Keresés

Részletes keresés

Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2009.07.29 0 0 59
inkább úgy tűnik, hogy a maffiózónak levés előnyt jelent a felvételkor :)
Előzmény: AAAaaa (58)
AAAaaa Creative Commons License 2009.07.28 0 0 58
ez egy kormanyokon ativelo talalo topikcim!
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.28 0 0 57
OFF:

Mindig jó régi topikokba beleolvasni, ki és mit gondolt akkor erről-arról.

ON:

A Gergényivel közös szekus céget alapító Pintérben, illetve Drazséban van valami, ami közös.
Zene 56 Creative Commons License 2009.07.15 0 0 55

Elég ha ők kijelentik és kész!

Nem divat a mai médiában bizonyítani semmit.

 

De hamarosan megváltozik ez is.

Előzmény: IDKFA (54)
IDKFA Creative Commons License 2009.07.15 0 0 54
A tegnapi törölt topicban már kérdeztem: mutatna valaki jogerős bírósági ítéletet Pintér maffiózó voltáról? A ballib mindig ezen lovagol ellenkező esetben. Legyünk már akkor következetesek. :P 
Előzmény: GenYo (50)
lendületlenül Creative Commons License 2009.07.15 0 0 53

Kuncze is szerethette,ezért lehetett alatta ORFK főkapitány.

Meg ő is félhetett tőle,mert még miután kirúgta,azóta sem közölte az okát.

Lehet,hogy csak egy kis üzleti vita volt emögött is?

Tudod,Teve utcai rendőrpalota milliárdjai....-)))

Előzmény: GenYo (50)
pipacsaripacspapucs Creative Commons License 2009.07.15 0 0 52
Azért elég skizofrén helyzet lehet, mikor valaki önmagától fél...
Előzmény: Zene 56 (51)
Zene 56 Creative Commons License 2009.07.15 0 0 51

Ne provokálj!

 

Senki nem fél tőle, csak a bűnözők!

Ha jól emlékszem le is csukta őket mikor belügyminiszter volt.

Most meg tele van velük a közélet...

Előzmény: GenYo (50)
GenYo Creative Commons License 2009.07.15 0 0 50

 ugyan már ... Pintér elvtárs jó elvtárs!

 0rbán elvtárs szereti... :DDD

Előzmény: Törölt nick (49)
tónibá Creative Commons License 2000.06.14 0 0 48
A mai világgazdaságból:

Bartus László
Néhány szó a "pallagozásról"
Bevallom, én kezdetben is csak célszeruségi szempontból helytelenítettem, hogy Pallag László nyilvánosságra hozta az olajbizottság titkos tanújának vádjait. Attól tartottam, hogy a pártok érintettségének feszegetése szétveri a bizottságot. Már az elején arra tippeltem, hogy ez a bizottság addig muködhet, amíg valamelyik politikus szóba nem kerül. Annál is inkább, mert a képviselok többsége azt tekintette egyetlen feladatának, hogy ezt megakadályozza. Nem ismerek közöttük senkit, aki a kisujját mozdította volna, hogy ez a bizottság bármit elérjen. Ellenben mindent megtettek azért, hogy a testület mielobb feloszlassa önmagát. Vajon miért?
Ahhoz képest, hogy százmilliárdos nagyságrendu adócsalásról, az államapparátus korrupciójáról és az alvilág intézményes megerosítésérol van szó, szinte vakmeroségnek tetszik az a felelotlenség, ami a képviselok részérol megnyilvánult. Nem csoda, hogy Pallag nem bízott bennük. Pedig szakértelmükkel -- melyet oly nagyon hiányoltak a kisgazda bizottsági elnökbol -- csökkenthették volna azt a bizonytalansági tényezot, amely a nagy kockázatot vállaló, "forradalmár" típusú emberek személyiségében kódolva van.
Az eddig halvéru olajbizottság most megelevenedett. Azok, akik rezzenéstelen arccal hallgatták végig, hogy néhány héttel ezelott bunpártolással vádolták meg a volt legfobb ügyészt, akiket nem zavart a rendori korrupció emlegetése, vámosok megvesztegethetosége, egy ártatlan könyvelo börtönbe vonulása, azok keselyuként vetették magukat Pallag Lászlóra, amint politikusok neve merült fel.
Kiabálni korai, mert ahogyan a vizsgálatok még nem támasztották alá azt, hogy Pallag titkos tanúja valótlant állított, még azt sem cáfolták, hogy igazat mondott. Eddig is nyilvánosságra kerültek azok nevei, akikkel szemben gyanú fogalmazódott meg. Miért éppen a közélet szereploi lennének kivételek, akiknek az Alkotmánybíróság határozata szerint többet kell elviselniük, mint másoknak? Azért is érthetetlen ez a hisztéria, mert bennünket, egyszeru polgárokat naponta érnek hasonló atrocitások (néha a politikusoktól), amit szó nélkül el kell viselnünk.
A jogállamiságra hivatkozó politikusok nem ugyanazt akarják professzionális eszközökkel elérni, amit Pallag -- szerintük -- dilettáns módon próbál, hanem az ellenkezojét. Szerintem ez a szemforgatás veszélyezteti a jogállamiságot és a demokráciát. Ha pedig a professzionális sumákok, vagy a becsületes, de "dilettáns" Pallag között kell választanom, én Pallagot választom. Aki nem dilettánsabb, mint az a rendorség és titkosszolgálat, amelynek az orra elott zajlott minden. Nem éri el azok dilettantizmusát sem, akik lehetové tették, hogy állami segédlettel erosödjön az alvilág. Az okozott kár össze sem vetheto egymással.
Pallag semmiféle törvényt nem sértett, ahogyan azt Balogh László MDF-es képviselo állította. Nincs erre vonatkozó tiltó rendelkezés. Törvénysértést legfeljebb o követett el (a különleges személyes adatok védelmérol szóló szabályozás tekintetében), amikor a tanú büntetett vagy büntetlen eloéletére vonatkozó kérdést feszegette. Azt pedig nem csodálom, hogy Balogh László egy szót nem értett abból, amirol a tanú beszélt. Fogalma nincs arról, mi az olajbunözés, de (Boross) "Péter bácsi" valószínuleg nem is ezt várja tole.
A Fovárosi Bíróság elvi jelentoségu döntése szerint büntetoeljárásban tett tanúvallomás ismertetése esetén a közlot bizonyítási kötelezettség nem terheli. A bizonyítás a hatóság dolga. Pallag felelossége addig terjed, hogy hitelesen adja vissza a vallomást. A parlamenti bizottság ugyan nem büntetoeljárást folytat, de a tanú feljelentésnek szánta a vallomást: azért nyilatkozott, hogy azt mielobb juttassák el az ügyészségre, és indítsák el a nyomozást. A feljelentést azért a parlamenti bizottság elott tette meg, mert a rendorségben nem bízik.
Pallag nem beszélt bizonyíték nélkül. A buncselekmények helyszínén jelen levo tanú vallomása közvetlen bizonyíték a büntetoeljárásokban. Korrupciós ügyekrol és a szervezett bunözésrol nem lehet másképp információt szerezni, csak a kiugrott tagoktól. Erre épül a vádalku intézménye. A szemtanú vallomása önmagában olyan bizonyíték, amelyre ítéletet lehet alapozni. Olaszországban néhány pentito (bunbánó maffiózó) vallomása alapján fejezték le a maffiát, és állították bíróság elé a miniszterelnököt.
Az is felettébb furcsa, hogy mindig ugyanazokról lehet hasonló vádakat hallani. Miért nem Pokorni Zoltánról vagy Göncz Árpádról mondják, hogy olajmaffiózókkal ette a marhapörköltet, és utána pénzt kapott? Miért nem Kovács László vagy Kósáné Kovács Magda kerül korrupció gyanújába, miért mindig Máté László és mások néhányan? Az is érthetetlen, hogy miért nincs ebben az országban még egy ember, aki alkalmas lenne belügyminiszternek, és nem állítják minden utcasarkon róla, hogy megengedhetetlen kapcsolatban állt az alvilággal? Miután Ábrahám Béla Békés megyei fokapitány-helyettest letartóztatták, Pintér Sándor belügyminiszternek, Orbán Péter országos fokapitánynak, Közsel Károly ellenorzési foosztályvezetonek és mindazoknak, akik nevüket adták ahhoz az ORFK-jelentéshez, amely Békés megyében mindent rendben talált, 24 órán belül le kellett volna mondaniuk minden demokratikus országban (még most sem késo). Ha Ábrahám bunös, akkor az ORFK-jelentés készítoi bunpártolók (akár meg lehetne indítani az eljárást ellenük). Megjegyzendo: ha Pallag László nem tesz feljelentést Gál László és társai ellen, akkor Ábrahám ezredes -- ettol a rendorségtol -- kitüntetéssel mehetett volna nyugdíjba.
Nincs szó politikai manipulációról sem: jelen voltam, amikor Torgyán József pártelnök felhívta Pallag Lászlót, hogy számon kérje rajta a Pintér Sándorral kapcsolatos vádakat. Pallag állta a sarat. Nincs az a kisgazda pengos malac, amely annyit kapott volna, mint Pallag László a belügyminiszter miatt. Torgyánt ugyanis elotte megintette Stumpf István, hogy Pallag szétverheti a koalíciót.
Ha van valami, ami Pallagból hiányzik, akkor az a dörzsölt taktikázás és a politikai megfontolás. De amit ellenfelei hiányosságaként rónak fel, ebben az esetben erény. A korrupció ellen nem lehet másképp harcolni, ehhez ilyen emberre van szükség. Tanúsíthatom: ha fontos emberek neve szóba került, ott valóban véget értek a kihallgatások. Igaza van Pallagnak: jöjjön felszínre minden, ezt mindenki viselje türelemmel, és a vizsgálatok során szolgáltassanak igazságot mindenkinek.
Ezért nem értek egyet Szabó Iván feljelentésével, akit az egyetlen kakukktojásnak érzek a történetben: róla eddig nem hallottam efféle vádakat. Nem kizárt, hogy a tanú összetévesztette egy másik volt pénzügyminiszterrel, akirol sokan úgy tudják, látott már olajostankereket. Szakemberek szerint a pentitók vallomásainak mindig van egy bizonyos mértéku hibaszázaléka, amivel számolni kell. Emiatt azonban nem lehet mindent leállítani.
A helyzet ugyanis rendkívül súlyos. Szemjon Mogiljevicset nem a magyar rendorség késztette visszavonulásra, nem is az FBI, hanem az ukrán--orosz maffia egy sokkal kegyetlenebb és gátlástalanabb csoportja. A titkos tanú azokról a rendortisztekrol vallott, akik nekik dolgoznak. Az elmondottak jelenleg is zajló nyomozásokhoz kapcsolódnak. A szálak a brutális gyilkosságokhoz és a kábítószer-kereskedelemhez vezetnek. Az olajbizottság megrendíto csapást mérhet a szervezett bunözésre, ha átadja az információkat a legfobb ügyésznek, és egy önálló ügyészi csoport létrehozását kezdeményezi. A bizottságnak akkor kellene feloszlania, ha az ügyészség beszámol arról, mit végzett.

