Keresés

Részletes keresés

eguzki Creative Commons License 2020.08.07 0 0 7974

Kedves soproniak legyetek szíves felvilágosítani, most akkor az nb3-ba feljutó SC Sopron az egykori Soproni LC jogutódja? Mi történt az évekig nb 2-ben szereplő vasutascsapattal a lila-fehér SVSE-vel? Továbbá azt látom, hogy a megyei bajnokságban szerepel egy Soproni FAC 1900 is. Azt is jól sejtem, hogy az egykori Matáv Sooron v. Soproni távközlés és annak pályája már nem is létezik? Kicsit keszekusza nekem a soproni futballhelyzet. 

Köszönettel 

Törölt nick Creative Commons License 2018.04.21 0 0 7973

Game over: Az NB II-es csapatnál már ígéret sincs a fizetésekre

 

http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/nb-ii/game-az-nb-ii-es-csapatnal-mar-igeret-sincs-fizetesekre

HUC-228 Creative Commons License 2016.05.11 0 0 7971

Üdv Soproniak!

Már tizenegy éve...

Tud segíteni valaki, hogy idén lesz-e valami megemlékezés?

Illetve minden soproni szurkolóhoz és ultráinkhoz szólnék, hogy ne hagyjuk el a lila-fehér fiúkat se, tudom, hogy nem ők alkotják az igazi soproni csapatot, de az Fc Sopronnak sajnos leáldoztak, szurkoljuk naggyá ezt a csapatot!

 

A Gőbl és SFAC féle Sopron név használatához nincs kedvem kommentárt fűzni, az a lényeg, hogy most már Soproni FAC 1900 SE.

Hajrá Sopron: Vasút, SFAC! És mindörökké Matáv, kupagyőztes!

Törölt nick Creative Commons License 2010.03.29 0 0 7970
"Szombaton került megrendezésre a Bük-Sopron mérkőzés, amelyre kb 35-40 fiatal soproni szurkoló érkezett vonattal. (Nem verekedni mentünk, nem háborúzni, nem balhézni) Hála a magyar médiának, már a második mondatunkban korrigálnunk kell, miszerint nem politikai nagygyűlésről érkeztünk, hanem a városunkból, hogy a csapatunknak szurkoljunk.

Az állomástól a stadionig problémamentesen érkeztünk meg, és a hírekkel ellentétben nem vertünk agyon gyerekeket útközbe, és a büki utánpótlás játékosai sem lettek vasrudakkal elkergetve. A stadionba beérve a mieinket biztattuk, tőlünk 10 méterre álltak a hazaiak, de egy rossz szó, egy gesztus nem volt az irányukba; a sörért a büfébe együtt álltunk sorba velük.

A félidő végén a kapu mögött álló pár büki fiatal gesztusokat tett irányunkba, ezt pár társunk félreértelmezte, és kb 4-5-en elindultak (léptek 2-t), mire ők elszaladtak. Aki ott volt (büki, soproni, biztonsági...) láthatta hogy semmilyen „gyerekverés”, és vascsöves kergetés nem volt. Az hogy ők ezt „otthon” hogy adták elő, nem a mi dolgunk.

Félidőben jókedvűen fociztunk a pályán, a biztonságiak nem szóltak hogy ne focizzunk, és amikor jöttek vissza a csapatok, udvariasan átadtuk a pályát a csapatoknak.

A 2. félidő elején aztán 10-15 büki fiatal jelent meg a szektor mögött, szemmel láthatóan „melegítettek”, amire pár soproni kiment hozzájuk, de elfutottak. Percek múlva nyugati sportautók érkeztek, az egyikből 3 ember szállt ki, fejszével és vascsövekkel, egyből nekirontva az ott tartózkodó soproniaknak. (Itt mindenki azt gondol amit akar, ez a soproni társaság egy igen fiatal, igen rutintalan társaság volt, kár tagadni, a méteres nyelű balta látványa sokkolta a társaság bizonyos részét) Vádolni, fikázni lehet, mindenki nézzen magába, mit tett volna. Az összeszokottság hiánya, és a tábor szétszakadása (ki a büfénél, ki a túloldalon, ki az utcán...) vezetett oda, hogy a bükiek benyomulásának hátraarc lett a vége soproni részről.

