteni, hogy szerencsés vagyok-e, hogy majd 25 évig ezt a kínt nem ismertem, vagy éppen sajnálatos, hogy nem jött előbb: nem tudom. De ez nem is érdekes.

Visszatérve még a régi dologra, amikor én bántottam meg valakit. Utána kínosan ügyeltem rá, hogy ha csinálok valamit, akkor azt csak úgy tegyem, hogy mást a lehető legkevésbé bántsak meg vele. Megváltoztatott ez a dolog, nem tudok nem figyelni arra, hogy más mit érez. És nagy bajban vagyok, ha valami engem bánt és azt csak úgy tudom megoldani, hogy evvel mást megbántok. És most ez van. Példával illusztrálom, mert bonyolult: Az előző hozzászólásokban vázolt helyzet áll fenn. Most érthető módon, nem vágyom Győrbe. Minden alkalmat megragadok arra, hogy ne kelljen visszamennem, mert csak előjönnének az emlékek. Viszont otthon van édesanyám és a hugom, akiknek hiányzom. De a mostani helyzet annyira bánt, hogy nem tudom tolerálni az ő szomorúságukat, hogy kevesebbet látnak majd, de ez engem még inkább elkeserít. Ha hazamegyek, az rossz, ha nem, akkor is. Nincs mozgásterem, nem tudok mit csinálni, hogy mindenkinek jó legyen, nem tudok változtatni ezen, pedig akarok. És ez a tehetetlenség dühít és elkeserít.

Szeretném megjegyezni, hogy mindent, amit eddig írtam csak egy modellként tessék értelmezni. Úgy értem, hogy van egy csomó dolog, amit ha elmondanék, az sokkal árnyaltabbá és érthetőbbé tenné a leírtakat, de több okból ezeket nem írom le. Még azt sem, hogy miért. (Persze evvel azt kockáztatom, hogy amit leírok, csak én értem.)
De ha fentebb azt írtam, hogy megbántani valaki, akkor nem arra gondoltam, hogy lehülyéztem, vagy ilyesmi, hanem sokkal komolyabb. Sokkal.

outcyber Creative Commons License 2000.06.19 0 0 68
ha ekkora gondot okoz neked az ami történt, ha ennyire átrágod magad rajta

Ez csak azért van, mert most kicsit elvesztettem azt a stabil hátteret, ami nekem annyira fontos volt, és most még inkább szeretnék megérteni dolgokat magammal kapcsolatban. Hogy mit miért csinálok. Ezért van, hogy néha csak úgy leírom ide, amit érzek, amit gondolok, ami foglalkoztat.
Keresem magamban is a hibát, mert az ember csak akkor tanul belőlük ha felismerik. Ez nem azt jelenti, hogy bármiért is hibáztatnám magam.

Véleményemet a barátság jelentéséről pedig az előbb leírtam.

