Keresés

Részletes keresés

komissarrex Creative Commons License 2001.01.05 0 0 188
TAnbá!

Mostan mesélte kedvenc szomszédlejányzóm, hogy való igaz az uszi bezárása, és megvan a megoldás is: Egy rakás pénzt kívánnak beletenni az OBSK-ba, és majd lehet megint odajárni, mint az igazán régi szép időkben. Ez a Te szempontodból különösen jó lépésnek tűnik... :(((
Remélem örülsz. Én nem.

Előzmény: figyu (185)
hitMan Creative Commons License 2001.01.05 0 0 187
Sziasztok!

figyu!
Ez a 2 hetes gyogykura mennyibe volt? / persze csak ha nem titok /
Egyebkent en is hasonlo gondokkal kuzdok. Annyibol jobb a helyzetem , hogy en majdnem tunetmentes vagyok. Miutan az idegsebesz azt mondta hogy elobb -utobb muteni kell , keresni kezdtem a megoldasokat. 2 helyen voltam. Siofokon, / 2 het / es Prof. Kiem-nel. Siofokon sok minden beletartozott a kezelesbe, de szerintem a napi ket masszazs+csontkovacsolas, es a nyujto gyakorlatok voltak jo hatassal. Prof. Kiem manualis terapiat alkalmaz. Rengetegen jarnak hozza, elore fel kell iratkozni. Rengeteget javultam, mar nem okoz gondot ha sokaig kell alldogalni , a szuro fajdalmak is megszuntek. Azert egy hosszas ucsorges emlekeztet arra, hogy vigyazni kell a gerincemre. Nyujto gyakorlatokat naponta vegzek, de mellette tovabb erositek. / amikor nincs vizsga :-( / Talalni kell egy olyan szakembert is, aki havonta egyszer legalabb helyreteszi a csigolyakat. / spec. most nem csontkovacsra gondoltam / Ugy hirtelen ennyi jutott az eszembe. Sokan eskusznek meg a demko fele agyra. Ez kifejezetten "gerinceseknek " ajanljak.

Thomas Creative Commons License 2001.01.03 0 0 186
először kinyomtatom és elolvassuk a topicot, mivel ebben a témában fájunk, addig is két szó:
Bioptron lámpa, meg Dr. Zaharjan mester a Hősök terénél. Hátha másnak is van e-téren tapasztalata...
figyu Creative Commons License 2001.01.03 0 0 185
BUEK2001!!!

Meg elek:-) Valoban, megjottem Balfrol es nem haltam bele:-)
Az elso heten azt hittem lepetezek es kikoltom oket... Ugy remlett, hogy az itthoni masszoromnel nincs allatabbbbb... DE van! Balfon:-))) Vagy mashol, ahol a kozepkori spanyol inkvizicio elemeit is oktatjak a csavoknak... Szoval az elso heten szornyen ereztem magam!

Aztan a 8-10 naptol mar egeszen jol elvoltam, neha mar nem fajt semmim! A kezelesek ellenere sem! :-))) Hiaba, az emberi szervezet nagyon ellenallo tud lenni a kornyezeti valtozasokkal szemben! :-)

Eljott a hazautazas varvavart pilllanata. Meg reggel usztam egy kilometert, szepen osszepakoltam, aztan beszalltam cimboram kocsijaba. Mikor ket es fel ora mulva itthon a haz elott kiszaltam, mar megint fajt mindenem... Nem tett jot ez az autozas... Vajh azon betegtarsaim, akik vonattal / busszal mentek, mit elhettek at a karacsony elotti zsufoltsagban?

Szoval most itt tartok. Fajok. Jarok uszni, itthon tornazok, stb. De nem az igazi! Hevizet megjart bartatom azt mondja, neki egy honapig voltak bajai a kezelesek utan. Ez normalis?

