Keresés

Részletes keresés

EZ Parkolók Creative Commons License 2015.06.01 0 0 217

Nos, mi lett az eredménye 

Előzmény: igazat1956 (213)
EZ Parkolók Creative Commons License 2015.06.01 0 0 216

Attól függően, hogy hol vagy, a parkolóházakban fogod megtalálni a legjobb parkoló helyed. Parkolásért, ha egyszer már fizetsz, válaszd magadnak és autódnak a legjobb megoldást, mert megérdemled!

koroland79 Creative Commons License 2013.04.10 0 0 215

Sziasztok! 

 

Leheté érdekel vkit a következő hirdetésem:

 

Eladó az EZ Parkoló Kft. (www.ezpark.hu) egy havi non-stop parkolási bérlete. Átadás személyesen a parkolóházban, a vevő által meghatárzottba. Oda kell menni, ahol felhasználni szeretné leendő tulajdonosa.

Az ár a non stop bérlet ár-15%.

 

Köszönöm!

 

ÜdV:koroland

hakapeszik maki Creative Commons License 2013.03.25 0 0 214
Végre szombat, itthon! Kellene enni egy kis sűltkolbászt!Első lépés, piac, parkló keresés. Hoppá! Megvan (8:03h) Egy óra pihenő megengedett. Hm. Mellettem lévő autóból egy asszonyság mondja, a csarnokban, szerszámboltban lehet parkórát venni. Ok, elbattyogok, megveszem (8:07h). Visszaérek (8:11h), és már értesítés az ablakban, hogy aszongya, "A szabálytalan parkolásról fénykép készült, a büntetés 5000Ft. pénzbírságot von maga után". Az ilyen felvetésre szoktak visszakérdezni, hogy "Muterod jól van?". De nem, nem kérdezek visza, hanem kábé 25 percig rohangálok a piactér körül, hogy megtaláljam a területfelügyelőt. Lakossági bejelentésre na hol találom meg? Hát a Piacrenőrség irodájában. Végül is szerencsésen lerendeződött az eset, egy figyelmeztetéssel megúsztam a "szabálytalan parkolást". 
igazat1956 Creative Commons License 2012.04.03 0 0 213

Ha valaki kiváncsi a szomorú valóságra,parkolás ellenőrzéssel kapcsolatban akkor jelentkezzen miharabb,de csak aki mer!

igazat1956 Creative Commons License 2012.04.03 0 0 212

Szép Jó napot mindenkinek!Ügyvéd vagy egy olyan ember kerestetik aki valamit kezdeni mer parkolás ellenőrzéssel kapcsolatos belsőbb információkkal,ha az illető jártas munkajogban annál jobb!Várom az érdeklődőket!

Ben__ Creative Commons License 2011.12.21 0 0 211

Sziasztok,

Írt egy önálló bírósági végrehajtó az egyik parkolási cég nevében követel egy 2009-es esetre hivatkoznak, ami csak telefonálás után derült ki, a levélben semmilyen információ nincs.Megtudtam azt is,hogy a bíróság már döntött és jogosnak találta a cég követelését még 2010 februárjában,de erről sem kaptunk értesítést és azóta sem. Az egy éves elévülési idő onnantól is számít ha már van bírósági döntés?

renesains Creative Commons License 2011.11.29 0 0 209

A minap levelet kaptam egy végrehajtási iródától, valami korábbi parkolással kapcsolatban.

Kérdésem az lenne, hogy be tudják hajtani a követelésüket? Viszonylag sok pénzről van szó. 

Részletfizetést lehet kérni?

Huntemann Creative Commons License 2011.11.16 0 0 208

Sikeresen találtam végre egy topicot, ami az ABSZOLÚT kizsákmányoló parkoló társaságokról szól!

Először is az közterület amin szedig be a pént.

Nézzük az éves fenntartási költségét egy kerületben:

10Db parkoló óra rezsidíja szerintem nem több 100-200e forintnál!

Karbantartás, ha nem vandálok tépik szét, ami érthető is lenne! max azis 100-200e forint kb.

2-4 fő éves fizetése papíron max 3-4 millió!

MAX 5 MILLIÓ, és a többi hol van?????????

Amikor EGY NAP ALATT BETERMELI AZ ÁRÁT!!!

RABLÁS

Ügyvédek, jegyzők is megszedik magunkat!

 

Egy kicsit váltanék, az utak minőségére!