A szerzo a Világgazdaság munkatársa

Lacosz Creative Commons License 2000.06.14 0 0 47
A belügyminiszter maffiózó, Orbán meg a szárnysegédje, de egyébként is mindenkinek benyal, akitől függ:

Orbán nyilatkozata Pintérről ...
Belpol
június 14. 9:55

[MR] Pintér Sándor belügyminiszter a
kormány érdekében sem tehetné meg,
hogy ne forduljon bírósághoz ártatlansága
tisztázása érdekében - közölte Orbán
Viktor miniszterelnök a szokásos szerda
reggeli rádióinterjújában, a parlamenti
olajbizottság múlt heti ülésén
elhangzottakra reagálva. A kormányfő
hangsúlyozta: bár még nem konzultált a
megvádolt miniszterrel, támogatja őt
abban, hogy pert indítson az ügy kapcsán.
Orbán Viktor szerint a bizottsági tanú által
elmondottakat sajtótájékoztatón ismertető
Pallag László képviselő egyéni
bejelentéséről van tehát szó. Abból, hogy
eljárás indult egy Békés megyei magas
rangú rendőrtiszt ellen, Orbán Viktor arra
következtet, hogy még mindig vannak
zavarok a közigazgatáson belül, amelyek
ellen megkettőzött erővel kell fellépni.
Orbán Viktor elismeréssel szólt Torgyán
József földművelésügyi és vidékfejlesztési
miniszter munkájáról, akit a legkevésbé
irigylésre méltó helyzetben lévő
kormánytagnak nevezett.

