sorozatban már a 3. "felejtsük el gyorsan"-meccsünk.
de a fontos a 3 pont, igen. igazából még jó is, hogy nem sziporkázunk, tényleg nem kéne elhinni, hogy ez a keret meg ez a felállás jövőálló.
ha jövőre is Carrick lesz és többnyire ugyanezek a játékosok, de bejön mellé a nemzetközi terhelés is, nagy gondban lennénk. Carrick interimként bezsákolja a pontokat, de közben látszik az is, hogy heti egy meccsre sem tudja olyan állapotba hozni a keretet, hogy intenzíven tudjunk letámadni egy Crystal Palace ellen. az éremnek két oldala van, írja a Közhelyszótár a hasonló helyzetek leírására!
Újabb 3 pont a zsákban, a Villa talán összezuhan. 3. hely, jól néz ez ki. A meccs felejthető volt, szerdán a Newcastle, az se lesz egyszerű. Most arse-cselszi, jó lenne cselszi pontvesztés.
én nem tudom, szerintem világ vicce ez az ítélet. a szabálytalanság messze a 16-oson kívül kezdődött, ha volt egyáltalán; Cunha jókorát homorított a minimális mezhúzás után.
ehhez képest piros lap + büntető? VAR-review után?
nem bánom persze, nagyon idegesítő vereségnek néztünk elébe, kizárólag a megszerzett pontok számítanak, ellenünk is hibáztak eleget a bírók.
de ha ez fordítva történik, tombolnék. rendkívül inkorrekt és rossz ítéletnek tartom ezt, de ez van, ilyen a foci.
de amikor más csapatoknak maradt ki Európa, és nem kellett heti 2x játszatniuk, jellemzően azt láttuk, hogy frissek voltak a kevesebb meccstől. szóval kellene látnunk ennek előnyét is.
szerintem amit látunk, az több dolog kombinációja:
- pár hét után lepörgött az újmanager-energia, és visszasüllyedt az évtizede megszokott langyosságba a keret;
- Carrick a hírek szerint csökkentette az edzések intenzitását, és szabadságra is engedte a keretet, szerintem ez sem volt jó döntés;
- a játékoskeret minősége sokkal inkább ilyen, és nem olyan, mint amit az Arsenal vagy a City ellen láttunk; mondhatni, hogy jókor váltottunk edzőt, jókorra időzítettük az extázis-focit.
és amit szerintem ez a - most már meccsek óta tartó - gyengélkedés jelent az az, hogy ezt a keretet edzőtől függetlenül jelentősen meg kell erősíteni a nyáron. tele vagyunk olyan játékosokkal, akik meg tudják lovagolni a hullámokat, de maguktól nem tudják kelteni őket. ezen változtatni kell. a két szélsőhátvéd és a két új középső/box-to-box középpályás lenne a minimum, de már erre sem hiszem, hogy lesz pénz.
Carrick felelőssége? persze, van neki, de érted, most berakta Seskót a kezdőbe, sokat nem tud tenni ő sem. a maximumot hozza ki ebből a sok sebből vérző keretből, de csodát tenni ő sem képes. nem is tesz, nem is várja tőle senki.
Ennek a csapatnak súlyos meccs hiánya van. Egyszerűen nincsen elég meccsünk.
Nincs ritmusa a játékunknak, minden meccset a béka segge alól kell felépíteni és meccs közben felfejlődni. Nincs elég lehetőség éles körülmények között begyakorolni játék szituációkat, nincsenek berögzült csukott szemmel lehozott mozgások és játékelemek.
Most is percről-percre érkezünk meg a meccsbe.
