Keresés

Részletes keresés

jpetike51 Creative Commons License 2001.11.09 0 0 49

__________________________________________________
Thernesz Tibor - Thernitibi - kérdése ( 2001.08.30 19:45 ):
"Kedves Vergi
Hozzád képest valóban fordítva ülök a lovon, mivel vágtában az arcomat éri a szél.
Félre a viccel. Azt mesélik a városban, hogy Széll Péter polg. mester 1,5 m Ft-ért megvette Pigmailon nevû projektedet, mitöbb, havi 200000 Ft szaktanácsadóként alkalmaz.
Tehát Vergi, igaz a hír?"

Kocsis András(?) - vergi - válasza ( 2001.08.30 20:07 ):

"Kedves Tibi!
A hír igaz, nincsen benne semmi titkolnivaló! Csakhát....tudod a jereváni rádió is bemondta....
A tények: ez nem az én projektem, ez egy programjavaslat, illetve hatáselemzés, hogy ha és amennyiben egy ilyen projekt megvalósul a városban és környékén, annak milyen közgazdasági hatása van a város költségvetésére. Az anyag, illetve a projekt abból a feltételezésbõl indul ki, hogy a városban van olyan üzleti szféra, amelyik képes a részben vagy egészbeni megvalósításra. A projekt csak a lehetõségeket rakja össze szakmai összefüggések figyelembevétele mellett és azt a folyamatot mutatja be. aminek szakmaiilag szükséges bekövetkeznie ahhoz, hogy ez ne csak egy álom maradjon. De az hogy lesz-e belõle valóban projekt, az a bajai szakembereken múlik, nem az Önkormányzaton és nem rajtam. Én ebben csak segíthetek, ha szükség van rá.
MIÉRT FIZETNEK HAVI 200.000.- Ft.-, ha a bajai szakembereken és az Önkormányzaton múlik, a projekt megvalósítása? Hol lehet ezt a projektet elolvasni ("hogy ha és amennyiben egy ilyen projekt megvalósul a városban és a környékén, annak milyen közgazdasági hatása van a város költségvetésére.").
Dávod is Baja "környékén" van és minket is érdekell egy ilyen projekt, de mi csak akkor fizetünk, ha ténylegesen eléri a hatását. Nem szoktunk előre inni a medve bőrére.
Petike

Előzmény: Mijo (48)
Mijo Creative Commons License 2001.10.14 0 0 48

"Piacon vett diplomát az MSZP Tolna megyei alelnöke

MTI

Fonyó Lajosnak a helyi hajléktalanszálló igazgatói posztjának betöltéséhez feltételként szabták, hogy másoddiplomát szerezzen, ehhez azonban be kellett mutatnia előző diplomáját. A Szociális Intézmények Gondnokságának igazgatója megállapította, hogy a végzettséget igazoló okirat hamis. Miután ez kiderült, Fonyó Lajos még a hét elején felmondott munkahelyén, lemondott az MSZP paksi városi elnöki és megyei alelnöki posztjáról, az önkormányzat gazdasági bizottságának tagságáról és a Paksi Duna-partért Közalapítvány kuratóriumi elnöki posztjáról."
__________________________________________________

Magyarország egyik leglátogatottabb online lapja, az Index, Bajai régió című fórumában több mint egy éve él egy általam nyitott topic, FELSZÓLÍTOM atyánszkyt MONDJON LE címen, mely felszólításom helyességének visszaigazolását vélem kiolvasni a fenti MTI hírből !
Egyúttal ismételten cinkossággal és politikai impotenciával vádolom mindazokat a bajai önkormányzati képviselőket és városvezetőket, akik hallgatásukkal asszisztáltak atyánszky hazugságához, ezzel helyrehozhatatlan erkölcsi és gazdasági kárt okozva régiónknak !

Margó mellett: szégyenletes és csalódást keltő, hogy a mi mindenkori MSZP-és városunk MSZP-sei, nem a Tolna megyei morál szerint ítélték meg a helyzetet ! Zsigó Róbert országgyűlési képviselő hallgatása révén, a FIDESZ is levizsgázott a kérdésben !

Méginkább margó mellett: atyánszkyt mintegy másfél évvel ezelőtt, egyik Axel Springer napilapban, a Petőfi Népében kívántam fizetett hirdetés formájában felszólítani lemondásra a már ecsetelt ok miatt, mely hirdetés leközlését a profitorientált lap kecskeméti főszerkesztője kategórikusan megtagadta !
( Az Index evidens módon akceptálta a demokrácia alulról jövő, általam kinyilvánított gyakorolását ! )

Muity Mijo
Baja

Mijo Creative Commons License 2001.10.14 0 0 47

JELLEMZŐ :(((.........

