Végül írjuk ide az eddig legmagasabb áron értékesített magyar labdarúgók ranglistáját. Hiszik vagy sem, Varga nincs az első tízben a 4,5 millió eurós vételárával.
1. Szoboszlai Dominik (az RB Leipzigtől a Liverpoolhoz, 2023) 70 millió euró
2. Kerkez Milos (a Bournemouth-tól a Liverpoolhoz, 2025) 46,9 millió euró
3. Szoboszlai (az RB Salzburgtól a RB Leizighez, 2020) 36 millió euró
4. Dzsudzsák Balázs (az Anzsi Mahacskalától a Dinamo Moszkvához, 2012) 19 millió euró
5. Kerkez (az AZ Alkmaartól a Bournemouth-hoz, 2023) 17,87 millió euró
6. Dzsudzsák Balázs (a PSV Eindhoventől az Anzsi Mahacskalához, 2011) 14 millió euró
7. Szalai Attila (a Fenerbahcétól a Hoffenheimhez, 2023) 12,3 millió euró
8. Détári Lajos (az Eintracht Frankfurttól az Olimpiakoszhoz, 1988) 8,7 millió euró*
9. Szalai Ádám (a Mainztól a Schalke 04-hez, 2013) 8 millió euró
10. Détári (az Olympiakosztól a Bolognához, 1990) 6,5 millió euró*
Megjegyzés: Détári Lajos átigazolásai még az euró bevezetése előtt történtek, azoknál a Transfermarkt oldalán szereplő adatokat veszi figyelembe a lista, amelyet az MTI készített.
Ma olvastam az NS-ben, hogy Molnár Rajmundot műteni kell, és várhatóan csak az ősszel lesz játékképes.
Varga athéni szerződése hivatalos lett. Kíváncsi leszek a teljesítményére. Bár a posztja nem ugyanaz, mint annak idején Esterházy Mártoné, de én valami hasonló produkciót várok tőle.
A magyar bajnokság is fekszik neki...A Fradinak és Vargának ez egy ésszerű anyagi lépés, bár azért kíváncsi lennék, a görögök mennyivel fizetnek többet, mint amennyit a Fradi fizetett a franchise playerének. Érzésem szerint nem lehet mesés a fizetéskülönbség, igazán a Fradinak lehet jó üzlet ez, ha tudja (nyilván olcsóbban) nagyjából helyettesíteni. Azért ekkora gólpotenciált szerencsével vagy sok pénzzel lehet csak pótolni. Nem hiszem, hogy Lukács vagy Bárány egy az egyben hozni tudná ezt a szintet.
Egy másik olvasat: Varga itthon "védett" játékos volt, mindenki elismerte, ott egy légiós lesz, akit remélhetőleg nem fognak a második meccsén lerúgni egy fél évre, ez már csak a hátralévő válogatott karrierje miatt sem mindegy.
A Fradi idei-jövő évi nemzetközi szereplését is befolyásolhatja ez a transzfer. Jövő ilyenkor már talán látszani fog, ki járt jól vagy rosszul.
Ha majd lesz időd feltenni az inkriminált témával kapcsolatos kérdéseket, akkor szívesen válaszolok, de nem akartam ezidáig mindent részletesen kifejteni! Egyébként neked is BUÉK!
Azokra az előnyös fizikális tulajdonságokkal rendelkező de agynélküli afrikai labdarúgók többségére gondolok, akiket hozzáértő szakemberek vásároltak a bohócliga részére. Az eredmény közismert!
Egyébként számomra első a magyar társadalom, az erőszakos és tömeges hígítási kísérleteket visszautasítom! Ha ez rasszizmus, akkor rasszista vagyok!
A jószándékkal, törvényes úton érkező idegeneket, rasszra, bőrszínre, származási helyre tekintet nélkül szívesen látom. Elsősorban ha képesek bizonyítani! A kártokozókat, a tömegesen érkezőket meg nem.