Persze szokás szerint Carrick lesz elmondva mindennek, miközben ez Amorim öröksége. Nyögjük keményen a tavalyi bajnoki 15. helyezést, azt hogy nincs nemzetközi szereplés, azt hogy hamar kizúgtunk a hazai kupákból. Nincs elég meccs.
igen, ez a két deal hiba volt, de el lehet majd adni őket korrekt áron, szerintem szumma kisebb bukóval. mint Antonynál
ideteszem a newcastle nyári igazolásait, woltemade 80 millió euró, elanga 55 millió font, 28 éves wissa 55 millió font, ramsey 44 millió font, thiaw 40 millió euró, a kapus ramsdale 5 millió font kölcsön + 25 millió font opció
úristen, Malacia még a játékosunk, basszameg.... :))))) nem hiszem el.
meg na, azért az Ineos is ütött egy 100 millás lyukat a költségvetésben a Zirkzee + Ugarte dealekkel, de oké, tény, hogy a mélypontról talán elindultunk velük felfelé, vagy legalábbis a zuhanásban megálltunk.
volt nyarunk, amikor Evans, Bayindir, Amrabat, Onana, Mount és Hojlund érkeztek, szóval annál persze jobb a Lammens, Cunha, Mbeumo, Sesko sor az idénről, sőt. bár én Hojlund elkótyavetyélését továbbra sem látom jó döntésnek, de mindegy.
ettől függetlenül sokkal nyugodtabb lennék a klub jövőjét illetően, ha az Ineos-bohócok helyett tőkeerős és valóban szamai tulajaink lennének, és nem csak az ingatlanmutyi miatt érné meg kerítésen belül lenniük a tulajainknak. ha ezeknek hagyjuk, hogy lebontsák az Old Traffordot, akkor megérdemeljük, ami ránk vár utána.
Vettem a fáradságot és összenéztem az igazolásokat az Ineos alatt a többi riválisnak számító klubbal. Nem állunk rosszabbul. Persze, a keret össze volt szemetelve, máshonnan indultak. Te egy teljes kudarcot látsz az ineosban, szerintem meg vegyes a kép, javuló tendenciával. A hülyeségek megtörténtek, de nem mindenki hülye.
Mainoo eladását pl. megvétózták,
leírom még egyszer: Amorim akarata ellenére Watkins helyett jött Sesko, Martinez helyett Lammens. Az edző két harminc feletti játékosért is adott volna közel annyit, mint a 22-23 évesért.
Garnacho is egy évig még tartva volt, de Amorim nem talált neki helyet és a játékos is menni akart. Én nagyon bírtam, de a klasszis szinttől még messze volt. Szerintem nem is lesz az. 40 milla kevesebb, mint amit lehetett volna kérni érte, de ezt én Amorimnak tudom be, mert kiutálta a keretből…
Szerintem abszolút racionális döntés volt télen nem igazolni. Malaciát el lehetett volna pattintani pár milláért, de Dorgu sérülése miatt tartaléknak megtartották. Ez is védhető. Legalábbis nekem.
Oké, végső soron az ineos bűne minden, de ha meglenne a BL, akkor az a bűnbanda sikere lesz. Nem relativizálok, hanem próbálok objektív maradni...
de ezt elmondtam már sokszor: amíg az Ineos itt van, addig nem, nem lehet maradéktalanul örülni semminek és senkinek. az Ineos és Sir Jim a garancia arra, hogy beragadjunk a középszerűség reménytelen állapotába.
Mbeumónak, Cunhának, Seskónak most volt pár jó meccse. három hónappal ezelőtt még nem gondoltuk őket jó igazolásnak. Lammens talán az egyetlen kivétel, aki azonnal bevált, persze könnyű dolga volt, mert egy félnótás helyére hoztuk.
nem szabad relativizálni az Ineos bűneit. Ten Hag szerződéshosszabbítása, majd kirúgása. a Newcastle-sportigazgató drága kivásárlása, majd fél évvel későbbi menesztése. Amorim szezon közbeni leigazolása, majd kirúgása. a klubház kitakarítása, több száz ember elbocsájtása, miközben tízmilliókat pazaroltak el a saját szakmaiatlan döntéseik kapcsán.
ahogy a korábbiak, úgy ezek sem tudnak eladni és feltőkésíteni a klubot. az idén télen sem hoztak erősítést, pedig ezt a keretet folyamatosan építeni kellene.