MAS. A tb rohagggyon meg! Olyan dolgok mennek, hogy csuda! Pl. nekem uszodai berletet kellett vennem, mert nem vagyok megmutve! Igaz, felaron adtak... A szobatarsam, akinek heti gyogyszeradagja legalabb 10 rugo, csak harom kezelesre+uszodara jogosult, de ha netan negyedik kezeles is kell, akkor ugrik az ingyen uszoda... LATTA mar valaki a TB szekhazat? AZON lehetett volna sporolni!!! Meg esetleg az ott dolgozo nehany csako fizetesen... Biztos van aki a TB berkein belul is megerdemli a fizeteset, de amit a betegekkel muvelnek... Masreszt a bacsinak sajat gyogyszerei voltak, mert mar "rutinos" beteg volt, hozta otthonrol oket! Igaza is volt, mert csak kb a felet tudtak volna neki adni, mint ami fel volt irva! Az usziban egyszer belerugtam a korlatba, szepen bedagadt, vorosodott a labujjam. Nem volt kotszer csak a szazhetvenhatodik novernel... Es soproni arak mellett a fizetesuk bakfitty! Megy egyebkent is:(
A kaja olyan menza jellegu volt, mindent megettem, csak anyam meg ne tudja:-) A tomeg allandoan szapulta, hogy otthon mit eszik, stb. En meg ugy voltam vele, hogy ket het fogyokura nem art. A nagymenok feldisznokat huztak elo a hutobol es vendeglobe jartak kajalni... Tenyleg szornyu volt latni, hogy szinte en vagyok a legfiatalabb es aki ottvan az mind vagy majdnem mind elhizott - tulsulyos, tehat nem is igazan fog meggyogyulni, mert nem szeret es nem is tud mozogni... Legjobb pelda erre az uszoda volt, ahova en eljartam berlettel is, de ha volt "vizibalett" akkor kulon elotte es utana usztam, betegtarsaim pedig menekultek kifele... Tisztelet a kivetelnek! Tok idegesitett, ha a torna vagy a vizibalett alatt rohogtek, dumaltak es szartak az egeszre! Lehet, hogy nekik mar mindegy volt, de en meg szerettem volna kapaszkodni, meggyogyulni, vagy ha azt nem is, de javulni kicsit...
Pont akkor volt a szolidaritasi "sztrajk" de ott senmi nem sztrajkolt, mert az idos es elesett betegeket azert illetlenseg a sorsara hagyni... Masreszt Sopronban olyan arak voltak, hogy... Es akkor gondolkozoba esel, hogy adjal-vagy ne adjal? DE mibol, mivel en is jol kereso pedagogus vagyok... Szoval csapda... El is fogyott a penzem rendesen, bankkartya minuszban es minden ami kell. HA tovabb maradok nem tudtam volna honan penzt felvenni, mert a kartyam is kifujt... Pedig nem is zabaltam vagy buliztam! Viszont erdekes, hogy nehany "beteg" tarsam udulonek tekintette az egeszet, haverok - buli - fanta es senki nem szolt nekik...
Persze ember sem igen volt ra... A bacsi, akivel egy szobaban voltam azt mondta, hogy o volt mar ott 5-6 eve... Akkor percere pontosan be volt osztva az egesz napjuk, most meg ket kezeles kozott voltak oras szunetek... Aztan akkoriban allitolag tobb nover volt minden szinten es tobb kezelest is kapott... Szoval lefele epitgetik a letszamot! Csak ez igy nem oke! Nem jut ido a betegekre! Se a novereknek, de az orvosoknak sem!!!

Amugy "jo" volt, talan hasznalt is, de ez a hazautazas... Szoval most stagnalok es probalom ujraepiteni magam, mert kozben volt itt kerem egy karacsony - szilveszter is! Anyam felhizlalt, megint kezdhetek fogyozni es uszni jarni - de allitolag bezarjak az uszodat jan.31-en! FUCK! Addig meg kitalalom, hogy mivel potolhatom a hatuszas oromeit:)

Hogy valami pozitivat is mondjak: Az elso nap megkerdezte a noverke, hogy mire volna szuksegunk es megemlitettuk, hogy az agyra le tudunk ulni, de felallni mar nem, mert kisse alacsony! Masnap jott ket asztalos es megemelte vagy 40 centivel! Ja, amikor belerugtam abba az izebe, meg aznap ott megrontgeneztek, de a rontgenes orvos mar Sopronbol kellett, hogy kijojjon... Es a gep is eleg oregnek tunt... Szoval nem teljesen remenytelen, de volna mit javitani! Hajra egeszsegugy! Hajra kozoktatas! Hajra en:-)))

Szoval ez van. Uj EU miniszter, uj penzugyminiszter, uj evezred talan valtozik valami??? DE JO LENNE!!! Csak eddigi tapasztalatok szerint minden szarabb lesz... Sorstarsak TI hogy vagytok?

