Keresés

Részletes keresés

Pac Creative Commons License 5 perce 0 0 437775

Én kizárólag arra reflektáltam, amit a megválaszolt hozzászólásban írtál, nevezetesen hogy a többi válogatott is tele van honosított játékosokkal. És mindössze arra mutattam rá, hogy sokkal jobbak a más kútjából merítési lehetőségeik, mert két nagy hullámban (a jugó időkben, aztán a háború miatt) lényegesen többen mentek Nyugatra.

Én arról a különbségről beszéltem, amikor egy szövetség egy becsületes, szorgalmas, de mégiscsak harmad- másodosztályú srácot keres meg és honosítja, de úgy, hogy sosem élt itt, a nyelvet semennyire sem beszéli, egy felmenője volt magyar. 

És itt kapcsolódik az utánpótláshoz, vagyis hogy nálunk ezzel a pedigrével is válogatott lehet valaki, mert itthon nem termelünk jobbat.

Tehát nem egy klasszist hozunk haza, hanem egy olyat, aki - sajnos - középszerűen is jobb, mint a hazai kínálat.

Előzmény: LaCatolica (437772)
Pac Creative Commons License 20 perce -1 0 437774

Varga eppen porgott... olyan sebessegen, amihez nics szokva

Aha. Egy másodosztályú kiscsapat ellen, amikor a csapata már 6-0 -ra vezetett.

El tudom képzelni, micsoda öldöklő iram lehetett.

ehhez jo egy szikranyi felelem, hogy `en nem fogom birni,` most meg negy Valogatott is...

sztem ez ilyen

Ez pusztán fantáziálgatás.

Előzmény: nemez haaef (437771)
FCKETO Creative Commons License 5 órája -1 0 437773

Azért az kicsit más, amikor egy echte brit srácnak gyorsan keresünk egy rég elhunyt magyar nagymamát.

A többi válogatott is tele van ilyenekkel.

Emlékszem a lengyeleknél, Duda elnök, villámgyorsan megadta a lengyel államporságot, a mi meccsünk előtt, Matty Cash-nek. Elég volt egy kis cash?;-)

Előzmény: Pac (437748)
LaCatolica Creative Commons License 6 órája 0 1 437772

Azért azt ne felejtsük el, hogy a Balkánon történt egy és más az elmúlt 35 évben, ami miatt rengetegen elhagyták a térséget, de attól még szerbek, horvátok, bosnyákok maradtak.

A beszélgetés kiindulópontja és témája azonban nem az, hogy ki minek érzi magát vagy, hogy milyen nemzetiségű, hanem az utánpótlás nevelés! 

És azt sem, hogy a jugoszláv vendégmunkás Münchenben évtizedekkel megelőzte a lengyel villanyszerelőt Birminghamben, a román narancsszedőt Andalúziában és az albán betegápolót Rómában.

És akkor ez most mire is magyarázat? Vagy miben is érinti a témát? Hogy több joga van kint lenni egy 70-es években kivándorolt jugoszlávnak, mint egy 90-es években kivándorolt albánnak? Vagy hogy nagyobb jugoszláv az előbb kivándorolt jugoszláv, mint amekkora román a nála később kivándorolt román?

De azzal nincs is semmi baj, ha pl. az etnikailag horvát Rakitic a horvát válogatottat választja.

Semmi baj nincs ezzel. Éppen ellenkezőleg! Egyidejűleg felhívtam a figyelmet arra, hogy bár Rakitic horvát nemzetiségű, egyáltalán semmi köze nincs a horvát utánpótlás neveléshez, ami a beszélgetés témája.

Azért az kicsit más, amikor egy echte brit srácnak gyorsan keresünk egy rég elhunyt magyar nagymamát.

Bár személy szerint én nem honosítottam volna sem Stylest, sem pedig Negot (utóbbi esetére van precedens a felhozott horvát válogatottban is, egy bizonyos Sammir többek között vb-n is járt), de ez teljesen mellékes a véleményem ebben a témában, mivel a fifa szabályzata a mértékadó, az pedig a nagyszülőkig nézi a családfát, tárgytalan, hogy egy vagy négy nagyszülő hasonló származású!

