Keresés

Részletes keresés

iron lion zion Creative Commons License 2000.06.22 0 0 23
alfred22 Creative Commons License 2000.06.14 0 0 22
Kedves puszinyuszi!
Bogácsi iskola mindent megtesz ( ezt az "objektív" riport alapján írom ) a probléma kezelésére.

Faji megkülönböztetés akkor lenne, ha más ételeket kapnának, és légmenteseen elválasztanák a cigányokat a magyaroktól.

Előzmény: puszinyuszi (20)
konor_ Creative Commons License 2000.06.14 0 0 21
Szerintem a M. A. fogadjon be egy brazil csaladot, vagy egy gyereket egy-ket hetre, es aztan kerdezzen, hogy " On mit szolna..."
puszinyuszi Creative Commons License 2000.06.14 0 0 20
Szia Alfred22!
Szerintem, ha gyerekkorban valaki úgy lett tanítva, hogy a társadalmi normáknak megfeleljen, később sem kivetnivaló a viselkedésében. Nem gondolod, hogy a szocializáció során esetleg jót is tanulhat az a cigánygyerek?
Lehet, hogy egyszer túllépne a saját szülein, még vihetné többre is, mint lopás, csalás stb.
Az igazgatóra úgy értettem a dolgot, hogy nem fél a cigányok bosszújától? Én azért be lennék rendesen rosálva, főleg ha a tévében nyilvánosan is elmondom Őket mindennek.
Azért őszintén bevallva elég nehéz elképzelni a változást velük kapcsolatban. Én azért nagyon bízom abban, hogy ez a szennyes világ egyszer visszájára fordul. Jó kis mese, de hát...
Ez a rossz stílus bizonyos bélyeget is hagy rajtuk és akkor persze már nincs mit tenniük. Ne aggódj, én nem védem Őket, sőt engem is raboltak már ki, csak persze szemfüles voltam és visszaszereztem a pénztárcámat.
Vagy esetleg úgy gondolod, hogy meg sem fordul a fejükben, ami normális embernél azért elgondolkodtató, hogy "a gyerekem megkülönböztetést kap a suliban"? Lehet, hogy nem is akarnak olyanok lenni, mint a norma.
Na ennyi.
Csáó
Előzmény: alfred22 (19)
alfred22 Creative Commons License 2000.06.14 0 0 19
Kedves puszinyuszi!
Arlóban jártam ált. iskolába, egészen ötödikes koromig. Öcsém felesége 3/4- részben cigány.
Tudod erre a problémára nem az a megoldás, amit ez a műsor sugallt. Gondolj bele az önkényes lakásfoglalókra, azokra akiknek közüzemi tartozásai százezres nagyságrendűek. ( Tudom, nem csak romák között találni ilyeneket ) - az a megoldás, ha mindent rájukhagysz?
Te hogyan oldanád meg azok problémáját, akik felelőtlenül válllalnak a nagy semmire gyereket?
Az osztály k.b. 40 % - a cigány. A "rasszista" szülők manapság Ózdra járatják gyermekeiket. Azért kellene meglincselni a bogácsi igazgatónőt, mert a normális gyerekek fejlődésére gondol?

Volt egyszer egy ózdi tanácselnök elvtárs. Az ózdi Béke-telepre egy épületbe betelepítette a vályogkunyhó lakóit, ezért Dezső elvtárs kormánykitüntetést is kapott eme tettéért.. Eredmény annyi lett, hogy nem csak az Ózdon hírhedt "cs" épülete, hanem a környék is lezűllött, jöttek a rokonok is. (parkettát felszedték, eltüzelték, szerelvényeket eladták, vizet, gázt, villanyt nem sűrűn fizettek, sőtt, néhol a falat is megbontották ). Józsefváros környéke Rózsadomb a régi "cs"- hez képest.
Mikor kipakolták őket, egy emberként sóhajtott fel a város jobb érzésú lakossága.
Ennyit arról, hogy a jó péda mennyire fog hatni...

