Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.07.26 0 0 227
Rila, kitartást, és jobbulást kívánok neked..

kedves mindenki!
nekem egyenlőre nincs komoly gondom, lekopogom gyorsan, csak annyi, hogy borzasztóan kattog és ropog a nyakam... akkorákat tud, hogy mások hallják. és muszáj kikattintanom, mert merevnek érzem időnként.. tudja valaki, mi ez? és hogy elmenjek-e orvshoz vele? köszi a segítséget..

dM

Előzmény: lego2093 (225)
Sfakutya Creative Commons License 2001.07.26 0 0 226
Szia Rila!
Nagy szerencse kell ahhoz, hogy milyen orvoshoz kerül az ember. Én úgy érzem, hogy mindig szerencsésen kerültem orvoshoz és azt is meg kell mondanom, hogy soha nem a pénz tette meg a hatását. Nekem nem csak a gerincemmel, hanem többször a térdemmel is probléma volt, eddig tíz alkalommal operáltak. CT-t hatszor , MR-t ötször csináltak rólam. És egy-egy hétnél soha nem kellett többet várnom. Minden alkalommal az orvos aki vizsgált, először Rtg-t csináltatott a rendelőben ( az ortopéd orvos a térdemről, az ideggyógyász a gerincemről ) , majd utána beutalót adott vagy a MÁV kórházba, vagy a Kistarcsai kórházba ) .
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit mondtak neked a Honvéd idegsebészeten. Bízom benne, hogy jó híred lesz. De ha akarsz több véleményt, akkor tudom ajánlani az én orvosomat is.
Előzmény: lego2093 (225)
lego2093 Creative Commons License 2001.07.25 0 0 225
Szia Sfakutya!!

Kőszi a gyors és megértő válaszodatt.Nekem annyi a bajom hogy tőbb mint valoszinü hogy az Orfi-ban csak rontottak az állapotomon és az is a hogy nem akarta senki válallniezt az Mr vizsgálati dijjat.
Mindenki csak találgatott senki nem mondta hogy van ez a fajta vizsgálat.Nem tudom a vizsgálati árakat de azt hallotam hogy egy MR állitolag 200.000.-forint és sajna nekik nincs erre pénzük.Holott ha ez kiderült volna hamarabb talán mára már ujra tudnék menni,ülnni,és nem lettek volna ilyen iszonyatos fájdalmam.Arrol nem beszélve hogy mi "Hála" pénzt dobáltam ki feleslegessen.Pl:a mentős is csak közalkamazott, és ha van hálapénz akkor van orvos gyors MR van gyogytornász,és hadd ne soroljam.Biztos érted mi a gondom.Azt nem is akarom megint leirni mennyire félek,igaz ez a félelem mindig is benne van az ember fia,lány-ában.
Jogos a kérdés:honnan lett a beutalo MR-re? Tehát ugye mint irtam már az Orfi kidobott mert letelt a 14-os kezelés.Mindegy hogy gyogyult vagy vagy még rosszabb az állapotod..Haza jőttem de már az nap jőtt az Orfi-ból 1másik osztályrol 1másik doktornő.Na és ŐŐŐŐ.Szoval valhol mégis csak az Orfi-nak köszönhetem hogy eddig is eljutottunk,főleg most a nagy nyári szbadságok ideje alatt.
Nem szeretném senkinek a kedvét elvenni az Orfi-tól mert velem ez történt attol még másnak lehet Csucs".A lányomnak ott adták vissza az életét.Ez nem ide tartozik de van ott azért még jó és becsületes orvos akit szem rebbenés nélkül mernék ajánlani.De ez az osztály szörnyü.

Ennyi igérem holnap jelentkezem addig is minden jot.Gyógyuljatok meg Sziasztok Rila

Sfakutya Creative Commons License 2001.07.25 0 0 224
Szia Rila!