Udv: figyu

Előzmény: Sfakutya (183)
komissarrex Creative Commons License 2001.01.02 0 0 184
Én csak annyit tudok, hogy túlélte... :))
A szilvesztert nem tudom, de karácsony szent napján még kommunikációképes volt. Legalábbis úgy emléxem...
Előzmény: Sfakutya (183)
Sfakutya Creative Commons License 2000.12.29 0 0 183
Mi van figyu!

Meggyógyultál, vagy teljesen lerobbantál, hogy nem jelentkezel? Szerintem már vége van a kezelésednek. Milyen volt?

Előzmény: figyu (181)
komissarrex Creative Commons License 2000.11.28 0 0 182
És tényleg Rexona!

Akkor vigyázzon magára kendtek, de milesz a nagy decemberi hajtással a tanodában?

Előzmény: figyu (181)
figyu Creative Commons License 2000.11.27 0 0 181
Mingyaaa Kommissarrovvaa Rexona! Mingya! Jovo Heten Kiskedden!
Azaz decemberova pjatova! Aztan karacsonyig aktiv gyogyulas:-)))
Udv: figyu!
Előzmény: komissarrex (180)
komissarrex Creative Commons License 2000.11.27 0 0 180
Tan Bá'!
Örömmel láttam látványos felépülését! mikor is indul feredőkúrájára?
Előzmény: figyu (179)
figyu Creative Commons License 2000.11.26 0 0 179
Proba - cseresznye
Előzmény: figyu (178)
figyu Creative Commons License 2000.11.20 0 0 178
Hello Sfakutya!

Nem lehet, hogy tul nagy/kicsi a tudod? A legvetel nem abszolut
korrekt hosszmertek, meg vizben sem:-)))) Szoval kicsi... Hmmm
Na mindegy! Legalabb van, legfeljebb ezerszer fordulok:-)))

Udv: figyu

Előzmény: Sfakutya (177)
Sfakutya Creative Commons License 2000.11.19 0 0 177
Inkább 12 méter. Azt tudom, hogy 2 légvétellel átúsztam.
Sfakutya Creative Commons License 2000.11.19 0 0 176
Szerintem 25 méter hosszú, négy sávos és kb 160 cm mély.
Előzmény: figyu (175)
figyu Creative Commons License 2000.11.19 0 0 175
Hello Sfakutya!

Milyen kicsi a medence? 50m 33.33m 25m 12.25m Xm:-)))
Mert nem szeretek forgolodni:-) Gondolkoztam egy vegtelen
medencen, de ilyet sehol nem lattam:-))) Illetve az Amazonasz:)))
Vagy a Csendes ocean:-))) Megyek december otodiken, remelem
addig nem jon kozbe semmi! Es talan majd hasznal is a dolog:-)))
Udv: Gula tan. ba!

Oroszlany, 2000. november 18. 1:23

Előzmény: Sfakutya (174)
Sfakutya Creative Commons License 2000.11.18 0 0 174
Szia Figyu!

Múlt hétvégén voltam Sopronban három napot. Átugrottam Balfra egyik nap. Úsztam / kicsit kicsi a medence, de csak négyen voltunk benn/. A tornatermet csak az ajtóból néztem meg. Nagyon jónak láttam, sokféle tornaeszköz, nagy labda, stb. van. Tetszett.

figyu Creative Commons License 2000.10.22 0 0 173
Szia Zsu! Es a tobbiek:)

Oks, majd keresek egy fotost, aki jol tud retusalni, aztan kuldok egy lenyugozo kepet:-)
Amugy tenyleg nem tudtam uszni iden nyarig, de inkabb megtanultam, mintsem a mutet. Ma is voltam, egy kilometeren vizibalettal (hidrobic:-) egyutt nem volt 40 perc az egesz, szoval jol megy es nem is szakitom szet magam, csak uszok HATON. Jo is az:-) Neha kicsit fajok, de ez mar nem meglepo, az a furcsa, ha valahol nem szur :-)))
1 szo mint 100 ma jol vagyok de ket napja eleg ramatyul voltam. Talan az idojaras vagy a munkahelyi szekrenyrendezes? Vagy mind a ketto. Aztan ma usztam es mintha elvagtak volna!
Mar egy jo szeket kellene keresni, hogy ulni is tudjak, ne csak jarni, de nincs az a penz...
Ennyit mara!
Udv: figyu

