Keresés

Részletes keresés

Tamas(Ottawa) Creative Commons License 4 órája 0 0 434719

Lehet, de amit Slot (ki nem) mondott, abba simán belefér egy kispadozó fegyelmezés. Elvégre, mikor, ha most nem, amikor még friss az emlék, és nem egy liga, hanem (az ő első) BL meccsről van szó. ("Ezt veszítheted, ha úgy folytatod, öcskös!")

Előzmény: Pac (434718)
Pac Creative Commons License 7 órája 0 0 434718

Esetleg nem lehet, hogy csak simán rotált a mester?

Előzmény: Tamas(Ottawa) (434717)
Tamas(Ottawa) Creative Commons License 7 órája 0 0 434717

Kerkezt pedig Slot, nevelési célzattal, egy darabig kukoricára térdeltette a sarokba. Nagyon helyes. Csírájában kell elfojtani az ilyen hozzáállást.

Előzmény: Neville2004 (434715)
Ever666 Creative Commons License 9 órája 0 0 434716

Kerkez meg a kispadhoz ragadt

Előzmény: Neville2004 (434715)
Neville2004 Creative Commons License 9 órája 0 0 434715

Mintha nem ragadt volna Szoboszlai jobbhátvédben... :)

Előzmény: kannibál Kovács (434662)
van_Persil Creative Commons License 15 órája -8 1 434713

A legnagyobb magyar fodbalsiker 1929.07.21-re datálódik.

Előzmény: wizardry8 (434711)
Dead Tribe Creative Commons License 15 órája 0 0 434712

Hehe, valóban :D
Vagy a "Juhász"-t :)

Előzmény: Pac (434706)
wizardry8 Creative Commons License 24 órája 0 4 434711

A 6:3 csak egy barátságos meccs volt. Csak a kommunista propaganda csinált belőle legendát. 

Sokkal nagyobb eredmény volt Uruguay meg Brazília legyőzése az 54-es VB-n. Csak azokból nem lett legenda az elvesztett döntő miatt.

Előzmény: giornalista (434710)
giornalista Creative Commons License 1 napja 0 1 434710

én remélem, sosem hagyja abba a kannibál.

az unalmasan általánosra csiszolt, "naccámoktörvénye"-AI korában igazi felüdülésnek tartom az ilyen teljesen random, csak és kizárólag embertől származtatható gondolatmeneteket, amelyek képesek az Aranycsapat és Marco Rossi válogatottja közé numizmatikai kapcsolatot teremteni és állításokat megfogalmazni. 

én irigylem továbbá az ilyesmi elmék magabiztosságát is. lenyűgöző. és ezt csak minimális pikírtséggel mondom, jelentős részben komolyan is gondolom.

a 6:3 nem volt akkora szám, hiszen Rossi zsinórban 30 meccsig nem kapott három gólt, bezzeg a Puskásék.

de ugyanakkor a 6:3 akár még nagy durranás is lehetne, hiszen Rossival nem nyertük meg a 2+ kapott gólos meccseinket, Sebes Gusztávnak viszont összejött. ugyanakkorviszont Rossival néggyel vertük idegenben az angólokat, az Aranycsapatnak ez sem sikerült, megálltak háromnál...

szóval van itt mire perspektívákat keresni, na!

Előzmény: deluigi (434709)
deluigi Creative Commons License 1 napja -1 0 434709

aki itt hulyul, az nem Rossi

kannibál Kovács Creative Commons License 1 napja -5 3 434708

Egy kicsit rendszerezném a kapott gólokat:

2018 nyara és a 2024-es Eb között összesen hat olyan mérkőzés volt, amikor a Maestro válogatottja kettőnél több gólt kapott. Ebből kettőt nem vesztettünk el.

2018

Észtország 3-3

2019

Horvátország 0-3

2020

Oroszország 2-3

2021

Lengyelország 3-3

Portugália 0-3

Anglia 0-4

2021 ősze és 2024 nyara között zsinórban 30 olyan mérkőzést játszottunk, ahol kettőnél több gólt senkitől nem kaptunk. Ez - ahogy már említettem - egy abszolút magyar csúcs, ami még az Aranycsapatot is überelte. Tudom, hogy eme logika alapján a 6:3 nem is annyira nagy dolog a viszonylag sok kapott gól miatt, de ha nem egy meccset nézünk, hanem több tucatot, akkor az ilyesféle trendek már egyáltalán nem irreálisak. És hát azt már az eleink is elismerték, hogy az Aranycsapatnak nem a védekezés volt az erőssége.

A 2024-es Eb óta mindössze egy és negyedév telt el, ehhez képes ezen idő ugyanúgy hat darab, sok kapott gólt eredményező mérkőzésünk volt, mint előtte hat év alatt!

A vak is látja, hogy hátul bajok vannak.

Érdekes, hogy amíg Rossi olasz állampolgár volt, addig olaszosan védekeztünk és néhány kivételtől eltekintve remekül tartotta magát a hátsó sorunk. Amióta a Maestro magyar állampolgár, azóta elindult egy folyamat, aminek az a lényege, hogy hozzáhülyül a magyar edzői hagyományokhoz.