Előzmény: Csigga (64)
outcyber Creative Commons License 2000.06.19 0 0 67
Mint ahogy az előbb is leírtam: oké, hogy vannak ilyen emberek. Kár, hogy én nem ilyen vagyok. Azaz a fenét kár, csak sajnos most ennek a rossz oldalát élem meg.
Előzmény: Pocak (62)
outcyber Creative Commons License 2000.06.19 0 0 66
Én nem hiszek abban, hogy a barátság kibírja a távolságot. Persze ki mit ért a barátság alatt...
A barátságot ápolni kell. Nekem az a barát, akivel bármi bajomat vagy örömömet meg tudok osztani. Nem hinném, hogy valakivel, aki tényleg barátom volt hosszabb idő utáni első találkozáskor ugyanolyan közvetlenül meg tudnám osztani az érzéseimet, mintha gyakran találkoznánk.
Persze hangsúlyozom: úgy hiszem ez alkat kérdése. Mint az elején leírtam, én nem nagyon szeretem a változásokat. Nem volt túl sok barátom (haverom persze igen, de az más kategória). És sokáig vigyáztam is arra, hogy megmaradjanak. Több, mint fél évet lehúztam hétvégi ingázással úgy, hogy már pénteken rohantam haza, hogy találkozzam velük - de ezt is leírtam már.
Szóval a lényeg az, hogy én olyan vagyok, akinek fontosak a barátai és most pont ezt vesztettem el.
Előzmény: Waratah (61)
pataporc Creative Commons License 2000.06.19 0 0 65
Adyx, level ment.
Csigga Creative Commons License 2000.06.19 0 0 64
Out, ha ekkora gondot okoz neked az ami történt, ha ennyire átrágod magad rajta és újra meg újra ezen gondolkodsz, akkor biztosan nagy hatással volt rád és hasonló helyzetben mostmár megfelelően fogsz dönteni. Persze ehhez az kell, hogy tényleg tudd hol hibáztál. A barátok meg - azt mondták nekem is - megmaradnak, ha tényleg azok...ha haverok, akkor elmaradoznak. Nálam már megkezdődött a szelekció, pedig csak 3. hete jöttem el...
Előzmény: outcyber (59)
Waratah Creative Commons License 2000.06.16 0 0 63
ja, és még annyi
a legjobb barátom Sydneyben él. Hetente 4-5 telefon (persze internetes).
Előzmény: outcyber (60)
Pocak Creative Commons License 2000.06.16 0 0 62
Kint dolgoztam Amerikaban, es az egyik ugyfellel beszelgettem a valtasokrol. Elmondtam, hogy nalunk 30 km-t nem hajlando ingazni, ne adj isten koltozni valaki egy uj munkaert.
Mire o: neki most tok jo munkahelye van, jo haza Utahban, _de egeszen biztosan tudja, hogy lesz meg 4-5 masik munkahelye, es 4x - 5x koltozni fog (mas allamba is akar). Ezt o egyaltalan nem valsagkent elte meg - benne van a pakliban, tul kell elni.

Asszem, ha a valtasra fol tudsz keszulni, akkor mar nem kriziskent eled meg.

Waratah Creative Commons License 2000.06.16 0 0 61
Out, na most gyünnek a közhelyek. nem attól baráte gy barát hogy egyfolytában együtt marhultok. Múlt hétvégén volt a 28éves érettségi találkozónk (oszthatsz-szorozhatsz, igen, annyi idős vagyok) Évekig nem nagyon jártunk össze azt egyszer csak bekattant. Jó, nem az egész osztály, csak mondjuk a fele. VAsárnap este jöttünk haza a busszal és szidtuk azt a hüyle fejünket, hogy miért nem 3 naposra terveztük a dolgot, amikor ott volt a Pünkösd hétfő. ÉS ez nem négy-5évente van. Évente többször.
Voltak olyan munkahelyi barátságaim - vagy legalább azt gondoltam hogy azok - amik abban a pillanatban megszüntek, amint kiléptem. Ha visszatelefonáltam, mindig éreztem, hogy marha alkalmatlan vagyok és üres az egész.
Lényeg ami lényeg: ha barátok, akkor megmaradnak a távolság ellenére is.
Előzmény: outcyber (59)
outcyber Creative Commons License 2000.06.16 0 0 60
Szóval azt akarom mondani, hogy fiatalon, kevés kötöttséggel könnyű mindent feladni, amikor még (viszonylag) kevés mindent értél el, de akkor ez a kevés a minden. Minden, amit feladsz.

Előzmény: Waratah (58)
outcyber Creative Commons License 2000.06.16 0 0 59
Csigga!

Attól nem félek, hogy változom, mert ha változom, akkor jó irányba. De még én sem tudom eldönteni, hogy változom-e, vagy csak a megváltozott körülmények hozzák ki belőlem ezt. Ha minden olyan lenne, mint pl. egy éve, akkor is olyan lennék, mint akkor. Ez az ami érdekel, de hát látod, még magam sem tudom, hát ki mondaná meg nekem, hogy az én esetemben mi a helyzet.
Most látom, hogy rosszul csináltam dolgokat, de vajon ha legközelebb hasonló helyzetbe kerülök, akkor mit fogok csinálni? Persze tudom, hogy mit csinálnék most másképp, de ha ott leszek, akkor is tudni fogom?

Waratah!

Végülis én is tíz éves barátokat hagytam ott, bár más dolog, mint egy házasságot otthagyni.
Nekem ez volt minden, amit eddig elértem, és mindent otthagyok.