Előzmény: Mijo (45)
Mijo Creative Commons License 2001.09.02 0 0 46

Húúúúha, ha itt valóban van átfedés, az aztán felettébb elgondolkodtató: Szittyafürt :(!

Mijo

Mijo Creative Commons License 2001.08.30 0 0 45

Tisztelt azon bajai Képviselők, akik eddig is szóra méltattatok bennünket !

Mint Baja város képviselőinek, van-e hozzáfűzni valótok az alábbi, Széll Péter polgármesterünkhöz intézett közérdekű észrevételeimhez ? Többedmagammal örülnék, ha lenne !

Köszönettel: Muity Mijo
Baja

__________________________________________________________________________________________________

Hozzászólás idézet a "Kérdések a Polgármesterhez" című topikból:

Kedves Péter, talán már nem is annyira izgalmas az általam alább hiányoltak, ha rátekintünk a következő dialógusra, mely a www.baja.hu, Bajai Szalon fórum egyik témakörében zajlott le Thernesz Tibor ( Thernitibi ) nevű közismert bajai barátunk, és egy - állítólag - Kocsis András ( Vergiliusból szerényen: vergi ) nevű, ki tudja honnan a nyakunkba pottyant "új messiás" között, bavallom, hideg zuhanyként zúdulva az alulinformáltak butaságától zúgó hajtalan fejemre :(!
__________________________________________________

Thernesz Tibor - Thernitibi - kérdése ( 2001.08.30 19:45 ):

"Kedves Vergi

Hozzád képest valóban fordítva ülök a lovon, mivel vágtában az arcomat éri a szél.

Félre a viccel. Azt mesélik a városban, hogy Széll Péter polg. mester 1,5 m Ft-ért megvette Pigmailon nevû projektedet, mitöbb, havi 200000 Ft szaktanácsadóként alkalmaz.
Tehát Vergi, igaz a hír?"

Kocsis András(?) - vergi - válasza ( 2001.08.30 20:07 ):

"Kedves Tibi!
A hír igaz, nincsen benne semmi titkolnivaló! Csakhát....tudod a jereváni rádió is bemondta....
A tények: ez nem az én projektem, ez egy programjavaslat, illetve hatáselemzés, hogy ha és amennyiben egy ilyen projekt megvalósul a városban és környékén, annak milyen közgazdasági hatása van a város költségvetésére. Az anyag, illetve a projekt abból a feltételezésbõl indul ki, hogy a városban van olyan üzleti szféra, amelyik képes a részben vagy egészbeni megvalósításra. A projekt csak a lehetõségeket rakja össze szakmai összefüggések figyelembevétele mellett és azt a folyamatot mutatja be. aminek szakmaiilag szükséges bekövetkeznie ahhoz, hogy ez ne csak egy álom maradjon. De az hogy lesz-e belõle valóban projekt, az a bajai szakembereken múlik, nem az Önkormányzaton és nem rajtam. Én ebben csak segíthetek, ha szükség van rá. Egyébként az anyagot valószínû a Testület is tárgyalni fogja, na nem azon az alapon, hogy õ akarná megvalósítani, mert arra szerintem nincsennek forrásai, hanem inkább azon az alapon, hogy lehetségesnek és támogatandónak tartana egy ilyen városi civil kezdeményezést, ha igen akkor miben. Na szóval errõl ennyit.
vergi"

__________________________________________________

Kedves Péter, anélkül, hogy én most bármit is minősítenék e döbbenetes hírrel kapcsolatban, igaz-e valóban mindaz, amit ez a "vergi" igazként ismer el, és ha valóban az, lennél-e olyan kedves, és fűznél-e némi magyarázatot ahhoz, ami sejtéseim szerint igen sok bajai polgár fejében fog kétségektől nyüzsgő gondolatokat elindítani ?

Köszönettel: Muity Mijo
Baja

Mijo Creative Commons License 2001.08.15 0 0 44

Még mielőtt más állna elő az ötlettel, megfontolandó, a következő javaslatommal szeretném szolgálni városunk javát.

Ugye, a mi főterünk, a Szentháromság tér változatlanul igen ramaty állapotban van, állaga miatt itt akár gyalogszerrel, mint bármilyen járművel történő kölekedés komoly kockázattal jár.
Nagyon meg lennék lepve, ha az elkövetkező évtized során bárminémű változáson esne át.
Viszont így, a most észlelhető állapotában, "sanghajainkat" felidéző romhalmazként, meglehetősen méltatlan körülmény, hogy a Szentháromság tér nevet viseli.
( Ennél még a Béke tér is korrektebb volt :)! )

Hosszas kutatás és vívódás után, javasolnám a Képviselő Testületnek, legalább arra a - remélhetően csak-csak - átmeneti időre, míg nem történik pozitív változás, ütemezzék be a névváltoztatást, hogy párhuzamot vonva stílszerűek legyünk, kereszteljék át a teret: atyánszky györgy térré !

