Menj már Ricsi, még az nb1-ben is Videoton az egyik legnagyobb ellenfelének. Erre nem elég.hogy megkaptátok őket az nb2-ben is de simán el is picsáztátok rögtön az első fordulóban. Te meg visszafogott vagy mint kurva a templomban.
Őszintén szólva én a kevésbé optimisták közé tartoztam, kellemes meglepetés volt a meccs.
De jó lenne verni a Budafokot is, voltaképpen úgy érne valamit a tegnapi szép győzelem. De akárhogyan is lesz a folytatásban, tegnap jó volt kispestinek lenni.
Következő évben szerintem ti fogtok feljutni meg a Kecskemét . A ti keretetek kezd kialakulni ,elkezdtek az eredmények jönni , Kecskeméten meg tulajdonképpen kész az nb2-es keret első osztályú tapasztalattal , nem nagyon fogják szétszedni.
Fehérvár romokban , oda teljesen új csapat kell. Szeged,Lőrinc , Misleny nem nagyon akar feljutni .
A Vasas , meg a Kövesd kavarhat be talán, de a Vasas képtelen megújulni az nb2 legeősebb keretével , a Kövesdet meg annyira nem ismerem.
nyári idő,erős létszám és korrekt hangulat - a csapat is jól nyomta - idén belefért ennyi 1000%-ok ziccer kihagyása, de jövőre remélem már nagyobb lesz a tét...
A Békéscsaba elleni produkció azt hiszem megérdemel egy-két elismerő szót. Matematikailag még nem is, de úgy nagyjából már zsebben a bennmaradás, voltak ennél feszültebb pillanatok is szezonban.
Én a C4-ben voltam, ott egész sokan voltak, baromi jó volt a hangulat.
Nem gondolom, hogy a kondi fogyott volna el. 2-1nél kicsit meg is tört a csákvár ott el is dönthettétek volna a meccset, de a cserék miatt ti egy kicsit visszaestetek, a csákvár meg pont fordítva, Mondovics, meg Szakály azért minőségi csere volt, nálatok meg jött egy Csillus, meg egy Farkas... Elég paprikás is lett a végén a hangulat. Majort pl simén ki is lehetett volna állítani, a fualtja alapből sárga volt, és még leállt kakaskodni Sziszkával.
Már a budafok ellen is látszott, hogy mit akartatok játszani, és ez egyre jobban kezd is kijönni. Feczkó csak azzal, hogy a saját posztján játszatja a játékosokat, már elérte azt, hogy jobb teljesítményt nyújtanak, de van is elképzelés a játékban.
elég jól küzdöttünk, volt több jó/jobb teljesítmény is (a csapat nagyjából kezd összeállni)
viszont nem tudom erőnléti, vagy milyen gondok vannak, de a 60. perc után elfogytunk (a lelátóról nem tudatos visszaállásnak tűnt, ahogy ütemkéséssel kergettük a labdát cipelő embert)
hangulatra továbbra sincs panasz (a helyszínen 2,500 nézőt mondtak és ez ott reálisnak is tűnt, viszont a közvetítésbe utólag belenézve a családi szektor bántóan foghíjasnak tűnik)
Úgy néz ki van elmozdulás, mégha nem is vagytok a vonal felett, de kezd összeállni a játékotok.
Ez Kevin gyerek is betalált, meg Ihring-Farkas is csatárnak néz ki. A Védelem is rendbe volt. Somogyira voltam kíváncsi, ő volt nálunk is, onna vitte a csut, és került hozzátok.
Azért nem semmi, hogy 40+ Tujvel is miket hoz hátul, én nem is értettem minek hoztátok Ráczot.
Én néztem Dúzst is budafokon a múlt héten, nem mondom, hogy rosszul védett, de azért mégiscsak benyeltek egy négyest otthon.
Ráadásul meg is sérült a hétvégén.
Annyira vészesen nincs is messze a középmezőny, szóval innen simán fel lehet menni. Jövő héten Ajkán simán lehet nyerni, ott most elég nagy káosz van, annak ellenére is, hogy most nyertek idegenben.
A létszám egész korrekt volt tegnap, pedig baromi hideg volt, a meccs végére már rendesen fáztam.
Köszönjük, de ugyan miért lennénk a vonal felett? Támadásban amúgy semmit sem mutattunk, a kontrák lassúak voltak, a beívelgetéseket meg simán kirúgdosták, ahogy a franc tudja hány szögletünket is. Teljesen kilátástalan. Az igazolásaink erőssége mutatja, hogy az eddig a száját ki sem nyitó tulaj mennyire gondolja komolyan ezt az acélos NB II-t.
Igazából szerencsétek se volt. Kaptatok nyitásra egy full öszeszkott Budafokot. Láttam ősszel már sokszor őket, és nagy meglepetést nem is okoztak, stabil nb2es középcsapat.
Ti meg az út elején vagytok, Feczkó most rakja össze a cspatot, és ezt a 3-4-3-at még szokni kellett.
A hangulat jó volt, meg kurva hideg, de hát ez ilyen télen.
Ősszel is voltam párszor már kispesten, ahhoz képest van előre lépés. Mondjuk a kapuban nem mondanám teljesen, Rácz az első lövésben rendesen benne volt. A másik oldal Dúzs is összehozott egy gólt. Oké a gól elött védett 2x bravúrra, de az ő szar passzát vesztette el a védő, amiből az egész akció lett.
Somogyival a fiatalpercesetek is megvan. Egész érett játékot hozott a korához képest, és egész jó felépítése is van.
0-2-nél sem látszott olyan szétesés, mint pl a paks meccsen, mentetek előre rendesen, nem is álltatok messze a döntetlentől.
Ezzel a játékkal nyerhettek tatabányán. Év végén bőven a vonal felett lesztek.
Bár a jólértesültek értesülései ellenére még mindig Laczkó hivatalosan az edzőnk. Szabó pedig (a kispesti piacon hallottak szerint) már biztosan nem jön.
Laczkó voltaképpen már a barcikai vereség óta OFF, csak senki nem akarta a nevét adni egy szétesett csapatkét utolsó őszi meccséhez Kisvárdán és a Vasas-ellen. Amúgy meglepő módon egész sok pontot hozott Laczkó ebből a két meccsből.
A Vasas-tábor a Csákvár ellen is többet szid minket, mintsem buzdítja saját csapatát.
Ihrig-Farkas, Csilus, Ene, Holman nyugodtan mehet, amerre lát, plusz Nagy Laci, az az erőnléti edző, meg úgy általában bárki, ki egy bóját arrébb tett az elmúlt két-három évben Kispesten.
Ami jó hír, hogy bár de jure Fórizs marad a szakmai igazgató (a pletykák szerint), de Szabó lesz de facto a szakmai stáb teljhatalmú vezetője.
Ez a győzelem úgy kellett, mint egy falat kenyér, még egy döntetlennel is nagyon le lettünk volna szakadva.
A hangulat 10/10 volt, remélem tavasszal ennél azért több győzelmet fogunk ünnepelni a Bozsikban.
- le a kalappal a tábor előtt, nem csak mennyiségben, minőségben is más szintet képviselnek, mint pl az angyalföldiek (akik egyébként meglepően sokan jöttek el (+ Dózsa fans?), viszont a mérkőzés legnagyobb részében inkább minket szidtak, semmint a csapatukat buzdították volna...)
- a játékunk tragédia, a védekezés úgy/ahogy rendben volt, de semmi elképzelés arról, hogy hogyan menjünk át támadásba
- 2+1 dolog az összeállításról:
- Ihrig Farkasban nem tudom ki mit lát - másrészt pedig Simon Benedek rendre jó teljesítményt nyújtott amikor pályára lépett, nem értem miért nem kap több lehetőséget, Laczkó ez nagy hiba (+ jó lenne tavaszra visszahozni Krjacsit, úgyse kap a Zte-nél lehetőséget)
- viszont Somogyi nagyon ígéretes, fiatal játékos és bár bátor húzás volt ismételten a kezdőbe állítása, ezért mindenképpen dicséret a szakmai stábnak (remélhetőleg Szabó István is folytatja ezt az utat, és Sigérek/Csillusok elküldése mellett nem az ilyen hulladék, kiégett nb1/nb2 között ingázó sztárocskák leigazolásával képzeljük el a jövőt)
- Tujvel tegnap is jó volt, de télen mindenképpen meg kell oldalnunk a kapus pozíciót hosszabb távra
Amikor a 98. percben négy másodperc alatt négyszer rúghattunk gólt (nem rúgtunk), abban minden benne volt. Rossz csapatnak még szerencséje sincs - nem mintha a BVSC három pontot érdemelt volna.
ennyi év után is rá kellett jönnöm, hogy nem értek semmit a focihoz - Kerezsi távoztával nagy összeesést vízionalizáltam (jó kérdés, hogy mihez képest, persze...), úgy tűnik Bévárdival a kp-lyán többet nyertünk, mint a támadósorban vesztettünk - ráadásul úgy, hogy Krajcsovics sérülés miatt nem is játszott... lehet, hogy tényleg van valami szakmai munka a székházban? we will see, 1 meccs után azért erre még esküt nem tennék
- ehhez képest a támadójátékunk rendben volt (igazából Holman hiányában még a szokásosnál is gyorsabbnak tűnt), sok volt a hiba (pontatlan beadás), de vállalható volt - Simon Benedek végre gólt lőtt, ő simán lehet az új nagy kedvenc
- a védelem pedig Dúzs visszatértével sokkal acélosabb volt, nem is szólva Pekár + Szabó Tibiről, mindkettő abszolút pozitív meglepetés volt
- a hangulat is remek volt (a tábor új dala nagyon jól szól), több ünneplés is volt (Kozma Misi, Copfos) egyszóval minden rendben volt tegnap
az Ajka elleni meccs előtt elég komoly optimizmusom volt, végre valami változás
Leisztinger pedig üzletember, csinált már ilyet, és Diósgyőrben elég szép strukrúrát rakott össze...
na, de az Ajka elleni meccs... ezt nem hiszem el, ez a 3. meccsünk a felkészülés óta, milyen erőnlét van itt b+?
Eördögh meg közben Tatabányán bizonyítja, hogy miért gondoltuk már 2 éve az Nb1-es csapatunkba éppencsak kopogtató játékosról, hogy hosszú távon értékünk lehet.,,.
Bízzunk egy kicsit, hogy egy nem elsőbálozó tulaj, aki az elődnél sokkal nagyobb pályás, az pozitív változás.
