Keresés

Részletes keresés

Miacsacska Creative Commons License 2008.06.01 0 0 21

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni! Vettem a TeszVeszen egy  Pinnacle PCTV Pro tv tuner kártyát (ami szerintem nem pro). Összekötöttük a tv-vel, majd aegy kis kábellel a hangkártyával is. Bejön a gépen jó néhány tv csatorna és kiválasztottam egyet. Tudtam is rajta nézni. Az a problémám, hogy ha felvételt készítek, a visszajátszáskor már nincs hangja a felvételnek. Nálam az audió beállításoknál az ún. Chanel -ek (ezek a feliratok jobb oldalon) meg sem jelennek, valamint alul semmi szine nincs a sávnak. Hiába kattintgatok rá, nem csinál semmit.

rainman Creative Commons License 2003.12.20 0 0 20
Csak egy helyen pontosítanálak!
A telefonkábelek mindigis(!), a fali telefonvezetékek pedig már jóideje(!) sodrottak, pont a zavartatás kiküszöbölése okán.
Ha valahol valamit összeszed a telefonvonal, az vagy egy korrodált kötés, vagy egy -esetleg meghibásodott- aktív elemeket is tartalmazó készülék lehet (a demodulációhoz), vagy esetleg egy szabálytalanul kiépített szakasz: párhuzamosítás, nem sodrott vezeték felhasználása(hogy egyáltalán antennaként tudjon működni a vonal).
Az UTP kábelek erei is sodrottak. Nem is mindegy hogyan kötik be azokat! Az UTP annyit tesz: Unshield - azaz nincs árnyékoló harisnya. A sodrás okán mégsem szed össze zavarokat.

A CB hőskorában jellemző volt, hogy az "amatőrök" működtek közre a zavarok felderítésében. Nem a HIF ment a CB-shez, hanem a CB-s nyomozta az esetleges panasz okát.

Előzmény: Aquatom (14)
Pivovar Creative Commons License 2003.12.20 0 0 19
(Leválasztásról némi infó ugyanott)
Előzmény: Pivovar (18)
Pivovar Creative Commons License 2003.12.20 0 0 18
A rázás a földhurok miatt van, sajnos, természetes jelenség...
Az antennakábel és a PC-d két különböző helyen van földelve, amely földelésekbe különböző hálózatok különböző áramai folynak be. Ha ezen két föld között mérsz feszültséget, a két "ellenálláslétra" ezen pontjai közötti feszültséget kapod. Rendszerint kicsit ráz.
Ha ezen pontok összekötése (PC+TV kábel) zavarokat okoz, akkor az ezen feszültségek különbsége a kábelhálózat földjén (is) folyik át, ami esetleg tényleg okozhat bajokat a rendszerben...
Van is erre szaktopic, igaz, a hangkártya (=erősítő) és a hifi (=TV-kábelre kötött eszköz) összekapcsolásából eredő búgás okainak feltárására, de az ok ugyanaz... :(

Miért bug a hangkártyám ha a HIFI-re köt

:-)

Törölt nick Creative Commons License 2003.12.20 0 0 17
ST Lab TV kártyát visszavittem, vettem egy Pinnacle PCTV Pro -t, de ez sem tökéletes.. olyan, mintha megfertőzném a TV-kártyákkal a gépem. Mi lehet az oka annak, hogy eddig három tök különböző TV-kártyám volt vagy 6 gépben, de mindet (így vagy úgy) instabillá tették, ha elindultak egyáltalán..

Zavar, hogy olyan nagy feszültség van a UPC kábelben.. nem bántja a számítógépet?