Időközben érkezett „erősítés” a helyiekhez, akik továbbra is csak a torokelvágással voltak elfoglalva. Majd következett egy attak, ahol soproni részről megpróbáltak ellenállni, de a szöges deszka, baseball ütő, kalapács...ellen nem sok esély volt, több sérülést (volt aki eszméletét vesztette) is itt szedett össze a társaság azon része, akik megpróbáltak felállni.

A rendőrök körülbelül 20 perc múlva értek a helyszínre, mögöttük megjelentek ismét a helyiek, akik folyamatosan azt állították, hogy mi vertük össze vasrudakkal az ő gyerekeiket. (Nyilván ez volt a sztori „otthon”) Több ember fel lett írva, eljárás is fog indulni hivatalból, mi pedig rendőri kísérettel hagytuk el a várost. Hazafele minden állomáson rendőri biztosítás, Sopronban pedig a városi kapitányság munkatársai vártak minket. Ezúton is kikérjük magunknak azt, hogy gyerekeket vertünk, hogy rongáltunk a stadionba, hogy horogkeresztes zászlót lengettünk, és egyáltalán a média minden megfogalmazását, amivel le akarják járatni a szurkolókat, és "náci" csürheként beállítani a világ előtt a társaságot! Az eset a fiataloknak tanulópénz volt. Megfizették. Ebben a történetben korántsem ez az elgondolkodtató..."
Liver Creative Commons License 2009.11.09 0 0 7969

Takács Lajos a Martonvásárban játszott megye I.-es bajnoki meccset, az öltözőben rosszul lett, leállt a szíve. Kórházba szállítás közben halt meg, 39 éves sem volt.

Takács Lajos délután a hazaiaknál csereként, a 75. percben lépett pályára a megyei I.-es Martonvásár-Pálhalma találkozón, a meccs után az öltözőben rosszul lett. Ekkor még sikerült az orvosoknak újraéleszteniük, sőt, úgy tűnt, hogy minden rendben lesz.

Csapattársaival beszélgetett, mikor ismét rosszul lett, leállt a szíve, és már nem sikerült megmenteni az életét.

Fél órán keresztül próbálták meg újraéleszteni, mentőhelikopterrel kórházba szállították, tragikus halála körül még sok a tisztázatlan körülmény. Január 24-én lett volna 39 éves.

Takács a Videoton csapatában 1987 és 1998 között 181 NB I.-es bajnoki meccsen játszott, 39 gólt lőtt, majd az akkor másodosztályú MTK, később a Sopron labdarúgója lett, utóbbival játszott újra élvonalbeli meccset.

 

Nyugodj békében, Taki !

 

---------------------------------------------------------------

 

Sajnos pozitív soproni focihír továbbra sincs, senyvedünk tovább az NB III-ban...

 

HAJRÁ SOPRON !!!

G. Peti Creative Commons License 2008.08.05 0 0 7968
Nem szokásom unatkozni, csak most, h feléledt Geryvel kedvenc topicunk, észrevettem a kedvencek között, h hónapok óta nem néztem ide, csak vmi miatt nem mutatja a bannert, ezért merült feledésbe.
Előzmény: Törölt nick (7967)
G. Peti Creative Commons License 2008.08.02 0 0 7966
Minden út úgy tellik, amilyenné azt tesszük :P
Az, h neked szarul telt, az csak neked köszönhető... :P
Előzmény: Maxi Rodrigez (7965)
Maxi Rodrigez Creative Commons License 2008.06.20 0 0 7965
nemis baj ha nemlesztek ugyiutáltam hozátok utazni kibaszot mesze vagytok szar az ut hozátok
gililaci Creative Commons License 2008.06.20 0 0 7964
Előzmény: tomsits (7963)
tomsits Creative Commons License 2008.06.20 0 0 7963
Nem lesz futballunk :(
akik eddig eltüntek: soproni vasas, slc (anno textil), sfac, matav...
egy csapat, egy soproni csapat maradt csak az svse. van egy jó utánpótlásunk. de nincs csapat ahova beépüljenek. zte vendégjátékára többet szántak volna, mint a dunaújvárosi verzióra. utóbbi esetben mienk lett volna csapat. kiváncsi lennék miért döntöttek így. ha van sportra 35 milliója a városnak (feltételezem ez kamu, és nem véletlenül alakultak így a dolgok), akkor az osszák szét a sikeres kis sportegyesületek között. míg egy kosárcsapat kap 75-100 milliót addig egy több mint 100 fős sikeres egyesület 100ezret. én ott voltam gyermek korom óta a meccseken. de egy nemzet sportvárosa cím elnyerésekor 4 kosár csapat volt, 5 foci csapat, a kis klubokról nem is beszélve, és arról, hogy 5 foci pálya 400 m-es futó pályával (ma van 2 ilyen) addig ma semmi erőfeszítés sincs hogy javísunk ezen. miért? nekem csak öszeesküvés elméletek jutnak eszembe...

