A magyar bajnokság is fekszik neki...A Fradinak és Vargának ez egy ésszerű anyagi lépés, bár azért kíváncsi lennék, a görögök mennyivel fizetnek többet, mint amennyit a Fradi fizetett a franchise playerének. Érzésem szerint nem lehet mesés a fizetéskülönbség, igazán a Fradinak lehet jó üzlet ez, ha tudja (nyilván olcsóbban) nagyjából helyettesíteni. Azért ekkora gólpotenciált szerencsével vagy sok pénzzel lehet csak pótolni. Nem hiszem, hogy Lukács vagy Bárány egy az egyben hozni tudná ezt a szintet.
Egy másik olvasat: Varga itthon "védett" játékos volt, mindenki elismerte, ott egy légiós lesz, akit remélhetőleg nem fognak a második meccsén lerúgni egy fél évre, ez már csak a hátralévő válogatott karrierje miatt sem mindegy.
A Fradi idei-jövő évi nemzetközi szereplését is befolyásolhatja ez a transzfer. Jövő ilyenkor már talán látszani fog, ki járt jól vagy rosszul.
Ha majd lesz időd feltenni az inkriminált témával kapcsolatos kérdéseket, akkor szívesen válaszolok, de nem akartam ezidáig mindent részletesen kifejteni! Egyébként neked is BUÉK!
Azokra az előnyös fizikális tulajdonságokkal rendelkező de agynélküli afrikai labdarúgók többségére gondolok, akiket hozzáértő szakemberek vásároltak a bohócliga részére. Az eredmény közismert!
Egyébként számomra első a magyar társadalom, az erőszakos és tömeges hígítási kísérleteket visszautasítom! Ha ez rasszizmus, akkor rasszista vagyok!
A jószándékkal, törvényes úton érkező idegeneket, rasszra, bőrszínre, származási helyre tekintet nélkül szívesen látom. Elsősorban ha képesek bizonyítani! A kártokozókat, a tömegesen érkezőket meg nem.
Egyébként még előítéletes is vagyok! Magam mint azt fentebb írtam - jobban bízom a saját honfitársaimban és/vagy rasszomban, mint az idegenekben. És ez szerintem a természet rendje és logikája.
nem, sajnos teljesen felháborító hogy ilyen senkiházi gyüttmenteknek adják a sok pénzt, ahelyett hogy felépítenék az itteni focistákat és 70 80 százalékban magyarokkal érnénk el sikereket.
De az ötvenes években volt igazi bajnokság és volt utánpótlás-nevelés.
Ma meg sehol nem eladható fekaniggerek és szlávok viszik a prímet a bohócligában. Eredményes utánpótlás-nevelés? Na az meg nincs! Nincs rá pénz? Hülyék az edzők? Nincsenek tehetséges gyerekek? Vagy valami másról van szó?
A hatvanas években az edzéseken a saját dorkóban rúgtam a fűzős focit, és valami kifakult, molyrágtát kaptunk, vagy játszhattunk a saját atlétánkban. És még így is rengeteg tehetséget neveltek és helyhiány(!) miatt a kevésbé tehetségeseket elkellett zavarni! (mint pl engem is!)
És a tehetős és internacionális csapatoknak mégis méltó ellenfeleik voltunk!
Szóval szerintem a Mester csak abból tud főzni, amit kap.
ps.: sokadszor írom: ha a fekaniggerek helyett a pénzt a gyerekekre költik, akkor lesz minőségi magyar foci. De csak akkor! Addig meg marad a bohócliga és a pénzmosoda!
Griezman például a 2016-os Eb, a 2018-as Vb-n és a 2022-es Vb-n három különböző szerepkörben játszott a francia válogatottban.
Hogy pedig Griezman milyen posztokon játszott a vb-n? Nem tudom.
De ha győzni akarsz, akkor legyen gólképes támadókból álló csapatrészed. Mostanság a Poolnak nememigen van ilyenje! 25-ről lövöldöznek, amikor még az alsó tribünt sem képesek eltalálni, alig-alig játszák meg a 16-oson belül a társaikat, és bizony fantáziátlan a csapatjáték! Ja és még ötről is veszélytelenek! És akkor viszik jobbhátvédbe a Szoboszlait? Aki színt, életet, dinamikát, visz a pályára? Fantáziát a játékba?
Vagy a Griezman jobbhátvédből lődözte a gólokat?
Egy irányító legyen önzetlen! És szerintem az egész PL-ben nincs még hasonló sem! Ezért aztán egy értelmes edző rá építené az egész csapatot! És nem jobbhátvédben várna tőle gólokat!
Griezman például a 2016-os Eb, a 2018-as Vb-n és a 2022-es Vb-n három különböző szerepkörben játszott a francia válogatottban. És mindhárom tornán remekelt.
2016-ban még ő lőtte a gólokat. 2018-ban már inkább előkészítette ezeket. 2022-ben pedig gyakorlatilag védekezett.
De Lahmtól kezdve Eto'o-ig bőven lehetne mondani olyan klasszisokat, akik több posztot is megjártak.
Sajnos itt nem apró botlásokról van szó, hanem tartós visszaesésről.
Az elmúlt másfél évben a négy alapfeladat közül háromban megbuktunk. Nézzük csak Rossi kapitányságát! Akkor használtam vastag betűt, ha az előzetes várakozásokat magasan felülmúltuk.
Sikerült a 2018-as NL-ben egy elfogadható eredményt elérni és kikecmeregni a Leekens-időszak gödréből?
Igen.
Sikerült a 2019-es Eb-selejtezősorozatban elérni a csoport elő két helyikének valamelyikét?
Nem.
Sikerült jó eredményt elérni a 2020-as NL-ben?
Igen.
Sikerült a 2021-es Eb-részvétel kiharcolása a pótselejtezőkön?
Igen.
Sikerült jó meccseket játszani a 2021-es Eb sztárcsoportjában?
Igen.
Sikerült elérni a 2022-es Vb selejtezőin legalább a pótselejtezős helyet?
Nem.
Sikerült jó meccseket játszani a 2022-es NL-sorozatban?
Igen.
Sikerült kiharcolni a 2024-es Eb-részvételt a selejtezőkön?
Igen.
Sikerült továbbjutni a 2024-es Eb-n a legjobb 16 közé?
Nem.
Sikerült egy korrekt sorozattal elkerülni a közvetlen kiesést a 2024 őszi NL-ből?
Igen.
Sikerült a törökök ellen kiharcolni az NL A-divízióban maradást?
Olyan kapitány még sehol nem született, aki közmegelégedésre és 100%-osan teljesített volna. És még az Aranycsapatnak is voltak apróbb botlásai. Na és?
Hogy pedig ez nem az Aranycsapat? Ez bizony igaz. Az okok fejtegetése bizony messze vezetne! Da az feltétlenül igaz, hogy nem Sebes tette naggyá, hanem a Magyar Bajnokság! Mert volt rá alkalom, hogy még C válogatott is járta és püfölte a világot! Mert volt rá igény! De amíg csak bohócligánk van, addig nemigen lesz Aranycsapatunk!
Szerintem a Rossi teszi a dolgát a legjobb tudása szerint. És lassan ugyan, de araszolgatunk előre.
És remélem, hogy sem a sajtó, sem a szakma nem lesz képes megbuktatni! Mert azzal ismét csak a magyar foci bukna!
Szoboszlai sokkal több helyen bevethető és komplexebb játékos.
És ez bizony szerintem nagy baj! Mert amikorra beérik egy játékos, akkorra kialakul, hogy melyik posztra a legalkalmasabb és hol szeret játszani! Sajnos a Szoboszlai sokoldalú játékos és talán a kapus posztján kívül bárhol bevethető, ráadásul ott is magas szinten teljesít! Michelangelóval faragtatnak széklábat!
És ez bizony a Szoboszlai tudásának az elforgácsolása! Nettó pazarlás! És még a szakma is nyavalyog, hogy nem szerez elég gólt!!
A bajok azzal kezdődtek, hogy Rossi szakított a stabil védekezésre építő taktikával - amelynek legfőbb célja az ellenfél játékának tönkretétele - és ehelyett elkezdtünk az eredményességre törekedve támadni.
Az írek ellen, otthon, vissza akartunk erre térni.
Ahogy gólt rúgtunk, visszahúzúdtunk, de nem ment!
Először jött Rossi kedvence, tizenegyest csinált, ártalmatlan helyzetben, aztán besárgult.
Be is kellett húzódnunk, már a többiek sem bíztak benne, bizonytalan volt és amerre állt arra rúgta. Rossi mégsem cserélte le, Dárdaira, pedig mindenki más ezt teszi.
Ezen múlt, a pokol vagy a mennyország.
Rossi és kedvence!
Az írek ellen pont ez a taktika nem ült, ha behúzódsz, bepréselnek.
Ívelnek,bedobnak, ívelnek,ütköznek, nem hibázhatsz,de fogsz!
Az idei kudarcokra itt a magyarázat az összefoglalóban.
A bajok azzal kezdődtek, hogy Rossi szakított a stabil védekezésre építő taktikával - amelynek legfőbb célja az ellenfél játékának tönkretétele - és ehelyett elkezdtünk az eredményességre törekedve támadni.
Magyarul szerethetőztünk.
És hiába voltak jó meccseink, sorra kaptuk a pofonokat.
Mert ez egy hibás felfogás.
Csak akkor lenne létjogosultsága, ha olyan keretünk lenne, amelyben Szoboszlai nem a legjobb, hanem a leggyengébb kezdőember.
Nem voltunk kurva szarok, de az sem járható út, ha mindezt egy ember nyakába varrjuk. Akinek igazából az a bűne, hogy nem annyira kúl, mint a liverpooli játékosaink. Pedig ők is hatalmasat hibáztak (és ahogy már említettem, ekkor úszott el az egyenesági kijutás).
Talán ha kevésbé nagyképű takitkával játszunk, és a szövetségi kapitány a kommentelőkkel való hadakozás helyett a játékosok pszichés felkészítésével foglalkozik, akkor több pontunk lett volna.
Ott bukik meg a történeted, hogy a Kriston nem volt kortársa a másik kettönek, és az a másik kettö elméletileg játszhatott volna 2 VB-n is, míg az általam felsoroltak ugyanazon két VB-n nem vettek részt objektív ok miatt.
A futballtörténet egyik lenagyobb játékosa, Best ("a legjobb") soha nem szerepelt a VB-n, mert Wales-hez iratkozott fel, választhattta volna angliát, és akkor szerepel. Le a kalappal.
Jöjjön, aminek jönnie kell. A 2025. év legjei - szerintem.
Futball
A legjobb játékos: Ousmane Dembélé
A legrosszabb játékos: Alexander Isak
A legjobb edző: Luis Enrique
A legrosszabb edző: Erik Ten Hag (címvédés!)
A legjobb csapat: Paris SG
A legrosszabb csapat: Svédország
A legjobb mérkőzés: Argentína-Brazília 4-1 (Vb-selejtező)
A legrosszabb mérkőzés: Tottenham-Manchester United 1-0 (El-döntő)
A legjobb vezető: A Paris SG vezetősége
A legrosszabb vezető: A Liverpool vezetősége.
A legkellemesebb meglepetés: Szoboszlai remeklése a Liverpoolban.
A legkellemetlenebb csalódás: az Inter összeomlása a BL-döntőben
A legrokonszenvesebb futballszereplő: Luka Modric
A legellenszenvesebb futballszereplő: Gianni Infantino és Donald Trump (megosztva)
A legszórakoztatóbb futballszereplő: Raphinha (az Argentína elleni Vb-selejtező kapcsán nyújtott produkciójáért)
A legunalmasabb futballszereplő: Cristiano Ronaldo (címvédés!)
A legörvendetesebb fejlemény: a Real Madrid semmit nem nyert (pedig mekkora hisztit levágott a tavalyi Aranylabda-osztáskor)
A legbosszantóbb fejlemény: a FIFA békedíja
6:3-díj (különdíj a kiemelkedő teljesítményért: Lamine Yamal (címvédés!), Norvégia, Bodö/Glimt
Irapuato-díj (különdíj a minősíthetetlen produkcióért): a klubvilágbajnokság, a 64 csapatos Vb ötlete, az európai Vb-pótselejtezők rendszere.
Fodbal
A legjobb játékos: Szoboszlai Dominik (címvédés!)
A legrosszabb játékos: Vancsa Zalán
A legjobb edző: Borbély Balázs
A legrosszabb edző: Tímár Krisztián
A legjobb csapat: Győri ETO
A legrosszabb csapat: Videoton
A legjobb mérkőzés: Ferencváros-Rangers 2-1 (El)
A legrosszabb mérkőzés: Magyarország-Svédország 0-2 (A-válogatott)
A legjobb vezető: a Győri ETO vezetősége
A legrosszabb vezető: Garancsi István
A legkellemesebb meglepetés: a Ferencváros kiváló őszi teljesítménye az El-ben
A legkellemetlenebb csalódás: az A-válogatott Törökország elleni mérkőzései
A legrokonszenvesebb futballszereplő: Varga Barnabás
A legellenszenvesebb futballszereplő: Kubatov Gábor (címvédés!)
A legszórakoztatóbb futballszereplő: Torghelle Sándor
A legunalmasabb futballszereplő: Bognár György, Hajdú B. István és Orbán Viktor (megosztva)
A legörvendetesebb fejlemény: Dárdai Pál (az alibizés után újra komoly szakmai szerepet vállalt az Újpest sportigazgatóságával)
A legbosszantóbb fejlemény: az A-válogatott írország elleni mérkőzései
6:3-díj (különdíj a kiemelkedő teljesítményért: Kerkez Milos, Tóth Balázs Willi Orbán
Irapuato-díj (különdíj a minősíthetetlen produkcióért): Mészáros Lőrinc (a BL-döntő idején bemutatott műsorért), Marco Rossi (az Írország elleni hazai Vb-selejtezőn nyújtott teljesítményért), Szalai Attila (mire lassan visszanyerte a szurkolók előtt a tekintélyét, megint elb*szta a dolgokat).