Meg tudom érteni a jelenlegi lelkiállapotodat. Nagyon nehéz ilyenkor vígasztalni, de ne essél teljesen kétségbe. Nagyon kiváncsi vagyok, hogy holnap mit fognak mondani. Feltétlenül írd meg. Egyébként nem 100%, hogy egyből műteni akarnak.
Ha viszont megoperálnak, akkor ne egyből arra gondolj, hogy munkanélküli, vagy rokkant leszel. Ha műteni kell, akkor nagy a valószínűsége, hogy sokkal jobban leszel.
Azt egyébként már én is írtam neked e-mail-ben, hogy a CT nem tudja kimutatni a porckorong rendellenességét, erre csak az MR alkalmas. Ezért ne szídd az ORFI-t, legfeljebb azért szídhatod őket, mert nem küldtek eddig MR-re.

Előzmény: lego2093 (223)
lego2093 Creative Commons License 2001.07.25 0 0 223
Sziasztok!!

Na ma megtőrtént a z MR vizsgálatom.21/2honapja szenvedek de ezt tényleg senkit nem érdekel csak is a családomat.Az orvosok nem tudnak vagy nem is akarnak segiteni? Csak a markukat tartják de azt mindig.
Szoval kiderült mitől is van ez az iszonyatos kibirhatatlan fájdalmam.Kiszakadt porckorong-sérvem van.Amit állitolag a Ct nem mutatott ki.Én nem vagyok orvos de ezek ott az Orfiban nem jöttek rá hogy valami nem jó,ők csak a maguk kis betanult szövegüket mondogatták.Szőrnyü még az egész betegségben hogy senki de senki nem küldőtt engem idegsebészetre.Ha a családom nem kezd el keresni senkinek nem jutt eszébe.Ezt a szó szóros értelmében kell venni.
Most ott tartunk sikerült találni egy ismeröst a Honvédba aki pontossan az Idegsebészeten dolgozik,ő ajánlott egy orvost és holnap kell bevinni a leleteimet .Megmondom az igazat nagyon félek.Még nem voltam(ja a mostanit leszámitva)
kórházban.De nagyon ki vagyok már ettől az egésztől.Nem elég a fájdalom,a velejáró pénztelenség mert ugye ilyenkor már minden tarcsi elfogy még ez a szenya TB.De azért havonta keményen fizetni kell a biztositásomat.Ja mert a betegségem előtt fuvarózo voltam.Ezek után csöves leszek mert nem hiszem hogy fogok tudni ugy dolgozni mint az előtt,de ez most nem is lényeg.Csak lennék már tul rajta.Köszi hogy leirhattam a bánatomat,mert most van csak igazán.
Ha tudok valamit akkor majd jelentkezem,addig is mindenkinek jobbulást és fájdalom mentes jó nyarat.
Remélem hamarossan félig gyogyultan de fogok jelentkezni.

Sziasztok Rila

figyu Creative Commons License 2001.07.24 0 0 222
Sziasztok!

Mar kezdtem azt hinnnnni, hogy minenki meggyogyult, csak en vagyok beteg:-) Erre nem, ujabb sorstarsak vannak:((( Sajnos elobb-utobb mindenki itt vegzi, aki szamitogepes vagy "csak" ulo munkat vegez! Persze masok sem kerulhetik el...

A napi betevo uszasert alakitando mozgalmat tamogatom! Most, hogy itt a "nyar" probalok naponta uszni... Nem megy... Egyreszt az ido, masreszt a belepo... Persze a Tb csak baromi indokolt esetben tamogat, ahhoz elobb le kell betegedni, megelozesre tuti, hogy nem ad penzt:-((( Ki erti miert? Jobb, ha mutik az embereket es utana egy reszuk javul, mas reszuk romlik... DE ha megelozhetnenk a mutetet napi/ketnapi 1-2 oras uszassal, az nem lenne jobb? Nincs itt valami orvosi, biztositasi vagy hasonlo korben jaratos valaki? Szamoja mar ki, hogy mi az olcsobb:-) Persze akkor lesz arcraeses, ha kiderul, hogy a mutet olcsobb, mert korlatozott a korhazi agyak szama, uszni meg ugye sok barom (mint en:-) is el tud jarni, ezert a sok kicsi tamogatas lehet, hogy tobbet kostal, mint nehany mutet finanszirozasa...