Muity Mijo
Baja

Mijo Creative Commons License 2001.03.22 0 0 43

Az alábbi kérdéssel fordultam Baja város polgármesteréhez, érdekelne más képviselők, az illetékes bizottság tagjai véleménye is !?
__________________________________________________

"Mijo válasz erre | adatok | e-mail 2001-03-21 20:03:39 (299)

Kedves Péter, az alábbiakban egy meglehetősen sokkoló írás egy részletét másolom be, a teljes szöveg Lőrinczi Csaba tollából jelent meg a Petőfi Népe múlt vasárnapi lapszámában.
Rendkívül érdekelne úgy a te véleményed, mint bárki más illetékesé is várunkban, de letömörítve az észleltek alapján ekként fogalmazom meg kérdésemet: miért persona non grata Kern Róbert, és az általa képviselt sportág városunkban ?

'Mert bármilyen hihetetlen is, mindezen sikerek ellenére Kern Róbert és klubja a bajai sport mostohagyerekei közé tartozik. A mai napig nincs rajta az önkormányzat által támogatandó városi sportegyesületek listáján, éveken át még egy kézfogásra sem méltatták.'

Figyelmedbe ajánlom a Baja sportja című topicot is, ott a teljes anyag olvasható, melyhez kérdőjelek tekintetében szorosan kapcsolható, a Rátvay lány dicstelen távozásával foglalkozó írások is !?

Köszönettel: Muity Mijo
Baja"

Mijo Creative Commons License 2000.12.21 0 0 42

Alpolgármestert választottak

Nem kérnek tiszteletdíjat a képviselők

Hat év után végre választott a testület alpolgármestert.


Madaras

Az időközi választások után a napokban tartották meg Madarason az alakuló ülést. Ünnepi szentmisével kezdődött, de a felesketés és beiktatás már a hivatalban zajlott. Ezt követően Juhász István helyi vállalkozót alpolgármesternek választották. Ő rögvest kijelentette: nem kér tiszteletdíjat. Sokkal fontosabb a település érdeke, minthogy a markát tartsa a havi apanázsért, mondta. A képviselők is követték a példáját, így csak Szente Károly polgármester kap fizetést. Neki a maximumot, azaz a köztisztviselői alap nyolcszorosát szavazták meg. Ez jelenleg bruttó 240 ezer forint (eddig jóval kevesebbet, ezen összeg felénél kicsit többet keresett). Az öttagú bizottságok is megalakultak. A pénzügyi és az ügyrendi bizottság élén Váradi Lászlóné helyi vállalkozó áll. A szociális bizottságot Csőke József, az oktatási bizottságot pedig Máté Györgyné elnökli.

Tudósítónktól
Petőfi Népe online

Mijo Creative Commons License 2000.12.03 0 0 41

Netkormány

http://stand.euroweb.hu/ujsag.asp?cim=Internet%20Kalauz&url=www2.prim.hu/ikalauz
2000-11-15

Horváth László

Ha a mai világban még akad politikus, aki nem tölt órákat a neten azon törve a fejét, hogy ugyan mi módon kell megváltoztatni kommunikációs stratégiáját, akkor tényleg akadnak a fejlődésben reménytelenül elmaradott, múzeumba illő egyedek...
A politika sem lehet az, ami eddig volt: politikusok, ébresztő!

Mint tudjuk, a politikusok azért annyira lassúak és értetlenek, mert másnak nem jók, mint politikusnak. Nem feleltek meg az üzleti világ mércéjének, ezért inkább az adófizetők pénzét költik, és választóik kegyeiért hízelegve szónokolnak, s próbálnak az adakozó üzletemberek, vállalkozások kegyeiben járni, különösen választások előtt. Nem is beszélve a szürke párt- és jelöltfinanszírozási ügyletekről, amelyek a dolgok természetéből fakadóan korruptak. Univerzálisan, mindenütt a világon így működnek a szegény politikusok, nemcsak a feudális-törzsi hagyományaira oly büszke, felülről lefelé kormányzó öreg kontinensen.

Mindez megváltozott - az internetnek köszönhetően. És a politikusok élelmesebbje, életrevalóbbja egyre inkább igyekszik meglovagolni azt a lehetőséget, amelyet páratlanul izgalmas korunk tálcán tett elé. Szakértők és konzultánsok hada segíti őket ebben.