Wirtz-et nagyon túlértékelt játékosnak tartom, volt egy jól kifutott szezonja és kb ennyi. A Liverpoolban nem fog nagy karriert csinálni. Szoboszlai sokkal több helyen bevethető és komplexebb játékos.
"A belgák de Bruyne, a horvátok pedig Modric utódaként kezelnék. Bár szerintem nem annyira jó, mint a két fent említett legenda, de valószínűleg egyfajta alvezérként játszatnák, arra gondolva, hogy később majd ő veszi át a szerepkörüket"
itt most a 24-25 éves Szoboszlait hasonlítod össze egy teljes Modric, de Bruyne karrierrel, vagy úgy hogy őket is a 24-25 éves korukban nézed? Modric kb. ennyi idősen szerződött ki Angliába a semmit nem nyerő Tottenhamhez, de Bruyne meg ennyi idősen ment a Man. Cityhez de angol bajnok még nem volt.
Tekintve, hogy Modric 40 éves, valószínűleg Szoboszlai miatta nem lenne kispados a horvát válogatottban sem. Liverpoolban is kis túlzással csak kapus nem volt. megoldanák hogy ketten is a pályán legyenek
Elgondolkodtam azon, hogy vajon Szoboszlai Dominik jelenleg hány válogatottba férne be?
És arra a következtetésre jutottam, hogy majdnem mindegyikbe.
Mivel a 4-2-3-1-es felállást alapul véve az öt középpályás poszt bármelyikén tud játszani, ezért a variációk is sokfélék lehetnek.
A spanyoloknál optimális esetben vékony lenne a kezdő tizenegyhez. Mivel azonban a spanyol sztárok mostanában elég sérülékenyek, ezért így is elég gyakran játszana, mert valakit mindig helyettesíteni kellene.
A francia válogatott kezdője is erős lenne neki, de itt az szól mellette, hogy a sok feka gyerek mellé nem ártana egy fehér is. Így kicsit színesebb lenne a kezdőcsapat, ezért vélhetően Deschamps sokat játszatná.
Az angoloknál, a braziloknál, az argentinoknál és a németeknél a támadó posztokhoz nem férne oda, de a két védekező középpályás szerepkör valamelyikét meg tudná szerezni. Itt jegyezném meg, hogy az őszi idény ellenére azért kategorikusan nem jelenteném ki, hogy jobb futballista Wirtznél. Csak jobb formában volt és ő már beilleszkedett Liverpoolba.
A hollandoknál és a portugáloknál lehetne elmélkedni, hogy melyik poszton játszatnák, de bőven beférne a kezdőbe.
Az olaszoknál ő lenne a legjobb mezőnyjátékos.
Bizonyosan rendszeresen játszana Uruguay válogatottjában is, éspedig a sztárok között számon tartva.
A belgák de Bruyne, a horvátok pedig Modric utódaként kezelnék. Bár szerintem nem annyira jó, mint a két fent említett legenda, de valószínűleg egyfajta alvezérként játszatnák, arra gondolva, hogy később majd ő veszi át a szerepkörüket.
Ha a világ legjobbjára lennének kíváncsiak, lenne egy 24 csapatos A csoport, aminek a végén 8 kiesne, a B vb-ről nyolc feljutna (kb mint a hokiban), így a B Vb-nek is lenne tétje, amiben 32 csapat venne részt, egyenes kiesésés alapon, akár oda-vissza, rendező ország nélkül. És így tovább.
Az A vb-n 6 négyes csoport lenne, az utolsók és a két legrosszabb harmadik kiesnének a 3 csoportmeccs után, a 16 továbbjutó lenyomná a play-offot.
Curacao pedig jusson fel szépen a C-ből a B-be, majd az A-ba
Stefan LEITL, a Hertha BSC vezetőedzője: Dárdai Márton fantasztikus játékos, meggyőződhettem erről, mióta itt vagyok, szerintem a bajnokság egyik legjobb belső védője. Niklas Kolbe kiválóan helyettesítette,
de Márton az Márton, garantálva van a helye a védelem közepén.
Szalai Attila, az Attila, amíg Rossi van, mindig garantálva van a helye.
Világszinten is a leggólképesebb védő,......öngólgépesebb vagy tizenegyes csináló!;-)
"kisebb csapatokkal szemben ok ott vannak a VB-n ami ugyebar nekunk 40 eve nem akar sikerulni."
pont erről beszélünk, teljesen más az, ha egy Magyarország nem jut ki Európából, (de ne csak Magyarországot vegyük ide), meg más az ha Óceániából kvótás egy Új Zéland, ráadásul az egyetlen valamirevaló ellenfelük Ausztrália átment az ázsiai zónába. Új-Kaledóniát szerintem vernénk egy pótselejtezőn. Vagy egy Saint Lucia - Aruba - Barbados csoportot szerintem megnyernénk.
mivel Kanada az egyik rendező, feltételezem nem fognak valahol Mexikóban vagy USA-ban lent Texasban játszani csoportkörben, így hazai pályán VB meccsen el is várható, hogy kirakják a megtelt táblát a stadionba
BL-ben se véletlen van az, hogy a komolyabb bajnokságból több csapat is indulhat, ilyen téren ott ezzel nincs gond, mert nincs kötelező San Marino meg Gibraltár és hasonló kvóta ami garantálja nekik a főtáblát. (vagy a playoff, ami mostanság van, de bennem még ez a csoportkör rögzült).
Sőt van már egy harmadik számú kupasorozat is, pont a kisebbeknek.
Olimpiai eszmék is szépek, de amikor annak kell szurkolni, hogy a néger ne fulladjon bele a medencébe, vagy mindenféle kiskapukat kijátszva kijutó figurák inkább csak a helyet foglalják és pont a kijutási rendszer hiányosságait fedik fel. Volt az a breaktáncos nő is legutóbb, aki kereken 0 pontot ért el, mert csak rángatózott a földön.
A futball vilagbajnoksag kicsit tarsadalom politikai esemeny.
A kisebb meretu, keves jelentosseggel biro orszagoknak lehetoseg a bemutatkozasra a focin keresztu. Ennyit a labdarugas 4 evente elbir.
Senki nem panaszkodik azert ha mondjuk a BL selejtezoben a Ferencvaros a Podgoricaval meccsel, ami ugyebar a vilagon senkit nem erdekel a Fradistakon kivul.
Legyunk megertoek, empatikusak a kisebb csapatokkal szemben ok ott vannak a VB-n ami ugyebar nekunk 40 eve nem akar sikerulni.
Két stadionban nézhetjük a VB-n élőben a juharleveleseket. Vancouverben a BC Place Stadion 54 500 helyet kínál, míg a torontoi BMO Field Stadion-t 45 700 férőhelyessé növelték. Valószínűleg, ellenféltől függetlenül, telt ház lesz minden meccsen. A Népstadion (64 000 fő) is biztos megtelne egy fontos tótok elleni meccsre, tehát...
Ezt a VB-t otthon nézem majd, az időeltolódás miatt, többnyire éjjeli műszakban... Úgy hozta a sors, hogy ez lesz a 18. alkalom, hogy hallom, vagy látom a történteket. De mostmár kezd nagyon uncsi lenni, hogy a mieinket nem követhetem a csúcstalálkozókon...
Zöld-foki szigetek - Szaud- Arábia, Algéria - Jordánia, Kongó - Üzbegisztán, Ghána - Panama, Paraguay - Ausztrália: ezek lesznek a legérdekesebb meccsek a csoportkörben mert itt döl el a továbbjutás és a kiesés, a nagy csapatok az elején félgözzel fogják tolni mert úgyis továbbmennek.
De lehet, hogy más meg nem ennyire elitista mint Te, szereti ezt a játékot és érdekli a kisebb/gyengébb csapatok is.
Amúgy egy Kanada-Katarnak lehet több nézője lesz, mint mondjuk egy magyar-szlováknak lenne. Mert egy hozzád hasonló kanadainak pont annyira érdekes egy magyar-szlovák, mint Neked a Kanada-Katar.
Amúgy a klubfocinál a BL-ből is kipakolnád a kiscsapatokat? Mert nyilván a ciprusi bajnoknál a spanyol/angol tizedik is komolyabb csapat, és nyilvánvalóan egy Real Madridnak/Liverpoolnak/stb. egy esetleges bl alapszakaszos budapesti/pozsonyi/bakui/stb. fellépés a szezon leglényegtelenebb meccsei közt van.
csak nem akkora balfaszok a fociban, mint a komplett EU vezetés az öltönyösöknél.
Ha már kizárták mindenhonnan az oroszokat, miért ne szervezhetnének maguknak bármilyen eseményt? Többieknek meg jó lehet edzőmeccsnek akár.
Gond inkább az lesz nekik, hogy ha lenne is ebből valami a klubok biztos nem engedik el a játékosaikat ezekre. És itt kötelezni se lehet őket erre. Szoboszlait is szerintem már csapágyasra hajtja idén a Liverpool, aztán ott volt a válogatott is. Majd a Liverpool biztos elengedné erre.
Bár lehet ezen a versenyen komolyabb meccsek lennének mint a VB-n.
"En inkabb veled ellentetben kivancsi vagyok arra hol tart mas foldreszek, focija."
és ezért a komplett VB csoportmeccset teszik teljesen érdektelenné a többségnek. Nagy izgalom lesz, hogy a németek hogy verik a földbe Curacaot, ami népességben kb akkora, mint Szeged.
vagy olyan derbik mint Kanada - Katar, Marokkó - Haiti nagy nézettséget hoz. Ezek mint töltelékmeccsek. Belgáknak szerintem a csoportkör után kezdődik el a vb. Egyiptom, Irán, Új Zéland ellen kezdenek. Erre csoportra a belgákon kívül itt Európában senkit se érdekel, de még a rendező országokat se.
Vagy a Zöld foki szigetek - Szaúd Arábia rangadó is nagy érdeklődést hoz.
Komolyan ilyenek helyett legalább +4 európai kvóta simán mehetne.
Én egyre inkább azon vagyok az egész csoportmeccses szakaszt kihagyom, de nyilván nem a hozzám hasonlóak termelik a pénzt a FIFA-nak.
Találtam egy olyan kategóriát, amelyben könnyen lehet, hogy jelenleg Szoboszlai a világ legjobbja.
Mondjuk a dolog még nem végleges és valószínűleg inkább dühítené, amennyiben valaki előhozza.
Miről van szó?
Rendszeresen össze szokták állítani a Vb-k előtt azoknak a klasszisjátékosoknak a képzeletbeli csapatát, akik egészen biztosan nem lehetnek ott a tornán, mert a válogatottjuk nem jutott ki.
Mivel a pótselejtezők még tartanak, ezért nem végleges a névsor, de Szoboszlai jelenleg ott van a csúcson lévők között.
A lehetséges vetélytársak: Kvaracselija, Oblak, Vlahovic és Osimhen.
Egyébként ha posztonként szedjük össze a legjobbakat, akkor jelenleg szerintem Orbán is beférne egy top11-be, bár a pótselejtezők után ő már alighanem kiszorul onnan. Kerkez? Ő még gyerek.
Szoboszlai viszont így is nyerő lehet és erről vélhetően majd számos újságcikk születik a jövő májusban.
Persze, kb annyi realitása van, hogy komoly ország ezen résztvesz, pláne A-csapattal, mint amikor az uborkaszezonban a magyar sajtó egy része mindig bedobja, hogy majd mi játsszunk az oroszokkal egy barátságos meccset, aztán az MLSZ mindig elmondja, hogy ők erről nem tudnak...
Komolytalan az egész, ezen túl Oroszország a Fifánál is szankció alatt van, innentől csak lejáratja magát bármely ország aki erre benevez.. Normális esetben itt nem fog összejönni számottevő mezőny, már ha Belaruszt vagy Észak-Koreát nem tekintjük annak.
Ez már 48 csapatos VB. Hacsak nem vígaszágon a kiesők rögtön mennek át Oroszországba, a 48-96. helyezettek VB-je lehet kevesebb érdeklődéssel bírna, mint az Ecuador - Curacao. Bár egy 16 csapatos Fake World Cup-ra még lenne amúgy azért csapat, mert az UEFA pótselejtezőjén is fenmaradnak a rostán 12-en. Ha nem Oroszország, hanem Izrael rendezné talán még poénosabb lenne, meghívhatnák Oroszországot is.
Akkor beszeljuk meg azt, hogy mit gondoltok arrol, ha az oroszok a VB-vel egyidoben szerveznek egy nemzetkozi tornat Oroszorszagon belul a VB-n nem szereplo csapatok reszvetelevel.
Ugy mondanak divatosan, hogy megtrollkodjak a VB-t.
Ha lesz ilyen, Magyarorszag vegyen reszt ?
Szerintetek a Fifa hagyni fogja, hogy az oroszok ezt megcsinaljak. ?
Fordítsuk meg: mennyivel jobb vagy szórakoztatóbb nem európaiakat látni? Egyébként felőlem lehet bárki, de a realitás, hogy Európán (+Argentína, Brazília) más nem rúg ott lasztiba. Ehhez képest keveslem a mezőnyben az európai kvótát. Mondókámnak ez a lényege.
Ez mindegy is. Egyrészt mert elnézve a csoportokat meg sem közelítik egy Európa bajnokság szintjét, másrészt ahhoz, hogy a magyar válogatott kint legyen még két párharcot meg kellett volna nyerni a pótselejtezőkön, ami lássuk be elég kétséges.
