Keresés

Részletes keresés

zsorsz Creative Commons License 2 napja 0 0 16004

Ja, glicerines kúppal lentről is segíteni!

Előzmény: zsorsz (16003)
zsorsz Creative Commons License 2 napja 0 0 16003

Székrekedésre a Hunyadi víz,Nekem nagyon bevált. Ha ez is

kevés 1 ek házi szilvalekvár,reggel ehgyomorra+1 pohár Hunyadi

víz.

Fél óra múlva reggeli. Több évtizedes makacs székrekedésemet

rendbetette. A székletet a Hunyadi mennyiséggel lehet szabályozni.

Előzmény: horakulum (16002)
horakulum Creative Commons License 3 napja 0 0 16002

Szia GeriSoft07

 

Köszi a gyors reagálást. Igazából a te soraidból lényegében több információt kaptunk, mint amennyit az x nap alatt az orvosok adtak. 

 

"Lehet nincs fala a csigolyának, ha összeroskadt teljesen, hova injektáljanak? Azt max távtartó+csavar oldaná meg inzulinos cukorbeteg, 67 éves, ez ugye hozza magával a csontritkulást is. Ez meg nehezíti a csavarozást is."

- Van fala a csigolyának. Az idegsebész azt mondta, hogy a hátsó fali csigolyatest megtartott, a gerinccsatorna és a gerincvelő nem érintett (de akkor mégis miért sugárzik a lábába a fájdalom?) Csontritkulást nem feltételezek, mert mindig sokat mozgott - igaz az utolsó két évben nem - és sokat volt napon. 

 

Egy nálánál 10 évvel idősebb bécsit simán előjegyeztek erre a műtétre esést követő csigolyatörés után. 

 

Sajnos a kórházban az alatt a 4 nap alatt sajnos jobban leépült, rosszabb állapotban hoztuk ki, mint ahogy bevittük. Nem evett, nem ivott bent rendesen, megviselte a bentlét. 

 

A tegnapi nap egészen jól alakult, reggel és este 75 mg voltaren retard-dal és a köztes időkben dél és hajnal 2 körül contramal cseppekkel (25 csepp), de ma reggel meg a székrekedés kínozza, a kórházi tartózkodás miatt nem volt már 5 napja széklete. Most meg ezen agyalhatunk, hogy hogyan oldjuk meg ezt is.

 

Ma délután hányt, este pedig további hányinger kínozta...Jajgat és jajgat és nyöszörög. Nem szeretném azt átélni, amit Ő. Sosem...

 

Agyrém ez az egész és számomra felfoghatatlan, hogy ebből így felépülés lesz...Aggasztó. Nagyon is aggasztó. 

 

Attól tartok a gyógyszerek elfednek valamit, hisz ekkora mennyiség mellett ez simán előfordulhat. A contramalt meg most már azért ne merjem adni, mert székrekedése van, hisz annak a gyakori mellékhatásai között szerepel. 

 

Áh, ez a magunkra hagyatottság. Egy 67 éves, cukorbeteg esetén nem igazán szeretném én eldöteni a gyógyszerelést, mégis ezt kell tennem, tennünk. 

 

Hozzátartozóként is nagyon fáradtak vagyunk.

 

Neked, minden esetre, ezer köszönet a segítségért! 

 

Előzmény: GeriSoft07 (16001)
GeriSoft07 Creative Commons License 4 napja 0 0 16001

szia

a fűző (a merev fűző, amit műtétek után is néha adnak) képes stabilizálni a gerincet. Begipszelni nem lehet, ugye, ez van. a csonttörés 6hét nyugalomban mire gyógyul, ha terheli, akkor 8-10 hét fájdalmakkal.

azt hogy műtétet miért nem ajánlanak, passz. A kompressziós törés azért nem egyszerű injektálással javítható. Ez ennél bonyolultabb. Lehet nincs fala a csigolyának, ha összeroskadt teljesen, hova injektáljanak? Azt max távtartó+csavar oldaná meg

inzulinos cukorbeteg, 67 éves, ez ugye hozza magával a csontritkulást is. Ez meg nehezíti a csavarozást is.

 

"Akinek volt ilyen műtétje (vertebroplasztika, kifoplasztika), milyen tapasztaltokkal bír, kellett utána fűzőt hordania?"

