Keresés

Részletes keresés

Geryson Creative Commons License 2025.06.17 0 0 102

Sziasztok! Olyan építészt (vagy csak egyszerűen tervezőprogramban jártas) személyt keresek, aki egy kertesház alaprajzát megcsinálná szépen. Annyira "egyszerű" a feladat, hogy még a falvastagságok sem relevánsak, csak a szobakiosztás kellene - eladáshoz. Természetesen nem ingyen kérem. Köszönöm!

Vásáry Tamás Creative Commons License 2009.07.15 0 0 101
CSARNOK TERVEZÉSE

Csarnok tervezéséhez , kivitelezéséhez,  művezetéséhez, valamint a műszaki tervek elkészítéséhez és a szükséges engedélyek beszerzéséhez keresek építészt-statikust.

Érdeklődni lehet a flyingdolphins@emailstudio.hu e-mail címen és este 6 után a 06 20 458 77 48 telefonszámon.

Fizetés: megegyezés szerint.

solger Creative Commons License 2009.03.16 0 0 100
Sziasztok!

Új vagyok a fórumon, segítséget - információt szeretnék kérni. Lehet, hogy rossz fórumon kérdezek, de örömmel venném bármilyen hozzá értő ember hozzászólását, köszönöm előre is! A kérdésem a következő:

Ha egy panel épület alatti átjárójában egy pizzéria üzemel, akkor nekik kötelező elszigetelniük az állmennyezetet (mivel fölötte nincs födém, csak hiányos betonyp lemezek vannak), hogy a konyha szaga ne szállhasson fölfelé a kábelcsatorán keresztük a lakásokba? Vagy erre semmilyen szabály nem kötelezi őket?
A másik dolog amiben nem vagyok biztos: nyithatnak ablakot és azon keresztül kiengedhetik a konyha szagát egy lakás szobai ablaka alatt?

erdelyib Creative Commons License 2007.06.09 0 0 99
Elnézést, hogy nem válaszoltam :) de kezdek beleroskadni a munkába...

Jó lenne, ha életre kelne a topic, de nagyon úgy fest, hogy ez nem fog sikerülni...
Előzmény: KM (98)
KM Creative Commons License 2007.02.27 0 0 98
miattam állt volna 3 évig ez a pörgős topik ??? hmmmm...
akkor sajnálom.
Előzmény: erdelyib (96)
KM Creative Commons License 2007.02.27 0 0 97
Bálint,
gondolod, hogy 3 évig vártak a válaszra :-)
Előzmény: erdelyib (94)
erdelyib Creative Commons License 2007.01.30 0 0 96
Úgylátszik 3 év hallgatás... Koós Miklós mester és Varga Illés Levente baráti diskurzusa után újra beindul az élet??? :D
Előzmény: Pawel amígó (95)
Pawel amígó Creative Commons License 2007.01.30 0 0 95
jaja
erdelyib Creative Commons License 2007.01.30 0 0 94
Hali!

Egy időben mi is kerestünk szintezőt... Nézz körbe néha a Vaterán... Néha nagyon jó áron vannak igazi kuriózumok...
Előzmény: Imhoteph (93)
Imhoteph Creative Commons License 2004.10.11 0 0 93
Sziasztok! -------------- Rég nem irtak ide, de azért bepróbálkozok, hátha mégis bekukkant, és tud segiteni. ------------- Szintezö müszert szeretnék venni, nem többszázezer ft-osat, hanem elérhetö áron, akár használtat is. Sajna ami mostanában az Obiban vagy Praktikerben kapható, az mindennek nevezhetö, csak szintezönek nem. Optikai, lencsés szintezömüszert keresnék, léccel. ------------- Ha van tudomásod ilyen boltról, vagy tudod hol érdemes néznem, légyszives tudasd velem! köszi! (elnézést a tagolatlan szövegért, valamiért a fórum nem veszi a sortörésemeit)
KM Creative Commons License 2004.03.01 0 0 92
fotók helyesen
Előzmény: KM (91)
KM Creative Commons License 2004.03.01 0 0 91
egy érdekes beszélgetésre kaptam meghivót az elmúlt hétvégére Gyürüfüre, az ország első ökofalujába, annak kapcsán, hogy az egyik ott felépült házat én terveztem (a másodikat most tervezem éppen). Mivel csak vendégként voltam jelen és bár hozzászóltam a beszélgetésekhez, mégsem számolok be róla és az ott megjelentekről, mert ezt talán nem az én tisztem.

