Hát ezt a válogatott hétvégét beszoptuk velük. Nagyon rossz így ez a szabály. Nálam az tartalékbajnokság hiányában beleférne, hogy az első csapat fiatalszabályos játékosai (U20) szabadon visszajátszhassanak az NB3-ba, de NB1-es felnőttjátékos nem. Ha idősebb játékost szerepeltetnek a tartalékcsapatban, az abban a félévben ne játszhasson az NB1-ben, ne legyen átjárásuk a keretek között. Ez így súlyosan torzítja a versenyt. Nyáron gyerekekkel játszottak ellenünk konkrétan.
Félő, hogy Pakson szükség lesz a fegyelmezett védekezésre, mert a válogatott szünet alatt szinte borítékolható, hogy a Paksnál lesznek visszajátszók. 3 esélyes meccs lesz.
A hévégi meccsről néhányan rosszat írtak, szerintem az el lett felejtve, hogy az utóbbi években a hasonló meccseket nem nyertük meg, úgyhogy szerintem jár a taps.
A 3 kapott gól aggasztó, de valamit páran elfelejtettek: még mindig mi kaptuk a legkevesebb gólt a csoportban.
A potyások álma ez a pálya. :) A szomszéd nagymamáé viszont nem, mert egy rossz lövés, és a bablevesben köt ki a labda. :))
Legalább kiderült számomra a videóból, hogy a pasaréti tizi tényleg belül volt (így jogos a büntető), a védelmünk szerencsétlenkedéseitől meg utólag is felmegy a vérnyomásom.
Igen, kevés gólt kapunk, de ennek ellenére valahogy nem érződik ott nekem a valódi stabilitás a Németh-Ikonomou duónál, sem pedig előttük a belső középpályán. Mondjuk nem tudom emlékeztek-e, de ez a régi Vas-csapatnál is így volt, amikor újoncként a legkevesebb gólt kaptuk az NB2-ben, miközben Rácz, Preki meg Króner minden meccsen olyan dolgokat műveltek néha hátul, hogy pont itt beszélgettük a fórumon, hogy nem is értjük, hogy nem kapunk többet. :)))
"Aztán régi ismerősünk, Simon ordibált - állítása szerint a lassan visszaálló pécsieknek - a középkezdésnél, hogy ne bohóckodjunk már, az amúgy holt fogalmatlan bírósrác magára vette, lezavarta, aztán rögtön le is fújta a meccset. "
Te jó ég, a Pénzügyőr hányadik csapata már? :))) A fél NB1-et végighaknizta már.
Ha már a védelem szóba került, még mindig mi kaptuk a legkevesebb gólt az egész mezőnyben. :)
Magunknak tettük nagyon nehézzé ezt a meccset. Az 1. félidő alapján egyértelmű volt, hogy jóval erősebbek vagyunk, a pasarétiek pár fölöslegesen összehozott pontrúgásból kerültek csak a kapunk elé, én 2-0-nál őszintén azt hittem, hogy innen szépen végigunatkozzuk a hátralevő időt. Aztán befújtak egy tizit a Pénzügyőrnek, ami a vonal közelében volt, nem egyértelmű számomra, hogy kívül vagy belül, de megint egy buta helyzetben, a tizenhatos oldalánál, azzal lett 1-2, erre belelkesültek, és rögtön utána csúnyán benyaltunk egy kontrát, pedig már a szépítés előtt is többször kiabálta be a stáb, hogy ne aludjanak bele a meccsbe. Utána a félidő utolsó perceire felpörögtünk, és egy szöglet után Helesh jól jött a hosszúnál, előnnyel mentünk pihenni.