Az előzőek azzal jöttek, hogy pár éven belül retteghet az NB1, oszt még az NB2 se retteg. Most '3 éven belül feljutás', hátha lesz belőle 2, az 1 már úgysem reális...
Az új tulaj új stábja még rosszabb jövőt vetít előre, mint az előző. Pedig az sem volt piskóta. Bazmeg', három év alatt akarnak feljutni ebből a nivótlan NB II-ből?
Tegnap az első félidőben olyan szurkolás volt mint nagyon régen, pedig általában azért elég jó hangulat van a Bozsikban... a 3,000 néző sem rossz ebben a helyzetben.
A csapat pedig most is, múlt héten is nagyot küzdött - ami nyilván alap, de ez végre eredményességgel is párosult. Külön öröm Gyetván jó teljesítménye, ill. az újak (Pauljevics és Medgyes) is erősítést jelentenek. Krajcsinak pedig félidőket kell adni, nem 5 perceket, elképesztő a srác.
Jó lenne 'Mislenyben is győzni.
Respect a tatabányai ultráknak (létszám, szurkolás + kiírás).
nekem az fájna, ha ez után a keservesen alakuló év után elmenne 1-2 fiatal húzójátékosunk - mert nem velük volt gond, hanem a rutinrókáinkkal, azok nem váltak be
+ nem tudom, a Győr vagy a Vasas fog e feljutni, de nem szeretném egyik "üzleti modelt" sem nálunk látni
Borzasztón fájó tények, hogy egy Siófok, Haladás, Kazincbarcika oda-vissza megvert minket, hogy otthon kikaptunk egy Kozármislenytől es nem nyertünk egy BVSC, Budafok, Csákvár, Gyirmót ellen.... csak ezek - 29 pontot jelentettek, amikkel egyből vissza is másztunk volna az nb1-be... :(
nálunk mindenki jó helyen van (jó hangulat, kaja/pia, jó csajok - foci az egy ideje nincs) és téged is sok szeretettel varunk a Bozsikban (miután Magyar Péterhez hasonlóan leszámolsz a múltaddal)
Köszi az elismerő szavakat, igazából a Kispest-Szeged jó viszony még a kilencvenes évekre nyúlik vissza, csak nem volt jellemző, hogy pl drapikat rakunk ki, jelezve az ottlétünket. A Szegedről fővárosba származók közül többen heti szinten Kispestre járnak meccsre, és a múlt tavasszal is volt több alkalom, hogy az Ultras Szegedből tizen-huszan a Kispestnek szurkoltunk személyesen a kanyarban.
- a mai meccs végeredményére akár fogadni lehetett volna, nyilván a két legjobb támadónk nélkül esélyünk sem volt nagy számban helyzeteket kidolgozni, Bocskay hiányában pedig a pontrúgásaink voltak veszélytelenek (tényleg BB-t miért jegelik ennyire látványosan?)
- összességében egy x-es meccs volt, mert voltak helyzeteink, de azokat kihagytuk persze (egyébként Keresztes és Eördögh szerintem jól játszott ma), egyébként a Budafok elleni meccshez hasonlóan semmi sem megy be nekünk - lehet szidni mindenkit, játékost, edzőt - de sajnos kapu előtt nem sikerül semmi
- a kanyar előtt le a kalappal, létszámban és szurkolásban nagyon atom volt... a meccs előtti tüntetés is jól sikerült (bár valszeg sokan távolmaradtak a héten bedobott tulajváltásról szóló hírek hallatán), kár érte lehettünk volna többen ott is és a pályán is, a 2600 néző az kevés egy ilyen helyzetben...
- a Szeged ultrái előtt le a kalappal (korábban nem volt meg, hogy a két szurkolótábor jóban van egymásal), a meccs közben több rigmussal is szolidalitásukat fejezték ki velünk, respect - a létszámuk is korrektnek minósíthető
megtisztelő, hogy ott a csúcson a Mezőkövesd és Kisvárda mellett még szerény kis csapatunk még szerényebb átigazolási hírei is érdekesek lehetnek
a konkrét tranzakciót nem szeretnénk ezúttal sem kommentálni, de klubunk mindig figyelemmel kísérte a magyar labdarúgás kiaknázatlan fiatal tehetségeit (az így volt a múltban, most is, a jövőben pedig még inkább így lesz - magyarán nincs pénz az átigazolásokra), és pénzügyi erejéhez mérten igyekszik számukra megfelelő alternatívát, fejlődési lehetőséget kínálni amivel a jövőben egy sikeresebb (értsd: most Nb2-es, jövőre Nb3-as, majd egyszer talán megint Nb2-es, de ahhoz sokat kell majd aludni és körmöt rágni) csapat alapjait lehet letenni
- bevallom, én azok közé tartozom, aki azt mondja, hogy a keret erős(ebb, mint amit a helyezése mutat), elvileg van egy jó edzőnk - mindenesetre begyakorolt taktikának, akár gyors labdakihozatalnak a nyomát sem lehetett tegnap látni
- van 1 Krajcsovicsunk, aki gyors és technikás - ha ő nem játszik, akkor semmi elképzelés nincs a támadásainkban (mondjuk vele sem olyan sok, de jelen pillanatban ő tűnik az egyetlen olyan játékosnak, akinak néha bejönnek a cselei + gyors is hozzá)
- abban nem vagyok biztos, hogy az erősebb csapatok ellen nem leszünk jobbak, felállt védelem ellen nem tudunk játszani, a Kozármisleny + Nyíregy ellen is azért többet mutattunk mint otthona Siófok ellen - de ez lehet, csak belemagyarázás
És hát a "könnyű" meccsek zömét már le is tudtuk, oda-vissza játszottunk már a Siófokkal, Kécskével, Csákvárral, lesz még Győr, Szeged, Vasas, vagy a minden meccsét megnyerő Ajka ellen.
4 pontra van az NB3, és ahogy összességében ez a szezon alakul, egyáltalán nem is lenne már meglepő a kiesés. Innentől már nem kellenek a zakók, elég még pár döntetlen, és ha ez a mentálisan rottyon levő, totál görcsös csapat valójában is kiesőhelyre kerül, akkor ott szerintem vége a dalnak.
Változatlanul karnyújtásnyira az NB III. Két, kiesőhelyen álló csapat ellen sikerült egy pontot gyűjteni.
Lehet, hogy ikszes meccs volt, lehet hogy némi szerencsével nyerhettünk volna, de a nagykép ugyanaz, mint július óta. 22 meccs, hat kínkeserves győzelem, ezen nincs mit magyarázni.
- jókora szégyen ez a Kundrák történet, beleértve a klub semmitmondó (vagy mindent elmondó?) kommunikációját is - mivel mindenki mindent leírt a szurkolói oldalról, ezért nem is ragozom tovább - egytértek mindazokkal, akik azt mondják, hogy ezek után Kundráknak semmi helye a klubnál (kármentésként az a klubvezető is takarodjon, aki ezt nem tudja)
- a mai nap a cél egyértelműen a 3 pont, hosszú idő óta most nem tudok menni - remélem, a múlt heti gyenge játék nem ismétlődik meg
A Csakblog számolta ki, hogy ebben a csöves NB II-ben egy középcsapat meccseire váltják az eladott jegyek 28%-át. A húsz legnézettebb meccsből 15-ön mi léptünk pályára.
jól beszélsz, egyébként a mi költségvetésünk beleszámíthatna a Natonak tett 2%-os vállalásba is, ha ehhez oda kell biggyeszteni a Bp mögé az 'i' betűt, legyen
Mióta Juhász Roland kartonfigurája ácsorgott megnyerő vigyorával a MOL kutakon, azóta nem merek arra menni. Képes lett volna hátulról lekönyökölni a k*cs*g. Úgyis az elefántosoknál szoktam tankolni.
Lassan ideje lenni a mostanában pénzzel kitömött Honvédségnek is nagyobb szerepet szánni a magyar labdarúgásban.
Szerintem ez a meccs jobb volt, mint a Csákvár elleni. A gólokon túl volt pár tiszta ziccerünk is, nem a semmiből rúgtuk a másodikat (az elsőt kicsit de...), a védelem is egy kihagyást és némi balszerencsét leszámítva megbízhatóan muzsikált.
Szerintem többen voltunk 200-nál, de ez a"szektor" 30 nézőt képes befogadni.
A rendőri erődemonstráció előtt értetlenül állok.
Valószínűleg eredményesebbek elszünk mint ősszel, de csodát nem várok. Ha lesz tulajváltás, akkor 4-5 igazolással jövőre talán már reménykedhetünk.Ha nem...
Egyértelműen jól jártunk Kocsis eladásával, ki tudjuk fizetni Csirkovicsot is -amúgy Klafuricsnak is jár valami 10-15 milliónyi aprópénz, meg a pletykák szerint még sokan állnak sorba.
Viszont az MLSZ új fiatalszabályát mintha ránk szabták volna, ebből százmilliókhoz fogunk jutni előbb-utóbb.
- jaja, nem akarok belemagyarázni semmit a tegnapi meccsbe, de azért most tudatos taktikai elemekben talán jobbak voltunk mint ősszel, azért volt félidőnként volt kb 2-2 100%-os tisztára játszott ziccerünk, ami rajtunk múlt, hogy nem ment be, és akkor kicsit simább a vége (persze szerencsénk is volt a végén, ezt el kell ismerni), a csákvári meccs meg inkább úgy marad meg bennem, hogy ott tényleg helyzet nélkül rúgtunk 2 gólt
- sok minden tetszett (pl. Szabó Alex többször nagyon jó ütemben tisztázott, Bobál rendkívül hasznosan játszott, Krajcsovics bátran cselezgetett igaz a befejezések nem sikerültek), viszont a jobbszélünk (Eördögh/Kerezsi) mind támadásban, mind védekezésben gyengébbnek tűnik továbbra is (eddig Kocsis D-t gondoltam a szűk keresztmetszetnek), remélhetőleg azért itt javulás lesz a Nyír1 ellen
- összegezve, jó volt, Csertői munkája szerintem látszik, kb ha ezt hozzuk a követekező meccseken, akkor azzal elégedett leszek és a dobogó közelébe kerülés reális cél lehet
- egyébként kb 200an voltunk lent (ezt is inkább a hivatalos 160-ra korlátozott vendégszektorra alapozva mondom, semmit tudományos becslésre), viszonylag nagy helyre szétterülve a szurkolás eléggé idény eleji volt, és igazából csak a győztes gólunk után vált hallhatóvá (mi a tábor szélén álltunk, és egészen a végéig a hazaiból 1-1 ember torkából felharsanó 'hajrá misleny' felkiáltás simán hallható volt, szerintem ez mindent elmond), de az időre nem lehet panasz
- és igen, az ünnneplés Dávid 2. góljánál megint jól sikerült, ez is Csákvárt idézte
Kísértetiesen hasonló forgatókönyv a nyárihoz, az utolsó edzőmeccsen 6-ot rúgunk a BVSC-nek, aztán egy kínkeserves 2-1-es győzelem idegenben. Még a félidős vezetés, a szünet utáni gyors egyenlítés és a kapu mögött álló tábor felé rúgott győztes gól a 80. perc környékén is ugyanaz.
