Valaki elmagyarázhatná, ha ma meg hétfőn játszik a válogatott és persze másodosztályú focista még véletlenül sincs a válogatottban, akkor miért nem lehet lejátszani a fordulót???
5 éves korom óta, vagyis 50 éve Pécs drukker vagyok, megnézem a meccseiket, igaz manapság már csak összefoglalóban. De a városom és csapatom iránti szeretet azért még nem tett teljesen vakká. Látom mi folyik, láttam mi folyt itt évtizedeken át. A magyar focit egészében én már leszarom, és fikarcnyit se érdekel egyik magyar csapat se, semennyire se.
Szeretett városom csapatát mindig is első helyen fogom tisztelni és szeretni, akárhányadik lesz. Most ez van, ilyen helyzet, ilyen a játék. Bízom benne és reménykedem, hogy lesz majd jobb is egyszer talán valamikor.
Én az első ötbe vártam a csapatot, a bajnokság megnyerése (és/vagy feljutás) nélkül, szóval felőlem a tabella maradhat így is, az nem ver a földhöz. Viszont nekem mint szurkolónak igenis nem mindegy, hogy bronzérem, vagy az ötödik hely lesz meg. Ha meg nekem (mint szurkolónak) nem mindegy, akkor a klubnak és a csapatnak se legyen az. A szurkolók megtartását a csapat csak hajtós játékkal és győzelmekkel tudja elérni, a klub pedig azzal, hogy keres egy új edzőt.
És ne felejtsük ki a 2015-ös Robert Jarni vezényelte tavaszi félévet. ami egy szintén csoda játék volt, az őszi tök utolsó 16. csapatból csinált egy 11.-ket a végére.Az akkori játékosokon,látszott , hogy élvezik a játékot, mintha nem is lett volna szigorú játékrendszer, taktika betartása, hanem mintha Jarni úgy küldte volna fel őket, na játszatok egy jót....
Ez azóta így van Pécsett, amióta meccsre járok. Itt a közönség két dolognak tapsol, az ötletes, bátor, jó futballnak (pl. Márton Gabi csikócsapata, vagy Mészi első féléve az NB1-ben, régebben talán Nagy Tamás bajnok- majd újonccsapata, amíg ki nem fulladt), vagy annak, ha a játékosok az életükért rohannak, mint a golyó (Kiss Laci bácsi csapata, vagy Vas Laci presszingjének csúcsidőszaka). Lagymatag teljesítménnyel elért relatív eredmények mellett mindig elégedetlenkedést hallottam a lelátón. Ez van, ez egy ilyen közeg. Itt markáns focival tudod bevonzani a közönséget, nem azzal, ha nézhetetlen játékkal elérsz egy amúgy semmit sem érő 3. helyet a bajnokságban. Ez most kiválóan látszik, mert kevesen vannak a lelátón.
1992-ben mondta nekem az MLSZ akkori elnöke: "Van fejlődés, idén kicsit jobb volt a bajnokság színvonala, mint tavaly. Sok a fiatal tehetség, a válogatott is fejlődik."
1992 óta minden MLSZ elnök és "szakértő" ugyanezt mondja minden egyes évben. Ennyi kis fejlődéssel már világbajnoki címért kéne küzdeni, és a BL győzelemért 3 magyar csapatnak kéne aspirálni.
Valójában meg folyamatos visszaesés van, nincsenek tehetségek csak elvétve, nincs semmiféle javulás.
Ez tipikus tapicskolás a magyar foci Mezey-féle maffia mocsarában és Csányi féle uzsorások pénzmosásával, mindenféle oldali politikus maffiózók megszállásával a klubok vezetésében. A Real vezetője és tulaja is egy ócska szar maffiózó, de ő legalább nem csak kivesz klubjából, mint ezek retkek, hanem be is fektet. Ez sajnos így megy itt. Amit tehetünk, hogy megnézzük a meccseket, ki élőben, ki csak összefoglalót és megpróbálunk ennek a fos szarnak is valamennyire örülni.
Amíg teljesen szét nem b.sszák az egészet ezek nyomorék gennyzacskók.