Igen, ilyen műtét után is kötelezően fűző van

 

Gyógyszerek: 2x75mg voltaren (diklofenak), meg ketodex... ezek a "játékszerek" amikor nem annyira fáj. Bocs, de lassan 15 év masszív derékfájdalom, két műtét után én máshova toltam a fájdalom küszöböt. És ez a baj az orvosnál is, már csak akkor megyek oda, hogy nagyon fáj, mikor 4x veszek be flectort (50mg diklofenak) és mellé mondjuk 2-3x 50mg contramal. és amikor csak 3-4 ibuprofen (600mg) vagy ketodex kell, esetleg egy diklofenak, az a jó állapot, és megyek dolgozni. 

Bőven lehet emelni a mennyiséget, és talán kell is, mert ha fáj, akkor gyulladt, és ha fáj, görcsöl az izom, és így nem fog gyógyulni.

diklofenak rövid távon 200mg/nap maximum, hosszabb távon 150mg, contramalból 50-100-200mg tabletták vannak, az 50-es 3x1 az majdnem mindent lerendez, a 200-as után akár meg is műthetnek, az se érdekel majd :)

Kórházban infúzióban mikor adnak, 100mg diklofenak folyik le egy óra alatt, napi egy infúzió.

 

Kitartást, PIHENJEN!, és gyógyul. A gerinc, borda olyan törések, ami rohadtul fáj, és nem lehet gipszelni, "majd meggyógyul", vagy atom széttrancsírozzák, csavarozzák, stb

Előzmény: horakulum (16000)
horakulum Creative Commons License 5 napja 0 0 16000

Sziasztok!

 

A segítségeteket, információtokat szeretném kérni. 

 

Édesapám 2 héttel ezelőtt leesett fa metszés közben a létra 7. fokáról. Az esés után ugyan maga kelt fel és ment be a lakásba, de nagy fájdalmai voltak. Az esést követő 5. napon (makacs volt, nem akart orvoshoz menni, de a fájdalmai erősödtek és már neurológiai tünetei is voltak) készült röntgen szerint - gerinc- törése nem volt. (Mentő szállította be, ülve, mert otthonában járókerettel maga közlekedett. ...???

Voltaren és izomlazító kombóval hazaküldték a területileg illetékes kórház sürgősségijéről. A fájdalmak azonban nem csillapodtak. A 75 mg-os voltaren retard nem tartott ki kétszer 12 órán át, hanem 5-6 óra múlva újabb fájdalmak jelentkeztek. Egy hétig szenvedett, amikor végül kimerültünk idegileg, nem bírtuk tovább, hisz a kisugárzó fájdalom, az eredmény nélküli vizelési inger és társai nyugtalanítóak voltak és aggasztott, hogy a röntgen mellett miért nem csináltak egy CT-t, ami pontosabb lett volna. Elvittem szgk-val - mivel ha mentőt hívtunk volna, megint ugyanoda viszik, ahol már járunk eredménytelenül - a megyei kórházba, ahol megint csak saját lábán ment be - nem volt egy kicseszett tolószék - majd két órán belül világos volt, hogy eltört a L-IV-es csigolyája, kompressziós törésnek volt írva, ami által a csigolya 2/3-ára esett össze. A kórházi tartózkodása letaglózó volt, nem is részletezem, embertelen az egész. 4 napot volt bent, a 4 nap alatt rosszabb állapotba került, mint ahogy bevittük. 

Műtétet nem ajánlottak fel, fűzőt kapott - fehér, kemény műag. - aminek nem igen látjuk értelmét, de ám legyen , de iszonyatos fájdalmai voltak, most már két héttel az esést követően. A kórházban sem adtak neki elég fájd.csill-ót - nem függő, életében sosem evett meg egy szem fájd.csill-ót - de az elbocsátáskor sem kaptunk tanácsot az érdemi csillapításra. 67 éves, immáron erősen legyengült, idős, inzulinos cukorbetegről beszélünk.

 

A kérdésem. Ismeri valamelyikőtök a fűzőt? Esetleg saját maga tapasztalta? Van lényegi "gyógyító" értelme? Vajon az én Édesapámnak miért nem ajánlották fel a műtét - csontcement injektálása a törésbe- lehetőségét, ami sokkal gyorsabb felépülést és fájdalommentesebb gyógyulást ígér??? Akinek volt ilyen műtétje (vertebroplasztika, kifoplasztika), milyen tapasztaltokkal bír, kellett utána fűzőt hordania? 