Előzmény: puszinyuszi (18)
puszinyuszi Creative Commons License 2000.06.13 0 0 18
Hogy őszinte legyek eléggé büdi volt a kislányka, de hát a többi osztálytárs közül is akadt egy pár parfümillatú egyed. Én igazából vidéken jártam általánosba és ez annyira törvényszerü volt. Csak egy párunknak jutott eszébe, hogy esetleg fürödni is kéne stb. Igazság szerint ezt a szüleinktől tanultuk, mintahogyon valószinü Ők is.
Előzmény: BahnScorper (17)
BahnScorper Creative Commons License 2000.06.13 0 0 17
Kérdés, hogy az is olyan büdös volt-e... nekem ugyan sose voltak kisebbségi osztálytársaim... de büdös osztálytársam az volt... és aztat mindenki utálta... nem a fajon van itt a lényeg, hanem az általános emberi normákon... létezik kultúrált nem bűnöző cigány és primitív büdös nemcigány is...
Előzmény: puszinyuszi (16)
puszinyuszi Creative Commons License 2000.06.13 0 0 16
Én is láttam azt a bizonyos riportot. Szerintem elég szomorú, hogy 2000-et irunk és itt tartunk még. Csodálkozom, hogy az az igazgató nő még él. Ezek után nem lennék meglepődve, ha meglincselnék.
Nekem volt cigány osztálytársam és a kiközösítés helyett inkább próbáltuk jó útra terelni. Neki is valahol hiányzott a normális közösség. Azért azt elmondanám, hogy 13 évesen férjhez adták, nem volt mit tennie. A gyerekeket még talán lehetne nevelni és talán kilépnének saját árnyékukból. Mindenesetre én valahol igazat adok, meg nem is.
alfred22 Creative Commons License 2000.06.13 0 0 15
Ha te tantónéni vagy bácsi lennél, és látnád nem tud evőeszközt használni egy gyermek, akkor mit teszel? És ha látod, hogy ez a jelenség főlegg a mohikánok utódai között lézezik akkor rohadt ocsmány rasszista vagy?

Az a baj, hogy a jogaival mindenki tisztában van. De hogy van kötelessége is akkor már nyüszít mindenki. Nem az a tragédia, hogy a családi háttér odahaza olyan, amilyen. ( Most nem az iskola és a szülők egymásra mutogatásába kívánok beleszólni. ) Az iskola nem tud mindent átvállalni a szülőktől. ( Evőeszköz használat, higénés szokások kialakítása ). Ha épp a szaglásod és megállapítod, ez a cigány büdös, akkor mehet az illető az "OMBUSMAN"-hoz. Ha csak lebüdösözöd, akkor rendben.

Tudod miért nevezik kissebségnek a cigányságot? Mert a többség börtönben ül.

Tózse no comment, de ha bemégy egy büntetésvégrehajtási intézetbe és felméred a lakók etnikai hovatartozását ( jó, tudom ha ilyet vcsinálsz akkor csúnya fajgyűlölködő vagy) akkor esetleg igazat adsz.

Előzmény: lolka_bolka (14)
lolka_bolka Creative Commons License 2000.06.09 0 0 14
Tanitoneni magyart tanit a gyerekeknek az iskolaban, kerdezi:

- Lacika, betuzd el nekem azt a szot hogy fe'm
F-E'-M - mondja Lacika.
- Ugyes vagy, akkor most Klarika betuzze el a fut szot.
- F-U-T - valaszol Klarika.
- Rendben. Akkor most te jossz Gazsika - mondja a ciganygyereknek - Betuzd el nekem azt a szot, hogy 'negativ diszkriminacio'.
.
.
.

No comment

Creative Commons License 2000.06.09 0 0 13
Véletlenül én is láttam az ominózus műsort, és csak egyet szerettem volna kérdezni attól az idióta hülye libától:
Ön mit szólna hozzá, ha a gyermeke egy olyan (cigány)gyerek mellett ülne az iskolában, akinek a szagát már a többi cigánygyerek sem bírta el kellett vinni zuhanyozni? Mit szólna hozzá ha a gyereke, minden erőfeszítése ellenére, minden nap tetvesen menne haza az iskolából? (Hopp, ez már két kérdés?)
Szóval könnyű úgy dumálni, ha a mi gyerekünk valamelyik elegáns belvárosi iskolába jár. Lehet felháborodni a megkülönböztetésen, lehet azt javasolni, hogy ültessék a rendes családból érkező tiszta gyereket a kosztól csepegő mellé. Lehet, de nem tisztességes.
alfred22 Creative Commons License 2000.06.09 0 0 12
Akkor a sztory . ( Lehet, hogy nem mindeni őket nézi? )