Egyébként még előítéletes is vagyok! Magam – mint azt fentebb írtam - jobban bízom a saját honfitársaimban és/vagy rasszomban, mint az idegenekben. És ez szerintem a természet rendje és logikája.
nem, sajnos teljesen felháborító hogy ilyen senkiházi gyüttmenteknek adják a sok pénzt, ahelyett hogy felépítenék az itteni focistákat és 70 80 százalékban magyarokkal érnénk el sikereket.
De az ötvenes években volt igazi bajnokság és volt utánpótlás-nevelés.
Ma meg sehol nem eladható fekaniggerek és szlávok viszik a prímet a bohócligában. Eredményes utánpótlás-nevelés? Na az meg nincs! Nincs rá pénz? Hülyék az edzők? Nincsenek tehetséges gyerekek? Vagy valami másról van szó?
A hatvanas években az edzéseken a saját dorkóban rúgtam a “fűzős” focit, és valami kifakult, molyrágtát kaptunk, vagy játszhattunk a saját atlétánkban. És még így is rengeteg tehetséget neveltek és helyhiány(!) miatt a kevésbé tehetségeseket elkellett zavarni! (mint pl engem is!)
És a tehetős és internacionális csapatoknak mégis méltó ellenfeleik voltunk!
Szóval szerintem a Mester csak abból tud főzni, amit kap.
ps.: sokadszor írom: ha a fekaniggerek helyett a pénzt a gyerekekre költik, akkor lesz minőségi magyar foci. De csak akkor! Addig meg marad a bohócliga és a pénzmosoda!
Griezman például a 2016-os Eb, a 2018-as Vb-n és a 2022-es Vb-n három különböző szerepkörben játszott a francia válogatottban.”
Hogy pedig Griezman milyen posztokon játszott a vb-n? Nem tudom.
De ha győzni akarsz, akkor legyen gólképes támadókból álló csapatrészed. Mostanság a Poolnak nememigen van ilyenje! 25-ről lövöldöznek, amikor még az alsó tribünt sem képesek eltalálni, alig-alig játszák meg a 16-oson belül a társaikat, és bizony fantáziátlan a csapatjáték! Ja és még ötről is veszélytelenek! És akkor viszik jobbhátvédbe a Szoboszlait? Aki színt, életet, dinamikát, visz a pályára? Fantáziát a játékba?
Vagy a Griezman jobbhátvédből lődözte a gólokat?
Egy irányító legyen önzetlen! És – szerintem– az egész PL-ben nincs még hasonló sem! Ezért aztán egy értelmes edző rá építené az egész csapatot! És nem jobbhátvédben várna tőle gólokat!
Griezman például a 2016-os Eb, a 2018-as Vb-n és a 2022-es Vb-n három különböző szerepkörben játszott a francia válogatottban. És mindhárom tornán remekelt.
2016-ban még ő lőtte a gólokat. 2018-ban már inkább előkészítette ezeket. 2022-ben pedig gyakorlatilag védekezett.
De Lahmtól kezdve Eto'o-ig bőven lehetne mondani olyan klasszisokat, akik több posztot is megjártak.
Sajnos itt nem apró botlásokról van szó, hanem tartós visszaesésről.
Az elmúlt másfél évben a négy alapfeladat közül háromban megbuktunk. Nézzük csak Rossi kapitányságát! Akkor használtam vastag betűt, ha az előzetes várakozásokat magasan felülmúltuk.
Sikerült a 2018-as NL-ben egy elfogadható eredményt elérni és kikecmeregni a Leekens-időszak gödréből?
Igen.
Sikerült a 2019-es Eb-selejtezősorozatban elérni a csoport elő két helyikének valamelyikét?
Nem.
Sikerült jó eredményt elérni a 2020-as NL-ben?
Igen.
Sikerült a 2021-es Eb-részvétel kiharcolása a pótselejtezőkön?
Igen.
Sikerült jó meccseket játszani a 2021-es Eb sztárcsoportjában?
Igen.
Sikerült elérni a 2022-es Vb selejtezőin legalább a pótselejtezős helyet?
Nem.
Sikerült jó meccseket játszani a 2022-es NL-sorozatban?
Igen.
