Vettem egy Linux kezdőknek című könyvet, CD-mellékettel. A CD- SuSe Linux 6.3, meg ilyenek, hogy
- YaST2
- Grafikus telepítő program
- Automatikus hardverfelismerés
- Automatikus particionálás
- GNOME 1.05
- X Window újdonságok: XFree86TM 3.3.53.3.5., immár az alábbi kártyák támogatásával is: Savage 3D, Trio 3D/2X, minden ATI Rage 128 chipset és Intel i810 chipset
- 2.2.13-as Kernel
- KDE 1.1.2
Ezeket mind idéztem a CD-n található ígéretekből, ám a Linuxról csak annyit tudok, hogy operációs rendszer, és hogy Linus Torvalds stb., de abszolút Windows-függő vagyok, tehát síkhülyéből méra '92 óta már eljutottam egy korrekt felhasználói szintre.
Most a Linuxhoz vagyok síkhülye.
Néhány DOS-paranccsal annak idején próbálkoztam.
Most Windows 98 Second Edition van fent a gépen, a gép GenuineIntel, Intel Celeron processzorral, 128 Mb RAM-mal, van egy 10 Gb-s lemezem, amelyből úgy kettő és felet foglal az, ami rajta van.
Nemrég újítottam fel, ezért még nem szóródhattak nagyon szét az állományok.
Van a gépen CD-író.
A könyv azt ajánlja, jegyezzem fel a rendszerem jellemzőit, de csak úgy általánosságban, meg mentsem, ami menthető, mielőtt nekilátnék a telepítésnek.
Na, innen már bonyolultabb.
Mi lesz akkor, ha csak úgy fogom beteszem a lemezt és hagyom, hogy particionálja az eddig egyetlen partícióból álló merevlemezt, és feltelepítse magát?
Nem szívesen szedném le azt, amit eddig feltettem a merevlemezre.
Van már ilyen tapasztalatotok?
Naivan csak annyit kérnék a tisztelt hacker vagy egyéb mókáskedvű beszélgetőtársaktól, hogy respektálják a kérdésben való visszamaradottságomat és ne mondjanak olyat, amit humornak szánnak, de én királyian megszívatom vele magam, amit pedig esetleg mondanak, azt úgy kezdjék: "Na. Ami ott van előtted és betűk vannak rajta, az a billentyűzet... stb.
Bármilyen segítséget köszönettel fogadok.
D.