Keresés

Részletes keresés

MU59 Creative Commons License 11 órája 0 0 148044
MU59 Creative Commons License 17 órája 0 0 148043

Köszi!

Előzmény: beatang (148042)
beatang Creative Commons License 23 órája 0 0 148042

Friendly Club Match - Snapdragon Cup (Old Trafford) Manchester United v Fiorentina ST: 13:45  

DAZN Italia ($/geo/R)

MUTV HD

Előzmény: MU59 (148041)
MU59 Creative Commons License 24 órája 0 0 148041

Tudja valaki, hogy hol lehet nézni szombaton a United - Fio meccset? 

MU59 Creative Commons License 25 órája 0 0 148040

Megvan a megoldás! Többet kell kapura lőnie... 😀

"Over the last two league seasons, Benjamin Šeško has averaged 0.22 goals per shot. That’s a better rate than…

🇸🇪 A.Isak (0.21)
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 H.Kane (0.20)
🇳🇴 E.Haaland (0.18)
🇫🇷 K.Mbappé (0.17)
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 O.Watkins (0.17)
🇪🇬 M.Salah (0.14)"

Clinical. 🎯

MU59 Creative Commons License 1 napja 0 0 148039

Jött 3 jó, tavaly gólerős csatár.Reménykedjünk! 

Előzmény: MU59 (148036)
giornalista Creative Commons License 1 napja 0 0 148038

hát akkor nagyon nem.

ez a Sesko-deal meglepett, de pozitívan. még másfél hétig élvezhetjük az illúziót, aztán az Arsenal-meccsen úgyis szembe jön a valóság, de na. hitelbe nem izgulunk. fogunk eleget úgyis :)

MU59 Creative Commons License 1 napja 0 0 148037

Donnarumma...sorry

MU59 Creative Commons License 1 napja 0 0 148036

Azt olvastam, még 3 játékost várnak...Ha ez Donnaruma, Sesko + kp ...akkor nem lehetünk elégedetlenek.

Csak a sallangtól tudnánk megszabadulni...

Előzmény: giornalista (148032)
MU59 Creative Commons License 1 napja 0 0 148035

Legyen egy optimista ember is...

4-5. hely

Nem tudom, hány pont...Legyen 77 !

One United!

wendriner úr Creative Commons License 1 napja 0 0 148034

ironmaiden70 12.hely 52 pont

F1mre 18. hely, 35 pont

wendriner ur 7. hely, 62 pont, +12 GD

Előzmény: F1mre (148033)
F1mre Creative Commons License 1 napja 0 0 148033

ironmaiden70 12.hely 52 pont

F1mre 18. hely, 35 pont

Előzmény: ironmaiden70 (148030)
giornalista Creative Commons License 2 napja 0 0 148032

ambicióra jár a 10/10, de ez a játékos is a 80-100 milliós kategória. ha őt is megvesszük, akkor még a végén a Donnarumma-pletykáknak is hitelt adok majd :))) 

(nyilván nem, but still...)

giornalista Creative Commons License 2 napja 0 2 148031

naah, semmi ilyesmi :) viszonylag sokan voltak, majdnem megtelt a stadion (kb. 50 ezres), szóval volt egy kis hangulat, de nagy drukkolás azért nem. megtudtam, hogy rengetegen jöttek Norvégiából, apparently a Leeds nagyon népszerű ott, nekik volt is egy 5-800 fős hangosabb csoportjuk a másik kapu mögött. 

nagy foci nem volt, de azért jó volt látni a srácokat. foteldrukkerként azért még mindig nagy varázsa van annak, amikor nagy ritkán élőben látom a Unitedet (ez volt a 3. alkalom, a Loki elleni BL-selejtező, illetve egy Fulham elleni hazai bajnoki után, azon lőtte Ronaldo azt a bizonyos szabadrúgás-gólt). szóval közel 20 év eltelt... ez is durva. 

az bosszantóbb volt, hogy a válogatott meg bajnoki meccsekkel ellentétben a helyi BKV erről a meccsről nem vett tudomást, ezért a nyári menetrend szerint ritkán közlekedő és rövid vonatok operáltak a stadionhoz vezető vonalon, szóval meg kellett küzdeni a gyors hazajutásért :)

Előzmény: MU59 (148029)
ironmaiden70 Creative Commons License 2 napja 0 0 148030

Elkezdem

ironmaiden70   12.hely   52 pont

MU59 Creative Commons License 2 napja 0 0 148029

Milyen volt a meccs Stockholmban? Sikerült valami United ereklyét szerezni?

