Keresés

Részletes keresés

polovcev Creative Commons License 3 órája 0 0 397662

Miért, te nem vetted hasznát annak, hogy megtanultad elemezni Keats "Óda egy görög vázához"-át? Mert én ugyan soha nem használtam logaritmust, de gondoltam talán egyedül vagyok :)

Előzmény: aljas8as (397661)
aljas8as Creative Commons License 4 órája 0 0 397661

A társadalom 21. századi???

 

Mert az oktatás amit kapunk inkább 19. századi.

Előzmény: neutrino_ (397660)
neutrino_ Creative Commons License 4 órája 0 1 397660

focira nyilván szükség van ,mint a legnépszerűbb sporttagra,de már a modern kori kihívásokra kéne reagálni és nem a múltban élni. 

2019-ben 21.századi módon kell szabályozni, nem 19.századi módon...

Hahóóó állambácsi nem 1848.-ban élünk!!!!

Előzmény: polovcev (397659)
polovcev Creative Commons License 8 órája 0 1 397659

Szóval a kontár MLSZ helyett, kontár politikusok fogják megszervezni a magyar focit. Ahelyett, hogy hagynák az egészet a francba és inkább invesztálnának valami másba, most inkább elkezdik államosítani az akadémiai képzést is. 

 

Ráadásul okosan elosztva. Győr -Felcsút ca. 100 km, akárcsak Győr-Szombathely. Debrecen -Diósgyőr -Kisvárda(?) szintén hasonló távolságokra vannak. Ettől délre meg gondolom nincs is élet. A Dél-dunántúl meg az Alföld el vannak felejtve. 

Előzmény: XGabika (397653)
XGabika Creative Commons License 8 órája 0 0 397658

nem is értjük, miben jó ő és miben

 

en szivesen megertenem, olvasnek errol, tudsz linkeket?

 

nekem laikuskent gyorsnak tunik fejben, nincs utemkesesben allandoan mint a magyarok altalaban

Előzmény: Obi-Wan Iwobi (397655)
XGabika Creative Commons License 8 órája 0 0 397657

nem a fradi valtoztat, hanem orban (emmi/mlsz)

Előzmény: ontur (397654)
neutrino_ Creative Commons License 8 órája 0 0 397656

" 400-480 szakember alkalmaz majd. Nem kell megijedni, „a matek kiadja”: ilyen számban vannak ma Magyarországon A, A elit, és Pro licenszes edzők! Az más kérdés, hogy a licensz önmagában nem jelent minőséget, de ez nem ennek a cikknek a témája!"

"Persze fontos az is, hogy ha már a tíz utánpótlás műhely tényleg mindent megkap (most már szakembereket is!)"

 

" léteznek megbízható mérési módszerek...Sajnos ez utóbbi területen csak még elég képlékeny dolgokat hallottunk, ez nincs még komolyan kidolgozva"

 

Nem akarok negatív lenni tényleg, csak reális. Vajon ez a 400+ szakember valójában szakember - valós gyakorlati ,akár külföldi tapasztalattal , vagy nekik is csak a papír van meg? Ha ők is csak olyan magyarosan vannak képezve,akkor én nem látok sok jövőt ebben a rendszerben, akárhogy ellenőrzik őket is, mert egyszerűen nem fognak tudni mit átadni a fiataloknak. No meg korábban már sokszor olvastuk,hogy a haveri körök szerezhetnek licenszet elsősorban, bár lehet ebben történt változás esetleg...

 

Még az is felmerült,hogy ez a 400+ szakember valójában eddig mit csinált? Ahol dolgoztak ott mi akadályozta meg őket,hogy hatékonyak legyenek? Mostantól akkor ők hirtelen jobban tudnak majd dolgozni?

Pld Felcsúton mennyiben nem volt Állami a felügyelet?

 

Ez a döntés annak beismerése,hogy a valójában az eddig is az Állam által pénzelt és az Állam befolyásos emberei által irányított Akadémiák, sőt..az állam embereivel feltöltött MLSZ rosszul végezte a munkáját? 

Akkor most,hogy az Állam közvetett irányítása, és az Állam közvetlen írányítása miben fog különbözni?

 

Vajon a jövőben kialakítandó ellenőrzési mechanizmusok miért nem működhettek a jelenlegi rendszerben? 

 

Jó lenne hinni benne,de nem látom a valódi változást,ami a gyakorlatban is  minőségi megoldást jelentene

 

Szerintem egyszerűen a szakember képzést kéne sokkal gyakorlatiasabbá tenni és a meglévő UP regionális központokban bevezetni ezeket az ellenőrzési protokollokat.