HAJRÁ SOPRON!
egysopronisörivó Creative Commons License 2008.05.27 0 0 7962
Amikor kifeszítenek egy dávidcsillagos zászlót a stadionunkban, még szép, hogy megszólalunk...
Előzmény: Törölt nick (7961)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.27 0 0 7961
azért a meccs végén megszólaltatok....ideges lettetek,vagy csak cukkoltátok őket???üdv
Előzmény: egysopronisörivó (7960)
egysopronisörivó Creative Commons License 2008.05.27 0 0 7960
Az ország több részéről érkeztek "kék" szurkolók (még győrből is), így nem nagy szám egy ilyen létszám. :D
Mivel nem szervezetten mentünk, nem volt drapi... Drapikat a REAC szurkereknek kellett volna kitenniük, nem nekünk. Akik kinnt voltak, csak sörözni és beszélgetni mentek.
Előzmény: Törölt nick (7959)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.27 0 0 7959
vélemény a kékekről???nekem meglepetést okoztak nagyon,hogy ennyien elutaztak "hozzátok"...legalább egy magyar drapit kirakhattatok volna...üdv
Előzmény: egysopronisörivó (7958)
egysopronisörivó Creative Commons License 2008.05.27 0 0 7958
Rég jártam itt.
Hajrá Sopron!
Előzmény: Chip-TFF (7957)
Chip-TFF Creative Commons License 2008.01.28 0 0 7957
Reszvetem sracok.
G. Peti Creative Commons License 2008.01.28 0 0 7956
Szurkolói közlemény 2008. Január 26. 19:32

Tisztelt szurkolók!

Sokak kérésére itt közöljük a készülő emléksállal kapcsolatos elérhetőséget:

http://www.brigadesopron.hu/forum/viewtopic.php?f=2&t=368

Ezen a linken megtekinthető a sál két oldala, sőt, mindjárt a megrendelést is megtehetik az alatta található e-mail címen!

A bevételből Simon Tibornak szeretnénk emléktáblát állítani!
juzni front Creative Commons License 2008.01.27 0 0 7955
 

SOPRONIAK, RÁTOK IS SZÁMÍTUNK, A FOCIT AKARJÁK SZEGEDEN VÉGLEG ELTÖRÖLNI!

 

olvassátok el, írjatok, van az oldalon wendégkönyv is!

 

"Együtt a szegedi labdarúgásért"

 

 

Rövidesen aláírásgyűjtő akció indul Szeged város és régiójának labdarúgósportja érdekében.

Bővebben az akcióról minden megtalálható a hivatalos weboldalon, folyamatosan frissülni fog infókkal és a hivatalos indulástól fogva letölthetőek lesznek az aláírásgyűjtő ívek is.

http://www.alairas-szeged.extra.hu

 

Akció legfontosabb kiváltó okai:

 

Szeged önkorményzata határozatban döntött a SZVSE stadionjának és SZEOL stadionnak magánkézbe adásáról ill. megszüntetésének víziójáról. Ezzel a városban csak a jelenleg állami tulajdonban lévő Hunyadi téri pálya maradna a labdarúgósport számára.
A 15 éve alakult, válogatott- és elsőosztályú játékosok egész sorát kinevelő Tisza Volán SC utánpótláscsapatai, a létesítmények jelenlegi helyzete és a minőségi (ill. a fiatalok számára megtartóerővel rendelkező) szegedi felnőtt labdarúgósport hiánya miatt ellehetetlenülnek. A jelenben is, már tizenéves korban viszik el a tehetségeket a gondosabb gazdával rendelkező városok csapatai.
A város reprezentatív felnőtt labdarúgócsapata, a Tisza Volán SC újoncként az NB III-ban szerepel, ám a város vezetői illetve a tulajdonosi körök ismert tervei hosszú távra is csak ezt az osztályt szánják a szegedi labdarúgásnak, ez az 1899-ben létrehozott szegedi labdarúgás hagyományaihoz, sikereihez és a városunk nagyságához, értékéhez viszonyítva teljességgel elfogadhatatlan! Napjainkra a felnőtt labdarúgócsapat az ismert tulajdonosi összefonódásoknak köszönhetően gyakorlatilag a Diósgyőr fiókcsapata lett...

