Keresés

Részletes keresés

W.H.maestro Creative Commons License 23 órája 0 0 30863

Könnyedén.

Előzmény: acm55 (30861)
Hajrá_Pécs Creative Commons License 24 órája 0 0 30862

Remélem igazad lesz, én is azt érzem, hogy talán mindkét fél számára ez lehet a legjobb döntés. Ezzel együtt is a legjobbakat kívánom Kulinak, legyen egészséges, ez a legfontosabb. 

Előzmény: Kübüky (30860)
acm55 Creative Commons License 1 napja 0 0 30861

Dárdaihoz hogyan volt kapcsolható? 

Előzmény: W.H.maestro (30859)
Kübüky Creative Commons License 1 napja 0 0 30860

Nem bánom,hogy megy, inkább a megújulás jeleként tekintek rá. A jövőben jó egészséget kívánok neki!

W.H.maestro Creative Commons License 1 napja 0 0 30859

Ergo lezárult az a korszak is, ami még vmilyen módon Dárdaihoz kapcsolható ...

Előzmény: acm55 (30857)
acm55 Creative Commons License 1 napja 0 0 30858
acm55 Creative Commons License 1 napja 0 0 30857

Több mint tíz esztendő után – edzőként, majd sportszakmai vezetőként – lezárult egy meghatározó időszak Kulcsár Árpád életében. Az 51 éves futballszakember saját döntése alapján köszön el a PMFC-től, miután a klub egyik legnehezebb időszakában dolgozott azért, hogy a pécsi labdarúgást építse felnőtt és utánpótlás szinten egyaránt. A távozás okairól, a meghozott nehéz döntéséről és a jövőről is őszintén beszélt.

Előzmény: Tolocskó+Kata forever láv (30847)
Hajrá_Pécs Creative Commons License 3 napja 0 0 30856

Én 2 meccset láttam a helyszínen, youtube-on viszont mindegyiket, amit közvetítettek, ez alapján:

+ A szakmai munka jó minőségű, a csapat játéka helyenként tetszetős, Vas elképzelése pedig működőképes. 

+ Ha mindenki egészséges, akkor támadó posztokon bőséges variációk vannak.

+ Bárki is az ellenfél, a saját játékunkat tudjuk játszani, nyilván több-kevesebb sikerrel

+ Ahogy írtátok, látszik a csapaton a kohézió, ami kisebbfajta csoda ahhoz képest, hogy megint kicserélődött a keret kétharmada, és végigkukáztuk a nyarat.

- Kiegyensúlyozottabbnak kell lenni, és elsősorban fejben kell felnőni minden meccshez, nem lehetnek tavasszal érthetetlen megingások

- Annyira nem értek hozzá, nem tudom, hogy a védelmi megingások egyéni vagy csapatszintű hibákból adódnak-e, de hiába a kevés kapott gól, ott stabilabbnak kell lenni, a fölösleges pontvesztések elkerülése miatt. Rendre elkerülhető gólokat kapunk, amikor kapunk.
- Sajnos nincs és nem is látszik olyan fiatalszabályos játékos, aki stabil kezdő tudna lenni, és nem csak kényszermegoldás. :(

Igazolások terén nyilván az lenne az álom, ha lenne tavasszal stabilan bevethető fiatal, de hacsak nem tudunk kölcsönbe hozni valakit magasabb osztályból, ennek kb nulla realitása van. 3 játékost én mindenképpen igazolnék, 2 hátvédet (egy középső és egy szélső védőt) és 1 stabil belső középpályást, nekem onnan nagyon hiányzik egy olyan ember, mint Vas előző csapatából a Futó Zsombi. Na persze, Jásper és Horváth pont ezeken a posztokon játszik fiatalként, szóval lehet, hogy gatya az elképzelés. Elöl viszont megvagyunk. 

(Most szándékosan nem foglalkoztam azzal, hogy a vezetés mit akar, vagy mit nem akar)

acm55 Creative Commons License 4 napja 0 1 30855

A féltávon túl azokról a meccsekről tudok véleményt formálni, amelyeket láttam a youtubeon. Pár gondolatot írnék összegzésként.

Pozitívumok:

- Helesh nagyon gólerős, de Orbán, Beke, Csörgő, Hegedűs és a posztja ellenére Bukovics is szépen kivette a részét a gólszerzésből. 

