Keresés

Részletes keresés

nistelrooij Creative Commons License 7 órája 0 0 135564

Legalább a kritikákra észrevették magukat a Pool fejesek. Idióta húzás volt, anyagilag nem nagy spórolás, PR szempontból katasztrófa, nem is értem hogy gondolták. (azt hinné az ember a Suarez pólók PR problémából tanultak)

 

Unitednél egy hete úgy döntöttek nem passzolnak senkit az államra, most hétfőn Woodward erről levelet is küldött mind a ~900 alkalmazottnak. A játékosokkal kapcsolatban sem lesz csökkentés, sem halasztás. Azt tervezik Solskjaer és Maguire az egész keret nevében 30%-ot felajánlanak kórházaknak és egyéb szociális szervezetek számára. Még a zártkapus Linz meccs előtt is fizették a jegyeket, utazási, hotel költségeket a drukkereknek. Egyelőre jól kezeli a rendkívüli helyzetet Woodward/Glazerék.

 

A PL-ben klubonkénti alapon kezdik hamarosan a tárgyalásokat a játékosokkal a fizetés helyzetről, melyik mire képes anyagilag, valahol bizonyára halasztás lesz, máshol csökkentés.

 

Az UEFA szeretné a szövetségek ne hozzanak idő előtt döntéseket. A belgák azt mondták ha június 30-ig nem lehet lejátszani a maradék meccseket, akkor asztalnál hirdetnek eredményt és a Brugge kapja a címet. Az UEFA még reméli júl-aug be lehet fejezni, ezért szóvá is tette Ceferin a belgáknak a BL-EL indulást, még tárgyalnak. Ugyanakkor a Pool kapcsán azt mondta akár zártkapuval vagy asztalnál odaítélve megkaphatnák a címet, ha a helyzet úgy hozza. A belgák most ezzel kicsit előreszaladtak, viszont lehet ők gondolják reálisan? Hiába reméli az UEFA júl-aug újraindulhat, és ne hozzanak még hónapokra előre szóló döntéseket, a vírust nem érdekli a naptár. Jelenleg az a helyzet angoloknál a PM kórházban, Guardiola 82 éves édesanyja sajnos belehalt a fertőzésbe Spanyolországban, olaszoknál se jó még a helyzet általánosan, fociban is sok személyes érintettség három Juventus játékost olvastam akik elkapták. Így jelenleg még a zártkapus folytatás is csak álom. Valószínűleg a tetőzés becslésekre gondolta a belga szövetség is, hogy nem igen lesz így foci nyáron. Az UEFA részéről érthető valamennyire egységes megoldásban gondolkoznak, viszont az se fair BL-EL indulásnál hátrány érne egy bajnokságot mert korábban hoztak meg végleges döntést az eredményhirdetésről. Ki tudja mi lesz 1-2 hónap múlva... még csak a 19/20 szezonról tárgyalnak, a klubok, ligák vezetőinek lehetséges majd arra is kell forgatókönyvet gyártani a 20/21 szezonra milyen hatással lesz a Covid19. Rövidebb BL-EL lebonyolítást csinálni? Hazai kupákat beáldozni csak ifi játékosok nevezhetők FA, ligakupára? A felszabaduló időpontokban csak bajnoki és BL-EL?

 

Előzmény: For-dzsi (135562)
doki74 Creative Commons License 11 órája 0 0 135563

Nem nagyon vitatkoznék a szavazás végeredményével...

https://daniasport.hu/a-premier-liga-tortenetenek-legjobb-kapusa-peter-schmeichel/

For-dzsi Creative Commons License 13 órája 0 0 135562
For-dzsi Creative Commons License 29 órája 0 1 135561

Az ügy egy kicsit bonyolultabb szerintem. Egyes klubok nem tudják finanszírozni a fizetéseket, nem lesz elég a fizetésnélkülire küldöttek bérére történő átcsoportosítás. A fizucsökkentés néhány klubnak az életben maradást jelentené, míg mások, akik egyébként tudnák finanszírozni e költségeket, hivatkozhatnak arra, hogy ha nincs egységes szabályrendszer, akkor a klubok önkényesen, saját érdekeiknek megfelelően dönthetnek, így jogosulatlan versenyelőnyt szerezhetnek. Mert amit írsz is, elég gáz, hogy néhány klub kvázi jótékonykodik, míg mások ezen próbálnak spórolni, hogy aztán versenyképesebbek legyenek a transzferpiacon. Olyan mint az FFP, nem igazságos az előre megállapított x%-os általános bércsökkentés, de még mindig igazságosabb annál, mintha minden klub azt csinál, amit akar... Ha a piac nem képes magát szabályozni, akkor elég nagy baj van...