Waratah Creative Commons License 2000.06.16 0 0 58
Könyörgöm, mikor kezdj újra ha nem most. Sőt ez még nem is újra! Nekme az "újra" az, ha már 10 éve csinálok valamit és azt eldobom (házasság, állás, lustaság )
Előzmény: outcyber (45)
Csigga Creative Commons License 2000.06.16 0 0 57
Out, ne félj attól, hogy megváltozol és eltűnik az a valaki aki eddig voltál. Ez lehetetlen. Az életed első néhány évében szinte eldőlt már, hogy melyik irányba mész...ezek után már csak finomítasz a dolgokon, más árnyalatban látod őket, de gyökeresen nem változol. Egy ember sem tudja azt megtenni, hogy ami erkölcstelennek tartott tegnap, azt ma teljes odaadással elfogadja. Ugye te sem erre gondoltál. Az meg hogy változol, egy normális dolog, én sem vagyok már az akár 1 évvel ezelőtti önmagam, de nem bánom, mert nem visszalépés történt...sőt úgy érzem több a tapasztalásom. Sajnálod hogy már nem kocsmázol? Ez a dolgok rendje...nálam is elmúlt a csütörtök-péntek-szombati non-stop bulizások időszaka. És nem bánom, mert helyette más dolgok érdekelnek, most már látom hogy tartalmasabb dolgok, de akkor még az volt az életem, az volt a fontos és nem szégyenlem, mert akkori döntéseim is jók voltak, tele vagyok rengeteg gyönyörű emlékkel, jó rá visszagondolni, mert mai állapotomban nem mennék volna bele akkora hülyeségekbe. :)
Előzmény: outcyber (55)
outcyber Creative Commons License 2000.06.16 0 0 56
Azt szoktam mondani, hogy: "Hol ilyen vagyok, hol olyan. Bámulatosan tudom változtatni a hangulatomat." :)

Amikor elhatároztam, hogy váltok, tudtam, hogy nem lesz könnyű. A határozottságomban nincsen hiba, de azért még előjön a múlt. És még sokáig elő is fog. Sajnos nagyon nehéz leküzdeni a rossz hangulatot. Az ember nem maga dönti el, hogy milyen kedve van. Jön magától. Viszont az már sokkal inkább az ő döntése, hogy mit kezd vele. Hogy engedi-e eluralkodni magán vagy küzd ellene.
Én választottam a magányt és el is viselem. Ez viszont nem azt jelenti, hogy szeretem is. Nem azért vagyok egyedül, mert egyedül akarok lenni (hosszú távon - egyelőre igen, de nem sokáig), hanem azért mert úgy éreztem, hogy váltanom kell. Tudom, tudtam, hogy az eleje nehéz lesz, de remélem, és mindig is reméltem, hogy ennél sokkal jobb lesz és a vége biztos jó lesz. Csak hát még nagyon az elején vagyok.
Visszahúz a múlt. Olyan könnyű lenne azt mondani, hogy inkább maradjon minden a régiben. Távlatok nélkül, napról napra, élvezni a percet és nem gondolni arra, hogy mi lesz később. Viszont ha nem engedem, hogy befolyásoljon a pillanat és távlatokban gondolkodom, hideg fejjel, felvállalva az átmeneti rosszat a leendőbeli jóért, akkor megerősödöm abban a hitben, hogy jól választottam.

Előzmény: Csigga (53)
outcyber Creative Commons License 2000.06.16 0 0 55

Hol van a határ a szokás és az adottság között.
Én úgy gondolom, hogy az ember magától nem tud megváltozni. Történhetnek vele dolgok, amitől megváltozik, de ez nem úgy megy, hogy elhatározom, hogy innentől más leszek.
Viszont vannak a szokások, amikről le lehet szokni. Ez már viszont elhatározás kérdése.
Hogyan lehet eldönteni, hogy valami szokás vagy tulajdonság. Régen például minden hétvégi estét a kocsmában töltöttem a haverokkal. Most már nem hiányzik ez. Az elmúlt tíz év hétvégi programját a szokás adta, amitől most megváltam, vagy ez egy adottság, aminek (tudat alatt/magamnak sem bevallva) megpróbálok ellenállni. Nem tudom én magam sem. De persze ez csak egyetlen példa, sok ilyet tudnék felsorolni. Attól, hogy most más vagyok, mint például fél éve, annak mi az oka? Megváltoztam vagy csak a szokásaim változtak meg. Én sem tudom.