Horn kormány: 10% emelünk a benzin árán, hogy az útakat tudjanak újítani, szerintem még azóta újítják!!!

atoma20 Creative Commons License 2010.11.10 0 0 207

Parkolás, rémálom.. ha fizetős, ha ingyenes.. a legbosszantobb az amikor, emberek képesek ferdén beállni valahova, vagy úgy hogy 2 parkolóhelyet foglalnak el.. nem tudom, valaki hogy lehet ennyire figyelmetlen másokkal szemben.. a fizetésről anynit, hogy megy  a lehúzás, monjduk külföldön is minden kisebb/nagyobb városban horror árak vannak ezzel kapcsolatban! A bevásárlóközpontokban szerintem is korrekt lenne ha min 1 óra ingyenes, vagy ha vásárol ott valamit az ember, mivel azzal nekik is jót teszel. Arénában monjduk már nyitás óta ingyenes, nem tudom ez nem azért va-e mert azért annyira nem megy.. Corvinban viszont úgy olvastam csak december végig az első 5 óra ingyenes, utána nem tudom mi lesz! Még parkolásról annyit, hogy inkább azokkal fizettetnének sokat, akik mozgáskorlátozottak számára fenntartott helyen állnak, vagy aki hamis igazolvánnyal áll oda, mert rengeteg ilyen van!!

Előzmény: kaadam (206)
kaadam Creative Commons License 2010.11.03 0 0 206
Sziasztok! Ha már városi parkolásnál tartunk, akkor én még azon vagyok felháborodva, hogy a bevásárló központokban mennyit kell fizetni.. hihetetlen.. jó nyilván nem várja el az ember, hogy ingyenes legyen, mert hát manapság mindenből üzletet csinálnak.. de van 1-2 hely ahol legalább az első óra ingyenes, ha csak beszaladnál valamiért stb.. az ikeának volt még egy jófej parkolási engedménye, hogy ha vásároltál valamit akkor ingyenes a parkolás.. szerintem még ez is korrekt.. de hogy valahol 200-300 ft egy óra.. és persze ha 1óra 10 percet maradtal valahol akkor már kapásból 2 órányi díjat fizet az ember.. monjduk szerencsére van 1-2 hely ahol még ingyenes a parkolás, pl Arénában már nyitás óta, meg a Corvin új mélygarázsában is..
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.10 0 0 205
RTL klub Híradó az előbb: a Budapesti Önkormányzati Parkolási társaság parkolóhelyeiről 40 millió (!!!!) forintba kerülne a hó eltakarítása.

Ebből gondolom, 39,8 millió lenyúlt pénz lenne.....
széles tamás Creative Commons License 2010.01.20 0 0 204
Ennél tárgyilagosabban nem tudok hozzászólni.

Mentés közben büntették meg a parkolóőrök a tűzoltókat
farkasanti Creative Commons License 2005.11.20 0 0 203

"Forrás: HavariaPress" volt a cikk aljára írva, csak a Te "csőlátásodhallásod" akar valamiféle " nemzethalált "vizionálni!!! A kórházban van szemész és fülész szakrendelés is:))))!!!

 

Egyébként több sajtó is közölte, hogy a gyerekkel eggyütt szállították el az autót, lehet, hogy a "népújságok "nem, de attól igaz!!!

Előzmény: Törölt nick (202)
farkasanti Creative Commons License 2005.11.18 0 0 201
farkasanti Creative Commons License 2005.10.13 0 0 199
Miért, csak 2400 Ft-tal??? Talán biciklivel parkoltál????Szegeden minimum a kerékbilincs (rosszabbik esetben főbelövés), TE, hogy úsztad meg ilyen "olcsón":)))????
Előzmény: Törölt nick (195)
mamicska Creative Commons License 2005.10.12 0 0 198
így mulat egy magyar úr!:-)))

finggal tojást festenek.-)
Előzmény: Törölt nick (197)
mamicska Creative Commons License 2005.10.12 0 0 196
Papics tegnap nem adta alább egy kerékbilincsnél!!:-)))

Köztársaság tér még nem fizetős - picike mellékutcája már igen:-)
Előzmény: Törölt nick (195)
ZöPö Creative Commons License 2005.08.31 0 0 194
Polgári pereket indíthatnak a parkolási társaságok a pótdíjakért

Budapest, 2005. augusztus 30., kedd (MTI)

 

A parkolási társaságok polgári pereket indíthatnak a bíróságokon az elmaradt parkolási díjak, illetve pótdíjak behajtása érdekében - közölte a Legfelsőbb Bíróság (LB) kedden az MTI-vel.