Ettől eltekintve a VB mezőnye egy vicc, a 48 csapatból 16 európaival. Néztem, lesz Németország-Curacao derbi :D
Erősen szurkolok, hogy az európai csapatok közül minél több ott legyen az egyenes kiesésben, a 8 között meg már csak európai legyen. Az UEFA pedig küzdjön meg azért, hogy a későbbi vébéjen a mezőny fele igenis Eurpából mehessen (félreértés elkerülése végett: nem a mostani szereplésünk miatt, selejtezőcsoport 3.helyért nem jár kijutás!)
Közben látom a hírekben, hogy Infantino Fifa-békedíjat adott át Trumpnak. A szánalom netovábbja...
4-5 nevet végleg elfelejtenék a legutóbbi keretből.
A helyükre olyanokat hívnék be, akiknek a válogatott mez nem csak statisztikai adat lenne. Reménykedem benne, hogy Tóth teljes értékű lesz, és nem egy bekönyörgött kapussal állnánk fel. Szalai soha többet.
Nagy Ádi? Kizárt!
Megfontoltan, körültekintőbben válogatnék.
Nem a min.elnök, a szurkolók, egy kivételezett klubelnök döntene.
Egyáltalán nem biztos, hogy ha valaki 19-20 évesen "óriási tehetségnek" van minősítve, akkor felnőttként is látványos karriert fut be.
Persze, érdemes megnézni az évente közölt "a jövő sztárjai lehetnek" típusú listákat mondjuk 2010-ből vagy 2015-ből. Kb a felére azt mondanánk: "hát ez meg ki??"
De Megyeri a görög rekordbajnoknál volt alapember, nem pedig afféle "figyeld meg ezt a srácot 5 év múlva!!" típusú ígéret.
Persze egy kapus eleve más tészta, a Casillas-féle tündérmesék ritkák azon a poszton.
Van aki korán érik, és van aki későn. Olyan is van aki korán érik meg a felnőtt mezőnybe és viszonylag fiatalon kiég (ez top futballban a braziloknál igazán megfigyelhető).
Ezek közül csak Fiola és Dibusz tudott tartósan (nem csak 2-3 évet) igazán magas szinten futballozni az nb1-ben és a válogatottban.
Ha már Koman és Gulácsi, előbbi 36, utóbbi 58 válogatott. Ugyanakkor előbbinek az volt az utolsó válogatott meccse, ami az utóbbinak az első. Dánia ellen, 2014-ben Pintérrel a fedélzeten.
Egyáltalán nem biztos, hogy ha valaki 19-20 évesen "óriási tehetségnek" van minősítve, akkor felnőttként is látványos karriert fut be.
Érdekes nézegetni a 2009-es Wundermannschaftot, amelyik bronzérmet szerzett az U20-as Vb-n. Akkor mindenki el volt tőlük ájulva. Aztán kiderült, hogy a többség még az NB1-re is alkalmatlan.
De az is szembetűnő, hogy az Egyiptomba küldött csodacsapat névsorából olyan nevek hiányoznak, mint Dibusz, Fiola, Sigér vagy Gyurcsó. Pedig aligha 25 évesen tanultak meg futballozni.
Persze, ha onnan nézzük, hogy fiatalon már a BL -ben védett, de azóta nki.meccseken se nagyon, akkor jogos. De inkább az a feltűnő, hogy összességében keveset védett, különösen a kortársaihoz képest.
Szappanos közelít az 500.meccséhez, Gulácsi már el is hagyta, Dibusz a 600-on is túl van.
Megyeri egyidős velük és még a 300-at sem érte el.
Yaakobishvili és Pécsi kapcsán én óvatosabb lennék. Annak idején Megyeri Balázs 21 évesen az Olympiakosz legjobbja volt, a BL-ben is remekelt és mégsem vitte túlságosan sokra, amennyiben a teljes karrierjét nézzük.
Én Gulácsi lemondása előtt arra számítottam, hogy a duó végig viszi a mostani selejtezőket, és ha kijutunk, akkor vb után; ha nem, akkor a selejtezők után mondják le a válogatottságot.
A 2028-as eb-nek már különben is nélkülük kellett volna nekifutni (jó ég tudja, hogy aktívak lesznek e akkor már).
Most itt az ideális alkalom az új embereknek, a hosszabb távú tervezésnek, hiszen a téttel bíró meccsekre majd egy évet kell még várni. Tóth különben is szépen helytállt, és ígéretesen néz ki az utánna jövő generáció is Yaakobishvilivel és Pécsivel. Előbbi rendszeresen véd is a spanyol kettőben - neki tavaszra postáznám is a meghívót, utóbbi pedig remélhetőleg a következő szezonban kölcsön kerül valahova.
A 2011-es indulás óta 509 milliárd forint tao-támogatás jutott a magyar labdarúgásnak - derült ki az MLSZ taográf elnevezésű kiadványából, amely minden évben összesíti az utánpótlás-akadémiák támogatására érkezett összegeket.
Az utánpótlás-képzés hatékonysága, különösen figyelembe véve a befektetett erőforrásokat és erőfeszítéseket,
nem éri el a kívánt szintet, a tehetségek képzése,
beépítése, értékesítése terén a fejlődés elmaradt a várakozásoktól.
Az akadémiák száma indokolatlanul magas, miközben szakmai munkájukra az MLSZ-nek csak közvetett ráhatása van, finanszírozásuk a szövetség hatókörén kívül történik" - hangzik a jelentés.
Csak a TAO-ból 509 milliárd, szinte minden hatékonysági ellenőrzés nélkül...
Eközben Dárdaival a kezdőben a Hertha újra visszajött a harcba a feljutásért. Sorban nyerik a meccseiket, 3 pontra a második feljutó helytől, egyre az osztályozós harmadik helytől. Az utóbbi 10 meccsen nyomtak egy 8-0-2, a rossz rajt után.
Korábbi meccseken, hasonszőrű válogatottak elleni meccseken hányszor hangzott el az, hogy nem lennének rosszak ezek, de nincsen egy Rossijuk, erre most kivágnánk és nekiállnánk újat keresni?
De nem is kell hírtelen dönteni, meccs csak március vègén lesz, az is sörmeccs. Március elejéig simán lehet üres a kapitányi poszt. Addig bírnak több jelölttel is tárgyalni. Nagy nevek úgysem jönnének, inkább (fiatal) ambiciózus trénerek.
A magyar futball és a politika kapcsolatáról van egy külön tipok, amit én alapítottam és a Polidiliben található. Meglehetősen nagy a forgalma és direkt azért működik, hogy itt elsősorban Szalai Attila legendás védőjátékáról értekezzünk.
Kubatovot lehet emlegetni, de kizárólag a klubelnöki produkciója alapján.
Nagyon jol mondod. Az MLSZ nincs es nem is volt soha felkeszulve ez mar abbol is tudhato, hogy az elso embere Csanyi Sandor total fogalmatlan ha focirol van szo.
Ki lett nevezve, a nevezest elfogadta politikai es uzleti erdekek miatt es ennyi.
Futball szakmai eloelete ismeretlen, csak annyit tudunk, hogy szepen tud beszelgetni a Puskas Akademia VIP paholyban Orbannal.
Azt pedig keptelen vagyok megerteni, elfogadni, hogy a selejtezok vege elott, mar ujabb negy eves szerzodest hosszabbitottak Rossival.
Azért elég röhejes már, ami itt zajlik Dibusz ellen. Én értem, hogy valakinek nem szimpatikus, meg szerinte szar vonalkapus, szíve joga, de jó, hogy már le nem idiótázzák páran, miközben szerintem a jelenlegi kezdő talán egyetlen diplomás játékosa, Pécsett végzett jogász. (Ha van másik is, elnézést tőle.) Nehéz nem felfedezni az összefüggést a vele szemben való gyűlölködés és aközött, hogy ő is nyilvánosan felvállalta a világnézetét. Az is teljesen oké, hogy valakinek ez nem szimpatikus, de az alapján, amit páran művelnek,.remélem semmivel se érzik különbnek magukat azoknál, akik Gulácsit mocskolták ugyanilyen okokból.
Nem az van, hogy nincs olyan kvalitás, aki ilyen hirtelen beléphetne a a Rossi helyére? Bár én leváltottam volna a Rossit egy átmenetire (volt már rá példa) de ma már így néhány nap elteltével azt gondolom, hogy a váltást (biztos vagyok abban hogy fél éven belül lesz), megfontolt, okos döntés után szabad csak meghozni.
Nem hogy nem volt felkészülve, hanem nincs felkészülve. A következő meccs március végén lesz. A következő tétmeccs pedig szeptember végégén. Bőven elég lett volna új kapitányt kinevezni március elején, mégha Rossit menesztik is az ír meccs után. Viszont ez most már tárgytalan.
Szerintem az MLSZ nem volt felkészülve erre az esetre (elmarad a továbbjutás). Az nem elég, hogy kapitányt cserélünk, legyen opció is a helyettesítésére. Nem volt, marad tehát a kisebbik rossz.
Nem Rossi lépett az ír sarkára, és nem is ő ügyetlenkedte el a védekezést az utolsó (és sikeresnek bizonyuló) ír kísérletnél. Még a dán forgatókönyv is életre kelhet, nem tudom. Ami viszont igaz, hogy ő jól ismeri miből főzhet. Az új előtt majd egy elég meredek ismerkedési görbe áll
Gulácsi már a múlté, Dibusz is már a küszöbön áll, de amíg nincs legitim trónörökös, addig játszani fog, mind a válogatottban, úgy mint a Fradiban is. Válszeg ugyanezek az 1 bites károgók vitték a prímet Király korában is a karaván halad.
az agyhalottaknak akkor is jó lesz mert örökké elég lesz nekik hogy kijutottunk két 24es európabajnokságra vele. nem akarnak nagyot álmodni és kijutni a vb-re, nekik elég a tisztes középszer.
A podcastben diplomatikusan fogalmazott, inkább a válogatthoz kapcsolódó érzelmi köteléket emelte ki, illetve azt mennyi mindent kapott a futballtól.
Nagyon helyesen nem hozta be a politikát Friderikusz nyomására sem, viszont utalt arra, hogy csaladjukban tiszteli az emberi méltósághoz kapcsolódó alapjogokat is.
Kultúrember.
Elmondta azt is a csapatoknál nincsenek barátságok csak haverok, hát ezen nem is csodálkozom, az ő életfilozófiájával ugyan kivel beszélgethetne a futballon kívül pl. a válogatottnál.
Nyilvánvalóan Rossi is abból főz amit eléraknak, az hogy ilyen a merítés, arról nem ő tehet. Ezért értelmetlen is évente kétévente szövetségi kapitányt váltani, a problèmák sokkal mélyebbek, mégha ő szarul is meccselt, mert az íreket meg kellett volna vernünk, már kint is.
Morten Olsent is hagyták a dánok 15 évig egyhuzamban irányítani. Tovább mentek a csoportból a 2002 vbn és a 2004 ebn, ugyanakkor hiába mélyebb és jobb csapat volt a mostani magyarnál, a 2006 vb és a 2008 eb kijutás nem jött össze, hogy aztán türelmesek legyenek vele és kijussanak a 2010-es vb-re (csoportkörben ragadtak). Összejött még a 2012 eb, de a 2014 vb és a 2016 eb Dánia nélkül ment le.
Nekem az a véleményem, hogy most ideális lett volna a váltás kapitányi poszton. Lehet szükséges lett volna valami új impulzus. Márciusban és júniusban felkészülési meccsek, ősszel NL. Egy új kapitánynak lett volna ideje megtalálni, hogy mit akar. Egy ideális kapitánynak. Azonban az is elképzelhető, hogy az Mlszben tényleg vakon vannak, és nem monitorozták az alternatívákat, ami azért ugyan csak nagy probléma, ha fingjuk sincs kit lehetne, kit kellene idehozni, és maradtak a kényelmes megoldás mellett (miután Pintérrel és Leekensel elég rendesen beégtek).
Rossi azzal, hogy marad a szövetségi kapitányi poszton, többet veszthet a megítélésén, mint amennyit nyerhet. A 2028-as eb-re elvárás lesz kijutni. Ha kijutunk, akkor senkinek semmi. Ott már komoly eredményt kell villantania a csapatnak, hogy Rossinak +-t hozzon az egész. Viszont ha nem jutunk ki, akkor szerintem az olasz kb majdnem mindent lerombol az eddig felépített megítélésében. És akkor még a 2030-as vb selejtezőkről nem is beszéltünk.
Érdekes podcast, remek beszélgetés, Gula követelménytámasztó-támogató családi háttere volt az alap, arra építkezve mindent magának köszönhet.
Liverpooli időszakat értékelve Gula elmondja nem állt készen arra, hogy ott játsszon, viszont neveltetése miatt sikerült jó döntéseket hoznia, azért tart ott ahol.
Remélem erről Tóth Alex is beszélget majd vele
Pécsi Ármint is jövőre kölcsönadják fejlődése érdekében, aztán rajta múlik milyen irányban indul el.
Még egy gondolat (és most nagyot fogok rúgni a magyar fodbal illetékes elvtársaiba).
A BL-ben öt forduló után a Qarabag és a Pafos is továbbjutó helyen áll. És én szorítok is nekik, hogy sikerüljön bekerülni az egyenes kieséses rednszerbe, mert a tököm tele van a topligás primadonnafészkek k*rva nagy tökéletességével.
Ugyanakkor érdekes módon az derül ki, hogy Azerbajdzsánban és Ciprusban nem úgy működik a futball, mint Szerethetőországban, ahol hétfőn még kilométer széles arccal ordítják dilettáns alakok, hogy micsoda tehetségeink vannak és mennyit fejlődtünk (miközben Európa a mi középcsatárunktól retteg), aztán kedden jól megruház minket valaki és erre szerdán jön a Balsors akit régen tép szöveg, leöntve egy nagy adag kellemetlen szagú Trianon-mázzal és megspékelve egy kis fonnyadt Mohács-desszerttel.
Lehet, hogy válogatott szinten mi előbbre járunk (csak nehogy itt is fordulat legyen), viszont a klubszinten határozottan lemosnak minket.