Előzmény: nistelrooij (135557)
nistelrooij Creative Commons License 2 napja -3 1 135557

Remélem a Unitednél a non-playing staff esetében fel sem fog merülni a fizetéscsökkentés vagy államra átpasszolni. Tartson akárhány hónapig ez a helyzet. A Tottenham után a Liverpool csúnya példája: https://www.theguardian.com/football/2020/apr/04/liverpool-become-latest-premier-league-club-to-furlough-non-playing-staff

 

Ha jól értem a cikket a non-playing dolgozókat átpasszolják az államnak, a bérük 80%-át fizesse Boris az adófizetők, csak 20%-ot a klub. Boris ezt a rendkívüli 80% átvállalást a normál vállalkozások dolgozóinak szánta, nem milliárdosok által tulajdonolt kluboknak. Remélem Glazeréknek ez eszükbe se jut, mert nagyon rosszul néz ki! Henry felírta a nevét Ashley és Levy mellé a szégyenfalra, viszont a klub nevén csapódik le a kritika. Woodwardéknak majd lehet figyelni a reakciókat a Pool lépésére és akkor remélem eszükbe se jut. Szerencsére eddigiek alapján nem valószínű.

 

Carragher és Hamann kritizálta is twitteren a klubot a döntés miatt, Pool drukkerek is. Ha rajtam múlna kizárnám őket a következő átigazolási piacról! Ha évi 500+ millió font bevételű profitális nagynevű klub nem tudja világjárvány idején fizetni pár hónapig a hétköznapi béren lévő ajándékboltjuk pénztárosát, a takarítónőt, a megfigyelőt, a klub tv operatőrt, a jegyiroda adminisztrációs dolgozót, a kertészt, a szakácsot, a recepcióst... akkor hogyan is tudnának 100 milliót költeni focistákra, ugye? És 40 milliót ügynököknek, ugye? Hiszen most mondták nem tudják megengedni maguknak a merch boltjuk eladójának és a takarítónő bérét. Ennyit a YNWA-ról, a Pool a nagy összetartozásban most azt mondja a dolgozóinak sétáljanak inkább egyedül, majd Boris utalja a bérüket adófizetők pénzéből.

 

Hát még az is jobb win-win PR szempontból, hogy a játékosokkal megbeszélik az ő milliós bérükből X % a mezei dolgozóknak és kész, egyébként is nyitottak a játékosok a csökkentésre, és így az államot se kell bevonni. A PFA is közölte minden játékos kész áldozatot hozni, csak azt is ki kell kalkulálni a bércsökkentés adóhiányt okoz az államnak és a játékosok feltétele a felajánlott összegek valóban NHS és más fontos szervezetekhez, a kisemberhez jussanak el.

 

Azt még értem valamelyik szegényebb klub ahol a meccsnapi bevétel kiesése durván érinti a cash-t, hogy egy ilyen jelentkezik az állami programra mert azonnali megoldás kell a készpénz gondokra. Alsóbb osztályúak is. Még a "mocskos Leeds" is teljesen normális PR win-win megoldást alkalmazott: az edzői stáb, menedzsment és a játékoskeret halasztást vállalt a bérükre, hogy a mezei dolgozók bérét folyamatosan tudják fizetni. Feltételezhetően halasztás mellett később csökkentésbe is belemenne sok játékos és edző. A Pool? Rögtön a legrosszabb megoldást választották, elengedték a dolgozók kezét.

nistelrooij Creative Commons License 3 napja 0 1 135556

PL közlemény

 

Megegyeztek a klubok beszélnek a játékosaikkal a bérük 30 százalékának halasztásáról vagy csökkentéséről

125 millió font azonnal az alsóbb osztályú kluboknak cash flow gondjaikra (meccsnapi bevétel kiesését jobban megérzik lejjebb)

20 millió font azonnali felajánlás a járványkezelésre, ennek egy része közvetlenül NHS számára

 

A korábbi felajánlások után most itt tart a dolog.

nistelrooij Creative Commons License 4 napja 0 1 135555

Ma is tanácskoznak a PL klubok, a PFA... halasztás, csökkentés is terítéken. Hogy lesz-e egységes közmegegyezés majd kiderül. Addig egyenként döntenek a klubok és játékosok. Valahol halasztás, valahol csökkentés.

A játékosok se várnak sokan adományoztak névtelenül, gyűjtést szerveznek. Vita is van, hogy "bezzeg a milliomos focisták" pedig jótékonykodtak már névtelenül is és gyűjtést szervezni és belemennének csökkentésbe Angliában is ahogy a Juve és Barca játékosok tették.