 

Két hét telt el a törés óta, és ma kapta meg a fűzőt, ma jöttünk haza. Iszonyatos fájdalmai vannak, lábba sugárzó, idegi fájdalom. Nem tudom, mekkora mértékű fájdalom normális egy ilyen sérülés esetén, mert mi szinte kétségbeesve nézzük a szenvedését hozzátartozóként, hisz fájd.csill-ót sem szedhet két óránként és enni sem tud mindig rá. Sakkozunk az egyes szerekkel, mert ránk maradt ez a feladat, de ez nem megoldás...

 

Mit kaptatok rá fájd.csillót? Édesapám 75 mg retard Voltaran és MIderizont kapott, de a voltaren csak 6 óráig csillapítja a fájdalmát, majd mintha elvágták volna, ott a letaglózó fájdalom, ekkor sem enni, sem inni nem bír... :( A köztes időt eszméletlen nehéz okosan áthidalni. Próbáltuk már a contramal cseppet - de nagyon óvatosan adagoljuk, így nehéz a megfelelő dózist eltalálni, valamint most ketodexet, de azt sem lehet hogy voltaren, majd ketodex majd megint voltaren, megint ketodex és még közte contramal....nem tudom... :( 

 

Tanácstalanok vagyunk. Úgy érezzük, Édesapámon spórolták meg ennek a beavatkozásnak az árát egy másik beteg számára. Nem normális ez a sok tabletta, amit a fájdalomra szed, és a gyógyulás végkimenetele abszolút kérdéses...a fűző...ugyan már. Hogy gyógyulna attól jól meg egy törött csigolya?

 

Írjatok kérlek! 

 

Köszönöm előre is! 

 

u.i.: Mi van, ha ez két hónapig is így lesz? lehet így élni? Ennyi fájd.csill-val? Szétmegy a gyomra attól félek, még akkor is, ha próbál rá enni pár falatot. 

 

 

 

 

gombóc63 Creative Commons License 2019.04.10 0 0 15999

Igen, a nem elfajult és nem súlyos fájdalmat csillapítja. Lehet kapni, a Jutavit terméke, a lényeg, hogy 800mg legyen. Orvos a Condrosulfot írja fel, de az drágább. Legalább 3 hónap egy kúra.

Proenziről nem tudok nyilatkozni, régebben szedtem, de ott is lényeges, hogy a glükozamin 1500mg legyen egy nap.

Előzmény: V.T.ZS (15998)
V.T.ZS Creative Commons License 2019.04.10 0 0 15998

Köszönöm a válaszod.

A condroitinsulfat fájdalmat csillapít, vagy olyan agyagot próbál beépíteni a porcba ami nincs jelen ott és ennek a hiánya miatt fáj?

 

Proenzik közül vajon melyik jobb?

Sok helyen dicsérik a proenzit, de nem írják, hogy melyik.

Előzmény: gombóc63 (15997)
gombóc63 Creative Commons License 2019.04.10 0 0 15997

Szia! Olyan, hogy porcképző nem létezik, mert a porcot nem lehet újra képezni. A maradékot lehet regenerálni. A Dona csak glükozamint tartalmaz, ha van fájdalom fontos a condroitinsulfat is. Én a Porc vita C-t szedem, abban elég nagy a hatóanyagok mennyisége. De van aki a kollagénre esküszik. Hogy őszinte legyek sokszor felröppen az a hír, hogy ezek mind semmit nem érnek, mert nem épülnek be....egy porcpótló műtét után lassan el kellene nekem is hinni.

Előzmény: V.T.ZS (15996)
V.T.ZS Creative Commons License 2019.04.10 0 0 15996

Sziasztok.

Milyen porcképzőt javasoltok?

Szedtem már Kartinormot, Donát Magnosolvot, de nem vettem észre változást.

Talán a Dona jobb volt kicsit.

Köszönöm.

ascari Creative Commons License 2019.04.09 0 0 15995

Sziasztok!

