Nincs itt semmiféle offolás, mert most van az utolsó legendás futballév 40. évfordulója.
Amúgy Mezey valószínűleg itt sem számolt el azzal, hogy miért mellőzte az UEFA Kupa-döntős magyar csapat több kulcsemberét. Miközben olyan fatökűek kerültek be a válogatott keretbe, mint az angyalföldi Balogh Tibor vagy a szombathelyi Nagy József.
- Igen a jelek szerint elég sokan örülünk ennek. (Válogatott mérkőzéseket tekintve pl. Európa egyik legkihasználtabb stadionja a Puskás)
- Egyébként örülök annak is, (-ha már válogatott meccsek-) hogy, nem járunk térdig szemétben, hányásban és pl. az is jó, hogy motorral, kocsival nem hajt senki a tömegbe - azt hiszem ez nekünk így jó. Nélküled.
- Bevallom, nekem pl. a fekete póló szerencsére nem okoz rettegést még Magyarország felirattal sem.
(szerintem rossz hír számodra, hogy ezzel nem vagyok egyedül)
De nem akarlak meggyőzni! Inkább annak örülnék ha Te is ott lennél és ott vonulnál inkább ahol örömmel teszed. (jó... kissé önző okból, mert akkor könnyebben jutna nekünk jegy) szóval:
Hadd említsem.... van olyan hely ahol nincs fekete póló, "Nélküled" és színesben pompázik mindenki.... Jó ... Pesten már be van tiltva, de Bécsbe még nem. Az meg egy jó verdával 2,5 óra.
„jó gyerekek nem feleselnek, szót fogadnak anyucinak, néha szaladgálnak és jó nagyokat rúgnak a labdába, bár kevés hatékonysággal.”..."Egyszer, talán, majd focizni is megtanulnak..."
én pl. azért írtam, hogy jó gyerekek, mert nagyon sokat jótékonykodnak: hol egy hazai egyesületet, hol egy gyerek életét, hol egy klinikát mentenek meg egyébként abból a pénzből, amit ott Nyugaton a teljesítményükért adnak. (Mert ott Nyugaton az erre illetékeseknek ez a minőség annyit ér.)
Egyébként pályán is jó gyerekek közel másfél évig nem kaptak ki, 4:0-ra elpicsázták Angliát, de ha már az EB-t fikázzátok, ők ott voltak…. míg pl. a svédek és a norvégok a tévében nézték őket.
De oké igazatok lehet, ez az egész smafu eddig működött a szerencse és a legjobb, ráadásul leghumorosabb gyerekek mégis csak Ti vagytok. Hegyi Karabahoztok, mekkmestereztek és az 1:2 után is készek vagytok bizonygatni, hogy tulajdonképpen nem is nyertünk.
Remélem, az illetékesek előbb-utóbb felismerik, hogy az előző EB eredmények véletlenek, (ahogy pl. a Kispest bajnoki aranya, a Dunaszerdahely jó szereplése, vagy épp Sallai török aranya, Nemzetek Ligája stb).
Eddig kedvező volt a csillagállás, de a rohadt nagy véletlenek után végre tényleg ideje lenne elküldeni a mekkmester Rossit és a kutyaütő Sallait. (meg mindenkit aki nektek nem jön be)
Az illetékeseknek rohadt gyorsan meg kellene keresni Evil 666-t és FCKETO-t, ha már van egy esély egy óriási ziccer és két éles látó szekember, akik futballügyben (kb. minden ébren töltött órában) készek rá, hogy határozottan lássák, mondják és írják a tutit.
Történelmi lehetőség előtt a magyar futball. Remélem olvassák az illetékesek.
Így van, gyakorlatilag Európában a szűk elit (7-8 csapat) mögötti igen sűrű felső-középmezőnyhöz vagyunk sorolva, ahol igen nagy a tolongás és a sok nagyjából egyforma erős csapat, erős lutri, kinek jön ki a lépés végül és jut ki (sőt, ugye néha még a szűk elitből is sikerül 1-1- csapatnak nem kijutni...)
Így van, a bosnyákok Brazíliába való kijutása se volt nagy meglepetés, még ha először is sikerült nekik. Vagy hogy a szerbek mindig kint vannak (nekik pedig eb-re volt nehéz).
Mellesleg a portugáloknak volt már példa pótselejtezőre:
2014: az oroszok voltak az elsők, a playoffban a híres Ibra-Ronaldo párbaj (legalábbis emlékezetesebb, mint a brazil (le)szereplésük)
Persze nem számít, az oroszok mindenkor erősebbek, mint mi. És az se számít, hogy mind a 2016-os, mind a 2020-as eb-selejtezőn volt 1-1 veresége a portugáloknak gyengébb csapat (Albánia, Ukrajna - bár az ukránok csoportelsők lettek) ellen. De van statisztikai alap, ha esetleg összejönne egy iksz vagy bármi ősszel.
Sztem nagyjából világos: Ha a csoport 2. hely nem lesz meg, az kudarc. Ha pótselejtezőn bukunk el, akkor attól függ ki ellen (esetleg mi módon).
Akármennyire is újra divat lett minden szarnak elmondani a válogatottat, sehol a világon nem kapnának sokkot, ha kijutnánk. Ki tudunk rakni egy olyan kezdőt, ahol ha sorolják a klubneveket, senki nem hüledezne, hogy miféle kutyaütő banda jutott ki. Oké, mélység az nem nagyon van, tilos lesérülni, jó forma kell, meg jó sorsolás a pótra, és nem lehetetlen.
Lehetne még nyolc hasonló? A viccet félretéve, én arra gondolok, hogy az Ádám mint csk. összefogta a csapatot a pályán kívül és bent is. Ezt sajnos a Dominik nem tudja, hiába nagyszerű játékos.
Ha már mindenki azt hiszi, nem jutunk ki a vb-re (mondjuk 40 éve nem, tehát ezzel nem vállaltok túl nagyot): nem ez a kérdés, hanem hogy hol látjátok a bukás küszöbét?
1. első hely hiánya - nyilván ez a legbiztosabb
2. második hely hiánya - az írek előznének, ez már tényleg baj lenne
3. pótselejtező első meccse - legalább eljutottunk idáig
4. pótselejtező második meccse - a cél előtt, ez tényleg tragédia lenne
Ez az "időbeli" sorrend, de súlyosság szempontjából a 2. és a 4. majdnem együtt vannak, talán a 4. fájóbb lenne, bár a 2. is az lesz.