(Forrás:http://index.hu/politika/hirek/#6019)

Vajk Creative Commons License 2000.06.13 0 0 46
Most olvasom, hogy ezt a _vedett_ tanut mar az ujsagirok is csak igy nevezik: az N. csald kisebbik fia.
Ha bizonyitekokat is ilyen sikeresen szerez ez a Pallag, mint ahogy a tanuit vedi, akkor nyugodtan alhat pintersanci.
butcher Creative Commons License 2000.06.13 0 0 45
Nem akarok ennyire az "elején" fogadásokba vagy esélylatolgatásokba belemenni, de szerintem miután szétcincálja a sajtó ezt az ügyet (is) addigra majd minden megélhetésért gürizó államoplgár belefásul a témába, nem beszélve Mari néniről a kiskertben, akit élből nem spiráz fel a téma...oszt szépen lassan megnyuxanak a kedélyek...fehérgalléros bűnözés folytatódik tovább, politikusaink maradnak vállig a nagy húsoskondérban...éljen a kifárasztási taktika és a szabadon választott (!) politikusaink!!!

u.i.: Nekem is tele van az egész kócerájjal a túrósbatyum de tessék jobbat mondani, yo érzésű ember ma Magyarországon nem megy politikus pályára...az olaszok legalább negyedévente menesztik a korrupt kormányukat - no comment...asszem nyitok 1-2 releváns topicot, egy kis múltidézés végett...

Vajk Creative Commons License 2000.06.12 0 0 44
csak nehogy hirtelen megbetegedjen ez a Pallag, mondjuk rakban, esetleg elgyengul a szive...

Azert ehhez a "robbantashoz" nemcsak batorsag kellett, hanem hulyeseg is.

Mibol gondolja, ahog Pinter, ha telleg benne van, nem kovet el mindent, hogy ez kideruljon? A vedett tanurol is mar mindenki tudja ki az, le volt irva, mikor es miert volt buntetve, hol lakik, ki az apja meg a testvere. Ha Pinter lennek, ennek a vedett tanunak is gyorsanromlani kezdene az egeszsege. Ne nem durvan, de egy pici majnagyobbodas vagy pl agyverzes hamar es varatlanul johet.

Ezek utan egy ujabb "jokivansag": Vedjen teged a Pallag:)))

barka Creative Commons License 2000.06.11 0 0 43
A mai Vasárnapi Újságból:

"Olaj-milliárdok minden mennyiségben A tanúk védelme érdekében zárt ülésen hallgatja meg hetek óta a parlament olajügyekkel foglalkozó bizottsága mindazokat, akik érdemi információval rendelkeznek az elmúlt évtized legnagyobb visszaéléseiről. Eddigi munkájukról pénteken tartott sajtótájékoztatót a bizottság elnöke, Pallag László, majd interjút adott Lakatos Pálnak.