- a szezon előtt a csapattól az első nyolc a kerülést tartottam reális célkitűzésnek, mostanra ez változott. Továbbra sem gondolom, hogy mi lennénk a csoport legjobb csapata, de a rangadókon a Kanizsa meccs kivételével jó eredményeket hoztunk (Kanizsán se játszottunk alárendelt szerepet, mert az ellenfél is borzalmas volt:)

- úgy tűnik, hogy egy szedett-vedett társaságból a Vas Laci igazi kohéziót hozott össze, minden meccsen küzdenek a srácok, ezért is jár a kalaplengetés

- a gegenpressing is hellyel-közzel működik a magunk szintjén

Negatívumok:

- hiába rúgunk sok gólt, azok eloszlása nem a legideálisabb. Amikor egyes csapatok leparkolják a buszt a 16-osuk környékén, akkor sok esetben nem láttam az átütőerőt, néha céltalanul lőtték a fiúk a labdát a kapu elé lesz ami lesz alapon, nem igazán találtuk kombinálva futballal a rést a pajzson. Ebben szerintem a Nagykanizsa egy fokkal jobb nálunk, mert ők képesek az X-es meccseket a végén behúzni. Ezért van 4 ponttal több a nevük mellett

- kolléga a beszámolójában megemlítette a védelem bizonytalanságait. Hiába mi kaptuk a legkevesebb gólt a csoportban, sokszor az égiek segítettek ki minket a hajmeresztő hibák után. Legutóbb is láttuk, hogy az érdi csatárok is képesek zavart okozni a belső védőknél

- megint azt éreztem, hogy későn állt össze a csapat. A Peac és a Lelle meccseken kb úgy mozogtak a fiúk, mintha aznap találkoztak volna először egymással (ez pár hét híján így is volt:)

Várjuk meg a téli átigazolási szezont. Ha komolyan gondolja a vezetőség a feljutást, akkor itt a lehetőség, két meccs alatt ledolgozható a hátrány. Ha idén még korainak tartják és csak a "klub gazdasági helyzetének rendbetétele" a cél, akkor is neki kell állni csapatot építeni, hogy minél előbb visszakerüljünk legalább az NB2-be. Mert már így is "kihalt" a lelátó, szinte név szerint lehetne köszönteni a kilátogatókat.

NB2 Creative Commons License 6 napja 0 0 30854

Nyilván tudom, hogy más is bukott pontot, de a Kanizsa 8! meccset nyert meg egy góllal! Azért ez egy kicsit már sok mák :)

Előzmény: Hajrá_Pécs (30853)
Hajrá_Pécs Creative Commons License 6 napja 0 0 30853

Én tudom, hogy ez nekünk nem vigasz, és tavasszal nem fog beleférni, de a Nagykanizsa meg kikapott Szekszárdon, ikszelt a PEAC-cal és kapott egy sima ötöst Érden.
A Kaposvár meg otthon kapott ki a Pénzügyőrtől, és ha a Majost nem számítjuk, akkor egyetlen valódi rangadójukat sem tudták megnyerni.
Nagyon együtt van a tabella eleje, és mindegyik riválisunk bukott pontokat a kiscsapatok ellen is.
Tavasszal rettentő sok fog múlni a konzisztencián. 

Előzmény: NB2 (30852)
NB2 Creative Commons License 6 napja 0 0 30852

sikerült a 11, 13, 14. csapatok ellen pontokat veszítenünk :(

a 9 helyett szereztünk 2-t (Paks, Peac, Lelle)

Előzmény: acm55 (30851)
acm55 Creative Commons License 6 napja 0 0 30851

Itthon nyerni kell ellenük és idegenben a Kaposvár ellen is. Ha ez nem sikerül, akkor nehéz lesz őket megelőzni. 

Előzmény: NB2 (30850)
NB2 Creative Commons License 6 napja 0 0 30850

pont akartam írni, hogy ekkora máker csapatot...

88. perc

Előzmény: acm55 (30849)
acm55 Creative Commons License 6 napja 0 0 30849

A Nagykanizsa megint a legvégén nyert... hihetetlen.

A hetesért viszont óriási gratula! Erőn felül teljesitettek a fiúk eddig.

NB2 Creative Commons License 6 napja 0 0 30848

0-1 után gólzápor

Tolocskó+Kata forever láv Creative Commons License 2025.11.23 0 1 30847

Meghallgattam Kulcsárral némi késéssel a bamás podcastet. Történelmi rend kedvéért: ő némileg másképpen emlékszik vissza a két elszalasztott NB1-es feljutásra. Az elsőnél részben magára vállalja felelősséget, mert sportigazgatóként nem érezte késznek a keretet (PSN volt a tulaj papíron), utólag úgy látja, hogy bele kellett volna tolni a csapatba a pénzt, és megpróbálni feljutni. A másodiknál, már a hungastos időszakban, szerinte bele lett tolva a pénz igazolásokba, de azok nem működtek, és félszezonban a Nikitscher is elment. Ami a jelenre nézve fontos, hogy szerinte most is megvan a szándék a feljutásra a vezetésben. 