 

Unitednél elvileg annyi eddig, hogy a klub egyelőre nem akar bércsökkentést erőltetni a játékosokra és az már fix a játékosokon kívüli alkalmazottak, hétköznapi személyzet (fűnyíróktól stewardokon át a takarítókig) mindenki kapja a teljes fizetését továbbra is. (ebből pl. a Spurs-nél botrány van, Levy 20%-kal megvágta a hétköznapi dolgozók bérét)

 

Maguire mint csapatkapitány kezdeményezte a keret nevében, hogy Woodward a játékosok egy havi bérének 30%-át manchesteri kórházaknak, szervezeteknek utalja.

Előzmény: For-dzsi (135554)
For-dzsi Creative Commons License 4 napja 0 0 135554

Nagyon szimpi a faszi, s látszik, hogy komoly hatása van a csapatra. Jók ezek a cikkek, mert visszarepíti a szurkert abba a fázisba, amikor a gondolatai a csapat és a foci körül jártak. A híreket olvasgatva kevés cikk szól arról, hogy nem érvényes már a korábbi logika és minden klub újratervez. Felemerült a PL-ben is a játékos fizucsökkentés, mert PL-BL pénzek kiesése érzékeny veszteség bevételi oldalon. 

Előzmény: nistelrooij (135553)
nistelrooij Creative Commons License 5 napja 0 0 135553
For-dzsi Creative Commons License 2020.03.31 0 0 135552

Érdeklődve olvasom a pletykákat, szerintem nagyrészt tapogatózások mennek, mivel senki nem tudja milyen piac jön. Ha az FFP-n nem enyhítenek és csökkennek a klubok bevételei a jegybevétel és a közvetítési díjak elmaradása miatt, lejjebb mennek a játékosárak, fizetések.  

Előzmény: Giggsy111 (135551)
Giggsy111 Creative Commons License 2020.03.30 -1 0 135551

Nemár srácok, simán belefér. :D

 

Úgyis pang a topik, pedig mennek az átigazolási pletyik, Sancho, Auba, stb. :)

giornalista Creative Commons License 2020.03.30 0 1 135550

öööm... oké?

 

I mean, sok mindent elbír ez a topic, Sevilla, kloppozás, Lindelöf, de ez... na :D 

 

ne már.

Előzmény: Giggsy111 (135546)
lyukas csokoládé Creative Commons License 2020.03.30 0 0 135549

Az utolsó mondat szarkasztikus volt, ugye?

 

A gázok nem úgy működnek mint a vírusok. Minden esetre eddig ez messze a legostobább összeesküvés-elmélet amit erről olvastam. 

Előzmény: Giggsy111 (135546)
MU59 Creative Commons License 2020.03.30 0 0 135548

De jó lenne, ha igaz lenne...mármint az április közepe.

Előzmény: Giggsy111 (135546)
daisy1 Creative Commons License 2020.03.30 0 1 135547

Nem hiszem, a szarin (más idegmérgekhez hasonlóan) az idegrendszert támadja meg.

Előzmény: Giggsy111 (135546)
Giggsy111 Creative Commons License 2020.03.30 -4 0 135546

Hallottam egy elméletet, miszerint ez nem is vírus, hanem egy bizonyos szarin gáz, ami Amerikából indult, és amcsi katonák vitték ki Vuhanba.

Ha ez igaz, és az is, hogy 3-4 hónapig tart csal, akkor április közepére vége.

 

Ez az eddigi leghihetőbb történet.

Goyo Creative Commons License 2020.03.27 0 0 135545

Miért tetőzne Angliában később? Sokkal, de sokkal többet mozogtak, repültek, gyűltek egybe, mint a magyarok. Az igazolt fertőzöttek száma 2200-zal nőtt egyik napról a másikra most. Nálunk nyilván ők is többet tesztelnek, de erre az nem magyarázat. Borzalmas hírek várhatóak mind Londonból, mind New Yorkból a következő hetek során, én attól tartok.

Előzmény: jnny (135544)
jnny Creative Commons License 2020.03.26 0 0 135544

Nem lesz már sem PL, sem BL őszig szerintem. Nálunk fog júniusban, júliusban tetőzni a járvány, akkor Angliában utána. Idő nem lesz semmire.

nistelrooij Creative Commons License 2020.03.25 0 0 135543
Joe Stone Creative Commons License 2020.03.24 0 0 135541

Most ez, hogy jön ebbe a topikba? Szerencsére az őrült trollok pár hete már nem irogatnak ide, de ez kb olyan szintű. Maradjunk a focinál.

Előzmény: ironmaiden70 (135539)
Goyo Creative Commons License 2020.03.24 0 0 135540

Látencia jelentését ismered?