Előzmény: kannibál Kovács (434690)
wizardry8 Creative Commons License 1 napja 0 0 434707

Amikor kiírják a meccs statisztikáit, például hány kapura lövés volt, ott kiírják a bedobások számát is?

Pac Creative Commons License 1 napja 0 0 434706

a neve alapján Schäfer ősei sem ihattak kumiszt a honfoglalók között.

Nem lenne semmi baj, ha Schäfer dédapja simán felvette volna a Pásztor nevet.

Előzmény: kannibál Kovács (434692)
Pac Creative Commons License 1 napja 0 0 434705

A törökországi légió többsége (ne gyertek Sallaival, mert többséget írtam, nem egészet) mellett ők is a kiesés elkerülése ellen fognak harcolni.

Talán nem is baj, ha minden klubmeccs élethalálharc a válogatott kerettagoknak.

Csak játsszanak sokat!

Előzmény: kannibál Kovács (434688)
Neville2004 Creative Commons License 1 napja -1 0 434704

"Hogy nem egyszer egymást éltetik, vagy olyan drapit raknak ki amiben szerepel a másik klub? Rapid ultráinak a színéből ajvékolt az oroszokról. És az a legrosszabb, hogy szerintem nem tudatlanságból, hanem szándékosan csak hergelte a közvéleményt. " Ez annyira nevetséges volt, hogy még a többi ballib média se vette át :D Amúgy ja, elég fárasztó forma, emlékszem sprotriporterként ilyen temus Hajdú B.-ként indult, csak neki szarok voltak a poénjai, aztán átment ilyen tudalékosba. Most már közéleti riporterként ugyanezt a stílust tolja az ATV-n, mindenképp ő akarja megmondani a frankót akkor is, ha neki moderátornak kéne lennie.

Előzmény: JarnoTrulli (434697)
Sarq_ Creative Commons License 1 napja 0 0 434703

Ironikus volt az írásom. Amúgy lehet, hogy mégis az volt a baj, hogy Varga túl plasztikusan fejezte ki magát németül.

Előzmény: Ever666 (434695)
Gabika(nem értelmiségi) Creative Commons License 1 napja -1 0 434702

szerintem alapvetoen jobb stylesnel, bar a csavo most jol jatszott.

dardai gyerekekbol max egy, aki tenyleg jo, a ket idosebb kuka.

Előzmény: kannibál Kovács (434691)
Gabika(nem értelmiségi) Creative Commons License 1 napja 0 0 434701

koszi. ezt a semleges terfelet meghallgatom (csak autoban szoktam ilyesmit hallgatni, nekem uncsik a podcastok, vagy ha valami fontos van 4x-es sebesseg + automata felirat :D)

Előzmény: JarnoTrulli (434697)
kannibál Kovács Creative Commons License 2 napja -2 2 434700

Az utánpótlásnevelésünk egy tragikomédia.

Előzmény: Ever666 (434694)
JarnoTrulli Creative Commons License 2 napja 0 0 434699

ha nagyon rámozdulsz kinek mi a vérvonala akkor már az öreg Dárdait az apjukat is előveheted, hiszen apai részről bukovinai székely az anyja meg sváb

vagy tedd zárójelbe az Aranycsapatot, hiszen Lipovics, Lendenmayer, Bednarik, Purczeld nevűek se így lettek ismertek

JarnoTrulli Creative Commons License 2 napja 0 0 434698

Fiolán csodálkoztam valamelyik nap, amikor láttam 64x volt válogatott

Előzmény: Ever666 (434684)
JarnoTrulli Creative Commons License 2 napja -2 1 434697

ebből látszik csak fizikailag lépett ki onnan, lelkileg nem :) ugyanolyan bújtatott propit tolja, de hidd el ő már független, de nagyon!

Bár messze a legalja szint nálam Egri, aki egykor sportkommentátor is volt és azzal riogatta a népet akkor már "független megmondóemberként" pár éve, hogy a Fradi drukkerek orosz zászlós drapikat lengetnek, és nem biztos hogy Csercseszov miatt, hanem más ok miatt :D (célozgatva Putyinra meg valami orosz támogatásra) miközben pont egy ex sportriporter nem tudja, hogy a Fradi és a Rapid ultrák haverok? Hogy nem egyszer egymást éltetik, vagy olyan drapit raknak ki amiben szerepel a másik klub? Rapid ultráinak a színéből ajvékolt az oroszokról. És az a legrosszabb, hogy szerintem nem tudatlanságból, hanem szándékosan csak hergelte a közvéleményt. 

Én egy ideje ezt a Semleges térfél nevű csatornát hallgatom, nincs sok feliratkozójuk de nem is a lájkvadászatra mennek, de a magyar fociról amilyen véleményük van én nagy százalékban azonosulni tudok velük. Mostanság kevesebb ott a tartalom, mert Józsinak elég komoly eü. gondjai vannak

Az ilyen kizárólag laptopszakértő, csak számokból véleményt alkotó figurákra én nem vagyok vevő. Legalábbis áltatom magam még mindig, hogy nem pusztán ezek számítanak ott a pályán. Bizonyos szintig érdekesek, de a csak laptopvideósokból én nem kérek. 