Amugy erdekes, nekem is azt mondta az orvos az Amerikai uton, hogy amig nem pislantok be akaratom ellenere es nem kaparom a falat 2 hetnel tovabb fajdalmamban, addig nem kellene megmutetnem magam... Hihetetlen, hogy ilyen is van, mert olyat is hallottam mar, hogy uj kocsi kell, epitkezunk, stb. ezert mutunk - ha kell ha nem... Es megint itt vagyunk az EÜ problemaknal... Meg mindig nem valtozott semmmmmmiii! Fuck! Es a derekam is meg a hatam is elkezdett fajni... Na, megyek is aludni - ha sikerul:-(((

Udv es jobbulast mindenkinek: figyu

lego2093 Creative Commons License 2001.07.22 0 0 221
Sziasztok!!

anforce,kafutya most sajna nincs időm válaszolni de igérem hamarossan potolon, Keresnék TENS KÉSZÜLÉKET megvételre. Ha netán lenne valakinek eladó jó álapotu és az árban is megtudnánk egyezni akkor kérem irjon e-mailt.Köszönöm szépen.

Sajna most csak ennyi Sziasztok Rila

antforce Creative Commons License 2001.07.20 0 0 220
szia...

17-en jöttem haza az ORFI-ból... Nekem se használt a kezelés, igaz én már a műtéten túl vagyok, de semmit se ért.. max annyit hogy elosztották a fájdalmamat, mostmár több helyen fáj, idáig csak egyhelyben állni nem tudtam most fáj ha megyek vagy ha ülök, meg néha nehezen tudom a bal lábamat mozgatni amivel régen soha nem volt gond.. Én már nem reménykedem hogy jó lesz, az az infuzios baromsag meg gyogynyavaja szart se er.. Most sok pihenés úszás jön meg tornázom, valamit csak fog érni, de már nem reménykedem..

Ant

Előzmény: lego2093 (211)
Sfakutya Creative Commons License 2001.07.20 0 0 219
Szia Rila!

Nagyon jól teszed, ha több orvoshoz mész. Amikor problémám volt én is azt tettem, annak ellenére, hogy akit neked ajánlok ideggyógyászt az tökéletes volt. És meglepő módon , amikor ő a műtétet javasolta , még ő mondta, hogy keressek meg más orvost is. És az egyik legnagyobb gerincspecialistához küldött, aki egy pillantást vetett a leleteimre és azt mondta, hogy majd ő a gerincbe adott infúzióval meggyógyít és már ott is hagyott az alorvosra, hogy az adjon időpontot. Én ezek után elmentem az Amerikai úti Idegsebészetre, ahol egy szintén nagyon jó orvos megvizsgált és a leletek alapján ugyanazt mondta, mint az ideggyógyász. Ezek után én döntöttem a műtét mellett, mert azt találtam jobb megoldásnak és nem az infúziót.
A Gellértben ultrahangos kezelést,valamilyen másfajta elektromos kezelést, masszírozást írtak fel , gyógytornáztam és naponta egy órát háton úsztam. Ezek közül én leghatásosabbnak az úszást és a tornát tartottam. De el kellett telnie három hétnek ahhoz, hogy kezdjem érezni a hatását. Utána fél évig még minden nap tornáztam otthon.
Csontkovácshoz én nem mernék elmenni. Akinek már sérve van azzal úgysem tud mit csinálni, legfeljebb rontani tud az állapotán.
Akkupunkturás kezelést én is kaptam. Én eleve nem hittem benne. Nagyon fájt a gerincem és az ideggyógyász azt mondta, hogy engedjem meg, hogy kezeljen. Én megmondtam, hogy nem szeretném és nem is hiszek benne. Erre azt mondta, hogy az nagyon jó, ha nem hiszek benne, de engedjem meg, hogy kipróbáljuk. Végül belementem. Négy alkalommal voltam ilyen kezelésen és már az első alkalom után éreztem, hogy csökken a fájdalom. És a negyedik után nem fájt. Persze hónapokkal később újra volt fájdalmam, de ezt véglegesen nem lehet eltüntetni. De átmenetileg csökkenteni igen. És ha sok-sok év eltelik, akkor az ember megtanul a bajával együtt élni és ha kezd korosodni, akkor a sérv elmeszesedik és nem romlik tovább.