- komolyabb összegért adtuk el Dominikot, mint azt az elmúlt időszakneli teljesítménye indokolta volna
- a vevő azt a potenciált árazta be, amit mindannyian beleképzelünk de teljesítményben nagyon ritkán jött ki NB2-ben is - az ő érdekében mondom, hogy remélhetőleg nem egy Szendrei tipusú 'sikersztori' lesz belőle
- a játékos biztos többet fog keresni, kérdés, hogy megkapja e azokat a játékperceket, amivel feljebb tud lépni - mert a mostani az nb2-ben sem volt kiemelkedő
egyszóval: szerintem jó üzletet csináltunk, talán őt tudjuk a jelenlegi kezdőnkből legkönnyebben pótolni, Kerezsi / Krajcsovics /Dúzs elvesztése pl. biztosan fájdalmasabb lett volna - most kaptunk egy kis lélegzetvételnyi időt, remélhetőleg realizálódik tulajdonosfronton is valami változás
Üdv mindenkinek, olasz vagyok, aki a magyar futballt követi, érdeklődni akartam, de a Honvéd FC-nél minden átigazolás le van tiltva? ingyen vehet kölcsön játékosokat vagy egyáltalán nem? Köszönöm
Mivel az átigazolási időszak számunkra nem lesz túl izgalmas (remélhetőleg, mivel igazolni nem igazolunk, csak reménykedjünk benne, hogy nem is távozik olyan játékos akit sajnálnánk),
marad a nosztalgia, az viszont van dögivel, kezdjük pl:
egyet aludva a tegnap esti történésekre, higgadtan - 3 pozitív dolgot emelnék ki:
- az előző két meccshez képest kevésbé volt hideg (mondjuk a nézőszám tovább csökkent, tehát úgy tűnik az időjárás a kevésbé kritikus faktor a nézőszám alakulásában)
- a második félidő közepén még volt forró tea (ellentétben a Bvsc elleni meccsel)
- Bobál Gergő megbízhatóan szállítja a gólokat, ami a a mi helyzetünkben elismerésre méltó
a tábor előtt egyébként le a kalappal - miközben a stadionban a nézőszám kb harmadára esett vissza (eredmények? hideg?), addig a tábor elég szépen egyben maradt a szezon végére
rohadtul nem értem, miért kell vasárnap este 5-re tenni a meccset (a Csákvár ellen is akkor lesz), már Gyirmót is kibírhatatlan volt, pedig az délután 1-kor kezdődött
ha a balszerencsés góltól eltekintünk, akkor szerintem egy sima győzelmet hoztunk, a játék sem volt rossz, sok helyzetünk (meg nem adott 11-es??) volt... én látom a szebb jövőt (mondjuk, mikor fog eljönni?)
Krajcsovics mellett Szabó Alex és Bocskayt dicsérem (meg Kerezsit nyilván)
a nap kommentje: "jövő héten csak akkor jövök ki, ha ennél is hidegebb lesz"
- most értem haza, és egy gyors meleg fürdő után csak 2 mondat: szerintem most kifejezetten jó teljesítményt nyújtottunk, hiányérzetem van, győznünk kellett volna
- Krajcsovics nagy nyereség lesz, Kocsi Dominik viszont megint nagy semmi volt, lássuk be (volt a 2. félidőben egy szerelése, amivel megakasztott egy hazai kontrát ->gyakorlatilag ez volt az egyetlen értelmezhető megmozdulása)
- rohadt hideg volt, ennek ellenére a vendégben voltunk kb 300-an (a stadion egészére nem tudom, hogy jött az ezres létszám)
az Ajka lefocizott minket, tényleg csak a 3 pontnak lehet örülni, ill
+ a tábor továbbra is töretlen, a nézőszám is rohadt magas a körülményekhez képest
+ Eördögh a szokásoktól eltérően ezúttal bal oldalon játszott, ahol így is veszélyesebbek voltunk ... (Kocsis Dominik és Holman mindent tud a labdával, de a csapat szempontjából nem túl sokat tesznek hozzá az elmúlt mecsseken...)
+ nem akarom elkiabálni, de már ezen a meccsen is több szervezettség volt, mint a megelőzőkön... mindamellett nagy mák, hogy hoztuk a 3 pontot, az nem kérdés, 2. félidőben sehol sem voltunk
Lehet ráncigálni az oroszlán bajuszát, de előbb-utóbb sírás lesz a vége! Szegény Ajka mondjuk nem tehet róla, hogy pont erre a meccsre időzítettük a csúcsformánkat.
A klubotokat Mészáros finanszírozta aki a háború elindulásával kéri vissza az 5 milliárdját. Azt hogy azt a pénzt mire verték el, az már más kérdés, mert sikerült belőle kiesni az NB1-ből... De nem ismeretlen, mivel egy Molnyi pénzből fehérváron is varázsoltak.
Nem én találtam ki, olyan ember mondta hogy bajban lesztek aki érintett volt abban hogy Újpest is NER csapat legyen. Legalább ebben igaza volt.... :-/
Undorító hogy mennyire politika ez a magyar foci. Mondjuk kérdés, hogy lenne 12 különböző független magyar milliárdos aki tartaná ezt a szintet mint amit a politikai elit majdnem mindenhol megteremt?! Tudjuk a választ....
Filipet jelenlegi állapototokban gyanítom nem tudnátok megfizetni. Azon meg túl van már ő hogy szerelemből focizzon. 29 éves és lassan pénzért sem akar. A válogatott kerettől sikerült oda jutnia, hogy a nyolcvanadik percben időhúzó csere az NB2-ben. Még nem Hidi Patrik, de már dolgozik rajta.
A vasasosok:)úgy is küldenék már el Botit és Filipet is.Nagy Geri is visszatérne talán kinéznénk valahogy.Boti talán ráncba szedné a hátvédsort.Filippel talán már gólokat is rúgnánk.
Ugyanaz a kilátástalan impotens semmi, mint Pinezits Mátéval. Valami értelmezhető edző kell, meg igazolások, mert a fiataljaink nagyon kevesek, még a végén kiesünk innen is.
Nem tudom, a lelkesedésen meg az új edző kezdeti uj impulzusain kivul sok biztatót azért en nem lattam a Paks ellen. Komolytalan lenne Pinezitset egy masik 0 km- es edzore cserelni, Kambi maradjon csak masodedzo meg.
Supka? Csertői? Waltner? Nekik talan nem degradalna egy masodik ligas Honvéd, es tudnak is csapatot epiteni, utobbi kettonek NB2-es feljutasi tapasztalata is van.
Máté Csaba? Kitudja, ő sem tapasztalt vezetoedzo meg, de mivel fradista, sok bizalmat sem kapna szerintem a lelatóról.
Pisont nem hiszem, hogy megoldas lenne, Márton Gabor sem győzött még meg engem azért.
Nehéz ügy, a megoldas gondolom mar megvan, remelem meccs utan este megtudjuk.
nem biztos, hogy tőlem fogsz objektív véleményt hallani :-)
- én most a családi szektorok egyikében voltam, szerintem a tábor viszonylag keveset foglalkozott Szappanos-sal - az nyilván lehet, hogy a kapu mögött többen beordibáltak neki - de istenem, ilyen melyik meccsen nincs? (meg nyilván az én ingerküszöböm más, amit kapott az sehol sem volt mondjuk Botka/Gróf fogadtatásához képest)
- eleve hazugság volt az a Szappanos nyilatkozat, hogy kezdetektől fogva őt és a családját szidták a kispesti drukkerek (az előbb írtam, hogy nagyon jó hangulat volt, és tényleg szurkolás ment): az első félidőben a paksi szurkolók előtt védett, a kispesti szurkolók ingerküszöbét nem érte el.... persze, a végén amikor elkezdett kimutogatni, akkor az egész stadion ellene fordult
A csütörtöki mérkőzés után ismét elkapott a fociláz. Jó volt a hangulat, jó volt a tábor, és jó(l küzdött) a csapat - ezt a hangulatot a tv, fotel nem tudja soha visszaadni.
Több, mint 20 éve vagyok Kispest szurkoló, voltak rövid-hosszabb mélypontok - a legutolsó a barcikai meccs után kezdődött és kevesebb, mitn 1 hét alatt véget ért a Paks ellen.
Az idő majd megbünteti azokat, akik ide jutatták a csapatot, legyenek azok a saját csapatunk környékén, vagy más csapatokhoz eligazolt játékosok*, vagy az MLSZ környékén sertepertélnek.
Kispest mindig volt és mindig lesz.
* Szappanos nem érdekel**, egy lábjegyzetet sem fog kapni Kaszás Kálmán könyvsorozatában úgy hiszem.
na, szerencsére nyertünk - nem volt valami túl jó hangulat a szép létszám ellenére (a kanyar nem szurkolt, illetve az első félidőben az egyenlítés után beindult a kgyengézés... mit mondjak, nem volt, jogos)
nekem továbbra is sok Lőrinczy és Holman együtt, ezzel együtt is ha kicsit nagyobb önbizalommal játszunk akkor kiütés lehetett volna a vége, de Kocsis/Holman be van oltva a gólszerzés ellen
az első félidőben Pekár még lámpalázasnak tűnt, de a másodikban már több jól sikerült szerelése volt
összességében a védelem továbbra is életveszély, remélhetőleg a mostani 2 hét alatt sokat tudnak rajta csiszolni, mert nem engedhetünk meg magunkat a továbbiakban ennyi pontvesztést, még nincs vége - fel kell jutn!