Iskola bogácson. Cigányok helyzetét nem muszáj ecsetelni. Halmozottan hátrányos helyzetűekbkel külön osztályt alakítanak. Kivételt ami erősíti a szabályt bemutatják. Külön evőeszközökből esznek a nem idén barnultak, és az abroszuk műanyag, ami könyebben tisztíthatő. Nomármost mi ez, ha nem diszkrimináció!
Mindez "Ön mit szóna, ha a gyereke..." stílussal körítve.
Nem az a baj, hogy más normák szerint élnek, étkeznek. Az a baj, hogy az étkészlet lopásokat igy akarják meggátolni, nem akarnak napjában a konyhai doldozók négyszer abroszt cserélni, meg azokat is tanítani akarják, akik képesek normálisan haladni a tananyaggal.
Világos?

Detonátor Creative Commons License 2000.06.09 0 0 11
Fókusz??? Még mindig megy az a műsor? Ha így fókuszálna a fényképezőm, már régen ráengedtem, volna a légkalapácsot!
Előzmény: alfred22 (-)
böszmike Creative Commons License 2000.06.09 0 0 10
Á, nem fogja elmesélni, csak felháborodott.
Előzmény: BahnScorper (9)
BahnScorper Creative Commons License 2000.06.09 0 0 9
De meséld már el rendesen a storyt!!!
Előzmény: alfred22 (7)
böszmike Creative Commons License 2000.06.09 0 0 8
nekem olyan sok nincs, csak 0-zni akartam egyet.
Utálom az RTL-t, úgy ahogy van, a fókuszt meg pláne.én is kaptam már kaját műanyagban.
Előzmény: alfred22 (7)
alfred22 Creative Commons License 2000.06.09 0 0 7
Nem keresgéltem. Akinek van megjegyzése ehez a riporthoz, írjon.

Előzmény: BahnScorper (1)
TRA 395 Creative Commons License 2000.06.09 0 0 6
A szivem vérzik szerencsétlen halmozottan hátrányos helyzetüekért. Nem is tudok mit írni hirtelen a döbbenettôl.
böszmike Creative Commons License 2000.06.09 0 0 5
és az most jó nekünk vagy rossz? Az RTL-nek jó vagy rossz?
Előzmény: BahnScorper (4)
BahnScorper Creative Commons License 2000.06.09 0 0 4
Hááát, én nem láttam ezt a riportot, de vmi olyan jön ki, hogy vagy szarban van az ovi Bogácson, vagy a brazil gyerekeket megkülönböztetik... (amúgy Bogácson ettek dögöt a brazilok...)
Előzmény: böszmike (3)
böszmike Creative Commons License 2000.06.09 0 0 3
váóóóBahnScorper! Üggyes és gyors voltál, de nem eléggé...
egyébként te érted ennek a témáját?
Előzmény: BahnScorper (1)
böszmike Creative Commons License 2000.06.09 0 0 2
...de nem értem, mi is itt a kérdés.
Előzmény: alfred22 (-)
BahnScorper Creative Commons License 2000.06.09 0 0 1
A fókusz egy nagy nulla, de te is nullaszor keresgéltél, mert van egy olyan topic, hogy "RTL klub fókusz ízléstelenség csúcs" vagy mi...
Előzmény: alfred22 (-)
böszmike Creative Commons License 2000.06.09 0 0 0
0 RTL fókuszosba írtam még...
Előzmény: alfred22 (-)
alfred22 Creative Commons License 2000.06.09 0 0 topiknyitó
Tegnap a fókuszban láttam egy riportot a bogácsi iskoláról. Mit is mondjak?
Ön mit szóna, ha a gyereke úgy étkezik, hogy az étel bizonyos százaléka az abroszra kerül, ezért nem vászonterítőn ebédel.
Ön mit szólna, ha a fém evőeszközök helyett, amit gyermeke rendszeresen haza visz műanyagot kapna?
Ön mit szólna, ha a gyermekét nem tanította meg evőeszközzel étkezni, külön aztalhoz kellene ülnie ( ugyanaz a tápot kapják azok is, akik nem az idei nyáron barnultak a kissé fehérebb árnyalatúakkal - feltehetőleg az RTL fókusz stábja nagy sajnálatára )?
- Hát biztos rohanna az OMBUSMAN-hoz !
Marsi Anikó mit szólna, ha a gyermeke olyan osztályba jár, ahol minden óra az osztály 40%-ának felzárkóztatásával telik?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!