nem. az Ineos-projekt egy ingatlanmutyi, a focihoz pedig féleszű hülyéket hoznak, és olyan is a munkájuk eredménye.
itt volt egy Garnacho, elbasztuk, el kellett adnunk (azóta mondjuk a Chelsea-ben is jó szar). kis híján ugyanide jutottunk Mainoo-val is. ezeket a problémákat mind az Ineos kreálta, vagy az ő felügyeletük alatt keletkeztek.
oké, most épp jól néz ki a tabella, de tegyük már hozzá, hogy egy 40 meccses szezonban vagyunk. Európa semmi, mindkét domestic kupából azonnal kiestünk. ez az Ineos mérlege egyelőre. és majd a szezon végén persze, hozzá lehet tenni, hogy egy edzőváltás árán, de sikerülhet kvalifikálnunk a BL-be. az eredmény lesz, de az se menti fel ezt az alkalmatlan bűnbandát semmi alól.
az Ineos a probléma. nem Amorim, nem Carrick, nem Bruno Fernandes.
Tudod, motoszkál bennem a kisördög, hogy lenne-e olyan opció, aminek maradéktalanul örülni tudnál, illetve, hogy nem ábrándulnál ki gyorsan. Amit írsz, player power, korábbi ineos elbaszások, vitathatatlanok. Ugyanakkor nem szabad kihagyni a dolgok dinamikáját.
Már írtam ilyet, de most még plasztikusabb: úgy számolom, hogy az ineos alatti igazolások legalább fele bejött, ami elég jó arány, még a Fergie érában sem volt megszokott. Az idei nyár Lammens, Cunha, Mbeumo, Sesko nem rossz merítés, még úgy is, hogy a középső kettő erősen kompromisszumos megoldás, a sajátos Amorim-poszt igényre adott válasz. Én azért kiváncsi lennék, hogy Carrick mit tudna, ha beállnak mögé igazolásokkal és megerősítik a keretet. Most ennek szurkolok, hogy legyen erre esély.
"Én ezzel bőven együtt tudok élni, ha ilyenek maradnak az eredmények."
de mindannyian tudjuk, hogy nem maradnak majd ilyenek az eredmények :) Solskjaernak is volt 11 jó meccse, aztán utána még 500 naptári napig nézhettük, ahogy egyre kisebbre zsugorodik a feladat nyomása alatt. de nincs ezzel baj.
Carrick interim választásnak egyelőre tökéletesnek tűnik, és le a kalappal az előtt, amit idáig elért. nyilván ha olyanok lesznek az eredményei, nem lehet majd elküldeni, mert az utódja nem tudná hozni az ő pontátlagát.
tudod mit? legyen így. legyünk olyan jók tavasszal, hogy Carricket ne lehessen elküldeni. húzni fogom a számat, nem igazán bízok benne, de forduljon elő ez a kellemes helyzet, élvezzük legalább pár hónapig a jó eredményeket.
amit a folytatásban leírsz, az teljesen korrekt. igen, befuccsolt az előző két ambiciózus projektünk. de én akkor is belevágnék harmadszor is, és nem maradnék meg a kényelmes, komfortos interim-solutionnél. szerintem igenis szükség lenne arra, hogy működni tudjanak nálunk ambiciózus projektek, de azt is elfogadom, ha valakinek pl. az a fontosabb, ha a Carrick-jelentette stabilitás kitart még néhány évig, és legalább összeomlásokra nem kell számítani.
a Guardiola/Klopp-féle dominanciáknak alighanem vége egy időre. lehet, hogy a jövő a stabil, semmi extra, de nem is hibázó, nem túlgondoló vezetőedzőké lesz, nem a rockereké meg a reformereké.
még egy gondolat: sokkal jobban megbíznék Carrickben, ha nem a tetves Ineos nevezné ki :) az Ineos egy hoax, egy Celladam, egy kókler amatőr brigád. Carricket is fel fogják falni, amint az érdekeik úgy kívánják :(
6 meccsen 16 pont, legyőzve a liga jelenleg két legjobb csapata, egy lesajnált falábúnak titulált kerettel, a játékot 3 nap alatt összerakva. És ismét Carrick (alig burkolt) ekézése megy. :) Ha egy lejtmenet után írnád érteném, de így? Mindezt azért, mert Carrick nem "felsőpolcos"? Én ezzel bőven együtt tudok élni, ha ilyenek maradnak az eredmények.
