Keresés

Részletes keresés

karesz4 Creative Commons License 2001.11.03 0 0 1066
Üdv!

Szóval összesen egy, azaz egy magyar bajnoki cím és egy magyar kupadöntő... tekintélytparancsoló eredménylista... meg két másodosztály..., meg dél-koreai bajnoki cím... ez igen!!! Szerinted hány tucat olyan edző van hazánkban, aki ennél sokkal többet tett le az asztalra???? Az ifi válogatott dolgait meg annyira azért ne vegyük komolyan, szép szép, de semmi értékmérője nincs a felnőtt focival kapcsolatban...

Való igaz, utálom bicskeit, mert teljesen tönkrevágta a magyar válogatottat... utálom, mert a bizony-bizony hiteles forrásból származó infok szerint pénzért lehetett bekerülni a válogatottba... (Kérdezd már meg ugyan bicskeit, annak ellenére, hogy száznál is több játékos szerepelt kapitánysága idején a magyar válogatottban, Bodnár miért nem kapott tőle lehetőséget??? Bezzeg a világhírű izraeli liga 5. helyzettjének kispadosa gyakorlatilag állandó kezdő volt... vajon miért?????? Miért?????? Fancsikám erre válaszolj, ne engem kutyázz!!!!! Vagy a Bristolban és Cottbusban látványosan megbukott sebők, miért lehet válogatott évek óta???? Nem hiszem, hogy valaki lehet ennyire agyatlan, mint te!!! Neked az elmúlt évek kudarcsorozata nem elegendő bizonyíték bicskei teljes szakmai és erkölcsi csődjére?????? Tényleg nem????

Nem hiszem, hogy ismeretlenségben bujkálnék, elég sok helyre leírtam, hogy hol dolgozom, mit csinálok... ha Te nem olvastad, az engem nem érdekel...

"szakkönyvek, videoanyagok"
hahahahahhaa!!!! A Kölnben 20 évvel ezelőtt leírt dolgokat "írta" meg bicskei és adta közre, mint sajátját... ezután elrohant mellette a világ, de ő még mindig a két évtizedes baromságokat ismeri csak...

Minősíthetetlen vagy!!!!
Komolyan mondom, az ilyeneknek, mint Te, ugyanakakora szerepük van abban, hogy a magyar foci ilyen mélyre süllyedt, mint bicskeinek!!!!

Karesz

Előzmény: kfancsi (1065)
kfancsi Creative Commons License 2001.11.03 0 0 1065
Karcsikám!
1984. Ifi EB. első hely;
1987-88 Bp. Honvéd edzője, csapata bajnokságot nyert és bejutott az MNK döntőjébe;
1991-ben a Koreai Köztársaságban a DAEWOO Royals Fc edzőjeként bajnoki cím,kupa győzelem és az év edzője;
1992-94-ben Fc Luzern edzőjeként bajnoki cím a második osztályban;
1994-95-ben az MTK edzőjeként bajnoki cím veretlenül az NB II-ben; (Gelleivel estek ki,utána pedig Kisteleki fúrta ki)
1997-98 Győr szakmai vezetőjeként 4. hely.

1977-82-ig az MTk ificsapatainak volt az edzője -ez alatt az idő alatt húsz játékosát igazolták le a felnőtt csapatba és öt játéosa lett válogatott(Fodor Imre, Boda Imre, Katzenbach Imre, Bognár Gyögy, Varga István)
1982-86 között az ifjúságiak szövetségi kapitánya:a 16,17,18, és a 21 évesek válogatottja tartozot az írányítása alá.

Azért mert Te nem bírod Bicskeit -mint a válogatott volt edzőjét-, még az eredményeit és az eddig az utánpótlás területén elért eredményeit és munkáját - szakkönyvek,video anyagok - nem kellene leszólnod,arról meg nem is beszélve ,ahogy nyiltakozól róla a nagy névtelenségbe burkolózva. Részemről befejeztem a veled való értekezést e témában.

Előzmény: karesz4 (1064)
karesz4 Creative Commons License 2001.11.03 0 0 1064
Fancsikám!

Mikor és kivel nyert bajnokságot és kupát bicskei????