Rendes körülmények között rettenetesen élvezném az olyan meccseket, mint a Liverpool-PSV, mert nekem nagyon bejön az, ha egy szőrös tökű kiscsapat megalázza a pöffeszkedő pénzeszsákot.
Természetesen a magyar érdekeltség miatt nem örülök a fejleményeknek.
Azért van öröm is az ürömben.
Az most nagyon sok ember lelkébe belevésődik, hogy ebben a katasztrofális helyzetben ki volt a Liverpool egyetlen épkézláb játékosa. Szoboszlai előtt ott áll a lehetőség, hogy a legnagyobb klublegendák közé kerüljön, viszont ehhez az kell, hogy maradjon a fenekén (lehetőleg hosszú évekig) és esze ágába se jusson elmenni Madridba celebkedni.
Kerkez nagyon rossz vétel volt, és szerintem túlságosan gyerek ő még ehhez a klubhoz. Viszont messze nem az ő szerződtetése volt a legbénább húzás, vagyis ha összeszedné végre magát, akkor nem foglalkoznának vele.
Mert egy hátvéd akkor teszi jól a dolgát, ha nincs ok arra, hogy a nevét emlegessék.
Amíg az örmények elleni hazai és a portugálok elleni idegenbeli meccsekre (amelyek közvetlenül egymás mellett voltak) kifogástalanul felkészítette pszichésen a csapatot, addig a másik két páros meccsen mindez finoman szólva nem sikerült jól.
De azt sem értem, hogy ha már Dublinban kiderült, hogy az íreknek elképesztően erős a harci morálja és kiváló a fizikuma, akkor a hazai meccsen miért ismételtük meg ugyanazt a hibát, miszerint már az elején nekik rontunk, mert valamilyen oknál fogva azt hisszük, hogy nekünk az első félidőben kell megnyerni a meccset.
Milyen érdekes, hogy éppen azon a meccsen (magyar-örmény) szerethetőztünk a legkevésbé, amelyik elvileg a legkönnyebben nyerhető volt. És meg is nyertük, mert nem rontottunk neki az ellenfélnek, hanem olaszos rafinériával vártuk a lehetőséget. Emlékszem, mennyire dühített a dögunalmas első félidő. Ma már látom, hogy éppen ez volt a helyes út.
Sajnos iszonyatosan el lettek rontva a cserék is. A 2021-es Eb-n pl. a magyar-francia meccset három cserével hoztuk le, vagyis semmi nem indokolta, hogy feltétlenül csereberéljünk a hajrában. De ha már mégis váltani kellett, akkor 2021-ben a franciák és a németek ellen is Lovrencsics, ez a rutinos vén róka volt a hajrában beálló ember.
Sajnos nem hozta ki a maximumot, mert akkor most készülnénk a pótselejtezőre. Olyan nincs ugyanis, hogy a magyar-ír előtt rázzuk a f*szunkat, hogy nekünk milyen világsztárjaink vannak Liverpoolban, a Varga Barna fejétől meg egész Európa retteghet, aztán amikor jön a bukta, akkor meg elkezdünk picsogni, hogy nálunk sajnos ilyen meg olyan a háttér, és csak ennyi meg ennyi topligásunk van.
Túlzottan nem örülök, hogy Rossi maradt a kapitány, de tudomásul veszem a döntést, mert sajnos nem tudok olyan megoldást mondani, ami biztosan jobb az ő személyénél.
Dárdai negyvenes férfiként olyan képet vág, mint aki éppen most megy nyugdíjba, Lőw pedig hosszú ideje mindent elkövet, hogy ne kelljen neki kispadra ülnie
Képzeljük el, hogyan izzott volna Rossi a szenvedélytől, ha 10 éve megkapja a lehetőséget, hogy az RB Leipzig edzője legyen.
A csoport harmadik helye nem a felfokozott várakozásokhoz képest kudarc.
Az elmúlt évben a válogatott egyértelműen lefele mozdult el a korábbiakhoz képest. Kiesés az NL-ben egy bántóan sima osztályozón(1-6), majd második kalaposként harmadik hely a csoportban.
Ennek ellenére én is azt gondolom, hogy maradjon Rossi. Bizonyította már, hogy képes a kiváló, extra eredményekre és megérdemli, hogy megkapja az esélyt ennek a negatív spirálnak a megállítására/megfordítására.
Viszont azért jó lenne, ha egyértelműen kommunikálnák majd, hogy mi a cél/elvárás a 26 őszi nl meccseken. Felőlem mondhatják azt is, hogy teljesen elengedik és felkészülési meccseknek tekintik a 28-s eb selejtezőkre. Csak legyen világos, hogy mi a cél, amihez képest lehet értékelni a válogatott teljesítményét.
Rossit honosította Novák Kata, úgy olaszozd. Amennyire meg olasz, úgy tanulságos lesz, ha esetleg Olaszország 2 pótselejtezős sikerrel kvalifikál a 3 rendezős VB-re.
én is az vagyok, de a vlogatott edzőjének személye részemről nem szimpátia kérdése
ugyan a várakozásaimhoz képest bőven alulteljesített a válogatott - ezeket a várakozásokat Rossi relativ sikeres csapatépítése kreálta, és ahogy írtam, elég gyenge a merítés és lehúz a közeg (egy Bognár Gyurival hasonló eredményeket sikerként élnénk meg)
egyértelműen azt jelenti ez a döntés, hogy az MLSZ-nél látják: nem, nem Rossi felelőssége a relatív sikertelenség. nem Rossi miatt játszik az NB1-ben a fél válogatott, nem Rossi miatt nincs kapusa a válogatottnak, stb., stb.
szerintem is jó döntés született. Rossival 7-8 éve íródik egy történet, történtek előrelépések, és értek minket kudarcok is. egy ilyen kis, jelentéktelen futballú országban teljes tévedés lenne azt elhinni, hogy na majd egy új szövkap, az új alapok, meg persze a JÖJJENEKAFIATALOK az majd megoldja a problémáinkat.
nem tenné. így legalább a megszokott arccal megyünk tovább. részemről oké.
- a legfontosabb: a hibáival együtt is teljesen vállalható - a válogatott a hátországhoz képest sokszorosan felülteljesít még most is (ami nem azt jelenti, hogy Marco kihozta volna a maximumot, mert azt látjuk, hogy nem ez volt, de az biztos, hogy a magyar labdarúgás egészéhez képest jobb állapotokat mutat a válogatott, mint ami a valós helyzet szerintem)
- minden más döntés csak azt az érzetet erősítené, hogy rossz volt az eddigi irány (ami választások előtt nem jó)
- arról nem is szólva, hogyha az ilyenkor fixen felmerülő nevek (Dárdai, Lőw) nem vállalják, akkor bármilyen más új kapitány hatalmas lutri - amivel általában rosszul szoktunk járni (Pinyő után esetleg egy Bognár Gyuri, vagy egy honi berkekben kevésbé jártas külföldi)
- a szurkolók is szeretik, és velük nem árt jóban lenni ilyen nehéz időben (lásd még egyszer választások)
Dárdai Bence - elülső keresztszallag szakadás. Az ő idénye véget ért. Annak ellenére, hogy az előző szezonban rendszeresen játszott, idén az új edzővel indult a Wolfsburg, aki folyamatosan jegelte, viszont mivel az eredmények nem jöttek, újabb edzőváltás jött. Sajnos peches időben jött a sérülés.
Ráadásul persze távol álljon tőlem hogy ne szeressem a jó focit, de amugy mostmar kvara nem erdekel ha csunya vagy szep focit jatszunk csak jussunk ki a vilagbajnoksagra.
A nevezetes podcast beszélgetésben állítólag azt mondta Bognár György, hogy azért Rebrovot nem szeretné szövetségi kapitánynak, mert amikor a Fradi edzője volt, akkor nézhetetlen volt a csapat játéka. Nem tudom, hogy így van-e, mert túl rövid és értékes az emberi élet ahhoz, hogy ilyen baromságok nézésével töltsem el az időt. De ha mégis ez hangzott el, akkor Bognár tényleg alkalmatlan bármiféle nemzetközi futballszerepre. Nézhetetlennek minősíteni az elmúlt évtizedek egyik legjobban összerakott magyar csapatának játékát.... Na ne már!
Technikailag kifinomult, de nem a klasszikus showtime-típusú játékos volt: inkább a harmadik passzra előkészítő, a támadásépítések rejtett kulcsa. A klub utánpótlás-elemzői szerint a labdával átlagosan két másodpercen belül döntést hozott, és a passzpontossága a korosztályos bajnokságban meghaladta a 90%-ot. Ami azonban igazán különlegessé tette: nemcsak oldalra, hanem vertikálisan is képes volt kontrollálni a játékot előrefelé gondolkodott, és a vonalak közötti mozgások olvasásában kiemelkedett.
Ez a fajta mentális sebesség tette őt az Antwerp fiatal generációjának motorjává.
hallott valaki ilyet magyar edzotol utanpotlasban, gyerekrol?
en nem
az a tehetseg, aki nagyra nott, eros, gyors, ezek szemmel lathato fizikai tulajdonsagok.
Miért ne lenne hihető? Évek óta játszik hétvégén és hétköznap. Plusz edzés, Reha, privátedzes etc. Van télen egy szabad hónapja (vagy kevesebb) meg nyáron. Ráadásul elért a karrierje csúcsára, 35 éves, van még talán 2-3 éve.
Én is inkább a családommal tölteném a szabadidőmet
hhoz azért pénz is kell, amit ugye nem igazán adogatnak szep kis hazankban csak a csókosoknak.
???
nezzel ki akar megye3-4-es csapatokhoz, rendbe rakott palyak, oltozok, uj mezekben szaladgalo gyerekek: szepen kapott az also/legalso szint is a penzbol.
Bizonyos elemei igen, de szerintem a hollandok direktebb focit játszanak, mint a klasszikus magyar tradíció a középpályás háromszögelésekkel. Elsősorban azonban nem is erre gondoltam, hanem hogy az úgy szerintem nem megy, hogy lefordítjuk magyarra egy az egyben a holland szakanyagot, aztán tessék mostantól ez a fotball, miközben az összes egyéb tényezőt - társadalmi, infrastruktúrális stb - figyelmen kívül hagyjuk.
alapvetoen ezt a munkat szerintem ferenczi attila elvegezte. fogta a magyar tradiciot es viszonlag modern alapokra helyezte (mar ammennyire laikuskent en latom a koynvei, cikkei, videoi alapjan)
ezt a tudasanyagot kellene hasznalni, tarsadalmi, szakmai vitakkal finomitani, es atvezetni a gyakorlatba.
es minden kis megyei klubban egy egysegeg anyag alapjan tanitani.
ne az legyen, hogy kimegyek egy megyei, regios, kiemelt up meccsre, es a csapatok 90%-a elkepzeles nelkuli ivelgetest csinal.
vagy kimegyek a gera alatti u21 (vagy u19?!) meccsre, es kurvara nem latom mint akarunk jatszani az azeriek ellen. vagy megnezem mst az u19 torokok elleni felkeszulesi mecset, es 20 perc alatt legalabb 10 hulyeseget latok. laikuskent.
Az az elég sok labdarúgó a világon megvan, aki idősebb korában, de a pályafutása vége előtt már lemondta a válogatottságot? Ők nem is léteznek, vagy ha mégis, mind hülyék? :)
Én azért örülnék, ha egy működő utánpótlás nevelési modellt átvennénk, nem kell feltétlenül kell újra felfedezni a meleg vizet. A "magyar foci tradíciói" sajnos teljesen kipusztultak az elmúlt 40 évben, ezért azok örökségéből semmit nem érdemes átvenni, mert már azok az edzők is régen meghaltak, akik még élőben láthattak magyar játékosokat világszinten jól focizni. Azokat a baromságokat, hogy nekünk elsősorban "technikás" játékosok kellenek örökre el kell felejteni, a modern fociban egyszerre kell technikásnak, gyorsnak, erősnek és jól terhelhetőnek lenni, nem lehet egy paramétert kiemelni és azt fejleszteni.
Azért mert nem hihető. Ki az a hulye, akinek van lehetosege valogatottban vedeni, es nem akar elni vele, mert a csaladjaval akarna lenni? Azert te is belathatod hogy ehhez nagyon szektas fityuszosnak kell lenni hogy elhiggyük.
Dibusznak kötelező volt kezdőnek lennie a válogatottban, amit nem a teljesítményével érdemelt ki, hanem Gulácsi szivárványos karszalagjával oldott meg számára a politika.
Én láttam a bájersót, ahol bajerzsóti Gulácsit bizergálta a csk szalag miatt.
Én még ott voltam ezen a meccsen és nagy csalódás volt, hogy kikaptunk a Hollandoktól. Igaz, akkor már továbbjutók voltunk, amikor velük játszottunk és a vereség ellenére 3 pontot vertünk rájuk.Ezután húztak el mellettünk.
Édes Istenem, ha másnak nem, magának Gulácsinak miért nem lehet elhinni, hogy azért mondta le, mert úgy érezte, már idős és úgy érezte fizikailag nem fér neki bele ez is + a családjával akar lenni? Az egész műsor 2021-ben volt, évekig nem zavarta, már rég nem is foglalkozott vele senki.
Bizonyos elemei igen, de szerintem a hollandok direktebb focit játszanak, mint a klasszikus magyar tradíció a középpályás háromszögelésekkel. Elsősorban azonban nem is erre gondoltam, hanem hogy az úgy szerintem nem megy, hogy lefordítjuk magyarra egy az egyben a holland szakanyagot, aztán tessék mostantól ez a fotball, miközben az összes egyéb tényezőt - társadalmi, infrastruktúrális stb - figyelmen kívül hagyjuk.
ez mondjuk abszolut nem ciki, tenyleg latszik, hogy erdekli es idot, energiat tol abba, hogy gyerekeket figyeljen.
es sok mindent lehet mondani ojbanra, de hogy nem tett azert rengeteget, hogy minden gyerek kulturaltan tudjon sportolni (focizni, de sok mast is), no azt nem lehet...