 

Bár a legjobb az lenne,ha ezt nem kiemelt Állami Akadémiák által reformálnák meg, hanem egy iskolai reform keretében az egész országban ,ahogy Ausztriában,Izlandon stb.

így megint lesznek kivételezett Akadémiák ,de a  tehetséges gyerekek továbbra is vesznek el,mert a kis településeken kóklerek foglalkoznak velük...  

 

Előzmény: XGabika (397653)
Obi-Wan Iwobi Creative Commons License 10 órája -1 2 397655

ez orbitálisan nagy baromság. Szoboszlai a nemzetközi scouting szaksajtó állandó szereplője, kvázi csillaga legalább 2-3 éve. évek óta figyeli őt az összes komolyan vehető bajnokság összes komoly csapatának összes scouting departmentje, tele van róla szóló riportokkal a szakma.

itthon persze csak a felnyalás megy, a játékáról semmi érdemi nem jelenik meg sehol, lényegében nem is tudjuk, nem is értjük, miben jó ő és miben kevésbé. de a szakmai krémje képben van vele kapcsolatosan, elég régóta.

Előzmény: polovcev (397641)
ontur Creative Commons License 10 órája 0 0 397654

jó reggelt kívánok.

végülis a Fradinál is 5 sikertelen nemzetközi évbe tellett, mire rájöttek mi is kell, hátha itt is valami elindul.

azért maradok szkpektikus.