Karesz

Előzmény: kfancsi (1059)
atlanta Creative Commons License 2001.11.02 0 0 1063
Ebből az interjúból azzal értek egyet, hogy az igazi tehetségek deviánsak, kezelni kell őket. De nem a bíróknak és a partjelzőknek! Ezek ne neveljenek egy Terjéket, Gerát, Tökölit, vagy éppen Bajzátot. Merüljenek inkább el a szabálykönyvben.
Előzmény: Grof (1056)
kfancsi Creative Commons License 2001.11.01 0 0 1062
Köszi,ezt nem tudtam! :)) Így már érthető...
Előzmény: Grof (1060)
Mighty Mike Creative Commons License 2001.11.01 0 0 1061
:)
Előzmény: Grof (1060)
Grof Creative Commons License 2001.11.01 0 0 1060
Ja, régi magyar közmondás szerint:
"Professzor úr magyar válogatottról, Karesz4 Bicskeiről jót ne szóljon."
:-)
Előzmény: kfancsi (1059)
kfancsi Creative Commons License 2001.11.01 0 0 1059
Szia!
Még mindig itt tartasz? Ez már kóreset...
Bicskei nyert náhény bajnokságot meg kupát és egy ifi EB döntőt. Legalább ezt ismerd el... De ha nem az sem érdekes...
Előzmény: karesz4 (1058)
karesz4 Creative Commons License 2001.10.31 0 0 1058
Üdv!

"Életemben először az olaszok ellen azért drukkoltam, hogy égjünk le,2
Ritka büdös bunkó vagy!!!

"Mezey"
Na az igen... testközelből láttuk Mezey tehetségét a Vasasban... Meg Irapuatoban, meg még néhány helyen, ahol megbukott... meg láthatjuk a magyar edzőképzés csődjén, hogy mennyivel jobb lenne...

érdekes, bicskei esetében nem mondta, hogy klubszinten milyen siekrtelen szakvezetőnk van.. pedig több eredményt ő sem tud fölmutatni klubedzőként... a válogatottban pedig a magyar labdarúgás legnagyobb csődje és szégyene!

Üdv:

karesz

Előzmény: fz_d (1057)
fz_d Creative Commons License 2001.10.31 0 0 1057
Gelleivel megint elvesztegetünk két évet. Életemben először az olaszok ellen azért drukkoltam, hogy égjünk le, nehogy Gellei legyen a kapitány. Sajnos a töketlen MLSZ egy klubszinten is eredménytelen edzőt választott, aki ráadásul még egy megalszik a tej a száájában típus is, úgyhogy még lelkesíteni sem fog tudni. TORNYI, MEZEY, EGERVÁRI, BOGNÁR. Négy név, mindegyik sokkal alkalmasabb lett volna.
Grof Creative Commons License 2001.10.30 0 0 1056
Itt egy Gellei-interjú, az egészet inkább nem idézem, de a képaláírás itt tetszeni fog 1-2 embernek:
"Legyünk szerények, mint az eredményeink"
Grof Creative Commons License 2001.10.30 0 0 1055
"de felemelhetne a szavat a tortentekkel kapcs., meg ha a fonokeit is kell kritizalnia"
Na ez az, amit tőle nem nagyon várhatunk.
Nekem szerények az elvárásaim, vigyen egy kis tüzet a csapatba és ne csak az első 1-2 meccsen.
Ja és jussunk ki az EB-re. :-)
Előzmény: ADAM17 (1054)
ADAM17 Creative Commons License 2001.10.30 0 0 1054
MAGYAROK!!!!!!!

Hat ha tenyleg igy hallgatta meg az elnok a jelolteket, es ekozben azt mondta, hogy targyalt veluk, es aztan igy szamolt be a targyalasokrol, az nem normalis.

Egyebkent se 1 nappal elobb kene leadni a ezdoknek a jelolest szerintem.
Egyebkent talan lehet meghallgatas, targyalas es beszamolas nelkul is valasztani - csak az egyeb, ismert tenyek, velemenyek alapjan (szerintem nem szerencses, sot...), de akkor mondjak is azt.

