Keresés

Részletes keresés

MGperY Creative Commons License 2000.06.11 0 0 5
ja igazad van, ezt tudom.
de ha pl a securing redhat linux ból indul ki az ember és ésszel particionál, akkor nem hülyeség a 3 giga.
és van 1 db floppys linux is :))

a dos is elfért egy floppyn, de akkor nem volt grafikus felület.
na ez már nem gyenge

Előzmény: John Zero (2)
Déridoire Creative Commons License 2000.06.10 0 0 4
Köszönöm az eddigi tanácsokat!

Üdvözlet

D.

Detran Creative Commons License 2000.06.10 0 0 3
Mivel kezdő vagy, ajánlhatom neked a Mandrake Linux 7.0-át is. A Chip magazin áprilisi számának a lemezmellékletén található. Nagyon tuti, magyar nyelvű installja van, én a KDE-t tettem fel, ennek kb 50%-a magyarítva van. (A magyar KDE team igérete szerint a következő, KDE 2.0 teljesen magyar lesz.)
Persze ez nem mentesít a particionálástól, azt neked kell megcsinálnod. Nekem szerencsére van egy másik winyóm is a "windowsos" mellett, így nem kellett a particionálással bajlódnom. Ráadásul a LILO be todja bootolni a wint is a másik winyóról, szóval tuti.

Detran

John Zero Creative Commons License 2000.06.10 0 0 2
MGperY:
3-4 giga hely messze nem kell. Kezdetnek lehet mondjuk 6-800 megaval indulni, ha van annyi. Ha nincs, akkor kevesebbel (igenyektol fuggoen ezt lejjebb lehet szoritani, szelsoseges esetben akar 40-80 MB-ra, vagy meg kevesebbre is).
Előzmény: MGperY (1)
MGperY Creative Commons License 2000.06.10 0 0 1
GOTO linux fórum.
elöször asszem pl. partition magiccel kéne csökkentened a win es partició méretét hogy legyen kb 3-4 giga szabad helyed a linuxnak. abból nem lehet baj.
3-4 giga elég lesz minden desktop + fejlesztői munkára, gondolom nem egy 50 useres szervert akarsz csinálni
na és akkor telepítsd fel, gondolom butolható a cd és olvasd el a win98 dual boot topicot.
és vagy olyan linux disztibúció ami egyetlen nagy virtuális fileban teszi fel magát, de ez nem tudom melyik.

egyébként "jé egy nullás" :)

Előzmény: Déridoire (-)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.10 0 0 0
Két javallatom van. Nézzlk körül a linuxos fórumban, illetve olyan helyen, ahol linuxos előfordul. Nálunk a "kiástam a csatabárdot" topikban is várható a felbukkanásuk.

Akármilyen rendszert is telepítesz, célszerű a mentés. Az ördög soha nem alszik. A karón is szokott varjú lenni.

Mindenki így kezdi. Ez teljesen normális. Elvileg egy Linux megcsinálja magának a dolgait. Ha nincsn második HD-d, akkor a saját, legfontosabb adataidat kellene lementeni legalább.

Vakrepülés: ha van használati utasítás, akkor próbáljad meg azt követni.

Déridoire Creative Commons License 2000.06.10 0 0 topiknyitó
Vettem egy Linux kezdőknek című könyvet, CD-mellékettel. A CD- SuSe Linux 6.3, meg ilyenek, hogy
- YaST2
- Grafikus telepítő program
- Automatikus hardverfelismerés
- Automatikus particionálás
- GNOME 1.05
- X Window újdonságok: XFree86TM 3.3.53.3.5., immár az alábbi kártyák támogatásával is: Savage 3D, Trio 3D/2X, minden ATI Rage 128 chipset és Intel i810 chipset
- 2.2.13-as Kernel
- KDE 1.1.2

Ezeket mind idéztem a CD-n található ígéretekből, ám a Linuxról csak annyit tudok, hogy operációs rendszer, és hogy Linus Torvalds stb., de abszolút Windows-függő vagyok, tehát síkhülyéből méra '92 óta már eljutottam egy korrekt felhasználói szintre.
Most a Linuxhoz vagyok síkhülye.
Néhány DOS-paranccsal annak idején próbálkoztam.
Most Windows 98 Second Edition van fent a gépen, a gép GenuineIntel, Intel Celeron processzorral, 128 Mb RAM-mal, van egy 10 Gb-s lemezem, amelyből úgy kettő és felet foglal az, ami rajta van.
Nemrég újítottam fel, ezért még nem szóródhattak nagyon szét az állományok.
Van a gépen CD-író.

A könyv azt ajánlja, jegyezzem fel a rendszerem jellemzőit, de csak úgy általánosságban, meg mentsem, ami menthető, mielőtt nekilátnék a telepítésnek.
Na, innen már bonyolultabb.
Mi lesz akkor, ha csak úgy fogom beteszem a lemezt és hagyom, hogy particionálja az eddig egyetlen partícióból álló merevlemezt, és feltelepítse magát?
Nem szívesen szedném le azt, amit eddig feltettem a merevlemezre.

Van már ilyen tapasztalatotok?

Naivan csak annyit kérnék a tisztelt hacker vagy egyéb mókáskedvű beszélgetőtársaktól, hogy respektálják a kérdésben való visszamaradottságomat és ne mondjanak olyat, amit humornak szánnak, de én királyian megszívatom vele magam, amit pedig esetleg mondanak, azt úgy kezdjék: "Na. Ami ott van előtted és betűk vannak rajta, az a billentyűzet... stb.
Bármilyen segítséget köszönettel fogadok.

D.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!