Előzmény: lego2093 (217)
Thomas Creative Commons License 2001.07.20 0 0 218
Tudom, hogy ez furcsa de valahogy ez az erzes jön be. Talan azert mert par eve hallottam - kb. a Musza Dag 40 napjam c. radiojatekban, hogy valaki amikor mellbe szurta magat kaszaval edes jellegu fajdalmat erzett.
Előzmény: Sfakutya (216)
lego2093 Creative Commons License 2001.07.19 0 0 217
Szia Sfakutya!!

E-mailkédet megkaptam köszi szépen ,igen érdekelne az orvos de most is kórházba készülők és nem tudom mikor is fogok eljutni az általad emlitett DR-hoz de azt is megkeresem.Tőbb szem tőbbett látt tőbb orvos tőbb vélemény.Csak egyértelmüen még senki nem mondott sajna semmi biztatott.És ez is nagyon őrjitő.Szeretném megkérdezni te bent a Gellértben milyen kezeléseket kaptál ,és szerinted a csontkovács,vagy az akupunktura segit-----éé????
Szia
Rila

Sfakutya Creative Commons License 2001.07.19 0 0 216
Thomas!
Mi az, hogy édes jellegű?
Előzmény: Thomas (215)
Thomas Creative Commons License 2001.07.19 0 0 215
nincs valakinek képviselö ismeröse akinek gerincserve van? Mar csak azert, mert akkor hatha "el lehetne intezni", hogy kedvezmenyesen lehessen uszojegyet, berletet venni egy egeszsegvedö stb. 1-1,5 oras uszkalashoz, reggel vagy este.
Vagy induljon erre is egy mozgalom? Uuuussszni háááátooon...
"Jo az ha "édes jellegü" fájást érzek a derekcsigolyánál"? Alighanem költöi a kérdés..
Sfakutya Creative Commons License 2001.07.18 0 0 214
Szia Rila!

Küldök neked egy email-t. Még ma!

Előzmény: lego2093 (213)
lego2093 Creative Commons License 2001.07.18 0 0 213
Szia Sfakutya!!!

Sajna még nincs időpontom de már nem birom ezeket az erős fájdalmakat,nem tudsz valami jó orvost vagy esetleg azt hogy hol lehetne az Mr-t gyorsan megcsináltatni? Neked mi a bajod és mit csináltak veled?

Szia Rila

Sfakutya Creative Commons License 2001.07.17 0 0 212
Rila!

Sajnállak! Főleg azért, mert az ORFI kezelés nem hozott eredményt. Pedig az eredményes szokott lenni.
A CT nem tudja kimutatni a sérvet, de az MR az igen. Gondolom arra a vizsgálatra vársz. Mikorra kaptál időpontot?

Előzmény: lego2093 (211)
lego2093 Creative Commons License 2001.07.13 0 0 211
Jó estét Mindenkinek!

Sajna ide kerültem én is!! NA az lenne a kérdésem és csak is őszinte választ szeretnék kapni,hogy mi a fenét csináljak mert 8hete még ülni sem tudok,nem hogy járni.Olyan fájdalmaim vannak.Voltam kórházban is kaptam infuziot.Ezek után sikerült nagyon gyorsan mejutnom az ORFI-ba is.Ott katasztrofális volt a doktornő semmit nem mondtak.Letelt a tőrvény által előirt 14napos "gyógykezelés"(ami fenét sem ért)és haza engedtek azzal mit sem tőrődve hogy minden áldott éjjel kapartam az ágyat a fájdalomtól.Csak sajna a betegség nem gyogyul hiába is a tőrvény vagyis a TB csak 14napot enged .És most itt állok vagyis fekszem és diktálok Voltam már ct-n is egyértelmüleg nem mutatott ki sérvet,de sajna az orvosok szerint ez az.Most várom azt a másik fajta vizsgálatott ami a ct-nél is jobb de ez is hosszu idő és a véleményeteket szertném kérni.