Kiinduló pont az utánpótlás nevelés volt. Stylesnak annyi köze van a magyar utánpótlás képzéshez, mint pl. Dárdai Mártonnak (echte magyar szülők gyereke, ha már erre kell példa), vagy Ivan Rakiticnek a horváthoz, Michael Olisenek a franciához, Scott McTominaynek a skót képzéshez, Hakiminek a marokkóihoz (bár itt kis túlzással az összes pillanatnyi válogatott játékost fel lehetne sorolni), és még lehetne sorolni.

Szóval semmiféle versenyelőnyünk nem származik abból, ha keressük a magyar gyökerű játékosokat, éppen ellenkezőleg, versenyhátrányban lennénk, ha nem tennénk ugyanezt, mert szinte majd mindenki így tesz, aki teheti. És aki az ellentettjét mondja, az nyilvánvalóan nem eléggé tájékozott a többi válogatottal, vagy futballszövetséggel kapcsolatban.

Előzmény: Pac (437748)
nemez haaef Creative Commons License 10 órája -1 0 437771

biztosan igazad van

de en a tobbivel nem foglalkoznek

Varga eppen porgott... olyan sebessegen, amihez nics szokva

ehhez jo egy szikranyi felelem, hogy `en nem fogom birni,` most meg negy Valogatott is...

sztem ez ilyen

Előzmény: Pac (437769)
de Bilde Creative Commons License 10 órája 0 0 437770

Fordítva is lehetne gondolkodni, az utolsó 2 meccsen játszhat. Az még 2 hét, annyi idő alatt helyrejöhet. Kicsit olyan ez a mentalitás, mint a legtöbb csapat 8 éve az NL elején, hogy nem mérték fel, fontos a torna. Most meg azt nem mérik fel, hogy zsinórban 4 meccs lesz, nem csak 2. (Amúgy a 3-3 meccs lett volna igazságos, hogy novemberben ne csak 2 meccsre jöjjenek újra össze.)

Előzmény: Green Army (437766)
Pac Creative Commons License 10 órája -1 0 437769

És mi van akkor, ha Varga egész egyszerűen csak megsérült, mint annyi más futballista?

Előzmény: nemez haaef (437768)
nemez haaef Creative Commons License 11 órája -2 0 437768

sztem

ami Vargat illeti... a magyar csucsramaszok mentalisan -> fizikailag nincsenek felkeszulve

meg, ha fonn is szaguldoznak a magasban

Gera legjobb formajaban mondtam tarsasagban, hogy meg fog serulni, ki kellene hagynia egy-ket meccset

(nem keseltek meg)

Vargaval nem csak a serules van, hanem (pl Kovacs) fiatal kell a helyere, akinel van esely, hogy foljon...

Tothnak sulyos meccshianya is van, lehet meg egy Valogatott felkeszites is eloreviszi

Előzmény: FCKETO (437763)
Morli Holect Creative Commons License 1 napja 0 0 437767

Inkább csak a jelölésre, a mostani Tottenham vagy a Manchester City elleni szabadrúgás közül valamelyik.

Nálam Luis Diaz Union Berlin elleni gólja a nyerő:

https://www.youtube.com/shorts/rkHCkZRGZgE

Előzmény: kannibál Kovács (437740)
Green Army Creative Commons License 1 napja 0 1 437766

Varga off

főhet Rossi feje. mondjuk 4 meccset ő sem tudott volna egyhuzamban letolni.

skiss Creative Commons License 1 napja 0 0 437765

aki a románoknak ilyen gólt ver, alanyi jogon jár neki a sportdiplomáciai megbízás

Előzmény: maribor (437764)
maribor Creative Commons License 2 napja -2 7 437764

Ashoka es Teshoka.

FCKETO Creative Commons License 2 napja -1 1 437763

https://www.nemzetisport.hu/minden-mas-foci/2026/09/a-duplazo-varga-barnabas-megserult-az-aek-kupameccsen

Be lehet hívni még Kovácsot, akik eredetileg is kellett volna Tóth A helyett?