Lakatos Pál: A héten csütörtökön Pallag László vezetésével zárt ülést tartott az úgynevezett Olajszőkítési Bizottság. Pallag László most mégis a Vasárnapi Újság mikrofonja előtt ül. Zárt ülésről számol be. Nem fél, hogy támadások özöne zúdul most Önre?
Pallag László: Vita is volt a zárt üléssel kapcsolatos sajtótájékoztatás miatt, azt
mondtam, hogy abba kell hagyni ezt a folyamatot, amiben ha előkerülnek nevek, előkerülnek fontos személyek akármilyen szakaszban, akkor rögtön titkosítják, és talonba teszik az ügyet. Ennek már vége. Ezt nem lehet követni, egyébként is a tanúvallomást tevő kérte a tanúvédelmet. Tanúvédelem a személyére szólt és nem pedig arra, amit elmondott. Ezekről tudnia kell a nyilvánosságnak. Annak nincs értelme, hogy valaki elmond valamit a bizottság előtt, zárt ülésen, titkosítják, és ne tudjon senki semmit arról, hogy mit mondott.
Lakatos Pál: Persze arra vigyáznunk kell, hogy amit mi most mondunk, abból ne derülhessen ki egyáltalán, hogy csütörtökön ki kérte a tanúvédelmet. Mert hiszen akkor az élete veszélybe kerülhetne.
Pallag László: Mi kértük, hogy a nyilvánosságot válassza. Az ad igazi tanúvédelmet, de az ő ügyeinek a folytonossága megkívánja még egyelőre a tanúvédelmet.
Lakatos Pál: Eljön az idő, amikor majd a csütörtökön meghallgatott, most még a nyilvánosság előtt ismeretlen személy nyilvánosságra lép?
Pallag László: Az is elképzelhető. Mindenesetre azért is javasolták, hogy zárt ülésről ne hangozzon el semmi, mert olyan hangzott el.
Lakatos Pál: Merthogy a zárt ülésen nevekről, tényekről, pénzekről volt szó. De még mielőtt erről beszélünk, szóljunk egy friss hírről. Mert pénteken nyilvánosságra került az, hogy a Békés megyei rendőrfőkapitány-helyettest letartóztatták.
Pallag László: Igen, Ábrahám urat letartóztatták. Amikor kértem a Békés megyei ügyek vizsgálatát, akkor őrá is kértem a vizsgálat lefolytatását. A csütörtöki vizsgálati üléssel kapcsolatosan még annyit el kell, hogy mondjak, hogy házszabály nem tiltja, hogy beszéljek a zárt ülés dolgairól. Állami titkot, szolgálati titkot nem mondok el. De ezek az ügyek a nyilvánosságra tartoznak. A demokrácia alapja a nyilvánosság. És ha valójában azt akarjuk, hogy itt demokrácia legyen és működjön, akkor a nyilvánosság előtt ezeket el kell mondani.
Lakatos Pál: Akkor kezdjük.
Pallag László: A tanúvallomást tevőt ismétlem. Elmondta, hogy hogyan és merről, hova, milyen telepeken mozgatták az olajat.
Lakatos Pál: Időpontban most hol tartunk?
Pallag László: 92-96 közötti időszakról van szó. De beszélt egész a napjainkig az ügyekről. Mert amikor az olajszőkítés már nem működött, már nem jött pénz az olajból, akkor ment a borhamisítás. És tulajdonképpen összekapcsolta ezeket az ügyeket. Tehát minden olyan témára, amire rálátása volt, ő erről beszélt. Ott volt, látta, tapasztalta, részese volt a dolgoknak. Beszélt a vámosok szerepéről, közreműködéseiről, a rendőrök szerepéről, rendőrvezetők szerepéről, arról, hogy havi 15-20 millió litert szőkítettek, különböző telepekre mozogtak, ahol üldözték őket továbbmentek, továbbtelepültek.
Lakatos Pál: Azt tudhatjuk, hogy milyen útvonalról van szó?
Pallag László: Bács megyéről van szó és a Bács megyei kapcsolatrendszerről. Tudott az egész folyamatról, az akkori országos rendőrfőkapitány.
Lakatos Pál: Pintér Sándorról beszél?
Pallag László: Őróla beszélt az a tanúvallomást tevő. Sőt, a szeme láttára tették a kocsijába és azoknak a szeme láttára, akik vele voltak, két-három ember mindig volt vele, hol 25, hol 50 milliót.
Lakatos Pál: Kinek a kocsijába tettek 50 millió forintot?
Pallag László: Pintér Sándor kocsijába. Abba a kocsiba, amiben hozták és vitték. Lakatos Pál: Amiben Pintér Sándort hozták, vitték oda a helyszínre, ahol az olajszőkítés folyt?
Pallag László: Igen. Ő sokszor megfordult ott, az alvilág rendezvényein ott volt, szinte baráti kapcsolatban volt ezekkel az emberekkel, Sanyi bácsinak hívták. Gondolom, ez védelmi pénz volt.
Lakatos Pál: Hogy teljesen egyértelmű legyen, Ön szerint illetve a tanú szerint ezt a nagy összeget azért tették Pintér Sándor kocsijába, hogy ne legyen nyomozás a dologból?
Pallag László: Ezeket a mozgásokat nem lehetett csak a hivatalos szervek segítségével végigcsinálni. Másképp ez nem működött. Itt, amikor 15-20 millió literről van szó havonta, amikor éves szinten egymilliárd literről van szó.
Lakatos Pál: Ez összegben mit jelent?
Pallag László: Óriási összeg. Megvolt a tarifája literenként. Volt, amikor 30 forintot kerestek literenként, volt, amikor 1 forintot, volt, amikor 5 forintot, volt, amikor 10 forintot. Mindig attól függött, hogy milyen feladat volt. Például Melkontrolhoz vitték bevizsgálni. Volt, amikor vittek 160 milliót Melkontrolhoz, volt, amikor 60 milliót vittek. Ezt azért vitték, hogy a minősítés olyan legyen. Ugyanígy volt a borhamisítással kapcsolatos minősítés is, ahova szintén vittek pénzeket.
Lakatos Pál: Itt mindenki mindenkit lefizetett abban a körben.
Pallag László: Ezek mögött nagy pénzek mozogtak. Ezeket pénzzel intézték el. Elmondta azt is, hogy 94-ben MSZP-nek vittek 750 milliót.
Lakatos Pál: Az MSZP-nek miért kellett vinni 750 milliót?
Pallag László: Hát, miért? Választás előtt voltunk. Azért. Beszélt arról, hogy Lezsák Sándor emberei intézték helyette az ügyeket. Lezsák Sándor helyett intézték az ő emberei az olajjal kapcsolatos ügyeket. De Lezsák Sándor állt a háttérben. Beszélt arról, hogy Szabó Iván, mint pénzügyminiszter biztosította a pénzeket. Beszélt Molnár Lászlóról.
Lakatos Pál: Molnár Lászlóról beszél, az eleki olajmaffiózóról, akit azóta megöltek?
Pallag László: Így van, a Miller Olaj Bt vezetőjéről, akik mögött a Futaki család állt. Beszélt fegyver, lőszer, robbanóanyag csempészetről Jugoszláviába. Beszélt trófeacsempészetről. Vadászatok voltak és értékes trófeákat értékesítettek. Amiből csak lehetett, pénzt csináltak. Adták-vették az ingatlant, egész állami gazdaságokat megvettek például. Egy hatalmas almáskerttel együtt. És folytak a munkák.
Lakatos Pál: Kik vették meg? Ezt tudjuk vagy tudhatjuk-e?
Pallag László: Azok az olajosok, akiknél a nagy pénz összegyűlt. Beszélt arról, hogy a MOL-tól rendszeresen szállítottak olajat, mégpedig fűtőolajat.
Lakatos Pál: A MOL-tól szállított olajat szőkítették?
Pallag László: Így van és azt üzemanyagként árusították, hát ebben volt a nagy pénz. Akkor is mentek a MOL-hoz olajért, mikor nem volt nyitva, hétvégén is; és minden papír nélkül ment a tanker-tankolás, ők hozták-vitték az olajat, minden papír nélkül, mondom. Lakatos Pál: Itt a MOL központi elosztójáról van szó?
Pallag László: Felsorolt jónéhány MOL telephelyet, ahonnan mozogtak az olajosok, beszélt Békés megyéről. Békésen volt egy komoly szőkítési folyamat a vasútállomás mellett, szállítottak Békés megyébe, beszélt a Hajdú megyei, Szolnok megyei, Baranya, Tolna, Fejér megyei, Pest megyei, budapesti kapcsolatokról. Elhangzottak nevek, cégek, szállítócégek, nagyfogyasztók, akiknek szállítottak, a Volántól kezdve a MÁV, a BKV, a Honvédség, Hungarocamion, a mezőgazdaságba rengeteget vittek. Beszélt Zsíros Gézáról, aki Békés megyét szervezte, több mint 40 telephelyen ment a szőkítés. Lakatos Pál: Zsíros Géza az egykori országgyűlési képviselő is eszerint a vallomás szerint ennek a bizonyos olajmaffia társaságnak tevőleges részese volt? Pallag László: Vagy bedolgozó. Szüksége volt erre a pénzre gondolom, szegény országgyűlési képviselőnek nem volt mit aprítani a tejbe. Aztán folytak a befektetések, a most megjelenő Express újságban is benne van az olaj hirdetés, amiben az olcsó olajat hirdetik. Beszélt a kisgazdapárti volt alpolgármesterről, aki olaj lepárlással foglalkozott. Lakatos Pál: A kiskunfélegyházi alpolgármesterről beszél? Pallag László: Igen, hát akitől tulajdonképpen a Kisgazda Párt elhatárolódik, mert ilyen ember nem való közénk. Itt egy olyan képet kaptunk, ami leteríti már az ország egy nagyobbik részét, az olajmozgásokkal kapcsolatosan is.
Lakatos Pál: Pontosan azon gondolkodtam, ahogy sorolta itt a megyéket egymás után, hogy ez az olajmaffia, ami lehet, hogy nem is egyetlen olajmaffia, ez majdhogynem behálózta egész Magyarországot.
Pallag László: Így van, behálózta, most a jegyzőkönyvek elkészítése után szakértőknek kell majd feldolgozni ezeket az ügyeket, tehát föltérképezzük az egész mozgást, a kapcsolatrendszereket felmérjük és utána pedig kezdeményezzük az ügyekkel való eljárást.
Lakatos Pál: Az, hogy Ön most nyilvánosság elé lépett ezekkel a konkrét nevekkel, konkrét ügyekkel, az a Független Kisgazda Párt tagjainak illetve országgyűlési képviselőinek tudtával, beleegyezésével, illetve Torgyán elnök úr tudtával, beleegyezésével történik?
Pallag László: A párt támogat ezekben az ügyekben, és minden segítséget megad, célunk az, hogy legalább kezdjük el megtisztítani a közéletet és a fekete gazdaságot kezdjük meg felszámolni, valós gazdaságban működjön. És van egy nagyon lényeges dolog még, hogy ezeket a pénzeket tisztára mosva most igyekeznek befektetni, tehát ezt viszont, hogy a mocskos pénzek tiszta vagyonként, szóval tőkeként megjelenve ezek az emberek még a díszpolgári címet is igényeljék, ez azért már egy kicsit sok a számomra.
Lakatos Pál: Most itt Ön konkrét névre, emberre gondol nyilván?
Pallag László: Természetesen, hát éppen arról értesültem, hogy az egyik személy, akiről csütörtökön szó volt, éppen igényelte a településen, hogy díszpolgár legyen. Lakatos Pál: A nevét nem mondhatja ki?
Pallag László: Nem.