Igen, de attól függetlenül odáig még igaza is lehetne, hogy az adaptáció nélkül szolgai másolásnak nem sok értelme van, az MLSZ meg régóta ezt műveli. Csak kicsit kevesebb gőggel kellett volne előadni.
Teljesen belelovallta már magát abba, hogy ő "futballokos", sőt, most már nála jobban senki nem érti a futballt.
Jön itt rendszeresen a 35 év öltözői múlttal, aminek ha egy kicsit is utánaszámolnánk, esetleg ha a fele kijönne.
A múltkor a trollfocisoknál elővette a narancssárga mappát, amiben írogatja a focival kapcsolatos predikcióit. Szegény valahol Kannibál és egy bolond nyugdíjas között van a skálán, be kellene rakni egy otthonba, ott egész nap írogathatná a focis jegyzeteit, meg pusztíthatná az ebédlőben az asztaltársak idegrendszerét.
A vicces az egész sztoriban, hogy a hollandok azután játszották mind a 3 VB döntőjüket miután mi elbuktuk a másodikat, szóval a modern fociról valószínűleg több fogalmuk van, mint nekünk.
Nem a rúgott gólokkal meg a helyzetekkel volt baj, hanem a védelmünkkel, illetve a játékosok pszichés felkészültségével.
Hosszú éveken át kifejezetten jól viselte Rossi válogatottja a stresszhelyzeteket és a legfőbb erénye az volt, hogy nagyon kevés gólt szereztek ellenünk.
Most viszont sorra kaptuk a meccsek végén a gólokat, illetve jöttek azok az eltiltások, amelyek megspórolhatók lettek volna.
Az írek és a portugálok ellen négy meccsen tíz gólt kaptunk. Ez iszonyúan sok.
Egyébként nem értek egyet azzal a sok helyen állított dologgal, miszerint nem lett volna szabad leállni az írek elleni hazai meccsen, hanem 2-1-nél rohamozni kellett volna tovább, hogy minél előbb eldöntsük a meccset. Azt a támadójátékot, amit mi erőltettünk, nem sok csapat bírná egy brutálisan jó erőnlétű szigetországi válogatott ellen 90 percig. Mi sem bírtuk, a második félidő közepén törvényszerű volt a visszahúzódás, mert kezdtünk fáradni. Ha tovább erőltetjük a támadásokat, akkor előfordulhat, hogy simán lekontráznak minket, hiszen a védelmünk gyenge alapokon állt.
A legnagyobb probléma, hogy nem plusz 22es a golaranyunk mint a horvatoknak. A tovabbjutas nem masodperceken ment el, hanem mert alig tudunk golt rugni. Az irek megvertek 2-0 ra a portugalokat, es portugaliaban is csak a vegen kaptak ki. Ettol fuggetlenul is tovabbjuthattunk volna, de nem kene kicentizni.
Egyébként Rossi ebben az esztendőben totális csődöt mondott, éspedig taktikailag.
A jó taktika ugyanis nem attól jó, hogy 40-50-60 percig tetszetősen játszunk, szép gólokat szerzünk, iszonyatosan látványos cselekkel szórakoztatjuk a közönséget és a szurkolókkal kollektív énekkart alapítva ordítjuk a Nélküledet.
A jó taktika attól jó, hogy a kitűzött célt elérjük. Ha pontot kell szerezni, akkor megszerezzük. Ha benn kell maradni, akkor bennmaradunk. Ha két góllal kell nyerni, akkor két góllal nyerünk (vagy hárommal). Ha el kell érni egy bizonyos helyezést, akkor elérjük. Ha az eredményünkkel ki kell ejteni egy esetleg később ránk váró nehéz ellenfelet, akkor azt kiejtjük (Sumákország lakóitól kérem, hogy ne háborodjon fel senki. Csak az tegye meg, aki számla mellett szokta kifizetni a szobafestőt).
Szóval a jó taktika azt jelenti, hogy valamilyen konkrét célt elérünk.
Akkor a kérdés: mit értünk el idén?
1 Bent maradtunk az NL A-divíziójában?
Nem maradtunk bent. A Rossi-érában többször is legyőzött törökök agyba-főbe vertek minket.
2. Jó hangulatú és csapatépítés szempontjából hasznos volt a tavaszi magyar-svéd meccs?
Nem volt az. Minden idők legpocsékabb svéd válogatottja tartalékosan, félgőzzel is simán lenyomott minket.
3. Elértük a Vb pótselejtezőt?
Nem értük el.
4. Egyetlen percen múlott a dolog?
Nem egyetlen percen múlott, mert ha a selejtezősorozat egészében megfelelően koncentrálunk és pszichésen fel vannak készítve a játékosok, akkor a magyar-ír már tét nélküli meccs lett volna. A hat meccsből összesen kettő volt (a magyar-örmény és a portugál-magyar), ahol taktikailag és lelkileg is topon volt a csapat. Az összes többi úgy zajlott, hogy 60 percig ezerrel nyomtuk a szerethetőzést, utána pedig jött a sz*póroller és csak az ellenfél támadóinak képzettségén múlott, hogy maradt a magyar győzelem vagy tragikus lett a végkifejlet.
5. Jó ez a válogatott?
A 2024-es Eb kezdetéig jó volt. Azóta a meccsek nagy részén a Várhidi-színvonalat hozza, amiről már tudjuk, hogy egy zsákutca. Tavaly nyár óta összesen annyi sikerélményünk volt, hogy az Eb-n a skótokat, az NL-ben pedig a bosnyákokat lenyomtuk. Mondjuk ez se rossz (Boszniát Várhidi is megette), de érdekes lesz, ha a jövő évi Vb-n a legjobb 16 közé jutásért egy skót-bosnyák meccs előtt fogunk gubbasztani a tévékészülék előtt.
1. Szoboszlai jól játszott az írek ellen is, viszont amikor meccs közben elkezdi játszani a showmant (más szóval neymarkodik), az nem tesz jót a csapatnak. Normális játékos nem csinál műsort a gólörömből, pláne egy ilyen véresen komoly mérkőzésen.
2. Attól, hogy világklasszis, még lehet kritizálni. A szent tehenek időnként súlyos károkat okoznak.
3. Érdekes, hogy most javában zajlik Szalai és Dibusz keresztre feszítése a hibázás miatt, és eközben lassan elfelejtődik, hogy a két csodálatos liverpooli titánunk mit művelt a magyar-portugál végén. Az ott elvesztett pont is nagyon hiányzik.
Minden nézőpont kérdése. Ő pl. úgy látja - miközben 10 éve kupákat és érmeket nyer egy igen szerény költségvetésből miközben évről évre új csapatot épít és gólkirályokat fedez fel, hogy az életüket név nélküli kommenteléssel töltő emberek a beteg bohócok.
amíg volt rá esély, hogy nem a Bognár vagy a Szőllősi Gyuri lesz a harmadik vendég, rajta volt a "megnézős" listámon, de hát erre a beteg bohóc Bognár Gyuszira ki kíváncsi, most őszintén... Erikssen eseténél kiírta magát a civilizált emberek köréből, nem csoda persze, hogy azok nyúltak később a hóna alá, akik.
Hat nemtom, ahhoz nem kell tiszasnak lenni hogy lassuk hogy kurva szarok vagyunk, es ettol meg nem vagyok antidrukker vagy karogo. Sokan azt hiszik h akkot kurva nagy szurkolok ha mindenfele feltetel nelkul vedik a valogatottat. 2024 ben is vallalhatatlan teljesitmenyunk volt, es aki ezt latta es megfogalmazta, karogo volt. 3x buktunk pontokat a vegjatekban...
Tíz centi, tizenöt másodperc. Ennyin múlt, hogy a magyar válogatott most nem világbajnoki pótselejtezőre készül huszonnyolc év után először. S ennyin múlt az is, hogy sikerpropaganda helyett most színlelt őszinteségi rohamban fuldoklik a kormánypárti sportnyilvánosság.
Sokkoló belegondolni, milyen kevésen múlt. Ha Scales csúsztatása csak tíz centivel hosszabb, ha Mocsi Attila időben hátranéz vagy, ahogy ma mondani szokás, szkennel , ha a két legjobban fejelő magyar játékos, Willi Orbán és Varga Barnabás nem egymást zavarja, ha Dibusz Dénes karja csak egy picit hosszabb, vagy egy tizedmásodperccel hamarabb indul, ha esetleg nem elérni próbálja a labdát, hanem szétdobja a karjait és védeni igyekszik
Akkor most aligha olvashatnánk az állami tulajdonú Nemzeti Sportban olyan mondatokat, hogy
olybá tűnik, a honi képzésre a jelentős anyagi befektetés mellett a csekély hasznosulás a jellemző.
Pedig tegyük a szívünkre a kezünket: aligha hihető, hogy a magyar futball mindennapi valósága az írek elleni meccs utolsó, drámai fél percében fordult meg. Sőt, továbbmegyek: ha a csapat kihúzza 2-2-vel, ha rárúgja a harmadikat 2-1-es vezetésénél, ha nem csinál bugyuta tizenegyest az ellenfélnek Szalai Attila, a hátország állapota akkor is pontosan ugyanolyan lenne, mint ma.
Csak épp írni nem írna róla senki. Kiváltképp a sportkormányzat hivatalos lapja.
Így viszont, hogy kikaptunk, és a válogatott hosszú idő után először újra látványos csalódást okozott azzal, hogy nem tudta hozni a számára előzetesen okkal-joggal megfogalmazott elvárásokat, váratlanul széles skálája nyílt ki a narratíváknak. Vannak, akik a vereséget magától értetődő természetességgel nevezik az Orbán Viktor miniszterelnök nevével fémjelzett futballfejlesztési stratégia egyértelmű kudarcának.
Semmi értelme így a kérdésnek. Ahogy az írek elleni, úgy a porugálok ellen bekapott gólok a csapat végjátékos gyengeségét mutatják. Attól nem lesz jobb a csapat, ha rákenjük a három elrontott végjátékot valakire, valakikre. Át kell építeni a Rossi által felépített csapatot, de ehhez szerintem új kapitány kell.
Nem igazán értem ezt a picsogást. Ha olyan jók vagyunk, mint negyven éve, annak örülni kell. Ha nem vagyunk olyanok, akkor meg miért kell belepusztulni abba, hogy nem mehetünk tovább? Abban a csapatban legendák voltak. Ebben meg lesz. (ha lesz)
Az esélyekről Brian Kerr, a válogatott korábbi szövetségi kapitánya beszélt: A csehek voltak a második legjobb lehetőség, úgy vélem, az emberek úgy gondolták, hogy a szlovákok lettek volna a legjobbak. Elég jó a sorsolás, van esélyünk. Természetesen ez a cseheknek is hatalmas lehetőség, valószínűleg nagyon magabiztosak lesznek, de azt hiszem, a mi szempontunkból nem lez volt a legrosszabb lehetőség. Tudtuk, hogy idegenben kell játszanunk.
De ha túljutunk ezen az akadályon, ami nagyon nem lesz egyszerű, akkor hazai pályán játszhatunk Dániával vagy Észak-Macedóniával, akiket annak ellenére sem szabad leírni, hogy hét egyre kikaptak Walestől.
Ez nekem új, ha győznek az írek, akkor a dánok? ellen otthon játszanak?
Az teljesen normális, hogy az a cég (Lidl), amelyiket itthon diszkriminatív kiskereskedelmi különadóval, plusz árrésstoppal szopatnak, megengedi magának ezt a fricskát. :-)
"Mi is csak nagy mákkal nem csináltunk döntetlent.
Ezt sokan elfelejtik, az utolsó percekben, az a meccs is majdnem elment."
Most nagyvonalúan kihagytad, hogy az első félidőben meg egykapuztunk ellenük, és nem kicsi bírói segítséggel hozták azt a döntetlent. Sallai igazságtalan kiállítása... Íreknek meg azt sem fújta le mikor a nyakánál fogva rántotta le Sallait, az egyikük.
Érdekesség: a kialakult párosítás alapján elmondható, hogy ha a magyar válogatott jutott volna tovább nem pedig az ír, akkor éppen a mi feltételezett továbbjutásunk miatt a kalapbeosztások során Írország helyére visszacsúszott Szlovákiát kaptuk volna
feltéve, hogy Marco Materazzi és Martin Dahlin ugyanilyen sorrendben húzza elő a golyókat, és a második kalap harmadik helyén lévő csapathoz a harmadik kalap első helyén lévőt párosítja.
A törökök ellen, a döntőben, még otthon is kevés lett volna az esély, idegenben meg szinte semmi.
Szerinte lehet kritizálni Marco Rossi szövetségi kapitány egy-egy döntését a 3-2-es vereség után, de csodát ő sem tud tenni, egész egyszerűen túl kevés minőségi magyar futballista közül tud csak válogatni.
Olybá tűnik, a honi képzésre a jelentős anyagi befektetés mellett a csekély hasznosulás a jellemző. Ennek okát kellene elsősorban megfejteni, aztán lehet írezni, rossizni, mocsizni írta.
Itt stadionok, odaát játékosok épülnek írta szerda este megjelent publicisztikájában Somogyi Zsolt, a Nemzeti Sport szerzője, és felsorolta a magyar utánpótlás-válogatottak kínos vereségeit az utóbbi időből. Az U19-es csapat 4-0-ra kapott ki a görögöktől Kispesten, az U17-esek pedig 7-1-es pofont kaptak a csehektől, vagyis a jövő nem túl fényes.