Előzmény: giornalista (148027)
MU59 Creative Commons License 2 napja 0 0 148028
giornalista Creative Commons License 2 napja 0 0 148027

Sesko kapcsán azért reméljük, nem csak arról van szó, hogy Christopher Vivell ráborít egy rakás pénzt a volt munkahelyére.

a válaszokat köszönöm :) 

szerintem egy 6-8. hely néz ki reálisan. ha előrébb végzünk, az szenzáció. ha hátrébb, az óriási kudarc. nem akarom előre leírni a szezont, de túlzott elvárásaim sincsenek. a transzformációt szeretném látni.

- azt, hogy a csapat csapatként viselkedik. megtisztelik a mezt, a klubot, egymást, a drukkereket. nem dobálják a levegőbe a kezüket. nem alibiznek. aki igen, az repül.

- tartást szeretnék látni: vesztett helyzetekből fordításokat. game plant, ami nem esik szét. kontrollt, reakciókat. 

- legyenek jó meccseink, felszabadult, gyors, modern focival, gólokkal. nem lesz minden meccsünk ilyen, de legyenek ilyenek is.

- ne legyünk tanácstalanok, és ne adjuk fel a meccseket se előre, se közben.

hogy ebben mennyire hiszek... továbbra is tartom: óriási a feladat. a fejétől bűzlik ez a hal. a Glazer-vezetőség egy tragédia, az Ineos pedig... finoman szólva sem meggyőző. player power, agent power, surrender - ezek a szavak jutnak először az eszembe a klubunk kapcsán. ezt megváltoztatni évek feladata lesz, és csak a megfelelő vezetőkkel sikerülhet. Amorimban én látom a karaktert (igaz, Ten Hagban is láttam, szóval shame on me), a directorokat nem látom annyira, de ezen (rajtuk) fog múlni minden. 

ha visszanő a gerincünk, akkor néhány év múlva ott lehetünk megint a toppon. megfelelő vezetőkkel, megfelelő alkalmazottakkal (játékosokkal), játékkultúrával, elvárásokkal, csapatszellemmel, stb.

ha meg nem, akkor teljesen mindegy, kiket igazolunk, milyen focisták ők, el fognak bukni. 

remélem, Sesko, Cunha és Mbeumo erős és megfelelő karakterek.

na, igen. talán ezt szeretném látni a legjobban. hogy a játékosainkban ott van a tartás és a karakter, hogy ebben a klubban focizzanak. ha igen, akkor a többi majd jönni fog. nem feltétlen az idén, de valamikor a közeljövőben.

Előzmény: For-dzsi (148026)
For-dzsi Creative Commons License 2 napja 0 0 148026

Szerintem senki nincs meggyőzve, talán Cunha az, akire azt mondom, hogy oké, de ő meg sokat sétál. Drágán vesznek kevés játékost, s a bérük - ha flop lesz valamelyik - nyomasztja majd a költségvetést. Sesko így túlárazva is jobb, mint Watkins, s ha igaz, hogy Amorim Watkinst akarta, akkor a klubvezetésnek egy piros pont. 

Rövid távon ezek az igazolások támaszt adnak (hogy minek, az jó kérdés: bentmaradás vagy top 10-es ambíciók), de tartok attól, hogy a BL helyhez kevés lesz. Pedig az lenne a cél. Hosszabb távon jobb lett volna a keret mélységébe igazolni, elsősorban potenciált. Azt is értem, hogy Amorimnak kellett igazolni kész játékosokat, és ez egy kompromisszum, de szeretnék látni olyasmit is, hogy hosszabb távra gondolkodik előre a klubvezetés. 