Igy erthetobbek a masik 2 jelolt fura nyilatkozatai is, bar Egervari nyilatkozatat meg igy se erzem korrektnek, mert akkor viszont sokkal tisztabb lett volna reszerol, ha a szerinte ertheto homaly helyett a Grof altal leirtakbol irja le egy az egyben azt, amirol o tudott ugye.

Amugy pedig ha mindez igaz, akkor errol mostanra legkesobb mar Gelleinek is tudnia kene, es igy nem lehet konnyu egy ilyen elnokseggel dolgoznia.
Persze a valogatott miatt igy is elvallalja, ezt el is fogadom, de felemelhetne a szavat a tortentekkel kapcs., meg ha a fonokeit is kell kritizalnia.

Ezektol fuggetlenul en tovabbra is bizom benne, es nagyon drukkolok ezentul is a valogatottnak!

HAJRÁ MAGYARORSZÁG......!!!!

Grof Creative Commons License 2001.10.26 0 0 1053
Ehhez a témához nb1.hu-ról:

-----
Honlapunk természetesen utánajárt annak, miképpen tárgyalt az MLSZ-elnöke a kapitányjelöltekkel.

Mint arról a kapitányváltást követően beszámoltunk, Bozóky Imre Nyilasi Tiborral két hete tárgyalt, akkor azonban csak arról faggatta: vállalna-e valamilyen munkát az utánpótlásban. Másról nem is beszélhetett vele, hiszen az Egervári-Gellei-Nyilasi trió nevét csak egy nappal a kapitányválasztás előtt adta le az Edzőképző központ, Bozókynak – rajta keresztül az MLSZ-elnökségének – tehát fogalma sem lehetett arról: milyen elképzelésekkel vágna munkájába Nyilasi.
Ennél is cifrább Egervári Sándor esete, aki a választást követően szűkszavúan annyit nyilatkozott a távirati irodának: nem szakmai szempontok alapján választottak szövetségi kapitányt. Amikor véleménye részletesebb kifejtésére kértük, azt válaszolta: szerinte ebben minden benne van, mindenesetre kíváncsi lenne azon szempontokra, amelyek alapján Gelleit ültették le a válogatott kispadjára.
Nos, a szakmai szempontokat nézve toronymagasan Egervárinak kellett volna nyernie, a szakember az elmúlt 6 évben 2 bajnoki címet és egy Magyar Kupa győzelmet mondhat magáénak, 4 ízben választották az Év Edzőjének, de a mesteredzői címnek is birtokosa.
Gellei mérlege: 2 negyedik hely a ZTE-vel, 1 az MTK-val, 2 a Vasassal, a piros-kékekkel emellett egy bronzérmet is begyűjtött.
Bozóky Imre a választást követően vagy 30 újságíró előtt jelentette ki honlapunk kérdésére, hogy tárgyalt mindhárom jelölttel. Nyilasiról már szóltunk, nézzük, hogyan zajlott ez Egervári esetében:
- Reggel kilenckor hívott fel az elnök úr – emlékszik vissza Egervári –, és megkérdezte, hogy adott esetben vállalnám-e. Ezt megelőzően a Nap-kelte adásában láttam ugyan, hogy nyíltan Gellei mellett tör lándzsát, ennek ellenére igennel válaszoltam. Bozóky úr megköszönte, és ezzel be is fejeztük a beszélgetést.
Kérdésünk: vajon hogyan számolt be Bozóky az elnökség tagjainak a kapitányjelöltek elképzeléseiről, ha ilyen „mélyenszántó” beszélgetést folytatott velük?
A választ az egyik elnökségi tagtól kaptuk meg:
- Sehogyan… Bozóky megnyitotta az ülést, Garami József ABC-sorrendben előterjesztette a neveket, mindenki elmondhatta a véleményét, a végén pedig az elnök Gellei Imrét javasolta. A végeredmény már ismert, annyi viszont bizonyos, hogy az elnökség tagjaival senki nem ismertette, milyen elképzelésekkel dolgozna az egyik, vagy a másik kapitány.
Még egy apró adalék annak bizonyítására, hogy mindent előre „levajaztak”: Bozóky a Nap-kelte adásában bejelentette, hogy az új kapitány ott lesz az aznap délutáni sajtótájékoztatón. Egervári Sándor honlapunknak elmondta: neki senki sem szólt, hogy esetleg legyen készenlétben, és ő az adott időpontban edzést tartott Dunaújvárosban.
A fentiekhez annyit szeretnénk hozzáfűzni: nem Gellei Imre személye ellen van kifogásunk, hiszen remek munkát végzett az U-21-es csapatnál (amíg hagyták), hanem az MLSZ vezetésének a szurkolókat „hülyítő” módszerei ellen.
-----