A változás első tünetei már évekkel ezelőtt felbukkantak, amikor kiderült, hogy azok a tabunak számító régi fogalmak, mint "titok" meg "szigorúan bizalmas", sajnos mélységesen elavultak. Mára a titok mint fogalom sajnos poros, régi világból visszamaradt, nosztalgikus emléknek tűnik, mert gyakorlatilag minden, amit a felhasználó elképzel, az megtalálható a neten. Ennek legszebb példája Wen Ho Lee, a Los Alamos-i fizikus esete, akit Amerikában elképesztő módon meghurcoltak csak azért, mert nem úgy kezelte az amúgy rendkívül fontos nukleáris információt, ahogy azt a kutatók szabályzata megkívánta. Máig sem világos, ki milyen kópiát készített az anyagról, milyen floppykon vagy hard drive-okon. Na persze kárpótolni fogják a tudóst, szerintem gazdagon, de az úgy fog a történelembe bevonulni, mint az egyik utolsó "titokvédelmi" koncepciós per egy titok nélküli világban.

Korrupt hivatalnokok, diktátorok és csalók, reszkessetek!

A digitálisan nyitott világból adódó következmények elgondolkodtatóak: egyetlen névtelen e-mail egy online pletykamagazinba, avagy valamelyik vitafórumon elejtett e-mail posting milliós közönség figyelmét éri el egy másodperc töredéke alatt. Nem is beszélve a magánügyekről: a kitörölhetetlen e-mail nyomok minden levelet elkísérnek. Mostantól bárki bármit mond egy e-mailben, az olvasható, és ha olvasható, akkor olvassák is. Nem is beszélve a paranoiások legnagyobb félelméről, a szuperadatbázisokról, amelyek minden elektronikusan lebonyolított vásárlás, egészségügyi vizsgálat vagy iskolai vizsga satöbbi (és már minden elektronikusan történik) eredményét azonnali lekérhetőséggel tartalmazzák. Sok üzlet szakosodott már ilyen adatgyűjtésre, válóperekhez vagy céges vitákhoz alkalmaznak információkeresési technológiákat. Az Oracle Larry Ellisonjának a Microsoftot körbeszaglászó magánnyomozói jó példái ennek az újfajta adatgyűjtésnek - amelyet persze régi típusú "szemétben turkálással" egészítettek ki, csak a biztonság kedvéért.

Szánalmas a lemaradás, ha az ideológia kontrollálni akarja az információáramlást. A politikusok ostobaságának legelszomorítóbb példája a kínai modell, ahol egy parancsuralmi rendszerű hivatalnokgárda próbálja az internet szellemét bezárni egy kommunista párt által engedélyezett palackba. És csodálkoznak, amikor a bezárt és betiltott website-ok egy órán belül kinyitnak külföldi szervereken...

Ez szöges ellentétben áll azzal, ami az Egyesült Államokban történik, ahol a szolgáltató típusú kormány és kongresszus nemrégiben hagyta jóvá az elektronikus aláírást jogilag hitelesnek elfogadó törvényt.

Demokrácia - e-mokrácia egy kattintásnyira

Kevesen figyeltek fel külföldön a republikánus előválasztások során arra a csodálatos, történelemkönyvekbe bevonuló online választásra, amely Arizonában történt. Arizonában, John McCain hazájában - aki a választási mezőny egyik legmárkásabb politikusa volt a "soft money", azaz a vállalati adományok elleni erős fellépésével - megváltoztatták a választások lebonyolítását: elsőként terelődhetett a webre. Talán nem véletlen, hogy ebben az államban történt ez így, hiszen McCain választási stratégiájának legfontosabb eleme volt az internet: ezen keresztül gyűjtött elképesztő mennyiségű pénzt, és toborzott munkatársakat gyakorlatilag a semmiből, a "kibernetikai térből" a politikai életet megtisztítani kívánó keresztes hadjáratához.

Véleményem szerint a következő elnökválasztás már a neten keresztül is zajlik majd, ami jelentős következményekkel jár a választók összetételének szempontjából. Először is értelmesebb lesz az átlagválasztó, merthogy a neten otthonos milliók is bekapcsolódnak. Másodszor a politikusoknak nehezebb dolguk lesz eladni magukat, mert intelligens információvadász technológiákkal már most megmondja nekem több politikával foglalkozó site, hogy kire is kell szavaznom az általam kitöltött kérdések alapján. Amiből az következik, hogy sokkal részletesebben, elszámoltatható lesz a kormány. Ennek folyományaképpen az online népszavazások is sokkal könnyebben lesznek megszervezhetők, olcsóbban, mint bármilyen más módon korábban. Vagyis egyfajta "közvetlen e-mokrácia" van kialakulóban, ahol a kattintó honpolgár akarata sokkal közvetlenebbül érvényesül, mint a négyévenkénti választási ciklus cirkuszában. Ami pedig okosabb politikusokhoz, kevesebb korrupcióhoz, gyorsabb döntési ciklusokhoz vezet. És ez ügyben az első lépést meg is tették az átlagnál intelligensebb politikusok és hivatalnokok.