Ambíció, ill. annak hiánya:
Én teljesen máshogy látom: nagy név szerződtetése nem ambíciót, sokkal inkább a felelősségvállalás hiányát mutatná számomra a management részéről. Nem mernek beállni az interim mögé, ehelyett egy felsőpolcos edzőt hoznak, aki mögé lehet (egy darabig) bújni, neki (teljesen indokolatlanul) időt adni, hiszen annyira nagy szaktekintély. (Remélem átjön az irónia.) Miközben a felsőpolcos a fától az erdőt nem látva egy komplett intézményt (bah maradjon inkább csak szerényen klub:DD) akar kitéríteni a pályájáról, teljesen saját képére formálni azt. Nem fog menni! Az elmúlt tizeniksz év ezt világosan bebizonyította. A miérteken el lehet gondolkozni. Szerintem ez a klub sosem a felsőpolcos edzőkről szólt! Ferguson 1986-ban nem volt felsőpolcos. A klubbal vált megkerülhetetlenné.
A legutóbbi két "ambiciózus" projekt még friss! Látni lehetett hova vezetett ez az ambiciózus gondolkodás Amorim és Ten Hag esetében. Xavi ugyanezt az utat járná be. Remélem soha a büdös életbe nem kerül komolyan szóba a neve. A víz kiver a nevétől is. Jönne a labdabirtoklás erőltetése, a fél keret leselejtezése, hiszen az NEM alkalmas erre. (Amúgy tényleg nem, ezt még az olyan focivak is látja, mint én.) Méregdrága, a gépezetbe sehogyan sem illő felsőpolcos igazolások, hiszen felsőpolcos edzőhöz felsőpolcos játékosok kellenek, akiknek természetesen felsőpolcos fizetést is kell adni, hiszen a klub már rég nem felsőpolcos, hogy csak ezért idejöjjön egy felőspolcos játékos. (Bocsss.:D) A teljes struktúra átalakítására tett kísérletekkel, tokkal-vonóval és nem fogja érteni miért nem működik. Pedig pofonegyszerű: Sokat akar markolni...
Aztán, amikor összedől az egész, megint lehet hozni interimnek egy dolgát, helyét tudó, szakmáját jól ismerő, de arroganciától mentes, lehetőleg egykori klublegendát, aki ugyan nem felsőpolcos, ellenben csendben 3 nap alatt rendberakja a felsőpolcos elbarmolását, bebizonyítja, hogy a falábú nem (is annyira) falábú, a klub meg (még) nem pusztulásra érett.
Majd a kört újrakezdve, engedve a véleményedhez hasonlóan gondolkodók igényeinek ismét hozzuk egy felsőpolcost, akinek filozófiája van. Az! Filozófia ba...ameg! Egyetlen edzőt sem szabad szerződtetni, akinek filozófiája van a futballról! Akinek filozófiája van, az egy önmagába szerelmes egoista, aki elhiszi magáról, hogy nála aztán senki sem ért jobban a futballhoz, esélyt sem adva annak az egyébként emberi lehetőségnek, hogy tévedhet. NEM, Ő nem tévedhet, mert neki filozófiája van és a filozófia az NEM lehet hibás! (Hallod Amorim??? :-()
Ne érts félre, nem támadni akarom a véleményed, simán tévedhetek, simán jöhet lejtmenet, mint Ole esetében Párizst követően. Ami miatt azt gondolom, hogy Carrick nem fogja Ole útját járni, hogy része volt annak a stábnak és belülről látta, hogy mi ment ott félre Párizs után, mert ott valami egészen biztosan eltört.