Az olajügyeket vizsgáló parlamenti bizottság elnöke, Pallag László beszélt az olajszőkítéssel, borhamisítással és más visszaélésekkel kapcsolatos, eddig összegyűlt információkról Lakatos Pál mikrofonja előtt. A pénteki sajtótájékoztató óta értesülhettek az érintettek tiltakozásáról. Pintér Sándor belügyminiszter közölte: „Nem tudom megállapítani, hogy jogi vagy csak orvosi esettel van dolgom. Pallag úr nyilatkozatában a személyemet érintő részek szemenszedett hazugságok, és oly sekélyesek, hogy részletes válaszra méltatlanok.” Lezsák Sándor és Zsíros Géza is cáfolta Pallag vádjait. Az MSZP közleménye így fogalmaz: „Pallag László durván megszegett olyan írott és íratlan szabályokat, amelyek többek között a személyiségi jogra, a tanúvédelemre vonatkoznak. Elfogadhatatlan tevékenységével maga a bizottsági elnök teszi lehetetlenné az olajügyek tényszerű feltárását.” Az SZDSZ a legfőbb ügyésznél indítványozza, hogy feddhetetlen ügyészekből hozzanak létre teljes körű nyomozati jogkörrel rendelkező csoportot, amely kiderítené, hogy az olajbizottságban elhangzottak megfelelnek-e a valóságnak.".