Helyette az ott készitett fotókat mutatnám meg, márcsak azért is, mert Gyürüfü honlapja erősen átalakult és a korábbi elég informativ-képes bemutatkozás helyett inkább csak hirek találhatóak a lapon. Feltételezem kevesen jártatok arrafelé. Ez inkább csak izelítő :
a fotók

jbercike Creative Commons License 2004.02.29 0 0 90
Tisztelt KM és vargailles!
Nem levelezhetnétek direktbe egymással. Kit érdekel a ti civódásotok és ellentétetek.
Ha haragudtok a másikra az legyen a személyes ügyetek ez nem olyan hely ahol érdemtelen vitát kellene folytatni és személyeskedni.
KM Creative Commons License 2004.02.26 0 0 89
rehabuvarga,

te ide az indexre csak akkor irsz, ha magadat vagy a lapjaidat reklámozhatod, nézd meg az indexen tett első megszólalásaidat, csak erről szólnak.

Itt fontoskodsz mindenben, amihez közöd sincsen és lenyúlod mások kezdeményezéseit. Ezt ezután is szóvá fogom tenni, mert a pofátlanságod nem ismer határokat, különösen amikor álnéven magadat próbálod dicsérni és védeni, no az a non plusz ultra.

Előzmény: vargailles (87)
vargailles Creative Commons License 2004.02.26 0 0 88
Ja, és még egy:
amit ide, erre a fórumra tettem, az a (78)-as.
Nézzétek meg, mi utal ebben az én lapomra?
Pontosan az ÉPÍTÉSZFÓRUM topikjára utal.
:)
Előzmény: vargailles (87)
vargailles Creative Commons License 2004.02.26 0 0 87
Én azt nem értem, hogy miért kell mindig nekem támadni? Miért kell mindig mindenben az én ármánykodó kezemet keresni? Nem kéne már ezt egyszer befejezni? Mit vársz ettől a viselkedéstől? Hogy eltűnök? Fiatalabb vagyok, túléllek ... Én részemről már jó ideje befejeztem, de Te állandóan belémkötsz. Kérlek szépen: foglakozz mással!

--------
És könyörgöm: nézd már meg, hogy az említett oldal nem vesz el az Építészfórumtól látogatót, sőt! Küld oda!

Előzmény: KM (86)
KM Creative Commons License 2004.02.26 0 0 86
még hányszor fogod beidézni a különféle honlapjaidra és újonnan nyitott levlistádra való hivatkozásokat ("...Párhuzamos fórumot nem készítettem az ügyben...") azzal az ürüggyel, hogy nyugodtan töröljék ?

Most meg majd az jön gondolom - a bevált forgatókönyv szerint -, hogy rehabuva nickneveden majd jól védelmedbe veszed saját magadat, aztán majd a 3-ik (epiteszforumos)nickneveddel (gipszjakab) úgyszintén ????

Ennyire életbevágóan fontos, hogy legyen látogatottsága a saját lapjaidnak ????

Előzmény: vargailles (85)
vargailles Creative Commons License 2004.02.26 0 0 85
Másolom az említett Építészfórumos topicban tett válaszomat:

Ismétlem 2004. február 26. 12:10:57 kelt hozzászólásomat:

"Kerülném még csak a látszatát is annak, hogy látogatókat orozok el "konkurens" portáloktól (bár ez szerintem alapvetõen hülyeség, hiszen az a 4-5 magyar építész portál kiegészíti és nem felülírja egymást, s a NET mûködésének elvébõl fakadóan ez igen nehéz is lenne). De felületet és publicitást szívesen adok jó ügyeknek. Az Építészfórum fórumrendszere technikailag talán kevesebb lehetõséget ad, de ismertebb és látogatottabb, így jobb ezt itt tartani. Jobb is egy témának egyetlen helyet hagyni.