Az Egyesült Államok e-kormánya

2000. szeptember 22. mérföldkőként vonul be az e-mokrácia (e-mocracy) történetébe. Clinton elnök megnyitotta az első teljes körű e-kormányszolgáltató site-ot egy webcast során. Ez ugye azt jelenti, hogy telefonálás helyett elég beírni a www.firstgov.com URL-t, és máris megkaphatja a polgár azt a szolgáltatást a kormánytól, amelyre szüksége van. (Csak zárójelben: pedig a telefonálás Amerikában igazán nem okoz gondot, ingyenes hívásokkal gyakorlatilag minden ügyes-bajos ügyet helyi, állami vagy federális szinten perceken belül el lehet intézni.)

Természetesen ez a fejlesztés nagyon is logikus fejlemény: ahogy a cipőboltoktól az autógyárakig minden túlélni akaró ágazat felismerte, hogy a fennmaradáshoz a legfontosabb kulcs annak kiötlése és kiszolgálása, amit a fogyasztó akar, a kormány mint széles körű dokumentum- és személyesszolgáltatás-ellátó (a Social Security-kifizetésektől az útlevélkérelmekig kevéssé lehet jobban targetálni, mint a kormány esetében!). A koncepcióban az a csodálatos, hogy hirtelen átláthatóvá és tisztán érthetővé válik, hogy mit is tesz az adófizetők pénzével a kormány. Mert lehet a site-on nemzeti parkokba jegyet rendelni, programot fogadni vagy éppen belenézni a legújabb NASA-misszióba. Avagy éppen a kongresszusi könyvtárban kutatni.

A supersite több mint húszezer tematikus kormánysite-ot szinkronizál egyetlen felhasználóbarát egységbe. 365 napon keresztül 24 órában tart nyitva az e-kormány. Mintha a privátszektortól tanulva versenyezne a használó figyelméért, igyekszik sokkal többet nyújtani, mint egysíkú szolgáltatásokat: segít tervezni, és életviteli tanácsokkal is ellátja a honpolgárt.

Semmilyen személyes információt nem gyűjt a használóról a kormány: hiszen a polgár a kliens, és annak nem tetszene, ha az a szolgáltatás, amelyért kemény adódollárokat fizet, próbálná olyasmire költeni a pénzt, amire nincs szükség.

Még egy érdekes részlet: a FedSearch, a kereső egy magánember ajándéka: Eric Brewer, az Inktomi vezető tudósa építette fel "társadalmi munkában". Nem milliárdos projektek eredményeképpen, ó nem, a federális kormánynak ennél jobban meg kell néznie, hogy mire költi a pénzt! A kereső 500 millió oldalt tud átlátni egy negyed másodperc alatt, ami fontos, hogy a Google ellenében kapaszkodó Inktomi ingyenes sajtóhoz jusson.

"Ez a legújabb technológiát képviselő site azt az információs korszakbeli kormányt nyújtja az amerikai népnek, amelyet megkívántak a polgárok" - foglalta össze a szövetségi kormány véleményét Clinton elnök.

Ez a szolgáltató website nagyon fontos lépés egy polgárokat kiszolgáló, átlátható, univerzális standardokat képviselő, minden szinten működő online kormányzás, a jövő kormánya felé.

Mijo Creative Commons License 2000.11.22 0 0 40

Itt azért várakozásteljes kérdést feltenni, mert leshetem, hogy a "testület" mikor fog virtualice megszólalni :)!?

Mégis ! Ugyan a testületben is akad pár ilyen, én mégis azoktól tudakolnám, akikben még akad némi kurázsi: az atyánszky, különös tekinttel az elmúlt két és fél év alatti - de az ez előtti sem hanyagolandó - múltjára, mikortól válik szalonképtelenné, mikortól érjük meg, hogy valakik leállítják abban az otthonias elsöprő száguldásában, amit közintézményekben tanusít szinte beiktatása első pillanatától kezdődően, folyamatosan ontva azt a hülye maszlagot, mely miatt egyre többen akadnak olyanok, akik kínjukban már vcsak röhögni tudnak, ámbár sírni lenne valójában kedvük :(!??
Itt szeretném azt is megtudni, hogy a bajai kisgazdák tényleg ilyen lekvárok lennének, hogy képesek minden kritika nélkül sodródni a kisgazda nagypolitika, azaz Don Pepe és - ex ? - kedvence által diktáltakkal ? Ez a bácskai parasztböcsület, ez a józan paraszti ész ? Nem félnek, hogy egy ilyen háttérrel ők maguk is elveszítik a saját tisztességüket, tekintélyüket ?

