Hi én is szekszárdi vagyok úgyhogy érdeklődnék melyik kocsma volt az? (bocs az offért)
Már rég nem voltam otthon és nem díjaznám hogy amikor hazamegyek a kedvenc helyem bezárva....
A probléma mindig abból adódik, hogy bizonyos szervezetek úgy vélik, a közönséget meg kell védeni az erkölcsrombolástól. Több esetben ezt mi is elvárjuk pl. pedofília, náci irodalom esetében. Igenám, de amint elmondom, nekem mi nem tetszik, abban a pillanatban ezt más is megpróbálja megtenni. Kivételt képeznének a művészi alkotások, de ki mondja meg, mi az. Miután ezt nem lehet megtenni, felszínes dolgok alapján döntenek, becsukják pl. a kocsmádat, mert az is nemi szerv, márpedig aztat nem mutogatjuk nyilvánosan. Mi a dolog vége, jellegtelen alkotások tömege pl. a tömegmédiában.
Valóban elkanyarodtunk, én ugyan megpróbáltam analóg eseteket felsorolni (Új Hölgyfutár, Marxim) de arra meg nem reagáltál, pedig lehet, hogy tanulságos. A prüdéria sok problémát okozhat, mondhatják azt, hogy közterületre nem lehet erkölcsromboló dolgokat kihelyezni pl.
Picit elkanyarodtunk a témától. A "botrányt" egy falfestmény okozta, ami történetesen egy kocsma
külső falán van. Mi van akkor, ha ezt mondjuk a lakóházammal teszem? Azt is bezáratják? Attól még
a festmény a falon látható, nem? Ezért is tartom képtelenségnek a kocsma bezáratását. Ha jogos is lenne valamilyen szankció, az csak épitészeti
jellegű lehetne, városkép rontása , meg hasonló badarságok miatt..
Gondolom itt per lesz, de tanulságos..
naaa, pedig olyan sok jó téma van, itt van még a Marxim is
A veszprémi egyetem kollégiuma előtt van egy leányszobor, emlékszem hajdanán az egész kollégium az ablakban lógott kefele, mert egy ifjú minden éjjel meglátogatta és... hm... magáévá tette
Még valamikor az Antall korszakban történt. Az Új Hölgyfutár címlapján (a lap avantgard művészeké volt) megjelent egy kép, ami a koronás címer parafrázisa volt, minden részletre nem emlékszem, de angyalok helyett patás ördögök tartották pl. A kép Szkárosi Endre munkája volt, komoly parlamenti botrány volt belőle, ez az egyik "bizonyítéka" a liberálisok nmemzetellenességének
na igen, de azt is tudod miért?
nos éjszakai dorbézolás után jártunk arra, és akkor épp két vidám hölgy szórakozott a szobron
orális szex egy bronzszoborral?? ma már bármit lehet
azért remélem a szobor is élvezte
CS
Alakul, ne hagyjátok elsüllyedni a topicot!
A művész pechjére Szekszárd eléggé kiesik
mindenkinek az érdeklődési köréből, pedig
a mű nagyobb nyilvánosságot is megérne. Ha ez
a sztori mondjuk a főváros 30 km-es körzetében
esik meg, már biztos ráharapott volna a sajtó.
Köszi az eddigi hozzászólásokat..
Kicsit OFF
Az a bizonyos pécsi volt pártház melletti posztamensen Lenint követő női altesttorzó állandóan ki volt pingálva megfelelő helyen - vagy álprűd erkölcscsőszök vagy magukat poénosnak képzelők keze nyomán -, mígnem végül eltávolították. (Megunták az állandó sikálást?)
A pécsi sétálóutcán (Király/Kossuth) a belvárosi áruház bejáratával szemben, a mellette levő - egyébként bunkó pincérekből példát mutató - Fregatt Arizona Pub falánál van egy másik torzó, egy fejetlen férfi egy oszlopon, akinek azonban kezdetben volt "farka" is, bár stilizált, mert nem volt más, mint egy közönséges fémrúd. Egy jó ideje viszont az ürge már farkatlan is.
Így közelítenek Pécsett a prűdök/taplók a művészet eme témájához.
OFF Off
Most voltam a helyszínen, mert furdalt a kíváncsiság.
Tehát a tényálladék a következő:
A szóban forgó kocsma külső (utcára néző) homlokzata van kifestve. Az egyébként fehér falú földszintes épület két szomszédos ablaka körüli falfelület van kidekorálva oly módon, hogy az egyik ablak alsó párkánya alatti geometrikus dekorációba egy női, a másikba egy férfi nemi szervet lehet belelátni egy kis fantáziával. Az ábrázolás módja nem naturalisztikus, hanem a lehetséges végletekig leegyszerűsített. Nem tudom, ki festette, de qrva yooo!!!
Győr sétálóutcájának kellős közepén van egy szobor. A művész egy meztelen csónakos fickót álmodott meg. Nagy néplátványosság volt, mivel a nemi szervét csak bizonyos szögből lehetett látni, mivel ugye a lábai takarják. Foglalkozott evvel helyi újságtól országos tévéig sokminden, a szobor mégis köszöni szépen, megvan. Azt mondják, a férfi szerve valahogy fényesebb, mint a szobor többi része. :)
Én nyitnék egy +botránkoztató szalont. Belépőjegy
ellenében mindenki megbotránkozhatna a kiállított
tárgyakon. Egy rántotthús is ott lenne
intoleráns vegetáriánusoknak. Szerintetek bezáratnák?
én spec. eltávolítanék minden olyan képet, amin a pápa szerepel. undorodom ettől a perverz öregembertől. (régebben megcsókolta a földet a landolás után, most meg csodálkozik, hogy úgy néz ki, ahogy.) ugyan így tennék a zorán képekkel is. (paróka, csúnya, rossz a hangja, rajongói között sok a hülye.)