10 éve küzdök lumbális gerinc fájdalmakkal. Átlag évente egyszer kidőlök mert annyira bevadul a fájdalom hogy rosszulléttel párosul. Az évek alatt mindennek titulálták, sérvnek, keresztcsont és csigolya gyulladásnak. Ami biztosan látszott/látszik az gerincferdülés ami alul kiegyenesedett. Ez az utóbbi években átcsapott túlzott alsó görbületbe. Ez nem tudom hogy lehetséges de látszik a röntgenen. Ez nem hangzik vészesnek de brutál izomgörcsökkel is jár. Fizikoterápák sokasága, torna, masszázs, természet gyógyász és persze gyógyszerek. Normál helyzetben (már ha az normál) 2-3 db tramadol tartalmú gyógyszerrel dolgozom kb. 5 éve. Ha nagyon fáj akkor azok sem használnak. Létezik valami egyéb módszer ami nem ilyen szervezet gyilkos?

Alma2006 Creative Commons License 2019.03.26 0 0 15994
Sziasztok,
A spinemed gerinc dekompressziós eljárásról van tapasztalata vkinek?
http://fajdalomambulancia.hu/szolgaltatasaink/spinemed-gerincdekompresszio/
GeriSoft07 Creative Commons License 2019.03.12 0 0 15993

másik fórumon van egy srác, csavarozták, eltört 3 nap múlva az egyik csavar, újraműtötték, begyulladt, azóta sem tért vissza dolgozni.

Persze ismerek olyat is, akit 16 évesen megcsavaroztak, utána lenyomta a katonaságot, majd autószerelő volt a honvédségnél, míg 42 évesen le nem szerelt.

Ki tudja, nekem mit dob a gép?

Előzmény: similis (15992)
similis Creative Commons License 2019.03.12 0 0 15992

Anyámnak volt ilyen csavarozós műtét, és töredéke idő alatt csinált mindent utána, mint én a sima műtét után...

De mondjuk nyilván van komplikáció, de ha én ilyen xarul  lennék mint Te, akkor bekockáztatnám :(

Előzmény: GeriSoft07 (15990)
similis Creative Commons License 2019.03.12 0 0 15991

Én kaptam már blokádot ct/röntgen alatt alatt, gerinccsatornába sacrolokálisan, meg gerinc mellé is.

Ja ill. volt  nekem még bár ott nem szteroidot adtak a szalagerősítő kezelés is, és az is használt abban az időben.

Előzmény: gombóc63 (15989)
GeriSoft07 Creative Commons License 2019.03.11 0 0 15990

Ez most olyan, hogy "végülis elvagyok", de szar. Fáj, szedem a fájdalom csilapítókat, mostanában 2-3 hetente van 1-2 ko nap, szteroid: ez a barom reumatológus biztos ne adjon be semmit, egyébként egyszer kaptam fenékbe, egyszer meg a gerinc mellé de szerintem izomba azt is, diprophos.

Igazából a klasszikus "izület mellé" még tán nem volt, nem tudom te hova kaptál.

Az se volt a megváltás eddig.

 

Csavarozás: sajnos hallottam elég rosszat eddig, csavar törés, komplikáció és fájdalmak, stb, kicsit szarok tőle. Ha már visznek, nem fogok ellenkezni, de amíg megy a napi rutin, addig nem. Ha kell, ágyban programozok, szerencsére már nem egyedül viszem a céget, a kollégák eltologatják a szekeret ha kell.

Egyébként a tipikus "nem aktuális" az időbeosztásomba 6 hét kiesés + a rehab utána. Be kellene fejezni az egyetemet, utolsó féléven vagyok, feleségem áttétes daganatos, ugyan épp jól van, de az elmúlt két évben 2x volt hirtelen olyan rosszabbodás, hogy kvázi 24 órás ápolásra szorult, mit csinálunk ha épp akkor jön neki egy újabb ilyen? Persze akkor se jobb, ha közben épp a derekammal fekszek, műttetlenül, meg az se ha műtét után lábadozva, de ez így totál gáz, hogy mikor essünk neki.

 

Előzmény: similis (15986)
gombóc63 Creative Commons License 2019.03.11 0 0 15989

Köszi. Gerinc mellé derekamba kaptam már többször is. Mit értesz ezalatt, hogy többféle módszerrel? A blokád injekcióra gondolsz? Mert itthon vagy egy rendelőben csak gerinc mellé tudnak szúrni.