Előzmény: XGabika (397653)
XGabika Creative Commons License 10 órája 0 1 397653

Aki emlékszik még az „Álllami áruház” című filmre – sajnos egyre kevesebben… – igazolják, hogy Gertler Viktor rendezése, és Latabár Kálmán főszereplése maga volt a minőségi garancia! A történet szerint a fiatal áruházi alkalmazott azzal szembesül, hogy a régről ottmaradt, a felsőbb szerveknek hajbókoló igazgató eladhatatlan termékekkel traktálja az egyre elégedetlenebb vásárlókat. Az áruhát vezetőjének jelszava – korabeli mainstream! – a takarékosság. Azonban mindez csak fedősztori, a takarékosság csak a nettó lopást fedező üres lózung…
Akkor, és ott a leleplezett bűnbanda megfizet tetteiért, mert bizony a fogyasztókat még az átkosban sem illett átverni! Manapság, a fogyasztói társadalom korában pedig kifejezett bűn… A kereskedelemben, a pénzügyekben példátlan szabályozottsággal lépnek fel a monopol erőfölénnyel szemben, de egy szűz terület mégis maradt. Ez pedig a labdarúgás, ami bizony mindeddig egy szűk kör „játszótere” maradt.
Most azonban végre valakinek valahol elege lett abból a feltűnő értékaránytalanság, amit ma a foci jelent; rengeteg pénz áramlik be, de végtermékként jobbára csak selejtet termel a „gyár”. Lássuk be; az állam közreműködésével soha nem látott tőke érkezett a fociba, de nem, hogy eredmény nincs, hanem relatív lemaradásunk, ha lehet, csak még tovább fokozódott. Ez pedig nonszensz; „Ilyen nincs – és mégis van!”
Sokak, sokszor, sokféleképpen megfogalmazták már, hogy ez nem fenntartható, de a „szakma” mindig mereven elutasította, tűzzel-vassal irtotta ezeket a véleményeket. De ennek most vége! Alighanem elege lett a pénzt számolatlanul beöntő, azokat odacsatornázó döntéshozóknak, mert mindhiába a pénz, azok szakmai oldalon nem hasznosultak. Hogy hova lettek? Ez most majdnem mindegy, a lényeg, hogy megszületett a felismerés: a foci jelenlegi utánpótlás rendszere egyszerűen alkalmatlan akár egy csapatnyi (válogatott) minőségi játékos kinevelésére!
Ebben pedig döntő szerepe van annak az MLSz-nek, aki nem tud/akar valódi szakmai irányítóként eljárni. Erre példaként említhető, hogy a belga Double Pass rendre átvilágítja a klubokat, és – bár inkább csak áttekintő vizsgálatot folytat – kirívó hiányosságokat tár fel. De mindhiába, a gyalázatos eredményeknek nincs következménye…
Ezért aztán a kormány november közepén határozatban szólította fel az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetőjét, Kásler Miklóst, hogy dolgozzon ki egy állami akadémiai rendszert, ahol a sportági szövetséget megkerülve, végre minőségi munka folyik, és a ráfordított milliárdok végre a tényleges szakmai munkában manifesztálódnak.
Belső információk szerint az Emberminiszter ezt úgy oldotta meg, hogy az akadémiai minősítést mindössze a mai U19-es, első osztályú bajnokság szereplői, valamint két további klub tarthatja/kapja meg, a többiek lemondhatnak erről a címről. De itt nem áll meg a dolog, mert a finanszírozást az EMMI magához vonja és – bár az alkalmazottak a klub kötelékébe tartoznak – járandóságaikat az államtól kapják.
Elsőre azt gondolhatnánk, hogy ez elég komoly tehertétel, de az éves szintet 3 milliárd forint körüli összeg a fociban közvetlenül, vagy közvetve jelentkező kiadásokhoz képest elenyésző tétel. Az állami akadémiák tehát állami finanszírozásba kerülnek, és ezzel együtt elveszítik a jogot a Tao-támogatások igénybevételére. Ez azért van, mert a fent említett összeg bizony elég arra, hogy az immár kiváló infrastruktúrát működtessék, és az alkalmazottakat megfizessék.
Apropos, alkalmazottak! Akadémiánként négy csapat versenyez majd a különböző korosztályokban. Minden egyes csapat külön stábot kap, úgymint edző, pályaedző, erőnléti edző, rehabilitációs edző, kapusedző, video elemző, gyúró, kiropraktor, pszichológus, stb…. Ez csapatonként öt edzői képesítéssel, valamint 6-7 egyéb speciális szakmai tudással (és képesítéssel!) rendelkező szakembert jelent!
Egy-egy akadémia tehát négy csapattal, csapatonként kilenc-tíz szakemberrel működik, azaz összesen 40-48 stábtagot foglalkoztat. Ez azt jelenti, hogy az összes akadémia nem kevesebb, mint 400-480 szakember alkalmaz majd. Nem kell megijedni, „a matek kiadja”: ilyen számban vannak ma Magyarországon A, A elit, és Pro licenszes edzők! Az más kérdés, hogy a licensz önmagában nem jelent minőséget, de ez nem ennek a cikknek a témája!
És melyek lesznek azok a klubok, amelyek akadémiai státuszt kapnak? Ebben egy elég komoly regionális lefedettséget igyekeztek megvalósítani, de mintha a dél kimaradt volna. Ennek nem tudjuk az okát, de úgy néz ki, hogy Budapesten négy (Vasas, MTK, Kispest, Fradi) keleten három (Debrecen, Kisvárda, Diósgyőr), és nyugaton szintén három (Felcsút, Győr, Szombathely) klub tarthatja meg akadémiai minősítését.
Az utánpótlás bajnokságokat is átszervezik ehhez! A 2019/20-as idényben elért helyezések, valamint további (nevezzük helyosztónak) meccsek alapján a klubokat három, egymás alá rendelt Nb1-es, és három, egymásnak alárendelt Nb2-es bajnokságra osztják fel. Az Akadémiák elvileg bármely osztályba besorolódhatnak, azt kizárólag a most futó bajnokság, és a helyosztók eredményei határozzák meg.
ÉS mi lesz a többiekkel? Elvesztik, vagy nem kapják meg többé az akadémiai minősítést, finanszírozásuk marad az eddigiek szerint, náluk gyakorlatilag nem történik semmilyen változás ezen a téren. Ők tehát maradnak az MLSz szárnyai alatt, és továbbra is a Tao-ra, valamint a központi bevételi forrásokra támaszkodva finanszírozzák működésüket.
Amit most látunk tehát:
Az állam megelégelte, hogy nincs eredmény (azaz nem termel ki a hazai utánpótlás ütőképes játékosokat) annak ellenére sem, hogy minden anyagi és infrastruktúrális támogatás rendelkezésére állt a kluboknak. Ezért az utánpótlás egy részét kiveszi az MLSz alól, közvetlen állami kontroll alatt működteti, mert azt reméli, hogy így a ráfordítások jobban hasznosulnak, és a (mennyiségben mindenképpen) megfelelő szakember-gárda végre minőségi terméket, azaz fiatal játékosokat fog előállítani a magyar futball számára!
Ez remek gondolat, és bizakodásra ad okot, hogy végre megindult a gondolkodás arról, hogy mit kellene tenni, sőt lépések is történtek egy hatékonyabb rendszer kialakítása irányába! Persze fontos az is, hogy ha már a tíz utánpótlás műhely tényleg mindent megkap (most már szakembereket is!), akkor ott nem csak a költségvetéseket, hanem a szakmai munkát is kontroll alatt kell tartani! Ebben is van már sok-sok gondolat, mert igenis léteznek megbízható mérési módszerek, az eszközök pedig rendelkezésre állnak ahhoz, hogy minden egyes játékost, annak minden egyes sklill-jét alaposan felmérhessék, illetve ezek eredményét felhasználva fejlesszék, adj isten, akár még fejlődési naplót is vezessenek róluk!
Sajnos ez utóbbi területen csak még elég képlékeny dolgokat hallottunk, ez nincs még komolyan kidolgozva, de bízunk bennne, hogy ha már ilyen komoly változásokat eszközölnek, akkor az utánpótlás termékfejlesztési munkáját vissza is akarják mérni, és azt kontroll alatt kívánják tartani! Tudjuk, hogy vaannak akik még emlékeznek a Kutasi-féle követelményrendszerre, így az ilyen központilag vezérelt visszamérések nem igazán keltenek bennük jó érzést. Hozzá kell tenni azonban, hogy ezúttal nem az edzések hogyan-ját, hanem a kívánt eredményt kell majd kontrollálni. Magyarul: minden egyes korosztályra meg lehet adni azokat a sztenderdeket, amelyek elvárhatók adott életkorban, ezek pedig ma már igenis mérhetők! Nem ám arról van szó, hogy a 100 métert mennyi idő alatt futja a játékos… A foci összetett játék, rengeteg készség és képesség kell hozzá, és nem csak fizikai, hanem más tulajdonságok terén is.
Összességében tehát minden okunk megvan arra, hogy lelkes figyelemmel várjuk a további fejleményeket, mert amit eddig megtudtunk az több, mint biztató. Persze ez itt Magyarország, ahol könnyen uram-bátyám lesz mindenből, de ezúttal éppen azt gondoljuk, hogy ennek a rossz értelemben vett magyaros viselkedésmódnak a kiirtására tesz egy komoly kísérletet az állam.
Ennek értelmében:
HAJRÁ MAGYAROK!!!!

