A kertész utcában elég egyértelmű a helyzet, ugyanis a parkolási övezet kezdete jelölve van mindenhol, úgyhogy ahonnan behajtottál a Kertész utcába, ott jelölve van. (Pl. Körút és Király u. sarka).
A körúton túl már problémásabb a helyzet, mert nagyon sok utcában nincs kitéve az övezet vége tábla.
SZVSZ sokkal problémásabb a parkolással kapcsolatban a kerékbilincs használata, ráadásul a kedvüktől függ, hogy mikor hazsnálják. Előszeretettel pakolják fel külföldi rendszámú autókra. Hivatalosan a büntetőcédula kihelyezése után 10 perccel már rakhatják is fel, ami azt jelenti, hogy 20 perccel a cédula lejárta után már ott figyelhet a kocsidon a kerékbilincs.
Nem szabálytalankodtál stb. csak éppen megszegtél egy szerződést, milyen alapon raknak fel kerékbilincset? Ennyi erővel a BKV-ellenőrök is megbilincselhetnék a bliccelő utasokat.
azt nem értem, hogz a 7. kerben felállítottak sok kék oszlopot amibe a lűvét bele kell dobálni.
Viszont semmi sem jelzi, hogy én parkolási övezetben vagyok, tehát nem is fizetek, mert a kresz szerint én ott megállhatok. Ha jön a kft és pénzt kér, akkor nem adok, mert én is kéregethetnék az utcán. Az számomra nem egyértelmű jewlzés, hogy ott vannak a kék automaták. Semmi nem kényszerít engem ott fizetésre. Most hogy van ez? Élő példa ma du a kertész u.-ban büntetett 2 faszi pedig tábla nem jelzi, hogy fiZető övezet.
2. Ha én olyan helyen állok meg amit a kresz tilt, értelemszerűen nem fizetek mert az a hely nem adható el parkolónak. Ilyen vitám már volt a büntetőfaszival, aki hümmögve elkullogott. De sok kocsin látom a kis piros nejlont, pedig olyan helyen van, ahol nem is lenne szabad megállni.
összefoglalva: parkolási kft-t kell csinálni, mert a nép szarja a pénzt
az egesz csak arra van hogy minnel tobbet kaszaljanak az emberen...
haverom videken lakik a szuleinel... pesten dolgozik, es van 1 lakasa is itt pesten, amit nem hasznal allando jelleggel, de az o tulajdona
videken van bejelentkezve, es ott fizeti a sujadot is, ezek utan a sajat tulajdonu pesti lakasa elott nem kap ingyenes (500Ft) parkolasi engedelyt, mert oda csak ideiglenesen van bejelentkezve.
durva...
Uj parkolasi kft a VI, VII, VIII. keruletben. Helyi lakos a sajat autojara evi 500 Ft ert kap parkolasi engedelyt ha be van fizetve a sulyado. Ez eddig elg korrekt.
Na de : Helyi lakos maganhasznaltra jogszeruenk megkapott szolgalati autora turot sem kap. Ha veletlenul delelott otthonrol akar dolgozni akkor ket orankent futkosson le dobalni az automataba.
Ja helyi ceg ceges autora vehet 75000 Ft ert valami csip kartyat egy evre. Hogy pontosan mire jo azt a neni az onkormanyzatnal nem tudta pontosan.
Szerintem teljesen felesleges logikat keresni az parkolasi rendszerben. Ugy indult az egesz, hogy alapkoncepcio a kovetkezo volt : autoval a metroig onnan pedig BKV-vel. Namarmost, minden perkolohelyet megszuntwettek, vagy fizetosse tettek a metrok kornyeken. Akkor mar inkabb bejovok vele es hazamegyek kenyelmesebben, mint a buzlo BKV jarmuvekben.
Egyetlen korrekt megoldást tudok elképzelni: minden egyes parkolóhelyet darabonként útburkolati jellel és esetleg más eszközzel ki kell jelölni. Az útburkolatra rá kell írni, hogy fizetős helyről van szó, és megjelölni a fizetés helyét.
Nem vitatom a fizető parkolás szükségességét, de aki beszedi a díjat, az semmit nem költ a parkolásra magára, csak a díjbeszedésre és a büntetésre. Szerintem elvárható lenne, hogy legalább a parkolóhelyek egyértelmű kijelölését elvégezzék és csak ott lehessen díjat szedni, ahol ez megtörtént.
Érthetetlen számomra, hogy a fizetős parkolót miért várakozni tilos táblával jelzik. Talán az oroszok megtévesztésére. Ezek a várakozni tilos táblák teljesen megtévesztőek. Ha ezek jelölik a fizetős parkolót, az ember elvárja, hogy a táblától kezdve tényleg lehessen parkolni. A táblákat viszont kihelyezik olyan helyeken is, ahol a kresz tiltja a várakozást, például gyalogos átkelőhely, útkereszteződés közvetlen közelében. Most akkor ezek a várakozni tilos táblák feloldozást adnak az általános tilalom alól? Vagy előfordulhat, hogy beszedik a parkolási díjat a rendőr meg elvitet mert tilosban parkolok? Na ezt magyarázza meg nekem valaki.
Budapest több kerületének egyes részén fizetős parkolást vezettek be. Ezt "Várakozni tilos - Fizető övezet" táblák jelzik az övezet határaiban.
A KRESZ szerint meddig tart a hatályuk ezeknek a korlátozó tábláknak?
#1 A legtöbb autós elfogadja, hogy: az egész kerületben. (a parkolóőrők is így szedik a díjat mindenhol). De: a KRESZ szerint az összes "...övezet" jelzőtábla hatálya az "...övezet vége" tábláig tart. Márpedig ilyen tábla nincs a kerületekben sehol!
#2 Ha viszont a megállást szabályozó táblák általános rendelkezését nézzük, akkor a következő útkereszteződésig tart, vagyis a következő útszakaszon (tábla hiányában) már nem érvényes!
Csak hogy egy életszerű példával illusztráljam: ha Te (Ön) Nyíregyházi lakos vagy, és most jársz életedben először Pesten (nem is hallottál még a Belvárosban bevezetett fizetős parkolásról), behajtasz a VI. kerületbe a Körútról a Podmaniczky utcába: látod a "Fizető övezet" táblát. Nem akarsz pénzért parkolni, el szeretnéd hagyni az övezetet, ezért befordulsz balra a Jókai utcába, majd a ismét balra a Szondi utcán ki a Körútra. Már kinn vagy az övezetből, de ezt nem tudtad meg semmiből! Bejárhatod egész Pestet és sehol nem mersz parkolni, mert nem tudod, hogy már rég nem érvényes!
Véleményem szerint az ilyen "övezet"-ben szedett parkolási díjak, ill. szab.sértési következmények enyhén szólva megkérdőjelezhetők és jogilag megtámadhatók