Ám sokan jobban kedveljük a levelezõlistákat, erre ajánlanék egyet: most indítottam az [EPITESZ.KOZUGYEK] levelezõlistát:
http://lista.prim.hu/?mit=lfk&listanev=epitesz.kozugyek@primlista.hu

Ha önálló cikket jelentetne meg valaki, az egy gyors regisztráció után szabadon megteheti itt:
http://www.archilink.hu/php/modules.php?name=Submit_News

A küldöttgyûlésig címlapon tartjuk az ügyet, lehetõséget adunk a "virtuális" aláírásra is. Mindezt elérhetitek itt:
http://www.archi.hu/cinkosakinema

Remélem így sikerült eleget tenni a felhívásodnak."

Párhuzamos fórumot nem készítettem az ügyben, csupán önálló oldalt (reklámmenteset, saját tárhelyemen), ahol éppen erre a topicra utalok. A közlésre a NÉGY MUSKÉTÁS kért meg, a felhívást hamarabb helyeztem el, mint az Építészfórum. Még az archilink-en lehozott cikk is ide, az Építészfórumra mutat.

Egyéb megjegyzésekre nem vagyok hajlandó reagálni, mert a cél nemesebb annál, mint sem megengedhetõ lenne egy személyes bosszúhadjárat apropóján megosztani a figyelmet.

--------------
Megjegyzés:
kérem a fórum adminisztrátorát, hogy a téma komolyságára való tekintettel jelen hozzászólást a [2004. február 26. 19:04:07]-i hozzászólással egyetemben töröljék.

Megjegyzés:
kérem a fórum adminisztrátorát, hogy a téma komolyságára való tekintettel jelen hozzászólást a (84)-es hozzászólással egyetemben töröljék.

Előzmény: KM (83)
TRicKolas Creative Commons License 2004.02.26 0 0 84
Jó, nem azt mondtam, h tehetségtelen vagyok rajzból, és megpróbálok átcsusszanni majd valahogy :), sőt, igazából az egészben ez a tervezgetés fogott meg, a szerekesztések tetszenek, és jól mennek. Ha már természetes dolgok is vannak, azért húzósabb a dolog, mert ha elém leraknak egy madarat, egy vasalót meg egy hegedűt, akkor utána nem úgy fognak tekinteni a lapomra, hogy milyen szép, hogy hasonlít, de jó!. Erős, határozott körvonalak csak, de az biztos hogy a hegedű nyakát rátekerem a madárra, a vasaló pedig szárnyakkal fog repülni (na asszem a kreativitással és a képzelőerővel nincs gond:)). Igazából az érdekelt, hogy mennyire van szükségem még plusz órákra, ez kiderült, hogy nem igazán árt.
Nekem csak az a próblémám ezzel, hogy akkor jövőre tizenegyedikben 4 faktom kéne hogy legyen (mer a számteket az száz hogy ki nem hagyom), és az már durva lenne.
Matek meg a fizika abszolút nem veszett még, eddig azokból voltam a legjobb, és hát több mint két évem van még az ügyre.
Előzmény: KM (80)
KM Creative Commons License 2004.02.26 0 0 83
idemásolom, amit az Építészfórum.hu-n a kamarai topikban is megirtam, mert úgy látszik, a mérhetetlen pofátlanságnak nincsen határa :
----------------

gipszjakab-rehabuvargailles (a többi nicknevedet nem ismerem)!

elég izléstelen dolog más, nagyon fontos kezdeményezését lenyúlni és az Építészfórum.hu-n kivül más portálok topikjait arra felhasználni, hogy onnan a saját honlapodra irányitsd az olvasókat és levlistáid forgalmát ezzel is növeljed.

Az Indexen pl. az Építészfórumot (ahol megjelent a felhivás) már meg sem emlitetted, ami azért elég nagy pofátlanság, azt gondolom.

Talán bizzuk a kitalálokra, hogy mit szeretnének kezdeni a felhivásukkal, hol és milyen körben szeretnék meghirdetni. Szükségtelen újabb és újabb levlistákat ennek nyitni, sokkal inkább ide kellene terelni az érdeklődőket, semmint megosztani. Az Építészfórum megfelelő topik erre.
Koós Miklós
2004. február 26. 19:04:07

Előzmény: vargailles (81)
vargailles Creative Commons License 2004.02.26 0 0 82
TRicKolas!