Az alsóbb fokú bíróságokra kötelező jogegységi határozat értelmében a parkolási társaságok, önkormányzati felhatalmazás alapján, jogosultak "polgári bíróság előtt érvényesíteni a ki nem fizetett parkolási díj (pótdíj) iránti igényt" - írja az LB közleményében.

Amennyiben a bíróság megítéli a parkolási díjat, a behajtást "adók módjára kell végrehajtani".

Az LB indoklása szerint azért volt szükség egy kötelező jogegységi határozat meghozatalára, mert a hatályos jogszabályok nem adtak egyértelmű eligazítást arra: polgári vagy közigazgatási eljárás keretében hajtható-e be a be nem fizetett parkolási díj.

A bírói testület emlékeztet egyik korábbi elvi határozatára is, melynek értelmében a gépjármű üzemben tartója tartozik felelősséggel a parkolási díj kifizetéséért, függetlenül attól, az autót valóban ő használta-e.

 

Vad_ász Creative Commons License 2005.06.18 0 0 193
P o z s o n y i  &   T a m á s i

Ü g y v é d i   I r o d a ____________________________________________

 

S A J T Ó K Ö Z L E M É NY

 

Tárgy: Precedens értékű ítélet az egyik budapesti parkolási céggel szemben

 

A Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. a Pesti Központi Kerületi Bíróság Gazdasági Csoportja előtt bírósági eljárást kezdeményezett ügyfelemmel szemben és 108.680.- Ft parkolási díj és pótdíj megfizetésére kérte kötelezni.

 

A bíróság jogi érvelésemet elfogadva felperes keresetét elutasította és perköltségben marasztalta.

 

A bíróság kellően megalapozottnak és kereset elutasítási oknak tekintette azon alperesi hivatkozást, miszerint a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft-nek nincs kereshetőségi joga jelen perben, azaz perben félként nem járhat el, félként saját nevében nem jogosult a parkolási díjakat perelni az alábbiak miatt.

 

A Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. kereshetőségi jogát a fővárosi közgyűlési rendeletre alapította, amely szerint a díjat és díjkülönbözetet, valamint pótdíjat, mint a Fővárosi Önkormányzat meghatalmazásával rendelkező szerv szedi be.

 

A hivatkozott rendelet felperest ugyan meghatalmazza azzal, hogy az Önkormányzat által megállapított díjakat beszedje, de a meghatalmazás jellegéből adódóan a perben félként nem járhat el, hiszen csupán meghatalmazással rendelkezik a parkolási díjak beszedésére, azaz kizárólag az igény érvényesítésére jogosult Önkormányzat meghatalmazottjaként léphetne fel. Ezzel szemben a Budapesten működő valamennyi parkolási társaság úgy indít pert, mintha saját maga lenne jogosult a parkolási díjakra és pótdíjakra, ami az elsőfokú ítélet szerint jogszabálysértő.

 

Amennyiben a másodfokú bíróság helybenhagyja az elsőfokú bíróság ítéletét, ez azt eredményezheti, hogy a parkolási társaságok egyike sem jogosult saját nevében perben igényt érvényesíteni a parkolási pótdíjak behajtása iránt. A magyar jogrendszer jellegéből adódóan a bíróságokat más perben hozott jogerős ítélet az adott perben nem köti, azonban ez mindenképp mértékadóul szolgálhat a jelenleg folyamatban lévő és későbbiekben indult bírósági eljárásokban.

 

Jelen ítélet további jelentősége a parkolási díjak és pótdíjak iránti követelések elévülésével függ össze. A követelések öt év alatt évülnek el, kivéve ha a jogosult az elévülési időn belül fizetési felszólítást küld a kötelezettnek, vagy bírósági úton követelését érvényesíti. Ezekben az esetekben az öt éves elévülési idő írásbeli felszólítással vagy bírósági eljárás megindulásával megszakad, azaz az öt éves elévülési idő újra kezdődik. A parkolási társaságok által saját nevükben küldött fizetési felszólítások és indított perek az 5 éves elévülést nem szakítják meg, mert azok nem a jogosulttól származnak, így az 5 évnél korábban esedékessé vált parkolási pótdíjak iránti igények véglegesen elévülnek.

