koszi. ezt a semleges terfelet meghallgatom (csak autoban szoktam ilyesmit hallgatni, nekem uncsik a podcastok, vagy ha valami fontos van 4x-es sebesseg + automata felirat :D)
ebből látszik csak fizikailag lépett ki onnan, lelkileg nem :) ugyanolyan bújtatott propit tolja, de hidd el ő már független, de nagyon!
Bár messze a legalja szint nálam Egri, aki egykor sportkommentátor is volt és azzal riogatta a népet akkor már "független megmondóemberként" pár éve, hogy a Fradi drukkerek orosz zászlós drapikat lengetnek, és nem biztos hogy Csercseszov miatt, hanem más ok miatt :D (célozgatva Putyinra meg valami orosz támogatásra) miközben pont egy ex sportriporter nem tudja, hogy a Fradi és a Rapid ultrák haverok? Hogy nem egyszer egymást éltetik, vagy olyan drapit raknak ki amiben szerepel a másik klub? Rapid ultráinak a színéből ajvékolt az oroszokról. És az a legrosszabb, hogy szerintem nem tudatlanságból, hanem szándékosan csak hergelte a közvéleményt.
Én egy ideje ezt a Semleges térfél nevű csatornát hallgatom, nincs sok feliratkozójuk de nem is a lájkvadászatra mennek, de a magyar fociról amilyen véleményük van én nagy százalékban azonosulni tudok velük. Mostanság kevesebb ott a tartalom, mert Józsinak elég komoly eü. gondjai vannak
Az ilyen kizárólag laptopszakértő, csak számokból véleményt alkotó figurákra én nem vagyok vevő. Legalábbis áltatom magam még mindig, hogy nem pusztán ezek számítanak ott a pályán. Bizonyos szintig érdekesek, de a csak laptopvideósokból én nem kérek.
M4-en is vannak olykor jó podcastok, de ehhez kell megfelelő alany is, kit hívnak mennyire partner. Márton Gábort ugyan én nem ismerem személyesen, de a vele készült interjú után valahogy pozitív lett bennem az eddig róla kialakított képen. (nyilván ő ezt toronymagasan le is szarja, tudom)
Eleve mennyivel jobb lenne, ha a mennyeiből válogathatna Rossi, vérmagyar, nyelveket sem beszélő játékosokat. Lehet, hogy Dublinban is az volt a baj, hogy Varga, Szoboszlai, Orbán, Sallai, Bolla, Kerkez túlzottan.is meg tudták értetni magukat a német bíróval?
A Nego-Schäfer-Styles-Kerkez négyesfogatot írtam középen, amelyik most optimálisnak tűnik. Kicsit bennünket minősít, hogy ebből a négy emberből három nem is magyar, hanem honosított, és a neve alapján Schäfer ősei sem ihattak kumiszt a honfoglalók között.
A jövőt a két Dárdai gyerek jelentené még, akik otthon állítólag németül társalognak egymással.
Optimális esetben nem kell feltétlenül kezdőembernek lennie, mert a Nego-Schäfer-Styles-Kerkez négyesfogat és a Sallai-Varga-Szoboszlai trió mögött a kispadon a helye.
De épp ez a lényeg. Máris van egy minőségi cserénk, aki még soha nem csinált olyan hülyeségeket a válogatottban, mint Sallai az írek vagy Szoboszlai és Kerkez a portugálok ellen.
Az idei mérlegünk az első 6 mérkőzés után: 1 győzelem, 1 döntetlen, 4 vereség. Ahhoz képest, hogy 2023-2024-ben egészen az Eb-ig még a veretlenségünkkel kérkedtünk, ez meglehetősen rossz teljesítménynek tűnik.
Utoljára 2017-ben, Storck utolsó évében (1 győzelem, 5 vereség) és 2018-ban, Leekens szerencsétlenkedésének évében (1 győzelem, 1 döntetlen, 4 vereség - ebből az egy darab győzelem és az egyik vereség Rossié) voltunk ennyire rosszak az első 6 meccs után.
2017-ben és 2018-ban is repült a kapitány...
Lehet rugózni azon, hogy mikor milyen ellenfeleink voltak, mekkora tét mellett és éppen mennyire volt szervezett a mezőnyjátékunk, de ettől a tények nem változnak: ez nagyjából Feröer és Luxemburg szintje.
Még egy érdekes tény, ami jelzi a bajokat:
2021 őszétől az angolok elleni hazai 0-4-től kezdve egészen 2024 nyaráig, a svájciak elleni 1-3-ig közel három éven át egyetlen olyan mérkőzése sem volt a válogatottnak, amikor kettőnél több gólt kapott volna. Ezt a bravúrt még az Aranycsapat vagy Mezey wundermannschaftja sem tudta megcsinálni.
Nos, 2024 júniusa óta hatszor kaptunk legalább 3 gólt: Svájc, Németország, Hollandia, Törökország kétszer és Portugália is rendesen megterhelte a hálónkat. Tudom, hogy a kapott gólok mellé mindig oda kell számolni a rúgottakat is, és az sem mindegy, hogy milyen a játékunk minősége, de ha ezt nézzük, akkor is ebből a hat meccsből csak a múlt heti magyar-portugál volt emészthető.
A 2020-2023 közötti időszakhoz képest rendkívül látványos a visszaesés.
A hétvégén Nagy Ádám végig a pályán volt a Speziában. Nikitscher csereként 5 percet kapott a portugál élvonalban, a Rio Ave csapatában. A törökországi légió többsége (ne gyertek Sallaival, mert többséget írtam, nem egészet) mellett ők is a kiesés elkerülése ellen fognak harcolni.
Kerkezt tegnap jól beárazták, hogy már az első félidőben lecserélték, azért elég megalázó
Nem az, butaságot csinált!
Fiatalság, bolondság...tanul belőle mert ő ilyen.
Az edzője jogosan döntött így, ő is tudja.
De itt egy vélemény, a legilletékesebbtől, a Poolbarátorokról bemásolva:
Robbo Milosról
„Ő még nagyon fiatal, és szerintem hajlamosak vagyunk ezt elfelejteni. Az összes új igazolásunk fiatal, de elképesztő potenciállal rendelkeznek, ők jelentik a klub jövőjét, és igyekszel annyit segíteni nekik, amennyit csak tudsz.
„Ő lesz a Liverpool kezdő balhátvédje a jövőben, és rajtam múlik, hogy ebben a szezonban nyomást gyakoroljak rá, segítsek neki fejlődni.
Fantasztikus jövő áll előtte, csak keményen kell tovább dolgoznia, és nem szabad, hogy ez hatással legyen rá – nem is lesz, mert magabiztos srác.
Elég gáz volt az az értetlenkedésük a második MLSZ videó körüli balhé miatt, szerintem rajtuk kívül mindenkinek egyértelmű volt, hogy azért az általános felháborodás, mert magát a szurkolást is negatívan állítja be, a jófiú meg a csendben tapsikoló néző.