Elnézést a hosszu "panaszkodásért"de nagyon kiváncsi vagyok a véleményekre..és a Lehetőségekre hogy miként lehet megszabadulni a fájdalmaktól.

Tisztelettel Rila

Sfakutya Creative Commons License 2001.06.21 0 0 210
Egyszer már írtam, hogy kb .13.000 Ft-ba kerül a térdeplős szék. De azt is írtam, hogy csak akkor vegyél, ha nem fáj a térded, ha nincs vele probléma.
Egyébként még Bp-en sem lehet gerincproblémával úszni. Hiába van sok uszoda, annyi mégsincs, hogy nyugodtan úszhassak háton.
Előzmény: figyu (209)
figyu Creative Commons License 2001.06.20 0 0 209
Hello Sorstarsak!

Orommel latom, hogy meg eltek:-)))

En is, csak kicsit fajok, amiota nem tudok uszni kies varosomban... Baromira idegesito, hogy ket medence is van a varosban (nem uszodai meret, de lehet benne uszkalni) de egyik sem muxik... A kicsit, a fedettet bezartak, mert itt a nyar, menjek a szabadteribe! Hat mentem! Azota faj a koponyam, a vallam, a sipcsontom... Kicsit hideg volt a viz... Igaz, ilyen gyorsan soha nem usztam 500 metert:-))) Persze feltunt, hogy jegesmaci a portas es pingvinek ugralnak mellettem a startkorol, de nem sejtettem semmit... Aztan bementem a vizbe (jegbe)! Nagyon kiraly ilyen idoben a nyitott strand! Ennyit az egeszseges eletmodrol:(((

Amugy az uszas tok jo, csak ulni nem kellene annyit! HA valaki lat terdelos szeket, szoljon! Tapasztalatcsere, arkalkulacio, stb. Itthonra es talan meloba is jo lenne egyet venni, csak mennyibe kerul, lehet-e magassagat, dolesszoget allitani, stb...

Na, tovabbi jo szorakozast es jobbulast!