Előzmény: similis (15988)
similis Creative Commons License 2019.03.11 0 0 15988

Tök változó, meg sokféle módszerrel kaptam már, az se mindegy hova adják, eltalálják-e ami miatt éppen fáj, van mikor nem is nagyon hat, van mikor hónapokig, szval nem tudnék rá semmit mondani.

 

Most legutoljára pl pár hete lett rosszabb több mint egy év javuló tendencia után, simán egy reggelre (nem volt vmi jó az ágy a szálláson ahol voltunk), akkor ugye csak gyógyszert tudtam szedni, aztán most egyik nap ilyen másik nap olyan, sztem átfordult romlóba megint:(

Előzmény: gombóc63 (15987)
gombóc63 Creative Commons License 2019.03.11 0 0 15987

Szia! Nálad meddig tart a szteroid hatása?

Előzmény: similis (15986)
similis Creative Commons License 2019.03.11 0 0 15986

Szia, sajnálom, hogy ilyen rossz a derekad, meg az orvosok... no comment...

 

Azt nem értettem, hogy most nem lehet egyáltalán műteni, vagy csak nem akarod csavaroztatni? Mert azért ha folyamatosan nem tudod terhelni és nagy fájdalmaid vannak, akkor szerintem érdemes lenne elgondolkozni rajta.

 

Én is csak addig nem fogom, míg a szteroid injekciók vissza tudnak hozni arra a szintre, hogy tudom élni az életem nagyjából, de ha már nem segít, akkor megyek a csavarozásra, igazából én csak azt bánom, hogy nem erőszakoskodtam ki már elsőre is azt.

Előzmény: GeriSoft07 (15985)
GeriSoft07 Creative Commons License 2019.03.10 0 0 15985

Elmentem maszek MR-re, mert a helyi fa...kalap reumatológus szerint semmi látnivaló.

Na a vizsgálata is megér egy misét. Mivel már nagyon szar volt, kértem beutalót. Háziorvos mondja, hogy 2-3 hónap az időpont. Mondom szuper. De látom, van magánrendelése, hát kértem rá időpontot.

Azt mondja, miért a magánra mentem?

Mondom magamban, közöd? Nem kell a pénz???

Aztán: és mit szeretne? injekció? gyógyszer? fürdőjegy?

Hát mondom mondjuk vizsgáljon meg, és döntse el b+, ne én találjam már ki!

 

Na a vizsgálatnál azért lábemelés, kb 1mp alatt felemelte derékszögig, mire üvöltöttem, már fent volt a lábam. qrvára nem tudta, honnan fáj.

 

ezek után adott fürdőjegyet, úgy, hogy fél óráig tanakodtak a szecskában, mi a szart kezdjenek az előző előtti (10+ éves) fürdőjeggyel, amin se azt nem jelölte be, hol kell masszírozni, se nem írt dátumot, se nincs rajta hogy elfogadom hogy évi 2 alkalom és igazolom hogy nem volt még, az iszappakolás helyett iszaptófürdőt írt, és nem írta rá, hogy hova és hány fokos iszapot kell tenni.

Végülis akár én is megírhattam volna.

 

A lelet, mely igazolja, hogy nincs itten semmi látnivaló...

 

A gerinc íve diszharmónikus. A lumbalis lordosis kiegyenesedett, enyhe balra convex scoliosis látható. A

csigolyatestekben számos 58 mm-es magas jelintenzitású terület látható a STIR felvételeken.

Az L.IV.-V. ben körkörös discus hernia látható, mely mindkét oldali forament szűkíti, a durazsákot komprimálja.

Az L.V. SI résben kissé jobb oldali túlsúllyal discushernia ábrázolódott, amely durazsákot komprimálja, kitölti a gerinccsatorna jobb felét, diszlokálja. a jobb oldalon kilépő gyököt.

A csigolyatestek magassága megtartott, a peremszélek megnyúltak.

A discusok jelintenzitása a T2 súlyozott szekvencián csökkent.

 

két műtét volt eddig, l5-s1 és l4-l5 jobb oldali mindkettő, a bal combom 10+ éve zsibbad, a bal lábfejem az elmúlt egy évben zsibbad.

