Keresés

Részletes keresés

Derek Creative Commons License 2000.06.05 0 0 19
"De peldaul Belgiumnal is belga jatekost mondanak es vallont, vagy flamandot. "
helyesen:nem vallont, vagy flamandot
Előzmény: Derek (18)
Derek Creative Commons License 2000.06.05 0 0 18
Nagy Britannia nem allit ossznemzeti valogatottat, hanem Skocia, Wales , Eszakirorszag es Anglia kulon, meg a versenyhorgaszatban is kulon voltak a skotok es az angolok a vilagbajnoksagon.
Az olimpian nem tudom, mert nem figyeltem , de ott azt hiszem Egyesult Kiralysag neven indulnak es brit versenyzot mod a speaker , amilyen nep talan mar csak toredekeben letezik talan a bretonok?
De peldaul Belgiumnal is belga jatekost mondanak es vallont, vagy flamandot.
Előzmény: rezső (15)
rezső Creative Commons License 2000.06.05 0 0 17
a francia foci csapat tele volt színesbőrűvel. a meccseken mind francia játékos volt a magyar televízióban.

szerinted tévesen?

Előzmény: Törölt nick (9)
Derek Creative Commons License 2000.06.05 0 0 16
Mondhattam volna azt is hogy India csapatanak a jatekosait is indiainak hivjak es nem hindunak. Vagy egy tajvanit se kinainak, pedig az echte kinai.
Előzmény: athena (14)
rezső Creative Commons License 2000.06.05 0 0 15
és az egyiptomit?

és a nagy britaniait?

és a lengyelországit?

és a dániait?

és a magyarországit?

Előzmény: Derek (13)
athena Creative Commons License 2000.06.05 0 0 14
Mondom, hogy ma rossz napja volt, ha csak ezzel bírt előhozakodni.
Előzmény: Derek (13)
Derek Creative Commons License 2000.06.05 0 0 13
Ez megint rezso kintopicja. Az angolban sem jewish jatekosoknak mondjak az izraeli team jetekosait,hanem israeli-nek.
rezső Creative Commons License 2000.06.05 0 0 12
nem. csak dúdoltam
Előzmény: Ariel (8)
athena Creative Commons License 2000.06.05 0 0 11
Mi van Rezső?
Semmi más nem jutott az eszedbe?
dekóder Creative Commons License 2000.06.05 0 0 10
Benéztem ide, mert azt hittem erről szól a topic:

"Az Országos Rádió és Televízió Testület Panaszbizottsága megállapította, hogy a Magyar Televízió Rt. m1 2000. április 27-én 19.30 órakor kezdődő Híradó című hírműsorában a Csór községbe költözött zámolyi roma családok, és a helybeli lakosok közti konfliktussal foglalkozó tudósításával megsértette a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény 3. paragrafus (2) és (3) bekezdésében foglaltakat, mivel etnikai kisebbségi csoporttal szemben gyűlölet keltésére alkalmas kijelentéseket tartalmazó műsort sugárzott."

Már megyek is.

Ariel Creative Commons License 2000.06.05 0 0 8
szegeny rezso annyira alafekszik a miepnek, hogy inkabb azt ajanlja hogy cimkezzek hibasan az izraelieket, mintsem a szaudiakat jol.

rezso!
ugye te is futyultel az izraeli himnusz alatt? :DD

nevtelen Creative Commons License 2000.06.05 0 0 7
SZVSZ egyáltalán nem biztos, hogy valóban zsidót kellett volna a riporternek mondania.

1. Nem tudom, hogy igy volt e, de akár arabok is focizhattak abban a csapatban, miután a válogatottakat nem nemzetiségi/vallási hovatartozás, hanem állampolgárság szerint állitják össze. Zsidó állampolgárság meg tudtommal nincs, csak izraeli.
2. Van valami speciális verseny Izraelben, amelyen a bármilyen állampolgárságú zsidó sportolók indulnak. Ott valóban mindenki zsidó, de nem feltétlenül izraeli.
3. A szaudiaknál egyértelmübb a dolog, mert az állam nevében is benne van, hogy arab.

aszora Creative Commons License 2000.06.05 0 0 6
Mondhatott volna izraelitákat, ha lett volna annyi esze...
Előzmény: rezső (-)
Öthetes Júzer Creative Commons License 2000.06.03 0 0 5
A szegény riporter zavarban lehetett, mert nem tudta, megbánt-e, megbotránkoztat-e valakit, ha "zsidóknak" hívja a zöld mezore kifutó fiúkat. Jobbnak találta, ha a hazai focipályákon gyakran, és nem a legkedvezobb kontextusban elhangzó "zsidók" helyett a semleges "izraeli" jelzot használja: abból nem lehet semmi baj.

rezsonek nincsenek ilyen skrupulusai. És mindeképpen szóvá kell tennie az ügyet, biztos mert olyan jól fejlett az igazságérzete. Hát marhára örülök neki...

zebUlon Creative Commons License 2000.06.03 0 0 4
Kedves rezső !

Az egész csak azé van mer nevén nevezni ezeket ,
amtiszemtita megnyilvánnuláss lenne . Nagy a gyanum , hogy Bicskei Berci elkövette ezt a galád
amtiszemtita tettet miko kiatta az ukászt , hogy
meg kő verni őket. Sajnos valszeg sok Ejurópai
ország bünbe fog esni , hisz az ázsiai régióból
megpróbáljuk európai kulturkörbe honosítani őket ,
és ez sok kudarcot jelenthet szegényeknek.

zebUlon

wizes Creative Commons License 2000.06.03 0 0 3
Mi sem szovjet nyelvet tanultunk!
De Ízraelben élők több mint 60 százaléka nem helyben született.
brutális Creative Commons License 2000.06.03 0 0 2
Te,hogy fogalmaztál volna?
rezső Creative Commons License 2000.06.03 0 0 1
nem jelent semmit. a mi csapatunkban is gyakran vannak nem magyar nevűek.

egy válogatott akkor is nemzeti.

Előzmény: HAME (0)
HAME Creative Commons License 2000.06.03 0 0 0
Nem azért mondom, de azok között az arabok között nekem nem egy kimondottan négernek tűnt, most meg néhány izraeliek között némelyiknek egészen arabos kinézete (neve) van :)
rezső Creative Commons License 2000.06.03 0 0 topiknyitó
A napokban Szaúd Arábiával játszottunk válogatott labdarugó mérkőzést. Most éppen az Izrael ellenit közvetítik. A szaudi csapatban a riporter szerint arabok játszottak. Az izraeliben pedig izraeliek.

Mit tette az a szegény zsidó nemzete, hogy fiait nem szabad (nép)nevükön nevezni a magyar közszolgálati televízióban?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!