Előzmény: Grof (1052)
Grof Creative Commons License 2001.10.26 0 0 1052
Gelleivel nekem sincs semmi bajom (még... :-) ), bár tény, hogy szakmailag Egervári eredményesebb, akinek lehet, hogy vannak néha furcsa megnyilvánulásai, de azért azt ne hidd, hogy azért nyilatkozott így, mert nem tud veszíteni (de szép mondat lett).
Szerintem azt kifogásolja, hogy előre le volt vajazva minden, mint ahogy sokan meg is mondták már jó ideje, a kapitány kiválasztásánál pedig fontos szempont volt, hogy könnyen irányítható legyen.
Előzmény: ADAM17 (1051)
ADAM17 Creative Commons License 2001.10.26 0 0 1051
HAJRÁ MAGYAROK!!!

Gratulalok Gelleinek es sok sikert kivanok neki!
Ugyanezt tennem, ha Egervari v. Nyilasi "nyert" volna.
Az azonban teny, hogy en Gelleinek drukkoltam, es orulok, hogy o futott be.

Nyilasi alabb szereplo nyilatkozata nagyon szimpatikus, de olvastam valahol egy masikat is, ahol picit furan felveti, hogy nem erti egyaltalan hogy kerult o kalapba. A szavai ugy hagzanak szamomra, mintha bantana, hogy feleselegesen belekavartak, aztan meg nem ot valasztottak. Valoszinuleg nagyon nagy orom lett volna szamara, ha megkapja a lehetoseget (amire egyebkent meg ujra nyilhat esely), igy termeszetesen megertem a csalodottsagat. Dehat azt o is tudomasul vehetne, hogy ilyenkor alt. tobb jelolt van, aki kozul 1 fut be.

Ezt Egervari is tudomasul vehetne, aki emberileg elottem leszerepelt, bar o korabban is szolgalt mar szamomra unszimpatikus nyilatkozatokkal, mindig is "tele volt onbizalommal".

Egyebkent igen, Egervarinak asszem tenyleg sokkal jobb eredmenyei vannak klubcsapatoknal szamszeruen, tisztelem is az eredmenyeit, s pl. ez alapjan akar ot is valaszthattak volna.

De nyilvan mas szempontokat is figyelembe vettek, es osszesitesben Gelleit talaltak a legalkalmasabbnak, ahogy mas szavazok Nyilasit, Egervarit vagy mast talaltak volna.

No Gelleirol meg annyit, hogy en emberileg(!), szakmailag is nagyra tartom, s ahogy sokan mondtak mar elottem, remek pedagogus.
A klubcsapatainal is ert el remek eredmenyeket, pl. egy 3. hely is lehet adott korulmenyek kozott szakmailag kivalo, mi az hogy! A jo jatek se parosul raadasul mindig eredmenyesseggel.
Masreszt a valogatott kicsit mas, mint egy klub.
Szerintem kluboknal is nagyon jol dolgozott, s bizom benne, hogy a valogatottnal meg sikeresebb lesz, es egy jo valogatottat kovacsol ossze.

Az utapotlascsapatnal vegzett munkajat folytathatja most a kirakatban, remelhetoleg jo jatekkal mutatkozik be a csapata novemberben.

HAJRÁ MAGYAROK!!!!!!!!!!!!

karesz4 Creative Commons License 2001.10.25 0 0 1050
Üdv!