Nekem teljes mértékben annak tűnik, ha 20 embertől nem hallottam a büféné 2 perc alatt hogy én ki se jövök többet akkor 1től se :)
Több volta fújjolás, cserét követelés mint a biztatás.
Ha bárki azt monda volna nyáron, hogy itt a tabella, maradhat?
2 db feljutó hely van, az MTK és a DVTK kiemelkedik. Pont ez ellen a két csapat ellen játszott a PMFC a legjobban az idényben eddig, konkrétan élvezhető meccs volt mind a három.
A középmezőnyből, ami mondhatni elég szoros az NB2ben 1db veresége van a csapatnak az ETÓ ellen.
Meg kell tanulni, tanítani nekik az úgymond kötelezőket behúzni. Az, hogy ebben segít e hogy minden esetleges rossz meccs után edzőváltást követelnek vagy épp a saját játékosaikat ócsárolják meccs közben, hát nem hiszem.
Mindig meg van ez blabla duma,építkezünk,megyünk előre, kijavítjuk a hibáinkat, küzdünk, tesszük adolgunkat, fiatal a csapat, majd ha összeszoknak, a védekezést építjük felelsőnek.....stb, aztán előre lépés mindig egy nagy 0.
Szinte teljesen külsősként mondva --> ennek a csapatnak a játékán kívül csak a szurkoló bázisa tűnik hullámzóbbnak :)
3 éves tervről beszélt az egész stáb az év elején, ami teljesen reális mikor szinte 0-ról kell építkezni.
Meglepő módon állt össze a védekezés aminek az őszi remeklés lett a következménye, a támadó játék semmivel nem volt jobb akkor se, SŐT...
A helyzetek tegnap megvoltak, ki lettek alakítva, csak sajnos nem lettek minőségileg befejezve, erről is szól mondjuk egy építkezés, hogy a 20as éveik elején járó támadók meccsrutint és szituációs gyakorlatot szerezzenek.
Sokan a hajtást és alázatot hiányolják, a legtöbb hazai meccset élőbe követtem végig szerintem pont a ezek vannak meg. Bele vetődnek labdákba, küzdenek, hajtanak a pályán csapatként működve és ez úgy gondolom bárminél többet ér egy fél éve újjá épülő csapatnál. Ennél jobb alap nem kell.
Az tényleg szégyen, hogy megint nem tudtuk feltörni a 10 emberrel játszó ellenfelet, ez már rohadt idegesítő, de az elmúlt négy hazai meccsből most láttam először valami akarást, valami szándékot, uram bocsá' játékot. Nem mondom, hogy le voltam nyűgözve, de legalább igyekeztek.
Az elmúlt 1-2 évben, itthon úgy játszottunk 2-szer is 0:0-t a Nyíregy-el, hogy közük nem volt a meccshez. Most visszakaptuk.
Illetve, számomra a kevés helyzetből 2 gól; az hatékonyság. A kimaradt helyzet az ellenfélnél; koncentráció = higgadt, akarás. (Még a kapufa segítéssel is).
Én néztem a meccset. Küzdelmes volt, de fogalmazzunk úgy, hogy megint nem a sziporkázó játékunkkal nyertünk. :) Kb. az egyetlen helyzetünket, plusz a tizit belőttük, a Szpari meg kihagyott mindent, pedig az utolsó negyedórában brutálisan beszorítottak minket. Kocsis és Kesztyűs játéka tetszett valamelyest.
Kisgyerek korom óta a Pécsi csapat a legfőbb számomra. Rendkívül elszomorító, amit mostanában játékban produkálnak. De jól láthatóan már ez is 120% a képességeikhez mérten. Amúgy az egész magyar foci egy rakás.... sőt én már azon is megsértődőm, ha valaki ezt focinak meri nevezni.
Sajnos ez van. Amíg a lassan 100 éves Mezei maffiózó uralja az utánpótlást, Csányi bankárbűnöző elvtárs meg a felnőtt focit, addig semmiféle pozitív változás nem lesz.
Leginkább ha elkeseredek, keresek egy régi Pécs meccset Bociékkal-Lovászékkal és megnézem.
NB I-et már egyáltalán nem nézek, fikarcnyit se érdekel. A Pécsi meccsek összefoglalóját oszt jónapot.