A félidőben Vas átszervezte a csapatot, amolyan 3-4-3-ban játszottunk tovább, ami először meglepte a Pénzügyőrt, és nekünk voltak lehetőségeink, de aztán felbátorodtak, a védelmünk nem egyszer hajmeresztő dolgokat művelt, és fura körülmények között egyenlítettek megint... Legszívesebben a hajamat kitéptem volna ezen, főleg hogy már hideg is volt... Pár percre rá Némó összerúgott az egyik hazaival a tizenhatosukon belül, szerintem tizi jött volna nekünk, a bíró szerint szabadrúgás kifelé. A végjáték őszintén szólva nagyon hektikus volt, összevissza rugdalta mindkét csapat a labdát a másik kapuja felé, Donátnak volt egy marha nagy védése, én már lemondtam a 3 pontról, mert nem éreztem a hitet a társaságban, de aztán kaptunk egy taccsot fent, Némó odament nagy bedobáshoz, Donát meg felküldte a kis Horváth Lacikát, aki biztosítani akart, hogy álljon oda beadáshoz. Némó elé beálltak, odadobta a bogyót Horváthnak, beadta, Novák fejelt, gól. Fújtam egy nagyot. Aztán régi ismerősünk, Simon ordibált - állítása szerint a lassan visszaálló pécsieknek - a középkezdésnél, hogy ne bohóckodjunk már, az amúgy holt fogalmatlan bírósrác magára vette, lezavarta, aztán rögtön le is fújta a meccset.
Fogalmazzunk úgy, hogy 10 évet öregedtem, és egyszerűen nem értem, hogy lehetett ilyen roncsderbit csinálni egy tök simának tűnő meccsből. Lényeg a 3 pont, de a belső védőknél és a belső középpályán is problémákat érzek, nagyon érződik, hogy Jásper játszatása kényszermegoldás, illetve hogy nincs igazán stabil fiatalszabályos spílerünk. Ez egy ügyes, hajtós, jó csapat, kifejezetten jó focit játszunk, de vannak lyukak és néha az ész is hiányzik.
Idén jóval jobbnak tűnik a rangadók mérlege, mint tavaly.
Kaposvár 1:0 gy
Iváncsa 3:2 gy
Dunaújváros 3:1 gy
Fradi 2:0 gy
Egyedül a Nagykanizsa elleni vereség rondít bele, de ott nem játszott fölényben a zalai csapat.
A hátralevő meccsek egy fokkal könnyebbnek tűnnek ( Pénzügyőr, Paks2, Érd). Ha lenne egy kis szerencsénk, akkor a téli szünetre max 1-2 pontos hátrányban mennénk.
Oszinten szolva ez reszben a jo sorsolasunknak is volt koszonheto. A bajnoksag elso feleben szinte kizarolag alsohazi csapatokkal talalkoztunk de neha igy is meredek volt pl x Dombovaron, az Erddel is 2-0-rol sem sikerult nyerni. a Kanizsaval mar akkor taliztunk, amikor elkezdtek botladozni, a Kaposvar ellen meg az utolso percben egyenlitettunk. kozben meg azert egy blasz 1-es csapat kiutott minket a kupabol. Most jon a kis MTK meg a Fradi, szoval ezeket azert meg kell varni mig merleget vonunk. De az igaz, hogy a csapatunk azert eleg kompakt es van a sracokban ero, ha ez nem is mindig konzisztens. De ahogy irtad is, ez igaz kb az osszes elcsapatra ebben a szezonban, ugyhogy barmi lehet. Remeljuk par ev mulva visszaall a normalitas es nem ebben az osztalyban kell kinlodni egyikunknek se.
Szerintem is a miénk játékerőre a legerősebb keret, de a mutatott játékban a Kaposvár biztos előrébb volt. Ha tavaszig lőtávolságban tudunk maradni, összeáll a játék, és a vezetőség is úgy akarja, akkor meglehet a feljutás, ha a Gyirmótot elkerüljük az osztályozón.
Az általad említett csapatok közül a Nagykanizsa ellen borzasztóan játszottunk, ott jóformán kidolgozott helyzetünk sem volt, a Kaposvár ellen pedig 10 ember ellen gyötörtük be a győztes gólt, de nagy összeget akkor sem tettem volna fel a 3 pontra. A két spíler, Hegedűs és Helesh tényleg nagyon élesek tudnak lenni, utóbbi vezeti a góllövőlistát is. Köszi a beszámolót, mi is szívesen megnéztük volna az Újvárost, biztos nem a véletlen műve, hogy eddig veretlenek voltatok.
hello, újvárosi vagyok, volt szerencsém a tegnapi meccshez. grat a győzelemhez, szerintem ti voltatok idén messze a legerősebb, legmasszívabb csapat eddig nálunk, igaz a Kanizsával és a Kaposvárral is idegenben találkoztunk. A 88-as és a 10-es tőletek elég jól kavart. a bajnokság full lutri, meglátjuk kinek jön ki a lépés, bár az osztályozón mindenképp bajban lesz az az érzésem...