Most már egyre kevesebb a kifogás: a körülmények, az edzőpályák jó minőségűek, oktatáson részt vevő edzőkre bízzuk a gyerekeket, egy évtizede már százmilliók, milliárdok kerülnek a rendszerbe mégsem jön ki belőle minőségi termék állapította meg Somogyi, aki szerint elképzelhető, hogy a túl sok pénz elkényelmesítette a magyar futballban dolgozókat. Megjegyezte, hogy kedden a horvát U21-es csapat lépett pályára a Hidegkuti-stadionban, és a vendégek elámultak attól, hogy milyen létesítmények vannak a szomszédos Magyarországon, és hogy mennyi pénzt fordítanak itt a focira.
Hasonló témájú írással jelentkezett Thury Gábor, a Nemzeti Sport másik munkatársa, aki szerint kijelenthető, hogy a sport, és főleg a labdarúgás a második Orbán-kormány idején stratégiai feladattá nemesedett. Mintha megnyugodtunk volna, hogy az akadémiai képzéshez az infrastruktúra fejlesztésére fordított milliárdok a szakmai feladatokat is megoldják. De nem! állapította meg kritikusan.
Nem hiszem, hogy ezen múlna. Egy próbát persze megér. De mire valtanank? Lenne tippem, mj jobb minosegu a jelenleginel, de akik egyedulikent hordjak ezt azok sztem pont most nem fognak kijutni.
Dehogy nem csinálja máshogy. Lefektette a válogatási alapelveket és azokat követte. Majd miután beleszerelmesedett néhány játékosba elkezdett kivételeket tenni és az egész ment a kukába. Amikor ezt szóvá tették itt-ott, elkezdett picsogni, hisztizni, meg celebkedni. Meg is látszik a csapaton.
Rossi nem felemelte a válogatottat, hanem visszaemelte.
A felemelkedés 2008 körül indult az U19-es Eb és U20-as Vb-bronzérmekkel, a Loki-főtáblájával, illetve az eredményességét tekintve érzékelhetően javuló válogatottal (Koemannal a mexikói Vb óta először szereztük meg a pontok több, mint felét). Akkoriban meglepően sok magyar játszott komoly külföldi klubcsapatban. A Dárdai-Storck-féle Eb-menetelés idején pedig magaslatra jutottunk, ami szinte hihetetlennek tűnt.
Utána volt egy gödör, amikor buktuk a Vb-selejtezőket, jött Leekens, elfogyni látszottak a topligás játékosok és átmenetileg a nemzetközi kupákban is a padlóra kerültünk.
Innen jöttünk fel, és itt három edzőnek kell hatalmas köszönetet mondani: Marco Rossi, Marko Nikolics és Szerhij Rebrov.
Esetleg a futball válogatott is megpróbálkozhatna az USA VB után Arena-val, az úszósikerek kapcsán. Vagy akár Speedo-val, és cápadresszünk lehetne papagájt enni.
Újfent előjön, hogy esetleg az Adidas-t cserélhetné a válogatott, mert ezen a United VB-n is 8+ csapat fog Adidast hordani kb. a szivárvány minden színében, és '94 óta, mióta ezt hordja a válogatott még túl sok VB szereplést nem adott, azóta az USA is újra rendez, ráadásul '94-ben még Puhl is Adidas-t hordott a döntőben, azóta meg elhunyt.
nem volt semmi, ami a végén indokolta volna a cserét.
De félidőben minden a csere mellett szólt, de Rossi mégsem lépte meg.
Egy belső védő, aki indokolatlan tizenegyest csinál, besárgul, akinek ilyen az előélete, gyakran pánikba is esik, nyomás alatt, sőt anélkül is rosszul passzol.
Ami Szalait illeti, Rossi rá volt kényszerítve, hogy újra elővegye, mert Balogh és Dárdai M. formája olyan gyatra volt az őszi idény elején, hogy tényleg nem maradt más választás. És Szalai egyáltalán nem játszott rosszul a selejtezőkön. Időközben ugyan Dárdai belelendült, de tényleg nem volt semmi, ami a végén indokolta volna a cserét.
Egyébként semmi értelmét nem látom a bűnbakképzésnek.
Ugyanúgy, ahogy a Dibusz elleni fikázás is rejtély a számomra. Mivel Tóth B. sérült, ezért Szappanos vagy Demjén lehetett volna még hálóőr. Velük jobban ment volna az írek ellen?
Igazából a sorrendet nézve a csehek vannak a helyünkön, és a szlovákok lennének a 3-ban az írek helyén. De ha szlovák-írt húznak, akkor úgy is lehet nézni, hogy a szlovákokat kaptuk volna, csak a kalap már fordítva van.
Szoboszlainak bőven van még 10 éve a válogatottban, akkor is csak 35 lesz. Emlékeztetőül Modric (40), Perisic (36), Ronaldo (40), Lewandowski (36), Dzeko (39) mind kihagyhatatlanok, és legtöbbjük jövőre ott lesz a vb-n, plusz egy évvel. De mèg az a Dzsudzsák Balázs is rendszeres válogatott, sőt kezdő volt 33 éves koráig, aki az utolsó három évében már az emírségekben bohóckodott. Gera megannyi kemény sérülés ellenére is 38 éves koráig jött, és kezdett.
10 év nagyon hosszú idő. Csak mit ne mondjak, 22 őszén, mikor Szalainak végetért a válogatott pályafutása (mellesleg ő is akkor volt a 35-ben) elég nagy gondban voltunk ki fog egyáltalán pályára kerülni, a dagadt, darabos Ádám, a rutintalan, mellőzött Németh (ő is teljesen eltünt)? Aztán pár hónappal később, 23 júniusában élőben láttam, ahogy (a szinte semmiből előbukkanó, 29-hez közelítő) Varga a Puskásban meglövi első válogatott gólját a litvánok ellen. Azóta lőtt még 12, és már bőven elhagyta Németh Krisztiánt, Bödét, Nikolicsot, Torghellét a rangsorban, és kiegyenlítette Szabics góljait.
én azt gondolom, hogy a két vébé nem kijutás, az kudarc, a 2024-es eb kudarc, egyedül a 2021-es eb volt vállalható. Én mindenképpen meneszteném, ha akarunk valami változást. Ez még nem is igazán a mélypont jelenleg, csak én nem akarom azt kockáztatni, hogy ne hogy elmenjen a 2028-as EB kijutás. Szerintem nincs értelme ezt megvárni. Mivel van pénz lóvéra, ezért mindenképpen váltani kell. Nyilván Gattusorol nem lehet szó, de kb ilyen kaliberű valaki kéne, hogy megembereljék a srácok magukat.
Amennyiben mindent a Vb-re hegyezünk ki, akkor tényleg nehéz dolgunk lesz.
Ennek jegyében nem lenne szabad túlzásba vinni a mostani hisztizést sem.
A motivációról eszembe jutott egy dolog.
A spanyolok a 2014-es Vb-n Vicente Del Bosque irányítása alatt óriásit buktak, pedig előtte páratlan sikersorozatuk volt. Hasonló dolog történt a Joachim Löw féle német válogatottal is a 2018-as Vb-n.
Mindkét esetben a helyén hagyták a kapitányt, mondván náluk jobbat úgysem tudnának találni.
Nos, újabb bukások következtek és ezek után már kénytelenek voltak az érintett szövetségek váltani. Elég sokáig tartó bukdácsolás után végül megtörtént a talpra állás, ami a spanyoloknál látványosan jól sikerült, de a németeké sem reménytelen.
Amennyiben Rossi elfáradt és kiégett, akkor nincs mese, váltani kell.
Úgy tudjuk, hogy a játékosok bizalma töretlen a szakember felé, ezt is mérlegelni kell.
Az is nagy kérdés, hogy a 2030-ig szerződést kapott Rossi érez-e még magában annyi erőt és hitet, hogy új ötletekkel, új dinamikával nekifogjon a munkának, egy újabb Eb-selejtezőnek.
A mostani legfőképpen abban különbözik a korábbi vereségektől, hogy ez a csapat már nem fog így összeállni. A mostani keretnek ez volt az utolsó esélye, és szegényes a hátország.
Ebből a korösszetételben még éppen ideális állományból nem sikerült kihozni a második helyet, noha a második kalapból indultunk,
a keret több kulcsjátékosa pedig már a pályafutása végéhez közelít, és egyelőre nem látszik, kik léphetnének a helyükre.
Az, hogy kik pótolhatják őket a védelemben, nem látszik, bár Dárdai Márton tud középen játszani. Kicsit érthetetlen volt, hogy a tizenegyest összehozó, sárga lapot is kapó, egyébként is bizonytalan Szalai Attila helyére miért nem állt most be, mert játékban van, és nincs rossz formában, Orbán szeret is mellette játszani. Kérdés az is, hogy a védelemben vezéregyéniségnek számító Orbán szerepét át tudja-e majd venni valaki.
A félidőben számomra, de szerintem mindenki számára, nyilvánvaló volt, hogy Szalait cserélni kell mert elmegy rajta a meccs. Itt, akkor, le is írtam, de meglepő módon nem jött le, pedig láthatólag, a társai, kevésbé bíztak benne és lehet ezért is húzódtunk mélyebben vissza.
Rossi semmit nem csinál másképp, mint amikor mondjuk oda-vissza vertük a szerbeket, és itt örömködött mindenki, hogy mekkora királyság van, pedig csak kurvanagy mák volt az a két meccs.
Jól írták lejjebb, majdnem teljesen rendben van a válogatás.
Az, hogy Szalai válogatott lehet, amikor szerintem kb nb2-es szintű védő, Rossi egyetlen igazi hibája.
szerintem meg lekéne igazolni azokat a délszláv játékosokat, akik nem fértek be épphogy a válogatottakba. még azok is jobb eredményre képesek, mint itt nálunk bárki.
A jelenlegi keretnél a személyi összetételt tekintve aligha találsz erősebbet.
A fokozatos átalakítás a fene nagy koncepciók nélkül is működik.
Elsősorban taktikai korrekcióra lenne szükség, mert a jelenlegi védelmünk és középpályássorunk túlságosan könnyen átjátszható. Csak a vak nem veszi észre, hogy az elmúlt másfél évben mennyivel több gólt kaptunk, mint a Rossi-korszak korábbi éveiben.
A másik az, hogy feláldoznék pár felkészülési meccset a tesztelésre. Jöjjön boldog-boldogtalan, aszt meglássuk. Csak van 30-40 fiatal a térképen. Azitán leszűkíteni 10-15-re, és adni nekik 20-30 perceket rendes meccseken is.
A mostani csapatból kiszórni, aki nem odavaló.
A vasmacskákat, a fejben gyengéket.
Elmenne rá 2 év? Igen.
Talán a köv vb selejtezőre körvonalazódna vmi kis fény.
TALÁN!!
A mag azért most is meg van, 8-10 játékos. Nem 30!!!
Mondjuk ettől még a kapitány ké4dés nem oldódik meg.
A szövetségben viszont szükség lenne egy teljes újraindításra. A kiesés ebben a fázisban hatalmas kudarc, miközben összevesztek a teljes szurkolói társadalommal is.
Amúgy ez a zavarjuk szét a csapatok és eszetlenül jöjjenek a fiatalok sztori már hányszor ment le 86 óta minden kudarcnál? És bejött-e valaha? :D Ez eleve a nemzeti válogatott funkciójának az eléggé félreértése szerintem.
A Magyar válogatottnak illene 1000 év ínség után mutatnia valami értékelhetőt is.
Nem, nem szezozonként 1-1 meccsre gondolok.
Aki elégedett Rossi utolsó 2 évével, az nyugodtan tapsikoljon neki, de legyünk őszinték, ahogy most meccselt az írek ellen, az még az U88-ban se viszi át a lécet.
Vannak fiataljaink külföldi klubokban.
Rájuk tenném a terhet, és beáldoznék rá egy EB selejtezőt is ...
Buzi skótok, önálló államiságukat elvették több száz éve, királynőjét, szabadságharcosait kivégezték, felkeléseit leverték az angolok, oszt mégis ilyeneket énekelnek meccs előtt, ahelyett, hogy valami jó siratóéneket adnának elő dudakísérettel arról, hogy a néma bagpiper enni kér, meg otthont hazát nem remél, miközben szagolgatja a haldokló virágot követ rugdosva, helyette olyanokat nyomnak meccs előtt, hogy hazavágták Edward seregét, és meg kell tenni újra:
⚽🇷🇺 A hírek szerint az orosz labdarúgó szövetség 2026 nyarán saját hatáskörben egy alternatív világbajnokságot tervez megrendezni azoknak a válogatottaknak, amelyek nem jutottak ki a hivatalos tornára.
Még nem tudni pontosan, milyen lebonyolításban és hány csapat venne részt rajta, de olyan válogatottakról beszélnek, mint Szerbia, Görögország, Chile, Peru, Venezuela, Nigéria, Kamerun, Kína, és persze a házigazda Oroszország.
Hát nem tudom. Mi is a meccsek nagy részében meg tudtuk akadályozni, hogy játszhassák a nekik komfortos bekúrom a 16-osra birkózás, fejelés játékukat, egy a miénknél képzettebb csapat szerintem tovább is képes rá (már ha nem szarik bele, mint a portugálok).
Mi valamiért lebecsültük őket és nem készültünk rájuk fel tisztességesen, sem a játékot, sem a kísérő jelenségeket (alattomos rugdosódás, pszcihikai nyomás, stb.) illetően.
Nem becsültük le őket, inkább betojtunk tőlük.
Azért vonultunk azonnal védekezésbe, ahogy belőttük a 2.gólt és egy kicsit be is nyomtak bennünket.
Itt becsülik le sokan őket, sokkal mélyebb a keretük mint a miénk.
Hol találunk mi egy ilyen Parrottot, mikor megsérül valaki?
Az valóban az, de egy mentálisan és fizikailag stabil, nálunk kicsit erősebb csapat simán kiütheti őket, főleg ha megnézik ezt a hat meccsüket. Mi valamiért lebecsültük őket és nem készültünk rájuk fel tisztességesen, sem a játékot, sem a kísérő jelenségeket (alattomos rugdosódás, pszcihikai nyomás, stb.) illetően.