- kapus Onana lesz

- jobbhátvéd, ahogy írod: Amad és Dalot

- Dorgu backupja Pedro Leon, bár nagy szükség nem lesz rá, heti egy meccs lesz kb. 

- a középpálya fogósabb kérdés: igen Bruno és Ugarte, vegyítve Mainooval és Casemiroval. Collyerrel nem tudom, hogy mi a cél, sok játéklehetősége nem lesz. 

- Cunha helyett valszeg Mount, Mbeumo helyett Amad/Zirkzee

- Hojlund helyzete: mindenkinek jobb lenne egy kölcsön, de akár maradhat is, Chido Obinak viszont kellene játékidő, lehet az a jó megoldás, hogy ha ő megy kölcsönbe

Szemmel láthatólag az Amorim stáb levezényelt nyáron egy fizikai upgradet, erre leszek kiváncsi, hogy a pályán meglátszik-e majd, illetve  elsősorban arra, hogy Mainoo fel tud-e lépni Bruno szintjére. Talán ez a szezon keretalakításilag legnagyobb kérdése, legalábbis számomra. 

Előzmény: giornalista (148025)
giornalista Creative Commons License 2 napja 0 0 148025

hasonlóan hozzád, én sem vagyok meggyőzve egyelőre. 

az FFP engem kevésbé érdekel, bőven túl van fúvja a jelentőse. az FFP-re mutogatás többek között a Glazerek egyik taktikája is volt annak az elkenésére, hogy ők többnyire csak kiveszik a pénzt a Unitedből, de bele nem raknak. ettől függetlenül ismert tény, hogy évi installmentekben fizetjük ki a játékosokat, talán az év elején volt egy elszólása is valamelyik managernek, hogy még mindig fizetjük pl. Casemiro vételárát. úgy emlékszem, Zirkzee esetében is a kivásárlási záradék+egykicsit adtunk a Bolognának azért cserébe, hogy részletekben fizethessünk.

nem rossz taktika ez, őszintén szólva, mert muszáj igazolni. ha a Spurs ellen nem choke-ol a csapat (elképesztő, milyen görccsel játszottunk végig az angol csapatok ellen), akkor most ott lennénk a BL-ben, nagyságrendekkel több pénzünk lehetne, mint most. ha nem költünk, és lemaradunk a top 5-tól, akkor ez a lehetőség hosszú évekre elveszhet. közhely, de a kiválasztáson múlik sok. valószínűleg ezért is megyünk Seskóra az olcsóbb (de nem sokkal) Watkins helyett: nem akarunk egy akkor már 33 éves játékosért még mindig fizetni az előző klubjának. a 22 éves Seskónál egy 3-4 évre elnyújtott formula még bőven belefér. FFP-szempontból addigra úgyis kipörög majd néhány nagy veszteség (Sancho, Antony, Casemiro), bevételünk persze nem lesz belőlünk, de legalább a veszteségeket addigra lezárjuk velük.

a csapattal kapcsolatban pedig a következő kérdéseket nem válaszolta még meg a klub és Amorim:

- ki lesz a kapus? 

- ki lesz a jobbhátvéd? ha támadni kell, Amad, ha védekezni, Dalot? 

- ki Dorgu backupja balhátvédben? ugye nem Dalot...? ugye nem Shaw...? :(

- hogy fog kinézni a középpálya? ugye nem a Bruno-Ugarte kettőssel akarjuk lehozni a szezont?

- van arra tervünk, hogy mitől folyik majd át a labda a csapaton, ha esetleg Cunha vagy Mbeumo megsérülnek? 

- ha jön Sesko, marad backup csatárnak Hojlund, vagy a szlovénnal is elkövetjük ugyanazt a hibát, amit a dánnal? 

előkészítésben, valamint középhátvédekkel megvagyunk, ha jön Sesko, akkor a csatárokkal is. de a középpályánkat nem látom PL-kompatibilisnek. 

arról nem is beszélve, hogy az első 5 meccsünk milyen piszok nehéz. néhány rossz eredmény, és minden önbizalom és hit, amit felszedett a csapat a preseason alatt, szertefoszlik. 