M4-en is vannak olykor jó podcastok, de ehhez kell megfelelő alany is, kit hívnak mennyire partner. Márton Gábort ugyan én nem ismerem személyesen, de a vele készült interjú után valahogy pozitív lett bennem az eddig róla kialakított képen. (nyilván ő ezt toronymagasan le is szarja, tudom)

Előzmény: Gabika(nem értelmiségi) (434671)
JarnoTrulli Creative Commons License 2 napja 0 0 434696

Ez lenne a Bognár Team 

Előzmény: Sarq_ (434693)
Ever666 Creative Commons License 2 napja 0 1 434695

Varga is olyannyira meg akarta magát értetni a bíróval, hogy kapott is egy sárga lapot

Megérte...

Előzmény: Sarq_ (434693)
Ever666 Creative Commons License 2 napja -1 0 434694

Miközben az utánpótlás a béka segge alatt van!

Nagy Ádámot a válogatottba!

Sarq_ Creative Commons License 2 napja 0 0 434693

Eleve mennyivel jobb lenne, ha a mennyeiből válogathatna Rossi, vérmagyar, nyelveket sem beszélő játékosokat. Lehet, hogy Dublinban is az volt a baj, hogy Varga, Szoboszlai, Orbán, Sallai, Bolla, Kerkez túlzottan.is meg tudták értetni magukat a német bíróval?

kannibál Kovács Creative Commons License 2 napja -2 1 434692

És akkor még mindig én vagyok.

A Nego-Schäfer-Styles-Kerkez négyesfogatot írtam középen, amelyik most optimálisnak tűnik. Kicsit bennünket minősít, hogy ebből a négy emberből három nem is magyar, hanem honosított, és a neve alapján Schäfer ősei sem ihattak kumiszt a honfoglalók között.

A jövőt a két Dárdai gyerek jelentené még, akik otthon állítólag németül társalognak egymással.

Ennyit a fene nagy magyarságunkról.

Előzmény: kannibál Kovács (434691)
kannibál Kovács Creative Commons License 2 napja -2 0 434691

Optimális esetben nem kell feltétlenül kezdőembernek lennie, mert a Nego-Schäfer-Styles-Kerkez négyesfogat és a Sallai-Varga-Szoboszlai trió mögött a kispadon a helye.

De épp ez a lényeg. Máris van egy minőségi cserénk, aki még soha nem csinált olyan hülyeségeket a válogatottban, mint Sallai az írek vagy Szoboszlai és Kerkez a portugálok ellen.

Előzmény: Gabika(nem értelmiségi) (434689)
kannibál Kovács Creative Commons License 2 napja -3 1 434690

Még egy gondolat:

Az idei mérlegünk az első 6 mérkőzés után: 1 győzelem, 1 döntetlen, 4 vereség. Ahhoz képest, hogy 2023-2024-ben egészen az Eb-ig még a veretlenségünkkel kérkedtünk, ez meglehetősen rossz teljesítménynek tűnik.

Utoljára 2017-ben, Storck utolsó évében (1 győzelem, 5 vereség) és 2018-ban, Leekens szerencsétlenkedésének évében (1 győzelem, 1 döntetlen, 4 vereség - ebből az egy darab győzelem és az egyik vereség Rossié) voltunk ennyire rosszak az első 6 meccs után.

2017-ben és 2018-ban is repült a kapitány...

Lehet rugózni azon, hogy mikor milyen ellenfeleink voltak, mekkora tét mellett és éppen mennyire volt szervezett a mezőnyjátékunk, de ettől a tények nem változnak: ez nagyjából Feröer és Luxemburg szintje.

Még egy érdekes tény, ami jelzi a bajokat:

2021 őszétől az angolok elleni hazai 0-4-től kezdve egészen 2024 nyaráig, a svájciak elleni 1-3-ig közel három éven át egyetlen olyan mérkőzése sem volt a válogatottnak, amikor kettőnél több gólt kapott volna. Ezt a bravúrt még az Aranycsapat vagy Mezey wundermannschaftja sem tudta megcsinálni. 

Nos, 2024 júniusa óta hatszor kaptunk legalább 3 gólt: Svájc, Németország, Hollandia, Törökország kétszer és Portugália is rendesen megterhelte a hálónkat. Tudom, hogy a kapott gólok mellé mindig oda kell számolni a rúgottakat is, és az sem mindegy, hogy milyen a játékunk minősége, de ha ezt nézzük, akkor is ebből a hat meccsből csak a múlt heti magyar-portugál volt emészthető.

A 2020-2023 közötti időszakhoz képest rendkívül látványos a visszaesés.

Gabika(nem értelmiségi) Creative Commons License 2 napja -2 0 434689

orultseg nem jatszatni nagy adit.

Előzmény: kannibál Kovács (434688)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!