Udv: figyu

Zsoldos Creative Commons License 2001.05.31 0 0 208
:-)
AMEN

szia

Előzmény: Sfakutya (207)
Sfakutya Creative Commons License 2001.05.31 0 0 207
Szerencsére mindegyik eset más és más. Örülök, hogy jól döntöttél, de örülök, hogy én is jól döntöttem. Végül is mindkettőnknek SZAKEMBER mondott UGYANABBAN A KÓRHÁZBAN ellentétes információt és mégis mindkettőnk esetében bevált, hiszen öt évvel a Te műtéted és öt évvel az én MR leletem után is mindketten jól vagyunk. De elöttünk van még sok-sok év.
Előzmény: Zsoldos (206)
Zsoldos Creative Commons License 2001.05.31 0 0 206
Én a Szécheny-kórházban regenerálódtam 2*3 hétig, és a műtét utáni pokoli fájdalmak végül is csillapodtak elviselhetővé.
Ami a gerinc statikájának megváltozását illeti, a Sz. Imre korház idegosztályán nekem is azt mondták, hogy változik, de örülök, hogy végül is a szakembernek hittem.
Előzmény: Sfakutya (205)
Sfakutya Creative Commons License 2001.05.31 0 0 205
Engem is az Amerikai úton operáltak 1996-ban. Amiért akkor műtöttek az életmentés miatt volt. Az utána kialakuló három gerincsérv meg csak ráadás. Két éven belül olyan fájdalmakat okozott, hogy én könyörögtem, hogy operálják meg mind a hármat. Szerencsére nem tették, bár akkor azt mondták, hogy maximum két évet adnak. Azóta eltelt három év és egészen jól vagyok. Két évben voltam a Gellértben nappali kórházban három-három hetet, ami egészen jót tett.
Egyébként engem kimondottan azzal tántorítottak el a műtéttől- és inkább azért tűrtem a fájdalmat - mert nekem azt mondták, hogy a három porckorong műtétje után megváltozik a gerinc statikája és az alatta lévő porckorongok fognak utána túlterhelődni és előbb-utóbb tönkremenni.
Előzmény: Zsoldos (204)
Zsoldos Creative Commons License 2001.05.31 0 0 204
Hogy a porckorong-sérv műtéte alatt a gerinc statikája megváltozik-e, arra konkrétan rákérdeztem, mert korábban nekem is azt mondták, hogy igen. Dr. Vidovszky Tamás főorvos szerint nem. Ő az Amerikai úton gerinc-spec.
Nekem is elkerülhető lett volna a műtét, és ő ezt is nagyon korrekt módon elmondta, de akkor kímélő életmódot kellett volna folytatnom. Akkor 26 éves voltam. Megkérdeztem, hogy műtét után ezen a téren mi változna. Azt válaszolta, hogy élsportoló valószínűleg nem leszek. Ez nem is volt szándékomban, de 26 évesen kímélni magam sem.
Nem bántam meg, hogy a műtétet választottam.
Előzmény: Sfakutya (203)
Sfakutya Creative Commons License 2001.05.31 0 0 203
Nem kell elkapkodni a műtétet. Nekem három van kimutatva öt éve és most sokkal jobban vagyok , mint két évvel ezelött. Egy helyen már operálták az egyik csigolyámat és szerintem közrejátszik a három kialakulásában, hogy a gerinc statikája a műtét miatt megváltozott.
Zsoldos Creative Commons License 2001.05.31 0 0 202
"Van aki azt mondja jobb mielobb megmuteni, mert kesobb meszesedes is elojohet stb.. / Ezt valahogy nem tudom elfogadni "

Pedig ha már a műtét szóbakerül, az nem gyerekjáték. Kár évekig próbálkozni, szórni a pénzt, időt nyerni, aztán valószínűleg mégis befeküdni. Mint írtam 95-ben műtöttek (a 3. 4. és a 4. 5. csigolyám közt volt a sérv). Azóta kutya bajom. Kopp-kopp-kopp

Előzmény: hitMan (192)
tara Creative Commons License 2001.05.31 0 0 201
Magyar Gerincgyógyászati Társaság XII., Királyhágó u., a Honvéd kórház épületében
Előzmény: Thomas (200)
Thomas Creative Commons License 2001.05.30 0 0 200
Van egy gerincklinika Budan, azt igyekszunk felterkepezni es neemi tapasztalatot szerezni.
Asszonysagnak a laba mar Szfvarnal zsibbadt amikor szombaton a Balaton fele indultunk...
A Becsi ut 271-kb.-ben a Shell kut mellett van egy nagy matracbolt az emeleten ott vagy 50 fele matracot lehet kiprobalni.
Egyet vettunk is, talan segit valamit.

Kacerkodom egy terdeploszekkel, hogy legyen valami valtozatossag mert a nejem sokszor terdelve ir a mh-en az iroasztalnal...
Csak, hat jo lenne tudni, hogy milyet erdemes..

Előzmény: Sfakutya (199)
Sfakutya Creative Commons License 2001.05.26 0 0 199
Nagyon régen nem írt ide egyetlen gerinces sem . Hogy vagytok?
Thomas Creative Commons License 2001.03.21 0 0 198
Keresztcsont felett jobbra, meg az asszonynak is ugyanitt, de neki van már MR-je is. Serv, kezdemeny, dudor alulrol felfele szep sorban ahogy kell.
Nekem meg jo lenne elmenni a Rheumatologiara, beutalo van csak meg ido nincs. Apropo ido, hogy lehet szerzodest kotni a meteorologiaval ill. a kereskedelmi adokkal idojoslasra, mert ez a fajas
jelzi a kozelgo frontokat, de cefetul..:-(((
Előzmény: Sfakutya (197)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!