Mijo

Mijo Creative Commons License 2000.11.17 0 0 39

A képviselők vagyonnyilatkozatai

Kedves bajai képviselő-testület, esetetekben nem lehetne ragadós a fenti példa ?

Mijo

Thernitibi Creative Commons License 2000.10.19 0 0 38
Ez a kereszteződés már másnak is eszébe jutott, de a város egy csomópont kialakítását magában nem tudja megoldani.
Csak itt jön a képbe a "bűnös város" érzése, ha a kormány(ok) közlekedési koncepciójára gondolok. Mert itt már kitaláltak mindent, csak hogy ne kelljen a meglévő úthálózatot a vasúttal a vízi szállítással összehangolni. (Már bocs, hogy ilyen érzésem van.) Mert hát ha tetszik, ha nem, akkor is az ország déli átkelője a kelet, és nyugat között. Már sokszor elmondtam, hogy ha nyugat felöl közelítjük meg a hidat, már a bátaszéki, és alsónyéki rávezető szakaszok sem érnek egy árva petákot sem. Csátalján különb a főutca, pedig ott még országrészeket összekötő főút sem vezet. És a HÍD is olyan, amilyen. Lerí az egészről ország vezetőinek teljes érdektelensége, beleértve az összes balfék orsz. képviselőnket is. Vagy például szolgálva Orbán is itt ünnepeltette magát a híd felújítás utáni átadásán, de állna nap, mint nap abban a kereszteződésben, amit a Mijo és én reklamálunk, már biztos építenék a megoldást szolgáló műtárgyakat. És a rendőrök is inkább elbújnak, mint hogy a nehéz órákban segítenék a forgalmat. De még egy ideiglenes lámpa is ideig-óráig megoldás lenne.
Már egy jó ideje azon gondolkodom, hogy ha lezárják a szegedi úti vasúti átjárót, akkor hol a francba jelölnek ki alternatív utakat? Ha a hidat, és a szegedi utat hamarosan nem kötik össze a megtervezett elkerülő úttal, és egy, a főutak találkozását lámpás, vagy körforgalmas kereszteződésekkel, akkor a város nemcsak hogy bedugul, hanem még a jó állapotban lévő belső utak is tönkre mennek, az ezeket szegéjező házakkal, közművekkel együtt.
Mijo Creative Commons License 2000.10.19 0 0 37

Baja város szép számú közlekedési anomáliái mellett, eszébe jutott-e már bárkinek is, hogy a lehető legrövidebb időn belül illene megoldást találni a Dózsa Gy. út - Budai N. A. utca találkozópontjában, szinte a nap minden percében uralkodó káotikus és fokozottan balesetveszélyes helyzet megszüntetésére, elsősorban forgalomirányító lámpa elhelyezésével !?

Ha nem városi hatáskörről van szó, vajon igyekeznek-e szorgalmazni ezt az arra illetékesnél ?

Mijo

S.TAJCS Creative Commons License 2000.10.13 0 0 36
Bizony, bizony ezt is megértük!
Most már csak arra leszek kíváncsi, hányan veszik igénybe a lehetőséget.
Sanyi
Előzmény: marfai (34)
Mijo Creative Commons License 2000.10.13 0 0 35

"Most, nemsokára lesz "képviselői szoba" a Hivatalban, ahol a Képviselő, ha van kedve, leülhet egy számítógép mellé, és Internetezhet, ha van kedve, és ráér...:-)) Eddig ez sem volt.

HEURÉKA ! És máris eltűnik az a rengeteg nulla ..:)) ........., vagy maradnak .. ?

Mijo

Előzmény: marfai (34)
marfai Creative Commons License 2000.10.13 0 0 34
Kedves Mijo és Sanyi!

Főleg különben is! Már miért gondolod, kedves Mijó, hogy a képviselő elolvassa, hogy mi van az Interneten. Az sem biztos, hogy az újságban felfedezi, hogy mit írtak a Városról. Az, hogy a Testület időnként foglalkozik a háló dolgaival, az inkább azon az alapon történik, ahogy az egészségügy témái felmerülnek: bizalmi alapon a "hozzáértők" véleményét fogadjuk el.
Most, nemsokára lesz "képviselői szoba" a Hivatalban, ahol a Képviselő, ha van kedve, leülhet egy számítógép mellé, és Internetezhet, ha van kedve, és ráér...:-)) Eddig ez sem volt.
Márfai P.

Előzmény: S.TAJCS (33)
S.TAJCS Creative Commons License 2000.10.13 0 0 33
Hm??? MEG hhhmm???
Mármint, hogy ki a büdös? Meg milyen összefogásról beszélsz? Pont nálunk Baján?! Az ki van zárva!? Különben is.
Sanyi
Előzmény: Mijo (28)
aktual Creative Commons License 2000.10.12 0 0 32
Cseppet alatta van, de ok!!
Előzmény: Mijo (31)
Mijo Creative Commons License 2000.10.12 0 0 31

Azok a nullák, mind a népszerűségi indexüket jelzik :) ......