Namost gondolkodhatok, mit lehet ezzel kezdeni, műtét nélkül nyilván, mert azt megmondták, a következő lépés csak a csavar, még egyszer nem lehet műteni a szalagok miatt.

Meg hogy mi a szar az a számos magas jelintenzitású terület. A képeken a csigolya testekben szabályosan világító foltok vannak. régen azt írták, hemangiómák, de nem volt ennyi.

cyr45 Creative Commons License 2019.03.07 0 0 15984

Nekem a 4.-5.-nél van gerincsérvem, vagy 25 éve, ami miatt a bal combom eleje részlegesen érzéketlen, és a bal lábfejem éle időnként jobban, máskor alig, de fáj.

 

Most, pár napja nekem is a bal karom végig zsibbad, bizsereg, de nem állandóan, hanem főleg este, lefekvés után!  Napközben is előfordul időnként, pl. most is kicsit, mikor a gép mellett ülök.

És a kézfej jobban, van hogy a jobb is, de az kevésbé.

 

Szóval, ez is a gerinctől lehet?...   Én azt hittem, hogy inkább érszűkület kezdődik, mert már 74 éves vagyok, a nickemben a születési évem szerepel. És 55 éven keresztül masszívan dohányoztam, bár már másfél éve abbahagytam... 

Előzmény: Szushii (15983)
Szushii Creative Commons License 2019.03.07 0 0 15983

Sziasztok!

 

Hétfőn voltam nyaki gerinc MR-en és arthrozist valamint egy helyen porckorong kiboltosulást mutattak ki (jobb kezem bizsereg). Gyógytornára járok + masszázsra. Dokihoz jövő héten kell visszamennem. Tudtok tanácsot adni, hogy milyen porcerősítőt érdemes szedni ill. van-e olyan nem vényköteles készítmény, ami csontritkulásra ill. annak megelőzésére szolgál? (Sajnos nálunk ez genetika, én 45 vagyok, de jobb félni mint megijedni :-(

gombóc63 Creative Commons License 2019.03.07 0 0 15982

Nagyon örülök, hogy akkor nem került sor még egy műtétre, hanem kivártad a jobbulást. Csak így tovább! Velem semmi változás, marad  nap mint nap a szenvedés, hol jobban, hol kevésbé. Vigyázz magadra, mielőbbi teljes felépülést kívánok!

Előzmény: Piriformisz (15981)
Piriformisz Creative Commons License 2019.03.06 0 0 15981

Gomboc, Koszonom kerdesed naprol napra jobban vagyok. Mar tudok setalni 3-4 km-t, turazok es bejarok dolgozni is. A derekamat erzem meg, de az ideg fajdalom nincsen a labamban. A kulso talpelem es ket ujjam tovabbra is erzeketlen es tovsbbra is meleg a lezeres mutet ota. A gyogytornat naponta csinalom itthon es hetente jarok be az Uzsokiba is finomhangolni a mozdulatokat. Az izmaim erosodtek es kevesbe merevek. Osszessegeb jobban vagyok. 

 

Es veeld mi ujsag van? Irj magadrol par sort!

Előzmény: gombóc63 (15980)
gombóc63 Creative Commons License 2019.03.04 0 0 15980

Piriformisz.....hogy vagy? Mi lett veled?

Józsefné Fodor Creative Commons License 2019.03.03 0 0 15979

Üdvözlök mindenkit.

Szeretném megkérdezni azokat a betegtársakat, akik többek között piriformis sz-val is küszködnek, hogy milyen tüneteket tapasztaltok. 

Sajnos most lesz egy éve, hogy nem javulok én sem és annyi megállapított betegség után, melyet lentebb meg is írtam, most azt mondja az új  dr-nő (reumatologus), hogy ez lehet piriformis. Panaszaim kb 50 %-ra csökkentek, hiszen én sem tudtam az ágyból felkelni, elindulni (LIV-V csig. elcsusz. degenerativ, kisebb sérvek, szinte minden csigolyán,) DE ami megmaradt és napi fájdalommal küszködök én is, a derékfájdalom vizszintesen, bal oldali gerinctől kisugárzó erős fájdalom a csípőmbe  kb.tenyérnyi helyen előre a hasba sugárzik ki. Olyan érzésem van, mint amikor megfeszíted az egész gyomrod, hasad (mert így tudok elindulni, felkelni) szinte, ha állok az egész testem görcsben van. Éjszaka többször is ki kell mennem sajna ezt mind újra játszom, de legalább már ki tudok menni.