SegédSámán Creative Commons License 2000.06.16 0 0 54
na, így már más.... megnyugodtam!!!...:)))

Előzmény: outcyber (52)
Csigga Creative Commons License 2000.06.16 0 0 53
Out, ugye rosszul értelmezem, hogy te kezdesz megint befordulni...!
Már megint a kirekesztettség, az egyedüllét meg ilyenek nyomasztanak...out ez csak rajtad múlik hogyan dolgozod fel a dolgokat magadban. ha azt akarod látni, hogy te milyen egy szerencsétlen vagy, akit senki sem szeret, akit senki nem hív fel...stb. akkor így is lesz...
Megkérdezem, te hányszor hívtad fel a barátaidat az utóbbi időben? És ha felhívtak és hívtak valahová mi volt a válaszod?
Előzmény: outcyber (51)
outcyber Creative Commons License 2000.06.16 0 0 52
Ez sem ilyen egyértelmű, mint ahogy semmi sem az. Úgy kell beállni a sorba, hogy megőrzöd az egyéniséged. Lehet így is csinálni, de meg kell találni az arany középutat. Dacból nem szabad elutasítani semmit, de ugyanúgy divatból sem szabad elfogadni semmit.
Előzmény: SegédSámán (50)
outcyber Creative Commons License 2000.06.16 0 0 51

Nem érdekel a meccs, pedig általában le tud kötni.
Inkább zenét hallgatok az ágyon fekve és jönnek a gondolatok.
Eddig a telefonom bekapcsolva feküdt, karnyújtásnyira. Mindig be volt kapcsolva, hogy akár éjjel is elérjenek a barátok, ha valami nyomasztja őket. Néha nekem is szükségem volt arra, hogy beszélgessek velük. Csak pár szót, ami elűzi a rossz hangulatot. Most süketen fekszik mellettem.
Szól a zene, ettől kevésbé vagyok egyedül. Kezdek álmos lenni, fáradt vagyok, jól esik semmit sem csinálni. Simogatást érzek a vállamon, odanézek, de nincs ott semmi. A takaró sem ért hozzá.

Forró betonon hasalok
Távoli hang csak a gyász,
Lassan lüktet egy ér,
Fellobog lassan a láz.
Sima tenyér a hátamhoz ér,
Ó, csak játszik a szél,
Tudom, már messze vagy rég,
Bennem minden halk szavad él.

Halott virágok illatát
Nyögik a fák
És megrázkódik a táj,
Valami véget ért,
Valami fáj...

Ahogy fölém nő az éj,
Álmodni nem hagy a vád,
Ha becsukom fáradt szemem,
Tekinteted az arcomba vág.
Szemed tüzénél megvakulok,
De lassan újra feljön a Nap,
Nélküled semmi vagyok.

Halott virágok illatát
Nyögik a fák
És megrázkódik a táj,
Valami véget ért,
Valami fáj...

SegédSámán Creative Commons License 2000.06.16 0 0 50
Ne keseríts már el!!!!!

"A legjobb az, ha az ember beáll
a sorba,"

Tényleg ezt hiszed???????????

Előzmény: outcyber (49)
outcyber Creative Commons License 2000.06.16 0 0 49

4. nap :)

Kívülállónak lenni.

Régen, középiskola időszakában határozottan egy lázadó, kívülálló voltam. Ahogy az lenni szokott ilyen korban. :) Határozott elveim voltak már akkor is. Értékítéletem azóta sem változott. Akkor viszont még fekete-fehér világban éltem. Valami vagy jó volt vagy rossz. Ha jó, akkor 100%-ig jó, ha rossz, akkor minden részében az. Ezért természetesen elég kevés olyan dolog volt, amit jónak tartottam. Kevés barátom volt, de velük nagyon összetartottunk. A többieket kívülről néztük, nem kevés utálattal. Nem értettem, hogy miért állnak be a sorba. Miért nem akarják megváltoztatni a rossz dolgokat. A rossz elleni védekezés érdekében elég zárkózott voltam. Ez a védelem jól is jött, jól is működött. Ugyanakkor (most már látom) emiatt sok jóról is lemaradtam.