Előzmény: Törölt nick (15)
PETYUS Creative Commons License 2003.12.10 0 0 16
Mi a neve annak a dugónak, ami az asus tunerkártyák antennacsatlakozójába passzol, és hol lehet kapni? Úgy látom, hogy egy picit szélesebb kell, mint a tv-kábel hálózatban szokásos csatlakozók, amik pl. az elosztókra jók.
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.10 0 0 15
Sziasztok!Vettem egy ST Lab TV AV Capture tunerkártyát, de nem működika szoftver. XP-m van, a kártyát látja, és állítólag nincs vele baja, de a szoftver nem indul el, ha rákattintok, hibaüzenettel azonnal kilép. Más programokkal (Fly2000, ChrisTV, JTV) meg képtelen vagyok csatornát keresni és a távirányító sem működik. Mi a fenét csináljak?
Aquatom Creative Commons License 2003.10.28 0 0 14
"a cb seket se feledd,meg a kedves rádióamatörök is igen szép dolgokat tudnak.""""
Nos gondolom aki írti nem biztos hogy még nézi a topicot, de azért válaszolnék.
Ehemm. A cb-sek és rádióamatőröket marha sok atrocitás éri hogy miket művelnek, csak aki nincs a témában az csak azt látja, hogy ki az aki zavarja. Jelen esetben a "CB-s vagy rádióamatőr". Nos hogy mit zavarnak azt is meg kéne ám vizsgálni. Nekem is jött a panasz, hogy nem tudnak telefonálni mert benne vagyok a volnalban, meghogy nem tudnak tv-t nézni mert ha én SSB-ben forgalmazok akkor mennyire zavarom a tv vételét. Aha ja persze. Milyen madzagot is használ a fatáv pl?? Ha jól tudom sima szar kéteres tyúkbél. Hát ahhoz nem kell rádióamatőr hogy zavarni lehessen. Ha meg a csillagpontos hálóra szóródik rá a rádióamatőr adása, akkor az aztán egy fasza kis hálózat lehet. Nekem 3 antennám van egymástól 3-3 méterre és érdekes egymást nem zavarják, pedig kb olyan a freki különbség köztük (jelzem kb.) mint az a adófrekim és a tv adás frekvenciája között. Szóval ide már jött vagy tízszer a HIF, mértek tapsoltak, anyáztak a matávra meg mindenkire, aláírták hogy ok, kávéztak mentek. Szóval azért körül kell nézni mire találsz egy olyan amatőrt akinek olyan szar a cucca, és ő miatta van a hiba. Van ilyen is de ritka nagyon, mert az nem rádóamatőr, hanem balf@sz, vagy rosszakaró. Ezzel csak a rádióstársadalom arculatát szerettem volna egy kicsit helyrepofozni mert marhára unom már hogyha valami zavar van, akkor biztos a rádióamatőrők.
Yoggi: nem neked szólt az egész mert te csak annyit írtál hogy a CB -seket se feledd, és nem azt hogy biztos ők azok. Ezzel csak meg akartam előzni hogy bárki lecsapjon és rögtön minket kezdjen szidni.

Előzmény: yoggi (7)
pola Creative Commons License 2001.08.04 0 0 13
Sziasztok
keresek megvételre egy Asus TV tunert. Akinek van eladó az emilemre jelezze ármegjelöléssel
Előzmény: gitaros (12)
gitaros Creative Commons License 2001.06.01 0 0 12
Jol van, megnyugodtam. Azt hittem mar, valami foldeles error van a hazban.

koszi a valaszt

git.

Előzmény: Degeczi (11)
Degeczi Creative Commons License 2001.05.31 0 0 11
Miutan radugtad mar nem fog razni, mivel a PC haz a konnektor vedofoldjevel ossze van kotve (foldhurok miatti brumm viszont megjelenhet a hangban).
Az osszekotes pillanataban azonban tenyleg nem erdemes egyszerre fogni mindket femfeluletet, az valoban razhat. Egyebkent ugyanez volt a helyzet a regebbi, koax halozati kabelezessel is.
Előzmény: Törölt nick (10)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.31 0 0 10
A kérdés engem is érdekelne: lehetséges, ha rádugod az antennát a tuner kártyára, rázni fog a PC háza? És ha igen, mi a teendő, a kábelt nem tudod földelni...vagy mégis?

Matiz da lamma

Előzmény: nemo123 (9)
nemo123 Creative Commons License 2001.05.31 0 0 9
Az teljesen normális, hogy ráz, mivel feszültség van benne. Megölni nem tud, de azért a fürdővizedbe nem ajánlatos bedugni, főleg amikor éppen benne ülsz.
A zavarok brummok és egyebek valóban a földelésből adódnak, meg abból, hogy az összekötő kábelek rossz minőségűek.
A PC, Hi-Fi torony, TV, video, stb. összedugásakor jelentkezhet probléma.
Potenciál különbség lehet két konnektor földelés között is, de gondolj arra, hogy a tv, video, Hi-Fi nincs földelve, ezért az összekötő kábeleknek kell jónak lenni, ahhoz hogy azonos potenciálra kerüljenek a berendezések.
Előzmény: gitaros (8)
gitaros Creative Commons License 2001.05.31 0 0 8
Hello.