Előzmény: zsuzsa (172)
zsuzsa Creative Commons License 2000.10.21 0 0 172
FixY:figyu sem tudodtt uszni idén nyárig. Sőt már szinte mozogni se birt, amikor elkezdett uszni tanulni.Most meg már olyan, mint a Darnyi Tamás.
ezt csak ugy mondom...
Előzmény: Törölt nick (171)
zsuzsa Creative Commons License 2000.10.21 0 0 170
Szia figyu!
Nagyon örülök, hogy jól vagy és SOKKAL vidámabb és optimistább is vagy, mint amikor inditottad a topicot! Most kicist ritkabban olvasgatom az indexet, de anál nagyobb öröm látni,hogy milyen klasszul összekaptad magad!
Ha majd indulsz az Europa Legszebb Ferfiteste versenyen, légyszi tegyél be ide magadról egy pózolós-pávatollas képet:-)
Előzmény: figyu (169)
figyu Creative Commons License 2000.10.21 0 0 169
Hello Sfakutya!

Balfra ugy sikerult beutalot szereznem, hogy egy olyan orvoshoz kerultem, aki nem a TBnek sporol, hanem gyogyitani akar. Vagy ilyesmi:-) Lenyeg, hogy amikor meglatta a leleteimet, es azt, hogy n+1 eve nyuglodom a gerincemmel es a porcaimmal - de meg soha sehova nem voltam beutalva gyogyfurdore, mar irta is a lapot, amit itthon a korzeti orvos kiegeszitett, hogy nem vagyok tudobajos, meg hasonlok. Ezutan ezzel a papirral visszamentem hozza, pecset, alairas es feladtam postan balfra. Onnan meg is jott a valasz postafordultaval, hogy jogosult vagyok a kezelesre - teritesmentesen - majd ertesitenek. Na, ez volt juniusban. Az idopont december 5!!! Ennyit errol - de ennek is orulok, mert neha megint fajogatok:((( Nyilvan normalis orszagban, normalis korulmenyek kozott nem negyedev elteltevel kellene a kezelest megkezdeni. Vagy arra szamit a tb, hogy egy mutet is bejon nalam, es akkor aztan tenyleg jogosult leszek erre a kezelesre? Vagy mi? Nem ertem, hogy a megelozes miert nem kifizetodo? Miert kell tonkremenni ahhoz, hogy az ember egy ilyen helyre bejusson? Vagy csak az osmerosokkkk juthetnek ide? (Mert egy bizonyos eu alkalmazott szajabol az hangzott el, hogy miert akarok en foszezonban gyugyudulobe menni? Hmmm. Mert akkor eppen nagyon szarul voltam es nem nyaralni akartam, hanem regeneralodni a kethetes falkaparas utan!) Szoval remelem, hogy adnak enni, mert a negyhonapos betegallomany utan kisse keves a tanari fizetesem... Ha nem adnak, akkor meg lefogyok egy kicsit:-) 15 kilot magamtol is tudtam fogyni, majd akkor a harom het vegen leadok egy ujabb tizest es maris indulhatok Kozepeuropa Legszebb Ferfi Felsoteste versenyen:-))) Majd meglassssssuk, a regisztracios levelet allitolag novemberben kuldik. Mivel azt irtak, hogy teritesmentesen vagyok jogosult, gondolom a tb fizet.

Udv: Minden sorstarsnak jobbulast! Az uszas a legjobb gyogymod:-) Es majdnem ingyenes:-)
Figyu

Előzmény: Sfakutya (168)
Sfakutya Creative Commons License 2000.10.15 0 0 168
Szia Figyu!

Balfra hogy sikerült beutalót szerezned? Ott az összes költséget a TB fizeti helyetted, vagy neked is ki kell nyitnod a pénztárcádat? /Szállás, kaja/.