- Dúzs kivételével nincs védelmünk (Benczenleitner oldala egyértelműen lyukas, a belső védőinket rendre megelőzik, Adorján alibizik, Szabó Alex formája ingadozó), felállt védelemmel se tudjuk megakadályozni hogy egy közepes szintű ellenfél helyzetbe kerüljön, gyakorlatilag mind a védelem mind a középpálya átjáróház
- szerintem túltoltuk az átigazolásokat, legalábbis nekem Lőrinczy és Holman a kezdőbe együtt sok, nekem hiányzik a zakatoló Bocskay ill. Eördögh, akik lendületet vittek korábban a játékunkba (na Bobálról nem is szólva, ebben az állapotában nettó emberhátrány)
- azt se szeretném többet hallani, hogy fiatal a csapat, meg rutint kell szerezni - itt már nem a Csákvár ellen felálló csapatról beszélünk
- Adorján, Holman, Lőrinczy (Bobál), a védelemben lévő Lovrics és Kálnoki Kis vagy Kovács Nikolasz-ra ugye a fiatal tehetség leírás nem illik
- Kerezsi, Kocsis általában a két legjobbunk, rajtuk nem látszik a rutin hiánya, azt hiszem Dúzs sem lámpalázas már
- a maradék pozíciókon osztozókon max Benczenleitner-re meg mostanában Kocsis Gergőre lehetne mondani, hogy fiatal, rutintalan => na ez 11-ből 2 játékos, azért ezzel nem lógunk ki a mezőnyből
- és egyébként bocs, élőben nem volt élvezetes... a frász jött rám a Budafok minden támadásánál, annyira közünk nem volt a védekezéshez, simán Dúzs volt a legjobbunk (na meg persze Kerezsi)
Szerintem vmi kibszott átok van rajtunk, de már évek óta, valahogy le kellene vetetni. Ma jó, élvezetes meccset jatszottunk, helyzetekkel, Lőrinczy szintet emel a csapaton, megérdemelten nyertük volna meg a meccset.
Talán egy edzőváltással.Én úgy látom Pene nem tudja tűzelni a csapatot.Néha vannak jobb periódusaink (perceink)de ez azért van mert kicsit képzettebbek a játékosaink.De homályba mennek el a meccseink nagyrésze.Szerintem vissza kéne küldeni az U16 ba talán ott el tudna piszmogni.De amint hallottam utánpótlásban sem ért el nagy sikereket.Folyamat veszegetjük el a pontokat a végén ez nehogy nagyon sokba kerüljön.Meddig várunk még a váltással?
Elfogytak a jegyek Soroksár ellen.Gondolom a vendégbe is adnak.Az a közlemény Kispest mezben vagy sállal nem engednek be a vendégbe.Ezt azért ki lehet játszani.Azt hiszem 5.000.férőhelyes a stadion,lesz bőven hely.Mennyien járhatnak Soroksár meccsre 500-1000 körül szerintem.
összességében nem volt rossz a mai (Krajcsovics nagyon jó lesz, Lőrinczy jól mutatkozott be, Bobál egyelőre még inkább időhúzó csere szinten van, Haragos Viktor pedig max Bobál időhúzó cseréje)
első félidő megint élmény volt, a második félidő megint szenvedős / beleszarós
A fiataloknak nagyon kellenek ezek az élmények. Jut eszembe, fiatalok: Lovrénak azt hittem ennél több esze és rutinja van, most nem volt kérdéses a piros, ő azért nagyon fog hiányozni. Kálnoki-Kis sérült még?
Bobáltól én túl sokat nem várok, de az biztos, hogy vele azért nőni fognak elől a lehetséges variációk.
Az első félidő reménykedésre ad okot, a Sori ellen jó lenne győzni, akkor tapadhatnánk az élbolyra.
Szerintem az első felidő egész színvonalas volt, és rég láttam a csapatot ilyen pofásan játszani. Sok helyzetet dolgoztunk ki és a labda sem sírt, nem volt semmi gyötrelmes kínlódás a pályán.
A másodikban azért volt egy kis lötyögés a pályán, nem mondom, de végre a katarzis nekünk jött a végén, erre már rászolgáltunk.
Bobállal bízom benne, hogy erősödünk, kell még igazolnunk, amíg lehet, és szünet alatt jó lenne csiszolni még a befejezéseken, hogy tudjuk már rárúgni a vezetésünkre következő gólt, ez tipikusan mentálisan probléma, úgy is lehet megoldani. Illetve, hogy ezek a buta piros lapok se legyenek, ehhez is a fejekben kell csavarni egyet a beállításokon.
Ez a győzelem nagyon kellett, közhely, de így van, jó szájízzel mehet a csapat és a szurkoló is a szünetre, és az onbizalomnak is kellett, mert az az utobbi meccseken láthatóan megint megroggyanóban volt.
Így utólag nagy meccs volt,a végén katarzissal, de majdnem megint megvertük magunkat - btw 1-0-nál amikor a kugró csatárunkat felborította a győri védő és a bíró mutatta, hogy "labda", akkor mégis mire gondolt?
Jelenleg Pinyő vasszigorától tudnék csak elképzelni változást, de attól is csak pár meccsig, amíg tartana az újdonság varázsa. Most az edzőváltás nem segítene, itt azonnali erősítés kell, és télen továbbiak. A tulajdonosnak tőkét adni az igazolásokra, Nagy Geri, Vécsei, Bobál, Futács, Koszta, stb., nem tudom hirtelen, de kell a rutin és a stabilitás.
Ezzel a jatekosallomannyal senki nem jutna fel, idén (is) a kiesés ellen megyunk, ha nem hozzunk a szunetig 3 elit jatekost. Feljutasrol mar par ev mulva beszelgethetunk, a tulajdonos valtas utan, esetleg.
az a gondom, hogy Bocskay és Kovács Nikolasz is tapasztalatabb játékosnak számít ebben a mezőnyben, erre ők hibáznak / elgurul a gyógyszer ; ugyanez szerintem Kocsis Dominikra is igaz, jónéhány meccs van már mögötte - mégis nehezen tudott túllépni a partjelző hülyeségein - még 1-1 után is be lehetett volna húzni higgadtan a meccset, mert volt rá lehetőség. áááá, 'szomba is
tegnap 3100-an voltunk kint (a képek alapján a bérleteseket is beleszámolhatták?), vasárnap sajnos tovább fog csökkenni a létszám, pedig tegnap nagyon jó volt a szurkolás (sajnos a családi szektorban már az első félidőben elfogyott a türelem, néhány alak folyamatosan szólogatott be a játékosoknak, edzőnek elég ordenáré stílusban...)
Elképesztő volt az a "les", ott lezárhattuk volna a meccset.... na, de ha ennyitől szétesünk fejben, akkor mit akarunk? Minden meccset vezetésről bukunk el, a végen megforduló eredménnyel, és buta tizenegyeseket hozunk össze. Ergó mentálisan idén is nagyon gyengék vagyunk.
Szépen elcsalták ezt a meccset is. És igen, szar a csapat, szar az edzőnk, de ilyen szinten ha belenyúlnak egy ikszes meccsbe, akkor akár lehetnének jók is, tökmindegy.
Az NB2 elég egységesen szar (mi sem lógunk ki), ahol tényleg változhat néhány meccs után gyökeresen a tabella.Tavaly 5 forduló után pl a Diósgyőrnek hat pontja volt -az MTK-nak mondjuk 13.
A Pécs a 21. fordulóigg feljutó helyen állt, végül hetedikek lettek, 16 pontra a második helytől.
A fentiekkel agár vigasztalhatnám is magam, de egyelőre egy lyukas garast sem tennék a feljutásunkra, de még csak arra sem, hogy ez a csapat ebben a formában pár év múlva megerősödik és feljut. Semmilyen téren nem látom azt a pluszt (kreativitás, labdakezelés, gyorsaság, kondíció), amiben a mezőny fölé kerekednének.
Ha hosszú is a bajnokság, már nyáron elkezdődik az eleje és szűken kell mérni a tabella elejét, akkor szeptemberre már el szokott dőlni lesz e esély az 1-2 helyek valamelyikére.
Tavaly szept elejére eldőlt pl a LPool nem lesz PL bajnok, most meg úgy néz ki a Kispest sem fog feljutni.
több affér is volt, akit érdekel az a facebook vagy kisközön elég hosszú beszámolót olvashat (a vendégen belül is volt affér, a Fehérvári meccshez hasonlóan valakinek megint elgurult, szerencsére most többen lefogták az illetőt, mielőtt ütött volna...nem volt szép na, a megtámadott srácot látásból ismerem, tizen+ éve jár meccsekre, eléggé el volt keseredve az eset után, hogy ilyen megtörténhet...)
a létszám várakozáson felüli volt, mondjuk mögöttem is olyan fószerek voltak akik saját bevallásuk szerint 20+ éve nem voltak Kispest meccsen... - na ilyen tömeget mozgatni, irányítani (pl a balhékat elkerülendő) valszeg nagyobb szervezettség / hierarchia kell a táboron belül, nem elég az a néhány arc, akit mindenki ismer, mert nem lehetnek mindenhol.... a nagyobb bajt most el lehetett kerülni, de ez nem mindig volt így
a meccsről sokat nem lehet írni, maximum szimpátia a fiatal játékosaink felé a részemről, de idén ebben a felállásban ez úgy tűnik kevés lesz
Még annyit, hogy bár a Siófok megérdemelte a győzelmet, a végén mi mentünk a győztes gólért, sajnos megkontráztak minket, és akasztott a siófoki srác egy szép gólt. Történt már ilyen a futball történelemben és még fog is. Engem sokkal inkább bosszantott az első kapott gólunk előtti szituáció, hátul passzolt labdákkal próbálunk meg építkezni, ami rendben is van, na de ez nem az u12, hogy ne sikerüljön kihozni és gól vagy büntető legyen belőle...
Az már látszik 5 meccs után, hogy így, ezzel a kerettel, nem a feljutasért megyünk majd, ahhoz még kellene valódi erősítésként 2-3 játékos. Viszont, hogy az 1-2-őn túl kiderüljön, hogy hol van a helyünk (eleje vége, középmezőny vagy bentmaradásért küzdő) nekem kell még 5 forduló.
Sajnosba Siónak több helyzete volt és jobb is volt kicsit, ugyhogy megerdemelt a gyozelme. Szerencsevel mi is nyerhettunk volna. A meccs vegi affért nem láttam, de az biztos, hogy nem a fiatalok tehetnek rola, hogy itt tartunk.
Remélem pár kiló izmot felszednek a következő hónapokban és folyamat javulnak majd.
Azt látom test-test ellen nem védekeznek inkább toporgunk az ellenfél előtt ha megpróbálják elrúgni a labdát mellettük akkor bele próbálnak lépni.Ha 20 m sprint megy a labdával könnyedén eltolják még a srácokat.Sajnos folyamat elveszítjük a test-test elleni párharcokat.
Most ez egy furcsa gondolatmenet amit mondok...