Előzmény: wendriner úr (148024)
wendriner úr Creative Commons License 3 napja 0 0 148024

ep esszel ez a koltekezes csak ugy foghato fel es kepzelheto el, hogy a kozel-tavoli jovobe vannak eltolva a kifizetesek, ergo FFP miatt a jovot emeszti fel a klub, mindent egy lapra rak fel. ertem a megkozelitest, all in van Ineos/Glazer oldalrol. Csak az all in-ek ilyen szituban ritkan jonnek be.

A minden rosszban van valami jo alapon vegiggondolva, ha ezek az igazolasok nem jonnek be, akkor viszont majd jon egy uj tulaj, aztan lehet ujra remenykedni. 

eladasbol komoly penz nem fog bejonni a kovetkezo kb harom hetben, eddig a merleg kabe:

15M sporoal Rashford beren

20M Jadonbol kihatralas es egyeb sell-in clausok eladasa miatt.

Ha pl a 200M-et eltoljak 5 evre (kb olyan hosszuak lesznek a szerzodesek), akkor ez mar igy majdnem magaban kihozza a matekot a kovetkezo 12 honapra. hogy utana mi lesz? ki a fenet erdekel...

Nem vagyok elcsoppenve egyik igazolastol sem (Sesko beleertve), nem log ki egyikukbol sem a United DNS igy tavolrol. az ilyen jatekosokat Sir Alex 2-3M korul vette szakmanyban 18-20 eves korukban, nem 60-70-ert darabjat. talan ez is a terv jobban atgondolva: kihozni a maxot a kovetkezo PL only szezonbol, aztan exit, kalap/kabat.

strukturalisan: kapus poszt egy kalap fos, vedelem lyukas, DM nincs, de elol papiron jok leszunk. a kerdes, hogy eljut-e oda a labda, vagy Amorim flexeli magat es extrem gegenpressel labdat szerzunk mar elol minden alkalommal es vedelem nem is kell.

Titanic, de mar boven a jeghegy utan, a zenekar meg jatszik.

KitKat33 Creative Commons License 3 napja 0 0 148023

Pár hónapja az volt hogy ha nincs BL indulás nagyon kevés pénz lesz igazolni a MU-nál, és ami lesz is az is nagyban függ majd az eladásoktól.

Erre már megint elment 130m font két játékosra, és Sesko még kb. 75m font lenne. Tehát 200m fontból teljes új támadósor. Akkor mégis csak van pénz bőven, sőt nem is kevés, ez PL szinten is kiemelkedő költés.

Ránéztem transfermarkt-ra mit-kit sikerült eladni, hát eddig nem látok távozót pénzért. Pár öreg lett kipucolva mint Evans, Eriksen ingyen, illetve Rashford kölcsönadva.

Amorimon viszont ezzel nő a nyomás, ekkora költéssel középmezőny vagy megint egy erős alsóházi szereplés nem elfogadható, pláne hogy figyelhet végig csak a bajnokságra.

giornalista Creative Commons License 3 napja 0 0 148022

a jelek szerint ment egy offer. aláígértünk a Newcastle-nek, de arra jó lehet ez, hogy ha sikerül megegyezni a játékossal, azon az 5 millió fonton már biztosan nem múlik semmi, matchelni fogjuk a Toon ajánlatát. 

kíváncsian várom a fejleményeket. 85 millió euróért nagyon luxus igazolásnak tűnik, miközben középpályásra és kapusra szerintem nagyobb szükségünk van. az a baj ezekkel a drága játékosokkal, hogy ha besülnek, akkor bukó eladni őket; valamint ha megsérülnek, akkor "feleslegesen" áll bennük a pénz ahelyett, hogy mondjuk két "alsóbb polcos, de még jó" játékossal bővültünk volna.

persze ha Watkinst tényleg 60M font fölé árazta a Villa, akkor ez a 75M font körüli összeg vállalható... de Gyökeres pl. olcsóbb volt, szerintem ő nagyobb fogás lett volna, jobb profil, jobb korban is van.

mindenesetre ha megszerezzük, nem leszek szomorú: afféle "signature signing", "marquee signing", és azt nem lehet majd mondani, hogy ne költött volna a nyáron az Ineos. hogy hogyan, az majd eldől, mindenesetre Seskóval már 200M font fölött lenne a nyári költésünk, érdemi távozók nélkül. 