Előzmény: figyu (167)
figyu Creative Commons License 2000.10.12 0 0 167
Moj Daragaja Komissarova Rexona:-) & SFaEb:-)

Egesz jol vagyok, most jottem meg a ketnapos veszpremi banzajrol,
ahova el kellett mennem a munkahelye(i)m miatt, de semmi ertlelme
nem volt:-((( Viszont kiderult, hogy kibirom, ha nehezen is a masfel
oras autobuszozast:-) Azert nem eroltetem ezt a jovoben...
Jarok uszni, sot a heti 3*1Km-t felemelem 4*1km-re! Kell az! Talan ez
az egyetlen, ami hasznal. A kezeles _december 5-re_ van elojegyezve
addig megprobalom en rendbehozni magamat:-))) Aztan majd irany Balf!
Igaz Jobbf az igazi, de en Balfra megyek;-))) Ezek mellett dolgozom,
lazitok, erositek, uszok, fogyok (mar tartosan 100Kg alatt vagyok) es
neha mar kezdem jol is erezni magamat, de olyankor mindig beleszur
valami a derakamba:-) Szoval csak ovatosan:-) Kosssszzzzz, bye: Figyu

Előzmény: komissarrex (166)
komissarrex Creative Commons License 2000.10.09 0 0 166
A kérdés jogos!
Hogy bírod a tanítást?
Előzmény: Sfakutya (165)
Sfakutya Creative Commons License 2000.10.08 0 0 165
Figyu!

Jársz még úszni? Voltál kezelésen? Milyen állapotban vagy?

Előzmény: figyu (164)
figyu Creative Commons License 2000.10.07 0 0 164
Nem, mindenki rosszul van es nem bir a gep ele ulni:((( Vagy nem:))) Udv: figyu
Előzmény: Sfakutya (163)
Sfakutya Creative Commons License 2000.10.06 0 0 163
Mi van gerincesek? Mindenki jól van?
Sfakutya Creative Commons License 2000.09.16 0 0 162
Ma a Lurdi-ház emeletén lévő könyvesboltban láttam a könyvet, az ára 1350 Ft. A pultra kirakva csak egy darab volt, de az eladók biztos tudnak még szerezni, ha valakinek kell. Itt legalább biztosan utána lehet járni.
Sfakutya Creative Commons License 2000.09.13 0 0 161
Én láttam azt a Fischer könyvet a Körúton. Kb a Bartsai utcánál, de a másik oldalon. Ott egy könyvesbolt, kb.1200 Ft-ba kerül. Én a boltban átlapoztam, tulajdonképpen minden benne van, de szerintem új dolgot nem lehet megtudni belőle. Akinek fáj a gerince egy ideje az biztos már mindent tapasztalatból is tud. A könyv legfeljebb megerősít abban amit tudunk. Csodát onnan sem lehet várni.
figyu Creative Commons License 2000.09.13 0 0 160
Koooooooooosssssssssszzzzzzzz:-)
Előzmény: tengeri (159)
tengeri Creative Commons License 2000.09.12 0 0 159
(Egy kis ingyen reklam a konyvkiadonak)
A konyv a Golden Book Kiadonal jelent meg 1999-ben, ara:1350 Ft.
Nem tudom melyik konyvesboltban lehet megkapni,de a
konyv hatuljan megtalaltam a cimuket:
Golden Book Kiado, 1506 Bp.,116.,Pf 133. - biztosan adnak felvilagositast!
Probaltam megkeresni oket az interneten, de nem talaltam oket.
Esetleg tud valaki valamit errol a kiadorol/ konyveikrol?
Előzmény: figyu (157)
tengeri Creative Commons License 2000.09.11 0 0 158
Szia Figyu!
Holnap megirom mennyibe kerult a konyv.
Ha jol emlekszem, a kiado neve:Golden Books.
En egyebkent kolcson kaptam a konyvet,
nem tudom hol lehet kapni, de megprobalom kideriteni.
Valoszinuleg Te mar eleg sok mindent kenyszerultel
megtanulni errol a temarol, de azert remelem tudsz
belole ujat is tanulni.
Sok sikert az uszashoz!
tengeri

Előzmény: figyu (157)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!