De ha egy birkózó szőnyegre betettük volna a 15-15 játékost akik pályára léptek szerintem a mieinket kb 10 msp alatt középről simán kitolják(még a Siófokiak is)
Igen javult, volt több nagy helyzetünk, amivel eddig szűken álltunk. Viszont a vége necces volt, dominaltak ellenünk. En azt mondom gyűjtsük szorgalmasan ezeket az apró kiszenvedet gyozelmeket, legyünk tavaszra lőtávolban, és akkor lehetne hozni majd további erősítéseket plusz a fiataljaink is még tapasztaltabbak lesznek, es addigra belerazodnak a kotelezoen elvart feljutas terhébe is.
Csak a második félidőt láttam, de túl sok elképzelést nem véltem felfedezni a játékunkban Benczenleitner folyamatos befelé indulásaitól eltekintve. Az viszont szembetűnő és rohadt idegesítő volt, hogy középen folyamatosan rátekeredtünk a labdára, egy sikeres csel után a továbbpassz helyett mindig jött a következő csel és ezzel együtt a labdavesztés. 1-2 után az ellenfél többször is könnyedén került helyzetbe, eldönthették volna a meccset, viszont a végén némi szerencsével összejöhetett volna az x. Ez a játék baromi kevés lesz a továbbiakban...
Kicsit magukba szállhatnának.Olyan csapatok játékosai dominálnak ellenünk akik Tápiószentmártonban meg Baktalórántházán stb rúgták a bört 17-20 éves korukig.Nem a nagy Honvédban kapták az állítólagos szuper nevelést a játékra.
Srácok nem a fejeteket kéne játszani a külön kis társaságaitokban hogy milyen menők vagytok.Mert ez kurva gyenge mind játékban mind eredményben.Mátészalkán nevelkedett srácok ellen...
- sajnos egyetértek, gyengék voltunk ma is, ha kis szerencsénk van, akkor elmegyünk kettővel(talán Keresztes hagyta ki a kihagyhatatlant), vagy a végén egyenlítünk valamelyik szögletből, de kidolgozott támadásunk egész meccsen nem volt, és a 'misleny megérdemelten győzött
- talán Kovács Nikolaszt lehet dicsérni (amíg el nem fáradt), és Holmanon létom még hogy nagy kedvenc lehet... amúgy a csapat erőnléte sem tűnik től jónak, a második félidő 60. percére elfogyunk, így nehéz lesz
- pedig közel 4000 néző kijött, igazi jó meccshangulat volt az őszi hideg ellenére - ez most nagy pofon volt
Egyenlőre ennyi volt a nagy reménykedésemnek.Csákvár ellen sem voltunk jobbak sőt...Itt meg vártam otthon egy sima akár három gólos gyözelmet.Azt hiszem Ez a csapat épp hogy bent maradt tavaly a másod osztályba úgy hogy a harmadból jöttek fel.Hírös akadémiánkból 20 évesen inkább szinészek kerülnek ki ahogy látom.Pár kiló izom nem ártana rájuk.Én úgy láttam egyik meccsen sem domináltunk.Ahogy a tanú filmben mondták "savanyú de legalább a miénk"
A péntek éjszaka hazánkra lecsapó vihar sajnos Kispestet és a Bozsik Arénát sem kímélte, ennek következményeként a stadion főépülete és a lelátórész több helyen is beázott, megrongálódott.
"sok álmatlan éjszakát okozott a játékvezetőknek" - a k*a anyátokat, nem tudok más mondani
annyit megtehetnél, hogy becopyzod a cikket a Vidi topicba, ott az elmúlt időszakban arról ment az elmélkedés, hogy a játékvezetők mostanában ellenük fújnak :-)
most értem haza, nagyon nehéz értékelni a látottakat (pl azért mert alig láttam valamit a kapu mögötti domboldalról)
- kemény volt a játék, és szerintem erőnlétben is össze kell szedni magunkat, itt mindenki minket akar majd megverni - kb erre készülhetünk, ami itt volt, vidéken a játékvezetőtől nem számíthatunk semmi jóra
- nekem Kovács Nikolasz, Dúzs és persze Kerezsi játéka tetszett a legjobban, de az egész csapat nagyon jól küzdött (a sérülteknek mielőbbi jobbulást, Eördögh is sérülés miatt nem volt a pályán)
- egyetértek: Holman jó lesz, mind a pontrúgásoknál, mind a rövidpasszos játéknál látszott a minőség amit képvisel - ez a csapat már most jobb, mint amelyik kiesett, pedig nem igazán játszottunk ma jól
- szóval van még mit javítani, de kezdetnek nem rossz az eredmény,... ugyanez igaz a szurkolásra is, létszámban megvoltunk szépen, de igazi hangulat/átütő szurkolás valamiért csak ritkán alakult ki... jó, akkor mondjuk felrobbant a "stadion", de ezen a téren szerintem sokkal jobbat tudunk nyújtani
Kaptunk egy kis ízelítőt a másodosztály képzetlenebb, de legalább keményebb játékosainak belépőiből, kettő közülük igencsak durvára sikerült sajnos. De lényeg a győzelem.
Holman meglepetés volt számomra, hogy kezdett és 70 percet kapott, az ő passzain látszott, hogy más minőséget képvisel, hatalmas erőssége lesz a csapatnak. Dúzs bravúrjai és Kálnoki-Kis nyugalma nagyon kellett, nálam ők a meccs emberei, illetve Kerezsi a győztes gólja miatt.
Most nézem Tóásó Előd dokumentum filmet.Mutatták ahogy szabadult,elővett egy honvéd mezt amit elmondása szerint nagyon szereti és sokat viselte.Magyarország leghíresebb csapata a Boliviai börtönökben is megmutatta magát:)
Duzs, Kovacs, Szabo, Kocsis gyerekek, Keresztes, Kerezsi, Haragos ... beloluk meg lehet valami, es ok jellemzoen tudjak, mit jelent a Kispest. A Gyor zsoldosainal nagy kerdes, hogy mennyire lesznek motivaltak. A Vasasnal kerdese, hogy a sok oreg zsoldos mennyire akar majd megszakadni a Vasasert, a fiataljaik eddig nem sokat mutattak. Amig a Pinezits a keret 95 szazalekarol nagyjabol mindent tud, addig a Gyorhoz olyanok mennek, akikrol lattak ket YT videot. Ott egy, masfel honap kell majd ahhoz, hogy egyaltalan tudjak, hogy az ujak mire, es mennyire hasznalhatok.
Tapasztalat alapján főleg az elmúlt években megjelenő újfradisták a flegma, "minekünkezjár" faszok - btw, ez némileg Kispesten is megfigyelhető, csak fogalmam sincs, honnan került elő az elmúlt 2-3 évben ennyi új Kispest-szurkoló. Mert újfradistának lenni manapság nem kunszt, van pénz, van eredmény, van tömeg. Na de nálunk az új stadionon kívül...?
tegnap GnR koncert volt, megmondom őszintén mégha bajnokok ligája döntőt játszottak volna, az sem tudna érdekelni
a fradista szurkoló barátaim 99%-a egyébként tök normális és helyén kezeli a helyzetüket (including NER közeli állapot), de a neten (legyen ez akár index fórum, vagy face) kicsit más a helyzet, fél éve még azért hőzöngtek, hogy miért nem Csercseszov az év edzője :-)
Hát, azért egyelőre nem úgy tűnik, mintha szórnánk a pénzt. Adtunk el pár játékjogot, nem kell fizetni Plakuschenkó és Ennin kaliberű labdazsonglőröket, így tudtunk igazolni párat.
Iszonyat meleg volt, szurkolás inkább a gólok után volt, a meccs után meg nyilván megtapsoltuk az aranylábúakat.
Mondom, helyén kell kezelni ezt a győzelmet, de tetszett, hogy bátran fociztak, nem voltak alibi hátrapasszok, körbeadogatások, leszegett fejjel térdmagasságban középre kúrt labdák.
Az új igazolások első blikkre abszolút jók, Kerezsi meg különösen jó.
Pont én is így vagyok vele. Az NB2 - szerintem- elég gyenge színvonalt képvisel az Nb1-hez képest, mégis könnyebb nem kiesni, mint feljutni.
Mindenesetre október elejére kiderül, hogy gyengültünk-e a csikócsapattal, vagy az ingyenélők szélnek eresztésével csak erősödtünk és ez is elég lesz az élmezőnyhöz.
Tetszett nekem is a ma délelőtti, persze az azelőtti három rúgott gól nélküli edzőmeccs, meg nem. Mivel nem igazan vagyok kepben az nb2-vel, azert azt gondolom, hogy ott is barmi megtortenhet, eleg ha csak arra gondolunk az elmúlt években a Kaposvári Rákóczi és a KTE is újoncként végzett rögtön nb1-be feljuto helyen.
minden és annak ellenkezője is lehet, pl . az is elképzelhető, hogy Tulio visszatér játékos-edzőnek Újpestre (megtámogatva a Megyerin már ismerősen mozgó Szűcs Lajos kapusedzővel)
Tetszett a mai edzőmeccs, bár a BVSC két héttel le van maradva a felkészülésben az osztályozó miatt.
Kálnoki és Nikolasz jó igazolás volt, illetve Kerezsi nagy közönségkedvenc lehet Kispesten.
Én a Kecskemét elleni vereségektől sem omlottam össze, ezt a mai emccset is a helyén kell kezelni. A fiataloknak időt kell adni, játszatni kell őket, aztán majd meglátjuk.
Eppel - nem zárom ki, hogyha megkapná a bizalmat, akkor összeszedné magát, eléggé lelkizős alkat és biztos vagyok, hogy sokat jelent neki a Kispest mez
Vadócz - nem a kezdőbe, hanem 20-30 percekre gondolnám, a fejemben még mindig a Felcsútnak lőtt Gazdag gól van a pompás Vadócz összjátékkal... mellesleg pedig jó lenne a saját legendáinat nekük visszavonultatni, ebben azért nem vagyunk túl jók
Kálnokinak örülök egyébiránt, de még legalább két igazolást el tudnék képzelni.
Btw ilyen Haragos-szerű igazolások teljesen jók, hozzuk el az NB III gólkirályát, ha megtehetjük, egy harapós, ambíciózus, ügyes fiatal elfér Kispesten.