https://www.facebook.com/SemlegesTerfel/posts/2380421378729019

aljas8as Creative Commons License 11 órája 0 1 397652

Ezt a nyitott optimista kedves népet:)

Előzmény: neutrino_ (397650)
aljas8as Creative Commons License 11 órája -2 0 397651

A lényeg átjött.

Előzmény: Barry Unger (397649)
neutrino_ Creative Commons License 11 órája -1 0 397650

"A hibázó játékost nem szekáljuk, hanem biztatjuk – sajnos otthon többnyire mást tapasztaltam"

 

nicsak egy újabb sorosbérenc, aki báncsa a magyart :(

Előzmény: aljas8as (397646)
Barry Unger Creative Commons License 12 órája -1 1 397649

megint egy tipikus hype cikk. Klopp mindig, minden játékoshoz odamegy meccsek után.

Előzmény: aljas8as (397646)
Green Army Creative Commons License 13 órája 0 1 397648

teljesen más foci ez.

kiskokó sírdogált a walesi meccs után, hogy nem kaptunk sárgát sem. (ő azért beleszállt a walesi-be, amikor beállt rögtön) a Liverpoolnak ezen a meccsen talán a 35. perben volt az első! szabálytalansága...

Előzmény: aljas8as (397646)
aljas8as Creative Commons License 24 órája 0 2 397647

Mindig azt hallom hogy a magyar tehetséges szorgalmas okos stb .

 

Szerintem egy dologhoz van tehetsége a dolgozni akaró embereket elüldözni.

 

Szobi helyében lemondanám a válogatottat és ott a pénz a foci a kocsik és a csajok.

 

A fotel szakértőknek meg feleljen meg Messi meg CR7.

Előzmény: aljas8as (397646)
aljas8as Creative Commons License 24 órája 0 2 397646

http://www.nemzetisport.hu/bajnokok_ligaja/jurgen-klopp-szoboszlai-dominikot-dicserte-2737243

 

"– A salzburgi öltözőben több nemzetiség képviselteti magát, hatalmas a harc a csapatba kerülésért, a pályán mégis egységes együttes benyomását keltik. Ez minek köszönhető?
– Annak, hogy minden pozícióért nagy a harc, minden edzésen odatesszük magunkat, de nem rúgjuk agyon egymást a gyakorlásokon azért, hogy a másik ne játszhasson. A rivalizálás révén jobb teljesítményre ösztönözzük egymást, nem pedig lenyomjuk a másikat. A hibázó játékost nem szekáljuk, hanem biztatjuk – sajnos otthon többnyire mást tapasztaltam."