giornalista Creative Commons License 3 napja 0 0 148021

én is ezen az állásponton vagyok. főleg a vb előtti évben, amin mindenki ott akarna lenni...

más, Sesko kapcsán közben szintén az történik, amire számítottam. a Newcastle ugrásra készen áll, hogy outbidelje a Unitedet. a United nem akar licit-háborút Seskóért, arra várunk, hogy a játékos döntse el, hogy hozzánk igazol (akkor is, ha a Newcastle többet fizetne érte a Leipzignek). Sesko viszont erre nem igazán hajlik, mert mi van, ha mégis a Newcastle-ben köt ki.

patthelyzet, ahol nem nekünk áll a zászló. kár volt erre elszórni ezt a 2-3 hetet... 

Előzmény: MU59 (148020)
MU59 Creative Commons License 3 napja 0 0 148020

Egyszer kellene megcsinálni, hogy nem engedünk a ' zsarolásnak". Nem akarsz oda igazolni, akik pénzt adnak érted? Oké, akkor maradsz és játszhatsz a tarcsiban. Nem lenne több okoskodás..

Előzmény: giornalista (148019)
giornalista Creative Commons License 4 napja 0 0 148019

Antony "sorra" utasítja vissza az ajánlatokat (apparently már három klubot utasított el), mert a Betisbe akar igazolni.

mai hírek szerint a Betis egy fillért nem akar fizetni érte, de szívesen kölcsönvennék újra, ingyen, buy-obligation nélkül, ha amúgy álljuk a fizetése egy részét :)

ha a klub itt is széttárja végül a lábait, akkor tényleg nem tudom, mire számítunk. Rashfordnál még lehetett azt mondani, hogy letett annyit az asztalra, hogy szívességet tegyen neki a klub. Antonynál ez fel sem merülhet. ha engedjük, hogy bohócot csináljon a klubból, újra, és ő is (Sancho... Garnacho...), akkor meg is érdemeljük és egy pillanat türelmet és szimpátiát nem érdemel az Ineos-brigád sem.

giornalista Creative Commons License 5 napja 0 0 148018

United-Everton 1-1 a szünet előtt.

a mi gólunk egy nagyon könnyű síppal befújt büntető. az Everton méretes lesről egyenlített.

szidom én is eleget a VAR-t, de a játékvezetés színvonala annyira gyenge, hogy hatalmas szükség van rá, sajnos :( 

(ezen a nyári buli-tornán nincs VAR)

MU59 Creative Commons License 5 napja 0 0 148017

Ha igaz, persze..

Előzmény: MU59 (148016)
MU59 Creative Commons License 6 napja 0 0 148016

Szerintem tárgytalan..

Sesko Klopp tanácsára a Newcastle-t választotta | Sportal.hu https://share.google/6Ec2FVjMjwenLCgTf

Előzmény: giornalista (148015)
giornalista Creative Commons License 6 napja 0 0 148015

továbbra sem értem, hogy fogjuk tudni megvenni Seskót a Newcastel elől, akiknek

- több pénzük van, 

- amit azonnal tudnak mozgósítani, 

- ráadásul bármikor ránk tudnak ígérni mind a játékosnál, mind a klubnál.

a ma reggel beszámolók fényében ezt már Sesko is egyre kevésbé érti, szóval kezd lecsendesedni a potential deal körülötti hype.

a napokban a Leipzig már épp Hojlund bevonását is elfogadta volna a dealbe, ami számomra azt jelenti, hogy a United már megint kupeckodik. 65 millió font, de 5 év alatt? úgy, hogy az idén csak 10 milliót adunk? esetleg 55+rengeteg optional fee? meg egy nagyobb sell-on clause, de csak a nyereségre? stb., stb.

nincs pénzünk Seskóra, nem tudjuk összedobni rá a lóvét, a Newcastle pedig igen. ha ebben nem lesz változás, akkor Sesko nem fog tudni hozzánk idejönni, ha szeretne, ha nem.

shame on United...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!