Előzmény: ironmaiden70 (135539)
ironmaiden70 Creative Commons License 2020.03.24 -1 0 135539

Egyebkent ha ugy van, ahogy irod, akkor ennel a virusnal pont nem nagy a latencia. Hiszen szarok a szamok. Ha azt mondom, hogy 167 fertozottbol halt meg 8, az ijeszto 5% latencia, a valos adatot meg nem tudjuk. Ha ez a 8 halott 50.000 fertozottbol van, akkor meg fika. Es az 50 ezer barmennyi lehet 8 halottnal, hiszen 80% tunetmentes.

Mindegy is, kicsit tulzonak tartom ezt a vilaghisztit, de ez van. Kb. akkor lenne ez realis, ha a 80% tunetmentesseg mondjuk 20% korul lenne, na az durva lenne.

Előzmény: For-dzsi (135537)
ironmaiden70 Creative Commons License 2020.03.24 0 0 135538

Igy is lehet nezni, viszont ebben az esetben teljesen feleslegesek ezek a szamok, amik mindennap elokerulnek, hiszen nem jelentenek semmit.

Előzmény: For-dzsi (135537)
For-dzsi Creative Commons License 2020.03.24 0 0 135537

Miért kellene tudni?  Miért olyan fontos ez? Hasonló betegségeknél mindig magas a látencia. Ha járvány van, akkor már úgyis mindegy, ki és hogyan esett át rajta. Az emberi interakciókat kell minimalizálni a terjedés fékezése érdekében, a hordozókat és a veszélyeztetett korosztályba tartozókat teljesen izolálni kell. Az időnyerésről szól az egész, a többségnek előbb-utóbb úgyis át kell esni rajta, nem? Én így látom. 

Előzmény: ironmaiden70 (135536)
ironmaiden70 Creative Commons License 2020.03.23 0 1 135536

Azt ertem, de ebben hogy segit az, hogy fingunk nincs, hogy ki fertozott, hany fertozott van, mert a tunetmentes embereket egeszsegesnek vesszuk? (Pedig ugye a120/167 arany mutatja, hogy nem azok)

Előzmény: For-dzsi (135535)
For-dzsi Creative Commons License 2020.03.23 0 0 135535

Nem az a lényeg, hogy ne kapja el senki, hanem, hogy időben széthúzzák, hogy a súlyos esetekkel megbírkózzon az eüi kapacitás ne egyszerre essen be, akinek ellátásra van szüksége.

Előzmény: ironmaiden70 (135534)
ironmaiden70 Creative Commons License 2020.03.23 0 1 135534

Furcsa ez az itthoni ügymenet....

 

167 fertőzöttről írnak, ebből 120-an voltak tünetmentesek.

 

Viszont tünetmentes emberen nem végzik el a tesztet, így az egész bohóckodásnak tűnik, semmi értelme. Plusz az elvégzett 5500 teszt lófasz kb.

 

Ezt csak úgy lehetne elkapni, ha már vagy 100 ezer embert teszteltek volna, tünetmenteseket is, és akik pozitivak, azokat kellene karanténba zárni. A 120/167-es arány azt mutatja, hogy a tünetmentesek tesztelése a kulcs, de itt ez nem játszik. Baromság.

nistelrooij Creative Commons License 2020.03.22 0 0 135533

Manchester United and Manchester City have donated a combined £100,000 to help food banks in Greater Manchester meet increased demand from vulnerable people, as a result of the coronavirus (COVID-19) pandemic.

 

Remélem Ferguson, Charlton és Law stb. öregek nem mászkálnak és nem unokáznak most. Annyira kettős érzés híreket olvasni egymás mellett: fiatal és erős Fellaini pozitív lett, mosolyog jól van nincs tünete. Mellette a másik hír: meghalt a Real volt elnöke Lorenzo Sanz, 76 évesen.

left-back Creative Commons License 2020.03.22 0 0 135532

Tolakodnak a gondolatok...

Kellene egészségügyi dolgozó...

Tegnap még tíz, esetleg száz vagy még talán annál is több orvost "ért" egy pogbaféle,

holnap meg lehet, hogy tíz söt száz olyant adnánk egy gyógyítóért...

Tolakodnak a gondolatok...

Ki lesz a bajnok...ki esik ki...?

Lesz-e oltóanyag...lesz-e aki beadja...s lesz-e kinek?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joe Stone Creative Commons License 2020.03.21 0 0 135531

A Liverpool fórumban azt írják, hogy a PL klubok már elvetették a nullandvoid megoldást. Ehhez valószínűleg hozzájárult, hogy klubonként 38 milió fontot kellene visszafizetni a tévépénzből, ha nem sikerül befejezni a bajnokságot.

Előzmény: nistelrooij (135530)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!