És mert bevallom, engem csendes érdeklődő szurkolóból ismét klubért rajongóvá tett. Ez pedig messze több, mint amit a tavalyi széthullás után reméltem.
picit másképp látom: most nincs igazi edzőfejedelem, ilyen klopp, guardiola típusú, enrique nem vált, amúgy se reális, zidane se, francia szövkap lesz, ancelotti öreg, tuchel hosszabbított, nagelsmann soso, én contet nem szeretném, ki marad, aki nyert is valamit?
természetesen maradhat, és természetesen megrekedhetünk ezen a szinten. teljesen igazatok van akkor, amikor azt kérdezitek, hogy "na mert a Gyurcs...", akarom mondani Amorim alatt jobb volt?
nem volt jobb, dehogy volt.
számomra az év végi (ebben egyetértünk) edződöntés az ambícióink jele lesz majd elsősorban.
ha marad Carrick, akkor papírra írjuk, hogy igazából nincs ambíciónk, nem akarunk C-ből D-be tartani, nem tervezzük ledolgozni az elmúlt másfél évtizedben összeszedett lemaradásunkat. az olcsó, kéznél lévő, kényelmes, soft, és rövidtávon relatíve sikeres edzőt választjuk. őszintén szólva az Ineosból sokkal inkább ezt nézem ki, mint egy Tuchelt, Luis Enrique-t vagy bárkit, hiszen Ten Haggal és Amorimmal is befürödtek, jó drága bukó volt mindkettő. ahogy írod: miért ne maradjon Carrick, amikor Ten Haggal és Amorimmal egy 8. és egy 15. hely jött össze, a menesztésük csillagászati összegbe került, és még problémákat is szültek?
nem pikírten írom: teljesen fair felvetés. amilyen szarul igazolt idáig edzőt az Ineos, tényleg maradhat akár Carrick is, ő legalább láthatóan nem egy teljes csőd, nem rossz, nem egy negatív együttható a csapatra nézve. nem is csinál sokat azon túl, amint pl. anno Solksjaer is megtett, de néhány fasza meccsre az is elég volt. az a párizsi BL-éjszaka...!
Carrick hálás a feladatért, hálás az Ineosnak, vele nem lesz probléma házon belül, nem fog sajtótájékoztatókon ugatni, nem fog nagyon pattogni, együttműködő lesz. ezek egyébként kiváló erények - lennének akkor, ha a legkisebb bizalmam is lenne az Ineos-brigád felé :) de nincs. aki ezeknek lefekszik, aki ezeknek lemegy kutyába, az szakmailag sokat esik a szemeimben.
Amirom idióta volt, de legalább nem hagyta magát elnyomni, nem hagyta magát leuralni. a Manchester United 2020-as éveire jellemző, hogy egy borzasztóan rossz edzőt rúgott ki egy borzasztóan inkompetens vezetőség. egyiknek sem lesz attól igaza és több hitele, hogy a másik is inkompetens volt, sőt, a két mínusz itt tényleg pluszos eredményt hozott.
visszatérve az ambícióra - ha lesz a piacon jobb, akkor én elvárom, hogy megpróbáljuk velük is, és ne a Carrick-comfort legyen az út előre. de persze ha ilyen Sean Dyche-ok szintjén tudunk csak körülnézni, meg Southgate-ek neve merül fel, akkor isten őrizz - maradjon csak Carrick, őt legalább csípjük :) egyelőre interimként hozza, amiért hozták, de a full-time job teljesen más. akkor már nem lehet megúszni a konfliktusokat. akkor már nem lehet engedni a player powernek, szabira küldeni a keretet a szezon közepén, nem lehet rövidíteni az edzéseken, nem lehet minden meccsen ugyanazt a kezdőt felküldeni, stb.
Valószínűleg ezért is tűntek el innen sokan, mert bármi van az szar. 6 meccs 5 győzelem 1 döntetlen, és nem akárkikkel játszott a csapat! Amorimmal ez 4 azaz négy pont lett volna, Carrickel lett 16, de szar minden, látszik a gyengeség stb