 

"– A Liverpool elleni meccs előtt önbizalomtól duzzadó, mosolygós salzburgi játékosokat láttunk, akik az angol sztárcsapat ellen a hatalmas tét ellenére is élvezték a játékot. Ilyen hangulattal és testbeszéddel miért nem találkozunk a magyar válogatottnál?
– Ezt nehéz párhuzamba állítani, mert a világ legjobb együttese ellen teher nélkül léptünk pályára. Úgy álltunk a mérkőzéshez, hogy hozzuk ki magunkból a legtöbbet, élvezzük a pillanatot, a válogatottnál viszont inkább a meg kell csinálni a jelszó. Elvégre ha itthon legyőzünk egy nálunk erősebb válogatottat, idegenben miért ne sikerülne? Akkor is, ha az ellenfélnél a Juventus, a Real Madrid és a Manchester United játékosai szerepelnek. Minden meccsen azért hajtunk, hogy megfeleljünk az elvárásnak, de amíg Salzburgban a kezdő sípszó pillanatában többnyire felszabadulunk, ez a válogatottnál az elvárás miatt nem mindig történik meg."

 

 

És akkor el lehet olvasni a hsz-et.

ingersheim Creative Commons License 26 órája 0 0 397645
Nálam is kb az a lényeg, hogy játszon, fejlődjön és hasznára váljon a válogatottnak.
Többi leszarva, mindegy hol focizik, címeresben legyen oké.
Előzmény: XGabika (397643)
Edidem Bassey Eyo Ephraim Creative Commons License 26 órája 0 0 397644

Mit akarsz mindig anyámmal meg bödével, in absentia lucis, tenebrae vincunt?

 

Én csak azt nem értem, hogy miért kell egyes játékosokat isteníteni, a másikat, egy 19 évest meg lekárogni. 

Ugyanaz a magyar foci. Aztán egyet hibázik és kurvagyenge (nem szar, nem azt írtad). 

Előzmény: Küzdeni mindig! (397639)
XGabika Creative Commons License 27 órája 0 0 397643

nem is biztos, hogy lepnie kellene

itt jatszik, fejlodik, felesleges kispadra erosebb ligaba/csapathoz igazolni

Előzmény: Barry Unger (397642)
Barry Unger Creative Commons License 27 órája 0 2 397642

nem tudom miért gondolod hogy most adnának érte szép pénzt, és azzal az alábbi hozzászólással sem értek egyet, hogy a Salzburg pénzt akarna belőle csinálni, azért játszik. Éppen ellenkezőleg:

 

Egyrészt, tekintve, hogy komoly klubok azért már nem ad-hoc alapon, vagy hype alapon igazolnak, hanem a lentebb linkelt statisztikákat veszik alapul, és arra jön rá minden más, szerintem az teljesen nyilvánvaló mindegyik klubnak, hogy most nincs olyan szinten, hogy egy topbajnokság akármelyik csapatába beférjen. Tehát, az, hogy "figyelik", az annyit jelent, hogy a fejlődését figyelik. Van jópár olyan fiatal tehetség, akit évekig figyelnek, míg elviszi valaki. Tipikus példa pl. a belga Tielemans, akit már 16 évesen hatalmas tehetségnek kiáltottak ki, jól is ment neki a belga bajnokságban, de nem vitte senki. 20  évesen vitte el a Monaco, majd onnan a Leicester, most 22. Tielemansért az Anderlecht a saját szintjén jó pénzt kapott (18M, ha jól látom), egy ~3 évet Salzburgban eltöltő Szoboszlai is simán érhet annyit, ha továbbfejlődik. Ha jól rémlik, kb 1 éve játszik a Salzburg felnőttcsapatában, tehát még minimum két szezon kell neki reálisan ahhoz, hogy kinője őket, ha egyáltalán.

Másrészt a Salzburg nem azért játszatja, mert el akarják adni, hanem, mert attól fog fejlődni. Bagóért igazolták, ha nem válik be, akkor sincs semmi, nem veszteség.