Sportújságírókat és szakértőket is honosíthatnánk...Kezdhetnénk pl. a méltán ismert Béla Réthyvel, akinek még magyarul sem kellene megtanulnia.
Ez csak onnan jutott eszembe, hogy megint szembejött Berkesi Judit meccs utáni Szobo-interjúja, ami kb. az első média órán anyag lesz majd, hogy "Így ne kérdezz hidegzuhany után 5 perccel". Vesszőparipám az a nő, akiről az ország férfilakosságának nagy része elhiszi, hogy ő a legfociértőbb nő.
Valahol a felszopómédia és a vasdorongos újságírás között is találni kellene valami értelmes középutat, leginkább minőségi újságírókat, meg nem Mezey-licenszes kókler "szakértőket".
Ha elég nagy kujonok voltak apáink, akkor Oszakától Hawaiiig találhatunk hazájuk válogatottjába be nem férő magyar felmenőkkel rendelkező focistákat. Reméljük a játékosmegfigyelő-genetikusok megfelelő irányból közelítik meg Hawaiit.
Hozzáteszem, Curacao, ahogy Indonézia is, a holland játékosok belimportjából él, a kapitányuk Dick Advocaat. Nevezhetjük őket holland D, E, akár ZS válogatottnak is, többségük Hollandiában született és a holland utánpótlásból kiöregedve nem lettek élvonalbeli labdarúgók.
Mindeközben a 150 ezres Curacao kint van a vb-n. Ahogy Új-Zéland is, akiknek a selejtezők során a legmagasabban jegyzett ellenfele 165. a világranglistán.
Mielőtt vérbe fikázzuk az NL-en keresztüli kvalifikációs lehetőségeket finoman figyelmeztetnélek arra, hogy volt olyan EB, amire azon keresztül jutottunk ki :)
Lehet kutyázni a svédeket, hogy könnyen elengedték most a selejtezőcsoportos kvalifikációt, de számolgatni nem csak mi tudunk.
Az 1988/1989-es bajnokságban nem volt döntetlen, mert ez esetben tizenegyesekkel döntöttek, hogy ki kap 2 és ki 1 pontot. Akkor a győztesnek 3 pont járt. Mivel a Vidi pár meccsen elrontotta a büntetőket, így emiatt nem lett a története során először bajnok. Az összes más pontszámítás szerint (2 vagy 3 pont a győzelemért) ők nyerték volna az aranyat, nem a Honvéd. Így viszont bukták az első helyet. Ráadásul ez a rendszer csak ebben a szezonban élt, mert utána eltörölték.
Itt a svédek "teljesítménye" és versenyben maradása elképesztő.
Két ponttal, vagyis egy teljesen ellazsált VB selejtezővel mégis pótvizsgázhatnak.
Ez olyasmi, mint a 2017-18 -as BL-ben: a Dortmund két ponttal lett csoportharmadik és az Európa Ligában folytathatta, a tökutolsó Apoelt a jobb gólkülönbség miatt előzte meg. (-6 vs. -15)
ne csodalkozz az upon. az acceleralt botosokat preferaljak az akademiakon, aztan u17-re minden gyerek beerik, eltunik az addigi szignifikans elony, amitol a az acceleraltak nagyobbak gyorsabbak erosebbek voltak. akkor eljononek a hianyossagaik, hogy botosak, mentalisan instabilak, fejben lassuak, nem latnak a palyan -> irany a megye1/blsz, jo esetben nb3.
Rossi 2023. október 3-án tette le az állampolgársági esküt, azóta lett valódi magyar edző, szerintem ez okozta nála a törést :)
Azóta reklamál a sajtónál, hogy hülyéket kérdeznek (előtte is pont ugyanilyen hülyék voltak, tisztelet a kevés kivételnek), meg internetes kommentekre reagál ingerülten nyilvánosan.
Nézem a pótelejtezős válogatottakat. Mivel San Marino nincs közöttük, ezért nem lépek sztrájkba.
Egyébként az NL-szisztéma alapján a négy érintettből három (a románok, az észak-írek és az észak-macedónok) vállalhatóak a selejtezőbeli produkciójuk alapján, a két ponttal tök utolsó Svédország pályán maradása viszont vérlázító, felháborító és nevetséges.
Ha az a rendszer érvényesült volna, hogy a csoportharmadikok közül az a négy csapat pótselejtezhet, amelyik az NL-ben a legjobb eredményt érte el, akkor a szerbek, a görögök és az izraeliek mellett mi is beférnénk a legjobb 16-ba.
Amennyiben Belgrádban, Athénban és Tel-Avivban dühöngés kezdődne az általa leírtak elolvasása után, akkor mélységesen egyetértenék vele.
Ide vezet a b*zicsinálás.
Egyébként akkor is mehetnénk a pótselejtezőre, ha a 12 csoportharmadik közül az 4 válogatott van kiválasztva, amelyik a legjobb teljesítményt nyújtotta a kvalifikációs sorozatban. Mivel a csoportlétszámok eltérőek, ezért a régi heteroszexuális hagyományok szerint az az elv érvényesült volna, hogy az ötcsapatos csoportokban a csoportharmadikok eredményei közül kiveszik az utolsó helyezett elleni meccsek pontszámait. Nos, eme szisztéma esetén az észak-írek mögött a miénk lenne a második legerősebb csoportharmadik.
Tudom, hogy a lebonyolítási rendszer előre ismert volt, de most mégis azt mondom, hogy az európai futball szégyene, amiért a lehetséges opciók közül éppen a legnevetségesebb alapján rangsorolta a lehetséges pótselejtezősöket.
Érdekesség: az U19 fegyelmezettebb (?) játékának köszönhetően kevesebb sárgalapot gyűjtve, a mai vereség ellenére, megelőzte a bulgárokat és továbbjutott az EB selejtező csoportból.
Nehéz kérdés... mert végülis a 2. góljuknál, a védők kifelé mozogtak a 16-osnál, és Parrott teljes lendülettel jött, ezért nem is lehetett utolérni. A 3. gólnál néhányunk pont rosszkor, pont rossz helyre kerültek... ez sokféleképpen elkerülhető lett volna, de most így alakult.
Ezeket a játékosokat én hat évig közelről figyelhettem, legtöbben el sem tudják képzelni, hogy milyen ütéseket, rúgásokat kapnak az edzéseken és a meccseken.
na ez egy rendes ember, csernus meg egy nagykepu fasz.
mikor jött a hosszú labda, arra nem tudott Dénes kijönni, mivel túl mélyen voltunk csapatként. Ott már két-három emberen át kellett volna verekednie magát.
en azert megneznem azt a videot gulacsi helyeben. meg hat senki se mondta, hogy a vedelmi vonalat ivelesnel az 5-nel kellene meghuznunk, oritasi faszsag volt az is, miert nem a 16-osnal huztuk meg vagy feljebb?!
z apjától kapta a nevelést, semmi köze nincs a magyar általános és teljes kudarcú képzéshez.
ezt teljes baromsag. a fonix gold is a magyar kepzes resze, nyilvanvaloan magyar csapatokkal is versenyeznek az up csapataik, magyar bajnoksagban is jatszanak. a magyar cegek altal adott TAObol a fonix uj edzokozpontja most keszult el.
És mi köze ennek Gulácsihoz? Világosan elmondta többször, több helyen is, hogy miért mondta le a válogatottságot. Te meg rendületlenül tolod, hogy valami más miatt nem válogatott.
Legutóbb a Pool-Real meccs környékén nyilatkozta Szoboszlai, aki Salzburgban nem presszingelt az nem játszott, szóval a divatos/mosakodós közvélekedéssel ellentétben nem a fehérvári panel X. emeletén tanulta az apjától, akik nem lebecsülve már 14 évesen Ausztriába hordták edzésre
es? az kb. a futasrol szol, nem arrol, hogy ott tanult meg focizni.
Pont ezért vicc, hogy Európából ilyen nehéz kijutni, bizonyos kontinensekről meg sorra jönnek olyan csapatok, akik sztem egy 24-es eb-re se jutnának ki.
Ez azért nem egy emberen ment el. Miféle cserék voltak a végén, miért kellett Negót és Sallait lehozni és két újoncot beküldeni? Ha már egyedül mégis, akkor Orbán nagyon elcseszte a kapkodó előreadással, a visszajövőt pedig Varga, Mocsi és Dibusz mozizta. Megnyerettük velük a két vezetésünk utáni visszaállással.
Elég kreatívan értelmezed te a valóságot :) Gulácsi nem repült sehova, maga mondta le a válogatottságot 4(!) évvel később. A Dibuszfóbiád nyílt megvallása után viszont legalább te is elismerted, hogy szakmailag teljesen komolytalan, amit vele kapcsolatban hordasz össze...
Eddig is úgy volt, ahogy most van. Az Eb-re és a vb-re kicsit másnak tűnik a pótselejtező, de az elv ugyanaz amúgy. Mindkettő esetén előrébb rangsorolták az NL-csoportgyőzteseket. Az Eb esetén is az az alap, hogy a csoportgyőztes pótselejtezett, ha a selejtezőben nem volt az első kettőben, de ott még az a különbség, hogy ligánként kellett nézni a 4 pótselejtezős csapatot, mert mindegyik ligának saját ága volt. És ha a listáról elfogytak az NL-csoportgyőztesek, akkor az eredeti rangsor szerint töltötték fel a hiányzókat. A különbség ebben a saját ágas rendszerben és a létszámban keresendő, meg abban is, hogy a 2024-esre a D ligának nem adtak fix kvótát. Mivel az Eb-pótselejtezőre 12 csapatot szedtek össze az NL-ből, ezért amikor elfogytak a csoportgyőztesek, jött a nem csoportgyőztesek vonatkozó eredeti rangsor és azért tűnik úgy, hogy az A-csoportosok voltak előnyben. A vb-re viszont 22-ben csak 2 NL-kvóta volt, most meg 4 és nem saját ágas a rendszer, hanem egy listán kell nézni az NL-csoportgyőzteseket. Ennek következtében nem igazán tudnak elfogyni a listáról az NL-csoportgyőztesek és így azok, akik nem NL-csoportgyőztesek nem tudnak kvótához jutni. De a 2028-asra sem lesz már 12 NL-pótselejtezős, 4 vagy 8 lesz.
És mindezek mellett kérdem tőled, hogy te álltál-e már valaha szemtől szemben valakivel egy igazi harcban, egy bokszringben, vagy egy tatamin? Nem találtam rólad ilyen információt, ha volt ilyen tapasztalatod, akkor oszd meg végre ezt a nyilvánossággal. Aki állt már ringben, vagy volt komoly meccsen, az tudja, hogy sajnos bármikor belefuthatunk egy KO-ba, Buster Douglas óta ezt még a nagy Mike Tyson is elismeri. Mindezek fényében érdemes lenne átgondolnod azt, hogy milyen alapon minősíted le a magyar válogatott harcosait, akik Rossi segítségével ebből a kiütésből is talpra állnak. Indokolt lenne, hogy utólag bölcsen korrigáld állításaidat. Ezeket a játékosokat én hat évig közelről figyelhettem, legtöbben el sem tudják képzelni, hogy milyen ütéseket, rúgásokat kapnak az edzéseken és a meccseken. Most persze könnyű a sebzett oroszlánba távolról belerúgni, de ez egyszerűen nem méltó egy pszichológushoz és pszichiáterhez sem...
itt mindenki ketrecharcos? :) sosem veszitett senki?
Hajdu szerint nem kérdés, hogy a szövetségi kapitánynak volt köszönhető az önbizalom, a fókusz és a kitartás, ami jellemezte a válogatottat. Ha ismered Rossit, akkor tudod, hogy ő és a magyar válogatott soha nem a vereség elkerülésére játszott, ahogy mostani interjúdban ezt állítod. Az elmúlt években ez a csapat több, papíron 5-8-szor erősebb ellenfelet is legyőzött, és olyan élményeket adott a világon élő összes magyarnak, amit régóta senki sem. Ez valahogy kimaradt az interjúdból, pedig ezekért az élményekért sok millió magyar hálás Rossinak és a játékosoknak folytatódik a riposzt.
Termeszetesen ezeket az itteni karogok is mindig elfelejtik...
Amig azok a csapatok akik a focit jatszak nem fognak ossze es lepnek ki ebbol a rendszerbol h koszonom szepen akkor csak jatszunk az ebn a tobbiek meg bohockodjanak az osszes europai csapat nelkul, addig ez lesz. Mar Orosz es Katar mint helyszineknel is mar bojkottalni kellett volna es az europaiaknak kilepni ebbol a bohockodasbol
Az UEFÁ-nak ezt a nemzetek ligája című bohóckodást sürgősséggel be kéne szüntetnie, ellenben teljes erőből rá kéne feküdnie arra (kellett volna, amíg a 48 csapat leosztása nem volt lefutott..), hogy a VB-mezönynek a felét Európa adhassa. Ez most 24 csapatot jelentene, ez az erőviszonyokat nézve abszolút nem volna irreális. E helyett az UEFA olyan komoly létszámintézkedéseket hoz, mint hogy felveszi a tagok sorába Gibraltárt. Vicc.
Totál komolytalan, miközben Európában meg vért hugyozik mindenki, néha még topcsapatoknak is problémáik vannak. Aztán utána még Fb-n észtosztó Józsi hülyeségeit is el kell viselni, hogy a faszomtudja milyen szigetek biztos erősebbek a magyaroknál, mert ők ott vannak a vb-n höhö.
Majd jövöre elválik, hogy olyan erös-e Európa, mindenesetre az elözö VB-n Irán legyözte Walest, Ausztrália Dániát, Japán Németországot és Spanyolországot, Marokkó Belgiumot, Portugáliát és Spanyolországot, Korea Portugáliát.
