Szerintem ha letelpíted ezt a szart +oldódik a probléma. Ha valaki reklamálmá a hiányát akkor eccer?en mond azt "Én orgcsártról nem is hallottam, assem tom micsoda.."
Amióta én felraktam 1 off2k-t (trialom) a windows98 hisztizik minden bootkor hogy a ddeml.dll-t valaki lecserélte 1 régebbik verzióra. Ha helyre akarom állíttania cd-r?l akkor aszongya a rendszer a cab-ból kiszedettre hogy inkompatibilis verzió. Szal ez nagyon gáz mert DDE nélkül a windows zombivá válik... +próbálom leszedni az of2k-t hátha... Asszem visszakerül az off95 :>
Feltelepítettem egy NT4-WKSTN-re egy Off-2000-t. Minden remekül megy,
kivéve a szervezeti diagram (orgchart) nevű beépülő csoda.
Nem tudja valaki, hová akar írni ez az átok?
ui. ha rendszergazdaként lépek be, az alkalmazás kitűnően működik,
ha más néven akkor viszont nem. Hosszú ideig homokóra, utána
az az üzenet, hogy telepítse újra a kiszolgáló alkalmazást.
Már adtam írási jogot a winnt könyvtárra mindenkinek (mert az előző verzió
ezt óhajtotta)
de úgy sem megy.
Persze az alapkérdés az. hogy miért kell a Microsoftnak olyan kis
alkalmazásokat
beépíteni a termékeibe, ami bele akar írni a rendszermappákba?
közben megoldottam ezt a problémát (is).
beütöm az első betüt a user name -ből.
megjelenik a legördülő ablakban a felajánlott u.n.
ez már ki van jelölve, így egy DEL-el törlöm.
újból beírom a u.n.-t, majd a pw. (előtte vagy utána beírom a hozzászólást).
miután OK-zom (elküldöm), megjelenik a kérdés: "tartsa észbe vindó bácsi az adatokat?" (mint ahogy legelső alkalommal mindig teszi).
YES
a fel.névnél beírom, hogy "f" (ajánlja a flapyt, de nem fogadom el, hanem kijelölöm az "f"-et).
nyomok egy del-t és kapom az üzenetet:
w. has a pw. stored for this u.name.
do you want to delete the u.n. and pw.?
(ezeket az u.n. és pw-ket valahol tárolja, talán módosítani is lehet, vagy újjakat felvinni - de az is lehet hogy nem, mert lehetnek security szempontok is).
közben arra is rájöttem, hogy a rendszer AutoComplete néven ismeri a funkciót (egyik üzenetablak szerint. Mindjárt újrakezdem a help-el.
Itt az index, példának okáért.
Mielőtt ezt az üzenetet elkűldeném beírom:
Felhasználónév: f(a rendszer már ajánlja a "flapy"-t)lapy
Jelszó: ********* (ezt már a rendszer adja, mivel első bejelentkezésnél kijelöltem, hogy "tartsa észbe")
Ha elsőre nem kérem a memorizálást, mindig nekem kell beírnom mindkét adatot. Más helyen ezt anno nem jelöltem ki és most nem emlékszem a pw-re. Ezt túlélem, csak a jövöben szeretném a biomemória hiányomat kiküszöbölni a gép adta lehetőségek révén. : )
Különböző esetekben szükség van name-k és passwordo-k beírására. Ha első használatnál ezt kijelölöm, akkor a rendszer társítva (n+pw) megjegyzi ezeket. Mi történik, ha elsőre nem jelölöm ki ezt a funkciót és utólag meggondolom magam. Hogyan/hol kell ezt a társítást végrehajtani?
Tudja valaki a megoldásot, vagy ássak tovább a Helpben?
0 értelme van a DOS-verziószám lekérdezésének, ugyanis az NT4 azt mondja magáról, hogy "5.0", amit nem lehet megkülönböztetni a "mezei" DOS-tól. (A win9x "7.y"-t ad meg verziószámként).
Akinek van Win2000-re, az legyen szíves árulja el az OS enviro értékét (DOS ablak: echo %OS%). Szerintem Windows_NT kellene legyen, de szeretném pontosan tudni.
Indoklás: munkám során DOS-programból kell a default browser-t elindítanom.
Win9x esetén spwanlp (P_WAIT, "start", "start", "file.htm"), NT-ben spwanlp (P_WAIT, "cmd", "cmd", "/c", "start", "file.htm") a helyes megfejtés. Az lenne jó, ha a program felismerné, hogy melyik rendszer alatt fut, ehhez az OS változot szeretném használni, de ha valaki jobbat tud, szóljon legyenszíves...