Ne keseredj neki, annyira nem vészes! Az egyetemen oktatás folyik, a felvételin azt nem kérik számon, amit még nem tanítottak meg. Az kétségtelen, hogy fakézzel nehéz bekerülni, s térlátás és előadókészség hiányában jobb is más pályát választani ...

Előzmény: TRicKolas (78)
vargailles Creative Commons License 2004.02.26 0 0 81
A Négy Muskétás kezdeményezte felhívás kapcsán
(http://www.archi.hu/cinkosakinema/)
új lista indult ÉPÍTÉSZ KÖZÜGYEK címmel:
http://lista.prim.hu/?mit=lfk&listanev=epitesz.kozugyek@primlista.hu

"Ha építész vagy, kevésnek és/vagy fárasztónak találod a fórumokat, de szeretnéd megosztani gondolataidat másokkal, akkor itt a helyed! Kamara, törvények, EU, pályázatok, miegymás ..."

Előzmény: vargailles (77)
KM Creative Commons License 2004.02.26 0 0 80
TRicKolas-nak

nem akarlak elkeseriteni, de ehhez a szakmához elöször is nagy adag kreativitás kell, nagy képzelőerő, kiváló térlátás, affinitás a társmüvészetek iránt, aztán jó kézügyeség (makettkészités...), nem különben BIZTOS rajztudás (nemcsak kockológia, hanem természetes dolgok, mint növény, arc, alak... rajzolási képessége), intuitivitás és még sok minden.
Ezt egy egy-két éves gyorstalpalón NEM IGEN LEHET elvégezni, hacsak nem vagy isten áldotta tehetség.
ha pedig csak most 1 évvel a felvételi előtt kezdesz ráfeküdni a matekra meg a fizikára, akkor már szerintem elkéstél.

viktor a takarító Creative Commons License 2004.02.26 0 0 79
Amennyire tudom, normál rajzóra számmal esélytelen vagy, kivéve, ha Leonardo reinkarnálódott benned.
Keress egy jó faktot, felkészítőt, és gyakorolj, mint állat(nem árt, ha BME-s felkészítő tanárod vagy neves építész felmenőd van, sőt...), mert ha nem változtak a dolgok 10 év alatt, akkor ez egyfajta szűrő is a kívánatos és nem kívánatos aspiránsok között...

TRicKolas Creative Commons License 2004.02.25 0 0 78
Hello!
Mit gondoltok, ha BME-n szeretnék majd tanulni építészmérnök mesterséget, akkor fel kell vennem jövőre faktnak (uram bocsáss felső szintű érettségi előkészítőnek) a fizika meg a matek mellett még a rajzot is? Ha jól tudom, csak alkalmatossági vizsga van belőle, de normális rajzóraszámmal milyen esélyekkel pályázom arra, hogy teljesítsem?
vargailles Creative Commons License 2004.02.19 0 0 77
Boór András, Dékány Tibor, Finta Sándor, Hatvani Ádám felhívása:

FELHÍVÁS A MAGYAR ÉPÍTÉSZ KAMARÁHOZ ÉS AZ ÉPÍTÉSZEKHEZ
az építészeti tervpályázatok ürügyén

"mert vétkesek közt cinkos aki néma"
Babits Mihály: Jónás könyve

A köz akaratából épült épületek esetében -mivel nem elsősorban profitorientált a megvalósításuk- könnyebb érvényesíteni az építészet saját törvényszerűségeit. Az ilyen megrendeléseket rendszerint tervpályázatoknak kellene megelőzniük.

Saját alapszabálya szerint a Magyar Építész Kamara (MÉK) feladata, hogy "az építészeti tevékenység jog és szabályszerű gyakorlatát az ország egész területén felügyelje és ellenőrizze".

Ezért fontos a MÉK tevékenysége, lényegesek döntései -különösen az építészeti pályázatokkal kapcsolatban.

Az utóbbi (?) időkben megfigyelhető, hogy a MÉK egyes képviselői nem hogy nem tesznek meg mindent említett feladataik érdekében, de kifejezetten a jog és szabályok ellenében hoznak döntéseket.