 

 Amennyiben további kérdésük van, szívesen állok rendelkezésükre. 

 

 Budapest, 2005. május 2.                                     Tisztelettel: 

                                                                    dr. Tamási Bertold ügyvéd    

                                                                                                          mobil: 06-30-251-93-12

Melléklet: Ítélet fénymásolata (kérésre)

mamicska Creative Commons License 2004.10.25 0 0 192
Újabb adalék!!!

a szegedi parkolásról!
mamicska Creative Commons License 2004.10.20 0 0 191
Nincs mit.Csak rittyents rájuk!
Előzmény: farkasanti (190)
farkasanti Creative Commons License 2004.10.20 0 0 190
Köszi a jótanácsot, így már sikerült!!!
Előzmény: mamicska (189)
mamicska Creative Commons License 2004.10.19 0 0 189
farkasanti!

most léptem be simán.Próbáld meg,hátha sikerül.Már olvastam is a saját buta szövegemet.

mamics.

aktiváltad a regisztrációt az e-mailben?
Előzmény: farkasanti (188)
farkasanti Creative Commons License 2004.10.19 0 0 188

Te megírnád nekem, hogy hogyan tudtál a ebbe a topikba belépni??? Én hiába regisztráltattam magam és jött vissza az emilre a visszajelzés a méltóságos szegedi  fórum állandóan hibás jelszókról és egyebekről tájékoztat!!!

 

 

Hálás lennék a jó tanácsért, mert egyre jobban be vagyok rágva a szegedi parkolásért. Ma Pesten voltam és a Honvéd Téren parkoltam, a jegyem kb 10 perce lejárva, rohanok le, nehogy úgy járjak, mint szegeden, mit tesz a sors ott áll a parkolóőr  és nézi a jegyemet. Mondom neki  "bocs de nem tudtam lejönni, de mindjárt utólag veszek még egy jegyet és már tűzök is tovább".,Mire a jó ember" 10 perc nem a világ, különben is, ha megy minek venne jegyet, ez a 10 perc még semmi, van aki órákat áll és még jegyet se vesz".

 

 

 

Így viselkedik egy igazi parkolóellenőr (úriember) és ezt is szeretném megírni szegedi kollégáiknak, csak nem tudom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

Előre is köszönöm

 

Előzmény: Törölt nick (177)
oszibá Creative Commons License 2004.10.18 0 0 186
Mivan akkor, ha véletlenül van egy flexem és levágom a bilincset, mert úgyvélem, hogy nekem van igazam és bilétával igazolom, ki megy perre?
Előzmény: Törölt nick (177)
farkasanti Creative Commons License 2004.10.17 0 0 185

Azt nekem kívülről kéne tudni, vagy bármelyik település rám vonatkozó rendeleteit is????

 

Lehet, hogy a nem tudásuk nem mentesít a felelősség alól??

 

De miért tudják más városokban rányomtatni, vagy miért nem akarják Szegeden????

 

Lehet, hogy így nagyobb a parkolási üzletág haszna és egyben a városéi is??????

 

 

Sok itt a ha, büdös is ez az egész parkolás ott "Szegedhonban"!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: Törölt nick (184)
farkasanti Creative Commons License 2004.10.17 0 0 183
Nem tudom, hogy honnan idézted a sorokat,de én megőriztem a "bűnösszelvényt" és vettem még mellé egy vadi újat is, de egyiken sem találtam(lom) az instrukciót a "hováhelyezésről"????? A  p.jegy működéséről és az elkövethető szabálytalanságokról viszont bőven szól a tájékoztató!!!!
Előzmény: Törölt nick (182)
farkasanti Creative Commons License 2004.10.17 0 0 181

Ez nem valami"bizalomgerjesztő" válasz a részükről, megfogadva a tanácsod hamarosan megírom a fórumukba az esetemet, de ezek után, csak "hivatalos" válaszra számíthatok. Azért én utána szimatolok annak a "cetlikitevésnek", mert a Bajaiakén, a Pestiekén is szerepel, hogy "Kérjük a szélvédő mögé,jól láthatóan elhelyezni!"

Lehet, hogy ez nem véletlenül van rányomtatva???????????????

Előzmény: Törölt nick (180)
farkasanti Creative Commons License 2004.10.17 0 0 179
Történt valami az ügyben????
Előzmény: Törölt nick (177)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!