(MTI) - Gellei Imre, a magyar labdarúgó válogatott szerdán kinevezett szövetségi kapitánya a jövő héten írja alá új szerződését. A pontos időpontról még nem állapodott meg az MLSZ vezetőivel.
- Az utánpótlás-csapat szövetségi edzőjeként eddig is az MLSZ alkalmazottja voltam, ezért nem kell teljesen új megállapodást kötni, elég apróbb módosításokat végrehajtani - mondta a szakvezető az MTI-nek. - Gondolom mindenki sejti, hogy ez mit takar, többet nem akarok erről elárulni, mert ez csak a munkáltatómra és rám tartozik.
Gellei most a legfontosabb feladatának az olimpiai válogatott november 7-i zalaegerszegi mérkőzésének előkészítését tartja.
- Az Alpok-Adria Kupa keretében itt fogadjuk a szlovéneket, és szeretném, ha korábbi vidéki szerepléseinkhez hasonlóan ezúttal is teltház előtt kerülne sor a meccsre.
A felnőtt együttes kispadján november 14-én a Macedónia elleni barátságos mérkőzésen mutatkozik be.
- A keretben az olaszországi vb-selejtezőhöz képest nem tervezek komoly változtatást. Az ott mutatott teljesítmény a mérce. Aki többet tud a Parmában pályára lépőknél, az kerülhet be a csapatba.
Gellei megbízott kapitányként a Románia (0-2) és Olaszország (0-1) elleni vb-selejtezőkön már ült a válogatott kispadján.

Karesz

Professzor úr Creative Commons License 2001.10.25 0 0 1049
Íme,a témát érintő hír a "hiteles" Reuters hírügynökség közreműködésével a Fifa hivatalos(!) honlapjáról.
Olvashatunk többek között Egervári Imréről,a Dunaferr 1999-es bajnoki címéről,valamint a vb-résztvevő Romániáról...

"Hungary put their faith in Gellei after World Cup flop
© Reuters Limited 2001

By Zoltan Fazekas

BUDAPEST, Oct 24 (Reuters) - Imre Gellei was confirmed as Hungary's national coach on a permanent basis on Wednesday after a short spell as caretaker. Gellei, 51, had stood in for two World Cup qualifiers against Romania and Italy after Bertalan Bicskei was sacked in September.

"It is really great honour to take this job, and probably the peak of my 27-year coaching career" Gellei told a new conference.

"The goal is to build a team that can compete with any top-level opponents in Europe, based on the young players I worked with during my spell with the under-21 team."

Gellei, who is expected to sign a contract in the next couple of days which will cover the next European Championships in 2004, beat off two rivals for the post - Imre Egervari, current manager of 1999 champions Dunaferr, and Tibor Nyilasi, former Ferencvaros striker and manager.

Gellei's first match in charge will be on November 14 when Hungary entertain Macedonia on a friendly in Budapest. Hungary failed to qualify for the World Cup after starting brightly with a 2-2 draw against Italy before scoring six goals against Lithuania.

But their form fell away and Bicskei was fired after the team, needing seven points from their last three games to qualify, lost to Georgia. Gellei, Hungary's 60th national coach, failed to reverse the trend with a 2-0 home defeat against Romania and a 1-0 away reverse against the Italians. Both Romania and Italy qualified for the World Cup."

h3o Creative Commons License 2001.10.25 0 0 1048
Klausz vicc volt, de ő spec. kezdő és húzóember.
Grof Creative Commons License 2001.10.25 0 0 1047
nb1.hu:
---
A nap interjúja

Gellei Imre

Mint már beszámoltunk róla, Gellei Imre lett a magyar válogatott szövetségi kapitánya. A szakemberrel elsőként beszélgethettünk megválasztása után.

- Először is gratulálok. Kitől tudtad meg a hírt?

- Ez egy érdekes dolog. Ha hiszed, ha nem, a Magyar Zolitól tudtam meg, hogy én lettem a kapitány.

- Meglepett, hogy ilyen nagy fölénnyel választottak meg, vagy inkább örültél neki és számítottál rá egy kicsit?

- Nem számítottam rá, és elfogadtam volna, ha fordított arányban történik minden. Ez egy olyan állás, amire nem szokás ajánlkozni.

- A családoddal megbeszélted, hogy jó-e ez nektek?

- A családommal nagyon jó lelki kontaktusban vagyok, mindig elfogadták a döntéseimet. A feleségem feladta a vegyészmérnöki diplomáját miattam, neveli a két gyerekemet, úgyhogy megvan a munkamegosztás.