Előzmény: neutrino_ (397640)
polovcev Creative Commons License 27 órája 0 2 397641

Ez csak egy hipotézis. Egészén pontosan senki sem tudja az ideírók közül, hogy miként tekint rá az egyesülete. Mint ahogy, a "hype" is legfeljebb a hazai sajtó cikkeiből következtethető. Nekem fogalmam sincs arról, hogy az osztrák szaksajtó miként viszonyul hozzá, míg a németben jóformán fel sem bukkan (Vagy én nem találkoztam vele ). Ennek megfelelően az állítólagos elvárások, amiknek meg kell felelnie nem valósak, csak általunk kreáltak. 

 

 

Meglátásom szerint a Salzburg megengedheti magának, hogy magánál tartsa még 1-2 évig. Csak mert a Barca vagy City nem jelentkezik be érte hetente, nem jelenti azt, hogy 3-4 év múlva nem lehet fix kezdő a Lipcsében. Ha pedig az a csapat a német élvonal tagja, akkor a gyerek már elég komolyt karriert ért el. Legalábbis magyar viszonylatban. 

Előzmény: neutrino_ (397640)
neutrino_ Creative Commons License 27 órája -2 0 397640

Amikor Szoboszlainak nem kellett futnia a labdával,addig jól végezte a feladatát. Mikortól már vezetnie kellett, onnantól lett pontatlan vagy szerelték. A védekezésben kivette a részét jól helyezkedett.

Elég átlagos volt. 

A Salzburg tele van kiemelkedő játékossal  így elbírja ,hogy Szoboszlai "csak" fogaskerék legyen,de idővel fejlődnie kell, hogy ő is húzóember lehessen. Majd az idő eldönti.

Az osztrákoknak kicsit rizikó is a megtartása,mivel most adnának érte szép pénzt.

Küzdeni mindig! Creative Commons License 27 órája 0 0 397639

(Túl azon, hogy sikerült lemenned kutyába, sőt az alá két szinttel)

 

Amiket idéztél, azzal semmit nem cáfolsz. Sehol nem azt állítom, hogy kategorikusan szar, hanem az aktuális teljesítményét kritizálom. De persze nem várom, hogy megértsd a különbséget. Az meg, hogy azt írtam, hogy nem a kedvencem (egyébként úgy folytattam: a mostani formájában! a mainzi formában az lehetne)... Hát ezzel még csak kritikát sem fogalmaztam meg a játékát illetően. Messi sem a kedvencem, attól még elismerem a tudását.

 

És mellesleg, ezt közvetlenül a 2016-os. osztrák meccs kezdő sípszava előtt írtam:

 

Faszom a trollfocis népségbe. Szalai gólt lő ma és kész.

 

(Amúgy anyád végül elmondta, milyen volt Böde?)

Előzmény: Edidem Bassey Eyo Ephraim (397635)
losik Creative Commons License 27 órája -1 0 397638

Mi nem az ő szintje? A Bl csoportkör? Ezért játszott hatból öt meccsen?

Előzmény: Küzdeni mindig! (397629)
losik Creative Commons License 27 órája -1 0 397637

Én a második félidőt láttam a meccsből, akkor bal oldali középpályás volt, nem hiszem, hogy ő lett volna a játékszervező játékos.

Előzmény: Barry Unger (397631)
fidelio-Pyrandus Creative Commons License 27 órája 0 0 397636

Priskin rosszabb. (mindegy)

Előzmény: Edidem Bassey Eyo Ephraim (397635)
Edidem Bassey Eyo Ephraim Creative Commons License 1 napja -1 0 397635

Jogos, valóban nem mondtad, hogy szar:

 

Szalai: sajnos ismét a kajla, béna, esetlen énje kerekedett felül. A labdákat helyzetben eltörte vagy mellérúgott. Veszélytelen volt a játéka.

 

Szalai, Priskin tragédiák,

 

 

Szalai de főleg Nagy D bűngyengék voltak.

 

Finoman szólva nem a kedvencem Szalai.

 

 

Előzmény: Küzdeni mindig! (397629)
XGabika Creative Commons License 1 napja -1 1 397634

szob83, jun71, mina67,mwep93 passz

 

nem igazan log ki a sorbol

es szvsz a ket kozepso kp-nek 30-50%-al tobb passzanak kellene, hogy legyen

Előzmény: Barry Unger (397631)
XGabika Creative Commons License 1 napja 0 0 397633

irtam a tobbi kozeppalyassal osszevetve is.

Előzmény: Barry Unger (397631)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!