Sikerült kiharcolni a 2024-es Eb-részvételt a selejtezőkön?
Igen.
Sikerült továbbjutni a 2024-es Eb-n a legjobb 16 közé?
Nem.
Sikerült egy korrekt sorozattal elkerülni a közvetlen kiesést a 2024 őszi NL-ből?
Igen.
Sikerült a törökök ellen kiharcolni az NL A-divízióban maradást?
Olyan kapitány még sehol nem született, aki közmegelégedésre és 100%-osan teljesített volna. És még az Aranycsapatnak is voltak apróbb botlásai. Na és?
Hogy pedig ez nem az Aranycsapat? Ez bizony igaz. Az okok fejtegetése bizony messze vezetne! Da az feltétlenül igaz, hogy nem Sebes tette naggyá, hanem a Magyar Bajnokság! Mert volt rá alkalom, hogy még “C” válogatott is járta és püfölte a világot! Mert volt rá igény! De amíg csak bohócligánk van, addig nemigen lesz Aranycsapatunk!
Szerintem a Rossi teszi a dolgát a legjobb tudása szerint. És lassan ugyan, de araszolgatunk előre.
És remélem, hogy sem a sajtó, sem a szakma nem lesz képes megbuktatni! Mert azzal ismét csak a magyar foci bukna!
Szoboszlai sokkal több helyen bevethető és komplexebb játékos.”
És ez bizony – szerintem – nagy baj! Mert amikorra beérik egy játékos, akkorra kialakul, hogy melyik posztra a legalkalmasabb és hol szeret játszani! Sajnos a Szoboszlai sokoldalú játékos és talán a kapus posztján kívül bárhol bevethető, ráadásul ott is magas szinten teljesít! Michelangelóval faragtatnak széklábat!
És ez bizony a Szoboszlai tudásának az elforgácsolása! Nettó pazarlás! És még a “szakma“ is nyavalyog, hogy nem szerez elég gólt!!
A bajok azzal kezdődtek, hogy Rossi szakított a stabil védekezésre építő taktikával - amelynek legfőbb célja az ellenfél játékának tönkretétele - és ehelyett elkezdtünk az eredményességre törekedve támadni.
Az írek ellen, otthon, vissza akartunk erre térni.
Ahogy gólt rúgtunk, visszahúzúdtunk, de nem ment!
Először jött Rossi kedvence, tizenegyest csinált, ártalmatlan helyzetben, aztán besárgult.
Be is kellett húzódnunk, már a többiek sem bíztak benne, bizonytalan volt és amerre állt arra rúgta. Rossi mégsem cserélte le, Dárdaira, pedig mindenki más ezt teszi.
Ezen múlt, a pokol vagy a mennyország.
Rossi és kedvence!
Az írek ellen pont ez a taktika nem ült, ha behúzódsz, bepréselnek.
Ívelnek,bedobnak, ívelnek,ütköznek, nem hibázhatsz,de fogsz!
Az idei kudarcokra itt a magyarázat az összefoglalóban.
A bajok azzal kezdődtek, hogy Rossi szakított a stabil védekezésre építő taktikával - amelynek legfőbb célja az ellenfél játékának tönkretétele - és ehelyett elkezdtünk az eredményességre törekedve támadni.
Magyarul szerethetőztünk.
És hiába voltak jó meccseink, sorra kaptuk a pofonokat.
Mert ez egy hibás felfogás.
Csak akkor lenne létjogosultsága, ha olyan keretünk lenne, amelyben Szoboszlai nem a legjobb, hanem a leggyengébb kezdőember.
Nem voltunk kurva szarok, de az sem járható út, ha mindezt egy ember nyakába varrjuk. Akinek igazából az a bűne, hogy nem annyira kúl, mint a liverpooli játékosaink. Pedig ők is hatalmasat hibáztak (és ahogy már említettem, ekkor úszott el az egyenesági kijutás).
Talán ha kevésbé nagyképű takitkával játszunk, és a szövetségi kapitány a kommentelőkkel való hadakozás helyett a játékosok pszichés felkészítésével foglalkozik, akkor több pontunk lett volna.