- Mi a rövid és a hosszú távú célod?

- A rövid távú az, hogy a macedónok ellen fogunk játszani, először úgy készültem, hogy Újpesten lesz az utánpótlás-meccs, de kiderült, hogy a nagyválogatott mérkőzése lesz ott, úgyhogy a Megyeri úton fogunk játszani.

- A szakmai stábról van már elképzelésed?

- Elképzelésem van, de amíg nem beszélek velük, addig ez nem lenne sportszerű.

- Az utánpótlás-válogatottal mi lesz?

- Bízom benne, hogy az elnökség bölcs döntést hoz, és olyan embert bíznak meg a csapat irányításával, akinek van pedagógiai vénája.

- Mennyiben fogsz eltérni elődöd munkájától, illetve mi az, amit esetleg átveszel abból?

- Nagyon nagy dolog, hogy a Berci három éven át szövetségi kapitány tudott lenni, azt gondolom, hogy azok közül a játékosok közül, akik az ő keze alatt kinevelődtek, nagyon sokat fognak látni ebben a csapatban is.
---
Kategorizálni szerintem sem szerencsés, Klauszt viszont légyszi inkább ne.

Előzmény: h3o (1046)
h3o Creative Commons License 2001.10.24 0 0 1046
Én olyat olvastam, amiben stabil kezdőkről beszél.
Az izmiri gólzsák kihagyása véletlen volt. Klausz is jöhet. Kár, hogy Horváth hiába játszik jól, és hogy vki ilyen idétlen kategóriákban gondolkodik, aminek úgysem felelhet meg. Szóval Gelleinél ez a ,,nagy ígéret'', sajnos, biztos most mindenki elhűl a szenzációs ötlet hallatán:)
Grof Creative Commons License 2001.10.24 0 0 1045
"az idegenlégiósok esetében alapfeltétel, hogy klubjukban rendszeresen játszanak."
Vagyis a nyilatkozatban nem szerepelt az, hogy "nyugaton", szóval Bodnárt (ha stabil csapattag lesz) és Kabátot se zárd ki. :-)

Előzmény: h3o (1043)
Grof Creative Commons License 2001.10.24 0 0 1044
Ja, azt én is olvastam, hogy 2 és fél évre fognak szerződni, de a többi részlet is érdekel majd, miután Bicskei szerződése nagy port kavart.
Előzmény: h3o (1043)
h3o Creative Commons License 2001.10.24 0 0 1043
2004-ig.
Azokat akarja játszatni, akik nyugaton stabil kezdők (Király, Lisztes, Sebők, Miriuta) és akik az nb1-ben kiemelkedően játszanak. Ki lehet ez a minimum 7 játékos?

Most pedig jön a magyar foci szenvedése, átlagmeccsek, se örülni, se kirúgni nem lehet majd:(

Grof Creative Commons License 2001.10.24 0 0 1042
Hát ez nem meglepő.
Kíváncsi leszek, hogy milyen szerződést kötnek vele.
h3o Creative Commons License 2001.10.24 0 0 1041
1028- at nyilatkozta :,,...el kell mondanom: nem lepett meg, hogy a magyar labdarúgás jelenlegi irányítói nem a szakmai szempontok és az eredményesség alapján hozták meg döntésüket.??
Mighty Mike Creative Commons License 2001.10.24 0 0 1040
:)hat igen...de ez akkor se egy jo megoldas. ma nem tudok helyesen irni. fuj.
Előzmény: Professzor úr (1039)
Professzor úr Creative Commons License 2001.10.24 0 0 1039
Salamoni döntés született kettőnk vitáját követően:sem Egervári,sem Mezey.:-)))
Előzmény: Mighty Mike (1038)
Mighty Mike Creative Commons License 2001.10.24 0 0 1038
csainaltbol es a nyilatkozottbol eloallitottam egy uj iget:)

szoval mit nyilatkozott?

Előzmény: Mighty Mike (1037)
Mighty Mike Creative Commons License 2001.10.24 0 0 1037
mit csinaltokott ES?
Előzmény: h3o (1036)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!