Eppelnek sokat köszönhetünk de évek óta felejtős szerintem.Vadi talán már bottal jár.Viszont NG és Filip szerintem erősítés lehetne.Talán a vasas sem zárkózna el.Olyan maradandót azért ott nem alkotott.
alapvetően optimista vagyok, de ez szerintem is kevés lesz, Nagy Geri/Vadócz/Eppel szintű hrámasból látnék 2-t.. sőt lehet, már Bobálnak is örülnék, ha összeszedné magát
Huh mostanában újra szivattyú van folyamatosan.Kiváncsi vagyok hogy 'inkább a fiatalokat nézem"duma meddig fog kitartani ha ezek az eredmények így jönnek majd.Ettől függetlenül én is így vagyok evvel,dehát na...
Nekünk nem Makkoshotykát kell csak megverni pl 5-0 ra hogy hurrá hangulat legyen,hanem Vasas meg Győr az igazi ellenfél.
Oh, hogy is feledhetnénk? Mondjuk ha ő nincs, akkor megyünk a Csepel és a Kerület, meg a BVSC után.
Plusz neki köszönhetjük az Első Kispesti Néger Királyságot, meg az Express hírdetésekben toborzott csiszolatlan gyémántokat.
És elképesztő, de simán feljutottunk vele és nem is estünk ki, pedig hát amellett, hogy finoman szólva sem volt pénz lóvéra, még sorra potyogtak ki a csontvázak a szekrényekből, aminek csak egyik esete volt a Tornyi-affér. És azok is megoldódtak.
Uralma vége felé amúgy a Colosseum valszeg' jobb állapotban volt, mint a Bozsik.
Tavaly az MTK-ban fél szezon alatt rúgott kilenc gólt.
MOndom, tényleg fogalmad sincs akeretünk erősségéről. Egy amerikai filmben biztosan mindent emgnyerne egy csapat tizenéves egy lelkes edző lelki fröccse után, de azért némi rutin kellene.
Futács????? ÚrIsten gyere le, az a faszi még játszik és szóba jön Kispesten? Már tíz éve is sérült és szar volt. Kb egy idénye volt a Hajdukban és ennyi! Az örök ígéret.
- a jelenlegi keretben kb 11 olyan magyar játékos van, akire van esély hogy marad (Szappanos/Zsótér páros valószínűleg nem, Tamás pedig már el is ment)
- igazoltunk eddig egy játékost (Kovács Nikolasz)
- az U21-es mérkőzésen 6 játékos is a keretben van, ők hétfőn biztos nem lesznek
- ergo: nem lesz túl nagy népsűrűség a hétfői edzésen, hacsak további fiatalokat fel nem hozunk és/vagy a valszeg távozó külföldiek is itt lesznek még
- mindenesetre remélem, hogy Kerezsi, Kocsis, Eördögh, Benczenleitner stb stb. maradnak, és a leendő nb2-es bajnokcsapatunk tagjai lesznek
- és remélem az is igaz, hogy "folyamatos a befektetői érdeklődés", hátha ebből előbb-utóbb összejön valami
+ korábban már álmodoztam Nagy Geri, Hidi, Baráth stb esetleges visszajöveteléről, mellettük jó lenne visszahozni néhány (az NB2-ben már tapasztalatot szerzett) fiatalt, pl. Temesvárit, akikről korábban elég könnyen lemondtunk
Apropo: én nem emlékszem arra, hogy Kun részéről elhangzott volna az, hogy kötelező a feljutás... pont ez a gond, hogy a menedzsment / tulajdonosok pontosan ugyanannyira tűnnek elkötelezettnek, mint korábban...
Tizenegyesnél nincs előnyszabály, max., ha konkrétan gól lesz az akcióból a szabálytalanság ellenére. Anélkül nehéz elképzelni előnyösebb helyzetet, mint büntetőt rúgni.
Egy felelős vezetőnek kutya kötelessége, utána járni azoknak a dolgoknak, amik az irányítása alá tartozó szervezetnek "óriási anyagi és erkölcsi károkat okozott".
Most tekintsünk el attól, hogy egy ekkora kezezést nem lefújni a VAR előtt is hatalmas jv-i hibának számított, de ahogy írtam korábban is, meghallgatnám Iványi mit is mondott Vad2-nek, mialatt két percig vizsgálták az esetet a kocsiban. Csakugyan azt, hogy teljesen jó döntést hoztál, visszanézned sem érdemes??
Van joga a Klubnak kikérni a felvételt a beszélgetésről, már ha készült egyáltalán, vagy legalább kivizsgálást és magyarázatot kérni?
Legalább ennyit megérdemelnének a szurkolók, és szerintem az MLSZ sem engedhetne meg magának sem egy ilyen blamát, sem pedig annak gyanúját, hogy vmi nem volt korrekt. És Kun Gergelytől is akkor lennének csak hitelesek a következő mondatok, feltenné őket hivatalosan is:
"Fentiektől függetlenül azonban ki kell jelenteni: maga az ítélet egyértelműen befolyásolta a kiesés elleni harc végkimenetelét és amennyiben helytelennek bizonyul, óriási anyagi és erkölcsi károkat okozott a klub számára! Megelőzendő az ilyen és ehhez kapcsolódó, minimum kétségesnek mondható döntések kapcsán keringő pletykák és összeesküvés-elméletek terjedését, érdemes lenne a jövőben megfontolni a szövetség részéről a vitatott döntésekhez kapcsolódó kommunikáció erősítését, a döntések szakmai indokának transzparenssé tételét. Amennyiben például megfelelő szakmai magyarázatot tudnánk kapni arra, hogy Szolnoki Roland kezezéséért a játékvezető miért nem ítélt büntetőt, illetve a VAR miért nem javasolta a döntés felülvizsgálatát, biztosan jelentősen javulna a döntésben résztvevők megítélése és oldódna kapcsolódó feszültség. "
És, mi a következő? Perlik a csatárt, aki kihagyja a ziccert? A kapust, aki nem véd ki egy átlagos lövést? A védőt, aki nem fogja rendesen az emberét? A középpályást, aki nem ad használható labdát a csatárnak? Az edzőt a rossz taktika, erőnlét miatt? Mindegyikük esetében "tételezzük fel a jóhiszeműséget, tévedtek - de anyagi kárt okoztak."
Van ebben fantázia, de jó eséllyel a bírók eléggé hátul lennének a ki mennyit hibázott és ezért kit mennyi kártérítés terhel versenyben. Amúgy ki kapná a pénzt? A klub, aki az alkalmatlan embereket szerződtette? Vagy a klubot perelhetné a szurkoló?
Meglepődne, ha a klub kiszámolná, konkrétan hány Ft-ot veszít ebben a szezonban azzal, hogy nem az nb1-ben indul, s polgári peres eljáráson megpróbálná behajtani a mérkőzésen közreműködő játékvezetői testületen
Nem kell börtönbe zárni, tételezzük fel a jóhiszeműséget, tévedtek - de anyagi kárt okoztak.
Azért nem ártana ha ennek a szarvashibának következménye lenne.Nem kéne eltusolni hogy akkora hibát ejtett hogy kiejtett egy csapatot az első osztályból.Minimum 1 év eltiltás.Utána is max harmadosztály.
Mondjuk én börtönbe zárnám de a szándékos csalást úgy sem lehet rábizonyítani.
az összes sajtó Mátyus kispesti leendő edzőségével van tele, miközben: "Ám mégis azt kell mondanom: akármennyire megtisztelőnek éreztem, hogy szóba került a nevem, velem senki sem tárgyalt, velem senki sem beszélt.."
A 2002-ES VAGY ANNÁL FIATALABB MAGYAR LABDARÚGÓK JÁTÉKPERCEI AZ NB I 20222023-AS ÉVADÁNAK 33. FORDULÓJÁBAN:
Csapatonként Bp. Honvéd: 99+99+99+61+78+21+21+21=499 perc Paks: 95+72+49=216 perc Ferencváros: 81+96+37=214 perc Zalaegerszeg: 70+56+38+20=184 perc Mezőkövesd: 96+66=162 perc Vasas: 78+48+18+2=146 perc Puskás Akadémia: 89+36=125 perc Kecskemét: 65+27=92 perc Újpest: 89 perc
Szerintem ez nem kimondottan az újpestre lett kihegyezve.Csak mostanában divat lett mindenhol levetetni a mezeket.Akik közelebbre odaléptek többnyire a saját nevelésű fiatalok+Lovrics,Szapi,meg Zsótér voltak.
reggel hallgattam a Kossuth Rádiót, és azt mondták be, hogy kiesett a Honvéd. tudom, divatos most Kispestnek nevezni, de ez ne tévesszen meg senkit: a Honvéd az Honvéd. Rákosi Mátyás és Kádár János csapata. ez van, mondja a művelt ember, és napirenrdre tér
Vad II egy középszar játékvezető, de ez inkább volt Iványi sara, aki a VAR buszban dirigált (és akiről mindenki tudja, hogy előszeretettel szopatja a Honvédot). Vad ott baszta el, hogy nem csekkolta le a fülkére érkező döntést. Ekkora tétnél ki kellett volna mennie megnézni.
“Tegnap a végén elmondtam a játékosoknak, hogy itt nincs mez levétel, ez nem újpest. Ebben a mezben születtünk, ebben halunk meg. Ebben esünk el és ebben állunk fel. Nyáron össze kell pakolnia annak, aki nem akar itt maradni. Aki pedig itt marad, az ha belepusztul is de visszajuttatja a Kispestet, oda, ahonnan most kiesett vele. Instagramon, fészbukon nem akarok jövő héten dubai fotókat látni, szépen kussol mindenki a mocskában, amit összehozott. Mindenkinek megvan a felelősége ebben, nektek is. Végeztem, elmehettek.”
Én azért visszahallgatnám, hogy mit mondtak VadII-nek a fülére, amiért ki sem ment megnézni, mert ez a legdurvább az egészben, hogy bizony ki sem ment.... Erre ép ésszel nem mondhatták a fülére, hogy nem kell visszanéznie, mert kétséget kizáróan jó ítéletet hozott, itt csúnyán belenyúltak kívülről a kiesésbe.
Most a csuti gól az ellenpélda.Nem tudom miért téma.A védő játékos jobb pozicióban van ahogy belép a támadó elé.Látszik hogy a támadó láb lendül.Látszik hogy nem luftot rúg.Látszik hogy a labdát nem találja el.Látszik hogy a lendülő láb megakad (konkrétan a védekező játékos vádlijában)Védekező játékos elesik.A labda poziciója nem változik(mert a lendülő láb nem találta el)A következő pillanatban a támadó közelről gólt rúg...szerintük
Érthetetlen miért nem adtak büntetőt nekünk.Nem leszorított kéz volt és a labda irányát is megváltoztatta.Tisztán látható kontakt volt.Hihetetlen komolyan mit meg nem csinálnak milyen nyilvánosan csalnak.