Tegnap akkorat razott a kabeltv kabele, hogy majdnem dobtam egy hatast. Ez mitol lehet? Ha a csatlakozot rateszem a tunerkartyara, szikrazik, mint allat, meg a szamitogep haza is raz. Ez mitol lehet?

Es ezt nem csak nalam tapasztaltam, mashol is razott mar meg tvkabel. Ez normalis?

yoggi Creative Commons License 2001.03.08 0 0 7
ez nem okozhat gondot ,nekem is próbálták bemagyarázni, csak nem hagytam,majd két napos nyomozás után kiderült ,hogy egyik kedvenc lakótársunk elb..szott antennaerősitője volt a ludas.csak azt nem tudta megmondani,hogy minek kellett a kp antennához.

a cb seket se feledd,meg a kedves rádióamatörök is igen szép dolgokat tudnak.

Előzmény: Jozsó (-)
dunee Creative Commons License 2001.03.08 0 0 6
Mondom, hogy nem értek hozzá, megköszönném az ennél bővebb "ezért nem fog menni" válaszokat is...
Degeczi Creative Commons License 2001.03.08 0 0 5
Apa, az antennajel szerinted egyenaram?
Előzmény: dunee (4)
dunee Creative Commons License 2001.03.08 0 0 4
Nyilvánvalóan nem értek a problémához, meg már eléggé tárgytalan is lehet, de kiváncsi vagyok a véleményekre: nem lehet diódákat tenni a kábelbe? Azon túl, hogy a koax kábelnek amolyan fémhálója van, de azt le lehet hámozni egy ponton és diódákon átvezetni. Mert akkor ugye visszafelé nem tud zavaró jel menni...
Jozsó Creative Commons License 2000.06.09 0 0 3
Még valakinek 5lete?
Jozsó Creative Commons License 2000.06.08 0 0 2
Köszi, én is így gondoltam. Bár a kábeltévéhez fű vagyok, azt tudom, hogy UTP kábelnél, hasonló csillagpontos rendszerben tök mind1, hogy mit csinálok az én kábelemmel, az a többieket nem zavarja. Egyébként gondosan földelve van a gépem, ez biztos.
Előzmény: Lazy Cat (1)
Lazy Cat Creative Commons License 2000.06.08 0 0 1
Csillagpontos hálózat esetén nem lehetséges olyan zavaró jelet visszaküldeni az antennán, ami másokat zavarhat. Ha mégis sikerül, akkor a kábelhálózat kiépítése sok kívánnivalót hagy maga után. --- A tunerkártyában is pont olyan tuneregység fogadja az antenna jelét, mint bármelyik TV-ben vagy videóban. Az egyetlen lehetőség, hogy a számítógéped nincs földelve, és a készülékházon ilyenkor keletkező feszültség rákerül az antennakábel árnyékolására. De egy rendesen megépített csillagpontos rendszert ez sem hoz zavarba.
BahnScorper Creative Commons License 2000.06.08 0 0 0
Köze hozzá nulla!
Jozsó Creative Commons License 2000.06.08 0 0 topiknyitó
Halihó,
Tegnap járt nálunk 1 fickó a kábeltévésektől, és azt állította, hogy én azzal, hogy PC-n nézem a tévét, tunerkártyával, két háztömb képminőségét zavarom. Szerintetek lehetséges ez? Lehet, hogy a tunerkártyából valami jel megy visszafelé, ami zavarhat másokat? Ha így van, lehet ez ellen valamit tenni? (azonkívűl, hogy huzzam ki az antennát, mert azt nem akarom, se tévét nem akarok venni). Nem lehet esetleg valami szűrőt barkácsolni az antenna vezetékre? Ja, mégegy. Csillagpontos hálózatunk van.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!