A pécsi stadionmizériáról lassan könyvet lehetne írni. Mások 20 éven belül kapnak kvázi két új stadiont, mi meg 30 év alatt elérjük, hogy befedjék az amúgy bontásra ítélt déli állószektorokat, ahol a játékosok rokonain kívül senki nincs évek óta. A pórnép hadd ázzon szarrá 2035-ben is. :D
"az MLSZ előírása szerint bizonyos számú ülőhely befedésére szükség van a harmadosztályú licenszhez"
Lehet, aki beadta a pályázatot életében nem járt a stadion környékén és ezért nem tudja, hogy ott állóhelyek vannak? :)
Agyrém.
Amúgy kellene a francnak új stadion ehhez a magyar posványhoz, fednék be valami filléres módszerrel az északi meg keleti oldalt, meg újítanák fel a mosdókat picit és szerintem mindenki teljesen elégedett lenne.
"A város tulajdonában van a Stadion utcai sporttelep, aminek a vagyonkezelője hosszú távon az egyetem. A PEAC az egyik lelátó befedésére nyújt be pályázatot, ugyanis minkét városi NB3-as futballcsapat (PMFC, PEAC) otthona a stadion, és az MLSZ előírása szerint bizonyos számú ülőhely befedésére szükség van a harmadosztályú licenszhez.
Én Csörgő és Orbán távozását is sajnálom, bár utóbbinál sejtettem, hogy ez lesz, mert az ősz végére gyakorlatilag mindenki megelőzte a posztján a rangsorban. Még nyáron írtam rá, amikor kezdő volt, hogy erősen azt érzem, hogy hosszú távon nem ragad meg ott. Raul esete nyilván más, sérülés miatt befejezni mindig fájó dolog. Viszont Tóth Zoli felépült, és ha a belső középpályát meg tudjuk erősíteni, akkor Horváth is felszabadul a csatárposztra, szóval létszámban sem leszünk kevesebben.
Polyák Kristóf maximum arról marad emlékezetes a PMFC drukkereinek, hogy a Balatonlelle ellen ő hozta össze ostoba módon azt a büntetőt, amivel veszített az együttes az NB III. 7. fordulójában. Jó teljesítménnyel ugyanis nem igen hívta fel magára a figyelmet a 21 éves védő a három mérkőzés alatt, amin játszott. Nem meglepő hát, hogy már télen se marasztalta őt a klub, s új állomáshely után nézett. Végül a 12. helyezett Siófokot győzte meg arról a belső védő, hogy érdemes vele számolni, s esélyt adni neki arra, hogy a harmadik vonalban szerepeljen.
Nagy János személyében harmadik téli igazolásunkat köszönthetjük. A szolnoki születésű, 33 esztendős, védőként és védekező középpályásként egyaránt bevethető játékos Újpesten nevelkedett, ahol a korosztályos csapatokat követően mindössze 17 évesen mutatkozott be a másodosztályban, majd nem sokkal később már az élvonalban is lehetőséget kapott. A Megyeri úti éveket követően előbb kölcsönben a Szigetszentmiklós, majd a Siófok együttesét erősítette az NB II-ben, ahonnan 2017-ben Kaposvárra vezetett az útja.
Második téli igazolásunk a 31 éves, hatvani születésű Csemer Gyula előbb Gyöngyösön, később pedig a Honvéd akadémián kezdte pályafutását. A kispesti korosztályos csapatok után szerepelt az NB III-as együttesben, majd egy Ligakupa-mérkőzésen, valamint egy Magyar Kupa-találkozón is pályára lépett a fővárosiak elsőszámú csapatában.
Igazából azért aggaszt a dolog, mert a két állandó fiatalunk pont olyan posztokon játszik, ahol az ősszel nem igazán voltunk meg teljesítményben, és ráférne a csapatra az erősítés...
"A bajnokságban résztvevő csapatoknak a mérkőzéseik versenyjegyzőkönyveibe legalább 1 ( egy ) fő 2007.01.01. és utána született labdarúgót kell nevezniük, aki magyar vagy külföldi állampolgárságú és legalább három bajnoki évben folyamatosan vagy megszakításokkal Magyarországon igazolt játékos volt. A labdarúgónak végig a pályán kell lennie, kivéve: - 1) ha a játékost lecserélték és helyette a korosztályi előírásoknak megfelelő játékos lép pályára; vagy - 2) ha a játékost kiállították, vagy - 3) ha az adott csapat a cserelehetőségét kimerítette, majd ezt követően fogyatkozik sérülés miatt 10 főre.
Tehát egy darab U19-es játékosnak végig pályán kell lennie minden mérkőzésen. Nálunk ez az első 2 meccsen Kilvinger volt a kapuban, azóta jellemzően Jásper vagy Horváth L.
Majnovics ebben az osztályban bőven erősítés lehet. Az tény, hogy talán minden idők leggyengébb PMFC-jében játszott az NB2-ben, de neki különösen rossz meccsére nem emlékszem.
A védelem valóban elég ingatagnak tűnt, a Pénzügyőrtől és az Érdtől a végén két meccsen benyeltünk öt gólt. A támadókat dicséri, hogy mégis mindkettejüket megvertük. :) Régen volt ilyen, hogy elől teljesen rendben volt a csapat, Helesh, Csörgő, Orbán mellé szinte luxus lenne még egy támadó.
A középpálya közepét én is karcsú karcsúnak éreztem. Talán a Mislenyből vagy a Szentlőrincből el lehetne valakit happolni arra a posztra.
Ez a 3 igazolás korrekt elképzelés, támadó posztokra bőven megvagyunk, most belső védő is jött, még tényleg a szélső védő (Majnovics?) és a belső középpályás van, ahol el bírnék viselni új embert. A többieket most együtt tartani a legnagyobb erősítés.
Ez fontos igazolás lehet, ha beválik, korábban írtam, hogy a kevés kapott gól ellenére a belső védőket sebezhetőnek érzem, a szélső védőknél pedig kevés az opció. Viszont a fiatalszabály helyzete nekem tényleg nagyon aggasztó.
Új játékossal bővült NB III-as labdarúgócsapatunk kerete: az orvosi vizsgálatokat követően klubunk megállapodott a 2003-as, pécsi születésű Harsányi Dániellel. A 22 éves, belső védőként bevethető labdarúgó fiatal kora ellenére már jelentős rutinnal rendelkezik, érkezésével pedig versenyhelyzetet hozhat a PMFC hátsó alakzatába.
Megkezdték a srácok a felkészülést, Somogyi mellett Gregor Zalán távozott, régi-új játékosunk, Majnovics Martin próbázik, Tóth Zoltán pedig hosszú sérülésből tért vissza.
A 90es években 1000-15000-ig voltak kint szurkolók a stadionban.
De egyébként mindenhol ilyen hektikus Magyarországon.
Én elég sokat jártam le Eszèkre meccsre.
Ott ugyan ez.
Full teltházas meccset még sosem láttam, max válogatotton, ha jött a két nagy, akkor 5-6 ezer velük együtt.Pedig az NK Osijek az népszerű klub a saját területén.
Ott vannak a diósgyőri barátaink, ugye pl rájuk gondoltál (remélem) mikor a népszerű vidéki klubokról beszéltél. Most sikerült 6ezer embernek kimennie a vendégekkel együtt.
Aztán nem kötözködès kèppen, de szerintem ott többször volt teltház mint nálatok.