Amit nem hiszek el!!! Nagy nehezen úgymond "bejáratódik???" délelőtt övvel, gyógyszerre szűnik aztán olyan vagyok, hogy menni és állni tudok, aki lát nem hiszi el, mennyire szenvedek.

A bal oldali farba ezernyi szúrás zsibbadás ami lejon a forgómra előre, a combomra.

Megmondom őszintén pont 10 éve lettem melldaganatos (mindenen túl vagyok műtét, sugár, kemo) és az agyamban ott hátul...  csak nem valami újra kezdödik. Tehát kisugárzik-e a fájdalom a hasba, gyomorba, combtőbe ha piriformis sz-ád van?

Május közepén lesznek az éves nagy vizsgálataim (onkológiai) addig ezekre várok, meg kell várni. 

 

MXer Creative Commons License 2019.03.03 0 0 15978

Üdv!

Az MR leleteink alapján,hasonló állapotban vagyunk szerintem.

Nekem 2012 ben tanított be egy gyógytornász egy gyakorlat sort,amit akkoriban másfél hónapig napi rend szerel csináltam.Telefonra vettük fel csak hang formájában,hogy itthon is tudjam pontosan abban az ütemben azokkal a gyakorlat számokkal stb..végezni. Utána elég sokáig nem csináltam a tornát mert igazából a sérves tüneteim megszűntek(zsibbadás,izom görcs farba combba)

 

Tavaly decemberbe mikor újra elő jöttek a zsibbadásos tüneteim,elmentem én is Mr vizsgálatra (fizetősre)

és kiderült,hogy a kopásos degeneratív porckoron elváltozásokon kívül van ott még egy DH is!

Én is kaptam injekcióban is tablettában is gyulladás csökkentőket,meg 15 alkalom TENS+15 dioninos iontoforesis terápiát.+ végeztem újra a gyógytornát ugyancsak másfél hónapig naponta,utána más naponta az óta is.Nekem megszűntek a DH tüneteim(zsibbadás stb...)!

 

Sajnos a kopásokból eredő fájdalmak azok még megvannak(derék ,hát, nyak,térd),de az nem ehhez a történethez tartozik!

 

Ha gondolod privátban eltudom küldeni ezt a hang fájlt,18 MB.Én 44 éves férfi vagyok 175/100 kg.

Nagy veszteni valód nincs vele,legfeljebb csak meghallgatod.

 

 

 

Előzmény: bghistvan (15971)
gombóc63 Creative Commons License 2019.03.03 0 0 15977

Én viszont voltam nála....maradjunk ennyiben.

Előzmény: Spanci! (15976)
Spanci! Creative Commons License 2019.03.03 0 0 15976

Van egy fészes gerinces csoport. ott láttam sok embertől. Én helyre jöttem magamtól, így nem kerestem fel, de tervbe volt véve.

 

Előzmény: gombóc63 (15973)
Piriformisz Creative Commons License 2019.03.02 0 0 15975

Szia Istvan!

 

Sok fizetos "Szemelyre szabott" gyogytornan vagyok tul es a legtobb nem hogy nem hasznalt, de rontott a helyzeten. Nekem a kiszakadas ota akik sokat javitottak rajtam, az Uzsoki korhaz neurologiai osztalyan Szabo doktorno es az osztalyon dolgozo gyogytornasz Kriszti. Na meg a diclofenac. :)

 

Nekik koszonhetoen tudok setalni 3 kmt es komoly fajdalom es fajdalom csillapitok  nelkul letezni. 2 honapja a wcre nem tudtam kimenni. 

 

Ami jo irany lehet szamodra: neurologia, idegsebesz, ortoped gerincsebesz. ahogy Gomboc is irja alabb, menj el tobb orvoshoz, hallgass meg tobb velemenyt es utana donts. Vidd magaddal az MR leletedet es a CD-t is. Melyik varosban vagy?

 

 

Kitartas!

T

Előzmény: bghistvan (15971)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!