A holland másodosztály se lehet rosszabb mint a Paks?

FCKETO Creative Commons License 3 napja -1 2 437761

Nem!

Szégyen, szégyelltem, hogy ennyi pénzből, hazai pályán, így kellett tovább rugdosni!

Pont olyan rosszak vagyunk, az upban, mint 10 éve!

Felül kell vizsgálni az egész Akadémia rendszert és az ingyenélőket kirúgni!
Hatékonysághoz kell kötni az  állami pénzt!
Független, nemzetközi átvilágítást kérni!

Te is érdekelt vagy?;-)

Mert gyanúsan bőszen véded?

Előzmény: zsozsok (437759)
FCKETO Creative Commons License 3 napja -1 0 437758

Erre azért ne légy büszke, kis Henry!

Előzmény: zsozsok (437756)
FCKETO Creative Commons License 3 napja -1 0 437757

Hazai pályán, Gyirmóton, belökdöstek minket!;-)

Mák a köbön! Szégyen?

A kvartettből Franciaország mögött a mieink végeztek a második helyen.

Érdekesség, hogy a bolgár válogatottal teljesen azonos pontszámmal és gólkülönbséggel állt a csapat, így végül

a sportszerűségi mutató, azaz a kevesebb begyűjtött sárga lap döntött a magyarok mellett!

Előzmény: zsozsok (437754)
FCKETO Creative Commons License 3 napja -1 0 437755

Nem Európában, az egész világon!

A befektetett pénzt tekintve, ár-érték arányban,  a Tejútrendszerben is.;-)

Kit tudunk megelőzni? Andorra, Gibraltár?;-)

Előzmény: zsozsok (437754)
FCKETO Creative Commons License 3 napja -1 0 437753

2026-os Európa-bajnoki selejtezők (2025/2026-os ciklus)

Eb-selejtező elitkör (2026. március):

A válogatott az olaszországi minitornán szerepelt az Elitkörben. Egy győzelemmel és két vereséggel a csoport 3. helyén végzett, így nem jutott ki a 2026-os Európa-bajnokságra. 

• Olaszország U19 – Magyarország U19: 3–0 (2026. március 25.)
  • Törökország U19 – Magyarország U19: 3–2 (2026. március 28.)
  • Magyarország U19 – Szlovákia U19: 4–2 (2026. március 31.)

Még az EB-re sem jutunk ki.

Egyre inkább beérik az akadémiáid munkája!;-)

Esetleg valami újabb terelés vagy maradjunk a tényeknél?;-)

Előzmény: Tamas(Ottawa) (437739)
van_Persil Creative Commons License 3 napja -16 1 437752

Az olaszok már a 30-as években is honosítottak, nem is egy játékost, de a spanyolok is (di Stéfano és társai...) elöszeretettel honosítottak dél-amerikaiakat.

A franciáknál is volt argentin, pl. a Trezegé, az olaszok 2006-os VB-csapatában volt argentin, angol honosított, a törökökröl meg jobb nem is beszélni, még a Sülét is honosítani akarták, mert hogy olyan törökös neve van...

Előzmény: LaCatolica (437744)
FCKETO Creative Commons License 3 napja -1 0 437751

2019-re datálódik a központi kiemelt akadémiai rendszer megjelenése. Az akkori 10-14 évesek, modernebb képzéssel a hátuk mögött, mostanában kezdenek beérni...

Szerintem meg ez ordas nagy kamu! Felcsúton dolgozol?;-)

Ha beérnének, akkor előtte kéne ugye valami up siker?

Továbbra is tönkrevernek bennünket, s nem a németek, hollandok, spanyolok, portugálok, de ebből a régióból is.

Osztrákok,horvátok,csehek,ukránok ellen is feltöri hátunkat a saját tizenhatos..

Az UP vébékre se jutunk ki…

Mondjál már csak egy UP világverseny sikert, ne terelj!

