A kiállításig+szépítésig totális kontroll alatt tartottuk a meccset, játékerőben hatalmas volt a különbség a mi javunkra, ezért is nagyon bosszantó, ami az utolsó 15 percben történt.
Én kicsit ugyanazt látom, mint az őszi első pár meccsen, hogy az új játékosoknak még idő kell, hogy teljesen alkalmazkodni tudjanak Vas focijához és az továbbra is látszik, hogy komolyan küzdünk a fiatalszabállyal...
Az újak közül Babatitól játékban többet várok még, de a tiziket magabiztosan beverte, Kesztyűs száguldozva robotol a középpályán, ami szerintem eddig hiányzott, Csemer pedig kifejezetten ügyes balbekk, csak túlságosan is rátekeredik a labdákra. A többiekről még nem annyira vannak erős benyomásaim.
Akit még kiemelnék, az Novák Zsombor, engem nagyon meglepett, hogy kb ő lett az első számú csatár, de mióta játékba lendült, igazából fossa a gólokat. Ne röhögjetek ki, de kicsit olyan új-Horváth Gyula érzésem van tőle, fura testalkatú, fura mozgású, de jó csatárösztönei vannak, és ha formában van, halálos a kapu előtt. A les miatt elvett góljánál brutálisan fejezte be az akciót, remélem a topcsapatok ellen is villog majd.
A mai PEAC meccsig én is úgy gondoltam, hogy mi leszünk a bajnokok. Egyéni képességeket nézve ősszel is az egyik legjobbak voltunk, tavaszra pedig egyértelműen a legerősebbek. Viszont 10-ből 6 mezőnyjátékos új, ha az új fiatalszabályos, ősszel kevesebbet játszó Gyánót is idevesszük, ami sok bizonytalanságot hordoz magában. Ez látszott a kiállítás utáni írezésnél is.
3:0 után Helesh ziccerét a gólvonalról vágták ki, volt egy Babati kapufa, én álmaimban sem gondoltam volna, hogy ennyire fogjuk várni a hármas sípszót.
Lényeg, hogy a 3 pont a zsákban, jövő héten megyünk Iváncsára, akik ma érthetetlen módon kaptak egy hatost Szekszárdon. :)
Az "egyetemistáknak" eddig egy komolyabb helyzetük volt, ott egy fejesnél Helesfaynak nyújtóznia kellett, de alapvetően uraljuk a meccset. Novákot nem tudom ki találta ki, de óriási pacsi érte!
Nem kérdés, ha valamit akarunk, akkor a Kaposvár-Nagykanizsa kettős ellen 6 pont kell. A probléma, hogy rengeteg olyan meccs van, ahol azért nem olyan meglepetés a pontvesztés és ezeket a meccseket kell leredukálni minél kisebb számra. Ha csak a PEAC-ot levertük volna "idegenben" már vezetnénk is a tabellát. Nem lesz egyszerű, piszok nehéz csoport ez a dél-nyugati most idén. Tavaly sokkal kevesebb jó csapat volt :(
A következő 5 forduló kulcsfontosságú lesz. A közvetlen riválisok mind játszanak olyan mérkőzést, ahol reális esélyük van pontokat veszíteni. Nekünk az iváncsai túra tűnik nehezebbnek, és persze hazai rangadó vár ránk a Kanizsa ellen. Amondó vagyok, hogy ha a 23. forduló után mi vezetjük a bajnokságot, akkor valószínűleg meg is nyerjük. Ha az idegenbeli kaposvári meccs után is, akkor tutira veszem.
Baromi uncsi volt a tegnapi produkció. A végén meg persze megindult a Dombóvár, már vártam, hogy mikor kapunk gólt. Nem így lett, nyertünk, de ez a belengetett ígéretek ellenére nagyon halovány volt.
Finoman szólva sem sziporkázó játékkal nyertünk 2-0-ra. Ha nagyon rosszmájú akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy ennél többre számítottam a csontutolsó otthonában.