A kifogásolható intézkedések egy részénél bizonyára jó szándék vezeti az azokat meghozókat, de ha a saját leírt szabályainkat sem tartjuk be, hogyan várhatjuk kívülállóktól, hogy elhiggyék az építészeti minőséget nagyban meghatározó -a szabályokban nem rögzíthető- érveinket.

Nem valószínű, hogy önmagában a jog- és szabályszerűség betartása megfelelő építészeti színvonalat eredményezne.

Biztos ugyanakkor, hogy a jog- és szabályszerűség be nem betartása esetén védhetetlenek az építészeti színvonal kérdései.

--------------------------------

A pályázatok értékelésénél a kiírásban rögzítettektől történt sorozatos eltérés azt eredményezte, hogy a résztvevők mind nagyobb része fel sem tételezi, hogy az ott leírtak betartása kötelező lenne.

A pályázat elkészítői azon gondolkodhatnak -anélkül, hogy ezzel biztosan kockára tennék munkájuk eredményét-, hogy melyik szabály felrúgása eredményezhet jobb esetben olyan tervet, amely a tervezők szerint ideálisabb épülethez vezethet, rosszabb esetben pedig olyan tervet, amely jobban megfelel a zsűritagok vélt igényeinek.

Aki úgy dönt, hogy nem ért egyet a pályázat kiírásával, és ezért nem indul, csodálkozva veheti észre, hogy olyan pályázat részesülhet díjazásban, amely abban a pontban sérti a kiírást, amely őt a munkától visszatartotta.

Aki úgy dönt, hogy betartja a pályázat kiírását, csodálkozva veheti észre, hogy olyan pályázat részesülhet díjazásban, amely abban a pontban sérti a kiírást, amely miatt ő nem olyan épületet tervezett, amilyet igazán jónak gondolt.

Ismert tény, hogy a kérdések jó része a szabályozásban rögzített lehetőségekhez képest túlzó programokból, illetve a hibásan meghatározott szabályozásokból fakad.

E jellemző problémára nem lehet ráirányítani a köz és a kiírók figyelmét, ha díjaznak olyan terve(ke)t, amely ugyan teljesíti a programot -és/vagy építészetileg valami értéket mutat- de eltér a szabályozástól: hiszen ha vannak az építész szakma képviselői által is jóváhagyott díjazott tervek, a feladat minden érdekelt fél szerint megoldható.

Az, hogy a tervezés folyamata során később az ellentmondások miatt alapvetően módosítani kell a pályázati tervet, az már nem nyilvános döntések eredménye.

Pályakezdő építészek számára az egyik legfontosabb út önálló jelentős tervezési munka megszerzéséhez az építészeti tervpályázatokon való kitartó részvétel, illetve egy ilyen verseny megnyerése utáni tervezési megbízás.

Az egyre inkább elfajuló mértékű kivételi díjak -tudatosan vagy sem- eleve szelektálják a résztvevőket, hasonlóképpen a meghívásos pályázatokhoz -ez által a kiírók jóval kevesebb megoldás közül kénytelenek díjazottakat választani.

Rendszeresen előfordul, hogy nem engedik a pályázni szándékozónak a kiírás teljes tartalmának a kivételi díj megfizetése előtti megismerését. Ezzel kötelezik az építészt, hogy olyan munkába kezdjen, amelynek lényeges körülményeit nem ismeri.

Különösen akkor van ez így, ha -mint egyre gyakrabban előfordul- a pályázaton való eredményes részvétel egyik feltétele a kiírás mellékletét képező tervezési szerződés aláírása.

A MÉK információs hálózata kétségbeejtő: az Építész Közlönyben megjelenő hírek jó része (kiállítás, megbeszélés) általában a kézhezvétel időpontjában már elavult, az újság konkrét információtartalma kevés (pl. EU-s nem magyar cégek munkavállalása itthon, ill. magyar cégek munkavállalása az EU-ban körüli kérdések).

Az építészeti szakmai közélet szereplői informális beszélgetéseken gyakran panaszkodnak a szakma helyzetéről, a MÉK működéséről.