- Alapvetően az ilyen szituációkat máshogy látom, máshogy élem meg. Amikor jött a hosszú labda, arra nem tudott Dénes kijönni, mivel túl mélyen voltunk csapatként. Ott már két-három emberen át kellett volna verekednie magát.
Ha előrébb lett volna a védelem, és mondjuk húsz méteren állunk meg, és tizenegyes pontra lőtték be a labdát, akkor lehet, hogy kiérhetett volna, mert látta volna maga előtt a védelmi vonalat - nem kellett volna emberek között átszaladni, mert olyankor mindig leblokkolhatnak, eléd állhatnak, és akkor nem érsz ki.
"Nem lesz sem vb elodontos portugal se," Az anyag szerintem meglenne hozzá, de ha ragaszkodnak ehhez a mindent baszkodjunk be Ronaldora taktikához, az cseppet kiismerhető, akármilyen hatékony még ma is CR.
Persze tőlük sem kellett volna 8-1-re kikapni, de ellenük nyilván semmi esély nem volt.
Magyarul a csoportok ereje nem egy állandó érték volt, amihez képest meg lehet nézni, hogy mikor hol tartottunk, hanem eltérő erejű csoportok voltak, ezért ez az összehasonlítás eléggé csalóka (hogy mást ne mondjak)." Mint mondtad te is, különböző korszakokban még azonos csapatot se lehet így összevetni, hogy aktuális példát mondjak, olaszok most vagy 20 éve elég más kávéház.
Világ vicce, hogy a legerősebb kontinensről lényegében alig emeltek a sok bővítéssel, de legalább a sok nagyokos rötyöghez a kommentekben, hogy milyen országok ott vannak mi meg nem hahaha...
A külföldön komoly felnőtt bajnokságban játszó emberek pedig most különböző emberek nem tudtak szerepelni. Vannak Dibusznak hiányosságai, de a jelenlegi választékból Ő volt a legjobb elérhető választás.
Alapvetően az ilyen szituációkat máshogy látom, máshogy élem meg. Amikor jött a hosszú labda, arra nem tudott Dénes kijönni, mivel túl mélyen voltunk csapatként. Ott már két-három emberen át kellett volna verekednie magát. Ha előrébb lett volna a védelem, és mondjuk húsz méteren állunk meg, és tizenegyes pontra lőtték be a labdát, akkor lehet, hogy kiérhetett volna, mert látta volna maga előtt a védelmi vonalat nem kellett volna emberek között átszaladni, mert olyankor mindig leblokkolhatnak, eléd állhatnak, és akkor nem érsz ki. A támadás második része a lecsúsztatott labda volt, ott először vissza kell lépni a vonalra, ami meg is történt, mert ha fejes jön a kapura, a vonalon kell állni. Utána pedig kettőjük közé jött a labda, ez már nekem kicsit szerencse kérdése. Öt centin múlt, hogy Parrott a kezét találja el ezek nüanszok, ezért nehéz bármit mondani.
Pont ez az. Az apjától kapta a nevelést, semmi köze nincs a magyar általános és teljes kudarcú képzéshez. Miután arról a papának, már akkor is rossz véleménye volt, ami azóta még rosszabb lett, de eltűnt benne vagy 1000 milliárd?
Az egész rendszer, a szocializmus tükörképe, elszámoltatás, ellenőrzés nélkül és közben szőnyeg alá söpört átvilágítás, de mindenki jól él.
Urambátyám, valakinek a valakije, kudarcra ítéltetett, az is lett, a társadalom leképzése.
A válogatott külön kategória, ebből kiemelkedett, de nincs jövő.
A következő 12 év is reménytelen.
Ilyen rossz up válogatott mint a magyar, még a környező országokban sincs.
Akkor lesz esély, ha partiban leszünk egy horvát vagy osztrák up válogatottal.
tanítani valóan magyarosch ahogy magunkra húztúk az íreket, majd megnyerettük velük a meccset.
A legfájóbb hogy a dárdai-storck-majd korai rossi érában ez a mentalitás már úgy tűnt ki van gyomlálva, aztán most a legrosszabbkor láttuk ismét felbukkanni.
Vérlázító hogy "nekünk jó az iksz is" gondolattal játszottunk végéig egy teljes félidőt.
Ha Rossi kérte (wtf?) a visszaállást akor azért,ha nem Ő kérte csak végigmozita akkor meg azért kell kibaszni.
újpestikén fájó példa a kislisztes (de jó példa mondjuk fiola), a civil életben nagy ívben elkerüli minden jóérzésű ember az ilyen nagyarcú verebeket, de ha Ő jön be szerencsétlen mocsi helyett(tudom nem egy poszt meg stb.) akkor nem hugyos sportszárral nézi ahogy begurul a harmadik hanem kibassza taccsra a picsába ahogy ösztönből kellene.
amíg nem rostáljuk meg szigorúan hogy fejben ki gyenge erre a szintre addig mindig ez lesz éles helyzetben, valódi súly alatt.
fájdalmas döntés mert helyenként mehet a képesség rovására de nem egy halvérű buzinak győztes típusnak lenni nagyon komoly adottság
amikor szalain látod hogy remeg az idegtől minden támadáson amit rajta vezetnek görcsöl-stresszel-megőrül akkor amúgy bármilyen képességű védő lehet egy langyos meccsen kikell mondani hogy sajnos ez kevés.
nem, nem behívni nem kell többet mielőtt kiforgatnátok hanem kezelni a problémáit, aminek első lépése hogy kimondjuk őket.
Egy játékos képzése nem 14 éves korban kezdődik. Ha nem kapja meg az alapokat 7-8 éves korától (az apjától vagy bárki mástól) vagy esetleg rosszul, akkor lehet bármilyen tehetséges, a büdös életben nem játszott volna a Liverpoolban, vagy a Salzburgban. Ő pont, hogy megkapta, mellette megvolt a kellő tehetsége, a szorgalma és bizony a szerencséje is (az is kell az életben), így elvitte a Salzburg. A Red Bull ezekre az alapokra épített, ezt fejlesztette, ettől lett az aki.
eddig úgy volt, hogy alaphelyzetben azok az A-csoportosok pótselejtezhettek, akik egyenes ágon nem szereztek legalább pótselejtezös helyet.
most viszont az van, hogy a csoportgyöztesek selejtezhetnek, függetlenül a csoporttól. tehát az A, B, C, D csoportok gyöztesei, ezért volt az a furcsa helyzet, hogy sokáig esélye volt San marinonak is pótselejtezni, mert megnyerte a D-csoportot, söt, még két fordulóval ezelött is abba volt érdekelt, hogy az utolsó fordulóban kapjon ki minél jobban az oláhoktól, hogy azok fussanak be a második helyre (nem futottak). nem csoportgyöztesek csak akkor pótselejtezhetnek, ha az összes csoportgyöztes legalább pótselejtezös helyet ért el.
Van abban valami (bal)sorsszerű, hogy Dibusz dublini meccse elhozta a nagy közös igényt Tóth Balázs színre lépésére, aki sikeresen lépett be a válogatottba és teljes mértékben megfelel az ír stílus támasztotta kihívásoknak. Erre az írek elleni sorsdöntő meccsen pont ő nem tudott játszani.
Ha az északírek és a románok befutottak volna a második helyre a csoportjukban, akkor Moldova és San Marino lenne ott helyettük a playoffban, mint Nemzetek Ligája csoportgyöztesek.
Oda Dinike soha nem fog kimenni, ezért is érthetetlen, hogy felső polcos kapusnak kezelik, nagyon nem az.
De ha már oda nem lépett ki, akkor az 5-ösre ki kellett volna érnie a lefejelt labdára, vagy maradni a vonalon, a kapura talpalt labda a vonalon állva csemege, meglőni nem tudta volna Parrott.
Legutóbb a Pool-Real meccs környékén nyilatkozta Szoboszlai, aki Salzburgban nem presszingelt az nem játszott, szóval a divatos/mosakodós közvélekedéssel ellentétben nem a fehérvári panel X. emeletén tanulta az apjától, akik nem lebecsülve már 14 évesen Ausztriába hordták edzésre
Kiszabadítva Egerváriáék, Csankék karmai közül, a magyarosch csibészségből.
Itt emlékezzünk meg az utolsó pótselejtezőről, ezt akartuk megint?
Magyarázza már el valaki, hogy az északírek meg oláhok hogy játszhatnak pótselejtezőt a harmadik helyről? Miközben az összes nemzetek ligája rangsorban előttük vagyunk?
mi gatolt minket, hogy szalai attis helyett BARKI mast jatszassunk belso vedoben? hogy dibusz helyett BARKI MAS vedjen? (40m-es iveles, BARKI volna ra es kioklozi a 16-oson kivulre)
Ugyanezt gondolom, persze nyilván összetett ez a téma, de egyszerűen kevés a minőség sajnos.
Érdekes módon még elől vagyunk rendben leginkább, van egy Varga B. aki nemzetközi szinten is kivételesen érzi a kaput, van egy Sallai, aki nem kiemelkedő, de hozza hellyel-közzel amit kell, és most jött hozzájuk egy Lukács aki nem gondoltam volna, hogy ennyire jól teljesít majd, de eddig le a kalappal.
A középpályán meg van Szobi aki "alájuk" játszik. Na ez így nem rossz.
És itt meg is állhatunk, leginkább hátul hiányzik az a bizonyos minőség és ez sajnos most az írek ellen is kijött.
Nem azzal volt baj, hogy Parrot jött amúgy, hanem hogy Scales oda tudta fejelni a labdát, sőt hogy egyáltalán fejelni tudott.
Ilyen hosszú ívelésnél millió idő lett volna helyezkedni, eleve testtel el kellett volna nyomni/lökni az embert, de szerintem ha kicsit durvábban "eltakarítja" valaki még az sem lett volna tizi ekkor már.
A másik hogy Varga volt ott akit szeretünk, de itt kisiskolás amit csinált, Orbán is érkezik és fejelne is, de mintha nem lettek volna jól elosztva az emberek ott. Egymást zavarják és gyakorlatilag fel sem ugrik egyik sem fejelni. Most megnéztem egy videót ami pont a másik kapu mögül mutatja és csak még bosszantóbb. Elképesztő, NB3-as szintű hiba ez.
Szóval lehet hátulra el kellene kezdeni keresni új embereket és hátha oda is megtalálja Rossi "Lukácsot".
Még akkor is ha a foci fura és ha nem jön Parrot most fel sem vetődik semmi ilyen és mindenki boldog. Ilyen ez :-)
De egy biztos, ha valahol volt eselyunk tovabbjutni a play offba, az mindenkeppen most volt. Nem lesz sem vb elodontos portugal se, 2006ban voltak utoljara erosek, se az irek nem fognak meg csak a csoportkukbol sem tovabbjutni.
Persze, de máskor meg mi nyertünk így, csak arról kevesebbet beszélünk.
"Kedvenc" példám a sydney-i olimpia női kézi döntőjében a leolvadás a dánok ellen, +6-ról -4, vagy valami hasonló.
Csak hát azon a tornán a negyeddöntőben meg kb 3 perccel a vége előtt álltunk -4-re az osztrákok ellen, ha azt nem fordítjuk meg, nem hogy olimpiai döntő nincs, hanem 5-8. hely között végzünk valahol.
Csak erre már kevesebben emlékeznek, mint az elbukott döntőre.
2010 előtt Koeman 16 pontot hozott össze a 30-ból és 6 csapat közül negyedikek lettünk. A két legerősebb ellenfél( dánok, portugálok) ellen 4 pontot szereztünk.
A dánoknak már tét nélküli volt az utolsó meccs, amikor nyertünk ellenük idegenben.
Amúgy az a dán csapat valami óriási mázlival jutott ki, nem ők voltak a legerősebbek.
De végig kéne nézni az összes sorozatot, melyik csapatnak mekkora tétje volt az adott meccsnek, mert ez így teljesen félrevisz.
Eleve mondjuk hogy veted össze azt a dán csapatot a következő selejtezősorozatból a vb ezüstérmes hollanddal?.. Persze tőlük sem kellett volna 8-1-re kikapni, de ellenük nyilván semmi esély nem volt.
Magyarul a csoportok ereje nem egy állandó érték volt, amihez képest meg lehet nézni, hogy mikor hol tartottunk, hanem eltérő erejű csoportok voltak, ezért ez az összehasonlítás eléggé csalóka (hogy mást ne mondjak).
Baszom, a norvégek ellen 82-ben kettős győzelemmel (GYAKA!) mentünk, 2016-ban ugyancsak kettős győzelemmel ütöttük őket az EB-pótselejtezőn ("Álomsorsolás!"), de valahogy ők a kettő között is képesek voltak tanulni, meg 2016 óta pont mostanra olyan csapatuk van, amitől eltáthatjuk a szánkat. És eléggé úgy fest, hogy tényleg csak a szánkat tátjuk.
Norvégia olyannyira nem létezett, hogy 1984 tavaszán, a Mezey-korszak egyik legrosszabb meccsén képtelenek voltunk itthon megverni őket. 0-0 lett az eredmény.
Nem kell, csak csalóka a bővítést emlegetni, hogy még így sem sikerült, majd ha 100 csapatos lesz, akkor majd talán.Nem oszt nem szoroz.
Mondjuk 82-ben egy Málta vagy Luxemburg talán megúszta szinte bárki ellen 5-6-tal. Most meg partiban vannak. Norvégia nem létezett mit fodball, törököknek hatot szórtunk. A világ meggtanult közben focizni. Ez ilyen sajnos.
Amúgy a "Schweizer Riegel" egy szójáték volt, mert a "Riegel" jelent egyrészt "reteszt/tolózárat", de jelent csokitáblát is, iamúgy tolódásos védekezés volt a védelem mögötti söprögetővel és visszavont szélsővédőkkel.