- nekem a helyszínről egyértelmű, hogy egy jogos 11-est vettek el tőlünk 0-0-nál, merem állítani, hogy akkor nyertünk volna
- köszönöm a Vasas sportszerű hozzáállását az utolsó meccshez!
És várom a történéseket (Rőzse mit beszélsz Szappanosékkal, ki lesz az edző, ki lesz a tulaj, marad e Kocsis stb...), izgalmasabb lesz, mint a most lezárult bajnokság.
Jó, de a Kecskemét ellen meg ők nem kaptak meg egy 11-est, akkor nektek kedveztek, a Fradi ellen meg a Vasas nem kapott meg egy ehhez hasonló 11-est, ahol a keze még magasabban volt Sigérnek...
Mindent megtettünk értetek, a Fehérvárt 0-án tartottuk, de alapvetően Ti csesztétek el...
Ezt a kérdést sok éve tanulmányozom és például Richmonddal is többször megvittatuk. Szerintem ha a legtöbb szurkolóval rendelkező Fradit 100-nak vesszük akkor az Újpest 40 a Kispest, Loki, Vidi, Dió valahol 30 körül. A Vasas, MTK 20 a többi vidéki csapat meg a város mérete szerint. Ebből az MTK lehet sokak számára meglepő de el kell árulnom valamit, minden magyar zsidó hivatalból MTK-s :-)
Tegnap voltam először az új stadionotokban. Minden elismerésem, hogy a centerpályára vittetek egy U19-es meccset. Ráadásul az akademista kissrácok is ott voltak az edzőkkel, szülőkkel együtt.
Szép, kulturált környezet, normális biztonságiak, jól belátható pálya, működő büfé és shop a meccs után is.
Mi mindent megtettünk, hogy benn maradjatok az NB1-ben - 9 pont 3 meccsen.
Nem hinném, hogy nyerünk a Vidi ellen. Nem kicseszésből, csak ennyit tudnak a mostaniak. Sb.
Ennél a témánál szeretünk leragadni, szóval az elmúlt néhány forduló alapján úgy gondolod, hogy pont kétszer annyi Honvéd drukker van mint Újpest? (mivel nálunk pl a Mezőkövesd ellen kb 3000 néző volt)
Öööööö akkor meg biztos hogy nem ugranátok meg a 7.000 számot:D
Bocsika annyira nem figyeltem.Nem tudom miért volt az agyamban hogy fradista vagy.
Emlékszem mikor elsőnek (nagyon rég)ti kaptátok meg a fedett lelátókat meg a lilafehér székeket hogy irigykedtem,meg szerintem a fradisták is.Azt hiszem az is egy kezdetleges fideszes próbálkozás volt.
Igazad van.Viszont pazar stadion nálatok is van.Ha ti is 6-7 helyen lennétek nem hiszem hogy megugranátok az 5.000 számot.Most öröm és boldogság alatt hoztok kövesd ellen egy 7.000 kb.
De ha jobban belegondolunk elég elszomorító hogy mi örülünk ha 4k fölé megyünk.Nálatok meg csudi jó ha a folyamatos jólét és reklámok mellett vannak hazain kilencezren.El vagyunk ájulva a 7.300 nézőszámtól.Ti meg a bajnokavatón 15-16k szurkolótól.Egy 2 mill városban 10 mill országban.Telereklámozva mindenhol,nem megbántva téged de divat csapatként.Ez sajnos mindenkinél szégyen.Újpestnél,fradinál olyan nagy városokban mint Debrecen,Fehérvár.
Vitathatatlanul jó évet zártok a lelátón. A kérdés, hogy mennyit tesz hozzá a kiesés elleni harc (valljuk be egy olyan Mezőkövesd elleni meccsen amit a 6. 7. helyen töltötök kb 3000-en lettek volna), illetve a pazar új stadion?
Szerintem az utolsó 7.300 nézőszámon kívűl is volt 3.500-4.000 hazai átlagunk kb.Egy évek óta kiesés ellen küzdő csapatnál.Talán a Loki előz meg minket( fradin kívűl)mert most jó idényt zárnak.Úgy gondolom a fradinál sem lenne 5.000 felett az átlag ha folyamatosan szivattyú lenne,nem lennének kupameccsek.Nem néztem a hivatalos adatokat de olyan 9.000-11.000 átlag lehet a fradinál,úgy hogy öröm és boldogság van folyamat.Ebben benne van az utolsó 4-5 még magasabb hazai átlaga mikor lehet folyamatosan a bajnokcsapatot ünnepelni.
Hát, szerintem az essen ki, aki kiesőhelyen végez, itt magunkkal szemben sem kivételezek.
De ez abszolút nem a szurkolókon múlt és régen elmúltak már azok az idők, amikor a "Kispest-tábor elfért egy telefonfülkében", "több zászló, mint ember", stb.
És ezért nagyon tisztelem azt a 10-15 embert, aki folyamatosan táplálta a lángot, időt és fáradtságot nem kímélve.
Tisztázzuk: nagyon szeretem a Ferencváros légkörét, a szurkolóit, a színeit, a stadiont. Nyilván az én szívem mindig jórészt a Honvédban marad, ám az összes magyar klubcsapattal kiváló a kapcsolatom, minden magyar csapatnak szurkolok
Nagyon-nagyon sajnálom, elsősorban a szurkolók miatt. A játékosokat már nem ismerem személyesen, ám őket is sajnálom. De leginkább a szurkolókat, mert tudom, mennyire szenvedélyesek, vasárnap is több mint hétezren voltak a stadionban, köztük rengeteg kisgyereket láttam. Ők is szurkoltak, biztosan óriási csalódás volt mindenki számára
Nem nagyon tudom elképzelni, ha valamilyen csoda folytán a Vasas vezetne a 70.perc környékén 1-0-ra, ne kapna minimum két 11-est a Mol Bubi a hátralévő 20 percben, de szerintem a játékosok nálunk már annyira leeresztettek és az igazolásokkal foglalkoznak, hogy hova tudnak menekülni, hogy az igazi csoda lenne, ha a Bubi nem nyerne, így azt gondolom, hogy a Kispest jön velünk az nb2-be...
Igen, a tulajdonosváltás a legfontosabb, aztán az, hogy a változás hulláma végig menjen az utolsó fűszálig, tulajdonos, ügyvezető, szakmai igazgató, vezetőedző, jatekoskeret. Talán a kiesés segít beindítani a folyamatot.
Szerencsénkre a Dió meg az MTK visszajött most, velük jó, hogy nem kell versenyezni majd jövőre a feljutásért. Szerintem komolyan feljutni a Vasas akar majd meg talán az ETO, meg a Videoton Honvéd.
A Szegedet, a Halit és a Gyirmótot első blikkre úgy gondolnám, hogy nem feltétlenül tűzik ki célnak a feljutást, de persze, ha úgy alakul, nem lesznek ellene. A Pécs szerintem most is inkább visszafogta magát tavasszal, szerintem. De hát majd kiderül, szerintem kutyakőkemény feljutni, főleg egyből.
A fiatalok nem rosszak -NB II-ben semmiképpen - de még kéne igazolni, újabban csak mennek innen játékosok (a többségükért annyira nem kár mondjuk). De lövésem sincs, ki felel, ki fog felelni pl az igazolásokért, szakmai munkáért. A tulajdonosváltás lenne a legfontosabb.
Egyébként mint a bajnokság elején jósoltam, itt pár pont is dönthet a bennmaradásról. Ki tudja, ha Kerezsi a bajnokság eleje óta Kispesten focizik, Ennin meg Kanadában...
mikor lesz megint ennyi? nagy kár ezért, ma is látszott, hogy az érdeklődés megvan, kíváncsi vagyok hány nb1-es csapat tud összehozni ennyi nézőt
jövőre Ajka, Soroksár, Tiszakécske...
az utóbbi időben egyre több volt a magyar volt a kezdőben érdekes mód(mintha a köv szezonra készültünk volna), kíváncsi vagyok mire megyünk Kerezsiékkel a másodosztályban, van egy két fiatalban potenciál
tegyük hozzá Benczenleitnert, ill. Átrok és Keresztes keveset játszott, állítólag tehetségesek - ez már kilenc. Vissza kellene hozni rutinnak Nagy Gergőt, Hidit esetleg Baráthot is (+Lovrics csereként még helytállhat), lehet még Eppelt és Lőrinczyt is a Diósgyőrtől. A maradék helyre pedig még fiatalabbakat :-)
Meg is vagyunk. Hogy ezzel visszajutunk e, az igencsak kérdéses, de egy jó edző nem ártana. Vajon továbbra is jön Mátyus?
Csoda, hogy két fordulóval a vége előtt még volt reális esélyünk a bennmaradásra.
Amúgy meccsre ballagván a zsúfolt Hoffheren ácsorgó taxiból kipattant a szokás szerint extravagánsan öltözködő G.F.H Úr, ő nagyjából biztosra vette a kiesésünket.
A mai meccs után sajnos már csak a csoda segíthet, kizártnak tartom, hogy maradunk.
Egész szezonban benne voltunk az NB1 két leggyengébb csapatában.
Érdektelen tulajdonos, szakmai hozzánemértés, kontár edzők, elképesztően gyenge játékosok.
Megérdemeljük a kiesést.
Kerezsi, Bocskay, Kocsis, Szabó, Eördögh és Dúzs a szezon pozitívumai, már ha erről lehet beszélni, félek, hogy közülük is a legjobbakat elviszik a nyáron. Mindenesetre a feljutáshoz még kevesek is lennének.
Mindenki más kb. takarodhat is a Klubtól a nyáron majd.
Új tulajdonos kell, új szakmai vezetés, új edző, félek mindegyik marad.
mondjuk a zöldek mostani veresége nem jött rosszul, szerintem iszonyú blama lenne ha az FTC 3 vereséggel zárná az idény, jövő héten akár oda is fogják magukat tenni és győznek
na mindegy, ne álmodozzunk, holnap egy igen picike kis gólocskát kérek, és győzelmet
Elkezdtem nézni az első pár percet a vidi meccsből.Érdekes volt hogy a zte védő meg sem próbálta elérni a labdát.Visszahúzott lábbal rácsúszott a lábra.Büntető a 2. percben...
a légióskorlát max annyiban játszik, hogy lesz olyan központi támogatás, amiből nem kap pl. a színesbörű játékosokat egyébként pozitívan diszkrimináló FIC és Dózsa (az előbbinek marad a Szerencsejáték Zrt és az MVM stb)
ami biztos, hogy ami most van, az nem jó, nem igazságos
Azt nem értem, hogy miből gondolja, hogy ha bevezetnék a légióskorlátot, meg többfelé menne a pénz, akkor attól a csapatok elkezdenének érdemben és hozzáértően foglalkozni az utántpótlással.