Nyíltan azonban ritkán vállalják kritikai megjegyzéseiket, a tettek pedig végképp elmaradnak...

E felvetésekre való tekintettel állítottuk össze kéréseinket:

1. Kérjük a Magyar Építész Kamarát, illetve a bíráló bizottságok kamarai tagjait, biztosítsák a tervezési versenypályázatokon való részvétel esélyegyenlőségét -legalább a jogszabályokban meghatározott mértékig.

1.1. Azok, akik a MÉK és a bíráló bizottságok tagjai is egyben, ne járuljanak hozzá a kiírásokat sértő pályaművek díjazásához. Ha ilyen munka akaratukon kívül mégis díjazásban részesül, ragaszkodjanak megindokolt ellenvéleményük jegyzőkönyvbe vételéhez.

( 24/2000 (V.16) FVM rendelet 13.§ (2)b), (3), (4) )

1.2. A MÉK jól fontolja meg, hogy mely pályázatok meghívásos jellegű kiírásához adja hozzájáruló véleményét, illetve e megindokolt vélemény legyen nyilvánosan elérhető az Interneten.
( 24/2000 (V.16) FVM rendelet 2.§ (1), 3.§ (1) )

2. Kérjük, hogy a Magyar Építész Kamara segítse a pályázatok szabályszerű kiírását és azok megismerését.

2.1. A MÉK adjon ki ajánlást, amely szerint a kiírás elkészítésének költsége arra a dologi és adminisztrációs költségre vonatkozik, amely a beruházás tervezési pályázaton való meghirdetésének csak a többletköltsége -tehát ne foglalja magában a program összeállításának, az előzetes talajmechanika, a geodézia, stb… elkészítésének díját, illetve kérjen hivatalos jogértelmezést az érintett jogszabályról a törvényalkotótól.
( 24/2000 (V.16) FVM rendelet 11.§ (5) )

2.2. A MÉK csak olyan pályázat bírálatához járuljon hozzá, melynek kiírásakor írásban rögzítésre kerül, hogy a pályázat iránt érdeklődő jogosult az átvétel helyszínén
a. nyilvános pályázat esetén a pályázati kiírás teljes szövegének a kivételi díj befizetése előtti megismerésére,
b. meghívásos pályázat esetén a pályázati kiírás teljes szövegének a megismerésére a részvétel elfogadása előtt.

2.3. A MÉK csak olyan pályázat bírálatához járuljon hozzá, melynél a beadandó munkarészek részletezettsége nem lépi túl a pályázati tervektől szakmailag elvárható mértéket.

2.4. A MÉK készítsen egy, az internetről letölthető ajánlott kiírási mintát.

3. Kérjük a Magyar Építész Kamara bíráló bizottságokba delegált tagjait, hogy határozottabban álljanak ki az építészek munkájának elismeréséért.

3.1. Azok, akik a MÉK és a bíráló bizottságok tagjai is egyben, ragaszkodjanak a díjazás további munka nélküli kiosztásához, ha egy pályázat azért tűnik eredménytelennek, mert az derül ki, hogy a pályázat előkészítése nem volt elég körültekintő, a beadott pályaművek ugyanakkor a kiírást megpróbálják teljesíteni. Ha a díjazás az említettek akaratán kívül még sem valósul meg, ragaszkodjanak megindokolt ellenvéleményük jegyzőkönyvbe vételéhez.

3. Kérjük a Magyar Építész Kamara javítson információs hálózatán.

3.1. A MÉK honlapja legyen naprakész.

3.2. Az Építész Közlönyben megjelenő hírek a MÉK honlapján azonnal jelenjenek meg, ne várják meg a nyomdai átfutás és postázás idejét.

3.3. A honlapon legyen nyilvánvalóan leírva, hogy a MÉK tagja különböző ügyeivel kihez fordulhat (indítványok, etikai ügyek, stb…).

3.4. A MÉK honlapján jelenjen meg a kamara konkrét tevékenysége: tényszerű, számonkérhető adatokkal. (Ki, mikor, milyen jogszabály módosítását kezdeményezte; etikai ügyek; kamarai zsűritagok, stb…)

4. Kérjük az építészeti közélet személyiségeit -különösen a kamarai tisztségviselőket, oktatókat, elismert építészeket- nyilvános úton, írásban is fejtsék ki a szakmai közéletről szóló gondolataikat, bírálataikat.