Aztán persze eltelt jó pár év, én is bölcsebb lettem (valamivel :). Megpróbáltam nyitottabb lenni a világra. Élvezni a dolgokban a jót, kiszűrni a rosszat. Megtanultam, hogy színes a világ. Sokat gondolkodtam azon, hogy vajon kinek van igaza? A kívülállóknak vagy akik tudnak az árral úszni. A kívülállók büszkék. Büszkék, hogy ők nem eszik meg azt, amit a világtól kapnak. A saját útjukat járják, ami nehezebb, mint az 'egyenút', de vállalják ezt. A többség viszont úszik az árral. Most úgy gondolom, ez nem igénytelenség, nem az egyéni gondolatok hiánya, hiszen lehet, hogy éppen azt az utat járja a tömeg, ami a legjobb, és a legjobbak közé beállni nem megalázkodás. A legjobb az, ha az ember beáll a sorba, de ugyanakkor a rosszat szűri, nem engedi magához. A divatot csak akkor követi, ha azt nem csak azért teszi, mert mások is ezt teszik. Szelektál, hogy minél kevesebb jusson el hozzá a rosszból, de a jót engedi. Nem húz ki, mert az feltűnő, és a tömeg nem tolerálja a másságot (na, ez az egyik rossz a tömegben).

outcyber Creative Commons License 2000.06.16 0 0 48
Szia Csigga!

Úgy értem, hogy pl. az újrakezdéshez sok vagy kevés. Vagy nem tudom... :)

Előzmény: Csigga (46)
outcyber Creative Commons License 2000.06.16 0 0 47
de sejtem néha néha lehettek olyan dolgok amiket ott és azonnal nem beszéltetek meg

Nos igen. Az utóbbi idők nagy tapasztalatai közé tartozik, hogy az ember sokkal jobban jár, ha nyíltan megmondja, hogy mi bántja. Ezt elmondani könnyű, következetesen csinálni sajnos sokkal nehezebb. Ráadásul sokan nem bírják a kritikát és sértődés lesz belőle, de azt hiszem, ez kellő diplomáciai érzékkel nagyrészt lehet kezelni. És ha így van, akkor már megéri teljesen egyenesnek lenni.
De ez sem ilyen egyszerű dolog. Előfordult, hogy valami bántott és én észre sem vettem, eszembe sem jutott, hogy ezt meg kellene beszélni, csak éppen a másik látta a szememben, hogy valami baj van.

Előzmény: Csigga (43)
Csigga Creative Commons License 2000.06.16 0 0 46
'reggelt Out
...micsoda kédés, hogy sok vagy kevés :) A kor állapot és nem érdem. :))))
Előzmény: outcyber (45)
outcyber Creative Commons License 2000.06.16 0 0 45
25. Kevés? Sok?

Előzmény: Waratah (44)
Waratah Creative Commons License 2000.06.15 0 0 44
DRága out, mondd csak, mennyi az éveid száma?
Csigga Creative Commons License 2000.06.15 0 0 43
Világos a dolog amit felvetsz, mármint az intolerancia kérdése, de reagálni rá annál nehezebb. Persze hogy minden embernek megvan a maga tűrőképességének határa, nem vagyunk egyformák (ezt gondolom én vagyok a 10 milliármodik aki leírja), de mégis ez az igazság. Mindenki annyit tolerál amennyit még tud tolerálni, nem kell arra törekedni, hogy "na jó még ezt is elnézem", "na jó, nem szólok semmit" mert ha érezzük ha nem, bennünk fokozódik csak a feszültség. Sajnos úgy vettem észre, hogy a gondok már csak akkor jönnek felszínre mikor veszekedés lesz a végük. Nem tudok közted és untoleráns barátaid között volt-e egyéb ellentét, de sejtem néha néha lehettek olyan dolgok amiket ott és azonnal nem beszéltetek meg. Nem azt mondom, hogy egész életünk egy nagy lelkizés legyen, hanem ha gáz van, vegyük elejét egy beszélgetéssel, ne ordítozással zárjuk le. Az emberek nem gondolatolvasók, általában szóból értenek, szal a problémáknak elejét kell venni ahelyett hogy hagynánk önmagukat gerjeszteni. És a nagy csalódásodnak köze van a haverokhoz?
Előzmény: outcyber (41)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!