A politika által létrehozott kánaán előtt se csinálták a klubok ezt. Kispesten, az MTK-nál meg talán Debrecenben van/volt komolyabb odafigyelés a témára mindenhol máshol sokad rangú kérdés ez.
Persze nekem szimpatikus amit mond, és tetszene is egy ilyen irány, de hinni nem hiszek benne.
Haza nem várom, de nem is ezt vártam tőle. Ez az MLS-ezés tulajdonképpen dzsudzsákozás. Könnyebb úton hamarabb nagyobb pénz ahelyett, hogy igazi futballista karriert próbálna csinálni. Kár érte, ha odaragad végleg.
Ez még egy normális, szerethető világ volt! A kis taknyok nem nyomogatták a mobiljukat! Pofa lapos volt, jobbra állt, lépés indulj, lehetett menni szurkolni a Honvédnak!
"Kilátástalannak tűnő helyzetben az ember mentsvárat, kapaszkodókat keres, amiben még hinni tud.
Hagyománya van, hogy az a kiesőjelölt, aki kevés (vagy csak egyetlen) idegenbeli győzelmét Kispesten szerzi, az a végén kiesik. Anno a Bvsc 1-5re, a Stadler 0-1re nyert a Bozsikban, majd kiesett
Az elmúlt 5 évben: 2017/18 Kispest-vasa 1-4 2018/19 Kispest- Haladás 1-3 2019/20 Kispest-Debrecen 2-3 2020/21 Kispest-Budafok 2-3- 2021/22 Kispest-Gyirmót 0-1
Az adott évben kiestek.
Idén a Vidinek egyetlen idegenbeli győzelme van. Ellenünk....."
Sokan a Kispest-Kecsó után is azt mondták, hogy leadták nekünk a kecskék a pontokat.
A Fraditól meg idén és tavaly tavasszal boldog-boldogtalan vett el pontokat, minket meg mindig megvernek.
De igen, a két Újpest elleni vereség, Paks, a Vidi elleni hazai (ó, bakker, ha az döntetlen pl...), Debrecen elleni 2-3...
Na mindegy, a mérleg másik serpenyőjében meg ott van, hogy a négy tavaszi győzelmünkből három 1-0 lett, ezek sem túl meggyőző győzelmek, mégis három pontot érnek.
Egyszer már megadta az ég hogy az utolsó fordulóban megvertük a Puskást és bentmaradtunk.De az isten mindig X re játszik úgy hogy most a 0 pont a sanszos sajnos.Kapjon most ki a vidi mi meg verjük meg a kövesdet.És reménykedjünk hogy a vidi a köv két meccséből nem nyer kettőt.
Sokan ezt a tegnapi döntetlent okolják a helyzetünkért. Pedig... hány nyerhető meccset vesztettünk el, vagy iksz szagúakból lett (szintén) vereség? Beljebb lennénk két ponttal? Nanáhogy...
Amúgy nincs mese, a falunak kell szurkolnunk, legalábbis ma. Voltaképpen ketten maradtunk kiesőjelöltnek, a ZTE, Újpest, Kövesd már csak papíron eshet ki.
Itt morgolódtam hogy nagy helyzetet kihagyott a Puskás.Erre fiam átjön hogy ne a Puskásnak szurkoljak mert ha nyer a vidi 140 ezret nyer.Másik szelvényén Roma és vidi kell 180 ezerért.Nem tudom melyik kezembe harapjak.
Mondta úgy számolta ma kikap a kövesd...Sóhajtozik is:)
De inkább ne nyerjen csak ne essünk ki ebben maradtunk.
Nálatok lehet hallani pletykákat Fiola leigazolásáról? Mert tegnap a Loki VIP-szektorában volt. 3 opció van, vagy mi (Loki) miattunk, vagy ti miattatok vagy egyik sem. :D
Sőt, mivel agyonverik a Paksot, ezért kvázi négy ponttal állnak előttünk.Hiába verjük őket jövő héten (ami azért távolról sem 100%, sőt...), akkor sem előzzük meg őket.
Összességében elégedett vagyok az egy ponttal - mert az első félidőben kilátástalan volt, hogy pontot szerzünk és Ennin miatt ugye folyamatos volt az emberhátrány. Nem tudom, hogy ugyanez a capat a második félidőben miért játszott bátrabban és krreatívabban, mondjuk így is kikaphattunk volna. De az a Kerezsi-zicccer....áh...
Nem tudom ez az egy pont mire lesz elég. talán semmire, talán bennmaradást ér majd.
Amúgy az egy pont ahhoz képest is jó, hogy a kezdő alapján gyakorlatilag feladtuk ezt a meccset.
Az utolsó 15-20 perc szurkolása TOP-szint volt és tényleg sportszerű volt a légkör.
most értem haza, jó hangulatú túra volt - erős létszámmal (400+?) és szurkolással (újabban jóban vagyunk a Debrecennel? ritka sportszerű volt a légkör /a mi táborunkat hallottam csak persze/)
van egy kis hiányérzetem, reménykedtem a csodában (ami Kerezsi ill. Zsótér lábában maradt), de persze Szappanosnak azért volt dolga bőven, tehát innen nézve akár elégedett is lehetnék
nem győzöm elégszer leírni, a fiataljaink nagyon jók, és nem így állnánk, ha többet játszottak volna korábban (ma 7 magyar a kezdőben, szerintem erre is régen volt példa)
Eördögh, Kerezsi, Szabó Alex nálam a sorrend mint legjobbak, de igazából az egész csapat rendben volt (Ennin szokás szerint gyenge volt), talán Kocsis Dominiktől vártam volna valamivel többet ma elől, több kontrát kellett volna végigvinni...
holnap meg... bízom a csodában, fair playban, de hát ezek nem magyar őshonos fajták...
A Debrecen ellen itthon elbukott meccs volt a szezonban az egyik legfájdalmasabb, legbosszantóbb. Akkor még kiesési rangadó volt, most ők éremért mennek.
Távolról sem verhetetlenek, de részünkről felettébb indokolt a szerénység.
Bizony, mindenképpen pont kell - három pont bennmaradást is jelent(het).
Persze mindig a pontért vagy a 3 pontért szurkolok.De ha megvan a 3 pont a lokinál a kövesd meg mondjuk 0 a Paks ellen.Megyünk ellöttük 2 ponttal elhisszük megvan.Neadj isten megver a kövesd minket ott lesz a nagy gebasz...
Reménykedem hogy a kövesdet megverjük.Úgy számolom akkor kettővel megyünk elöttük.Maradék két fordulóban max 1 pontot szereznek mi nullát akkor is jók vagyunk.
Debrecenben ajándék az 1 pont is.Viszont Mezőkövesdet meg kell verni...
Bár a hétvége a ZTE győzelmét leszámítva jól alakult, a helyzetünk annyiban változott, hogy a reménytelenből csak nehézzé lett. Akárhogyan is nézem, fehérvári riválisunk sorsolása igen kedvező, a PAFC jóvoltából jó eséllyel már a hétvégén elkezdhetik gyűjtögetni a pontokat. Nekünk a Kövesdet ütni kéne, de valamiért nem nagyon szoktuk őket ütni mostanság - mondjuk mostanság senkit se. Sőt, most nézem, hogy hazai pályán a bajnoki évünkben vertük őket utoljára.
Debrecen, PAFC...háááát, nem egy mission impossible, de csak ha nem kapunk gólt, arra meg azért nem tenném az életemet, hogy így lesz.
Ennin Ricsi mínusz egy embert jelent a pályán. Biztosan aranyos és kedves srác, de érthetetlen, hogy miért tölt el Kispesten két teljes szezont. Plakushchenko (jól írom?) és Jóhnson további pályafutásához is sok sikert kívánok.
Ha valami csoda foyltán bennmaradnánk, megint lenne egy szép hosszú lista távozókkal.
Viszont lassan jöhetne is épkézláb ember, mert lassan elfogy a keret.
baszki, Mitrovics kipattintásával a végére még nagyjából kialakul egy viszonylag olyan csapat, amibe már nehezebb belekötni (csak még ennek az Ennin-nek kellene valami pályánkívüli elfoglaltságot találni)
Aranycsillagot 10 bajnoki címenként adnak, szóval sehogy sem jön ki a matek...pedig én aztán világ életemben szar voltam matekból, az érettségim is csak éppen 2-es lett :))
az eredmény csalódás, különösen annak fényében, hogy esélyünk lett volna egy jobb eredményre... de hát Mitrovics, Ennin-nel stb a kicsit is meg kell böcsülni
nem írok semmit, a fiatalok jók voltak, ha lenne normális edzőnk és nem a fent említett kutyütő légiósokat játszatná,hanem a sajátnevelést, akkor akár Kecskemét is lehetett volna idén, ebben a mai meccs alapján immár 100% biztos vagyok...
- szerintem egy hiányposztunk van (Mitrovics), amúgy megvagyunk... nekem egyébként az is megfelelne, ha Bocskay játszana a helyén és szétfutná magát legalább - rosszabb nem lenne (meg talán még annyi, hogy élesben kell több fiatalnak egyszerre húzóembernek lennie, de legalábbis nem hibáznia - mondhatnám, hogy ha 2-3 éve építgetnénk be őket, akkor kicsit jobb lenne a helyzet, de ugye folyamatosan kiesés ellen küzdöttünk, és szurkolói oldalról is ment a parasztvakítás, hogy "nincs tehetségünk, szar az Akadémia Baráthék óta, Doka / Ennin milyen jó lesz stb..."
- nekünk edző problémánk van alapvetően, aki a csapat védekezését/taktikáját/felállíását nem tudja megtervezni több szituációra felkészülve
- edző probléma#2: és erőnlét
tényleg azt érzem, ha lenne egy olyan személy ebben a szakmai hadseregben, aki normális taktikátval tudná felküldeni a csapatot, akkor bent tudnánk maradni
Ez nem NBI-es keret. Ha a 60. perc környékén cserélni kell, akkor az máris emberhátrányt jelent a kanadai varázsló és az izlandi fenomheno miatt- Matematikailag persze simán bent lehetne maradni, csak ehhez minimum két meccset kéne nyerni úgy, hogy riválisaink továbbra is jófejségből csakis és kizárólag veszítenek. Úgy, hogy még játszanak is egymással.