Döbbenetes, amit Pallag László elmondott. Ha bizonyítani tudja az elhangzottakat, akkor ez az "ügy" az újkori magyar történelem legnagyobb politikai-gazdasági botránya. Habár botránynak már így is az.

Sajnálom, mert szerintem óriási fába vágta a fejszéjét és olyan erőkkel áll szemben, akik ellen szinte lehetetlen győzni.

Lépesméz Creative Commons License 2000.06.10 0 0 42
...... Ezért rendkívül sajnálatos, hogy a Parlament június 20-án befejezi rendes nyári ülésszakát. Ebben a helyzetben nem lenne szabad megválaszolatlan kérdéseket, kétesen tényszerű megállapításokat a levegőben hagyni. Hacsak nem ez volt a célja a Pallag-bizottságnak. Most ugyanis előbb vagy utóbb valakinek ballagnia kell. Vagy Pallag ballag, vagy egyes érintettek. Lefele és örökre a politikai palettáról.
Előzmény: Kiraly (41)
Kiraly Creative Commons License 2000.06.10 0 0 41
Nem baj, majd a Torgyan habzo szajjal kimagyarazza hogy errol is az MSZP tehet mert 89 elott ok voltak hatalmon. Mikozben a Torgyan jol meno ugyved volt... Nem is csodalom hogy annyira utalja a mult rendszert...Hiszen annyira elnyomtak szegenyt...
Előzmény: Öthetes Júzer (40)
Öthetes Júzer Creative Commons License 2000.06.10 0 0 40
Óóó! Kisgazda sztori sok van; sőt: ők valószínűleg kiérdemelhetik a "leggátlástalanabb játékos" címét.
Előzmény: mika waltari (39)
mika waltari Creative Commons License 2000.06.10 0 0 39

Isten hozott haver ez a való világ...

Nekem nem meglepetés, mert ennyit lopni csak fentről lehet.

Az elmúlt évek ügyei:

Tocsik ügy MSZP, SZDSZ
Zsurk MSZP
Az M0 autópálya Schamschula MDF
Mahír, Schlecht,Várhegyi meg bányák előkészületben autópálya FIDESZ
28 milka Csurka Pisti MIÉP
PRIVATIZÁCIÓ aki épp hatalmon volt, ez volt az igazi aranybánya.
Olajmaffia : Pintér, Szabó, Lezsák, Budai Fidesz, MDF,MDNP,MSZP
Postabank ki nem volt benne?
Most kisgazda ügy konkrétan nem jut eszembe, de némi PEPO ügy rémlik.