Mijo

Előzmény: aktual (30)
aktual Creative Commons License 2000.10.12 0 0 30
Szerintem legyen az a büntetésed, hogy ahány (kép)viselőnek nyitottál topicot és nem mozdult rá, egyenként, vasárnaponként hívd meg ebédre.
Elkövettem ezt a hibát én is, most küldöm a meghívót holnap délre....!!!
Melléd fog ülni.. (Vácotton)
Előzmény: Mijo (29)
Mijo Creative Commons License 2000.10.12 0 0 29

Kornél, jól tudod, hogy az istenadta (birka)nép "választásán" múlik a legkevesebb ......, ha itt valódi, közvetlen választások lennének, akkor a placcon lévők fele nem rúghatna labdába !

Mijo

Előzmény: Matkovits (27)
Mijo Creative Commons License 2000.10.12 0 0 28

Kedves ama kisszámú és rebellis képviselők, akik közöttünk megjelentek !

Igaz-e az a szóbeszéd, miszerint a bajai képviselő-testület zöme afféle véd és dacszövetségben megfogadta, hogy kollektíve nem vesznek részt az itt leledző életünkben, mondván: számunkra az a leghasznosabb, ha "ezekkel" egy szót sem váltunk .... !?

Na most, ha ez így vagyon, akkor nem tűnik-e a pocsékolások egyikének az a körülmény, hogy kihasználatlanul hever parlagon mindaz a technika, ami a lakossággal folytatható párbeszéd ebbéli célját szolgálhatná, amire a Bancsics Feri barátunk egykor utalt már !? Ez talán nem minősül közhasznúnak, ez talán nem közérdekű ..... ?

Hogy is vannak ezek a dolgok, kedves - az általános sorból galád módon kilógó :) - képviselőink ?
Mi talán büdösek vagyunk a többség számára, de az ő ténykedésük kihatásai ne legyenek büdösek a mi számunkra :((( ... ?

Mijo

Matkovits Creative Commons License 2000.07.03 0 0 27
Már elnézést...
Mégsem kellene úgy tennünk, mintha nem tudtuk volna. Volt egy választék, abból választottak a polgárok. Nem csak a képviselők alkalmatlanságáról kellene itt beszélni, hanem rólunk is, akik választottunk. Ki így, ki úgy, de az kétségtelen, hogy nem történt választási csalás. Az más kérdés, hogy csalt (hazudott) a jelölt, akiről mára mindez kiderült. Marad a konzekvencia levonása azoknak, akik nem látván előre, beszavazták őket. Egyszer majd - talán... - az istenadta nép is megtanul gondolkodni. Ezt persze csak az vegye magára, - képviselő, szavazó - akit illet. De a szavazót is illeti!
Mijo Creative Commons License 2000.07.02 0 0 26

És akkor, Csicsikém édes, nem volt korán, amikor hajnalhasadtától napnyugtáig gyalogszerrel(!!!) - ma mivel is járnak dorbézolni "idegenbe", meg még itt helyben is :)) ? - rótták a város utcáit véres kardot lóbálva a fejük felett, leginkább pártlobogók alatt, hogy minél több lakost vonjanak a süket dumájuk hatása alá ?? ( Megintcsak tisztelet a pár korrekt kivételnek, de ezt jó lenne, ha nem mindegyik venné magára :(( ! )

Zoltánom, alább ippeg ezeket feszegetjük/ feszegetnénk, ha nem szarnának többségében változatlanul az orcánkba !
Gyün még kutyára teherautó ....., bár szerintem zömét ez abszolute nem érdekli, tudják nagyon is jól, kaparj négy évig, tedd be a segged olyan körökbe, ami utána is ontja a lét, és a többi valóban le van szarva. Ez a mai "politika" LÉnyege.

Mijo

Előzmény: Thernitibi (25)
Thernitibi Creative Commons License 2000.07.01 0 0 25
Zoli

Az, az érzésem, korán van arra, hogy a képviselők önként és dalolva beszámoljanak "tetteikrőr".

Törölt nick Creative Commons License 2000.07.01 0 0 24
Rita & Piroska & Urak!

Nos, én ugy gondolom, hogy minden dolog jó - amit a mi adónkból finansziroznak - amitől jobb lesz nekünk Baján.
Kérdésem: lehetséges lenne, hogy a mi képviselőink egyesével szépen írásban beszámolnának a népnek az isten adta népnek, hogy mi a fenét csináltak az elmult 2 évben a tiszteletdijukért?
Vagy nekünk ehhez semmi közünk?
Vagy mégis?