Budapest, 2004. február 16.

Boór András, Dékány Tibor, Finta Sándor, Hatvani Ádám

Hozzászólásokat, észrevételeket várunk a www.epiteszforum.hu > fórum > mit csinál az építészkamara, állítólag van ilyen, vagy a negy.musketas@freemail.hu. címen.

A fenti felhívást postáztuk a MÉK elnökségének, bizottsági elnökeinek, a területi építész kamarák elnökeinek.

Meggyőzőbb lenne indítványunk, ha a személyes aláírásával megerősített példányt a 2004 március 26-án tartandó küldöttgyűlésen átadhatnánk a MÉK elnökének, ezért kérjük, hogy ez ügyben vegye fel a kapcsolatot a megadott e-mail címmel.

Keresünk a megyékből "összekötőket". Feladatuk lenne az aláírások helyszínen való gyűjtése és továbbítása számunkra. Ha vállalja ezt a szerepet, vegye fel a kapcsolatot a megadott e-mail címmel.

Küldje tovább ezt az üzenetet barátainak, munkatársainak, beosztottainak, főnökeinek, tanárainak, diákjainak, tanítványainak, mestereinek, továbbá akinek gondolja.

KM Creative Commons License 2004.02.17 0 0 76
(egyszer már beirtam, de az index megint megette a hozzászólásomat)

anno amikor az erzsébet téri változat pályazati értékelése volt, kiállitották, mind a 72 pályamüvet a Kongr. Csarnokban. nekem már akkor is az volt a véleményem, hogy a legtöbbje lényegében egyforma volt a külsőt tekintve, csupa ilyen megaoszlopos-tornácos, semmi eredetiség. majd amikor az új helyszinre kierőszakolt pályázaton Vadász terve nyert, az is erősen emlékeztetett ezekre a pályázatokra.

ennyi volna mindössze a municiónk ?????

Előzmény: viktor a takarító (75)
viktor a takarító Creative Commons License 2004.02.17 0 0 75
Mostanában sajnos éppen ez az egyendoboz+üveg pengefal stílus hódít. Könnyű megvalósítani, gazdaságos a térkihasználás, BÁRHOVÁ ledobhatják az országban - akár találomra is...
A Kálvin teret agyonütötték, legyilkolták. Odahajigálták a böszme magas, ronda, értelmetlen és funkciótlan pengefalas (ez a pengefal miért nem szúr szemet az illetékeseknek???!!!), förmedvényeket, eltakarva a Nemzeti Múzeumot, túlnőve a templomtornyot és az ÁB Aegon székházat. Sem a stílust, sem az utca vonalát, semmit nem vettek figyelembe. Ugyanez a helyzet a Rákóczi úton álló (a Keleti felőli szakaszon) néhány éves förmedvénnyel, az Arany János utcához közeli bank (talán daewoo bank?) székházával, és még számos példával. Nincs egyedi vonásuk azon túl, hogy a szürke mely árnyalatát használják a falakon.
A Nemzeti Színházunk valóban lehetett volna szebb is - kicsit úgy néz ki, mintha a különböző részleteket külön-külön találták volna ki, és nem jutott elég idő összeérlelni őket egy egységes egésszé -, de a különböző homlokzatain számos ötletet találni, egyedi motívumokat, amitől inkább magaménak érzem, mint az erzsébet téri terv modern, de szimpla (és gyorsan avuló) vonásait.
Előzmény: KM (74)
KM Creative Commons License 2004.02.17 0 0 74
talán az a legszörnyübb, hogy EGYSÉGESEN szinvonaltalanok és ötlettelenek. Kicsit olyanok, mintha ugyanazok készitették volna több változatban.
Előzmény: JTD24 (73)
JTD24 Creative Commons License 2004.02.16 0 0 73
Ha ezek a gigantikus kockak valoban megepulnek akkor majd mi is olyan szedett-vedett partot lathatunk a Dunarol mint a londoniak a Temzerol.
Penz beszel. Stilus, koncepcio hallgat...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!