Amit egy átlagember sejthet...

SZVSZ a 2002-es választáson arra szavazunk , hogy ki lopjon.

NICK Creative Commons License 2000.06.10 0 0 38
Kedves Hókuszpók!

Akkoriban a Fidesznek saját olajmaffiózja/i volt/ak.
Plö Tóth Béla szeméjében.

Előzmény: Hókuszpók (23)
NICK Creative Commons License 2000.06.10 0 0 37
Egy topic a témában:
Most akkor maffiózó vagy sem?
Tony Creative Commons License 2000.06.10 0 0 36
Mondom egyszer a szomszédomnak....a nénikéd mindígijen ideges ?
Azt mondta - csak akkór ha róla beszélnek !!!
Mondom - neki akkór miért nem kűldöd nyaralni ?
Aztmondta - nem tudom, mert süket, vak, és ki tudja .............
igazi Yosarian Creative Commons License 2000.06.10 0 0 35
Akkor ide is beírom: miért kell ugyanarról ötszáz topicban pofázni? Összevonni!!!!!!!!!!!!!!
Tony Creative Commons License 2000.06.10 0 0 34
t.speaker .....
A Magyar polgárok, pontosan ebben bíztak, mikór a "FIDESZ"-re szavaztak. Az "UNIO" országai-nak is ezért szimpatikus a jelenlegi kormányzat. Mert esély van arra, hogy minden szinten euró komfort ország legyünk, és méltó helyet foglaljon el az euro és a világ, mégis csak becsületes közösségében. Ne csak a "förtelmen" lihegve emlegessék "HAZÁNKAT"
speaker Creative Commons License 2000.06.10 0 0 33
Ha a rendszerváltás "győzteseiből" vesztesek lesznek, akkor az eddigi "vesztesekből" lesznek a nyertesek.
Tony Creative Commons License 2000.06.10 0 0 32
Azt gondolom, hogy eljött, eljöhet most itt mo-on az igazi rendszer váltás. Sorra buknak ki a "MAFFIA" tipusu bűnök, amit az elmúlt tíz év kitermelt a mocsok-ból. Fény derűlhet arra, hogy miért kellett süket fülekbe ordítoznunk "EGYENLŐ ESÉLYEKET"....gazdaságban, politikában, az életben !!! A múlt szervezeti struktúrák csődöt mondtak ...."POTENCIÁLIS BŰNÖZŐ LETT AZ ORSZÁG SZEMETE" ............. A "FIDESZ" előtti kormányok nem csak, hogy nem tettek sokat (a második semmit) az ország "IMAGE"-érdekében, de még segítették is a jelenlegi állapotok kialakulását !!! Lehet ordibálni, vádaskodni, jó védekezési taktika.... jelenleg esély van az !!!! IGAZSÁG !!!! kiderítésére az pedig "bumeráng" effektust idézhet elő !!! TERMÉSZETESEN NEM SZABAD MEGÁLLNI, MINDEN SZINTEN, TERÜLETEN, CSOPORTBAN, PÁRTBAN, NAGYTAKARÍTÁST KELL VÉGEZNI. Az orosz maffia már takarodik ??? A MAGYART pedig mi szüntessük meg !!!!!!! Ehhez kívánok a "FIDESZ" koaliciónak céltudatos akaratot !!!!!!
Emeric Creative Commons License 2000.06.09 0 0 31
Bukjon Pintér is már végre.
Előzmény: speaker (29)
brutális Creative Commons License 2000.06.09 0 0 30
"Bukjon minden maffiás, de lehetőleg pártpreferenciák nélkül."

100%-ig egyetértek!

Előzmény: speaker (29)
speaker Creative Commons License 2000.06.09 0 0 29
Bukjon minden maffiás, de lehetőleg pártpreferenciák nélkül. Azt hiszem te brutálisan igyekszel ködösíteni, csak hogy a szoclib sarakról eltereld a figyelmet.
Előzmény: brutális (28)
brutális Creative Commons License 2000.06.09 0 0 28
Speaker szerint az Energol tiszta gyapjú.
Feljegyezve.:-)

Örülnék ha olaj ügyben nem csak kishalakat fognának,hanem a nagyokat is végre!
Bárkik is legyenek azok!

Előzmény: speaker (27)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!