Ami a poén, hogy mai helyzetet kb 1992-ben megjósoltam az akkori MLSZ elnöknek, Laczkó Mihálynak, a Pécs és az egész magyar futball tekintetében, de szinte felháborodott...
Sajnos minden jóslatom bejött.
Örülök a válogatottnak, hogy van egy szövetségi kapitány, aki 150%-ot tud kizsegerelni a játékosokból, de kérdés, meddig fog ez menni? Ugyanis Magyarországon egyszerűen nincs annyi tehetség, hogy ezt a teljesítményt hosszú távon fent lehessen tartani. Pécsett is ez a baj, hogy teljesen kimerült az utánpótlás, ezért rekedt meg ezen szinten. Az első osztályban már 10-12 külföldivel játszanak a csapatok és így se érnek el nemzetközi szinten lószart se. A magyar fociban meg a maffia olyan áldatlan állapotokat tart fenn, hogy épeszű, normális ember ennek a közelébe se engedi a gyerekét.
A változást csak társadalom teljes megváltozása hozhatná magával, de ennek jelenleg semmilyen esélyét nem látom, szóval marad a pocsolya. És hogy ezt most Vitya vagy Ferkó műveli, igazából tök mindegy.
Rávették? :) Mndták inkább. Te ezt irányítod, te még azt. Nincs itt "három kívánság".
Én abban sem vagyok biztos, hogy érdekli. Ha meg érdekli, akkor is kötve vannak a kezei. Nézzük a jó oldalát, legalább van egy olyan tulajdonosa a csapatnak, aki be van kötve felfelé. Ennél többet nem is lehet az egészről elmondani jelenleg.
Egyébként szerintem a jelenlegi tulajnak is egy nyűg az egész a jelen feltételek mellett. Abban a tudatban vették rá a pécsi befektetésre, hogy épülni fog a stadion, aztán kukáztak mindent, és most itt ragadt egy kilátástalan jövőjű klubbal.
új tulajdonos= kirendelt politikus. senki más nem jöhet szóba a magyar focika körül, csak akit a párt (Vitya) engedélyez.
De akkor már inkább maradjon a mostani állapot, bár az tény, hogy a mostani játékunk nézhetetlen, legszívesebben kitépném a szemgolyóimat és betömném vele a fülem, hogy se látni, se hallani ne tudjam, mi folyik a pályán.
Abban viszont teljesen igaza van NB2-nek, hogy a tavaszi vergődésünk kb. olyan szinten megjósolható, mint, hogy a Fradi nyeri a bajnokságot, vagy, mint, ahogy az olaszoknál bundabotrány van, aztán VB-t nyernek. Csak azt nem értem, hogy a nagy büszkén időről-időre bejelentett saját neveléseket miért nem lehet legalább ilyenkor bedobni több időre?
Sajnos, megint kiütközött a csapatunk alapvető fantáziátlansága. A 1. félidő az egyenlítő gólig borzalmas volt, a 2. félidőben legalább annyi lendület volt bennünk, hogy a tizenhatosig rendre eljussunk, de ott megállt a tudomány, még 10 ember ellen is. Nagyon csalódott vagyok a folytatólagosan mutatott játékkal, ennek a csapatnak tényleg semmi átütőereje nincs. Nem csodálkozom azon, hogy csökkent az idei szezonban a nézőszám. Nem vagyok túl öreg, 20 éve kezdtem rendszeresen meccsre járni, de a pécsi közönséget ez idő alatt mindig is azzal lehetett megfogni, ha a csapat az aktuális szintjéhez mérten minőségi futballt próbált játszani, vagy ha szanaszét hajtotta magát, függetlenül attól, hogy melyik osztályban voltunk. Na most ez az idén minden, csak az nem. Nem tudom, hogy ezt a játékosok minősége nem teszi lehetővé (bár megjegyzem, hogy az elmúlt években sem voltak magasabban jegyzett futballistáink, sőt), vagy az edző képtelen kihozni belőlük vagy leoktatni egy érdemi stílust. Ha előbbi, akkor felesleges volt fél év alatt lecserélni az egész keretet, ha utóbbi, akkor én hosszabb távon nem bíznám Weitnerre a társaságot.