Zoli

Mijo Creative Commons License 2000.07.01 0 0 23

Erre majdan visszatérvén, most idő híján csak röviden:

Az én mondandóm - belátom - azt a téveszmét sugallja, hogy a képviselőket választópolgárok választják meg képviselőjüknek ....

A te mostani válaszod is azt sugallja, hogy a képviselőket választópolgárok választják meg képviselőjüknek ....

Ugye Péterem, mindketten tudjuk azt, hogy ez így nem igaz :((( ! Sajnos !

( Zárójelben mégtovább: mi van azokkal a választópolgárokkal, akik sommás véleményüket éppen úgy fejezik ki, hogy nem mennek el szavazni !? Attól ők még az adott település egyenrangú polgárai ..., vagy nem ? )

Mijo

Előzmény: marfai (21)
Mijo Creative Commons License 2000.07.01 0 0 22

Kedves Tajcs Sándor, még mielőtt elsikkadna a vastagon szedett rész, ismét megkérdezlek konkrétan, felvállalod testület elé vinni az ilyen irányú igényt ?

Idézek, a 12-es számú hozzászólásomból:

" Végezzetek közvéleménykutatást ( mondjuk, a Dani révén ), hányan értenének ezzel egyett. Lenne hol publikálni: Önkormányzati Értesítő, Bajai Tükör, baja.hu, de itt, ezen a fórumon is szívesen vennénk ezt, sőt - kedves Sándor -, én mint választópolgár itt kérlek fel arra, hogy szíveskedj ezt így előterjeszteni testületi ülésen, mint közérdekű igényt !

Köszönettel: Mijo"

marfai Creative Commons License 2000.07.01 0 0 21
Kedves Mijo!

A képviselők egy részéről mindenki tudja, hogy mit művel.:-)) Másokról meg kideríteni sem lehet.:-)

Amit feszegetsz az az, hogy a képviselői tevékenység lényegében egy mandátum felhasználása, amit a képviselő az őt megválasztóktól kapott. A képviselő érdekelt abban, hogy a mandátummal "elszámoljon": bemutassa, hogy mire használta fel a választói megbízást. A választó saját szempontjai szerint dönt a szavazás pillanatában, és nyilvánvalóan a politikus abban érdekelt, hogy ezen szempontok között szerepeljen minél nagyobb súllyal az általa képviselt álláspont, nézet, érték vagy érdek. Ezért a politikus vagy igyekszik nyilvánosan tenni a dolgát folyamatosan, vagy ha ez nem megy (mármint a nyilvánosság), akkor kísérletet tesz arra, hogy valamiképpen összefoglalja nézeteit, rögzítse cselekedeteit és ezt a "beszámolót" a nyilvánosság elé tárja. Ha sikerül neki.:-) (Úgymint: összeszedni, ha összeszedte fogyaszthatóan leközölni, a leközléshez a megfelelő médiumot kiválasztani, a kiválasztott formához a szükséges erőforrásokat megszerezni /pl. pénz/ )

Látható, hogy a folyamatos jelenlét is nehéz, és az eseti beszámoló is komoly munkát/elfoglaltságot jelent.

Széll Péter úgy oldja meg, hogy minden testületi ülésen beszámol arról, hogy mit cselekedett az előző ülés óta. /Írásban, a Testület külön szavaz róla, hogy az előző havi tevékenységet elfogadja, vagy sem... (nem semmi)/, Az igy folyamatosan bővülő anyag nyilvános, az önkormányzati újság leközli.

A testületi tagok többsége nincs jelen a közéletben, és várhatóan nem is fog beszámolni. Nyilvánvalóan az ellenkezőjében érdekelt mindenki, de nem gondolom, hogy az ehhez szükséges munkát elvégeznék... :-(

Márfai P.

Előzmény: Mijo (20)
Mijo Creative Commons License 2000.07.01 0 0 20

Péter, mondod te: Ilyenkor félidőben nem is árt, ha az ember megtudja, hogy a Testület többsége az eltelt két év alapján/ellenére vajh megválasztja-é avagy sem.

Péter, valamivel alább mondom én: Talán, ha szabadna érdeklődést mutatni mindezek okaira ? De, ha szabad, akkor ugye azt is helyesnek tartjátok, hogy most, félidőben, minden egyes, önmagát eleve képviselőnek születettnek tekintő testületi tagot górcső alá vegyük ?
Megfordítom: lehet, hogy félidőben illő lenne minden egyes képviselőnek beszámolnia vállalt, elvégzett és el nem végzett teendőiről !?

Péter, a kettőt nem lehetne valahogy realizáltatni részint a tisztelt, másrészt a kevésbé tisztelt képviselőtársaiddal ?

Mijo

Előzmény: marfai (19)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!