 

 

ÜDV

ULTRAS SZEGED

 

Törölt nick Creative Commons License 2008.01.25 0 0 7954
Ugyanúgy, mint anno a Matáv Sopront, mikor a Soproni FAC megszűnt.
Előzmény: Hugó UU (7952)
Basildon Creative Commons License 2008.01.25 0 0 7953
Kitartás!
Hugó UU Creative Commons License 2008.01.25 0 0 7952
Részvétem.Mindig jó volt Sopronban vendégeskedni.Esetleg van valami terv arra ,hogy hogyan tovább?A soproniak mennyire fogják magukénak érezni ezt a Soproni-REAC-ot vagy mi is lesz a nevük?
lala80 Creative Commons License 2008.01.25 0 0 7951
Részvétem
matula77 Creative Commons License 2007.10.03 0 0 7950
Sziasztok! SFAC meccsekről keresek videófelvételt. Ha jól tudom minden héten leadta a városi tv az előző hétvégi meccset. Fontos lenne! Előre is köszönöm!
Liver Creative Commons License 2007.04.10 0 0 7949

Ez a hétvége végérvényesen szertefoszlatta azt az esélyt, hogy ősztől NBII-es házi rangadója legyen a városnak. Bár az FCS győzelme még messze nem jelent biztos bentmaradást, az SVSE vereségével (Csorna 0-2) elúszott minden remény a feljutásra (kivéve persze az NB III-ból feljutó és NBII-ben bentmaradó csapatok esetleges licensz problémáit, de hát erre azért ne bazírozzunk...).

Nagyon kiváncsian várom a nyári történéseket mindkét klubnál (eltérő szimpátiával, persze...)

 

Egyébként Hajdú B. szájáből így hangzott (nem szó szerint) pontosan az a tréfa: az ember, ha egy pillanatra elfordítja a fejét a soproni kispadról, mire visszanéz, már lehet, hogy új edzőt talál ott.

 

HAJRÁ SOPRON !!!

 

ui.

Hétvégén FCS-Kispest, ami csak azért érdekes számomra, mert pályára lép az az Ivancsics Gellért. akinek eddig nagy szimpátiával figyeltem a pályafutását, viszont a sopron.info-n folytatott szánalmas vagdalózása ledöbbentett. Bár nem megyek ki a meccsre, kiváncsi vagyok, hogy fog viselkedni, ha esetleg gólt lő.

Törölt nick Creative Commons License 2007.04.07 0 0 7947
"Mire lefújják a meccset, már új edzője lesz a Sopronnak" - by Hajdú B. xDD
gililaci Creative Commons License 2007.04.03 0 0 7946

Liver !

Nagyon jól mondod, amit mondasz, de az én álláspontomat a Te TÖBB hozzászólásod összességéböl kell összeraknom, egyesével nem mindegyik állja meg a helyét nekem.

 

Tény, hogy a közönség elfordult a csapattól. Nincs miért szeretni öket. Lehetett haragudni az SSE-re, az SLC-re, a SFAC-ra, de ott soha nem tudta nevesíteni a bünbakot. SSE idökben a másodosztály pont elfogadható volt a város helyzetéhez és nagyságához képest, az SLC létezése és felemelkedése egy anyagi és erkölcsi csoda volt, csak hát a csodák rövid ideig tartanak, a SFAC egy legenda marad, mert nagyon alulról jött kezdeményezés volt, a Matávos idöket meg egyedül a Matáv jelenléte igazolta.

Most eljött az az idö, amikor megint visszatérne a csapat a "jól megérdemelt" helyére, valahová a másodosztály elejére-közepére, azonban Vízer úr alányúlt a dolgoknak, csak hát mellé is nyúlt egy rakás kérdésben, mert nem szakember, hanem csak futballszeretö ember. Belevitte az érzelmeit is, ha már a pénzét belevitte. Nekem sem tetszenek a dolgai, de végülis jogában áll, aki fizet, az diktál.