NB2 Creative Commons License 2025.11.16 0 2 30846

és nem dőlt össze a világ, hogy szombaton voltak az nb3-as meccsek

látta kedves MLSZ?

acm55 Creative Commons License 2025.11.16 0 0 30845
acm55 Creative Commons License 2025.11.15 0 0 30844

Mindent leírtatok előttem. 

Szép volt fiúk!

NB2 Creative Commons License 2025.11.15 0 1 30843

1-1 lett a vége, de itt nyerni kellett volna "normál" körülmények között

tartom továbbra is, ez így rohadtul unfair

Hajrá_Pécs Creative Commons License 2025.11.15 0 0 30842

Hát ezt a válogatott hétvégét beszoptuk velük. Nagyon rossz így ez a szabály. Nálam az tartalékbajnokság hiányában beleférne, hogy az első csapat fiatalszabályos játékosai (U20) szabadon visszajátszhassanak az NB3-ba, de NB1-es felnőttjátékos nem. Ha idősebb játékost szerepeltetnek a tartalékcsapatban, az abban a félévben ne játszhasson az NB1-ben, ne legyen átjárásuk a keretek között. Ez így súlyosan torzítja a versenyt. Nyáron gyerekekkel játszottak ellenünk konkrétan. 

NB2 Creative Commons License 2025.11.15 0 0 30841

Böde góljával 1-0 a félidő, kurvára egyenlők így a feltételek...

acm55 Creative Commons License 2025.11.14 0 0 30840

Félő, hogy Pakson szükség lesz a fegyelmezett védekezésre, mert a válogatott szünet alatt szinte borítékolható, hogy a Paksnál lesznek visszajátszók. 3 esélyes meccs lesz.

Előzmény: Hajrá_Pécs (30838)
Tolocskó+Kata forever láv Creative Commons License 2025.11.12 0 0 30839

A hévégi meccsről néhányan rosszat írtak, szerintem az el lett felejtve, hogy az utóbbi években a hasonló meccseket nem nyertük meg, úgyhogy szerintem jár a taps. 

A 3 kapott gól aggasztó, de valamit páran elfelejtettek: még mindig mi kaptuk a legkevesebb gólt a csoportban. 

Hajrá_Pécs Creative Commons License 2025.11.12 0 0 30838

A potyások álma ez a pálya. :) A szomszéd nagymamáé viszont nem, mert egy rossz lövés, és a bablevesben köt ki a labda. :))

Legalább kiderült számomra a videóból, hogy a pasaréti tizi tényleg belül volt (így jogos a büntető), a védelmünk szerencsétlenkedéseitől meg utólag is felmegy a vérnyomásom.

Előzmény: acm55 (30837)
acm55 Creative Commons License 2025.11.11 0 0 30837

https://m.youtube.com/watch?v=HOWspb6fBAk&t=19s

A hétvégi meccs összefoglalója.

Jokki Creative Commons License 2025.11.10 0 0 30836

Ez baromira necces volt, de legalább meglett a 3 pont. Ezen kívül túl sok más jót nem tudok felidézni.

Hajrá_Pécs Creative Commons License 2025.11.10 0 0 30835

Igen, kevés gólt kapunk, de ennek ellenére valahogy nem érződik ott nekem a valódi stabilitás a Németh-Ikonomou duónál, sem pedig előttük a belső középpályán.
Mondjuk nem tudom emlékeztek-e, de ez a régi Vas-csapatnál is így volt, amikor újoncként a legkevesebb gólt kaptuk az NB2-ben, miközben Rácz, Preki meg Króner minden meccsen olyan dolgokat műveltek néha hátul, hogy pont itt beszélgettük a fórumon, hogy nem is értjük, hogy nem kapunk többet. :)))

Előzmény: acm55 (30834)
acm55 Creative Commons License 2025.11.09 0 0 30834

"Aztán régi ismerősünk, Simon ordibált - állítása szerint a lassan visszaálló pécsieknek - a középkezdésnél, hogy ne bohóckodjunk már, az amúgy holt fogalmatlan bírósrác magára vette, lezavarta, aztán rögtön le is fújta a meccset. "

Te jó ég, a Pénzügyőr hányadik csapata már? :))) A fél NB1-et végighaknizta már.

Ha már a védelem szóba került, még mindig mi kaptuk a legkevesebb gólt az egész mezőnyben. :)

Előzmény: Hajrá_Pécs (30832)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!