Előzmény: Tamas(Ottawa) (437739)
Man on the Moon2 Creative Commons License 3 napja -2 3 437750

Tóth Alex memtalitását, közzéppályás skilljeit, kreativitásat minden eezője elismeri, Szoboszlai is méltatta párszor 

Saját erőből ott van, ahol van meglátjuk mit hoz ez az év neki.

Te nem a pályafutása miatt aggódsz, hanem egy kárörvendező károgó bunkó vagy.

Buzi-e vagy, hogy állandóan ő van a fejedben.

Ott van a Bornemouth topicok, takarodj oda.

Előzmény: FCKETO (437727)
FCKETO Creative Commons License 3 napja -1 0 437749

Ez a kulcs, ha már nálunk rettentően gyenge az up nevelés akkor vagy kint nevelkednek, mint pl Dom vagy honosítunk.

Az Akadémiákról Szoboszlai apja is levonta a konzekvenciát, sajátot alapított, s utána kivitte a fiát.

Előzmény: sergiototta (437741)
Pac Creative Commons License 3 napja -2 0 437748

Azért azt ne felejtsük el, hogy a Balkánon történt egy és más az elmúlt 35 évben, ami miatt rengetegen elhagyták a térséget, de attól még szerbek, horvátok, bosnyákok maradtak.

És azt sem, hogy a jugoszláv vendégmunkás Münchenben évtizedekkel megelőzte a lengyel villanyszerelőt Birminghamben, a román narancsszedőt Andalúziában és az albán betegápolót Rómában.

De azzal nincs is semmi baj, ha pl. az etnikailag horvát Rakitic a horvát válogatottat választja.

FCKETO Creative Commons License 3 napja -1 0 437747

Holnap EL meccs, kíváncsi vagyok!

Előzmény: Green Army (437742)
Green Army Creative Commons License 3 napja 0 0 437746

amúgy ebben a globalista világban, magyar anyától kongói apától norvégiában született gyerekek a jövő. a srác eldöntheti hogy melyik válogatott lesz a három közül, vagy ha Németországban játszik, akkor 4.

Green Army Creative Commons License 3 napja 0 0 437745

+ a néger kapus a japánoknál, epic.

LaCatolica Creative Commons License 3 napja 0 0 437744

Javaslom számodra, hogy kukkancs rá a többi válogatottra is. Le fogsz döbbeni, mennyi külföldön született, külföldön nevelkedett, honosított játékos van egyes válogatottakban. Az mlsz kispályás ebben is.

A bosnyákok továbbjutottak vb csoportból, a keret 2/3 honosított volt. Marokkó az első csoportmeccsén (ez komoly hír is volt júniusban) úgy állt ki, hogy az egyik pillanatban a második félidőben 11 honosított volt a pályán (a kezdésnél még csak 10). 

Ugyanakkor nagyobb volumenben űzik ezt európából a horvátok (akik már akkor importáltak, amikor még az mlsz-nek szerintem fingja sem volt az egészről), a szerbek, az albánok, a koszovóiak, meg úgy a komplett balkán. A románok is ráálltak most jobban. Az olaszoknak is az elmúlt 10-15 évben rendszeressen van Argentinából és/vagy Braziliából honosított játékosa (utóbbiból a portugálok is csemegéznek).

LaCatolica Creative Commons License 3 napja 0 0 437743

2008-ban döntött arról az uefa, hogy 2016-tól 16 helyett 24 csapat lesz az eb-n!

Előzmény: FCKETO (437723)
Green Army Creative Commons License 3 napja 0 0 437742

szerintem Buermouthnak annyi meccse lesz 4 fronton hogy a ősz végén már a takarítónő is játszani fog, előbb utóbb lesznek játékpercei, ezen nem izgulok, viszont ha idén sem ver gyökeret, akkor el kell menni valahova kölcsönbe télen.

Előzmény: FCKETO (437727)
sergiototta Creative Commons License 3 napja -2 0 437741

Akár ki is juthattunk volna, hisz a válogatottban vannak olyanok, akiknek a magyar utánpótlás neveléshez igencsak kevés köze van.

És rajta is van az mlsz, hogy még több ilyen játékost találjon.

Előzmény: zsozsok (437731)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!