 

En személy szerint jobban örülnék egy tiszta, de másodosztályú csapatnak, mert én a várost szeretem, nem pedig ezt a csapatot. Nem véletlen tendencia, hogy a városban egyre inkább téma az SVSE szereplése. Az egy "érintetlen csapat" nem rontotta meg a modern futball. Nincs szép csicsás stadion, nincs egy rakat idegenlégiós, semmi ilyesmi.

 

NO AL CALCIO MODERNO !

 

Előzmény: Liver (7945)
Liver Creative Commons License 2007.04.03 0 0 7945

Nem akarok senkinek a fogadatan prókátora lenni, úgyhogy ezzel a hozzászólásommal igyekszem én is lezárni a témát.

 

Izének azért még annyit:

 

1/ nem minősítettem az edzőváltást sem normálisnak sem abnormálisnak.  De ha Te ez alapján szeretsz vagy nem szeretsz egy klubot, akkor az FCS-t egyenesen gyűlölnöd kell...

 

2/ Ritkán ítélhetünk egy edzőváltást "normálisnak". Különösen, ha Magyarországon vagyunk, és különösen, ha csak egy oldalúan informálódunk. Van egy bölcs régi mondás: hallgattassék meg a másik fél is. Hajlamosak vagytok erősen megfeledkezni erről.

 

Ennyi.

 

HAJRÁ SOPRON !!!

egysopronisörivó Creative Commons License 2007.04.03 0 0 7944
Én is ezekre a dolgokra értem azt, amiket próbálok megértetni veled Liver. De van még ott néhány érdekesség ami nekem speckó nem tetszik. De hát a suszter maradjon meg a kaptafánál... Én is megpróbálom ahhoz tartani magam. :) (pedig nem is vagyok suszter!)  :)))))))))
Előzmény: izé (7943)
izé Creative Commons License 2007.04.03 0 0 7943
Hát. Ha neked nincs problémád azzal, hogy valakit a háta mögött, nyaralása (telelése) kellős közepén úgy rúgnak ki, hogy előtte még teljes támogatásáról biztosítják, akkor nincs miről beszélnünk. Legyünk már egy kicsit európaiak.
Előzmény: Liver (7940)
egysopronisörivó Creative Commons License 2007.04.03 0 0 7942

Azt hiszem Liver, nagyon el vagy tájolva barátom.

Senki nem mondta, hogy utáljuk az SVSE-t! Mi a GG-t utáljuk, de őt kibaszottul! Mint leírtam kitartok-kitartunk az FCS mellett mert így akarjuk! Leszarjuk a haverodat magasról! Sütögesse a pecsenyéjét de nélkülünk és ezt Te is és mindenki más is fogadja el. NEM KÉRÜNK BELŐLE!!!!! Érted Liver? Miért olyan nehéz ezt megérteni? Semmivel sem különb a románnál, hiszen ő is csak a saját zsebét nézi. Így számunkra egy kutya a kettő. Bízzunk benne, hogy lesz még jó soproni csapat a városban mert mindenkinek ez az érdeke. Én is arra céloztam az este, hogy a történelem ismétli önmagát, bár nem erre a részére mint Te, de ez a rész is rendben van. Viszont se én se a többiek nem kérnek mégegyszer abból a történelemből! Vannak fiatalok és öregek, lehet most őket hülyíteni...

Félreértettél vagy én fogalmaztam rosszul. Nem személy szerint rád értettem a manipulálást, hanem általánosságban beszéltem. Sőt, azt sem vontam kétségbe, hogy mennyi zsét toltatok már a különböző csapatok kasszájába.

 

De mint tegnap is írtam, nem akarok erről az emberről beszélni, vitázni meg pláne nem, mert számomra egy nulla és egy ismeretlen személy... Nekem meg van a véleményem, gondolom neki is rólam bár az cseppet sem érdekel. Tudod Liver, sokkal több rossz emlék fűz minket ehhez az emberhez, mint jó! Meg van az okunk rá, hogy ne szimpatizáljunkl vele. Ezt ha valaki elfogadja akkor oké, ha nem akkor sem szakadunk bele... Mi BEFEJEZTÜK  vele mindennemű együttműködést! Pont! :)))

Szívesen beszélgetek veled bármiről, de kérlek ezt a témát zárjuk le végleg ha kérhetem.

Köszi!

 

Hajrá Sopron!  

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!